×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,047 μέλη και 2,411,806 μηνύματα σε 75,395 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 584 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Κιουνεφέ με παγωτό

Katerina192 (Κατερίνα)

Δραστήριο Μέλος

H Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 265 μηνύματα.

H Katerina192 I'm safe, up high, nothing can touch me έγραψε: στις 15:58, 04-09-10:

#1
Είπα να βάλω μια συνταγή ενός πολίτικου γλυκού που το ανακάλυψα πρόσφατα και μου έκανε εντύπωση...

Αυτα που θα χρειαστείτε είναι:
  • 500 γρ καταΐφι(το βρισκετε στο σουπερ μαρκετ στα κατεψυγμενα προϊόντα)
  • 200 βούτυρο Lurpak(μυρίζει πολύ καλυτερα απο το Βιταμ)
  • Ανάλατο τυρί λορ ή ανθότυρο (εγω εδω δεν εβρισκα και πήρα Emmental αλλα καλύτερα τα αλλα) περιπου 375γρ.
Και για το σιροπι του:
  • 2 1/2 φλιτζανια ζαχαρη
  • 1 1/2 φλιτζανι νερο
  • 2 κουταλακια του τσαγιού χυμο λεμονιού

Και τώρα ξεκιναμε τη διαδικασια...

Παίρνουμε το καταΐφι και το απλώνουμε σε ενα ταψάκι,αφου πρωτα έχουμε ξεχωρίσει τις ίνες του. Λιώνουμε το βούτυρο σε ενα τήγανι ή για περισσοτερη ευκολη,στα μικροκύματα.Μέσα στο ταψάκι πιέζουμε καλα το καταΐφι με τις παλάμες μας και το περιχύνουμε με το μισο λιωμένο βούτυρο περίπου, μέχρι να ποτίσει.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε απο πάνω το τριμμένο τυρί, προσθέτουμε το υπολοιπο καταΐφι και πατάμε δυνατά.
Το ψήνουμε για 30 με 40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
Το σιροπιάζουμε ζεστο, περίπου 10 λεπτα αφου εχει βγει απο το φούρνο με χλιαρό σιρόπι και το τρώμε αμέσως.

Απο πάνω προσθέτουμε παγωτό βανίλια ή, ακόμη καλύτερα, παγωτό καϊμάκι...

Αλλη μία παραλλαγή του είναι αντι να το βάλουμε σε ταψι να το βάλουμε στο τηγάνι που λιωσαμε το βούτυρο κατευθείαν και να το τηγανίσουμε εκει.

Συνήθως στην Πόλη, το συνόδευαν με το καφέ.Το σιρόπι γίνεται κλασσικα(αφου αρχισει να βραζει περίπου 5 με 7 λεπτά). Κάπου νομίζω έλεγαν πως το αυθεντικό σιρόπι για τον κιουνεφέ ειναι μέλι.
Και όσο για το τυρί....Οι Ανατολιττες συστήνουν κατσικίσιο ανάλατο ή λορ,το οποίο τελευταιο είναι πολύ δύσκολο να το βρεις!!! Πιθανόν να ταιριάζει και το ανθότυρο, αλλά δεν έχω δοκιμάσει..

Πολύ καλο γλυκάκι...

Προσεχως φωτογραφία!!

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  kiounefes.jpg
Εμφανίσεις:  120
Μέγεθος:  84,7 KB
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Valder : 09-09-10 στις 17:08. Αιτία: Προσθήκη φωτό του κιουνεφέ :P
6 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Subject to change (Λία)

Founder

H Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Web developer . Έχει γράψει 9,413 μηνύματα.

H Subject to change έγραψε: στις 23:20, 27-09-10:

#2
Μου τρέχουν τα σάλια και μόνο που το βλέπω, αλλά λίγο ζόρικο φαίνεται...

Πχ τι θα πει "αφού έχουμε ξεχωρίσει τις ίνες του"; Πώς;
Και το σιρόπι πώς γίνεται;
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Katerina192 (Κατερίνα)

Δραστήριο Μέλος

H Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 265 μηνύματα.

H Katerina192 I'm safe, up high, nothing can touch me έγραψε: στις 23:38, 27-09-10:

#3
Λοιποοον.... Για το σιρόπι χρειαζονται:
3 ποτήρια του νερού ζάχαρη
3 ποτήρια του νερού νερό
μισό λεμόνι στυμμένο

Το καταϊφι όταν το αγοραζουμε ειναι ψιλοκολλημενο...Οποτε το παιρνουμε και σιγα-σιγα το ξεχωριζουμε με τα δαχτυλα για να γινει τραγανιστο στο ψησιμο...
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Subject to change (Λία)

Founder

H Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Web developer . Έχει γράψει 9,413 μηνύματα.

H Subject to change έγραψε: στις 23:39, 27-09-10:

#4
Αρχική Δημοσίευση από Katerina192
Λοιποοον.... Για το σιρόπι χρειαζονται:
3 ποτήρια του νερού ζάχαρη
3 ποτήρια του νερού νερό
μισό λεμόνι στυμμένο
Και τι τα κάνουμε αυτά;
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Katerina192 (Κατερίνα)

Δραστήριο Μέλος

H Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 265 μηνύματα.

H Katerina192 I'm safe, up high, nothing can touch me έγραψε: στις 00:01, 28-09-10:

#5
Τα βαζεις σε ενα κατσαρολακι...και απο τη στιγμη που θα αρχισει να βραζει το αφηνεις 3 λεπτα..θα το δεις μεχρι να λιωσει καλα η ζαχαρη...και ριχνεις το χλιαρο σιροπι στο ζεστο γλυκο...
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

  • Παρόμοια Θέματα
    • Παγωτό από ... μητρικό γάλα! - Από ἅλς
      Το θέμα έχει λάβει 24 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Ιστορίες καθημερινής τρέλας!.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 19-05-12 στις 15:34.
    • Παγωτό - Από domenica7
      Το θέμα έχει λάβει 5 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Μαγειρική.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 16-07-11 στις 06:33.
    • Παγωτό από ..... μητρικό γάλα! - Από ἅλς
      Το θέμα έχει λάβει 13 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Ειδήσεις & Επικαιρότητα.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 03-03-11 στις 23:00.
    • Butterscotch με παγωτο βανίλια - Από Katerina192
      Το θέμα έχει λάβει 1 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Μαγειρική.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 27-06-10 στις 21:57.
    • Κιουνεφέ Κανταΐφι (με τυρί) - Από Oralee
      Το θέμα έχει λάβει 0 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Μαγειρική.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 08-11-07 στις 09:07.
  • Προηγούμενο Θέμα Επόμενο Θέμα