Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,107 εγγεγραμμένα μέλη και 2,388,281 μηνύματα σε 74,663 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Λεμονόπιτα με αμαρέτο

Ηρώ (Μαρούλι)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Ηρώ
H Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Αρχιτέκτονας . Έχει γράψει 2,132 μηνύματα.

H Ηρώ πλέκει μενεξέδες και έγραψε στις 12:41, 14-09-10:

#1
Το αγαπημένο μου ποτό είναι το αμαρέτο με στημένο λεμόνι... έτσι δοκίμασα να το μεταφέρω και στη ζαχαροπλαστική, μετατρέποντας μια αγαπημένη λιχουδιά, σε ακόμα μεγαλύτερη

Συνταγές για λεμονόπιτα υπάρχουν άπειρες, και σε βιβλία ζαχαροπλαστικής, αλλά και στο ιντερνετ. Η δική μου έχει ως εξής.
Αποτελείται από 3 ..στρώσεις: την τάρτα, την κρέμα και τη μαρέγκα

Υλικά για την τάρτα: ( για ένα σχετικά μικρό στρογγυλό ταψί)
2 φλιτζάνια αλεύρι
100 γρ βιτάμ
2/3 φλιτζανιού νερό
ένα σφηνάκι αμαρέτο


Ανακατεύουμε τα υλικά όλα μαζί, ζυμώνουμε και το αφήνουμε το ζυμάρι μας στο ψυγείο για 20 λεπτά. Ανοίγουμε ένα χοντρό φύλλο και το απλώνουμε στο ταψάκι. Τρυπάμε καλά με το πηρούνι και το βάζουμε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά στους 200.


Κρέμα:

1/2 φλιτζάνι κορν φλάουρ
1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι νερό
4 κρόκοι
2 κουταλιές της σούπας βιτάμ
ξύσμα από 2 λεμόνια
1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
ένα σφηνάκι αμαρέτο


Βάζουμε το νερό σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό λεμονιού με το ξύσμα. Δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε συνεχώς. Αφού πήξει η κρέμα προσθέτουμε το βιτάμ και το αμαρέτο. Η κρέμα μας είναι έτοιμη και περιλούζουμε με αυτή την τάρτα μας.


Μαρέγκα:
Τα ασπράδια από τα 4 αυγά μας που βάλαμε προηγουμένως στην κρέμα μας, όοοοχι δεν πάνε χαμένα, γιατί κάνουμε με αυτά τη μαρέγκα μας. Βάζουμε σε ένα μπολ 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη,τα ασπράδια και μία βανίλια για να σπάσει η αυγουλίλα. Χτυπάμε δυνατά με το μίξερ μέχρι να γίνουν αφρός. Βάζουμε το υλικό πάνω από την κρέμα και όοολο μαζί στο φούρνο στους 220 για 5-10 λεπτά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSCF5163.jpg
Εμφανίσεις:  110
Μέγεθος:  511,7 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSCF5165.jpg
Εμφανίσεις:  98
Μέγεθος:  476,6 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSCF5166.jpg
Εμφανίσεις:  90
Μέγεθος:  358,0 KB  

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSCF5169.jpg
Εμφανίσεις:  149
Μέγεθος:  450,2 KB  
9 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

cibyllian (Μπούι)

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη cibyllian
H Μπούι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών . Έχει γράψει 1,123 μηνύματα.

H cibyllian τραβώντας τις κοτσίδες της......... έγραψε στις 13:00, 14-09-10:

#2
Ηρώ, στο τέλος τη βάζεις και στο γκρίλ για να "καεί" η μαρέγκα ή μόνο με το φούρνο γίνεται έτσι;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

ale3andros

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη ale3andros
Ο ale3andros αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 39 ετών και επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια . Έχει γράψει 165 μηνύματα.

O ale3andros έγραψε στις 13:00, 14-09-10:

#3
Φαίνεται υπέροχο... Θα τη δοκιμάσω...!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Ηρώ (Μαρούλι)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Ηρώ
H Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Αρχιτέκτονας . Έχει γράψει 2,132 μηνύματα.

H Ηρώ πλέκει μενεξέδες και έγραψε στις 13:03, 14-09-10:

#4
Αρχική Δημοσίευση από cibyllian
Ηρώ, στο τέλος τη βάζεις και στο γκρίλ για να "καεί" η μαρέγκα ή μόνο με το φούρνο γίνεται έτσι;
Όχι δεν την βάζω στο γκριλ.. σε κανονικό ψήσιμο.

Πάντως αν δε σας αρέσει η μαρέγκα, μπορεί να γίνει το ίδιο με σαντιγύ. Αντί για τα ασπράδια βάζεις κρέμα γάλακτος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Γίδι
H Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 11,605 μηνύματα.

H Γίδι υπό τις διαταγές της Μπριάμ έγραψε στις 13:37, 14-09-10:

#5
Ηρώ παντρέψου με.

Πριν λίγο γλυκοκοίταζα μία στο καφέ, αλλά η δικιά σου με κολάζει πιο πολύ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 13:40, 14-09-10:

#6
Τέλεια φαίνεται και δροσερή. Ό,τι πρέπει για την εποχή.

Από θερμίδες πώς πάει;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Ηρώ (Μαρούλι)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Ηρώ
H Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Αρχιτέκτονας . Έχει γράψει 2,132 μηνύματα.

H Ηρώ πλέκει μενεξέδες και έγραψε στις 13:45, 14-09-10:

#7
Αρχική Δημοσίευση από Isiliel
Από θερμίδες πώς πάει;
Καλύτερα να μην ξέρουμε

Πάντως θεωρώ ότι έχει λιγότερες από το κλασσικό κέικ.. που και περισσότερο αλεύρι έχει και περισσότερη ζάχαρη και βούτυρο.
Όλα με μέτρο επιτρέπονται.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

underwater

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη underwater
H underwater αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,498 μηνύματα.

H underwater έγραψε στις 13:46, 14-09-10:

#8
Και μένα μου φαίνεται δελεαστική, αν εξαιρέσουμε την μαρέγκα, η οποία ποτέ δεν μου άρεσε (απορώ πώς την τρώτε άνθρωποι!). Θα ήταν λέτε ωραία να ρίξω λίγη τρούφα στην θέση της μαρέγκας;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Ηρώ (Μαρούλι)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Ηρώ
H Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Αρχιτέκτονας . Έχει γράψει 2,132 μηνύματα.

H Ηρώ πλέκει μενεξέδες και έγραψε στις 13:49, 14-09-10:

#9
Αρχική Δημοσίευση από underwater
Και μένα μου φαίνεται δελεαστική, αν εξαιρέσουμε την μαρέγκα, η οποία ποτέ δεν μου άρεσε (απορώ πώς την τρώτε άνθρωποι!). Θα ήταν λέτε ωραία να ρίξω λίγη τρούφα στην θέση της μαρέγκας;
Όπως είπα και στη cibby παραπάνω, μπορείς να βάλεις σαντιγύ. (γίνεται βέβαια πολύ πιο βαριά)
Νομίζω πως αντί για τρούφα, θα της πήγαινε περισσότερο το αμύγδαλο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

underwater

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη underwater
H underwater αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,498 μηνύματα.

H underwater έγραψε στις 13:52, 14-09-10:

#10
Αρχική Δημοσίευση από Ηρώ
Όπως είπα και στη cibby παραπάνω, μπορείς να βάλεις σαντιγύ. (γίνεται βέβαια πολύ πιο βαριά)
Νομίζω πως αντί για τρούφα, θα της πήγαινε περισσότερο το αμύγδαλο.
Μωρέ το είδα ότι της το είπες, αλλά ούτε σαντιγύ τρώω. Και πάντα προσπαθώ να ενσωματώσω λίγη σοκολάτα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

cibyllian (Μπούι)

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη cibyllian
H Μπούι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών . Έχει γράψει 1,123 μηνύματα.

H cibyllian τραβώντας τις κοτσίδες της......... έγραψε στις 13:59, 14-09-10:

#11
Αρχική Δημοσίευση από Isiliel
Από θερμίδες πώς πάει;
Όσο ένα βραστό κολοκυθάκι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 14:00, 14-09-10:

#12
Όσο ένα βραστό κολοκυθάκι.
Έτσι να πω στον εαυτό μου ε;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

cibyllian (Μπούι)

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη cibyllian
H Μπούι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών . Έχει γράψει 1,123 μηνύματα.

H cibyllian τραβώντας τις κοτσίδες της......... έγραψε στις 14:00, 14-09-10:

#13
Αρχική Δημοσίευση από Ηρώ
Όπως είπα και στη cibby παραπάνω, μπορείς να βάλεις σαντιγύ. (γίνεται βέβαια πολύ πιο βαριά)
Νομίζω πως αντί για τρούφα, θα της πήγαινε περισσότερο το αμύγδαλο.
Εμένα μου αρέσει η μαρέγκα καλέ, ειδικά η ιταλική ....
Ο λόγος που ρώτησα, είναι γιατι συνήθως στο "κάψιμο" της μαρέγκας θες φλόγιστρο ή γκρίλ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

cibyllian (Μπούι)

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη cibyllian
H Μπούι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών . Έχει γράψει 1,123 μηνύματα.

H cibyllian τραβώντας τις κοτσίδες της......... έγραψε στις 14:01, 14-09-10:

#14
Αρχική Δημοσίευση από Isiliel
Έτσι να πω στον εαυτό μου ε;
Εγώ έτσι λέω πάντως!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 22:44, 16-09-10:

#15
Έκανα σήμερα μια παραλλαγή της συνταγής σου, αφού δεν είχα υλικά για την τάρτα και αμαρέτο.
Θρυμμάτισα μπισκότα κανέλας στο μιξεράκι και έφτιαξα το υπόστρωμα ανακατεύοντας τα με λιωμένο βούτυρο.
Η τάρτα και η γέμιση έγιναν πολύ καλά από μυρωδιά και γεύση, η μαρέγκα όμως...σκέτη αποτυχία
Ο Χάουλας που τη δοκίμασε είπε: Από κάτω έχει κρέμα λεμόνι κι από πάνω έχει κρέμα... σφουγγάρι.
Δεν μπορώ να καταλάβω τι πήγε στραβά, αφού η μαρέγκα είχε φουσκώσει πολύ ωραία και στεκόταν κορδωτή-κορδωτή πάνω στο γλυκό, μέχρι που μπήκε στο φούρνο και ...τζίφος. Δεν έκανε αυτή την ωραία κρούστα που έχει η δική σου... θύμιζε περισσότερο εκείνο το απαίσιο πράγμα που σερβίρουν στα κινέζικα εστιατόρια αντί για ψωμί και γίνεται από ρύζι (Δεν θυμάμαι πώς το λένε )
Any ideas?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Ηρώ (Μαρούλι)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Ηρώ
H Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Αρχιτέκτονας . Έχει γράψει 2,132 μηνύματα.

H Ηρώ πλέκει μενεξέδες και έγραψε στις 08:38, 17-09-10:

#16
Αρχική Δημοσίευση από Isiliel
Ο Χάουλας που τη δοκίμασε είπε: Από κάτω έχει κρέμα λεμόνι κι από πάνω έχει κρέμα... σφουγγάρι.
Δεν μπορώ να καταλάβω τι πήγε στραβά, αφού η μαρέγκα είχε φουσκώσει πολύ ωραία και στεκόταν κορδωτή-κορδωτή πάνω στο γλυκό, μέχρι που μπήκε στο φούρνο και ...τζίφος. Δεν έκανε αυτή την ωραία κρούστα που έχει η δική σου... θύμιζε περισσότερο εκείνο το απαίσιο πράγμα που σερβίρουν στα κινέζικα εστιατόρια αντί για ψωμί και γίνεται από ρύζι (Δεν θυμάμαι πώς το λένε )
Any ideas?
Τι να σου πω ρε συ;
Μόνο ο φούρνος μπορεί να φταίει..
Πόση ώρα την άφησες, τον είχες σε δυνατή φωτιά;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 08:46, 17-09-10:

#17
Κι εγώ το φούρνο σκέφτηκα, αλλά είναι πολύ καινούργιος και μοντέρνος. Χρησιμοποίησα τον αέρα στους 200 βαθμούς και την άφησα περίπου 15-20 λεπτά. (Στα 10 λεπτά δεν είχε αλλάξει καθόλου το χρώμα της, ούτε είχε κάνει κρούστα). Μήπως δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσω τον αέρα;
(Πάντως εδώ η οικογένεια την τίμησε. Ένα κομματάκι έχει περισσέψει από χθες. )

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Ηρώ (Μαρούλι)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Ηρώ
H Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Αρχιτέκτονας . Έχει γράψει 2,132 μηνύματα.

H Ηρώ πλέκει μενεξέδες και έγραψε στις 09:00, 17-09-10:

#18
Αρχική Δημοσίευση από Isiliel
Κι εγώ το φούρνο σκέφτηκα, αλλά είναι πολύ καινούργιος και μοντέρνος. Χρησιμοποίησα τον αέρα στους 200 βαθμούς και την άφησα περίπου 15-20 λεπτά. (Στα 10 λεπτά δεν είχε αλλάξει καθόλου το χρώμα της, ούτε είχε κάνει κρούστα). Μήπως δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσω τον αέρα;
(Πάντως εδώ η οικογένεια την τίμησε. Ένα κομματάκι έχει περισσέψει από χθες. )
Eγώ την είχα στους 220 πάντως (και το έγραψα και στη συνταγή, αλλά δε με έλαβες υπόψιν! ) και όντως στα 10 λεπτά ήταν έτοιμη.
Αυτοί οι 20 βαθμοί, δεν ξέρω αν κάνουν τη διαφορά, μπορεί και να την κάνουν. Δεν εξηγείται αλλιώς..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

cibyllian (Μπούι)

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη cibyllian
H Μπούι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών . Έχει γράψει 1,123 μηνύματα.

H cibyllian τραβώντας τις κοτσίδες της......... έγραψε στις 09:02, 17-09-10:

#19
Αρχική Δημοσίευση από Isiliel
Κι εγώ το φούρνο σκέφτηκα, αλλά είναι πολύ καινούργιος και μοντέρνος. Χρησιμοποίησα τον αέρα στους 200 βαθμούς και την άφησα περίπου 15-20 λεπτά. (Στα 10 λεπτά δεν είχε αλλάξει καθόλου το χρώμα της, ούτε είχε κάνει κρούστα). Μήπως δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσω τον αέρα;
(Πάντως εδώ η οικογένεια την τίμησε. Ένα κομματάκι έχει περισσέψει από χθες. )
μάλλον σου στέγνωσε η μαρέγκα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 09:12, 17-09-10:

#20
Αρχική Δημοσίευση από Ηρώ
Eγώ την είχα στους 220 πάντως (και το έγραψα και στη συνταγή, αλλά δε με έλαβες υπόψιν! ) και όντως στα 10 λεπτά ήταν έτοιμη.
Αυτοί οι 20 βαθμοί, δεν ξέρω αν κάνουν τη διαφορά, μπορεί και να την κάνουν. Δεν εξηγείται αλλιώς..
Μωρέ το έλαβα, αλλά επειδή ο φούρνος μας είναι πολύ δυνατός, πάντα σε όλες τις συνταγές τον βάζω λίγο πιο χαμηλά. Μακάρι να έφταιξε αυτό, διότι στην επόμενη (που θα έχω τάρτα και αμαρέτο ) θα γίνει μούρλια!
Αρχική Δημοσίευση από cibyllian
μάλλον σου στέγνωσε η μαρέγκα.
Για πες, πότε στεγνώνει η μαρέγκα και πώς το αποφεύγουμε αυτό;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

katerina_farm

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη katerina_farm
H katerina_farm αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φαρμακοποιός και μας γράφει απο Ζάκυνθος (Ζάκυνθος). Έχει γράψει 269 μηνύματα.

H katerina_farm έγραψε στις 09:32, 17-09-10:

#21
Αρχική Δημοσίευση από Isiliel
Μωρέ το έλαβα, αλλά επειδή ο φούρνος μας είναι πολύ δυνατός, πάντα σε όλες τις συνταγές τον βάζω λίγο πιο χαμηλά. Μακάρι να έφταιξε αυτό, διότι στην επόμενη (που θα έχω τάρτα και αμαρέτο ) θα γίνει μούρλια!

Για πες, πότε στεγνώνει η μαρέγκα και πώς το αποφεύγουμε αυτό;
ΝΟμιζω οτι φταιει ο αερας η μαρεγκα εχει ειδη κλεισει μεσα της αερα οταν την χτυπας και για αυτο θελει μαλακες κινησεις μετα το χτυπημα για να μην κατσει αν το ειχες βαλει στο πανω κατω θα ηταν καλυτερα νομιζω δεν περνω κι ορκο η Ηρω στον αερα την ειχε ψησει? Σαββατοκυριακο που καθομαι θα δοκιμασω να την κανω για να δουμε τι θα καταφερω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

cibyllian (Μπούι)

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη cibyllian
H Μπούι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών . Έχει γράψει 1,123 μηνύματα.

H cibyllian τραβώντας τις κοτσίδες της......... έγραψε στις 09:32, 17-09-10:

#22
Αρχική Δημοσίευση από Isiliel
Για πες, πότε στεγνώνει η μαρέγκα και πώς το αποφεύγουμε αυτό;
Δεν είμαι και ο Παρλιάρος, ...... αλλά η μαρέγκα, απ' όσο ξέρω, θέλει κάψιμο με φλόγιστρο ή λίγο στο γκριλ, "να αρπάξει" λίγο πάνω-πάνω. Γι' αυτό και μου έκανε εντύπωση, που η Ηρώ το βάζει απλά στο φούρνο.
Τώρα, υποθέτω ότι συνέβη το εξής:
Η μεν Ηρώ ψήνει λιγότερη ώρα σε πολύ δυνατή θερμοκρασία, έτσι "τσιμπάει" εξωτερικά η μαρέγκα, αλλά δεν προλαβαίνει να "πάρει" μέσα και της πετυχαίνει.
Εσύ από την άλλη είχες χαμηλότερη θερμοκρασία και σχεδόν διπλάσιο χρόνο, μάλλον λοιπόν αυτό άρχισε να ψήνεται εσωτερικά και σου τσίχλιασε. Ότι γίνεται δηλαδή και με το σουφλέ, αν το ψήσεις παραπάνω, που γίνεται σαν λασπωμένο κέηκ και παύει να είναι πια αυτό το γνωστό τραγανό κεκάκι με το λιωμένο (σλουρπ) πυρήνα.

Υ.Γ.: Και προτίμησε αντιστάσεις, όχι αέρα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Noisette (Φωτεινός Θάλαμος)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Noisette
H Φωτεινός Θάλαμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Συντάκτης . Έχει γράψει 2,647 μηνύματα.

H Noisette Love is our resistance. έγραψε στις 15:52, 01-10-10:

#23
Αν δεν θέλουμε να βάλουμε μαρέγκα, τι άλλο μπορούμε να βάλουμε; Είδα που είπατε για σαντιγύ, αλλά θα ψήσουμε την σαντιγύ;;;

Και αν δεν έχουμε φούρνο με αντιστάσεις αλλά μόνο αέρα, στο τέλος την βάζουμε σε χαμηλότερους βαθμούς;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 15:58, 01-10-10:

#24
Α ναι, ξέχασα να σας πω: Η μάνα μου ρώτησε στην Αθήνα το Μιχάλη (πασίγνωστος για τα γλυκά του στην Κηφισιά, αν έχετε φάει γλυκό του, θα τον ξέρετε) ο οποίος είναι παιδικός της φίλος, και της είπε πως η μαρέγκα δεν θέλει δυνατή φωτιά.
Εκείνο το "παιδικός φίλος" το αναφέρω, με τη λογική ότι δεν θα ήθελε να την ξεγελάσει... Τι να πω. Θα το δοκιμάσω κι έτσι και θα σας πω (αλλά θα κάνετε υπομονή, δεν είναι κάτι που το φτιάχνεις κάθε μέρα )

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Noisette (Φωτεινός Θάλαμος)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Noisette
H Φωτεινός Θάλαμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Συντάκτης . Έχει γράψει 2,647 μηνύματα.

H Noisette Love is our resistance. έγραψε στις 22:20, 18-11-10:

#25
Τις προάλλες δοκίμασα για πρώτη φορά λεμονόπιτα και ξετρελάθηκα. Έπειτα δοκίμασα και μία άλλη λεμονόπιτα από ένα άλλο ζαχαροπλαστείο και η μαρέγκα ήταν κάπως...χμμ...πως να το πω..."φαινόταν" πολύ! Σε αντίθεση με την πρώτη, της οποίας η μαρέγκα ήταν τόσο ελαφριά που μπερδευόταν με την κρέμα λεμονιού. Τι θα πρέπει να προσέξω για να πετύχω αυτή την μαρέγκα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

_Morticia_

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη _Morticia_
H _Morticia_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,245 μηνύματα.

H _Morticia_ Mayhem Mistress έγραψε στις 08:43, 20-10-11:

#26
Καλημέρα!
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάτι άλλο στη θέση του amaretto?



Για να απαντήσω στην απορία μου, μετά από δοκιμή: Μπορείτε άνετα να χρησιμοποιήσετε και Kahlua.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη _Morticia_ : 20-10-11 στις 13:34.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

prinCess.

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη prinCess.
H prinCess. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών . Έχει γράψει 5,644 μηνύματα.

H prinCess. έγραψε στις 01:31, 08-04-12:

#27
Καλά η μαρέγκα μεγάλη υπόθεση ε.
Ο αδερφός μου (με βοηθό εμένα) προσπάθησε 2 φορές να φτιάξει μαρέγκες και δε τα κατάφερε.
Έγιναν κ τις δύο φορές όπως περιέγραψε η Ισι πιο πάνω, σαν σφουγγάρι και τραγανά μόνο απ' έξω.
Τι κάνουμε λάθος;
2/2 αποτυχία.

Δε παίζει να υπάρξει 3η φορά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Noisette (Φωτεινός Θάλαμος)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Noisette
H Φωτεινός Θάλαμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Συντάκτης . Έχει γράψει 2,647 μηνύματα.

H Noisette Love is our resistance. έγραψε στις 18:44, 06-07-12:

#28
SOS

Την φτιάχνω τώρα και η κρέμα δεν πήζει !!! Έχω βάλει και άλλο κορν φλάουρ αλλά τίποτα...τι να κάνω;;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη venividivici
H venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 16,737 μηνύματα.

H venividivici έγραψε στις 19:04, 06-07-12:

#29
Αρχική Δημοσίευση από Noisette
SOS

Την φτιάχνω τώρα και η κρέμα δεν πήζει !!! Έχω βάλει και άλλο κορν φλάουρ αλλά τίποτα...τι να κάνω;;;
Άφησε την πάνω στη φωτιά και ανακάτευε συνεχώς να μην σου κολλήσει και ρίξε λίγο παραπάνω κορν φλαουρ και πολύ ανακάτεμα πάνω σε ζεστό μάτι....μόλις κάνει "τρύπες" είναι έτοιμη....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Noisette (Φωτεινός Θάλαμος)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Noisette
H Φωτεινός Θάλαμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Συντάκτης . Έχει γράψει 2,647 μηνύματα.

H Noisette Love is our resistance. έγραψε στις 19:33, 06-07-12:

#30
Μόλις πέταξα και την κρέμα και την μαρέγκα. Δεν έπηζε με τίποτα! Μια ώρα τώρα ανακάτευα την κρέμα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους