Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,092 εγγεγραμμένα μέλη και 2,388,047 μηνύματα σε 74,648 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Συνταγές για ντολμαδάκια

Ηρώ (Μαρούλι)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Ηρώ
H Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Αρχιτέκτονας . Έχει γράψει 2,132 μηνύματα.

H Ηρώ πλέκει μενεξέδες και έγραψε στις 17:05, 28-05-09:

#1
Έφτιαξα σήμερα ντολμαδάκια και ήρθα να το μοιραστώ μαζί σας.
Μοιάζουν πολύπλοκα, αλλά είναι πανεύκολα!


Ντολμαδάκια
1 βάζο αμπελόφυλλα (μόνο στο Βασιλόπουλο έχω βρει)
1 ποτήρι ρύζι
1 κρεμμύδι
1 λεμόνι
μαϊντανό, δυόσμο, άνιθο


Διαδικασία
Βγάζετε τα αμεπλόφυλλα από το βάζο και τα ξεπλένετε λίγο με νερό.
Βάζετε σε ένα μπολάκι το ρύζι, προσθέτε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι το μαϊντανό, δυόσμο, άνιθο , αλατοπιπερώνετε και βάζετε 4-5 κουταλιές λάδι.

Βάζετε 1-2 κουταλιές του γλυκού από αυτό το μίγμα στο αμπελόφυλλο και τυλίγετε.

Κάνετε στρώσεις με ντολμαδάκια στην κατσαρόλα, ρίχνετε μπόλικο λαδάκι, το χυμό λεμονιού και νερό μέχρι να καλύψει πλήρως τα ντολμαδάκια.
Καπακώνετε με ένα πιάτο για να μην επιπλέουν και σε κανα τέταρτο είναι έτοιμα!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 17:12, 28-05-09:

#2
Αρχική Δημοσίευση από Ηρώ
1 βάζο αμπελόφυλλα (μόνο στο Βασιλόπουλο έχω βρει)
Πολλές φορές πωλούν φρέσκα και στη λαϊκή.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

5 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Ηρώ (Μαρούλι)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Ηρώ
H Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Αρχιτέκτονας . Έχει γράψει 2,132 μηνύματα.

H Ηρώ πλέκει μενεξέδες και έγραψε στις 17:18, 28-05-09:

#3
Αρχική Δημοσίευση από Isiliel
Πολλές φορές πωλούν φρέσκα και στη λαϊκή.
Όταν είναι η εποχή τους

Η μάνα μου επειδή έχουμε αμπέλια, τα βάζει στην κατάψυξη και τη φτάνουν για ένα χρόνο.
Είναι φυσικά πολύ καλύτερα, αλλά από το τίποτα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

5 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Estartu (τρελή κι αλλοπαρμένη)

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Estartu
H τρελή κι αλλοπαρμένη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 54 ετών , επαγγέλεται IT και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 119 μηνύματα.

H Estartu (e)friends call me "Jok" .... έγραψε στις 12:44, 29-05-09:

#4


και η δική μου τα κάνει κονσέρβες που κρατάνε ολόκληρο χρόνο !!

τα ζεματάει , τα τυλίγει σε δεματάκια όπως αυτά στις κονσέρβες του εμπορίου και μετά τα κλείνει σε
αποστειρωμένα βαζάκια όπως είναι !! στεγνά!! ... τώρα τι μαγικό κάνει και διατηρούνται χωρίς άλμη δεν
έχω καταλάβει ακόμα

το σίγουρο είναι ότι είναι ακριβώς όπως τα φρέσκα!!
(αυτά του εμπορίου είναι μάλλον σκληρά και συνήθως χρειάζομαι 2-3 συσκευασίες για να ξεχωρίσω τα
"καλά" φύλλα μονο)



tip:

για να μην αρπάξει η κάτω στρώση, στρώνουμε τον πάτο της κατσαρόλας με δυο-τρία από τα ποιο τραχιά
φύλλα (κι αν δεν έχουμε την ίδια δουλειά κάνει και τα φύλλα μαρουλιού ή λάχανου)

αν όμως στη γειτονιά υπάρχει κανένας κήπος με κληματαριά και κλέψουμε μερικές κορυφές (τους τρυφερούς
βλαστούς στο επάνω μέρος του κλήματος) και τους στρώσουμε μαζί με μερικά (επίσης) κλεμμένα φυλλαράκια,
τότε η νοστιμιά του φαγητού δεν περιγράφεται !!!!


(μόνο που τότε θέλει προσοχή με το λεμόνι γιατί οι τρυφεροί βλαστοί είναι από μόνοι τους όξινοι)







και μόλις μου ανοίξατε την όρεξη - προβλέπω για το απόγευμα ντολμαδοθεραπεία!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Estartu : 29-05-09 στις 12:51.
2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Neraida (Bitch...)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Neraida
H Bitch... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,916 μηνύματα.

H Neraida Twisted Mind... έγραψε στις 22:40, 29-05-09:

#5
Πω πω, πως τα τρωτε χωρις κιμα?

Ειχε φτιαξει η μητερα μου μια κατσαρολα μονο με ρυζι και μια με κιμα-ρυζι...ε τα γιαλαντζι δεν τρωγονταν...αγευστα ρε παιδι μου.
Ευτυχως που τρωω αρκετο ψωμι και πηγαιναν κατω...
Αλλα οποιος δοκιμασει με κιμα-ρυζι και μπολικο αυγολεμονο στο τελος, δε θα ξαναφαει γιαλαντζι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

jrot6

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη jrot6
Ο jrot6 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 37 ετών , επαγγέλεται Αεροσυνοδός και μας γράφει απο Π.Γ.Δ.Μ. (Ευρώπη). Έχει γράψει 669 μηνύματα.

O jrot6 is far away.. έγραψε στις 23:13, 29-05-09:

#6
Kαλα νεραιδα πλακα κανεις? Ντολμαδακια με κιμα? Ελεος..

Αλλα δυστυχως στην Ελλαδα εχουμε την κακη συνηθεια ολα τα φαγητα να τα μπουκωνουμε με κρεας..

Παντως τα ντολμαδακια ειναι το αγαπημενο μου φαγητο απο μικρος..Μετρανε ασχημα..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

4 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Neraida (Bitch...)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Neraida
H Bitch... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,916 μηνύματα.

H Neraida Twisted Mind... έγραψε στις 23:16, 29-05-09:

#7
Αρχική Δημοσίευση από jrot6
Kαλα νεραιδα πλακα κανεις? Ντολμαδακια με κιμα? Ελεος..

Αλλα δυστυχως στην Ελλαδα εχουμε την κακη συνηθεια ολα τα φαγητα να τα μπουκωνουμε με κρεας..

Παντως τα ντολμαδακια ειναι το αγαπημενο μου φαγητο απο μικρος..Μετρανε ασχημα..
Καθολου πλακα...ειναι πεντανοστιμα και μη φανταστεις να ειναι σκασμενα στον κιμα ντε! Μια ιδεα απλα...
Και το λεω εγω που γενικως δεν τρωω κρεας...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

ioakos

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη ioakos
H ioakos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών . Έχει γράψει 59 μηνύματα.

H ioakos ακυρο έγραψε στις 10:04, 30-05-09:

#8
Αρχική Δημοσίευση από Neraida
Πω πω, πως τα τρωτε χωρις κιμα?

Ειχε φτιαξει η μητερα μου μια κατσαρολα μονο με ρυζι και μια με κιμα-ρυζι...ε τα γιαλαντζι δεν τρωγονταν...αγευστα ρε παιδι μου.
Ευτυχως που τρωω αρκετο ψωμι και πηγαιναν κατω...
Αλλα οποιος δοκιμασει με κιμα-ρυζι και μπολικο αυγολεμονο στο τελος, δε θα ξαναφαει γιαλαντζι
Έχεις δίκιο το ίδιο και τα γεμιστά μου έλεγε μια φίλη γεμιστά με κιμά? δεν υπάρχει χειρότερο φαγητό. Δοκιμάστε το πρώτα............

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Γίδι
H Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 11,605 μηνύματα.

H Γίδι υπό τις διαταγές της Μπριάμ έγραψε στις 11:13, 30-05-09:

#9
Ενώ δεν είμαι του κιμά, τα έφαγα από τα χεράκια Κων/πολίτισας με ελάχιστο (αν είχαν at all) ρύζι και κανέλα... ΓΙΑΜ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Oralee (Κωνσταντίνα)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Oralee
H Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 5,264 μηνύματα.

H Oralee living, laughing and loving, έγραψε στις 19:53, 24-04-12:

#10
Αποφάσισα να φτιάξω πρώτη φορά στην ζωή μου ντολμαδάκια όταν είδα πως ξεκίνησαν να βγαίνουν φρέσκα αμπελόφυλλα στην αγορά. Επειδή είμαι γνωστή πειραματίστρια, έκανα τα μισά κανονικά (δλδ με ρύζι και μυρωδικά) και τα άλλα μισά με κινόα, λαχανικά και μυρωδικά. Ωραία βγήκαν και τα δύο, αλλά προτιμώ αυτά με την κινόα! Προειδοποιώ (αν δεν το ξέρετε ήδη) πως είναι ΠΟΛΥ μπελαλίδικη συνταγή που θα σας πάρει ώρες - μην μου γκρινιάζετε!

Υλικά:


200 γρ φρέσκα αμπελόφυλλα
1 ματσάκι άνιθο
1 ματσάκι δυόσμο
Αρκετό μαιντανό
Μπολικο βασιλικό
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα (αν έχετε μπορείτε να βάλετε και ξερά, εγώ δεν είχα)
2 λεμόνια
1 μεγάλη κούπα ρύζι
1 μεγάλη κούπα κινόα
1 καρότο
1 μικρή μελιτζάνα
μαρούλι ή λάχανο για τον πάτο της κατσαρόλας για να μη κολλήσουν τα ντολμαδάκια
αλάτι, πιπέρι

Λάδι και λεμόνι (ή και γιαούρτι) για το σερβίρισμα (εγώ ποτέ δεν μαγειρεύω το λάδι, βάζω πάντα φρέσκο στο πιάτο μου όταν τρώω)

Εκτέλεση:

Πλένετε τα αμπελόφυλλα στον νεροχύτη που έχετε γεμίσει νερό. Προσεκτικά με απαλές κινήσεις για να μη σπάσουν. Μετά τα βάζετε σε νερό που βράζει για μερικά δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά μέχρι να είναι πιο κυπαρισσι στο χρώμα - όχι ένα ένα φυσικά, αλλά ουτε και όλα μαζι, σε 2 ή 3 δόσεις.
Πλένετε και ψιλοκόβετε όλα τα μυρώδικα (άνιθος, δυοσμος, μαιντανός, βασιλικός, κρεμμυδάκι) στο μούλτι.
Τα χωρίζετε στη μέση σε δύο λεκανίτσες και στην μία ρίχνετε το ρύζι, στιβετε το ένα λεμόνι και αλατοπιπερώνετε.
Στην άλλη προσθέτετε το κινόα, χυμό από ένα λεμόνι επίσης και τρίβετε στον τρίφτη την μελιτζάνα και το καρότο.
Πλένετε τα μαρουλόφυλλα και τα τοποθετείτε στον πάτο της κατσαρόλας.
Ξεκινάτε να τυλίγετε τα ντολμαδάκια - τα πρώτα δέκα είναι δύσκολα, μετά θα αποκτήσετε ροή. Τα βάζετε προσεκτικά το ένα δίπλα στο άλλο και τα στριμώχνετε ώστε να μην ανοιξουν καθώς θα βράζουν. Το κλείσιμο το βάζετε πάντα προς τα κάτω για τον ίδιο λόγο.
Εγώ έβαλα σε ξεχωριστές κατσαρόλες τα ντολμαδάκια με το ρύζι και τα ντολμαδάκια με κινόα για να τα ξεχωρίζω. Εσείς αν θέλετε μπορείτε να τα βάλετε όλα σε μια κατσαρόλα. Ρίχνετε νερό που βράζει μέχρι να καλυφθούν και τοποθετείτε ένα πιάτο αποπάνω όσο βράζουν για να πιέζονται και να μην ανοίξουν.
Βράζετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά και σερβίρετε με λάδι και λεμόνι ή λάδι και γιαούρτι μόλις κρυώσουν ελαφρά. Καλή επιτυχία!



Αν θέλετε να δείτε φώτο από κάθε βήμα, κάντε κλικ εδώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

4 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

diotima

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη diotima
Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 1,868 μηνύματα.

O diotima έγραψε στις 19:56, 24-04-12:

#11
Κωνσταντίνα....τι είναι το κινόα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Oralee (Κωνσταντίνα)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Oralee
H Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 5,264 μηνύματα.

H Oralee living, laughing and loving, έγραψε στις 20:02, 24-04-12:

#12
Η κινόα είναι θάμνος που οι σπόροι του τρώγονται και υπάρχουν σε πολλά χρώματα: άσπρο, κόκκινο, μαύρο αλλά και μπλε. Η επιστημονική του ονομασία είναι Chenopodium quinoa και ανήκει στα ψευτοδημητριακά. Προέρχεται από τη Νότια Αμερική.
Η Κινόα είχε μεγάλη διατροφική σημασία για τους προ-Κολόμβιους πολιτισμούς των Άνδεων. Ήταν η δεύτερη κύρια τροφή μετά την πατάτα και ακολουθούνταν από το καλαμπόκι.
Σήμερα χαίρει υψηλής εκτίμησης για τη διατροφική του αξία και τα Ηνωμένα Έθνη το έχουν κατατάξει ως υπερτροφή για την υψηλή του περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη (13%).
Σε αντίθεση με το ρύζι ή το σιτάρι, τα οποία έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λυσίνη, η κινόα περιέχει ισορροπημένη περιεκτικότητα σε ουσιώδη αμινοξέα για τους ανθρώπους, κάνοντας το ασυνήθιστα πλήρες είδος διατροφής.
Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται λιγότερη πρωτεΐνη κινόα από πρωτεΐνη σιταριού για τις ανάγκες μας. Μολονότι στην πράξη είναι ένας σπόρος, η κινόα θεωρείται πλήρες δημητριακό και μια καλή πηγή φυτικών ινών.
Η κινόα επιπλέον περιέχει Ωμέγα 3 λιπαρά, τα οποία δε βλάπτουν την καρδιά. Επίσης είναι καλή πηγή φωσφόρου και έχει πολύ μαγνήσιο και σίδηρο. Δεν έχει γλουτένη και χωνεύεται εύκολα.

Πηγή
Δεν έχει ιδιαίτερη γεύση και στην υφή μοιάζει με κους κους, οπότε συνίσταται αντί για ρύζι σε περιπτώσεις δίαιτας ή απλώς γιατί περιέχει μεγάλες ποσότητες φυτικής πρωτείνης

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 20:18, 24-04-12:

#13
Πολύ ενδιαφέρουσα η ιδέα με την κινόα!!!
Δεν έχω φτιάξει ποτέ ντολμαδάκια, αλλά όλο το σκέφτομαι κι ίσως έχει έρθει η ώρα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Ηρώ (Μαρούλι)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Ηρώ
H Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Αρχιτέκτονας . Έχει γράψει 2,132 μηνύματα.

H Ηρώ πλέκει μενεξέδες και έγραψε στις 20:25, 24-04-12:

#14
Κωνσταντίιιιιιινα τα μισά τα έχει τυλίξει λάθος!
Θέλει η αδρή τους πλευρά να είναι από μέσα και η γυαλιστερή απ΄έξω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 20:44, 24-04-12:

#15
Μπα; Δεν είναι ντούμπλουφας; Δεν το ήξερα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Oralee (Κωνσταντίνα)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Oralee
H Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 5,264 μηνύματα.

H Oralee living, laughing and loving, έγραψε στις 22:01, 24-04-12:

#16
Δεν ήξερα κι εγώ πως έχουν πλευρές

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Ηρώ (Μαρούλι)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Ηρώ
H Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Αρχιτέκτονας . Έχει γράψει 2,132 μηνύματα.

H Ηρώ πλέκει μενεξέδες και έγραψε στις 09:53, 25-04-12:

#17
Ναι έχουν. Δες τι ωραία που γυαλίζουν όσα κατά λάθος τα πέτυχες

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Oralee (Κωνσταντίνα)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Oralee
H Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 5,264 μηνύματα.

H Oralee living, laughing and loving, έγραψε στις 12:15, 25-04-12:

#18
Η φώτο έχει επικεντρωθεί σε ένα ντολμαδάκι, τα άλλα δεν φαίνονται καλά. Αυτό έχει λάδι ή λεμόνι επάνω του ή και τα δύο- να μιλήσουμε γι αυτό καλύτερα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Ηρώ (Μαρούλι)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Ηρώ
H Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Αρχιτέκτονας . Έχει γράψει 2,132 μηνύματα.

H Ηρώ πλέκει μενεξέδες και έγραψε στις 12:21, 25-04-12:

#19
Kαλέ, λέω για τις φωτογραφίες που έχεις βάλει εδώ
Εκεί που έχεις όλα τα ντολμαδάκια μέσα στην κατσαρόλα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Oralee (Κωνσταντίνα)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Oralee
H Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 5,264 μηνύματα.

H Oralee living, laughing and loving, έγραψε στις 12:29, 25-04-12:

#20
Α είπα κι εγώ, το βιονικό μάτι έχεις;

Έχεις δίκιο, έχουν διαφορά!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 12:16, 24-05-12:

#21
Έφτιαξα κι εγώ εχθές, διότι βρήκα τρυφερά φύλλα στη λαϊκή και ήταν κρίμα ν' αφήσω την ευκαιρία να πάει χαμένη.
Επειδή ήταν η πρώτη φορά δεν έφτιαξα και με κινόα, αλλά μάλλον θα το δοκιμάσω σίγουρα την επόμενη.

Διάβασα και τις δύο συνταγές που έχουμε εδώ στο στέκι και κάποιες άλλες της Βέφας και της Αργυρούς και έκανα μια μίξη των συμβουλών.
Τελικά τα ντολμαδάκια βγήκαν έτσι όπως αρέσουν στον Χάουλα, που ήταν και το ζητούμενο

Μερικά μυστικά λοιπόν για σπυρωτό ρύζι και νόστιμα ντολμαδάκια:
- Βάζουμε το ρύζι να μουλιάσει σε κρύο νερό, μια ώρα πριν το χρησιμοποιήσουμε. Το στραγγίζουμε, το πλένουμε και του προσθέτουμε το χυμό από ένα λεμόνι. Αυτό κάνει το ρύζι πιο σπυρωτό και νόστιμο, αφού φεύγει το πολύ άμυλο.
- Αφού ψιλοκόψουμε τα κρεμμύδια μας, ξερά και φρέσκα, τα βάζουμε στο σουρωτήρι και ρίχνουμε αλατάκι. Τ΄ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας και τ' αφήνουμε να στραγγίξουν. Λίγη ακόμη έξτρα νοστιμιά.
- Η Αργυρώ προσθέτει στη γέμιση και μια τριμμένη ντομάτα. Εγώ να σας πω την αλήθεια, δεν το έκανα.
- Άνηθο, μαϊντανό και δυόσμο, τα έβαλα σε ίσες ποσότητες, δηλαδή, ένα μικρό ματσάκι το καθένα (για 1/2 κιλό φύλλα, περίπου 100 τεμάχια).
- Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τα μυρωδικά και το ρύζι, ίσα να μαραθούν και να δέσουν μεταξύ τους οι γεύσεις. Όση ώρα ετοιμάζουμε τα φύλλα, αφήνουμε τη γέμιση με κλειστό το καπάκι ώστε από τους υδρατμούς, το ρύζι να μαλακώνει.
- Όταν τυλίγουμε, έχουμε κοντά μας ένα ψαλίδι για να κόβουμε τα σκληρά κοτσάνια, αν υπάρχουν.


Και φώτο για την love_angel που της αρέσουν :
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  Ntolmadakia-for-web.jpg
Εμφανίσεις:  45
Μέγεθος:  174,7 KB

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

7 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Oralee (Κωνσταντίνα)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Oralee
H Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 5,264 μηνύματα.

H Oralee living, laughing and loving, έγραψε στις 12:27, 24-05-12:

#22
Και δλδ μετά το τύλιγμα τα έβρασες ελάχιστα να υποθέσω;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 12:30, 24-05-12:

#23
Μπα, τα έβρασα αρκετά. Μισή ώρα από τη στιγμή που άρχισε να κοχλάζει το νερό. Παρ' όλα αυτά διατηρήθηκαν σπυρωτά

edit: Σκέψου, η Αργυρώ βράζει το ρύζι 6-7 λεπτά. Εγώ δεν το έβρασα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Isiliel : 24-05-12 στις 12:40.
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

enrose

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη enrose
H enrose αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 589 μηνύματα.

H enrose με υπέροχη διάθεση έγραψε στις 12:31, 24-05-12:

#24
Μιαμι μιάμι.....

Τι μας κάνεις μεσημεριάτικα και πεινάμε

με γιαουρτι!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 12:35, 24-05-12:

#25
Και η Αργυρώ με μια πολύ ενδιαφέρουσα γιαουρτοσός τα έχει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Άγγελος
Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,663 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε στις 12:44, 24-05-12:

#26
πώς τα βραζεις?
η μανα μου βαζει πάνω τους στην κατσαρολα ενα πυρεξ πιατο για να μη διαλυθουν..
και το βγαζει γργηορα αφου κλησει τη φωτια,,γιατι βεντουζαρει απιστευτα..

θα της δειξω τη συνταγη,,αν και κανει συχνα ντολμαδες,,γιατι εχουμε φύλλα απο τον κηπο πισω..ολα τα βοτανα στην αυλη κλπ
(τωρα μου ειπε οτι δεν το τσιγαριζει..το βαζει ωμο)
εριξε μεσα στο βρασιμο και βλαστους πρασινους απο το αμπελι,,και ξυνισαν ωραια..
μαζ με στραγγιστο γιαουρτι,,τελεια..



ο μαραθος παει πολυ,,πιο δυνατο απο ανηθο..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

prinCess.

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη prinCess.
H prinCess. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών . Έχει γράψει 5,644 μηνύματα.

H prinCess. έγραψε στις 14:11, 24-05-12:

#27
Είχα τυλίξει κι εγώ πριν κάνα 2 βδομάδες, όταν έφτιαχνε η μαμά μου.
Τα μυστικά που μου είπε, είναι αυτό που' πε και η Ηρώ, ότι οι "σχισμές" πάνε στο εσωτερικό και το άλλο ότι δεν βράζουμε το ρύζι από πριν, γενικά δε το βάζεις καθόλου στη φωτιά, το αφήνεις ωμό, όπως και με τα άλλα υλικά (η μαμά μου τα κάνει πάντα με κιμά, οπότε και ο κιμάς ωμός), γιατί λέει μετά θα είναι πιο δύσκολο να τα τυλίγεις και δε θα' ναι τόσο "σφιχτά".

Δε νομίζω ότι είναι δύσκολο φαγητό πάντως, αν εξαιρέσεις το τύλιγμα που θέλει λίγη τέχνη και πείρα, κατά τ' άλλα εύκολο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 14:35, 24-05-12:

#28
Μμμ... μάραθος. Άμα βρω, θα βάλω την άλλη φορά!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Άγγελος
Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,663 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε στις 15:19, 24-05-12:

#29
υπαρχει παντου στην εξοχη αυτην την περιοδο..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 17:07, 24-05-12:

#30
Αρχική Δημοσίευση από ^prinCess^
γενικά δε το βάζεις καθόλου στη φωτιά, το αφήνεις ωμό, όπως και με τα άλλα υλικά
Έχω ανακαλύψει πως το ωμό κρεμμύδι με πειράζει στο στομάχι και το ρεύομαι πολύ μετά. Ακόμη και στα μπιφτέκια πλέον το σοτάρω πριν τα πλάσω και γίνονται πολύ ελαφριά. Επιπλέον με το ελαφρό σοτάρισμα, οι γεύσεις πιστεύω, δένουν καλύτερα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους