×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,032 μέλη και 2,416,494 μηνύματα σε 75,355 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 205 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Μπροκολόπιτα με τόνο, χωρίς φύλλο

Katerina192 (Κατερίνα)

Δραστήριο Μέλος

H Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 266 μηνύματα.

H Katerina192 I'm safe, up high, nothing can touch me έγραψε: στις 19:35, 28-06-10:

#1
Στη συνέχεια...το ορεκτικό!

Μπροκολόπιτα με τόνο, χωρίς φύλλο



Υλικά (για 6 άτομα):

1 μεγάλο μπρόκολο (ή 2 μέτρια), χωρισμένο στα μπουκετάκια του (αφαιρούμε όλα τα χοντρά κοτσάνια)
2 βαζάκια τόνο, συντηρημένο σε νερό (προτιμάμε τα βαζάκια, γιατί περιέχουν ολόκληρα κομμάτια φιλέτου), κομματιασμένο με το χέρι
3 αυγά, προτιμάμε βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα
750 ml φρέσκο γάλα
1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300 γρ. κατίκι (ή τσαλαφούτι)
100 γρ. ξερή μυζήθρα, τριμμένη
30 ml ελαιόλαδο + 2 κουτ. σούπας, για το ταψί
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε άφθονο αλατισμένο νερό. Οταν κοχλάσει, ρίχνουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου και τα ζεματίζουμε για 7 - 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά (τα μικρά, λεπτά κοτσανάκια τους θα παραμείνουν ελαφρώς τραγανά).

Στραγγίζουμε τα μπουκετάκια, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα λιώνουμε με το πιρούνι ή με πρες πουρέ (ο πουρές δεν χρειάζεται να είναι απόλυτα λείος). Προσθέτουμε τον κομματιασμένο τόνο και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά και το γάλα και τα χτυπάμε με το σύρμα. Σταδιακά και πασπαλιστά ρίχνουμε το αλεύρι, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, μέχρι να ετοιμάσουμε ένα λείο, σχετικά ρευστό χυλό. Ρίχνουμε στο χυλό το κατίκι (ή το τσαλαφούτι), τη μυζήθρα και τα 30 ml (3 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 30 εκ. με τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Απλώνουμε εκεί τη μισή ποσότητα του χυλού και σκεπάζουμε με το μείγμα μπρόκολου - τόνου. Ισιώνουμε την επιφάνεια με τη ράχη ενός κουταλιού και ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυλό, απλώνοντάς τον ομοιόμορφα.

Βάζουμε το ταψάκι στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνουμε την πίτα για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει και να αποκτήσει ρόδινη κρούστα. Τη σερβίρουμε ζεστή ή χλιαρή.

πηγή
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Isiliel : 28-06-10 στις 20:46. Αιτία: προσθήκη πηγής
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια