Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,108 εγγεγραμμένα μέλη και 2,388,326 μηνύματα σε 74,664 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Λεμονογλυκό

WhiteDrum (Κατίγκω)

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη WhiteDrum
H Κατίγκω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών , επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,172 μηνύματα.

H WhiteDrum έγραψε στις 19:05, 29-04-10:

#1
" Λεμονόγλυκο " (συνταγή της συμφοιτήτριάς μου της Ελένης)

Λεπόν, θα χρειαστούμε
  1. 1 τενεκεδάκι γάλα εβαπορέ
  2. τον χυμό από 1-1.5 λεμόνι
  3. 1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη ή όσο θέτε τέλος πάντων, λιγότερη όταν το κάνετε με λεμόνι
  4. 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
  5. 1 κουτάλι, ένα μεγάλο ορθογώνιο μπολ

Πολύ απλό. Ανακατεύουμε ξεχωριστά σε ένα δοχείο την ζάχαρη με το γάλα με ένα κουτάλι. Ούτε βράσιμο ούτε τίποτα, απλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μην το χτυπήσετε σε μίξερ κτλ, δεν θέλουμε να γίνει κρέμα, είναι ήδη παχύρρευστο το συμπυκνωμένο γάλα, εκτός κι αν θέλετε να βάλετε κρέμα γάλακτος. Έπειτα προσθέτουμε στο μείγμα τον χυμό λεμονιού/ πορτοκαλιού. Στο ορθογώνιο μπολάκι έχουμε βάλει στον πάτο μια στρώση πτι μπερ. Έπειτα ανάλογα πώς θέλουμε το γλυκό ή τρίβουμε σε μικρά κομμάτια τα μπισκότα ή τα βάζουμε σε μεγάλα κομμάτια και ανάμεσα στρώσεις μίγματος του γάλακτος με την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού. Το βάζουμε στο ψυγείο το βράδυ. Το χλαπακιάζουμε το πρωί.


Θα δοκιμάσω την επόμενη εβδομάδα κεηκ φράουλας , περίπου στο ίδιο στυλ με μια περσινή μου ανάρτηση στο θέμα για κεηκ πορτοκάλι. Με ελαιόλαδο και καστανή ζάχαρη πάλι.

"Το ρυζότο "

Είναι ΤΟ ρυζότο γιατί στην παρέα όλο αυτό φτιάχνουμε. Θα ποστάρω την πιο πλούσια και παχυντική του έκδοση, εμείς συνήθως το κάνουμε μόνο με μανιτάρια, κρεμμύδια και κάρυ.
  1. ρύζι σπυρωτό
  2. 1 μεγάλο κρεμμύδι
  3. 4-5 φέτες μπεηκον
  4. ελαιόλαδο
  5. καλαμπόκι κονσέρβας. μανιτάρια κατεψυγμένα κατά προτίμηση μπαρμπα Στάθη τα καινούρια
  6. κάρυ, αλάτι, πιπέρι
  7. λευκό κρασί
  8. ένα κατσαρολάκι -τι μας είπες τώρα-

Αφήνουμε να κάψει το λάδι, πετάμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να τσιγαριστεί, να πάρει βρε παιδί μου ένα χρωματάκι, μην καεί μόνο. Βάζουμε μετά ψιλοκομμένο το μπέηκον, τα μανιτάρια και το καλαμπόκι. Ψήνονται και τούτα, μην κολλήσουν. Πετάμε και μια κούπα ρύζι (ή όσο θέτε, για μία κούπα ρύζι χρειάζεται μετά περίπου 2 ποτήρια νερό και καμιά σταγόνα ακόμα). Ανακατεύουμε να πάρει λιγδούμπα το ρύζι από τα υπόλοιπα υλικά, όταν τραβήξει τα υγρά ρίχνουμε νερό και ανακατεύουμε. Όταν πάρει βράση ρίχνουμε όσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο νερό, όταν πάρει βράση πάλι ρίχνουμε γενναία μια κουταλιά του γλυκού κάρυ, ανάλογα πόσο πικάντικο θέλουμε να το φτιάξουμε. Βράζει. Απορροφά το νερό. Δοκιμάζουμε να δούμε αν έβρασε το ρύζι. Το βγάζουμε. Γουρουνιάζουμε. Το λευκό κρασί χρειάζεται σε μια παραλλαγή που δεν έχει μέσα το κάρυ συνήθως και προστίθεται ακριβώς πριν βάλουμε την πρώτη δόση νερό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους