Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,096 εγγεγραμμένα μέλη και 2,388,090 μηνύματα σε 74,654 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

XI - Λαγνεία (Δύναμη)

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 21:32, 07-07-10:

#1
Η κάρτα με τον αριθμό ΧΙ είναι η Λαγνεία
Μετρίασε την ενέργεια με αγάπη· Άσε την Αγάπη
να απορροφήσει όλα τα πράγματα.
Λάτρεψε το όνομα ____, τετράγωνο, μυστικό,
θαυμάσιο και το όνομα του Οίκου Του 418.


Η παραδοσιακή εικόνα της κάρτας δείχνει μια γυναίκα να δαμάζει ένα λιοντάρι και η παραδοσιακή ονομασία της είναι Δύναμη. Ο Crowley, αποφάσισε να αλλάξει την ονομασία αλλά και την απεικόνιση για να ταιριάξει, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, με τον νέο αιώνα του Όρου που διανύουμε και κυβερνάται από τα ζώδια του Υδροχόου και του Λέοντα.

O Crowley αναγνωρίζει τρεις ιστορικές περιόδους με αντίστοιχες θρησκευτικές επιρροές:

1. Τον αιώνα της Ίσιδας, όπου η γυναικεία φύση της Θεότητας ήταν ισχυρή και επικρατούσε η μητριαρχία. Την περίοδο αυτή, η Μητέρα Γη, έτρεφε και στέγαζε τον άνθρωπο με αποτέλεσμα την παγανιστική θεοποίησή της.

2. Τον αιώνα του Όσιρη, ή αλλιώς τον Αιώνα του θυσιασμένου Θεού, όπου κυρίαρχα στοιχεία είναι η θεότητα που θυσιάζεται, όπως στην περίπτωση του Ιησού Χριστού, αλλά και η υποταγή στον Πατέρα Θεό και η στροφή προς την πατριαρχία.

3. Τον αιώνα του Όρου, τον Αιώνα του κυρίαρχου Παιδιού, που ξεκίνησε το 1904, στον οποίο ο Crowley προβλέπει να κυριαρχήσει η πνευματική αναζήτηση και η αυτοπραγμάτωση μέσα από τη συνεργατική διάθεση των φύλων πράγμα που συμβολίζεται άλλωστε και από το «παιδί». Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο Crowley έβλεπε γόνιμο έδαφος για το Νόμο του Θελήματος και της Αγάπης.

Την ίδια εποχή που ο Crowley τοποθετεί την έναρξη του αιώνα του Ώρου, φαίνεται να τοποθετείται και από την Αστρολογία η έναρξη της εποχής του Υδροχόου. Σύμφωνα με αυτή την αστρολογική αντίληψη, ο Ήλιος αλλάζει ζώδιο κάθε 2.160 χρόνια και αστρολογικά η έναρξη της εποχής του Υδροχόου, τοποθετείται μεταξύ του 1904 και του 2160. Την περίοδο αυτή αναμένεται να συμβούν σημαντικές αλλαγές στην κοινωνία και τους κοινωνικούς θεσμούς. Την εποχή του Ιχθύος, άνθισε ο Χριστιανισμός, ενώ τη νέα εποχή του Υδροχόου αναμένεται μια γενική αύξηση της πνευματικότητας.

Η λέξη Δύναμη δεν μπορούσε να περιγράψει αυτό που ο Crowley ήθελε να αποδώσει στην κάρτα, αφού ο όρος Λαγνεία, δε σημαίνει μόνο δύναμη, αλλά και τη χαρά της δύναμης που εφαρμόζεται. Πρόκειται για την εκδηλωμένη έκσταση της Δύναμης.

Αντιστοιχεί στο ζώδιο του Λέοντα και στο Εβραϊκό γράμμα Teth που σημαίνει ερπετό. Είναι το κέρουμπ της φωτιάς και κυβερνάται από τον Ήλιο.

Η γυναίκα έφιππη επάνω στο θηρίο, κρατάει με το αριστερό της χέρι τα ηνία, συμβολίζοντας το πάθος που τους ενώνει, ενώ με το δεξί της χέρι σηκώνει ψηλά το Ιερό Δισκοπότηρο που είδαμε στην κάρτα VIΙ: το Άρμα και έχει εδώ το σχήμα της μήτρας αλλά και του ανεστραμμένου συμβόλου του Λέοντα.
Δείχνει εκστασιασμένη και υπερήφανη όπως και το λιοντάρι.

Τα κεφάλια του θηρίου είναι επτά: Το κεφάλι ενός Αγγέλου, το κεφάλι ενός Αγίου, το κεφάλι ενός Ποιητή, το κεφάλι μιας Μοιχαλίδας, το κεφάλι ενός Θαρραλέου Άνδρα, το κεφάλι ενός Σάτυρου και το κεφάλι του Λέοντα-ερπετού.
Η ουρά του θηρίου θυμίζει κι αυτή ερπετό.

Η γυναίκα ονομάζεται από τον Crowley, Κόκκινη Γυναίκα, σύζυγος του Χάους και αντιστοιχεί στη Μπάμπαλον, τη «μητέρα όλων των βγδελιγμάτων». Θεωρείται το επίκεντρο του Θελήματος, όπως ο Ήλιος είναι το κέντρο του Ηλιακού συστήματος. Είναι εκείνη που μπορεί να περάσει τον αναζητητή με ασφάλεια μέσα από την έρημο και να τον σώσει από την επιρροή του Choronzon.

Στην κορυφή της κάρτας, βλέπουμε δέκα «κέρατα» που μοιάζουν να εξέρχονται από ένα άστρο στο κέντρο που ακτινοβολεί στο φάσμα του μπλε και του κίτρινου. Στην περίμετρο του άστρου βλέπουμε δέκα κύκλους που θυμίζουν άνθη και αποτελούν τις δέκα σεφίρες του Δέντρου της Ζωής.

Κάτω από τα δυνατά πόδια του θηρίου, μέσα σε ένα μαλακό και μακάβριο ιώδες χρώμα, βλέπουμε, νεφελώδη φαντάσματα ανθρώπων.
Στο σύνολό της η κάρτα, είναι ο υπέρτατος συμβολισμός της υπερηφάνειας, της ενέργειας και της εγκατάλειψης της εποχής του Ώρου.

Θυμόμαστε τα Τσάκρας της Κουνταλίνι, την ρίζα της σεξουαλικής ενέργειας που σαν κοιμισμένο φίδι, ανορθώνεται από την σπονδυλική στήλη μέσω της Τάντρα.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: kundalini.jpg
Εμφανίσεις: 152
Μέγεθος: 13,3 KB

Ο λέοντας-θηρίο, λόγω εξαρτημένων αντανακλαστικών αλλά της θέσης του απέναντι στον Υδροχόο, σηματοδοτεί την παρούσα εποχή, την Εποχή του Υδροχόου.

Τα φαντάσματα στα πόδια του θηρίου, συμβολίζουν το τέλος του Αιώνα του Όσιρι, τη σύνθλιψη των ψυχών των προηγούμενων δουλοπρεπών πνευματικών σχολών. Η γυναίκα και το θηρίο μοιάζουν να τα αγνοούν ολοκληρωτικά.

Σωστή ή λάθος, αυτή ήταν άλλωστε η θεώρηση του Crowley απέναντι στη ζωή: «Ο καλύτερος τρόπος για να νικήσεις έναν πειρασμό είναι να ενδώσεις σʼ αυτόν». (Περισσότερα σε επόμενες δημοσιεύσεις)

Στο Καββαλιστικό Δέντρο, η ατραπός της Λαγνείας, ενώνει την 4η σεφίρα Χέσεντ (Έλεος) με την 5η σεφίρα Γκεβουρά (Αυστηρότητα) και ονομάζεται το μονοπάτι της Αμοιβαιότητας.
Ένα από τα πιο σημαντικά καθήκοντα της πνευματικής αναζήτησης είναι άλλωστε η εναρμόνιση των ηθικών άκρων που ενσωματώνονται σε αυτές τις σεφίρες: Η άνευ όρων συγχώρεση και ο μανιώδης θυμός. Αυτή είναι άλλωστε και η διδασκαλία της Μπάμπαλον, που καταφέρνει να σταθεί στην πλάτη του θηρίου, παραμένοντας σε ήρεμη εγρήγορση.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: T11_XI_lust.jpg
Εμφανίσεις: 4631
Μέγεθος: 33,6 KB  
5 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 21:35, 07-07-10:

#2
Ας επιστρέψουμε όμως στην παραδοσιακή απεικόνιση της κάρτας:

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: T08_VIII_strength.jpg
Εμφανίσεις: 216
Μέγεθος: 25,6 KB

Βλέπουμε να μια γυναίκα που με ευκολία ανοίγει το στόμα ενός λιονταριού.
Στο κεφάλι της φέρει το σύμβολο του απείρου, όπως και ο Μάγος της ίδιας σειράς.

Η Δύναμη, ανοίγει τη δεύτερη δεκάδα καρτών της μεγάλης αρκάνας, όπως ο Μάγος άνοιξε την πρώτη δεκάδα. Η διαφορά της από το Μάγο, είναι ότι αυτή χρησιμοποιεί την εσωτερική της δύναμη για να δαμάσει τα στοιχεία της φύσης. Μοιάζει σαν να έχει απορροφήσει τη δύναμη του λιονταριού.

Σε κάποιες παλαιότερες σειρές καρτών, τη θέση της γυναίκας είχε ένας άνδρας, αναπαριστώντας πιθανότατα τον ίδιο συμβολισμό με τον Ηρακλή και το λιοντάρι της Νεμέας.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: arcanum-11-strength Sforza deck.jpg
Εμφανίσεις: 431
Μέγεθος: 186,5 KB

Έτσι όμως χάνεται το βαθύτερο νόημα της κάρτας που δεν αφορά την εξωτερική δύναμη των μυών, αλλά τη βαθύτερη εσωτερική δύναμη της θηλυκής φύσης μας.
Η στροφή προς την εσωτερική ενέργεια έχει αρχίσει από την κάρτα του Ερημίτη που αποτελεί συμμετρική κάρτα ως προς τον Τροχό της Τύχης, που βρίσκεται ανάμεσά τους.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: hermit_fortune_lust1.jpg
Εμφανίσεις: 3836
Μέγεθος: 15,0 KB

Αυτό που αναζητούσαμε στην κάρτα του Ερημίτη, φαίνεται τώρα στην κάρτα της Δύναμης να έχει επιτευχθεί. Το καθοριστικό σημείο της μεταμόρφωσης, είναι η κάρτα του Τροχού της Τύχης στον οποίο συνειδητοποιούμε την ανάγκη να μην παρασυρθούμε από την αέναη κίνησή της περιφέρειάς του αλλά να εστιαστούμε στο κέντρο του.

Το λιοντάρι άλλωστε συμβολίζει τα ζωώδη ένστικτά μας, πάνω στα οποία πρέπει να κυριαρχήσουμε όπως η γυναίκα της κάρτας. Η δύναμη της λογικής που αποδίδεται στο αρσενικό είναι άχρηστη μπροστά στα ζωώδη αυτά ένστικτα και πρέπει να επικαλεστούμε την διαισθητική γυναικεία φύση μας για τα δαμάσουμε και να τα χρησιμοποιήσουμε προς ώφελός μας.
Η γυναίκα της κάρτας, δαμάζει τον βασιλιά των ζώων και γίνεται βασίλισσα στη θέση του.

Είναι η στιγμή που αναγνωρίζοντας τη σκοτεινή πλευρά που κρύβουμε όλοι μέσα μας, αυτό το θηρίο που επιλέγουμε να αγνοούμε, δοκιμάζουμε να το δαμάσουμε και να χρησιμοποιήσουμε την ενέργεια και τη ζωτικότητά του, προς ώφελός μας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DrStrangelove

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη DrStrangelove
Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μοντέλο . Έχει γράψει 4,005 μηνύματα.

O DrStrangelove έγραψε στις 16:12, 26-07-10:

#3
Η Σφαίρα του Υesod στο Δένδρο της Ζωής, η Λίλιθ, η Babalon και το Δεύτερο Ιερό Τρίγωνο (οι σφαίρες Geburah - Chesed και Tipharet). Προσπάθησα να συγκεντρώσω κάποιες σημειώσεις με κάποιες σκέψεις μου αυτό τον καιρό. Εκμεταλεύθηκα και την ολιγοήμερη τιμωρία μου

Κάποιοι ταυτίζουν την Λίλιθ με την Babalon. Πόσο σωστή είναι όμως μια τέτοια ταύτιση ; H Λίλιθ σύμφωνα με τους καμπαλιστές στο Δένδρο της Ζωής κυβερνάει στην σφαίρα του Yesod ως μια εκδήλωση του Yesod και τίποτα άλλο. Δεν ταυτίζεται με το μονοπάτι Chesed - Geburah ούτε με την Babalon κατά τη γνώμη μου. Εκεί κυβερνούν όλες οι θηλυκές σεληνιακές θεότητες (Λίλιθ, Αστάρτη, Εκάτη, 'Αρτεμις). Εκεί βρίσκονται τα πάθη, τα κατώτερα ένστικτα, οι απολαύσεις, αλλά και η μαγεία. Δεν είναι τυχαίο, ότι θεότητες όπως η Εκάτη, θεά της μαγείας, που θυμίζει πολύ την Λίλιθ, ανήκει στο Yesod. Η Dion Fortune ονομάζει αυτό το Τρίγωνο της Σελήνης, το κατώτερο Τρίγωνο του Δένδρου της Ζωής, "Τρίγωνο της Μαγείας". Το Τρίγωνο της Μαγείας αποτελείται από την Σφαίρα του Netzach (Aφροδίτη/Φύση), την Σφαίρα του Ερμή (διαννοητική μαγεία, γνώση, διδασκαλία) και την Σφαίρα του Yesod (Σελήνη = αστρικός ψυχισμός, αστρικός κόσμος ή μαγικός κόσμος). 'Οπως μας λέει, εκεί κυβερνάει ο Κύριος των Βιβλίων και της Γνώσης (Ερμής), η Κυρία της Φύσης (Αφροδίτη), και η Αφέντρα της Μαγείας (Σελήνη).

Η Babalon του Crowley είναι απ'οσο γνωρίζω μια δική του σκεπτομορφή. Εκείνος την δημιούργησε στον δικό του Εσωτερισμό που έχει αρκετές διαφορές από άλλα εσωτερικά συστήματα. Αξιοσημείωτο είναι ακόμα ότι μετονομάζει την κάρτα αυτή από Δύναμη σε Λαγνεία. Θεωρώ ότι αυτό είναι περίεργο γιατί το πραγματικό νόημα αυτής της κάρτας είναι η καθυπόταξη των παθών και όχι η λαγνεία και η ηδονή. 'Ισα ίσα, μάλλον περί του ακριβώς αντίθετου πρόκειται, εφόσον συμβολίζει την καθυπόταξη και των πλήρη έλεγχο του εσωτερικού θηρίου, ένα είδος ασκητισμού και δοκιμασίας δηλαδή. Aπό την άλλη, θαρώ πως στην Γεματρία, η Babalon 777 μεταφράζεται σε "Η Απόλυτη Τυραννία" (πιστεύω εντελώς γήινη και κοσμική, με την έννοια που την συναντάμε και στην Αποκάλυψη του Ιωάννη ως η Πόρνη της Βαβυλώνας). Μου δίνει την εντύπωση ότι ο Crowley έχει εδώ μια πρόθεση να "προάγει" την Λίλιθ από το Yesod, που είναι σαφώς μια κατώτερη σφαίρα, σε ένα ανώτερο μονοπάτι και να την εξωραίσει ή να την ντύσει με όμορφα φορέματα, κόκκινα από μαύρα συγκεκριμένα Την τοποθετεί στο δεύτερο κατά σειρά Ιερό Τρίγωνο - Ιερή Τριάδα του Δέντρου, που αποτελείται από την σφαίρα της Geburah ('Αρης/καταστροφική πλευρά του Θεού), την σφαίρα του Chesed (Δίας/η αγάπη ή χάρις του Θεού) και την σφαίρα του Tipharet ('Ηλιος/ο θυσιασμένος Θεός, βλ.Ιησού Χριστό, 'Οσιρη κλπ). Τοποθετεί δηλαδή την ίδια την Πόρνη της Αποκάλυψης, εκείνη που μεθάει από το αίμα των αγίων όπως γράφει, στο κέντρο του Δέντρου της Ζωής, και δεν αρκείται σε αυτό. Γράφει ότι είναι Εκείνη που θα σώσει τον υποψήφιο μυούμενο από την πλάνη του Χόρονζον. Με άλλα λόγια, αυτό το σημείο παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον γιατί παρακολουθούμε την προσπάθεια του Crowley να αποδομήσει την έως σήμερα εικόνα που έχουμε για την κακιά και σκληρή τύραννο Βαβυλώνα. Εάν όμως η Βαβυλώνα του δεν είναι η Λίλιθ - άλλωστε κι αυτός την Λίλιθ την τοποθετεί στο Yesod- ποιά ακριβώς είναι ;

Τα μονοπάτια του Δένδρου της Ζωής και οι Θεοί : Ο Crowley στο βιβλίο του "777" δίνει αντιστοιχίες των θεών τόσο στις σφαίρες του Δένδρου της Ζωής (Σεφορόθ), όσο και στα μονοπάτια, δηλαδή στους "δρόμους" που ενώνουν τις σφαίρες αυτές μεταξύ τους. Αυτό σύμφωνα με την Fortune είναι ένα λάθος του Crowley που οδηγεί τους μελετητές σε σύγχιση. Σύμφωνα με την Fortune, τα Σεφιρόθ αντιπροσωπεύουν φυσικές δυνάμεις, ενώ τα μονοπάτια επίπεδα συνειδητότητας. Σύμφωνα με την ίδια, τα Σεφιρόθ είναι αντικειμενικά, ενώ τα μονοπάτια είναι υποκειμενικά. Τα Σεφιρόθ θα έπρεπε να ερμηνεύονται μακροκοσμικά (θεοί), ενώ τα μονοπάτια μικροκοσμικά (άνθρωποι). Κάθε μονοπάτι αντιστοιχεί σε μια κάρτα Ταρό. Η Δύναμη (Λαγνεία του Crowley) βρίσκεται στο μονοπάτι που αντιστοιχεί στον Λέοντα. Αυτός είναι ένα ηλιακό ζώδιο και όχι σεληνιακό. Σ'αυτό το σημείο, υπάρχει μου φαίνεται ακόμα μια επιβεβαίωση ότι η Babalon του Crowley δεν έχει καμμία σχέση με την σεληνιακή φύση των κατώτερων θεοτήτων της Σφαίρας του Yesod (Λίλιθ, Εκάτη, 'Αρτεμις και λοιπές). 'Ενα ερώτημα τέλος που απευθύνω συχνά στον εαυτό μου όταν σκέφτομαι την Babalon του Alister. Αγαπάει τον εαυτό της θανάσιμα ή τον μισεί θανάσιμα ; Προσωπικά μου βγάζει μια αίσθηση ότι πενθεί μονίμως και ότι πίνει αίμα επειδή δεν βρίσκει τίποτα πιο εύγεστο και δροσιστικό. Επίσης όσο κι αν έψαξα, κόκκινο χρώμα δεν είδα πουθενά επάνω της, μόνο μαύρο.

'Ερωσθε και ευδαιμονείτε

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 17:17, 26-07-10:

#4
Πάρα πολύ ενδιαφέροντα αυτά που μας γράφεις και αν και τα διάβασα κάπως επιπόλαια αυτή τη στιγμή, λόγω έλλειψης χρόνου, υπόσχομαι να τα μελετήσω (...μαζί με το Δέντρο της Ζωής).

Σε ποια ατραπό κατά τη γνώμη σου, (ή τη γνώμη της Fortune), αντιστοιχεί η Δύναμη/(Λαγνεία);
(Εάν το αναφέρεις κάπου και δεν το πρόσεξα, ζητώ συγγνώμη ).

--
Από το Βιβλίο των Ψεμμάτων, αντιγράφω το ποίημα που αντιστοιχεί στη Λαγνεία:

Κεφαλή Θ'
Γυναικείο φίμωτρο (THE BRANKS)

Το Ον, είναι το Ουσιαστικό· η Μορφή είναι το Επίθετο.
Η Ύλη είναι το Ουσιαστικό· η Κίνηση είναι το Ρήμα.
Διατί έχει το Ον ενδυθεί τη Μορφή;
Διατί έχει η Ύλη εκδηλωθεί στην Κίνηση;
Μην απαντάς, σιωπηλέ! Αφού ΕΚΕΙ δεν υπάρχει "διατί", ή "διότι".
Το όνομα ΑΥΤΟΥ δεν είναι γνωστό· η Αντωνυμία ερμηνεύει, που σημαίνει, Το παρερμηνεύει.
Ο Χρόνος και ο Χώρος είναι Επιρρήματα.
Η Διττότητα γέννησε το Σύνδεσμο.
Ο Υποθετικός, είναι Πατέρας της Πρόθεσης.
Το Άρθρο, σηματοδοτεί και την Διαίρεση· αλλά το Επιφώνημα είναι ο ήχος που καταλήγει στη Σιωπή.
Κατέστρεψε λοιπόν τα Οκτώ Μέρη του Λόγου· το Ένατο είναι πιο κοντά στην Αλήθεια.
Κι αυτό επίσης πρέπει να καταστραφεί, πριν να μπεις Στη Σιωπή.
Aum.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Rempeskes

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Rempeskes
Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Hair stylist . Έχει γράψει 5,593 μηνύματα.

O Rempeskes έγραψε στις 20:00, 26-07-10:

#5
ΧΙ - Λαγνεία (Δύναμη)

Εχμμμμ, είμαι σίγουρος πως μιλώ εκ μέρους όλων των ανδρών της σελίδας
όταν αναφέρω πως πρόκειται αναμφίβολα για
"Αδυναμία"
Υγ.
Άουμ.
Ούεεε;; (όπως λέμε στο χωριόμ)
Τι είναι το αουμ;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

4 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DrStrangelove

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη DrStrangelove
Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μοντέλο . Έχει γράψει 4,005 μηνύματα.

O DrStrangelove έγραψε στις 20:26, 26-07-10:

#6
Αρχική Δημοσίευση από Isiliel
Πάρα πολύ ενδιαφέροντα αυτά που μας γράφεις και αν και τα διάβασα κάπως επιπόλαια αυτή τη στιγμή, λόγω έλλειψης χρόνου, υπόσχομαι να τα μελετήσω (...μαζί με το Δέντρο της Ζωής).

Σε ποια ατραπό κατά τη γνώμη σου, (ή τη γνώμη της Fortune), αντιστοιχεί η Δύναμη/(Λαγνεία);
(Εάν το αναφέρεις κάπου και δεν το πρόσεξα, ζητώ συγγνώμη ).
Δεν έχω βρει κάπου να αναφέρεται η Fortune στην Δύναμη/Λαγνεία ή δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή, γιατί σ'αυτό που έχω εγώ τουλάχιστον, δεν αφιερώνει πολύ χώρο στα μονοπάτια, και τονίζει ότι είναι υποκειμενικά, ενώ γράφει αρκετά για τις Σφαίρες, τα τρία Τρίγωνα, τις Στήλες κ.α. Δείχνει επίσης ότι διαφωνεί σε κάποια σημεία με τον Crowley όπως αυτό που ανέφερα. Γενικά αυτό που διαπιστώνω είναι ότι δεν υπάρχει και πολύ ομοφωνία μεταξύ όλων αυτών. Η Μπλαβάτσκυ για παράδειγμα γράφει συνέχεια εναντίον των χριστιανών Καμπαλιστών και θεωρούσε ότι ερμήνευαν λάθος την Καμπάλα, οπότε χάνεσαι σε ένα κυκεώνα διαφωνιών και τελικά δύσκολα καταλήγεις. Την Fortune απλά την βρίσκω πολύ απλή και ξεκάθαρη στις περιγραφές του Δέντρου, χωρίς δύσκολα νοήματα και μπορεί να την καταλάβει κι ένας αρχάριος.
Πολύ καιρό πίστευα ότι η Λαγνεία αντιστοιχεί στην Λίλιθ από καθαρό ένστικτο και όταν ξαναδιάβασα την Fortune και είδα αυτά που περιγράφει για την Σφαίρα του Yesod, είπα εδώ έχει ψωμί η υπόθεση και κάτι θα βρω. Θυμήθηκα αυτά που γράφει για το Yesod και έψαξα κι αλλού να τα επιβεβαιώσω και πράγματι όλοι τα ίδια λένε για το Yesod, και ο Crowley εκεί γράφει ότι ανήκει η Λίλιθ.

Μάλιστα την Λίλιθ δεν την εντάσσουν απλά στο Yesod, αλλά θεωρούν οι περισσότεροι ότι είναι η αρνητική εκδήλωση του Yesod, δηλαδή ότι είναι η αρνητική εκδήλωση της Σελήνης. Αυτό στέκει, γιατί όλοι ξέρουμε ότι την Λίλιθ την αποκαλούν σκοτεινή πλευρά της Σελήνης. Δεν έχει φως, δεν είναι ηλιακή και σίγουρα δεν ενδιαφέρεται να προστατεύσει ή να σώσει κανέναν από τον οποιοδήποτε δαίμονα Χόρονζον, αφού η ίδια είναι δαίμονας και σκοτεινή. Η Λίλιθ ανήκει στον κοσμο του Yesod σύμφωνα με τον εβραικό μυστικισμό, δηλαδή μόλις ένα επίπεδο πάνω από τον δικό μας τελείως υλικό και θεοσκότεινο κόσμο, την Γη. Η Λίλιθ απέχει μακράν του ηλιακού Tiphareth. Εκφράζει το πάθος και την λαγνεία σε ένα κατώτερο επίπεδο. Οι κλασσικοί ερμηνευτές της Καμπάλα θεωρούν τόσο αρνητική και καταστροφική την Λίλιθ, ώστε την τοποθετούν στο Κλιπόθ, το Δέντρο που παριστάνει τις ακριβώς αντίθετες ενέργειες, δυνάμεις και αγγέλους από αυτές που περιγράφει το Σεφιρόθ. Σύμφωνα με αυτήν την άποψη, οι δυνάμεις του Κλιπόθ είναι οι σατανικές που πολεμάνε τις θετικές δυνάμεις των Σεφιρόθ. Σύμφωνα με μια άλλη άποψη, λιγότερο δυιστική, το Κλιπόθ δεν διαχωρίζεται από το Σεφιρόθ, απλά κάθε φορά που επεμβαίνουν κακοποιά στοιχεία μέσα μας ή στο περιβάλλον μας, παρεμποδίζουν την ομαλή έκφραση και λειτουργία των Σεφιρόθ, έτσι ώστε να κερδίζουν έδαφος όλες αυτές οι δυνάμεις του Κλιπόθ, που η χριστιανική θεολογία τις αποκαλεί δαιμονικές ή σατανικές ή δυνάμεις του Κακού.

Ο Crowley που τοποθετεί την Δύναμη εκεί που την τοποθετεί, σωστά την τοποθετεί φυσικά, αλλά η σύγχιση ξεκινάει όταν την περιγράφει ως σωτήρα, ευεργέτη, σύμμαχο του Καλού και ταυτόχρονα βαφτίζει την κάρτα Λαγνεία. Δεν είναι λαγνεία. Είναι λαγνεία καταπιεσμένη και υποταγμένη. Στην πραγματικότητα είναι ασκητικό το μήνυμα της κάρτας. Ο Crowley είναι σαν να παίρνει την οργιαστική και ακατέργαστη μαυροφόρα Λίλιθ από τα σκοτάδια του Yesod, να την ντύνει με κόκκινα ρούχα, να την χρίζει σοφή και μέντορα και να την θεωρεί ικανή να υποτάξει το θηρίο. Ο Λέων επίσης πολύ σωστά τοποθετείται στην Δύναμη, αλλά μην ξεχνάμε ότι ο Λέων είναι ηλιακό σύμβολο και η λαγνεία είναι ένα δευτερεύον ζήτημα του Λέοντα. Η λέξη που περιγράφει τον Λέοντα είναι η δύναμη, αλλά και ο θυμός, η αγριότητα και ο εγωισμός. Η απροθυμία του να δεχτεί το φίμωτρo,

Γυναικείο φίμωτρο (THE BRANKS)

Το Ον, είναι το Ουσιαστικό· η Μορφή είναι το Επίθετο.
Η Ύλη είναι το Ουσιαστικό· η Κίνηση είναι το Ρήμα.
Διατί έχει το Ον ενδυθεί τη Μορφή;
Διατί έχει η Ύλη εκδηλωθεί στην Κίνηση;
Μην απαντάς, σιωπηλέ! Αφού ΕΚΕΙ δεν υπάρχει "διατί", ή "διότι".
Το όνομα ΑΥΤΟΥ δεν είναι γνωστό· η Αντωνυμία ερμηνεύει, που σημαίνει, Το παρερμηνεύει.
Ο Χρόνος και ο Χώρος είναι Επιρρήματα.
Η Διττότητα γέννησε το Σύνδεσμο.
Ο Υποθετικός, είναι Πατέρας της Πρόθεσης.
Το Άρθρο, σηματοδοτεί και την Διαίρεση· αλλά το Επιφώνημα είναι ο ήχος που καταλήγει στη Σιωπή.
Κατέστρεψε λοιπόν τα Οκτώ Μέρη του Λόγου· το Ένατο είναι πιο κοντά στην Αλήθεια.
Κι αυτό επίσης πρέπει να καταστραφεί, πριν να μπεις Στη Σιωπή.
Aum.
η αδυναμία να υποταχθεί, τα ξεσπάσματά του, οι φωνές, το πυρ, ο ωμός ανδρισμός, η αυταρχικότητα, η υπερβολή. 'Ολα αυτά είναι τα αρνητικά του γνωρίσματα. Τα θετικά του είναι η αγάπη, η συγχώρεση και η δημιουργία. Είναι το ζώδιο της καρδιάς και ηλιακό. 'Ενα μεγάλο παιδί. Ως ηλιακό σύμβολο κατ'επέκταση έχει και κάποια σχέση με το Tiphareth που είναι ο 'Ηλιος, το σύμβολο των θεών που θυσιάζονται. Στην κάρτα απεικονίζεται μια γυναίκα που αυτό το έχει καταφέρει όλως παραδόξως. 'Ετσι όπως κατανοώ την κάρτα αυτή, καταλαβαίνω ότι συμβολίζει τον αυτέλεγχο, τον περιορισμό του Εγώ, τον έλεγχο των παθών και την άσκηση/δοκιμασία.

Η κάρτα δηλαδή είναι κατά την γνώμη μου, μια φυσική συνέχεια του Ερημίτη. Εάν το Εγώ τιθασευθεί και ο άνθρωπος τελικά υποτάξει τα πάθη του, θεωρείται ότι έχει ανυψωθεί. Αυτό θεωρείται η επιτυχία του έργου του. Με αυτό το έργο και με αυτό τον σκοπό όμως η Λίλιθ είναι τελείως ξένη κατά τη γνώμη μου. Αποκτά κάποια σχέση με την κάρτα, μόνο επειδή έτσι την βλέπει ή θέλει να την δει ο Crowley. Η Βabalon πρέπει να είναι μια σκεπτομορφή καθαρά προσωπική του Crowley η οποία ενδεχομένως πρέπει να είχε απασχολήσει πολύ το υποσυνείδητό του για λόγους που υποθέτω, και πιστεύω έχει περιγράψει ο ίδιος ότι είχε ένα θέμα με την εξουσία των σχέσεων. Δεν αποκλείω να έφτιαξε από αυτό μια εξωραισμένη Λίλιθ στον εσωτερισμό του. 'Ισως ένας από τους πολλούς λόγους που τον κατηγόρησαν ότι είναι σατανιστής και ακολουθεί την Αριστερή Ατραπό της μύησης, ήταν ότι δεν καταλάβαιναν κι αυτό το update που κάνει στην σατανική Λίλιθ. Μην ξεχνάμε ότι ήταν ένας πολύ εκκεντρικός άνθρωπος και τα βροντούσε κάτω κι έφευγε με σχετική ευκολία από ομάδες, μυημένους, δασκάλους, ομοιδεάτες κλπ και έκανε το δικό του.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Νωεύς
Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε στις 20:54, 26-07-10:

#7
Αρχική Δημοσίευση από Rempeskes
Εχμμμμ, είμαι σίγουρος πως μιλώ εκ μέρους όλων των ανδρών της σελίδας
όταν αναφέρω πως πρόκειται αναμφίβολα για
"Αδυναμία" ...
...όσο και η αγάπη όμως!

...
Ούεεε;; (όπως λέμε στο χωριόμ)
...
-Πιναθή ετυμολογκή σύνθεση: (ν)α(π)ουμ(ε)

...Τι είναι το αουμ;
Πιθανά, η κρόνεια παραφθορά του ιαπετικού om...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DrStrangelove

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη DrStrangelove
Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μοντέλο . Έχει γράψει 4,005 μηνύματα.

O DrStrangelove έγραψε στις 10:03, 30-07-10:

#8
Αρχική Δημοσίευση από DrStrangelove
Εάν όμως η Βαβυλώνα του δεν είναι η Λίλιθ - άλλωστε κι αυτός την Λίλιθ την τοποθετεί στο Yesod- ποιά ακριβώς είναι ;
Απαντάω στον εαυτό μου Η νύφη του Χάους σύμφωνα με τον Crowley, σύμβολα κοσμογονίας το Χάος και η Babalon, από την ένωση των οποίων γεννήθηκαν όλα τα παρακάτω στο σύμπαν. Πολύ ψηλά την ανεβάζει την Λίλιθ τελικά, ταυτίζει έναν κατώτερο πεπτωκότα άγγελο του Yesod με την Μεγάλη Μητέρα ; Aπό την άλλη μου κάνει εντύπωση που το Χάος, ως σύμβολο της θηλυκής Αρχής - θεότητας και της μήτρας έχει για νύφη σύμφωνα με Crowley μια επίσης θηλυκή Αρχή, την Babalon. Really strange κοσμογονικά και τελείως δικός του εσωτερισμός με τελείως προσωπικό αρχέτυπο που δεν το'χω βρει σε κανέναν άλλον, την Babalon.

Πιθανά, η κρόνεια παραφθορά του ιαπετικού om...
Η εισαγωγή στην σιωπή, το σσσσουτ...Γιατί ιαπετικό ;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη DrStrangelove : 30-07-10 στις 10:26.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Νωεύς
Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε στις 11:47, 30-07-10:

#9
Αρχική Δημοσίευση από DrStrangelove
... Babalon.

Η εισαγωγή στην σιωπή, το σσσσουτ...Γιατί ιαπετικό ;
- H Babalon ήταν η "Πύλη του Θεού", κατά τους Βαβυλώνιους, τουλάχιστον...
- Κατά την Ελληνική Κοσμολογία και σε αντίθεση και κάθετη διαφωνία με τους εθνολογικούς-εθνογραφικούς νεωτερισμούς περί "Αρίων", "Σημιτών" κλπ αυθαίρετων-αντιιστορικών αναθεωρήσεων του 19ου και 20ου αι...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DrStrangelove

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη DrStrangelove
Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μοντέλο . Έχει γράψει 4,005 μηνύματα.

O DrStrangelove έγραψε στις 12:45, 30-07-10:

#10
Αρχική Δημοσίευση από Νωεύς
- H Babalon ήταν η "Πύλη του Θεού", κατά τους Βαβυλώνιους, τουλάχιστον...
Η Πύλη ή μία εκ των στηλών της Πύλης, δηλαδή η Geburah/'Αρης ; Από τη μία η σφαίρα της Δύναμης (λαγνεία την λέει ο Crowley μάλλον κακώς κατά τη γνώμη μου) κι από την άλλη το 'Ελεος (Δίας), φτιάχνουν μια Πύλη, και αν την δεις αυτήν την πύλη συμβολικά μέσα στο Δέντρο της Ζωής, περνώντας μέσα από αυτήν την πύλη πού πάς ; στην σφαίρα του 'Ηλιου, άρα στον συμβολικό Θεό τον ενσαρκωμένο. Το ύψιστο επίπεδο ενσαρκωμένης συνειδητότητας σύμφωνα με Fortune.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DrStrangelove

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη DrStrangelove
Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μοντέλο . Έχει γράψει 4,005 μηνύματα.

O DrStrangelove έγραψε στις 08:12, 31-07-10:

#11
ΤΟ ΤΡΙΑ ΤΩΝ ΣΠΑΘΙΩΝ : H KAΡΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ

Ο Κρόνος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην μηδενική μοίρα του Ζυγού. Θα παραμείνει σε αυτό το ζώδιο έως τον Οκτώβριο του 2012. Η κάρτα που αντιστοιχεί στον Κρόνο στον Ζυγό σύμφωνα με τον Crowley είναι "Το Τρία των σπαθιών". Η κάρτα σημαίνει μελαγχολία, θλίψη, χωρισμός, αλλά και βαθειά κατανόηση καθώς και το τέλος των ψευδαισθήσεων.

Το Binah, η Μεγάλη Μητέρα (Κρόνος) εδώ κυβερνάει το βασίλειο του αέρα. Ο Ζυγός είναι ένα ζώδιο του αέρα. Το Binah εδώ δεν είναι η αγαθοποιός Μητέρα που συμπληρώνει την Τριάδα με το Kether και το Chokmah, αλλά αντιπροσωπεύει το σκοτάδι της Μεγάλης Θάλασσας. Ο πλανήτης Κρόνος στον Ζυγό είναι σε έξαρση, παρ'ολα αυτά η κάρτα είναι σκοτεινή και "βαρειά". Συμβολίζει την μήτρα του Χάους. Υπάρχει ένα υποβόσκον πάθος για δημιουργία, αλλά τα παιδιά του είναι τέρατα. Αυτό μπορεί να σημαίνει την υπέρτατη υπερβατικότητα της φυσικής τάξης. Εδώ υπάρχει μυστικότητα και ανωμαλία. Η κάρτα αντιπροσωπεύει το μεγάλο σπαθί του μάγου. Η σύγκρουση έχει καταστρέψει το τριαντάφυλλο. Στο φόντο, επωάζεται αδυσώπητη νύχτα. Ο πλανήτης σε μεγάλους περιορισμούς, η ανθρωπότητα δέχεται σκληρούς νόμους (τόσο ο Κρόνος, όσο και ο Ζυγός, είναι σύμβολα του καρμικού νόμου). Τα μαθήματα της ανθρωπότητας είναι σκληρά αλλά οφέλιμα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: threeswords.jpg
Εμφανίσεις: 151
Μέγεθος: 19,4 KB  
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη DrStrangelove : 31-07-10 στις 10:22.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DrStrangelove

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη DrStrangelove
Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μοντέλο . Έχει γράψει 4,005 μηνύματα.

O DrStrangelove έγραψε στις 09:03, 31-07-10:

#12
ΟΙ ΚΟΥΠΕΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΓΚΡΑΤΕΙΑΣ
ή αλλιώς ή τέχνη του να ζεις και να πεθαίνεις για να ξαναγεννηθείς

Στην κάρτα της Δύναμης, στην Πύλη του Θεού, παρουσιάζεται μια γυναίκα που κρατάει μια κούπα. Είναι γεμάτη με το συμβολικό "αίμα" ενός άντρα. Αυτός είναι ο θυσιασμένος θεός που συμβολίζεται από την Ανατολή, που βρίσκεται απέναντι από την Πύλη, την σφαίρα του Tiphareth, που αντιστοιχεί στον ζωοδότη 'Ηλιο, τον βασιλιά αυτού του ηλιακού συστήματος, τον άρχοντα της Αγάπης. Το περιεχόμενο της γεμάτης κούπας που κρατάει στα χέρια της η γυναίκα συμβολίζει το θανατωμένο Εγώ του ανθρώπου. Δεν είναι τυχαίο, ότι η κάρτα αυτή συνδέεται με την κάρτα της Τέχνης ή Εγκράτειας μέσω των δυο επόμενων καρτών, της κάρτας του Κρεμασμένου και της κάρτας του Θανάτου που προιδεάζουν για το νόημα και τον απώτερο προορισμό. Την γεμάτη με συμβολικό αίμα κούπα που συναντάμε στην Δύναμη, θα την βρούμε ξανά δυο κάρτες μετά, στην κάρτα της Εγκράτειας, μόνο που σε αυτήν την κάρτα, η γυναίκα που θα την κρατάει θα χύνει το περιεχόμενο της κούπας που βρήκαμε στην κάρτα της Δύναμης, σε μία καινούρια άδεια κούπα.

'Οταν δηλαδή οι συνθήκες θα έχουν ωριμάσει, και ο κύκλος της εξέλιξης θα έχει ολοκληρωθεί, η γυναίκα θα γεμίσει με το νερό της νέας ζωής την δεύτερη κούπα, αυτή την φορά άδεια λόγω του θανάτου του Εγώ. Η υπερηφάνεια, η έπαρση, η αλαζονεία, η αγριότητα και το υπερτροφικό Εγώ της Δύναμης, θα έχουν έτσι μετασχηματισθεί ως άλλη αλχημική διαδικασία σε μετριοπάθεια, σύνεση, γαλήνη και ομορφιά στην κάρτα της Εγκράτειας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: art.jpg
Εμφανίσεις: 146
Μέγεθος: 46,0 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: thoth-tarot-lust.jpg
Εμφανίσεις: 148
Μέγεθος: 180,5 KB  
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DrStrangelove

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη DrStrangelove
Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μοντέλο . Έχει γράψει 4,005 μηνύματα.

O DrStrangelove έγραψε στις 09:55, 31-07-10:

#13
H ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ (του Εliphas Levi)

"Ο έρως είναι όντως όνειρον που μετασχηματίζει τον κόσμον ολόκληρον : Τα πάντα μεταβάλλονται εις αρμονίας και αρώματα. το παν μετατρέπεται εις μέθην και ευτυχίαν. Το αγαπώμενον ον είναι ωραίον, αγαθόν, υπέροχον, αλάθητον, ακτινοβολεί την υγείαν και την γαλήνην...'Οταν το όνειρο διαλυθή, νομίζομεν ότι επέσαμαν από την Σελήνην, αναγνωρίζομεν μετ'αηδίας την γόησσαν η οποία είχε καταλάβει την θέσιν της ωραίας Μελουζίνης, τον Θερσίτην τον οποίον ενομίζαμεν ως τον Αχιλλέαν ή τον Νηρέαν. Και τι δεν θα εκάμωμεν, ίνα πιστεύση το πρόσωπο υπό του οποίου αγαπώμεθα. Ο έρως αρχίζει ως μάγος και καταλήγει ως γόης. Αφού εδημιούργησε τα ψεύδη του ουρανού και της γης, καταλήγει εις την πραγμάτωσιν των του 'Αδου. Το μίσος του είναι εξίσου παράλογον, όσον και ο ενθουσιασμός του, διότι υπόκειται εις πάθος, ήτοι τας επιδράσεις του μοιραίου. 'Ενεκα τούτου οι σοφοί τον προέγραψαν θεωρούντες αυτόν ως εχθρόν της λογικής.

...αι μεταμορφώσεις του Οβίδιου είναι αληθείς, πλην όμως αλληγορικαί, όπως και ο χρυσός όνος του αγαθού Απουλείου. Η ζωή των όντων είναι μια βαθμιαία μεταμόρφωσις, της οποίας δυνάμεθα να καθωρίσωμεν, να ανανεώσωμεν ή να εξαφανίσουμε ταχύτερον τας μορφάς.

Η πιο ρεαλιστική προσωπογραφία της Λίλιθ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: lilith!!!.jpeg
Εμφανίσεις: 163
Μέγεθος: 103,5 KB  
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 19:57, 18-01-11:

#14
Έναν αντίστοιχο συμβολισμό με αυτόν της Λαγνείας, βλέπουμε στον πίνακα του Μποτιτσέλι: Αφροδίτη και Άρης (1483)


Ο Άρης, o Θεός του πολέμου κοιμάται άοπλος, παραδομένος στον ύπνο που έρχεται μετά τον έρωτα, ενόσω η Αφροδίτη δίπλα του άυπνη τον προσέχει και οι μικροί σάτυροι έχουν κλέψει το δόρυ του.

Αντιστοιχία υπάρχει και με τη θεότητα Σεκμέτ των Αιγυπτίων, μια λεοντόμορφη καταστροφική και πολεμοχαρής θεά, που είναι ταυτόχρονα προστάτιδα θεά της ίασης.

Στην Κινέζικη Φιλοσοφία, η ενέργεια Γιν χαρακτηρίζεται ως αργή, απαλή, υποχωρητική, διάχυτη, κρύα, υγρή και παθητική και συνδέεται με το νερό, τη γη, τη Σελήνη, τη θηλυκότητα και τη νύχτα σε αντίθετη με την ενέργεια Γιάνγκ, που είναι γρήγορη, σκληρή, συμπαγής, επικεντρωμένη, ζεστή, ξηρή και επιθετική και συνδέεται με τη φωτιά, τον ουρανό, τον ήλιο την αρρενωπότητα και την ημέρα. Το σύμπαν και κατʼ επέκταση καθένας από εμάς, βρίσκεται σε ισορροπία, όταν οι δύο δυνάμεις εκδηλώνονται αρμονικά.


Η λαγνεία δεν μας ζητά να καταπνίξουμε το θηρίο που κρύβουμε μέσα μας, αλλά να το καταλάβουμε, να το αποδεχτούμε και να το χειριστούμε χρησιμοποιώντας την θηλυκή μας ενέργεια.
Η θηλυκή ενέργεια, είναι δεκτική, εξισορροπητική, επουλωτική. Είναι ανεξάντλητη και δημιουργική. Δεν επιβάλλει, αλλά καθηλώνει σαγηνεύοντας.
Η γυναίκα καταφέρνει να κουμαντάρει τον λέοντα όχι με τη μυική της δύναμη, αλλά με το θάρρος, την κατανόηση, την εμπιστοσύνη και την Αγάπη της. Μπορεί να είναι ταυτόχρονα άγρια και τρυφερή συνδυάζοντας τη μητρική και την ερωτική Αγάπη που είδαμε σε προηγούμενες κάρτες με τη σκοτεινή δύναμη της Λίλιθ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DrStrangelove

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη DrStrangelove
Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μοντέλο . Έχει γράψει 4,005 μηνύματα.

O DrStrangelove έγραψε στις 20:43, 18-01-11:

#15
Αυτή η κάρτα ώρες ώρες πιστεύω ότι συμβολίζει την πραγματική ζωή, αυτό που προσπάθησαν να μας πείσουν οι "αντιπρόσωποι" του Χόρονζον ότι ήταν πραγματική ζωή.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 21:20, 18-01-11:

#16
Αν εννοούμε τους ίδιους () φοβάμαι πως αυτό που προσπάθησαν να μας πείσουν είναι πως είμαστε διαφορετικοί και αταίριαστοι, δαιμονοποιόντας τον έρωτα και την Ιερή Πορνεία και δημιουργώντας το χάσμα μεταξύ των φύλων και την ντροπή για καθετί σεξουαλικό.

Αρχική Δημοσίευση από Από το ποίημα Γυναικείο φίμωτρο
Το Άρθρο, σηματοδοτεί και την Διαίρεση·

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DrStrangelove

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη DrStrangelove
Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μοντέλο . Έχει γράψει 4,005 μηνύματα.

O DrStrangelove έγραψε στις 11:54, 19-01-11:

#17
Αρχική Δημοσίευση από Isiliel
Αν εννοούμε τους ίδιους () φοβάμαι πως αυτό που προσπάθησαν να μας πείσουν είναι πως είμαστε διαφορετικοί και αταίριαστοι, δαιμονοποιόντας τον έρωτα και την Ιερή Πορνεία και δημιουργώντας το χάσμα μεταξύ των φύλων και την ντροπή για καθετί σεξουαλικό.
Το αρχέτυπο εκφράζει τα κάτωθι :

Ρεαλισμός, ισορροπία, ειλικρίνεια, λαγνεία, πραγματική δύναμη, εσωτερική και εξωτερική - όχι επίπλαστη - αντισυμβατικότητα, πληθωρικότητα, εξωστρέφεια, συναισθηματική ανεξαρτησία, σεξουαλικότητα, συναισθηματική αποστασιοποίηση, κοινωνική πρόκληση, εκκεντρικότητα, ακόρεστη δίψα για πραγματική και έντονη ζωή, μια τάση κυνισμού, αντιπουριτανισμός, ταχύτητα, ένταση, έκρηξη, ρήξη, ανυπομονησία, αυθεντικότητα, θεληματικότητα. Αναγεννητική δύναμη που οδηγεί στη ζωή και στην χαρά. Ακόμα κι αν περιγράφει ένα σημαντικό βαθμό περιορισμού και αυτοελέγχου, αναφέρεται αποκλειστικά στον περιορισμό του Εγώ, όχι όμως με την έννοια που επιτυγχάνεται στα πλαίσια ενός μοναστικού βίου με ενοχές ή σε μια λέσχη ηθικολόγων που το μόνο που κοιτάνε κατά βάθος είναι να σου αφαιμάξουν ενέργεια. Το αρχέτυπο το εκφράζουν μόνοι οι απελευθερωμένοι άνθρωποι που αγαπάνε την ζωή, όχι τα φαρισαικά βαμπίρ. Η διπροσωπία απουσιάζει. Δεν μπορεί να οδηγήσει η λαγνεία και η δύναμη σε πόνο και σε "θάνατο". Χρώμα του το κόκκινο, όχι το μαύρο !

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

5 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Νωεύς
Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε στις 21:52, 19-01-11:

#18
Αρχική Δημοσίευση από DrStrangelove
... Δεν μπορεί να οδηγήσει η λαγνεία και η δύναμη σε πόνο και σε "θάνατο". Χρώμα του το κόκκινο, όχι το μαύρο !
Τι σημαίνει θάνατος με εισαγωγικά; Διότι η λαγνεία αναμφίβολα οδηγεί σε πόνο και σε θάνατο χωρίς εισαγωγικά! Θα 'λεγα μάλιστα πως η λαγνεία είναι πόνος που ξεχειλίζει από το φράγμα λιμνάζοντος παιδιόθεν πόνου...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

rosa azul

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη rosa azul
H rosa azul αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,105 μηνύματα.

H rosa azul έγραψε στις 23:32, 20-01-11:

#19
Παραθετω τον ορισμο της Λαγνείας απο τα 7 Θανασιμα Αμαρτηματα του Δαντη : να αφιερώνεσαι με πάθος χωρίς τους περιοριστικούς κανόνες της λογικής, και καθώς δίνεσαι ολοκληρωτικά, να διαχέεις τον εαυτό σου μες στον άλλο και να νιώθεις τους χυμούς του ως χυμούς σου Αγνότητα: να διώχνεις από μέσα σου κάθε τι μίζερο και μετριοπαθές που σε κρατά κολλημένο στη καθεστηκυία αντίληψη.Με βρισκει συμφωνη ...

Αίσθημα φυσικό , της μάνας Φύσης δώρο κλείσανε , και ονομάσανε αμαρτία θανάσιμη αχ! αυτοί οι άνθρωποι που νομίζουν πως οι χριστιανικές εντολές είναι αιθέριο και επουράνιο δώρο .Το άισθημα αυτό δεν είναι άλλο παρα μόνο ο απόκοσμος έρωτας και πόθος η Λαγνεία που μας κάνει να καιγόμαστε , στην κόλαση ολόκληρος ο όχλος . Μα όχι πως μπορεί μία σκέψη τόσο αγνή όπως η πανέμορφη Λαγνεία να είναι μία απλή αμαρτία ,αντιθέτως είναι επίτευγμα του ανθρώπου αυτό το αμαρτωλό κατρακύλημα .
- Από τις Φλόγες του Αιώνιου Πάθους ,
Άλερον

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Isiliel : 21-01-11 στις 00:41. Αιτία: Μορφοποίηση για ευκολότερη ανάγνωση
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Great Chaos (Όττο)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Great Chaos
Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 50 ετών , επαγγέλεται Παραγωγός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,520 μηνύματα.

O Great Chaos I took a wrong turn in the Freak Parade έγραψε στις 00:36, 21-01-11:

#20
ΒΑΒΥΛΩΝΑ

Ο Αρματηλάτης μιλάει με χαμηλή, επιβλητική φωνή που προκαλεί δέος και ηχεί σαν μεγάλη καμπάνα που ακούγεται από μακριά: Αφήστε τον να κοιτάξει στο κύπελλο τίνος αίμα είναι αναμιγμένο, επειδή το κρασί του κυπέλλου είναι το αίμα αγίων. Δοξασμένη ας είναι η Κόκκινη Γυναίκα, η Βαβυλώνα, η Μητέρα των Βδελυγμάτων, που ιππεύει το Κτήνος, επειδή αυτή έχυσε το αίμα τους σε κάθε γωνιά της γης και ιδού! το ανάμιξε μέσα στο κύπελλο της πορνείας της.
Το ζέστανε με την αναπνοή των φιλιών της και αυτό έγινε το Κρασί της Ευχαριστίας, το Κρασί του Σαββάτου. Το διαμοίρασε στην Ιερή Συνάθροιση στους πιστούς της κι αυτοί, μεθυσμένοι από το κρασί, αντίκρισαν κατά πρόσωπο τον Πατέρα μου. Έτσι έγιναν άξιοι να μεταλάβουν από το Μυστήριο αυτού του ιερού σκεύους, επειδή το αίμα είναι η ζωή. Έτσι αυτή παραμένει από εποχή σʼ εποχή και οι δίκαιοι ποτέ δεν κουράζονται από τα φιλιά της, ενώ αυτή ξελογιάζει τον κόσμο με τους φόνους και τις πορνείες της. Κατʼ αυτόν τον τρόπο, εκδηλώνεται η δόξα του Πατέρα μου, ο οποίος είναι Αλήθεια

(…από Το Όραμα και η Φωνή)

Το παραπάνω απόσπασμα, συνοψίζει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο τις πάρα πολλές αναφορές προς την Ερυθρά Γυναίκα, μέσα στα Θελημικά κείμενα και θεωρείται ότι περιγράφει τη λειτουργία του Δισκοπότηρου. Η κάρτα την οποία έχουμε ανοίξει, είναι από τις περιεκτικότερες και πυκνότερες σε νοήματα, αφού θεωρείται ότι απεικονίζει την ουσία του Νόμου του Θελήματος (Love is the Law, Love under Will). Ωστόσο με μια πρώτη ανάγνωση, θα μπορούσε ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζεται το Αρχέτυπο της Ερυθράς Γυναίκας, να σοκάρει ή ακόμη και να εξοργίσει κάποιους. Εάν συγκρίνουμε το απόσπασμα του Κρόουλυ με την αντίστοιχη Βιβλική αναφορά, μέσα στο Βιβλίο της Αποκάλυψης, θα δούμε ότι όλα όσα αναφέρονται εδώ, αποτελούν χαρακτηριστικά της Πόρνης της Βαβυλώνας, η οποία εμφανίζεται καβάλα στο Μέγα Θηρίον – 666, σε μια από τις πλέον δραματικές και πολυσυζητημένες σκηνές της χριστιανικής προφητείας. Οι λέξεις είναι θαρρείς μία προς μία επιλεγμένες έτσι ώστε να ποδοπατούν με βάναυσο τρόπο κάθε ιδέα αρετής, ηθικής και καθαρότητας, με αποτέλεσμα, μάλλον εκ προθέσεως, να προκαλούν αποστροφή ή και οργή στον απροετοίμαστο αναγνώστη. Θα μπορούσε κάποιος εύλογα να θεμελιώσει το συμπέρασμα ότι η Θελημική διδασκαλία στην ουσία δεν αποτελεί παρά μια ξεκάθαρα Σατανιστική λατρεία, η οποία παροτρύνει σε φόνους, ανθρωποθυσίες, πορνεία, αποτρόπαια όργια και ξέφρενη μέθη.

Για ποιο λόγο όμως ο Προφήτης του Αιώνα του Θελήματος επέλεξε άραγε να αμαυρώσει με τέτοιο προκλητικό τρόπο τη διδασκαλία του, την ίδια ώρα που ο ίδιος διατείνεται ότι το Θέλημα του Μύστη εναρμονίζεται με το Θείο Θέλημα, ειδάλλως το Μεγάλο Έργο αποτυγχάνει; Είναι το Θέλημα του Θεού, ή το Θέλημα του Εωσφόρου; Ο Αιώνας του Θελήματος πρόκειται να βυθίσει τελικά τον κόσμο στα σκοτάδια του Κακού, ή να τον φωτίσει ως η Αλήθεια; Καταβαράθρωση στην Κόλαση ή ανέλιξη της ανθρωπότητας σε νέες πνευματικότητες; Είναι τελικά η Αγάπη για την οποία ομιλεί ο Θελημικός Νόμος η άπειρη Αγάπη του Θείου ή πρόκειται απλά για διακωμώδηση και βεβήλωσή της;

[Συνεχίζεται...]

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

4 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Great Chaos (Όττο)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Great Chaos
Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 50 ετών , επαγγέλεται Παραγωγός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,520 μηνύματα.

O Great Chaos I took a wrong turn in the Freak Parade έγραψε στις 00:13, 22-01-11:

#21
[...συνέχεια από το προηγούμενο ποστ]

Όπως έχουμε γράψει σε προηγούμενες δημοσιεύσεις, ο Άλιστερ Κρόουλυ ανήκει στις τάξεις των Γνωστικών, άλλωστε υπήρξε ιδρυτής της «Καθολικής Γνωστικής Εκκλησίας», της ιδιαίτερης μάλιστα μερίδας αυτών που ονομάζονταν «Καϊνίτες». Σύμφωνα με αυτούς, ο θεός της Παλαιάς Διαθήκης είναι ένας ψευδής, ατελής και κατώτερος θεός, ο οποίος εξέπεσε στον τρισδιάστατο χώρο και δημιούργησε τούτο το ψευδές, ατελές και παράφρον σύμπαν, γιʼ αυτό τον λόγο και χρησιμοποιούν το πεζό θήτα στη γραφή του. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτά τα χαρακτηριστικά του βιβλικού θεού, συνοψίζονται στη φιγούρα του Χόρονζον, για τον οποίο έχουμε μιλήσει στα προηγούμενα. Όπως είδαμε, στο Ευαγγέλιο του Ιούδα αναφέρεται πως ο Ιησούς προέρχεται από τους ανώτερους κόσμους, το βασίλειο του Μπάρμπελο (συγκρίνετε την υπόγεια ομοηχία με τη Μπάμπαλον) και κατά συνέπεια δεν είναι ο Υιός του κατώτερου θεού της Βίβλου, αλλά μάλλον κάποιος που στάλθηκε από τις ανώτερες Σφαίρες με σκοπό να απαλλάξει τον αισθητό κόσμο από την κυριαρχία του.

Ο Κρόουλυ διακήρυττε πως κάθε άνδρας και κάθε γυναίκα είναι ένα αστέρι, ωστόσο υπήρξε μεγάλη έκπληξη για όλους το γεγονός ότι αυτή ακριβώς η έκφραση αποδίδεται στον ίδιο τον Ιησού, από το απόκρυφο Γνωστικό Ευαγγέλιο του Ιούδα, αφού η «ανακάλυψή» του έγινε δεκαετίες μετά το θάνατο του Μύστη. Κατά τον ίδιο εκπληκτικό τρόπο, όπως θα δούμε παρακάτω, το ποίημα “The Thunder, Perfect Mind”, από τα Γνωστικά κείμενα της βιβλιοθήκης του Nag Hammadi, μοιάζει να γράφηκε από τον ίδιο τον Κρόουλυ, πράγμα το οποίο φυσικά δεν ισχύει καθώς τα κείμενα έχουν ηλικία άνω των 1800 ετών, ή το ποίημα αυτό να τον έχει επηρεάσει έντονα, στην περιγραφή της δικής του Μπάμπαλον, πράγμα που ωστόσο και πάλι δεν ισχύει, αφού το πλήρες σώμα των κειμένων αυτών ανακαλύφτηκε μόλις το 1945, δύο χρόνια πριν το θάνατό του!! Πιθανολογείται πως τα κείμενα αυτά, ή άλλα παρόμοιά τους δεν ήταν και τόσο «χαμένα» όσο νομίζουμε καθώς ο Κρόουλυ φέρεται να ήρθε σʼ επαφή με τις απόκρυφες Γνωστικές διδασκαλίες, μετά από καθοδήγηση που έλαβε από την Αίγυπτο.

Η άποψη των Καϊνιτών, είναι ότι όποιο πρόσωπο, σύμφωνα με τις βιβλικές διδασκαλίες, στράφηκε ενάντια στο θέλημα του ψευδούς θεού, είναι άξιο επαίνου και μίμησης. Ο Εωσφόρος, ο Ιούδας, ο Κάιν, η Λίλιθ κλπ, αποτελούν αντικείμενα λατρείας και επιχειρείται η ηθική τους αποκατάσταση. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η απόπειρα αποκατάστασης του Εωσφόρου, την οποία συζητούμε εκτενώς σε άλλο θέμα. Ο Κρόουλυ λοιπόν εκδίδει ένα μανιφέστο, πνευματικού αλλά και κατά βάθος πολιτικού περιεχομένου, το οποίο καθιστά σαφή και κατηγορηματικό τον διαχωρισμό της διδασκαλίας του, από εκείνη του Πατριαρχικού Ιουδαιοχριστιανικού κατεστημένου, αφορίζοντας τη θέση του με παταγώδη κι επιδεικτικό τρόπο από αυτό. Σκοπός του είναι να ταράξει τη μακάρια κυριαρχία του Πατριαρχικού κατεστημένου, να το προκαλέσει και να το τρομοκρατήσει.

Στην ουσία ο Προφήτης του Νέου Αιώνα χρησιμοποιεί εναντίον της Χριστιανικής Εκκλησίας, τα ίδια τα εξαρτημένα αντανακλαστικά που εκείνη εμφύτευσε στο συλλογικό υποσυνείδητο κατά τον Αιώνα του Όσιρι, άρα και στον ίδιο τον εαυτό της, προκειμένου να κατανικήσει και να ξεριζώσει τη Μητριαρχική κυριαρχία του προηγηθέντος Αιώνα της Ίσιδας. Ουσιαστικά στρέφει στο κατόπι της Πατριαρχικής ψυχής τις ενοχές τις οποίες διατηρεί, εξαιτίας των εγκλημάτων που έχει διαπράξει μέσα στους αιώνες, ενάντια στους πιστούς της Μεγάλης Μητέρας, αλλά και σε κάθε είδους αιρετική φωνή, με πρώτους και καλύτερους τους ίδιους τους Γνωστικούς, τον πλέον επίφοβο από φιλοσοφικής απόψεως αντίπαλο της Ιουδαιοχριστιανικής Διδασκαλίας, ανά τους αιώνες. Ταυτόχρονα χρησιμοποιεί, όπως πολλοί άλλοι «φιλόσοφοι του οριακού» , την τέχνη του αντιπερισπασμού υψώνοντας τη φρίκη και την αποστροφή, αλλά και τη νοσηρή σεξουαλική περιέργεια, ως προπέτασμα καπνού που κρύβει τα βαθύτερα μυητικά νοήματα από τα μάτια όσων θα ήταν καλύτερα να μην τα δουν ποτέ.

[συνεχίζεται...]

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Great Chaos : 22-01-11 στις 23:42.
5 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Great Chaos (Όττο)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Great Chaos
Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 50 ετών , επαγγέλεται Παραγωγός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,520 μηνύματα.

O Great Chaos I took a wrong turn in the Freak Parade έγραψε στις 23:38, 22-01-11:

#22
[...συνέχεια από το προηγούμενο ποστ]

Στο τέλος του σχετικού κεφαλαίου από Το Όραμα και η Φωνή, ο Κρόουλυ διαβαίνει το Ρουβικώνα εξαπολύοντας ένα Μανιφέστο εναντίον του Εβραιοχριστιανικού κατεστημένου, διαδηλώνοντας ότι πρόκειται για «Σκοτεινούς Αδελφούς», οι οποίοι έχουν αυτοαποκλειστεί από τη συντροφιά των αγίων, από τη συμπόνια και την κατανόηση κι έχουν κηρύξει πόλεμο εναντίον του Αγίου Ενός! Το αίμα του Αμνού σφράγισε τον Πυλώνα [εδώ αναφέρεται σαφώς στην ατραπό του Γκίμελ, της Αρχιέρειας, για την οποία θα μιλήσουμε παρακάτω. Εκτός των άλλων υπονοεί και την αποκοπή της ανθρωπότητας από τα Μυστήρια της Μεγάλης Μητέρας] αποκλείοντας την είσοδο του Άγγελου του Θανάτου.

«Είναι καταραμένοι, επειδή εγκλώβισαν το αίμα τους στις καρδιές τους. Κρατιούνται μακριά από τα φιλιά της Μητέρας μου Βαβυλώνας και μέσα στα μοναχικά οχυρά τους προσεύχονται στην ψεύτικη σελήνη». Αυτό αποτελεί ακόμη μια σαφή αναφορά στην αποκοπή από τη Μεγάλη Θεά και η άρνησή τους να χύσουν το αίμα τους στο Δισκοπότηρό της, ισοδυναμεί με Έσχατο Εγωισμό, αφού το αίμα είναι ζωή, όπως λέει και ο ίδιος ο Κρόουλυ, κι αυτοί θέλησαν να την κρατήσουν για τον εαυτό τους. Έτσι, αναζήτησαν τη Μάταιη Αθανασία -εκείνη που μόνο η ανθρώπινη έπαρση αναζητεί για τον εαυτό της, κατασκευάζοντας ψευδείς θεούς κατʼ εικόνα κι ομοίωσή της- προκειμένου αυτοί νʼ αποκτήσουν Εξουσία: «Η μοχθηρία τους είναι πρόξενος των μεταξύ τους συνωμοσιών, καθώς διαθέτουν δύναμη κι εξουσία και μέσα στις χύτρες τους κατασκευάζουν το σκληρό κρασί της απάτης, αναμιγμένο με το δηλητήριο του εγωισμού τους» . Τούτη η εξουσιαστική θεώρηση της κάρτας της Δύναμης, είναι στην πραγματικότητα η «ψεύτικη σελήνη» για την οποία μας μίλησε παραπάνω.

Αυτό στην πραγματικότητα σημαίνει πως το Πατριαρχικό Ιερατείο στην ουσία αρνείται τον Συμπαντικό Νόμο του Θανάτου και της Αναγέννησης, προκειμένου να διατηρήσει άφθαρτη την Εξουσία του . Όμως η αθανασία τους είναι ψευδής, αφού στην πραγματικότητα σημαίνει ακινησία, γιʼ αυτό και αποτελεί την κατάρα τους. Ο Αιώνας του Ώρου θα σαρώσει με την δύναμη της αλλαγής που φέρνει, τις προηγούμενες «δουλοπρεπείς πνευματικές σχολές», όπως μας έγραψε παραπάνω η Πρωθιέρειά μας Isiliel.

"Μέσα στα μοναχικά τους οχυρά θα φαγωθούν από το Χρόνο, ο οποίος τους εξαπάτησε ότι δήθεν θα τους υπηρετήσει, και από τον κύριό τους τον Χόρονζον, τον ισχυρό διάβολο που το όνομά του είναι Δεύτερος Θάνατος, επειδή το αίμα με το οποίο σφράγισαν τον Πυλώνα τους, νομίζοντας ότι έτσι φράζουν την είσοδο στον Άγγελο του Θανάτου, στην ουσία είναι το κλειδί εισόδου του Αγγέλου".

[...συνεχίζεται...]

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

4 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Great Chaos (Όττο)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Great Chaos
Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 50 ετών , επαγγέλεται Παραγωγός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,520 μηνύματα.

O Great Chaos I took a wrong turn in the Freak Parade έγραψε στις 21:52, 23-01-11:

#23
[...συνέχεια από το προηγούμενο ποστ...]

Ετυμολογία-Αριθμοσοφία

Μια απόπειρα φιλοσοφικής προσέγγισης της εσωτερικής διδασκαλίας της Ερυθράς Γυναίκας, θα μπορούσε να ξεκινήσει από την ίδια την ετυμολογική και αριθμοσοφική σημασία του ονόματος της Μπάμπαλον. Το όνομα αυτό έχει διάφορες πιθανές προελεύσεις, οι οποίες δίνονται από διαφορετικές πηγές.

Αρχικά, δεν μπορεί κανείς να μην προσέξει την ομοιότητα με το όνομα Βαβυλών, τη γνωστή αρχαία πόλη της Μεσοποταμίας, προπύργιο του σουμεριακού πολιτισμού. Συμπτωματικά ή ίσως όχι, η Ιστάρ, σουμεριακή θεότητα με ευρύτατη διάδοση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, ενσάρκωση της αρχαίας λατρείας της Μεγάλης Μητέρας, έχει πολλές ομοιότητες με την Μπάμπαλον του Κρόουλυ. Η Βαβυλών αναφέρεται σε διάφορα σημεία στη Βίβλο, συνήθως ως η ενσάρκωση ενός κάποτε ένδοξου επίγειου παράδεισου, που κατέπεσε σʼ ερείπια, μια προειδοποίηση ενάντια στα δεινά της παρακμής. Στην Αποκάλυψη αναφέρεται ως «κατοικία δαιμόνων, κάτοχος κάθε βδελυρού πνεύματος και κλουβί κάθε ακάθαρτου και μισητού πτηνού», με άλλα λόγια ως «Μητέρα όλων των Bδελυγμάτων». Εάν λάβει κανείς υπόψη όσα γράψαμε παραπάνω, περί της προαιώνιας σύγκρουσης της Μητριαρχίας με την Πατριαρχία και τους μέχρι σήμερα ανοιχτούς λογαριασμούς μεταξύ τους, τα οποία ενσωματώνονται στο Εωσφορικό μανιφέστο του Κρόουλυ, όπως και η προέλευση των ίδιων των καρτών Ταρώ από την πόλη της Βαβυλώνας για την οποία μας έχει γράψει ο Νωεύς σε παλιότερα κείμενά του, μια τέτοια ετυμολογική προέλευση θα πρέπει να θεωρείται πολύ πιθανή, πολύ προφανής ωστόσο για τα γούστα του «πιο κακού ανθρώπου στον κόσμο», του οποίου η μεγαλύτερη διαστροφή ήταν να κρύβει μηνύματα μέσα σε κρυμμένα μηνύματα.

Μια δεύτερη πιθανή ετυμολογική προέλευση είναι από την Ενωχιανή λέξη BABALOND, η οποία μεταφράζεται ως «Πόρνη». Μια τέτοια εξήγηση δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη, καθώς όπως είδαμε ο χαρακτηρισμός της Πόρνης, με την πλέον ιερή ή ανίερη έννοια που θα μπορούσε να περικλείει τούτη η λέξη, συνοδεύει αναπόσπαστα τη Μπάμπαλον. Η προέλευση αυτή ενισχύεται και από το γεγονός ότι ο Κρόουλυ έγραψε «Το Όραμα και η Φωνή» μέσω ενόρασης, μετά τη διεξαγωγή επικλήσεων κατά το Ενωχιανό μαγικό σύστημα.

Μια τρίτη πιθανή προέλευση της ορθογραφίας της λέξης την οποία επέλεξε το Κρόουλυ, είναι εξ αιτίας της Καμπαλιστικής της σημασίας. Με την αντικατάσταση του γράμματος y από το γράμμα a, η λέξη ΑΛ εμφανίζεται στο κέντρο της λέξης. Μʼ αυτόν τον τρόπο η λέξη μπορεί να διαβαστεί ως Bab-al-on. Η λέξη Bab σημαίνει στα Αραβικά πόρτα ή πύλη. Η λέξη AL αποτελεί το κλειδί του Βιβλίου του Νόμου κι επίσης αποτελεί μια Καμπαλιστική ονομασία του Θεού, αφού στα Εβραϊκά σημαίνει «Ο Ένας». Η λέξη On είναι το όνομα της αιγυπτιακής πόλης την οποία οι Έλληνες αποκαλούσαν Ηλιούπολη (Heliopolis), η Πόλη των Πυραμίδων. Το όνομα Μπάμπαλον λοιπόν σημαίνει στην Καμπαλιστική ορολογία «Η Πύλη της Θεϊκής Πόλης των Πυραμίδων», πράγμα που φυσικά ταιριάζει απόλυτα με τη διδασκαλία του Κρόουλυ, όπως έχουμε ήδη αναφέρει στην κάρτα του Τροχού.

Από αριθμοσοφικής απόψεως, κατά τη Γεμάτρια, η λέξη Babalon δίνει άθροισμα 156, που είναι και ο αριθμός των τετραγώνων καθεμιάς από τις Ενωχιανές Πινακίδες των Dee και Kelly. Οι Πινακίδες αυτές θεωρούνται ως σεπτά αντικείμενα, με τεράστια μαγική δύναμη και κανείς δεν πρέπει να τις χειριστεί με ελαφρότητα. Ο Κρόουλυ στον 3ο Αιθέρα του «Το Όραμα και η Φωνή», αναφέρει ότι «Χάος είναι μια τετραγράμματη λέξη, που ισούται με το επταγράμματο όνομά της». Πράγματι, το Χάος στα Εβραϊκά αποδίδεται ως τετραγράμματη λέξη, η οποία γράφεται κατά σειρά και με δεδομένο ότι τα Εβραϊκά διαβάζονται από τα δεξιά προς τʼ αριστερά, με Kaph (20), Ayin (70), Vau (6) και Samech (60) = 156. Δεν είναι φυσικά τυχαίο ότι ο Κρόουλυ αναφέρει πως ο Βασιλικός Σύζυγος της Μπάμπαλον είναι το Χάος, «Πατέρας της Ζωής», η αρσενική μορφή της Δημιουργικής Αρχής.

Δεν θα πρέπει να μας διαφύγει και ο ιερός αριθμός 7 ο οποίος συνδέεται με τη Μπάμπαλον. Στο Βιβλίο των Ψεμάτων ο Κρόουλυ μας λέει:
Βαρατάχ – Άνθος

Επτά είναι τα πέπλα της χορεύτριας στο χαρέμι Του.
Επτά είναι τα ονόματα και επτά τα φώτα δίπλα στο κρεβάτι Της.
Επτά ευνούχοι Τη φυλάνε με γυμνά σπαθιά• Κανείς άντρας δεν μπορεί να την πλησιάσει.
Μέσα στο ποτήρι Της βρίσκονται οι επτά ποταμοί του αίματος των Επτά Πνευμάτων του Θεού.
Επτά είναι τα κεφάλια ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ που ιππεύει. […]
Επτά γράμματα έχει το άγιο όνομά Της: και είναι…Η προσωπική μου άποψη είναι πως ο Κρόουλυ έντεχνα επέλεξε το όνομα Μπάμπαλον, με τρόπο ώστε να περικλείει όλες τις παραπάνω έννοιες κι ερμηνείες, οι οποίες όπως θα δούμε παρακάτω πράγματι περιγράφουν σχηματικά το σύνολο της διδασκαλίας της Ερυθράς Γυναίκας, εμβληματική μορφή κι ενσάρκωση της Θελημικής Αγάπης. «Εδώ υπάρχει Σοφία. Εκείνος που έχει κατανόηση ας μετρήσει τον Αριθμό της Δέσποινάς μας: επειδή είναι ο Αριθμός μιας Γυναίκας• και ο Αριθμός της είναι Εκατόν Πενήντα έξι».

[...συνεχίζεται]

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Great Chaos : 24-01-11 στις 00:12.
5 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 23:11, 23-01-11:

#24
Το όνομα Μπάμπαλον λοιπόν σημαίνει στην Καμπαλιστική ορολογία «Η Πύλη της Θεϊκής Πόλης των Πυραμίδων», πράγμα που φυσικά ταιριάζει απόλυτα με τη διδασκαλία του Κρόουλυ, όπως έχουμε ήδη αναφέρει στην κάρτα του Τροχού.
Να προσθέσω πως το μυστικό όνομα της κάρτας, σύμφωνα με το βιβλίο 777 είναι:
Η Κόρη του Φλεγόμενου σπαθιού.
(The Daughter of the Flaming Sword)

Σύμφωνα με τη βίβλο, ένα χερουβείμ με φλεγόμενο σπαθί τοποθετήθηκε από το Θεό στην πύλη του Παραδείσου, έπειτα από την αποπομπή του Αδάμ και της Εύας.
Σύμφωνα με την ανατολική ορθόδοξη παράδοση, από την ώρα που γεννήθηκε ο Χριστός, το φλεγόμενο σπαθί έχει απομακρυνθεί από τον κήπο της Εδέμ, κάνοντας εφικτό το γυρισμό των ανθρώπων στον Παράδεισο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Νωεύς
Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε στις 15:41, 24-01-11:

#25
Αρχική Δημοσίευση από Isiliel
...
Σύμφωνα με την ανατολική ορθόδοξη παράδοση, από την ώρα που γεννήθηκε ο Χριστός, το φλεγόμενο σπαθί έχει απομακρυνθεί από τον κήπο της Εδέμ, κάνοντας εφικτό το γυρισμό των ανθρώπων στον Παράδεισο.
Πόθεν τεκμαίρεται τούτο;;; (Από εξαιρετικό ενδιαφέρον η έντονη απορία!)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 17:43, 24-01-11:

#26
Η wiki αναφέρει την εξής πηγή:

«Οὐκέτι φλογίνη ῥομφαία φυλάττει τὴν πύλην τῆς Ἐδέμ· αὐτῇ γὰρ ἐπῆλθε παράδοξος σβέσις τὸ ξύλον τοῦ Σταυροῦ, θανάτου τὸ κέντρον, καὶ ᾍδου τὸ νῖκος ἐλήλαται, ἐπέστης δὲ Σωτήρ μου βοῶν τοῖς ἐν ᾍδῃ· Εἰσάγεσθε πάλιν εἰς τὸν Παράδεισον. »
Κοντάκιον Κυρ. Σταυροπρ., Τριώδιον, 494.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 18:10, 24-01-11:

#27
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: durga.jpg
Εμφανίσεις: 1343
Μέγεθος: 49,3 KB
Η Λαγνεία αντιστοιχεί στην Ινδουιστική θεά Kali, τη σκοτεινή πλευρά της Shakti-Parvati, συζύγου του Shiva. Η λέξη Shakti, σημαίνει δύναμη και προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη “shak” που σημαίνει «ικανή για δημιουργία» και είναι η κοσμική ενέργεια που κινεί ολόκληρο το Σύμπαν. Είναι η προσωποποίηση της θηλυκής ενέργειας που αποδίδεται στον Shiva και αναφέρεται και ως «Η Μεγάλη Μητέρα» στον Ινδουισμό.
Η μητέρα είναι πρόσωπο ισχυρό στην Ινδική κοινωνία, αφού ακόμη και ανύπανδρες γυναίκες που φροντίζουν ένα σπιτικό, ονομάζονται από σεβασμό «μητέρες».

Η λέξη Kali, προέρχεται από τη λέξη kala που είναι το μαύρο χρώμα αλλά σημαίνει επίσης και «χρόνος», γιʼ αυτό και η Kali, θεωρείται η Κυρά του Χρόνου.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: Durga-with-lion.jpg
Εμφανίσεις: 223
Μέγεθος: 94,2 KB
Σε μια της εκδήλωση με το όνομα Durga πήρε τα όπλα των θεών για να αντιμετωπίσει τον δαίμονα Mahishasura. Από τον Shiva την τρίαινα, από τον Vishnu τον δίσκο του, από τον Indra τον κεραυνό και τη φωτιά, από τον Kumara τη λόγχη και από τον Brahma το τόξο καθώς και το φεγγαρόσχημο στήθος του θεού Chandra, και κρατώντας τα με τα 10 χέρια της καβάλησε ένα λιοντάρι.
Ο Mahishasura την ερωτεύτηκε και έστειλε τους απεσταλμένους του να τη ζητήσουν. Εκείνη όμως τους προκάλεσε σε μάχη και τους σκότωσε όλους πίνοντας το αίμα των δαιμόνων ώστε να μην πέσει στη γη και γεννηθούν νέοι δαίμονες.
Η ίδια ιστορία επαναλήφθηκε αργότερα με τον δαίμονα Ρακταβίζα, όπου η θεά Kali αυτή τη φορά, πίνοντας το αίμα του μέθυσε και οργίστηκε τόσο πολύ που γύριζε καβάλα στο λιοντάρι της και σκότωνε όποιον της αντιστεκόταν.
Ο μόνος που μπορούσε να τη σταματήσει ήταν ο Shiva ο οποίος ξάπλωσε κάτω από τα πόδια της και ημέρεψε τη θεά που έγινε ξανά η Shakti-Parvati.

Είναι λοιπόν η Kali, η σκοτεινή πλευρά της δύναμης (Shakti) που μόνο ο σύντροφός της Shiva, μπορεί να ημερώσει. Με αυτόν τον τρόπο, διδάσκει ο Ινδουισμός την ανάγκη συνεργασίας της γυναικείας και ανδικής φύσης.
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: goddess-kali-idol.jpg
Εμφανίσεις: 192
Μέγεθος: 33,0 KB
Η θεά απεικονίζεται γυμνή συμβολίζοντας την απελευθέρωσή της από κάθε ψευδαίσθηση (maya).
Έχει συνήθως 4 χέρια συμβολίζοντας την πανεποπτεία της. Όταν έχει 6 χέρια πρόκειται για τη Shakti ως Durga.
Τα τρία μάτια της αναπαριστούν τον Ήλιο, τη Σελήνη και τη Φωτιά με την οποία μπορεί να παρατηρεί το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.
Η σκληρή της όψη, παρομοιάζεται με την τιμωρία της μητέρας προς το παιδί της όταν αυτό θέλει να βλάψει ένα άλλο παιδί.
Στο λαιμό της κρέμεται περιδέραιο με 50 κεφάλια τα οποία συμβολίζουν τα 50 γράμματα της Αλφαβήτου, υποδηλώνοντας πως μέσω αυτής εκδηλώνονται οι κοσμικοί ήχοι της δημιουργίας και σχηματίζουν φθόγγους και λέξεις, καθιστώντας την θεά της έκφρασης.
Τα μαλλιά της, λυτά στους ώμους της, συμβολίζουν τη συμπαντική αρχή όπου με κάθε τρίχα αναπαριστά και την χορδή με την οποία είναι ενωμένες όλες οι ψυχές (jiva) με το παγκόσμιο πνεύμα.
Έχει μαύρο δέρμα που φαίνεται να αφορροφά όλα τα χρώματα σαν την αρχή που απορροφά κάθε υλικό σώμα μετά θάνατον, λευκά δόντια, γλώσσα κόκκινη που κρέμεται έξω από το στόμα της, θυμίζοντας ότι πίνει το αίμα των εχθρών της, παραδίδοντάς τους στον θάνατο, αλλά συμβολίζει ταυτόχρονα και την αναγέννηση όσων ζητούν τη γνώση.

Τα τρία αυτά μέρη του σώματος με τα χρώματά τους, αντιστοιχούν στις 3 ποιότητες gunas για τις οποίες έχουμε γράψει σε προηγούμενη κάρτα: Τη λευκή ισορροπία (Satva) την κόκκινη δράση (rajas) και τη μαύρη αδράνεια (tamas). Οι ιδιότητες αυτές αντιστοιχούν στη σοφία, την καθαρότητα, τη χαρά, τη διαύγεια, την ισορροπία, την αποφασιστικότητα και τη δράση καθώς και στην οκνηρία, την ανασφάλεια, τον φόβο και την άγνοια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DrStrangelove

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη DrStrangelove
Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μοντέλο . Έχει γράψει 4,005 μηνύματα.

O DrStrangelove έγραψε στις 09:36, 25-01-11:

#28
Αρχική Δημοσίευση από Great Chaos

Ετυμολογία-Αριθμοσοφία
εμένα κάποιες φορές αυτή η λέξη μου θυμίζει βέβαια και το JΑ-ΒU-LON...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 19:02, 25-01-11:

#29
Αρχική Δημοσίευση από Isiliel
Σε κάποιες παλαιότερες σειρές καρτών, τη θέση της γυναίκας είχε ένας άνδρας, αναπαριστώντας πιθανότατα τον ίδιο συμβολισμό με τον Ηρακλή και το λιοντάρι της Νεμέας.


ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ- ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΘΛΟΥ

Στους πολιτισμούς της Μεσογείου το λιοντάρι αποτελεί ένα σύμβολο του ήλιου στην υψηλότερη έκφραση του. Ενσωματώνει τη φωτιά που κατατρώει τα πάντα και ψυχολογικά συμβολίζει την κινητήρια δύναμη και το αχαλίνωτο πάθος. Σαν βασιλιάς των ζώων αποτελεί σύμβολο της δύναμης και της πατριαρχικής αρχής μέσα στα πλαίσια ενός ανδροκρατούμενου πολιτισμού. Παρόλο ότι είναι ένα φοβερό τέρας , ένα λαίμαργο άγριο ζώο , αγαπά το φως και τον ήλιο . Και αυτή η άγρια λαιμαργία του έχει μια θετική επενέργεια διότι υπονοεί πάντοτε την ολοκλήρωση του ανθρώπου.

Θα πρέπει όμως να δούμε το λιοντάρι της Νεμέας και κάτω από ένα διαφορετικό πρίσμα , λαμβάνοντας υπόψη την καταγωγή του. Η μητέρα του είναι η φιδόμορφη θεά Έχιδνα , μια οντότητα η οποία από τη μια μεριά είναι θνητή σαν άνθρωπος και από την άλλη φέρει μέσα της κάτι το αθάνατο ως θεά. Πατέρας του είναι ο Όρθος , ένας αδελφός του Κέρβερου. Το γεγονός αυτό παραπέμπει ξεκάθαρα στην σκοτεινή πλευρά της γης , στο εσωτερικό μέρος της επίγειας ζωής. Πράγματι το λιοντάρι κατοικεί βαθιά μέσα σε μια σκοτεινή σπηλιά. Αυτό παραπέμπει στην φωτιά της γης , που κατά κάποιο τρόπο καίει κάτω απʼ τα πόδια μας και η οποία κατάγεται από το φως. Μιλώντας με ψυχολογικούς όρους θα λέγαμε ότι το λιοντάρι της Νεμέας συμβολίζει εκείνη την ασυνείδητη λαχτάρα που μας κατατρώει και η οποία έχει μέσα της το σπόρο του φωτός. Αυτή η πλευρά του εαυτού μας , αυτή η λαχτάρα δεν είναι εντελώς σκοτεινή ,διότι από κει είναι δυνατόν να προέλθει το φως , ίσως η φώτιση. Μια φώτιση που δεν έρχεται από το φως που βρίσκεται ψηλά , αλλά μέσα από το βαθύτερο σκοτάδι.

Όμως αυτή η ασυνείδητη κινητήρια δύναμη είναι τόσο κυρίαρχη σε κάθε άνθρωπο , ώστε ενδέχεται να τον οδηγήσει σε έναν θανάσιμο κίνδυνο , αφού έχει τη δύναμη να πραγματοποιεί τις επιθυμίες του μέσω της εξωτερικής ζωής , με κόστος όμως την ψυχική του ολοκλήρωση. Με αυτό τον τρόπο παγιώνεται ένας συγκεκριμένος τύπος συμπεριφοράς , έτσι ώστε να μη είναι δυνατόν να επανακτηθούν οι δυνάμεις που υπηρετούν την ψυχή χωρίς να προκληθεί μια ρήξη. Διότι τίποτα δεν είναι πιο αντιπαθητικό από την ταπείνωση και την ρήξη , όταν αυτές συντελούνται στο εσωτερικό μας και είναι αόρατες στο εξωτερικό περιβάλλον. Εντούτοις θα νικήσει η συνείδηση που γνωρίζει ,που είναι σε τάξη και έτσι αυτή η ίδια κινητήρια δύναμη θα μεταβληθεί σε μια ασπίδα για την ψυχή , όπως ακριβώς το τομάρι του λιονταριού μετατρέπεται σε ασπίδα του Ηρακλή.

Κάθε άνθρωπος ονειρεύεται την εικόνα της υπεράνθρωπης μεγαλοπρεπούς ορμής. Αυτό είναι μια αυταπάτη που έλκει την καταγωγή της από την αρχαϊκή εποχή , που βρίσκεται μέσα στα σκοτάδια του κρυφού ασυνειδήτου και που πρέπει να ξεπεραστεί. Καμιά εικόνα μεγαλείου δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί , μόνο με το να την ονειρευόμαστε και να την επιθυμούμε. Και γιʼ αυτό το λόγο ο Ηρακλής ξεκινά έναν αγώνα με την εικόνα του ονείρου του , και όπως εξηγεί ο Metman , εδώ εκφράζεται ένα πανάρχαιο μυστικό του κόσμου των συναισθημάτων με την μαγική ενέργεια του πνιξίματος του λιονταριού. Το πνίξιμο του λιονταριού υποδεικνύει ότι η μυστική λατρεία σκοτώνεται , αλλά ταυτόχρονα αναζητείται να επανέλθει στον οργανισμό η δύναμη της επιθυμίας του ονείρου. Εντούτοις η μυστική νίκη του Ηρακλή βιώνεται ως αδυναμία της μαγείας μπροστά στην πραγματικότητα της μεγαλοπρέπειας. Αυτό αποτελεί την βίωση των εσχάτων ορίων της μοναδικής δύναμης.

Όλες οι λεγόμενες “ εσωτερικές ερμηνείες “ που προσπαθούν να εξηγήσουν αυτό το σημείο είναι ψεύτικες. Καταλήγουν σε μια μυστικιστική μαγεία της ψυχής , στο σκοτεινό και κρυφό μέρος όλων των ψευδών του χαρακτήρα. Έτσι επιτυγχάνονται τα όρια όλων των στόχων , διότι η επιβράβευση του ειλικρινούς μεγαλείου έρχεται μόνο αν ο άνθρωπος το ανακαλύψει μόνος του και βγει απʼ αυτόν προς τα έξω μια ζωντανά ενεργούσα δύναμη. Αυτές οι εικόνες των επιθυμιών και των ορμών εσωτερικά και εξωτερικά είναι μόνο το περίβλημα. Γιʼ αυτό ο Ηρακλής απʼ τη μια παρασύρθηκε από το λιοντάρι , αλλά από την άλλη μπόρεσε να προσαρτήσει αυτή τη μαγική δύναμη και απλά να την φορά όπως το τομάρι στους ώμους του.

Το κείμενο παραχωρήθηκε από τους ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ.
Απόδοση από τα γερμανικά : Νίκος Δανιήλ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Great Chaos (Όττο)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Great Chaos
Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 50 ετών , επαγγέλεται Παραγωγός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,520 μηνύματα.

O Great Chaos I took a wrong turn in the Freak Parade έγραψε στις 22:23, 25-01-11:

#30
Αρχική Δημοσίευση από DrStrangelove
εμένα κάποιες φορές αυτή η λέξη μου θυμίζει βέβαια και το JΑ-ΒU-LON...
Το οποίο τι σημαίνει φίλε Δόκτορα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DrStrangelove

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη DrStrangelove
Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μοντέλο . Έχει γράψει 4,005 μηνύματα.

O DrStrangelove έγραψε στις 22:37, 25-01-11:

#31
Αρχική Δημοσίευση από Great Chaos
Το οποίο τι σημαίνει φίλε Δόκτορα;
αν δεν κάνω λάθος αυτό συμβολίζει σε κάποιο μυητικό "ταξίδι" τους τρεις πειρασμούς του μυούμενου λίγο πριν γίνει δάσκαλος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DrStrangelove

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη DrStrangelove
Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μοντέλο . Έχει γράψει 4,005 μηνύματα.

O DrStrangelove έγραψε στις 09:57, 26-01-11:

#32
Αν είχα ενώπιόν μου τον Crowley θα τον ρωτούσα
1) Ταυτίζει την Babalon με την Λίλιθ ναι ή όχι ;
2) Αν ναι, τότε από τα κατώτατα επίπεδα στα οποία έχουν κατατάξει σχεδόν όλοι οι δάσκαλοι, την ανυψώνει στον δρόμο που είναι ένα βήμα από την συνείδηση Χριστού ('Ηλιο). Ποιός ο λόγος ;
2) γιατί ενώ μας παρουσιάζει την Babalon ως έκφραση της απελευθέρωσης, του πάθους και της ζωής, ως Πόρνη, την δείχνει να καταπιέζει τα πάθη του ανθρώπου (μεγάλη αντίφαση).
3) γιατί ενώ μας την παρουσιάζει ως λυτρωτή και σωτήρα, από την άλλη γράφει ότι μεθάει από το αίμα των πιστών και των μαρτύρων (δεύτερη μεγάλη αντίφαση)
4) αν παίζει κάποιο ρόλο ότι στις παλιές κάρτες, κάποια φιγούρα κρατούσε ανοιχτό το στόμα ενός λέοντα, ενώ στην κάρτα που σχεδίασε και κατασκεύασε ο Crowley (ή η σύντροφός του αν δεν απατώμαι), η γυναίκα δεν κρατά ανοιχτό στο στόμα του λέοντα, αλλά απλά κάθεται επάνω του. Στις αρχικές versions της κάρτας φαίνεται μια πάλη με τις ορμές και τα κατώτερα ένστικτα, σε αυτήν όχι.
5) Εάν αληθεύει ότι αριθμολογικά BABALON μεταφράζεται σε Η Απόλυτη Τυραννία.
6) Πώς είναι δυνατόν η λαγνεία, η χαρά της ζωής και το πάθος να οδηγεί στον θάνατο.
7) «Εδώ υπάρχει Σοφία. Εκείνος που έχει κατανόηση ας μετρήσει τον Αριθμό της Δέσποινάς μας: επειδή είναι ο Αριθμός μιας Γυναίκας• και ο Αριθμός της είναι Εκατόν Πενήντα έξι». Ποιό ρόλο έπαιξε η γυναίκα στην ζωή του. Να μας μιλούσε λίγο για τα προσωπικά του βιώματα. Θυμάμαι μεταξυ άλλων πως είχε κάποια σχέση με μια πόρνη που ζούσε σε κάποια φτωχογειτονιά. Λίγο Χριστό-Μαγδαληνή μου κάνει όλο το concept, με τη διαφορά ότι η Μαγδαληνή δεν ήπιε το αίμα του Χριστού.
8. Ποιά είναι η αλήθεια για την σχέση του με τον Jack Parsons και το "Babalon working".

επειδή όμως δεν τον έχω μπροστά μου, ελπίζω να βρω απαντήσεις μια μέρα με άλλο τρόπο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 10:44, 26-01-11:

#33
Αρχική Δημοσίευση από DrStrangelove
Αν είχα ενώπιόν μου τον Crowley θα τον ρωτούσα
Πολύ χρήσιμοι οι προβληματισμοί σου για τη μελέτη της κάρτας που έχουμε εδώ. Θα επιχειρήσω να απαντήσω σε μερικούς από αυτούς σύμφωνα με τη δική μου κατανόηση, η οποία δεν υποστηρίζω φυσικά ότι είναι απαραίτητα η σωστή ή η μόνη πιθανή:
2) γιατί ενώ μας παρουσιάζει την Babalon ως έκφραση της απελευθέρωσης, του πάθους και της ζωής, ως Πόρνη, την δείχνει να καταπιέζει τα πάθη του ανθρώπου (μεγάλη αντίφαση).
Θα έλεγα πως τη δείχνει περισσότερο να τα δαμάζει παρά να τα καταπιέζει. Υπάρχει εδώ μια λεπτή διαφορά. Αυτό που καταπιέζεται τείνει να εξεγερθεί με αναπάντεχες συνέπειες, κι αυτός που καταπιέζει τα πάθη του κινδυνεύει να εξολοθρευτεί από αυτά. Αν κλείσεις τα ψυχικά θηρία σου σε ένα κλουβί, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να το σκάσουν και να σου επιτεθούν...

Αντίθετα ό,τι εξημερώνεται, ό,τι δαμάζεται, μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς όφελός μας. Η συμφιλίωση με τα εσωτερικά θηρία οδηγεί στην κατανόηση του εαυτού, αλλά και στη χαλιναγώγηση τους. Τότε μπορείς ν' αφήσεις ανοιχτό το κλουβί και να είσαι βέβαιος, ότι τα θεριά δεν θα σε κατασπαράξουν, αλλά θα έρθουν σαν μικρά κουτάβια να τριφτούν στα πόδια σου...

Η γυναίκα στην κάρτα που εξετάζουμε, κάθεται ανέμελη επάνω στο θηρίο, ενώ ταυτόχρονα το οδηγεί από τα χαλινάρια του. Το έχει υποτάξει δια της κατανόησης και της αγάπης της και όχι δια της βίας και της μυικής δύναμης.

"Γνωρίζουμε μονάχα τα πράματα που εξημερώνουμε, είπε η αλεπού". ~Antoine de Saint-Exupéry

6) Πώς είναι δυνατόν η λαγνεία, η χαρά της ζωής και το πάθος να οδηγεί στον θάνατο.
Νομίζω πως πρόκειται για τον θάνατο του ΕΓΩ. Γι' αυτό η Μπάμπαλον είναι εκείνη που περνάει με ασφάλεια τον προσκυνητή μέσα από την έρημο, επειδή του δίνει τη δυνατότητα να θυσιάσει το ΕΓΩ του (να της δώσει το αίμα του).
Το ίδιο άλλωστε δεν συμβαίνει σε μια ερωτική σχέση; Θυσιάζεται το εγώ, για να δημιουργηθεί το εμείς. Τα ζεύγη των αντιθέσεων, δίνουν τη θέση τους στην αδιαίρετη ενότητα που κατανοεί την αναγκαιότητα της ύπαρξης τους μέσω της ιδέας που θέλει κάθε εκδήλωση να δημιουργεί εύλογα την αντίθετή της (δεν υπάρχει νύχτα χωρίς μέρα, καλό χωρίς κακό κ.ο.κ.).

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Isiliel : 26-01-11 στις 10:59.
4 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Νωεύς
Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε στις 21:56, 26-01-11:

#34
Αρχική Δημοσίευση από Isiliel
...


Νομίζω πως πρόκειται για τον θάνατο του ΕΓΩ. ...
Το ίδιο άλλωστε δεν συμβαίνει σε μια ερωτική σχέση; Θυσιάζεται το εγώ, για να δημιουργηθεί το εμείς. ...
Μήπως θα ήταν πιο εύστοχη η διατύπωση "μεταμόρφωση του ΕΓΩ"; Φρονώ ότι θανατωμένα ΕΓΩ δεν δημιουργούν παρά θανατωμένο ΕΜΕΙΣ. Κάτι δηλαδή, το πολύ- πολύ, σαν τη λεγόμενη "θριαμβεύουσα Εκκλησία" των παπάδων και κάθε λογής παπατζήδων διαχειριστών της λεγόμενης "μετά θάνατο ζωής" !

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 22:00, 26-01-11:

#35
Συμφωνώ και επαυξάνω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Great Chaos (Όττο)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Great Chaos
Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 50 ετών , επαγγέλεται Παραγωγός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,520 μηνύματα.

O Great Chaos I took a wrong turn in the Freak Parade έγραψε στις 22:21, 26-01-11:

#36
Αρχική Δημοσίευση από DrStrangelove
Αν είχα ενώπιόν μου τον Crowley θα τον ρωτούσα
1) Ταυτίζει την Babalon με την Λίλιθ ναι ή όχι ;
Αν ναι, τότε από τα κατώτατα επίπεδα στα οποία έχουν κατατάξει σχεδόν όλοι οι δάσκαλοι, την ανυψώνει στον δρόμο που είναι ένα βήμα από την συνείδηση Χριστού ('Ηλιο). Ποιός ο λόγος ;
Απ' όσο έχω ψάξει, δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά της Λίλιθ, σε όσα Θελημικά κείμενα αναφέρονται στην Μπάμπαλον. Ούτε καμμία Καμπαλιστική συσχέτιση με οδήγησε μπροστά στο όνομα ή σε κάποια άλλη χθόνια θεότητα, που να συσχετίζεται έστω με τη Λίλιθ. Η προσωπική μου άποψη, την οποία σκοπεύω να τεκμηριώσω παρακάτω, είναι πως η Μπάμπαλον τοποθετείται σχετικά ψηλά στο τμήμα του Δένδρου της Ζωής κάτω απ' την Άβυσσο, στο Γκεβούρα (Δύναμη, 5η Σεφίρα). Η Λίλιθ, πιθανόν να τοποθετείται παρακάτω πιθανώς στο Γεσούντ (Θεμέλιο, 9η Σεφίρα). Νομίζω ότι περισσότερο σχετίζεται με την κάρτα της Σελήνης, που θα συναντήσουμε αρκετά αργότερα, όμως αυτό δεν το έχω ακόμη μελετήσει και δεν το γνωρίζω στα σίγουρα. Αντίθετα, η Μπάμπαλον σχετίζεται άμεσα με τη Νουτ και την κάρτα του Άστρου, μάλιστα θεωρείται ως "κατώτερη αντανάκλαση" της Νουτ, "Κυράς των Άστρων.

Κατά συνέπεια, τείνω προς την άποψη ότι ο Κρόουλυ ΔΕΝ ταυτίζει την Μπάμπαλον με τη Λίλιθ.

2) γιατί ενώ μας παρουσιάζει την Babalon ως έκφραση της απελευθέρωσης, του πάθους και της ζωής, ως Πόρνη, την δείχνει να καταπιέζει τα πάθη του ανθρώπου (μεγάλη αντίφαση).
Θεωρώ ότι η απάντηση της Isiliel καλύπτει σε μεγάλο βαθμό αυτά που θα έγραφα κι εγώ επ' αυτού. Θα δείξω παρακάτω, ελπίζω αρκετά τεκμηριωμένα από θεωρητικής απόψεως, ότι ένα από τα σημαντικά νοήματα της συγκεκριμένης κάρτας είναι η εξισορρόπηση μεταξύ των αντιθέτων, αρσενικού και θηλυκού, Ελέους και Αυστηρότητας, Ζωής και Θανάτου, Τάξης και Χάους σε τελική ανάλυση. Σε μια πρώτη προσέγγιση, τούτο φανερώνεται σχηματικά, από τη θέση της ατραπού της Λαγνείας (Τετ, Ερπετό) στο Δέντρο της Ζωής, όμως πολλά περισσότερα θα πούμε επ' αυτού στα επόμενα.

3) γιατί ενώ μας την παρουσιάζει ως λυτρωτή και σωτήρα, από την άλλη γράφει ότι μεθάει από το αίμα των πιστών και των μαρτύρων (δεύτερη μεγάλη αντίφαση)
Αυτό το θαυμάσιο ερώτημα, σκοπεύω να διερευνήσω αναλυτικά παρακάτω. Εδώ θ' αρκεστώ ν' αναφέρω την άμεση συσχέτιση του Γκεβούρα με το αίμα, όπως και την πολύ χαρακτηριστική φράση του Κρόουλυ: "Η παθητικότητα (πάθος) που εκφράζει, είναι η εγκατάλειψη του εαυτού στο αγαπημένο". Πολλά περισσότερα όμως επ' αυτού, στα παρακάτω.

4) αν παίζει κάποιο ρόλο ότι στις παλιές κάρτες, κάποια φιγούρα κρατούσε ανοιχτό το στόμα ενός λέοντα, ενώ στην κάρτα που σχεδίασε και κατασκεύασε ο Crowley (ή η σύντροφός του αν δεν απατώμαι), η γυναίκα δεν κρατά ανοιχτό στο στόμα του λέοντα, αλλά απλά κάθεται επάνω του. Στις αρχικές versions της κάρτας φαίνεται μια πάλη με τις ορμές και τα κατώτερα ένστικτα, σε αυτήν όχι.
Η απάντηση σε τούτο το ερώτημα σχετίζεται άμεσα με τα όσα έχω γράψει παραπάνω, για την έννοια της εξισορρόπησης την οποία η κάρτα περικλείει. Η γυναίκα ΔΕΝ παλεύει με το Λιοντάρι, αλλά βρίσκεται σε έκσταση και Ιερά Μανία, κατορθώνοντας να το χαλιναγωγήσει, ενώ ταυτόχρονα ισορροπεί σε ιδιαίτερα επισφαλή θέση επάνω στη ράχη του. Εδώ μάλλον απεικονίζεται το Θέλημα (το οποίο όπως θα πούμε παρακάτω, σχετίζεται άμεσα με την κάρτα), να καθοδηγεί και να αξιοποιεί όλες τις δυνάμεις του νου, προς την επίτευξή του. Θ' αναφέρω επίσης τη σχετική αποστροφή του Κρόουλυ, από Το Όραμα και η Φωνή:

"Ω! Βαβυλώνα, είσαι όμορφη και ποθητή, επειδή δόθηκες σε καθετί ζωντανό και η αδυναμία σου δάμασε τη δύναμή τους. Επειδή μέσα απʼ αυτήν την ένωση απόκτησες Κατανόηση. Γιʼ αυτό σε ονομάζουν Κατανόηση, ω! Βαβυλώνα, Δέσποινα της Νύχτας".

5) Εάν αληθεύει ότι αριθμολογικά BABALON μεταφράζεται σε Η Απόλυτη Τυραννία.
Έψαξα σε αρκετά αριθμολογικά κείμενα, ωστόσο δεν βρήκα καμμία τέτοια αναφορά, από την άλλη όμως δεν θεωρώ ότι κατανοώ τόσο επαρκώς την αριθμοσοφία, ώστε να μπορώ να δώσω με βεβαιότητα, μια απάντηση σ' αυτό.

6) Πώς είναι δυνατόν η λαγνεία, η χαρά της ζωής και το πάθος να οδηγεί στον θάνατο.
Επίσης πολύ σημαντικό ερώτημα, το οποίο θα επιχειρήσω να προσεγγίσω αναλυτικά στα παρακάτω. Εδώ, θα αρκεστώ να πω ότι εδώ βρισκόμαστε πια στον κόσμο της Εκδήλωσης, όπου δεν υπάρχει πια η αθανασία, η αφθαρσία και η τελειότητα που παρατηρείται στον Ουράνιο Κόσμο, άνω της Αβύσσου. Εδώ, όλα τα "Βδελύγματα" υπόκεινται στη διαδικασία της φθοράς, του θανάτου και της αναγέννησης. Ο Θάνατος αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της ζωής και όσοι είναι εναρμονισμένοι με το Θείο Θέλημα θα πρέπει να το δεχτούν αυτό, ακόμη δε περισσότερο να το αντιμετωπίσουν με μια έκσταση πάθους, αφού ο εναγκαλισμός με το Θάνατο, είναι στην ουσία λατρεία για τη ζωή. Θα συμφωνήσω και με την άποψη που εξέφρασε παραπάνω η Isiliel, ότι μια άλλη ανάγνωση της κάρτας είναι ο θάνατος του Εγώ, μέσω της παράδοσης στο αγαπημένο, για την οποία έγραψα εδώ.

Ο Δον Χουάν έλεγε επ' αυτού: "Να θυμάσαι πάντοτε ότι είσαι θνητός και να ζεις τη ζωή σου σαν να είναι κάθε ημέρα η τελευταία σου. Οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν σαν να ήταν αθάνατοι, δίνοντας στον Εαυτό τους μεγαλύτερη σημασία απ' όση έχει τελικά". Έχω ήδη γράψει παραπάνω ότι ο Κρόουλυ και οι Γνωστικοί κατηγορούν τους "Σκοτεινούς Αδελφούς" επειδή επιχείρησαν να αποκλείσουν τον Άγγελο του Θανάτου και τους κατονομάζουν ως καταραμένους γι' αυτόν τον λόγο. Επίσης, επ' αυτού έχει γράψει και η Isiliel σχετικά με τη θεά Κάλι. Θα σε παραπέμψω λοιπόν στα ποστ #22 και #27, αλλά και στα παρακάτω, για περισσότερα. Τέλος, θα ήθελα ν' αναφέρω ότι η φύση του Γκεβούρα σχετίζεται άμεσα με το Θάνατο, για παρόμοιους λόγους. Κατά τις επόμενες δύο κάρτες, θα έχουμε την ευκαιρία ν' ασχοληθούμε περαιτέρω με τούτο το ζήτημα.

7) «Εδώ υπάρχει Σοφία. Εκείνος που έχει κατανόηση ας μετρήσει τον Αριθμό της Δέσποινάς μας: επειδή είναι ο Αριθμός μιας Γυναίκας• και ο Αριθμός της είναι Εκατόν Πενήντα έξι». Ποιό ρόλο έπαιξε η γυναίκα στην ζωή του. Να μας μιλούσε λίγο για τα προσωπικά του βιώματα. Θυμάμαι μεταξυ άλλων πως είχε κάποια σχέση με μια πόρνη που ζούσε σε κάποια φτωχογειτονιά. Λίγο Χριστό-Μαγδαληνή μου κάνει όλο το concept, με τη διαφορά ότι η Μαγδαληνή δεν ήπιε το αίμα του Χριστού.
8. Ποιά είναι η αλήθεια για την σχέση του με τον Jack Parsons και το "Babalon working".

επειδή όμως δεν τον έχω μπροστά μου, ελπίζω να βρω απαντήσεις μια μέρα με άλλο τρόπο.
Γι' αυτά δεν έχω την παραμικρή απάντηση, εάν βρεις κάτι μπορείς να μας διαφωτίσεις κι εμάς...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Great Chaos (Όττο)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Great Chaos
Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 50 ετών , επαγγέλεται Παραγωγός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,520 μηνύματα.

O Great Chaos I took a wrong turn in the Freak Parade έγραψε στις 22:49, 27-01-11:

#37
[...συνέχεια από το ποστ #23]

Μητέρα των Βδελυγμάτων

Απʼ όσα αναφέραμε έως τώρα, αλλά και από τα παρακάτω, καθίσταται προφανής η σύνδεση της Μπάμπαλον με τη Μεγάλη Μητέρα και τη λατρεία της. Ωστόσο ο τίτλος «Μητέρα των Βδελυγμάτων» γεννά ερωτηματικά ως προς την πραγματική του έννοια, όπως και οι τρομακτικές αναφορές φόνου, θανάτου, αιματοχυσίας και καταστροφής, που συνοδεύουν αναπόσπαστα κάθε περιγραφή της. Για να κατανοήσουμε καλύτερα τούτη την πτυχή της Ερυθράς Γυναίκας, θα επιχειρήσουμε μια Καμπαλιστική προσέγγιση, με όσο το δυνατόν πιο απλό τρόπο. Για την ευκολότερη παρακολούθηση του κειμένου, παραθέτω μια τυπική απεικόνιση του Δέντρου της Ζωής . Η αλλαγή που έχει επιφέρει ο Κρόουλυ στο παρακάτω, είναι η αντικατάσταση της κάρτας του Αυτοκράτορα από την Ατραπό του Χε (Παράθυρο), αλλαγή την οποία θα σχολιάσουμε κι αργότερα.


Από διάφορα χαρακτηριστικά του Αρχετύπου, είναι εύκολο κανείς να διακρίνει ότι αποδίδεται στη Σεφίρα του Γκεβούρα (Δύναμη, 5η), αφού αυτή μεταφράζεται ως Δύναμη και το χρώμα της στην Καμπάλα είναι το κόκκινο. Μάλιστα, η ατραπός του Δέντρου της Ζωής, η οποία αντιστοιχεί στην κάρτα της Λαγνείας, το Ερπετό (Τετ) είναι αυτή που ενώνει τις Σεφίρες του Χέσεντ (Έλεος, 4η) και του Γκεβούρα, τέμνοντας ορθογώνια τον κεντρικό άξονα του Δέντρου, την ατραπό Γκίμελ (Καμήλα) της Αρχιέρειας, δίνοντας μια αίσθηση ισορροπίας, μεταξύ της Αγάπης και της Δικαιοσύνης. Ο Κρόουλυ χαρακτηριστικά αναφέρει: «Η τεχνική ανάλυση μας δείχνει ότι η κάρτα δεν είναι η Δύναμη του Γκεβούρα, αλλά η επιρροή του Χέσεντ πάνω στο Γκεβούρα». Πράγματι, η κάρτα δεν απεικονίζει αποκλειστικά τη Μπάμπαλον, αλλά μαζί της και Το Μέγα Θηρίον, πάνω στην πλάτη του οποίου αυτή στέκεται ξαπλωτή, κρατώντας του τα χαλινάρια, σε μια σύνθεση η οποία υπονοεί ξεκάθαρα μια κατάσταση δυναμικής ισορροπίας. Οι οριζόντιες ατραποί οι οποίες ενώνουν μια αρσενική με μια θηλυκή Σεφίρα, ονομάζονται Αμοιβαίες Ατραποί. Η πρώτη Αμοιβαία Ατραπός την οποία συναντήσαμε έως τώρα, είναι εκείνη του Ντάλετ (Πόρτα), της Αυτοκράτειρας, κάρτα η οποία επίσης περιγράφει μια διαφορετική, πλην ομοούσια κι αδιαίρετη πλευρά της Μεγάλης Μητέρας και συνδέει τις Σεφίρες του Χόχμα (Σοφία, 2η) και του Μπίνα (Κατανόηση, 3η), με άλλα λόγια την ουσία της συνείδησης με το φορέα κάθε δυνατού φαινομένου. Οι δύο κάρτες συμβολίζουν την Αγάπη, πράγμα που υπονοεί ότι η Αγάπη είναι αυτό που εξισορροπεί τα δύο άκρα, μεταξύ του Αρσενικού και του Θηλυκού, του Ελέους και της Αυστηρότητας, της Τάξης και του Χάους.

Το Χέσεντ είναι αρσενικό και θετικό, ωστόσο του αποδίδεται η θηλυκή ποιότητα του Νερού, ως ένα απʼ τα τέσσερα στοιχεία. Με παρόμοιο τρόπο το Γκεβούρα, ενώ είναι θηλυκή Σεφίρα, όπως όλες της αριστερής πλευράς του δέντρου, εντούτοις όλες οι αποδόσεις του είναι αρσενικές και δυνατές, ενώ όπως είπαμε, οι περισσότερες από τις αποδόσεις του Χέσεντ, είναι θηλυκές σε ποιότητα. Αυτό δεν αποτελεί νοητική σύγχυση, αλλά αναγνώριση της ανάγκης για ισορροπία. Λέγεται πως η τέταρτη και η πέμπτη Σεφίρα αντιπροσωπεύουν τη διαστολή και τη συστολή, την κεντρομόλο και τη φυγόκεντρο ενέργεια μεταξύ των πόλων των διαστάσεων, ενεργώντας κάτω από τη Θέληση του Λόγου, Χόχμα. Στο Γκεβούρα αποδίδονται λοιπόν θεοί όπως ο Άρης, που εικονίζεται να ευχαριστιέται από τις αιματοχυσίες, τις κλαγγές και τον αχό της μάχης, με τις σφαγές ανθρώπων και τις καταστροφές πόλεων, ή όπως ο Θορ, ο οποίος σύμφωνα με τα σκανδιναβικά έπη έφερε ένα κατακόκκινο σύννεφο πάνω απʼ το κεφάλι του, που αντανακλούσε την πύρινη λάμψη των ματιών του. Τα μαγικά όπλα του Γκεβούρα – το Ξίφος, το Δόρυ, το Μαστίγιο και η Γλυφίδα- μας θυμίζουν και πάλι πόλεμο και αιματοχυσία. Δεν θα πρέπει λοιπόν να μας κάνει εντύπωση η σύνδεση της Ερυθράς Γυναίκας με το αίμα, καθώς και οι περιγραφές και τα οράματα τα οποία περιλαμβάνουν θάνατο και καταστροφή. «Εξαντλήθηκες μέσα από τη φιλήδονη πληρότητα της έμπνευσης• το τέλος είναι πιο γλυκό από το θάνατο, πιο γρήγορο και γελαστό από το χάδι του ερπετού της Κόλασης».

[συνεχίζεται...]

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DrStrangelove

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη DrStrangelove
Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μοντέλο . Έχει γράψει 4,005 μηνύματα.

O DrStrangelove έγραψε στις 08:54, 28-01-11:

#38
Αρχική Δημοσίευση από Great Chaos
Κατά συνέπεια, τείνω προς την άποψη ότι ο Κρόουλυ ΔΕΝ ταυτίζει την Μπάμπαλον με τη Λίλιθ.
και τί είναι το Moonchild ; Εκτός από βιβλίο του δηλαδή δεν είναι το παιδί της Σελήνης ; Για το Babalon working, τον Parsons την σχέση του με τον Crowley, τον όρκο της Αβύσσου που πήρε και πολλά άλλα, μπορείτε να βρείτε πολύ εύκολα με μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο, λόγω έλλειψης χρόνου αδυνατώ να επεκταθώ. Mε λίγα λόγια πάντως το Babalon working ήταν ένα αποκρυφιστικό εγχείρημα "ενσάρκωσης" της Babalon. Για τον Parsons η Babalon του έγινε ένα υπαρκτό πρόσωπο, η Marjorie Cameron. Ο Parsons ήταν ιδιοφυής επιστήμονας, αν δεν είχε κατασκευάσει τα καύσιμα το Apollo 11 δεν θα είχε πάει στη Σελήνη. Υπάρχει μάλιστα κρατήρας στην αθέατη πλευρά της Σελήνης (τυχαίο) ? που έχει πάρει το όνομά του. Μέλος του Ο.T.O και ο επικρατέστερος διάδοχος του Crowley. Στο πείραμα Babalon working συμμετείχε και ο τυχοδιώκτης Hubard, ο ιδρυτής της Σαηεντολογίας, ο υπαίτιος για να βυθιστεί στην κατάθλιψη ο Parsons, τον οποίο κατέκλεψε, εξαπάτησε και του πήρε τη γυναίκα. Οι συνθήκες θανάτου του Parsons δεν εξιχνιάστηκαν ποτέ. Η επικρατέστερη εκδοχή είναι η δολοφονία. Πάντως για την ταύτιση της Babalon με τη Μεγάλη Μητέρα δεν πείθομαι. Θα ήταν σαν να την ταυτίζω με την χριστιανική Παναγία ή την αιγυπτιακή 'Ισιδα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Νωεύς
Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε στις 12:06, 28-01-11:

#39
Αν προσεγγίσει τον παρακάτω διάλογο κανείς, με ιστορικούς και ανθρωπολογικούς όρους, θα μπορούσε να συμπεράνει, ότι πρόκειται για διαλογιζόμενους με όρους καθαρά «βιβλικούς», τουτέστιν για ανθρώπους που είναι ικανοποιητικά ενήμεροι, με το «ιουδαϊκό πνεύμα».
Τι είναι ιστορικά εν κατακλείδι το «ιουδαϊκό πνεύμα»; Εμφανίζεται από την τεκμαιρόμενη ιστορικά πραγματικότητα της παρακμής του ελληνικού πνεύματος(πολιτισμού και του επαναδυόμενου «πνεύματος εκ Βαβυλώνος», από τις αρχές ακόμη του 4ου πΧ αιώνα. Το «ιουδαϊκό πνεύμα», ο Εβραίος, γεννιέται «ενόψει θανάτου» του ελληνικού πολιτισμού και της «ανάστασης» του «εξ ανατολών».
Το «εξ ανατολών» πνεύμα(πολιτισμός) ιστορικά, για το σημερινό "Δυτικό άνθρωπο", ξεκινάει από τη «Βαβυλώνα». Τον τόπο δλδ εκείνον, που για τον «αμύητο», έχει δύο πύλες: μία προς τον μύθο και μία προς τα «ευρήματα της Ιστορίας». Τα «ευρήματα της Ιστορίας» θα είναι πάντα η αδυναμία, που αξιοποιεί για δύναμη του, το «ιουδαϊκό πνεύμα». Γιατί η ιστορία πάντα θα αφορά το «πτώμα». Η Βαβυλώνα μέχρι τότε(αρχές 4ου πΧ αι.) θα γινόταν για έσχατη φορά, ο τάφος ενός ακόμη μεγάλου πτώματος: του «Μ. Αλεξάνδρου».
Η ιστορική εμφάνιση των συνεπειών της μεταφοράς του «πτώματος», από την Βαβυλώνα στην Αλεξάνδρεια, αποτυπώνεται στη διαφαινόμενη βιβλική αναγκαιότητατα, να επανέρχονται οι «υιοί και θυγατέρες», πάλι εκ δυσμών: τούτη τη φορά, από την Αίγυπτο και όχι , «από Βορρά». Ένα χαρακτηριστικό της όλης δομής της Βίβλου κρύβεται πίσω από την ικανότητά της, να αποδίδει την όλη πλοκή των μύθων της, με «ιστορική κυκλικότητα». Το άνοιγμα μεθόδου του ιουδαϊσμού, αφενός προς το «πτώμα» κι αφετέρου, στις «εξ ανατολών» βλέψεις του για αναβίωση, αποδεικνύεται σήμερα ιστορικά η πλέον ανθεκτική και αποτελεσματική στρατηγική, και μάλιστα: με «προφητικές επαληθεύσεις»!

Αρχική Δημοσίευση από DrStrangelove
Η Πύλη ή μία εκ των στηλών της Πύλης, δηλαδή η Geburah/'Αρης ; Από τη μία η σφαίρα της Δύναμης (λαγνεία την λέει ο Crowley μάλλον κακώς κατά τη γνώμη μου) κι από την άλλη το 'Ελεος (Δίας), φτιάχνουν μια Πύλη, και αν την δεις αυτήν την πύλη συμβολικά μέσα στο Δέντρο της Ζωής, περνώντας μέσα από αυτήν την πύλη πού πάς ; στην σφαίρα του 'Ηλιου, άρα στον συμβολικό Θεό τον ενσαρκωμένο. ..Το ύψιστο επίπεδο ενσαρκωμένης συνειδητότητας σύμφωνα με Fortune. ...
«Δύο πύλες έχει η ζωή…», λέει κι ο εθνικός αοιδός της νεοελληνικής αυτογνωσίας Στέλιος Καζαντζίδης. Είναι μυθική ή ιστορική αλήθεια; Οπότε κι ο λαός αρχίζει να αναρωτιέται ως ένας γέρων: «Και τι είναι ζωή;».
Η λαγνεία είναι γηράσκον πάθος γερόντων, που έπεται τέτοιων διαλογισμών. Ειδάλλως, είναι του έρωτα η φύση, με τις τρικυμίες της!

Αρχική Δημοσίευση από Νωεύς
Τι σημαίνει θάνατος με εισαγωγικά; Διότι η λαγνεία αναμφίβολα οδηγεί σε πόνο και σε θάνατο χωρίς εισαγωγικά...! Θα 'λεγα μάλιστα πως η λαγνεία είναι πόνος που ξεχειλίζει από το φράγμα λιμνάζοντος παιδιόθεν πόνου...


Αρχική Δημοσίευση από Isiliel
Η wiki αναφέρει την εξής πηγή:

«Οὐκέτι φλογίνη ῥομφαία φυλάττει τὴν πύλην τῆς Ἐδέμ· αὐτῇ γὰρ ἐπῆλθε παράδοξος σβέσις τὸ ξύλον τοῦ Σταυροῦ, θανάτου τὸ κέντρον, καὶ ᾍδου τὸ νῖκος ἐλήλαται, ἐπέστης δὲ Σωτήρ μου βοῶν τοῖς ἐν ᾍδῃ· Εἰσάγεσθε πάλιν εἰς τὸν Παράδεισον. »
Κοντάκιον Κυρ. Σταυροπρ., Τριώδιον, 494.
Αρχική Δημοσίευση από DrStrangelove
αν δεν κάνω λάθος αυτό συμβολίζει σε κάποιο μυητικό "ταξίδι" τους τρεις πειρασμούς του μυούμενου λίγο πριν γίνει δάσκαλος.
Όπως πχ τους τρεις πειρασμούς του Ιησού Χριστού και της κάθε ανθρώπινης ύπαρξης, μπροστά στον άρτο, το θαύμα και την εξουσία.
Αρχική Δημοσίευση από Νωεύς
Μήπως θα ήταν πιο εύστοχη η διατύπωση "μεταμόρφωση του ΕΓΩ"... Φρονώ ότι θανατωμένα ΕΓΩ δεν δημιουργούν παρά θανατωμένο ΕΜΕΙΣ. Κάτι δηλαδή, το πολύ- πολύ, σαν τη λεγόμενη "θριαμβεύουσα Εκκλησία" των παπάδων και κάθε λογής παπατζήδων διαχειριστών της λεγόμενης "μετά θάνατο ζωής"...
Γιατί αντίθετα προς τις θανατοκεντρικές περιχαρακώσεις του "ιουδαϊκού πνεύματος"( Βαβυλώνος και Αιγύπτου, μαζί!), το "χριστιανικό ευαγγέλιο" θέλει τον Ιησού Χριστό να μην του διαφεύγουν στις εν ερήμω προσευχές του διαλογισμοί του τύπου "Διότι εν τω θανάτω δεν υπάρχει ενθύμησις περί εσού, εν τω άδη τις θέλει σε δοξολογήσει;". Και ήταν, μόλις 30 χρονών!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Νωεύς : 28-01-11 στις 12:45.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DrStrangelove

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη DrStrangelove
Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μοντέλο . Έχει γράψει 4,005 μηνύματα.

O DrStrangelove έγραψε στις 15:32, 28-01-11:

#40
Αρχική Δημοσίευση από Νωεύς
Αν προσεγγίσει τον παρακάτω διάλογο κανείς, με ιστορικούς και ανθρωπολογικούς όρους, θα μπορούσε να συμπεράνει, ότι πρόκειται για διαλογιζόμενους με όρους καθαρά «βιβλικούς», τουτέστιν για ανθρώπους που είναι ικανοποιητικά ενήμεροι, με το «ιουδαϊκό πνεύμα».
Γιατί αντίθετα προς τις θανατοκεντρικές περιχαρακώσεις του "ιουδαϊκού πνεύματος"
Στο ίδιο πνεύμα κινούνται πάσες θρησκείες και αιρέσεις. Στο πνεύμα της θανατοκεντρικής περιχαράκωσης κινείται ακόμα και ο A.Crowley. Aυτό δείχνουν όλα όσα γράφτηκαν παραπάνω. Θυσίες, αίματα, Γκεμπουρά, δισκοπότηρα που σώνει και καλά πρέπει να γεμίσουν με αίματα μαρτύρων στη λογική του "σφάξε με πασά μου ν'αγιάσω". Από την σχετική μελέτη της κοσμοθεωρίας τoυ θελήματος αποκόμισα ως τώρα πάνω κάτω την εντύπωση ότι έχουμε να κάνουμε με έναν Χριστιανισμό από την ανάποδη, άρα δεν έχω λόγους να ενθουσιάζομαι ούτε από αυτή την εναλλακτική πρόταση, θεωρώντας πως οτιδήποτε απορρέει, μιμείται ή χρησιμοποιεί τα όπλα του Χριστιανισμού είναι αθέμιτος ανταγωνισμός με την χαρά της ζωής. Ωστόσο όταν απομονώνω τον Crowley από το θελημικό συναπάντημα διαδόχων, οπαδών, γκουρού, μαθητών κλπ, διακρίνω μια τίμια πρόθεση να ανατινάξει μερικά θεμέλια. Δυστυχώς το επιχείρησε με χρήση ιουδαιοχριστιανικών όπλων, και όσο αυτά τα όπλα δεν αχρηστεύονται, η ανθρωπότητα δεν θα δει άσπρη μέρα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 16:03, 28-01-11:

#41
Αρχική Δημοσίευση από DrStrangelove
Στο ίδιο πνεύμα κινούνται πάσες θρησκείες και αιρέσεις. Στο πνεύμα της θανατοκεντρικής περιχαράκωσης κινείται ακόμα και ο A.Crowley. Aυτό δείχνουν όλα όσα γράφτηκαν παραπάνω. Θυσίες, αίματα, Γκεμπουρά, δισκοπότηρα που σώνει και καλά πρέπει να γεμίσουν με αίματα μαρτύρων στη λογική του "σφάξε με πασά μου ν'αγιάσω".
Δεν έχω προλάβει να διαβάσω με προσοχή τις προηγούμενες δημοσιεύσεις σας, αλλά από την επόμενη κάρτα εξάγεται με ασφάλεια το συμπέρασμα ότι ο Crowley πιστεύει πως έχει έρθει η ώρα ν' αφήσουμε πίσω μας τον "αιώνα του θυσιασμένου Θεού" και την έννοια της θυσίας γενικότερα. Γράφω μερικά αποσπάσματα, τα οποία φυσικά θα αναλύσουμε όταν ανοίξουμε τον Κρεμασμένο· θεωρήστε τα ένα μικρό "προσεχώς":

"Σε τελική ανάλυση η ιδέα της θυσίας είναι μια λανθασμένη ιδέα.
[...]
"Δίνω αφάνταστες χαρές επάνω στη γη: ενώ είσαι ζωντανός σου δίνω βεβαιότητα και όχι πίστη επάνω στο θάνατο· ειρήνη, ανάπαυση, έκσταση· ούτε απαιτώ καμία θυσία. Κάθε άντρας και κάθε γυναίκα είναι ένα άστρο" (Από το βιβλίο του Νόμου, παρατίθεται στο βιβλίο του Θωθ).
[...]
Αυτή η κάρτα είναι όμορφη με έναν παράξενο τρόπο. Είναι η κάρτα του Θυσιασμένου Θεού. Γι' αυτή τη σειρά είναι απλά ένα Κενοτάφιο. Μας λέει πως "Αν ποτέ τα πράγματα γίνουν ξανά άσχημα στη νέα Σκοτεινή Εποχή που φαίνεται να μας απειλεί, αυτός είναι ο τρόπος για να τα βάλεις στη θέση τους". Αν όμως πρέπει να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, τότε αυτό δείχνει πως έχουμε κάνει λάθος. Ο κυριότερος σκοπός του σοφού θα πρέπει να είναι η απαλλαγή της ανθρωπότητας από την αυθάδεια της αυτοθυσίας, από τη συμφορά της αγνότητας. Οφείλουμε να σκοτώσουμε την πίστη με τη βεβαιότητα και την αγνότητα με την έκσταση.
[...]
Η απολύτρωση είναι μια άσχημη λέξη επειδή υπονοεί ένα χρέος. Επειδή κάθε άστρο έχει απεριόριστο πλούτο, ο μόνος τρόπος για να φερθείς στον αμαθή είναι να τον φέρεις σε επαφή με τη γνώση της κληρονομιάς από τα άστρα. Για να το κάνεις αυτό θα πρέπει να του φερθείς όπως στα ζώα και τα παιδιά: να του φερθείς με απόλυτο σεβασμό και κατά μια έννοια με λατρεία.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Great Chaos (Όττο)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Great Chaos
Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 50 ετών , επαγγέλεται Παραγωγός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,520 μηνύματα.

O Great Chaos I took a wrong turn in the Freak Parade έγραψε στις 12:19, 29-01-11:

#42
Αγαπητέ μου Δόκτορα, για το ζήτημα της θυσίας προς τη Μπάμπαλον θα μιλήσουμε αρκετά παρακάτω, όμως θα ήθελα να πω εδώ ότι η ιδέα της Θυσίας δεν είναι Ιουδαιοχριστιανικής προέλευσης, αλλά πολύ πολύ παλαιότερη. Το Πατριαρχικό Ιερατείο παρέλαβε έναν πανίσχυρο συμβολισμό και τον διαστρέβλωσε με όποιον τρόπο βρήκε προσφορότερο, ώστε να περάσει τα δικά του πρότυπα. Εδώ ο Κρόουλυ επιχειρεί την αποκατάσταση του συμβολισμού, όπως και μια ανανέωσή του.

Από τα πολλά που έχω διαβάσει κι έχω γράψει επί του θέματος, προκύπτει τελικά μια φράση ως επιτομή του συμβολισμού, την οποία έχω ήδη φροντίσει να δημοσιεύσω: "Η παθητικότητα (πάθος) που εκφράζει, είναι η εγκατάλειψη του εαυτού στο αγαπημένο". Δεν νομίζω ότι τελικά ο Κρόουλυ λέει κάτι το ιδιαίτερα εξεζητημένο ή δυσνόητο εδώ. Θα μπορούσες για παράδειγμα εσύ προσωπικά να βιώσεις τον έρωτα ή την αγάπη, χωρίς να δοθείς απόλυτα σε τούτη την Συμπαντική Δύναμη που νιώθει κανείς να τον κατακλύζει σε τέτοιες περιπτώσεις; Θα μπορούσε άραγε η ψυχή σου να βρεθεί σ' έκσταση κι ανάταση μέσω ενός χλιαρού αισθήματος; Θα μπορούσες να χαρείς τη ζωή σου, χωρίς την παραδοχή και τον ενστερνισμό του αναπόφευκτου θανάτου; Θα είχες ποτέ βελτιωθεί ως άνθρωπος, χωρίς να βιώσεις το πανάρχαιο μυστήριο του ψυχικού θανάτου και της αναγέννησης;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

parafernalia (Νίκος)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη parafernalia
Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,394 μηνύματα.

O parafernalia έγραψε στις 14:42, 29-01-11:

#43
Αρχική Δημοσίευση από Great Chaos


Μάλιστα, η ατραπός του Δέντρου της Ζωής, η οποία αντιστοιχεί στην κάρτα της Λαγνείας, το Ερπετό (Τετ) είναι αυτή που ενώνει τις Σεφίρες του Χέσεντ (Έλεος, 4η) και του Γκεβούρα...
Μπερδεύτηκα τώρα . Η κάρτα της Λαγνείας δεν είναι η νούμερο ΧΙ, αυτή που αντιστοιχεί στην ατραπό που ενώνει την Σεφίρα της Δύναμης με αυτή της Ομορφιάς; Είναι και πιο λογικό. Λαγνεία είναι κάτι που έχει Δύναμη και Ομορφιά...

Οφείλουμε να σκοτώσουμε την πίστη με τη βεβαιότητα και την αγνότητα με την έκσταση.
Ε, άντε βάλτε κάτω κανένα Babalon Workings να ανάψουν τα κορμιά!

Για να καταλάβω κι εγώ ο αδαής λίγο, όλα αυτά τα Καμπαλικά, Κροολικά, ΤζακΠαρσονικά, ΝτιΦορτουνικά, Μπλαβατσκικά, τα πιστεύετε ως σύμβολα ή τα εννοείτε κυριολεκτικά;

Γιατί νομίζω είναι άλλο πράγμα να εξασκείς τη φαντασία σου και τον φιλολογικό σου οίστρο και άλλο να δημιουργείς σκεπτομορφές λύκων και μαγικά ιπτάμενα αντικείμενα που αιωρούνται στο αιθέρα!

Σόρρυ που επεμβαίνω έτσι άχαρα στην κουβέντα σας - δεν θα το ξανακάνω - απλά μου γεννήθηκε επίσης άλλη μια απορία: Γιατί η στήλη του Ελέους είναι γένους αρσενικού και αυτή της Αυστηρότητας γένους Θηλυκού;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DrStrangelove

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη DrStrangelove
Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μοντέλο . Έχει γράψει 4,005 μηνύματα.

O DrStrangelove έγραψε στις 11:25, 30-01-11:

#44
Αρχική Δημοσίευση από Great Chaos
Θα μπορούσες για παράδειγμα εσύ προσωπικά να βιώσεις τον έρωτα ή την αγάπη, χωρίς να δοθείς απόλυτα σε τούτη την Συμπαντική Δύναμη που νιώθει κανείς να τον κατακλύζει σε τέτοιες περιπτώσεις; Θα μπορούσε άραγε η ψυχή σου να βρεθεί σ' έκσταση κι ανάταση μέσω ενός χλιαρού αισθήματος; Θα μπορούσες να χαρείς τη ζωή σου, χωρίς την παραδοχή και τον ενστερνισμό του αναπόφευκτου θανάτου; Θα είχες ποτέ βελτιωθεί ως άνθρωπος, χωρίς να βιώσεις το πανάρχαιο μυστήριο του ψυχικού θανάτου και της αναγέννησης;
σίγουρα στο δίλημα χλιαρό - θανατηφόρο, δεν θα επέλεγα ποτέ κανένα από τα δύο. Αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι όμως εδώ και πολύ καιρό κάθε "εκπαίδευση συνείδησης Χριστού" γιατί στην τελική πιστεύω ότι ούτε η Babalon θα ήθελε Χριστούς και Αγίους γύρω της. Ως αρχέτυπο την αντιλαμβάνομαι ως απελευθέρωση, εναντίωση στο συντηρητικό και στο δήθεν και ως πρόοδο, χαρά της ζωής, ηδονή, λαγνεία, δύναμη και μητέρα αυτών που η "χρηστοήθης κοινωνία" αποκαλεί βδελύγματα. 'Εχω επίσης την αίσθηση ότι όταν μιλάμε για το αρχέτυπο Babalon, μιλάμε κυρίως για τα αποστασιοποιημένα και ανεξάρτητα συναισθήματα, άρα εδώ βρισκόμαστε στον αντίποδα του απόλυτου συναισθήματος. 'Ισως να μπορούμε να μιλήσουμε μόνο για απόλυτο πάθος. 'Ετσι, αυτή η ανεξαρτησία συναισθημάτων και η αυτονομία, αποτελεί την μεγαλύτερη προστασία ενάντια σε κάθε "χριστοκεντρικό" θάνατο που έπεται ενός απόλυτου και αυτοκτονικού δωσίματος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Νωεύς
Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε στις 13:16, 30-01-11:

#45
Αρχική Δημοσίευση από DrStrangelove
... Αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι όμως εδώ και πολύ καιρό κάθε "εκπαίδευση συνείδησης Χριστού" ...
Μου δίνεις την εντύπωση, ότι άλλον εμπαθώς αναφέρεσαι, παρά με πλήρη επίγνωση της "συνείδησης Ιησού Χριστού". Χιουμοριστικά παντελώς:. Εωσφορίζεις, χαριτωμένα!

@ G.C.Αγαπητέ μου Δόκτορα, για το ζήτημα της θυσίας προς τη Μπάμπαλον θα μιλήσουμε αρκετά παρακάτω, όμως θα ήθελα να πω εδώ ότι η ιδέα της Θυσίας δεν είναι Ιουδαιοχριστιανικής προέλευσης, ...
Εκτιμώ (ή πιστεύω; ), ότι ξεκίνησαν, αφότου κάποιες ανθρώπινες υπάρξεις σκέφτηκαν κι αποφάσισαν, να βάλλουν τέλος στην ανθρωποφαγία. Με αυτή την προϋπόθεση, θεωρώ ότι οι πρώτες θυσίες, με τελετουργικές προδιαγραφές και προθέσεις, γίνονταν με θύματα ανθρώπινα. Ήταν κάτι σαν τις σύγχρονες εν γένει "παράπλευρες απώλειες"...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Νωεύς : 30-01-11 στις 13:51.
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DrStrangelove

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη DrStrangelove
Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μοντέλο . Έχει γράψει 4,005 μηνύματα.

O DrStrangelove έγραψε στις 15:56, 30-01-11:

#46
Αρχική Δημοσίευση από Νωεύς
Εωσφορίζεις, χαριτωμένα!
μεγάλο κοπλιμέντο και μεγάλη τιμή αυτό. Ευχαριστώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Great Chaos (Όττο)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Great Chaos
Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 50 ετών , επαγγέλεται Παραγωγός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,520 μηνύματα.

O Great Chaos I took a wrong turn in the Freak Parade έγραψε στις 19:18, 30-01-11:

#47
Αγαπητέ Δόκτορα, το δίλημμα δεν είναι "χλιαρά ή θανατηφόρα", όπως επιμένεις, αλλά "χλιαρά ή με όλο σου το είναι". Η έννοια του θανάτου, η οποία εμφανίζεται σε τούτη την κάρτα έχει διαφορετικό νόημα, όπως σκιαγραφείται απ' όσα έχουμε γράψει έως τώρα αλλά και θα εμβαθύνουμε μέχρι το τέλος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Great Chaos (Όττο)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Great Chaos
Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 50 ετών , επαγγέλεται Παραγωγός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,520 μηνύματα.

O Great Chaos I took a wrong turn in the Freak Parade έγραψε στις 23:43, 30-01-11:

#48
[συνέχεια από το ποστ 37]

Κόκκινη ή Μαύρη Μητέρα;

Στο «Το Όραμα και η Φωνή», αναφερόμενος στο κρασί του Ιερού της Δισκοπότηρου, όπου αναμιγμένο βρίσκεται το αίμα των αγίων, ο Κρόουλυ γράφει:

«Τέτοιο είναι αυτό το κρασί, ώστε η δύναμή του ακτινοβολεί μέσα από το ποτήρι κι εγώ τρεκλίζω από τη μέθη του. Κάθε μου σκέψη καταστρέφεται απʼ αυτό. Υπάρχει από μόνο του και τʼ όνομά του είναι Συμπόνια. Με τον όρο «Συμπόνια» κατανοώ το μυστήριο των παθών που υποφέρουν οι αληθινοί πιστοί του Υψίστου. Πρόκειται για μια έκσταση μέσα στην οποία δεν υπάρχει ίχνος πόνου. Η παθητικότητα (πάθος) που εκφράζει, είναι η εγκατάλειψη του εαυτού στο αγαπημένο».

Εδώ λοιπόν, ο Κρόουλυ με ποιητική διάθεση, περιγράφει συμβολικά την ουσία της εξισορρόπησης μεταξύ του Χέσεντ και του Γκεβούρα, μιας που η Συμπόνια είναι στην πραγματικότητα συνώνυμο του Ελέους, ονόματος της 4ης Σεφίρας. Παρακάτω ωστόσο, ο Προφήτης του Νέου Αιώνα αναφέρει:

«Ω! Βαβυλώνα, είσαι όμορφη και ποθητή, επειδή δόθηκες σε καθετί ζωντανό και η αδυναμία σου δάμασε τη δύναμή τους. Επειδή μέσα απʼ αυτήν την ένωση απόκτησες Κατανόηση. Γιʼ αυτό σε ονομάζουν Κατανόηση, ω! Βαβυλώνα, Δέσποινα της Νύχτας».

Σʼ αυτό το απόσπασμα, ο Κρόουλυ δίνει μια σαφή συσχέτιση με την 3η Σεφίρα, εκείνη του Μπίνα-Κατανόηση. Πράγματι, τούτη η Σεφίρα ήταν εκείνη που έως σήμερα αποκαλούσαμε «Μεγάλη Μητέρα». Στα προηγούμενα, ο ίδιος μας είχε αφήσει ένα στοιχείο επʼ αυτής της συσχέτισης, αναφέροντας, στην κάρτα του Ερημίτη, ότι «ο μανδύας του έχει το ερυθρό χρώμα του Μπίνα», πράγμα που εκ πρώτης όψεως φαίνεται λανθασμένο, όπως είχαμε συζητήσει εκεί.

Μια ματιά στη σχέση μεταξύ των δύο Σεφίρων, μπορεί να μας οδηγήσει σε μεγαλύτερη εμβάθυνση του θέματος. Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι οι τρεις πρώτες Σεφίρες, η λεγόμενη Ουράνια Τριάδα, υπερβαίνουν με κάθε δυνατό τρόπο όλες τις νοητικές συλλήψεις μας και μπορούν να γίνουν αντιληπτές μόνο μέσα από ειδική εκπαίδευση στο διαλογισμό και την πρακτική της Καμπάλα. Χωρίζονται από τις κατώτερες επτά Σεφίρες, με ένα μεταφυσικό χάσμα, την Άβυσσο, για την οποία έχουμε μιλήσει εκτενώς στα προηγούμενα. Έτσι, οι ουράνιες Σεφίρες αναφέρονται στο χώρο του ιδεατού, ενώ οι υπόλοιπες θεωρούνται πραγματικές, δηλαδή ανήκουν στο χώρο της εκδήλωσης. Κατά μία έννοια οι τρεις πρώτες Σεφίρες δεν έχουν σύνδεση ή σχέση με τις κατώτερες επτά, όπως ακριβώς το Διάστημα καθαυτό είναι ανεξάρτητο κι ανεπηρέαστο από την εκδήλωση ή τη μη εκδήλωση, μέσα στην κενότητά του. Στην πραγματικότητα το Γκεβούρα αποτελεί μια αντανάκλαση του Μπίνα στον εκδηλωμένο κόσμο, κάτω από την Άβυσσο και η Λαγνεία αποτελεί την αντίστοιχη αντανάκλαση της κάρτας της Αυτοκράτειρας. Παριστάνει σʼ ένα χαμηλότερο επίπεδο το δυναμικό στοιχείο Σάκτι, το οποίο αποδίδεται στο Μπίνα. Η Νέφθυς, η Κυρία της Αυστηρότητας, το σκιώδες αντίγραφο της αδελφής της Ίσιδας, αποδίδεται στον αριθμό 5 και είναι φυσικό να εκδηλώνεται σʼ αυτή τη Σεφίρα με μια ποιότητα σχετική με το Μπίνα, όμως λιγότερο αγνή από την αφηρημένη πνευματική δύναμη. Έτσι, η Μπάμπαλον αντιπροσωπεύει όλες τις Μητέρες Θεές στον εκδηλωμένο κόσμο –Ίσιδα, Bhavani, Muat- αλλά και κάθε φυσική μητέρα. Οι μελετητές του Θελημισμού Sabazius και Helena γράφουν σχετικά (1998 ): « Είναι εκείνη που μας χορήγησε την υλική σάρκα, για να ντύσει τα γυμνά μας πνεύματα. Είναι η Αρχέτυπη Μητέρα, το Μέγα Γιονί, η Μήτρα όλων όσων ζουν δια της ροής του Αίματος. Είναι η Μεγάλη Θάλασσα, το Θείο Αίμα καθαυτό, που καλύπτει τον Κόσμο και κυλάει μέσα στις φλέβες μας. Είναι η Μητέρα Γη, η Μήτρα κάθε είδους ζωής που γνωρίζουμε».

Έτσι, υπό το φως της παραπάνω ανάλυσης, η φράση «Μητέρα των Βδελυγμάτων», δεν φαίνεται πλέον τόσο μυστηριώδης όσο νομίσαμε αρχικά. Το Μπίνα αποτελεί την απέραντη θάλασσα, τη μαύρη αρχέγονη σούπα, όπου οι ιδέες γεννιούνται και στροβιλίζονται ακατάπαυστα, ζητώντας να εκδηλωθούν. Αυτό όμως δεν μπορεί να συμβεί, παρά μόνο με τη μεσολάβηση μιας «κατώτερης» εκδηλωμένης μορφής της Μεγάλης Μητέρας, από την οποία πηγάζει καθετί ζωντανό. Ωστόσο, όπως έχουμε γράψει παλιότερα, κάθε ψυχή που πρόκειται να γεννηθεί, «αποφασίζει νʼ αναμετρηθεί με την ατέλεια των όντων». Όπως μας λέει και ο Πλάτωνας, η τελειότητα των Ιδεών και των Αρχετύπων θυσιάζεται, προκειμένου στον παρόντα κόσμο να γεννηθούν οι αντανακλάσεις τους, ατελείς και χονδροκομμένες, πραγματικά βδελύγματα, φθαρτά, θνητά και αναλώσιμα, σε σύγκριση με την Αιωνιότητα των Ιδεών τις οποίες αντανακλούν. Τα «Βδελύγματα» λοιπόν του Κρόουλυ, με μια γερή δόση αυτοσαρκασμού και φιλοσοφικής ειρωνείας, δεν είναι μόνο οι δαίμονες της κόλασης, τʼ ανίερα και τα μιαρά, αλλά όλοι εμείς, οι ιδέες και οι πράξεις μας, μαζί κι εκείνος ο ίδιος.

[συνεχίζεται...]

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Νωεύς
Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε στις 13:33, 31-01-11:

#49
Αρχική Δημοσίευση από Great Chaos
[συνέχεια από το ποστ 37]

...Τα «Βδελύγματα» λοιπόν του Κρόουλυ, με μια γερή δόση αυτοσαρκασμού και φιλοσοφικής ειρωνείας, δεν είναι μόνο οι δαίμονες της κόλασης, τʼ ανίερα και τα μιαρά, αλλά όλοι εμείς, οι ιδέες και οι πράξεις μας, μαζί κι εκείνος ο ίδιος.

[συνεχίζεται...]
Ακραφνώς "ιουδαϊκή" παραδοχή, έναντι ενός υπέρτατου Κριτή! Κατά "μεταϊουδαϊκή" παραδοχή, οι μεν Έλληνες Τραγωδοί είχαν προείπει περί αυτού, πως "δεν είναι δυνατό να θεωρείται Θεός", οι δε Χριστιανοί ανήγγειλαν πως είναι, αρκεί βα υπάρξει μετάνοια, για το ποιος είναι ο κρινόμενος και ποιος, ο κριτής!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Great Chaos (Όττο)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Great Chaos
Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 50 ετών , επαγγέλεται Παραγωγός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,520 μηνύματα.

O Great Chaos I took a wrong turn in the Freak Parade έγραψε στις 21:06, 31-01-11:

#50
Αρχική Δημοσίευση από Νωεύς
Ακραφνώς "ιουδαϊκή" παραδοχή, έναντι ενός υπέρτατου Κριτή! Κατά "μεταϊουδαϊκή" παραδοχή, οι μεν Έλληνες Τραγωδοί είχαν προείπει περί αυτού, πως "δεν είναι δυνατό να θεωρείται Θεός", οι δε Χριστιανοί ανήγγειλαν πως είναι, αρκεί βα υπάρξει μετάνοια, για το ποιος είναι ο κρινόμενος και ποιος, ο κριτής!
Εμένα πάλι μου φάνηκε Πλατωνική περισσότερο, παρά Ιουδαϊκή. Η χρήση όρων με απεχθές άκουσμα, όπως έχω εξηγήσει πιο πάνω, αποτελεί ένα είδος πρόκλησης προς το ψευδοπουριτανικό Πατριαρχικό κατεστημένο, σαν ένα μικρό παιδί που βγάζει τη γλώσσα του στον εχθρό, στη Λωρίδα της Γάζας, πριν πετάξει την πέτρα ή δεχτεί τη σφαίρα. Παιγνιώδης αντιμετώπιση του θέματος, ίσως να άρεσε πολύ και στον φίλο μας τον Οιζε.

Επειδή όμως δεν σε έχω εννοήσει πολύ καλά, θα ήθελα κάποια διευκρίνιση στο ζήτημα των Τραγωδών και του "δεν είναι δυνατόν να θεωρείται Θεός". Ποιος ακριβώς είναι το υποκείμενο σε τούτη την πρόταση;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

 • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
   
 • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
  Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους