Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,092 εγγεγραμμένα μέλη και 2,388,047 μηνύματα σε 74,648 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Γαλλική Κουζίνα

mindcircus

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη mindcircus
H mindcircus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών . Έχει γράψει 4,626 μηνύματα.

H mindcircus Open Mind, Open Heart έγραψε στις 00:05, 15-09-10:

#1
Ας κάνουμε ένα μικρό flash-back...

H ιστορία της γαλλικής γαστρονομίας αρχίζει περίπου τον 16ο αιώνα, την εποχή της Αναγέννησης ( Renaissance). Τα μυστικά των γαλλικών εστιατορίων τολμούσαν να δοκιμάσουν τα μέλη της ʽʼελίτʼʼ, αφού επρόκειτο για δαπάνη υπέρογκων ποσών ακριβών τροφίμων και υλικών για τις δημιουργίες τους. Σύντομα η κουζίνα αυτή μεταφέρθηκε στις κατοικίες καλών και πλούσιων οικογενειών. Απέκτησε τον 20ο αιώνα το άξιο όνομα της ʽʼυψηλής κουζίναςʼʼ.


Βουτηγμένη σε λιπαρά η κουζίνα της όμορφης, χώρα του ρομαντισμού, Γαλλίας, μιας και η φυτοφαγία δεν ανήκει στις επιλογές των Γάλλων, με μηδαμινή χρήση λαδιού αλλά κυρίως βούτυρο και κρεμοειδείς σάλτσες.


Κομψότητα, λεπτότητα στα γαλλικά τραπέζια, γούστο φίνο, εκλεπτυσμένο σερβίρισμα, ιεροτελεστία στη διαδικασία μαγειρέματος, αυτή η κουζίνα δίνει τις τεχνικές και το παράδειγμα για ένα αποτέλεσμα τέλειο.

Απο κει αλλωστε το περιφημο savoir vivre.

Μενου, σεφ, πουρμπουαρ, μετρ, γκουρμε, σπεσιαλιτέ, σως, μαγιονεζα, σωτε (σωταρισμα) - γαλλικές λέξεις που σχετιζονται με την κουζίνα και υιοθετήθηκαν αμέσως από τον κόσμο παγκοσμίως.


Κρεμ μπρουλε, κις λορεν, μους σοκολα, τάρτες, κρουασαν σφολιατας, μπεσαμελ, ποτοφε, παλμιε (μπισκότα) μακαρόν – σπεσιαλιτέ. μιλφειγ, ζελέ, σαντιγυ, παρφε, σαβαγιαρ, φρουι γλασε και φυσικά κρέπες!

Καθώς κι αλμυρά όπως ομελέτα (omelette) , σεζάρ ( σίζαρς- σαλάτα του Καίσαρα), σουφλε, ροκφορ, μπουγιαμπεσα, κασουλε, αρνι ναβαρεν, μπουγκιγιον, μπατον σαλε, αυγα ποσε, πανε, φρικασε, ογκρατεν είναι μερικές από τις γνωστές γεύσεις. Και φυσικά συνοδευόμενο το φαγητό με τυρί και με γαλλικό κρασί η σαμπάνια. Vivre!!


2 μεγάλα γαλλικά κρασιά


Domaine Leroy, Chambolle-Musigny, Chateau Latour


Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο σάιτ που ξετρύπωσα για Ολα τα γαλλικά κρασία

Γαλλικές σαμπάνιες ενδεικτικά


Moet & Chandon, Blanc de Blanc Brut, Dom Pérignon



Πληροφορίες – γνώσεις μου φυσικά
και διαδίκτυο (μου φυγαν τα ματια και το κεφαλι για ωρα αλλα νομιζω αξιζε τον κοπο)
Το θέμα αυτό είναι εξαιρετικά αφιερωμένο στην γουστόζικη κουζίνα της Γαλλίας.Ελπίζω να σας φάνηκε ενδιαφέρον. Παραθέτω μια απλή συνταγή της κρεμ μπρουλέ, περιμένω και τις δικές σας και μη λυπάστε τις θερμίδες, θα βρούμε τρόπο να τις κάψουμε!!!


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

4 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

mindcircus

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη mindcircus
H mindcircus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών . Έχει γράψει 4,626 μηνύματα.

H mindcircus Open Mind, Open Heart έγραψε στις 00:39, 15-09-10:

#2
Κρεμ Μπρουλέ ( Creme Brulee )

Πανεύκολη! Εδω θα πω εναν πολυ πολυ απλο τροπο, χωρις πολλα εξοδα και διαδικασια.

Χρειαζόμαστε 1 κούπα μεσαίου μεγέθους κρέμα γάλακτος, ζάχαρη (οποιος θελει βάζει μαύρη ζάχαρη), μισο κουταλάκι του γλυκου βανίλια και δυο αυγά.


Απο σκεύη ενα χαμηλό ταψακι, αλουμινόχαρτο και 4-5 φορμακια- υπάρχουν στην αγορά στρογγυλά ή σε διάφορα σχέδια.


Προθερμαίνουμε φούρνο στους 160, βράζουμε νεράκι.

Στο κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε κρεμα γαλακτος και 2,5 κουταλακια ζαχαρη. Στοχος μας ειναι να πηξει και να δημιουργησει φουσκαλιτσες στην επιφάνεια του μίγματος.
Σε ενα αλλο μπωλακι χτυπαμε κροκους και τη βανιλια κι αφου γινει τελειο μιγμα, χωρις γρομπαλακια ριχνουμε το μιγμα του προηγουμενου μπολ σε αυτο το δευτερο. Ανακατευουμε καλα μεχρι να γινει λειο και το βαζουμε στα φορμακια.

Μετα τα φορμακια τα βαζουμε στο ταψι και ριχνουμε βραστο νερο μεσα στο ταψι μεχρι να καλυψει τη μεση απο τα φορμακια και σκεπαζουμε το ταψακι με το αλουμινοχαρτο και ταφηνουμε για κανενα μισαωρο περιπου. Εχουμε το νου μας γιατι καθε φουρνος διαφερει, θελουμε να παρει χρωμα η κρεμα μας, σε μερικες περιπτωσεις επιτρεπεται η δοκιμη με κουταλακι


Οταν ψηθουν, ταφηνουμε εξω να κρυωσουν (μερικοι τα βαζουν ψυγειο)

Πασπαλιζουμε ζαχαρη πανω στα φορμακια και την καιμε (με φλογιστρο αλλα αν δεν εχετε, εχετε προηγουμενως καραμελωσει τη ζαχαρη στο ματι της κουζινας) μεχρι να λιωσει.

Ετοιμη!

Οποιος θελει τη βαζει στο ψυγειο και την τρωει και κρυα.
Κρεμ μπρουλε θα πει ''καμμενη κρεμα''.


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

4 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

aggi92 (Angeliiiiiique ^^)

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη aggi92
H Angeliiiiiique ^^ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Συνταξιούχος και μας γράφει απο Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 90 μηνύματα.

H aggi92 χωρίς καμία υποψία σκέψης έγραψε στις 01:12, 26-11-11:

#3
προσωπικά είμαι πολύ προκατειλλημένη για την γαλλική κουζίνα(εκτός ζαχαροπλαστικής βσκά),μα πολύ...
τουλάχιστον όσον αφορά πατέ,βατραχοπόδαρα,σαλιγκάρια και ψιλοάψητα φιλετάκια αηδιάζω κ στην σκέψη.
ίσως κάποτε αλλάξω γνώμη,αλλά προς το παρόν μπλιαχ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Muxu Su

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη Muxu Su
H Muxu Su αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,222 μηνύματα.

H Muxu Su έγραψε στις 13:38, 26-11-11:

#4
α εμενα μου αρεσουν οι κρεπες!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

blackgirl (Take care of the one you love)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη blackgirl
H Take care of the one you love αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Μυτιλήνη (Λέσβος). Έχει γράψει 198 μηνύματα.

H blackgirl έγραψε στις 14:34, 26-11-11:

#5
Αρχική Δημοσίευση από emily 6
α εμενα μου αρεσουν οι κρεπες!!
και εγώ λατρεύω τις κρέπες!!!! ειδικά με μέλι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

A propos (Νίκος)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη A propos
Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 28 ετών , επαγγέλεται Φυσικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 2,500 μηνύματα.

O A propos Jongleur en exercice - Cage en folie έγραψε στις 17:24, 26-11-11:

#6
Και με σοκολά καλές είναι! Μιαμ...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Muxu Su

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη Muxu Su
H Muxu Su αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,222 μηνύματα.

H Muxu Su έγραψε στις 13:30, 19-04-12:

#7

Crêpe o Chocolat

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

4 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 13:43, 19-04-12:

#8
I hate you!


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Backdrop

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη Backdrop
H Backdrop αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ρωσία (Ευρωπαϊκή Ρωσία). Έχει γράψει 477 μηνύματα.

H Backdrop έγραψε στις 13:53, 19-04-12:

#9
mousse au chocolat

Name:  le_tire_bouchon_-_mousse_au_chocolat-225x300.jpg
Views: 1142
Size:  23,2 KB

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Muxu Su

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη Muxu Su
H Muxu Su αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,222 μηνύματα.

H Muxu Su έγραψε στις 14:00, 19-04-12:

#10
Αρχική Δημοσίευση από Isiliel
I hate you!
Aύτη η Crepe o Chocolat αύριο θα είναι μέσα στο στομαχάκι μου

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Muxu Su

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη Muxu Su
H Muxu Su αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,222 μηνύματα.

H Muxu Su έγραψε στις 21:35, 20-04-12:

#11
Η Crêpe o Chocolat μου!!
Συνημμένο Αρχείο 44193
Συνημμένο Αρχείο 44194

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Muxu Su : 06-10-12 στις 09:59.
3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους