×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,024 μέλη και 2,416,022 μηνύματα σε 75,328 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 550 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Σοφιγαδούρα

Katerina192 (Κατερίνα)

Δραστήριο Μέλος

H Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 266 μηνύματα.

H Katerina192 I'm safe, up high, nothing can touch me έγραψε: στις 02:05, 01-07-10:

#1
Απο τις καλυτερες συνταγες, αν και λιγο βαριά για καλοκαιρινούς μήνες, η Σοφιγαδούρα ειναι μια πολυ ωραια παραλλαγη κοκκινιστου κρέατος...

Πολύ εύκολο στην παρασκεύη του και κάνει μεγάλη εντύπωση επειδη το ξύδι του δινει υπεροχη γευση...

Τα υλικα που χρειαζονται ειναι πολυ λίγα, πραγμα που το κανει πολύ οικονομικό!

Χρειάζομαστε:
  • 1 κιλό μοσχάρι(ότι μέρος σας αρέσει,εγω προτιμώ μπούτι ή φιλετο,αν και το δευτερο δεν ειναι τοσο οικονομικο!!)
  • 1 φλιτζανι του τσαγιου λαδι
  • 8 σκελίδες σκόρδο(εγω βάζω λιγότερες για να αποφύγω την μεγάλη σκορδοκαϊλα! )
  • 1 φλιτζανι του καφε ξύδι(οχι μπαλαμικο γιατι η γευση του ειναι πολυ εντονη)
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτε ντομάτας
  • 2 κουταλακια ριγανη
  • αλατι,πιπέρι

Κόβουμε το κρεας σε μικρα κομμάτια και το κοκκινίζουμε με λάδι στην κατσαρόλα.Ριχνουμε και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το αφήνουμε να ροδίσει κι αυτό λιγο.

Προσθέτουμε τον πελτε ντομάτας διαλυμενο σε ενα ποτήρι νερό, καθώς και ένα ποτήρι νερο και αφηνουμε το κρέας να βράσει για καμια ωρίτσα.

Ριχνουμε τοτε τα σκόρδα ολοκληρα,το τυρι κομμενο σε τετραγωνάκια,τη ρίγανη,το αλατι,το πιπέρι και το ξυδι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά ακόμα και μετά το φαγητό είναι ετοιμοοο!!

Για συνοδεια μπορείτε να φτιάξετε ρύζι και εκει που βραζει να ρίξετε ελάχιστο μηλοξυδο για να πάρει γευση,αλλά αυτο δεν είναι απαραίτητο...

Τι πίνουμε ?
Κατα προτίμηση κράσι, όχι ξηρό, γιατί η γευση του φαγητου είναι γλυκια κι ετσι ενα ξηρό κρασι θα φανει δυσαρεστα ξινο και επίπεδο στη γευση.Προτιμήστε κάτι πιο γλυκό,πελλοπονησιακες ποικιλίες, όπως η Μαυροδαφνη και το Κοτσιφάλι.Γενικά,κάτι με πλούσιο άρωμα αφου και το φαγητό χτυπάει γλυκα τη μύτη μας...
Επίσης,ενα ροζέ κρασί,ενα Μοσχοφίλερο ας πούμε, μπορει να ταίριαζε αφου τα καρυκευματα ειναι καλα...
Οτι προτιμά ο καθένας.....
3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Valder

Επιφανές Μέλος

Ο Valder αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 34 ετών , επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3,328 μηνύματα.

O Valder Winners do not make excuses έγραψε: στις 02:38, 01-07-10:

#2
Αρχική Δημοσίευση από Katerina192
Απο τις καλυτερες συνταγες, αν και λιγο βαριά για καλοκαιρινούς μήνες, η Σοφιγαδούρα ειναι μια πολυ ωραια παραλλαγη κοκκινιστου κρέατος...
Λίγο βαριά;;; Χα!


Αρχική Δημοσίευση από Katerina192
Τα υλικα που χρειαζονται ειναι πολυ λίγα, πραγμα που το κανει πολύ οικονομικό!
Για του λόγου το αληθές γύρω στα 15 Ευρώ η απόδειξη και τρως 3-4 φορές.


Κοκακολα, να κατέβει η ξυδίλα!


ΥΓ: Εξαιρετικό φαί κατα τ' άλλα. Αρκεί να μην τρώγεται βουλιμικά λόγω ξυδιού, σε λιγώνει μετά.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Katerina192 (Κατερίνα)

Δραστήριο Μέλος

H Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 266 μηνύματα.

H Katerina192 I'm safe, up high, nothing can touch me έγραψε: στις 02:42, 01-07-10:

#3
Αρχική Δημοσίευση από Valder
Κοκακολα, να κατέβει η ξυδίλα!
Μου είχε πέσει παραπάνω ξύδι...Βλακεία μου γιατι δεν το μετρησα....
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Valder

Επιφανές Μέλος

Ο Valder αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 34 ετών , επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3,328 μηνύματα.

O Valder Winners do not make excuses έγραψε: στις 02:50, 01-07-10:

#4
Αρχική Δημοσίευση από Katerina192
Μου είχε πέσει παραπάνω ξύδι...Βλακεία μου γιατι δεν το μετρησα....
Δεν πειράζει. Άλλοι άνθρωποι δεν ξέρουν να φτιάξουν ενα αυγό στα 50 τους, κι εσυ που κάνεις παπάδες στα 18 σου θα με πειράξει το παραπάνω ξύδι; Απλά εγώ είμαι ξυνός από μόνος μου και ένιωσα το overkill!
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος