Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,109 εγγεγραμμένα μέλη και 2,388,364 μηνύματα σε 74,666 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Προγραμματισμός Java

Ποιο Java IDE προτιμάτε;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 3)
Intellij IDEA
3
100,00%
Eclipse
0
0%
NetBeans
0
0%
JDeveloper
0
0%
Android Studio
0
0%
Άλλο
0
0%

vassilis498

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη vassilis498
Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 5,782 μηνύματα.

O vassilis498 έγραψε στις 16:06, 02-06-14:

#51
στο λέει πάνω πάνω, έχεις ένα πίνακα από String με τις απαντήσεις, η συνάρτηση πρακτικά αυτό που κάνει είναι απλά μια ανάθεση στο index που της υποδεικνύεται.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 3 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

tazos87

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη tazos87
Ο tazos87 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 14 μηνύματα.

O tazos87 έγραψε στις 00:29, 04-06-14:

#52
Όπως λέει ο τίτλος, είχα γράψει σε java γεννήτρια τυχαίων αριθμών στυλ Τζοκερ, δλδ 5 αριθμοί από 1-45 και ένας αριθμός από 1-20.

Ενώ στη Java λειτουργεί κανονικά, στο Android εμφανίζει μόνο τον έναν αριθμό απο τους 5 + τον εξτρα αριθμό απο 1-20.

Τι κάνω λάθος? (είμαι εντελώς καινούριος Android,οπότε να είστε επιεικείς)

Υ.Γ: Ο κώδικας μου είναι στη onCreateOptionsMenu(Menu menu)

public class MainActivity extends ActionBarActivity { Button button1; TextView display; TextView show; @Override protected void onCreate(Bundle savedInstanceState) { super.onCreate(savedInstanceState); setContentView(R.layout.activity_main); if (savedInstanceState == null) { getSupportFragmentManager().beginTransaction() .add(R.id.container, new PlaceholderFragment()).commit(); } } @Override public boolean onCreateOptionsMenu(Menu menu) { // Inflate the menu; this adds items to the action bar if it is present. getMenuInflater().inflate(R.menu.main, menu); button1 = (Button) findViewById(R.id.b1); display = (TextView) findViewById(R.id.display); show = (TextView) findViewById(R.id.show); button1.setOnClickListener(new OnClickListener() { @Override public void onClick(View v) { // TODO Auto-generated method stub Random ran = new Random(); ArrayList<Integer> al = new ArrayList<Integer>(); for(int i = 1; i <= 45; i++) al.add(i); for(int i = 0; i < 5; i++) { int x = al.remove(ran.nextInt(al.size()) ); display.setText(" " + x); } show.setText(" | "+ (ran.nextInt(20)+1)); } }); return true; } @Override public boolean onOptionsItemSelected(MenuItem item) { // Handle action bar item clicks here. The action bar will // automatically handle clicks on the Home/Up button, so long // as you specify a parent activity in AndroidManifest.xml. int id = item.getItemId(); if (id == R.id.action_settings) { return true; } return super.onOptionsItemSelected(item); } /** * A placeholder fragment containing a simple view. */ public static class PlaceholderFragment extends Fragment { public PlaceholderFragment() { } @Override public View onCreateView(LayoutInflater inflater, ViewGroup container, Bundle savedInstanceState) { View rootView = inflater.inflate(R.layout.fragment_main, container, false); return rootView; } } }

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 3 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

hack3r

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη hack3r
Ο hack3r αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 28 ετών , επαγγέλεται Μηχανικός λογισμικού και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,551 μηνύματα.

O hack3r έγραψε στις 00:47, 04-06-14:

#53
Καταρχάς ποστάρεις σε λάθος forum. δεν ασχολούντε και πολλά άτομα εδώ με προγραμματισμό και ιδιαίτερα με android. Δοκίμασε στο http://stackoverflow.com/

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 3 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

hack3r

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη hack3r
Ο hack3r αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 28 ετών , επαγγέλεται Μηχανικός λογισμικού και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,551 μηνύματα.

O hack3r έγραψε στις 15:04, 27-06-14:

#54
Έχω φτιάξει μία enumeration

public enum Choice
{
SPLASH,
MENU,
OPTIONS,
SCORES,
NEWGAME

}

σε μια άλλη κλάση δηλώνω

private Choice playerSelection;

όταν πάω όμως να αναθέσω τιμή στην playerSelection π.χ

playerSelection = MENU;

τρώω error MENU cannot resolve to a variable

άρα ο compiler δεν καταλαβαίνει πως το μενού αποτελεί εσωτερική τιμή της enum choice.

Ξέρει κανείς γιατί γίνεται αυτό ή τι κάνω λάθος?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 3 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

g1wrg0s (01001)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη g1wrg0s
Ο 01001 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 9,584 μηνύματα.

O g1wrg0s Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω! έγραψε στις 15:22, 27-06-14:

#55
playerSelection = Choice.MENU;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 3 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

hack3r

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη hack3r
Ο hack3r αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 28 ετών , επαγγέλεται Μηχανικός λογισμικού και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,551 μηνύματα.

O hack3r έγραψε στις 15:26, 27-06-14:

#56
Σωστός ευχαριστώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 3 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

hack3r

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη hack3r
Ο hack3r αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 28 ετών , επαγγέλεται Μηχανικός λογισμικού και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,551 μηνύματα.

O hack3r έγραψε στις 18:55, 30-06-14:

#57
Άλλη μία ερώτηση.

Έχω τρεις κλάσεις: MainClass
Screens
GameClass

H MainClass δημιουργεί ένα αντικείμενο της Screens και ένα της GameClass. Θέλω το αντικείμενο της GameClass να έχει πρόσβαση σε κάποιες μεταβλητές του αντικειμένου της Screens. Πως θα γίνει αυτό δεδομένο ότι η Java δεν έχει δείκτες?

Όπως το σκέφτομαι μπορώ να φτιάξω μια μέθοδο στη Screens που θα κάνει return μια μεταβλητή και άλλη μια μέθοδο στη GameClass που θα εισάγει αυτή τη μεταβλητή αλλά αυτό σημαίνει πως θέλω μια ξεχωριστή μέθοδο για κάθε μεταβλητή.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 3 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Fast

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Fast
Ο Fast αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 22 ετών και επαγγέλεται Barman/Barwoman . Έχει γράψει 1,397 μηνύματα.

O Fast έγραψε στις 21:29, 30-06-14:

#58
Αρχική Δημοσίευση από Ξεχασμένος
Άλλη μία ερώτηση.
H MainClass δημιουργεί ένα αντικείμενο της Screens και ένα της GameClass. Θέλω το αντικείμενο της GameClass να έχει πρόσβαση σε κάποιες μεταβλητές του αντικειμένου της Screens. Πως θα γίνει αυτό δεδομένο ότι η Java δεν έχει δείκτες?
Αν οι μεταβλητές της Screens είναι private(που καλό είναι να είναι), υλοποίησε get μεθόδους. Φτιάξε δλδ στην κλάση Screens κάτι σε:
public double getVariable()
{
return(variable);
}

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 3 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Fast : 30-06-14 στις 21:33.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

g1wrg0s (01001)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη g1wrg0s
Ο 01001 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 9,584 μηνύματα.

O g1wrg0s Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω! έγραψε στις 21:48, 30-06-14:

#59
Για να εχει η GameClass προσβαση σε χαρακτηριστικα της Screen θα πρεπει να προσαρμοστουν τα API και των δυο κλασεων καταλληλα.
O μονος τροπος να γλυτωσεις τις μεθοδους set, get για τις μεταβλητες καθε κλασης ειναι αυτα να ειναι package (αν οι κλασεις ειναι στο ιδιο πακετο) ή public.

θα προτενα κι εγω να ειναι private και αρα να καθεσαι να κανεις ενα ματσο συναρτησεις αλλα ειναι προγραμματιστικη αποφαση αναλογα την εφαρμογη σου!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 3 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

hack3r

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη hack3r
Ο hack3r αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 28 ετών , επαγγέλεται Μηχανικός λογισμικού και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,551 μηνύματα.

O hack3r έγραψε στις 23:20, 30-06-14:

#60
Προσπάθησα να κάνω τις μεταβλητές της Screens protected ώστε να έχουν πρόσβαση σε αυτές όλες οι κλάσεις του πακέτου, αλλά όταν το κάνω αυτό και πάω να αναφερθώ σε μια μεταβλητή του αντικειμένου της Screens μέσα από μία μέθοδο της GameClass παίρνω error πως η gameclass δεν αναγνωρίζει το αντικείμενο καθώς αυτό έχει δηλωθεί στην MainClass δηλαδή έξω από την GameClass.

Μάλλον θα κάνω μεθόδους get. Υπάρχει κάτι αντίστοιχο με τη struct της C ώστε να μπορέσω τουλάχιστο να ομαδοποιήσω τις μεταβλητές για να χρειάζομαι μόνο μια μέθοδο μεταφοράς ?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 3 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Fast

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Fast
Ο Fast αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 22 ετών και επαγγέλεται Barman/Barwoman . Έχει γράψει 1,397 μηνύματα.

O Fast έγραψε στις 23:32, 30-06-14:

#61
Δεν ξερω το struct της java παντως με μια get δεν μπορεις να επιστρεψεις πανω απο μια τιμη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 3 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

g1wrg0s (01001)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη g1wrg0s
Ο 01001 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 9,584 μηνύματα.

O g1wrg0s Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω! έγραψε στις 23:33, 30-06-14:

#62
Αρχική Δημοσίευση από Ξεχασμένος
Προσπάθησα να κάνω τις μεταβλητές της Screens protected ώστε να έχουν πρόσβαση σε αυτές όλες οι κλάσεις του πακέτου,
γι αυτο που θες να πετυχεις δεν κανει το protected αλλα το package

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 3 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

vassilis498

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη vassilis498
Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 5,782 μηνύματα.

O vassilis498 έγραψε στις 23:48, 30-06-14:

#63
Έχει pointers η java. Για την ακρίβεια έχει μονο pointers. Απλά δε τους διαχειρίζεται όπως η c++. Αν κάνεις ανάθεση a = b; πρακτικά pointer περνάς.
Για αυτό που ρωτάς η λύση είναι ένα accessors/mutators για καθε μεταβλητή όπως αναφέρθηκε. Αλλά σαν σχεδιαστική αρχή εμένα δε μ' αρέσει. Δε μπορεί η κάθε κλάση να μπορεί ελεύθερα να έχεi ευθεία πρόσβαση στα attributes της κάθε κλάσης. Θα σου πρότεινα να βρεις τι είδους διεργασίες πάνω στη Screens θες να κάνεις και να το φτιαξεις ως μέθοδο που θα παίρνει και τα κατάλληλα ορίσματα προφανώς.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 3 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

hack3r

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη hack3r
Ο hack3r αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 28 ετών , επαγγέλεται Μηχανικός λογισμικού και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,551 μηνύματα.

O hack3r έγραψε στις 00:07, 01-07-14:

#64
Αρχική Δημοσίευση από g1wrg0s
γι αυτο που θες να πετυχεις δεν κανει το protected αλλα το package
Διάβασα πως όταν δηλώνεις μια μεταβλητή ως protected πρόσβαση σε αυτή έχουν τα παιδιά κλάσεις καθώς και οι άλλες κλάσεις στο ίδιο πακέτο. Πως δηλώνω μια μεταβλητή ως package? π.χ package private music?

Αρχική Δημοσίευση από vassilis498
Έχει pointers η java. Για την ακρίβεια έχει μονο pointers. Απλά δε τους διαχειρίζεται όπως η c++. Αν κάνεις ανάθεση a = b; πρακτικά pointer περνάς.
Για αυτό που ρωτάς η λύση είναι ένα accessors/mutators για καθε μεταβλητή όπως αναφέρθηκε. Αλλά σαν σχεδιαστική αρχή εμένα δε μ' αρέσει. Δε μπορεί η κάθε κλάση να μπορεί ελεύθερα να έχεi ευθεία πρόσβαση στα attributes της κάθε κλάσης. Θα σου πρότεινα να βρεις τι είδους διεργασίες πάνω στη Screens θες να κάνεις και να το φτιαξεις ως μέθοδο που θα παίρνει και τα κατάλληλα ορίσματα προφανώς.
Ναι αλλά από τη στιγμή δεν σου δίνει τη χρηστικότητα των δεικτών στην ουσία είναι σαν να μην τους έχει. Το τι γίνεται κάτω απ'τα σκεπάσματα δεν ενδιαφέρει το προγραμματιστή.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 3 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

vassilis498

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη vassilis498
Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 5,782 μηνύματα.

O vassilis498 έγραψε στις 00:15, 01-07-14:

#65
Λοιπόν το protected αν δε κάνω λάθος έχει την ίδια χρήση με τη c++ δηλαδή το βλέπει η ίδια η κλάση και όλες οι υποκλάσεις.

Αυτό που ψάχνεις είναι το ..τίποτα . Αν δε δηλώσεις κάτι μεταξυ των public/protected/private τότε το βλέπει η ίδια η κλάση + όποια άλλη κλάση βρίσκεται στο ίδιο package.

Για να δηλώσεις πως μια κλάση βρίσκεται στο package x γράφεις στην αρχή του αρχείου:
package x;

Όσον αφορά τους δείκτες το μόνο που δε μπορείς να κάνεις σε java είναι pointer arithmetics δε μου ρχεται κάτι άλλο αυτή τη στιγμή. Αν έχεις κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σου πες το και το συζητάμε. Πάντως αυτό το "δεν ενδιαφέρει το προγραμματιστή τι γίνεται από κάτω" είναι και ένα απ τα πράγματα που χωρίζουν τη c++ απ τη java. Η δεύτερη ακολουθεί πολύ αυτό το μοτίβο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 3 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

hack3r

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη hack3r
Ο hack3r αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 28 ετών , επαγγέλεται Μηχανικός λογισμικού και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,551 μηνύματα.

O hack3r έγραψε στις 12:36, 01-07-14:

#66
Αρχική Δημοσίευση από vassilis498
Λοιπόν το protected αν δε κάνω λάθος έχει την ίδια χρήση με τη c++ δηλαδή το βλέπει η ίδια η κλάση και όλες οι υποκλάσεις.

Αυτό που ψάχνεις είναι το ..τίποτα . Αν δε δηλώσεις κάτι μεταξυ των public/protected/private τότε το βλέπει η ίδια η κλάση + όποια άλλη κλάση βρίσκεται στο ίδιο package.
Άρα το default access είναι το package κατάλαβα.

Αρχική Δημοσίευση από vassilis498
Όσον αφορά τους δείκτες το μόνο που δε μπορείς να κάνεις σε java είναι pointer arithmetics δε μου ρχεται κάτι άλλο αυτή τη στιγμή. Αν έχεις κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σου πες το και το συζητάμε. Πάντως αυτό το "δεν ενδιαφέρει το προγραμματιστή τι γίνεται από κάτω" είναι και ένα απ τα πράγματα που χωρίζουν τη c++ απ τη java. Η δεύτερη ακολουθεί πολύ αυτό το μοτίβο.
Κοίτα κάθε γλώσσα προσπαθεί να κάνει αφαιρέσεις άλλη λιγότερες, άλλη περισσότερες. Και στη C δε χρειάζεται να δώσεις εντολές στα registers το επεξεργαστή όπως κάνεις στην assembly, το κάνει η γλώσσα για σένα, ούτε και σε ενδιαφέρει βέβαια να το κάνεις. Τώρα όσον αφορά τους δείκτες στη java επειδή είμαι νέος στη java δεν μπορώ να διαφωνήσω απλά αυτό που παρατήρησα τουλάχιστο από τη πλευρά του προγραμματιστή είναι πως οι δείκτες δεν χρησιμοποιούνται καθόλου. Το πρόγραμμα που φτιάχνω το είχα φτιάξει εξαρχής για C++ και ιδιαίτερα στα κομμάτια των γραφικών και του ήχου, έκανα εκτενή χρήση δεικτών, αλλά απ'ότι βλέπω τώρα στη java το κάνει η γλώσσα για μένα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 3 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

g1wrg0s (01001)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη g1wrg0s
Ο 01001 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 9,584 μηνύματα.

O g1wrg0s Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω! έγραψε στις 12:45, 01-07-14:

#67
και για πες, περι τινος προκειται η εφαρμογη ;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 3 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

hack3r

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη hack3r
Ο hack3r αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 28 ετών , επαγγέλεται Μηχανικός λογισμικού και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,551 μηνύματα.

O hack3r έγραψε στις 13:37, 01-07-14:

#68
Ένα παιχνίδι φιδάκι για android smartphones είναι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 3 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

akikos (Ανδρέας)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη akikos
Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,758 μηνύματα.

O akikos έγραψε στις 11:35, 06-06-17:

#69
Ποιον θεωρείται καλύτερο Java IDE;

Προσωπικά έχω δουλέψει τα Intellij IDEA, Eclipse, Netbeans και Android Studio.


1) To Intellij IDEA είναι ο IDE όπου βασίστηκε το android studio το οποίο έχω δουλέψει αρκετά. Δυστυχώς η δωρεάν έκδοση του έχει αρκετούς περιορισμούς γι αυτό σταμάτησα να ασχολούμε μαζί του.
2) Εclipse Το πρωτοχρησιμοποίησα πριν πολλά χρονιά για android development πριν δημιουργηθεί το android studio και το ξαναχρησιμοποίησα τώρα για ένα project που θέλω να κάνω σε JavaFX. Πιο δύσχρηστο από το Intellij αλλά έχει αρκετά καλή υποστήριξη και ειναι δωρεάν open source.
3) To Netbeans το χρησιμοποίησα ως φοιτητής για ένα project σε Swing δεν μου άρεσε καθόλου αλλά δεν είναι δίκαιο ναν κατακρίνω γιατί τότε οι γνώσεις μου είναι ανεπαρκής.
4) Αndrοιd Studio καλό αλλά μόνο για android. Αν και λογικά μπορεί να ρυθμιστεί για desktop apps και applets δεν έχει κατασκευαστεί για το σκοπό αυτό επομένως παίρνει άκυρο από μενα ως general Java IDE.

Ψηφίζω τον Eclipse.
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Claire Rentfield : 07-06-17 στις 23:09. Αιτία: Συγχώνευση συνεχόμενων μηνυμάτων
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

  • Παρόμοια Θέματα
    • Βιβλίο για Java ή C++ - Από thanos523
      Το θέμα έχει λάβει 5 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Προγραμματισμός.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 14-01-10 στις 10:42.
    • Απορίες στη Java - Από teo
      Το θέμα έχει λάβει 7 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Προγραμματισμός.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 29-12-09 στις 19:52.
    • Αρχάριος στην Java - Από billthevampire
      Το θέμα έχει λάβει 11 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Προγραμματισμός.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 07-10-05 στις 02:41.
  • Προηγούμενο Θέμα Επόμενο Θέμα

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους