Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,100 εγγεγραμμένα μέλη και 2,388,181 μηνύματα σε 74,655 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Ανθοΐαμα, ποιo και γιατί;

bisbirikos

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη bisbirikos
Ο bisbirikos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 46 ετών και επαγγέλεται Μουσικός . Έχει γράψει 680 μηνύματα.

O bisbirikos έγραψε στις 20:41, 03-05-07:

#1
Αφου ειδα οτι υπαρχει ενδιαφερον για τα ανθοιαματα, ειπα να βαλω 2-3 πραγματακια. Ελπιζω να τα βρειτε ενδιαφεροντα.


Το παρακατω αρθρο, δημοσιευτηκε στην ελληνικη εφημεριδα την Γερμανιας "Ταχυδρομος". Γραφτηκε απο τον φαρμακοποιο Ανδρεα Μπασογλου.

ΑΝΘΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Η Ανθοθεραπεια είναι μια απλή και ακίνδυνη μέθοδος θεραπείας που ανακάλυψε ο Ουαλός γιατρός Έντουαρντ Μπάχ γύρω στο 1930 γι αυτό και τα ιάματα δηλαδή οι θεραπευτικές ουσίες που χρησιμοποιεί ονομάζονται και «ιάματα Μπάχ».Βασίζεται στην παραδοχή οτι η ασθένεια είναι συνέπεια μιάς συναισθηματικής διαταραχής και ο ασθενής θα βοηθηθεί άν με κάποιο τρόπο φέρουμε την ισορροπία στην ψυχική του διάθεση.Ο Έντ.Μπάχ ανακάλυψε και χρησιμοποίησε 38 διαφορετικά ανθοϊάματα,δηλαδή ουσίες που πήρε απο τα άνθη 38 διαφορετικών φυτών.Αυτή η εργασία έγινε στις αρχές της δεκαετίας του 1930 και απο τότε χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν ευεργετηθεί απο τα αποτελέσματά της.


Είναι αλήθεια οτι παρʼόλη την πολύ μεγάλη τεχνολογική πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε πολλούς τομείς και ενώ η Ιατρική έχει βρεί λύσεις για πολλές ασθένειες,οι άνθρωποι συνεχίζουν να υποφέρουν και μάλιστα υπάρχουν σύγχρονες ασθένειες και διαταραχές που εξαπλώνονται στις τεχνολογικά ανεπτυγμένες κοινωνίες όπως το άγχος,η κατάθλιψη ,το AIDS,καρδιοαγγειακά προβλήματα ,χρόνιο άσθμα ,καρκίνος και άλλες.Η συμβατική ή αλλιώς κλασσική Ιατρική,τις περισσότερες φορές αντιμετωπίζει τον ανθρώπινο οργανισμό σαν μια μηχανή η οποία θέλει μόνο κάποια διόρθωση για να συνεχίσει να λειτουργεί και από ένα σημείο και μετά,παρʼόλη την πολύ μεγάλη συμβολή της στην αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων υγείας,δεν μπορεί να προχωρήσει και να βοηθήσει μεγάλο αριθμό διαταραχών της υγείας των ανθρώπων.Ίσως γιατί βρίσκεται εγκλωβισμένη μέσα σε ένα στενό πλαίσιο μιάς μηχανιστικής λειτουργίας του ανθρώπινου οργανισμού και δεν λαμβάνει υπʼόψη της την ψυχική και συναισθηματική σφαίρα της ύπαρξής μας.Έτσι τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί και οι λεγόμενες ήπιες ή εναλλακτικές μορφές θεραπείας οι οποίες έχουν τα εξής χαρακτηριστικά :
1.Λαμβάνουν υπʼόψη τους τον άνθρωπο σαν μια ψυχοσωματική ολότητα και όχι μόνον σαν ένα σύνολο οργάνων ,σαν μια μηχανή.Δέχονται δηλαδή τον αλληλοεπηρεασμό σώματος και ψυχής και φροντίζουν για την παράλληλη θεραπεία και των δύο.
2.Βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε παραδοσιακές γνώσεις που είναι παραδεκτές εδώ και χιλιάδες χρόνια και δεν απορρίπτονται από κάποια ψευδοεπιστημονικότητα.
3.Βασίζονται σε σύγχρονες ανακαλύψεις που όμως έχουν να κάνουν με το σεβασμό στη φύση,της θεώρησης του ανθρώπινου όντος ως μέρους του φυσικού περιβάλλοντος και όχι ως κατακτητή και εκμεταλλευτή του.
Ο σύγχρονος τεχνολογικά ανεπτυγμένος πολιτισμός όχι μονο δεν μπορεί να βρεί λύσεις για τα προβλήματα υγείας από τα οποία υποφέρουν οι άνθρωποι αλλα είναι και ο ίδιος αιτία για την δημιουργία πολλών απʼαυτά.Το άγχος και η κατάθλιψη έχουν σχέση με την ανταγωνιστικά οργανωμένη κοινωνία και τον ατομοκεντρισμό ενώ πολλές ασθένειες όπως οι αλλεργίες και ο καρκίνος έχουν σχέση με την μόλυνση του περιβάλλοντος από χημικές ουσίες.
Η Ανθοθεραπεία βασίζεται στην παραδοχή ότι μπορούμε να δούμε όλα τα προβλήματα υγείας από τη σκοπιά της συναισθηματικής-ψυχικής διαταραχής.Βασίζεται στο ότι οι ασθένειες μπορούν να ιδωθούν σαν εξέλιξη ενός λαθος τρόπου ζωής είτε του ίδιου του ασθενή είτε του άμεσου περιβάλλοντός του είτε και ευρύτερα της κοινωνίας στην οποία ζεί.Για παράδειγμα ο άνθρωπος που επιτρέπει να του καταπατούν την προσωπικότητα ή να τον προσβάλουν χωρίς να αντιδρά βρίσκεται σε μια ανισορροπία και σύμφωνα με τον τρόπο αυτό θεραπείας θα πρέπει με το κατάλληλο ανθοϊαμα να βοηθηθεί ώστε να μπορέσει να αντιδράσει και να βγεί απʼαυτή την κατάσταση.Σε μια άλλη πάλι περίπτωση,κάποιος άνθρωπος που αντίθετα είναι πολύ δικτατορικός και θέλει πάσει θυσία να επιβάλεται στους άλλους,βρίσκεται και αυτός σε μία κατάσταση που μπορεί να βοηθηθεί με κάποιο από τα ανθοϊάματα ώστε να ισορροπήσει συναισθηματικά.
Τα ανθοίάματα που ανακάλυψε ο δρ. Έντουαρντ Μπάχ λαμβάνονται από τα άνθη 38 διαφορετικών φυτών και το κάθε ένα βοηθάει σε συγκεκριμένη αρνητική συναισθηματικά κατάσταση.Παρακάτω θα μιλήσουμε για τα άνθη αυτά και για τις ιδιότητες που έχει το καθένα.Ο τρόπος που λαμβάνουμε το ίαμα από το φυτό – ή έστω ένας τρόπος ,γιατί υπάρχουν κι άλλοι – είναι ο εξής:Βρίσκουμε το άνθος κατά την διάρκεια της εποχής της πλήρους ανθοφορίας του φυτού.Φροντίζουμε να είναι πρωινή ώρα,την συγκεκριμένη μέρα να έχει ήλιο και επίσης να μην έχει βρέξει τις τελευταίες 3 ημέρες. Το κόβουμε προσεκτικά χωρίς να έρθει σε επαφή με το χέρι μας(με έναν κόφτη που έχει όμως πλαστική χειρολαβή). Μαζεύουμε αρκετά άνθη μʼαυτό τον τρόπο και τα βάζουμε μεσα σʼένα μπώλ γυάλινο με μεταλλικό νερό ή κατά προτίμηση νερό πηγής οπου τα αφήνουμε κάτω από το ηλιακό φώς για 5-6 ώρες. Στο τέλος της διαδικασίας αυτής βγάζουμε προσεκτικά τα κομμάτια των ανθών και το διάλυμα που μένει είναι το ζητούμενο ανθοίαμα. Προσθέτουμε κάποιο φυσικό συντηρητικό ,συνήθως κονιάκ ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο και είναι πλέον έτοιμο ,μετά και την κατάλληλη αραίωση ,για χρήση.Πίνεται από το στόμα με σταγονόμετρο σε δοσολογίες ανάλογα με την περίπτωση,4-7 σταγόνες 3-4 φορές την ημέρα.Η μέθοδος αυτή όπως βλέπουμε είναι εύκολη,δεν χρειάζεται κατανάλωση ενέργειας και ειδικά για την Ελλάδα όπου η ηλιοφάνεια είναι μεγάλη είναι η πιο κατάλληλη. Επίσης μπορεί ο καθένας να φτιάξει ένα ανθοίαμα,αρκεί να βρίσκεται στη φύση και να έχει κάποιες γνώσεις.Σήμερα τα ανθοϊάματα παράγονται και από κάποιες εταιρίες που ασχολούνται με την παραγωγή φυτικών θεραπευτικών προϊόντων και μπορεί κανείς να τα βρεί σε καταστήματα με φυσικά προϊόντα ή φαρμακεία που διαθέτουν εναλλακτικές θεραπείες.Μπορούν να ληφθούν απʼόλους τους ανθρώπους,από το νεογέννητο ως τον υπερήλικα και από τον βαριά άρρωστο έως τον τελείως υγιή , χωρίς κανέναν κίνδυνο.Μπορεί ο καθένας να διαλέξει ο ίδιος το ίαμα που θα τον βοηθήσει παρατηρώντας τον εαυτό του και διαβάζοντας τα σχετικά βιβλία που υπάρχουν. Και τέλος ,τα ανθοϊάματα μπορούν να ληφθούν παράλληλα με κάθε άλλη θεραπεία χωρίς να την επηρεάσουν. Επηρέαζουν μόνο προς θετική κατεύθυνση τη συναισθηματική κατάσταση του ανθρώπου και άρα μπορούν να βοηθήσουν σε πάμπολλες περιπτώσεις.
Ο δρ. Μπάχ ήταν ένας προικισμένος άνθρωπος ο οποίος παρά την προέλευσή του από φτωχή οικογένεια και υπο αντίξοες συνθήκες σπούδασε Ιατρική στην Αγγλία και γρήγορα απέκτησε φήμη ως βακτηριολόγος αφου ανακάλυψε στην δεκαετία του 1920 εμβόλια που χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα. Επειδή όμως δεν τον ικανοποιούσαν τα αποτελέσματα της Ιατρικής της εποχής του ,στράφηκε στην δική του έρευνα. Στην αρχή μελέτησε την Ομοιοπαθητική και μετά αναζήτησε μια πιο απλή μέθοδο που θα μπορεί να χρησιμοποιεί ο κάθε άνθρωπος μόνος του.Κατέληξε ,λόγω της αγάπης του για τη φύση και για την ιδιαίτερη πατρίδα του την Ουαλλία να γυρίσει και να ζήσει στον τόπο καταγωγής του. Εκεί ,ζώντας μέσα στη φύση άρχισε να παρατηρεί και να πειραματίζεται με διάφορα φυτά,ώσπου κατέληξε στα 38 ιάματα που αποτελούν πλέον ένα ολοκληρωμένο σύστημα θεραπείας. Από τότε και άλλοι ερευνητές αποδεχόμενοι την αρχή του δρ.Μπάχ ότι η ασθένεια αναπτύσσεται πάνω σʼένα έδαφος όπου κυριαρχούν αρνητικά συναισθήματα ( όπως ο φόβος ,η ζήλεια ,η έλλειψη θάρρους ,η αναποφασιστικότητα,η ανυπομονησία και άλλα ) και ότι στη φύση μπορούμε να βρούμε ,αν ψάξουμε προσεκτικά,τη βοήθεια για τα προβλήματα της υγείας μας,ανέπτυξαν την μέθοδό του και πολλές φορές ανακάλυψαν και τις ιδιότητες κι άλλων φυτών και τη δυνατότητα χρήσης τους στην ανθοθεραπεία.Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ο γιατρός Ανδρέας Ζαρκαδούλας έψαξε και ανακάλυψε , σύμφωνα με την μέθοδο του Μπάχ,τις ιδιότητες μερικών ακόμα φυτών που υπάρχουν στην Ελληνική φύση.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

bisbirikos

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη bisbirikos
Ο bisbirikos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 46 ετών και επαγγέλεται Μουσικός . Έχει γράψει 680 μηνύματα.

O bisbirikos έγραψε στις 20:42, 03-05-07:

#2
Θα παραθέσουμε τώρα τα πρώτα 38 ιάματα που ανακάλυψε ο δρ.Έντουαρντ Μπάχ.Μέσα σε παρένθεση πολύ πολύ σύντομα τις αρνητικές συναισθηματικά καταστάσεις που μπορούν να βοηθήσουν:
1.Agrimony( αγριμονία).Έγνοια και εσωτερικός πόνος που κρύβεται πίσω από μια χαρούμενη έκφραση.
2.Aspen( αγριολεύκη).Φόβος από απροσδιόριστη αιτία.
3.Beech ( οξιά ).Έντονη κριτική διάθεση απέναντι σε όλους και σε όλα.
4.Centaury (κενταύρια σκιαδοφόρος ).Δουλικότητα,αδύναμη θέληση.
5.Cerato (κερατόστιγμα ).Έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό του.
6.Cherry Plum ( δαμασκηνιά ). Φόβος ότι θα χάσει τον έλεγχο,υστερία.
7.Chesnut Bud ( αγριοκαστανιά ).Επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη.
8.Chicory ( ραδίκι ). Εγωκεντρισμός ,τάση για έλεγχο των άλλων.
9.Clematis (κληματίδα ).Ονειροπόληση ,αφηρημάδα ,έλλειψη συγκέντρωσης.
10.Crab Apple ( ξηνομηλιά ).Νιώθει ότι έχει κάτι βρώμικο μέσα του.
11.Elm ( φτελιά ).Αίσθημα ανεπάρκειας και έλλειψη θάρρους.
12.Gentian ( γεντιανή ).Αμφιβολία ,ηττοπάθεια.
13.Gorse ( ράχος ).Έλλειψη κάθε ελπίδας,απελπισία.
14.Heather ( ρείκι ).Εγωπάθεια ,ενδιαφέρον μόνο για τον εαυτό του.
15.Holly ( αρκουδοπούρναρο ).Μίσος ,ζήλια ,καχυποψία.
16.Honeysuckle ( αγιόκλημα ).Ζεί μόνο στο παρελθόν.Νοσταλγία.
17.Hornbeam ( καρπίνος,γάβρος ).Κόπωση ,αδυναμία ,σωματική και πνευματική εξάντληση.
18.Impatiens ( ανυπόμονα ). Ανυπομονησία ,εσωτερική ένταση.
19.Larch ( αγριόπευκο ).Απαισιοδοξία ,αναμένει την αποτυχία.
20.Mimulus ( μίμουλος ).Φόβος για κάτι συγκεκριμένο.
21.Mustard ( σινάπι ).Μελαγχολία ,κατάθλιψη χωρίς ορατή αιτία.
22.Oak ( βελανιδιά ).Παρά την απόγνωση συνεχίζει την προσπάθεια.
23.Olive ( ελιά ). Μεγάλη σωματική και ψυχική εξάντληση.
24.Pine ( πεύκο ) .Ενοχή.
25.Red Chestnut ( κόκκινη αγριοκαστανιά ).Υπερβολική ανησυχία για τους άλλους.
26.Rock Rose ( ηλιάνθεμο ).Φόβος ,πανικός,έντονος τρόμος.
27.Rock Water ( νερό της πηγής ). Δυσκαμψία ,σκληρότητα,αδιάλλακτη στάση.
28.Scleranthus ( σκλήρανθος ).Αναποφασιστικότητα,διστακτικότητα.
29.Star of Bethlehem ( αγριόκρινο,αστράκι ).Επακόλουθα συμπτώματα σωματικού και ψυχικού σόκ.
30.Sweet chestnut (καστανιά ).Υπερβολικός εσωτερικός πόνος.
31.Vervain ( σταυροβότανο ).Υπερδιέγερση,υπερβολική δραστηριότητα Vine (αμπέλι ).Επιβολή εξουσίας,δικτατορικότητα.
32.Walnut ( καρυδιά ).Διαδικασία αλλαγών.
33.Water Violet ( νεροβιολέτα ).Υπεροψία ,απόμακρη στάση.
34.White chestnut (άσπρη αγριοκαστανιά ).Έμμονες βασανιστικές σκέψεις.
35.Wild oat ( αγριοβρώμη ).Αίσθημα του ανικανοποίητου.
36.Wild rose ( αγριοτριανταφυλλιά ).Απάθεια ,ενδοτικότητα.
37.Willow ( ιτιά ).Πικρία ,οργή,για όλα φταίνε οι άλλοι.
38.Τελευταία θα πρέπει να αναφερθούμε και στο πολύ σπουδαίο ίαμα που ονομάζεται «ίαμα πρώτης βοήθειας» ή RESCUE REMEDY το οποίο δίνεται σε κάθε περίπτωση ψυχικού ή σωματικού σόκ όπως ξαφνική αρρώστια,δυστύχημα,έντονος φόβος για κάτι και σε κάθε περίπτωση που κάποιος θα αισθανόταν την ανάγκη να φωνάξει «βοήθεια».Είναι ένα μίγμα 5 διαφορετικών ανθοϊαμάτων από τα γνωστά 38 (κληματίδα-ηλιάνθεμο-αγριόκρινο-δαμασκηνιά-ανυπόμονο).Λαμβάνεται σε επείγουσες καταστάσεις υπο μορφή σταγόνων από το στόμα ή για εξωτερική χρήση υπο μορφή κρέμας σε χτυπήματα,εγκαύματα,τσιμπήματα εντόμων ή ερεθισμένο από αλλεργία δέρμα.Η δράση του είναι πολύ γρήγορη γιʼαυτό και ονομάζεται «ίαμα πρώτης βοήθειας».
Ελπίζω ότι μʼαυτό το σχετικά με το θέμα σύντομο κείμενο να έδωσα μια μικρή και στοιχειώδη εικόνα για το τι είναι Ανθοθεραπεία και στο πώς μπορεί να βοηθήσει τον κάθε άνθρωπο.Υπάρχουν και αρκετά βιβλία που μπορεί κανείς να βρεί και να ενημερωθεί περισσότερο και κάποια απʼαυτά είναι:1.ΘΕΡΑΠΕΥΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΜΑ ΤΑ ΑΝΘΗ ΤΟΥ ΜΠΑΧ εκδόσεων ΨΥΧΑΛΟΥ.2.ΑΘΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΔΡ.Ε.ΜΠΑΧ εκδόσεων ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ και 3.ΟΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΔΡ. Ε. ΜΠΑΧ εκδόσεων ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΑΣΟΓΛΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ
e-mail : andrebasdrug@yahoo.gr

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

bisbirikos

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη bisbirikos
Ο bisbirikos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 46 ετών και επαγγέλεται Μουσικός . Έχει γράψει 680 μηνύματα.

O bisbirikos έγραψε στις 20:43, 03-05-07:

#3
Καποιες απλες βοηθειες σε περιπτωσεις που ολοι (λιγο-πολυ) περναμε:

1) Για μελετη: Hornbeam, chestnut bud, oak, clematis

2) Για τη θλιψη: gorse, gentian, sweet chestnut, white chestnut

3) Για ηρεμια: white chestnut, sweet chestnut, agrimony, vervain

4) Προσαρμογη σε καινουργιες καταστασεις: Walnut, honeysuckle, chestnut bud

5) Για αυτοπεποιθηση: Mimulus, larch, pine, wild rose, cerato, centaury

6) Για καταστασεις "εγκλωβισμου" : rock water, beech, agrimony

7) Για αγχος σε εξετασεις, stage fright, ομιλιες σε κοσμο κτλ: elm, gentian, larch

8 ) Μεγαλυτερη αποφασιστικοτητα: scleranthus, wild oat, cerato

9) Αντιμετωπιση φοβων-εκλογικευση τους : Mimulus, aspen, rescue, honeysuckle, oak

10) Ερωτικη απογοητευση-βοηθεια για ενα νεο ξεκινημα: chicory, star of bethleem, honeysuckle

11) Αρνητικα και εντονα συναισθηματα: Willow, holly, beech, vine, chicory

12) Aναρρωση: Hornbeam, olive, wild rose

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

bisbirikos

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη bisbirikos
Ο bisbirikos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 46 ετών και επαγγέλεται Μουσικός . Έχει γράψει 680 μηνύματα.

O bisbirikos έγραψε στις 20:44, 03-05-07:

#4
Επειδη εχω ασχοληθει με τα ανθοιαματα για αρκετα χρονια, καποια σχολια:

1) Δεν υπαρχει περιπτωση placebo. Εχουν χρησιμοποιηθει σε ατομα που δεν το γνωριζαν (και σε ζωα και φυτα).

2) Δεν δουλευουν μονο σε ενεργειακο επιπεδο. Στην ουσια, ειναι "ετοιμα" συναισθηματα που για καποιο λογο το ατομο εχει ξεχασει. (σουπιτσα αλλα ισχυει : ) Στηριζονται δλδ στο οτι σκοταδι ειναι η ελλειψη φωτος, μιλωντας για συναισθηματα.

3) Η ενεργειακη δομη ενος ατομου δεν διαταρασσεται μονο απο συναισθηματικους λογους. Κακη διατροφη, χημικα παντου, κακη ενεργειακη κατασταση του περιβαλλοντος κτλ κανουν αρκετα αναλογη δουλεια. Μπορουν δλδ τα ανθοιαματα να χρησιμοποιηθουν και για αποτοξινωση (ενεργειακη και σωματικη). Σε συνδυασμο με το Purity (συνηθως το rescue remedy) μπορουν μεσα σε 15-30 μερες να αποβαλλουν απο το σωμα σχεδον ολα τα τοξικα...
Σημειωση: Μετα απο μια τετοια αποτοξινωση, καλα ειναι να μην ξαναγυρναει καποιος στην "αρρωστη" διατροφη. Μπορει τα αρνητικα να επανερθουν πιο εντονα. Φυσικα, το ιδιο ισχυει και με συναισθηματικες καταστασεις...

4) Υπαρχουν πολλα ελληνικα ανθοιαματα που κυκλοφορουν. Καλα ειναι να αποφευγονται.

5) Αρκετοι χρησιμοποιουν ανθοιαματα σε συνδυασμο με καποια συμβατικη θεραπεια. Σε τετοια περιπτωση, ειναι πολυ δυσκολο να λειτουργησουν. Μαλλον πρεπει να υπαρξει μια (εστω μικρη) αποτοξινωση πρωτα σε συνδυασμο με ωμοφαγια (κυριως φρουτα δλδ).

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

bisbirikos

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη bisbirikos
Ο bisbirikos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 46 ετών και επαγγέλεται Μουσικός . Έχει γράψει 680 μηνύματα.

O bisbirikos έγραψε στις 20:50, 03-05-07:

#5
Οσοι θελουν, μπορουν να παρουν ΔΩΡΕΑΝ συμβουλες για ποιο ανθοιαμα τους κανει και απο το e-mail του φαρμακοποιου που παραθετω (ειναι γνωστος μου και εχει δωσει το ελευθερο γι'αυτο) και απο εμενα μεσω ΠΜ και (για οσους ντρεπονται) στα Αγγλικα στο kerykonten@yahoo.no

Συνηθως, μια απλη περιγραφη της συναισθηματικης καταστασης ειναι αρκετη για να επιλεγει το καταλληλο ανθοιαμα. Μπορει ομως να χρειαστουν κι επιπλεον στοιχεια σε καποιες περιπτωσεις

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

porosis

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη porosis
Ο porosis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 34 μηνύματα.

O porosis έγραψε στις 21:45, 03-05-07:

#6
Αρχική Δημοσίευση από bisbirikos
1) Δεν υπαρχει περιπτωση placebo. Εχουν χρησιμοποιηθει σε ατομα που δεν το γνωριζαν (και σε ζωα και φυτα).
Το placebo effect επηρεάζει και τον παρατηρητή, όχι μόνο τον χρήστη του φαρμάκου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 21:57, 03-05-07:

#7
Προσωπικά σε ευχαριστώ πολύ Bisbiriko! Κάποια στιγμή θα τα μελετήσω με ηρεμία και θα υποβάλλω τις ερωτήσεις μου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Rempeskes

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Rempeskes
Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Hair stylist . Έχει γράψει 5,593 μηνύματα.

O Rempeskes έγραψε στις 22:55, 03-05-07:

#8
Kαλού-κακού, μαζί με το γαρουφαλόνερο, πάρτε και κάνα ντεπονάκι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 18:03, 04-05-07:

#9
Let's stick to the subject boys!

Τα offtopics εδώ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

]ifrit[ (Βασίλης)

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη ]ifrit[
Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 28 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,401 μηνύματα.

O ]ifrit[ υπό την απειλή λουκουμόσκονης έγραψε στις 22:29, 04-05-07:

#10
Οκ, και τα φυτά αυτά τι τα κάνεις; Τα τρως, τα πίνεις, τα καπνίζεις, τα λούζεσαι...;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

io-io

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη io-io
H io-io αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και επαγγέλεται Μαθηματικός . Έχει γράψει 1,548 μηνύματα.

H io-io έγραψε στις 23:17, 05-05-07:

#11
Αρχική Δημοσίευση από ]ifrit[
Οκ, και τα φυτά αυτά τι τα κάνεις; Τα τρως, τα πίνεις, τα καπνίζεις, τα λούζεσαι...;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 23:32, 05-05-07:

#12
Λυσσάξατε πιά!

Από τα λίγα που ξέρω, τα ανθοϊάματα είναι σε μορφη αιθέριων ελαίων και μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις συνήθως αραιωμένα, μέσα σε κάποια βάση (λάδι/κρέμα) επάνω στο σώμα αλλά και μέσα στο μπάνιο και σαν αρωματικό χώρου.

Αν μη τι άλλο θα πρέπει να μυρίζουν υπέροχα και να σε χαλαρώνουν πραγματικά.
(και λέω χαλαρώνουν γιατί αυτό έχω ανάγκη αυτή τη στιγμή. Ξέρω όμως πως υπάρχουν και ανθοϊάματα που σε τονώνουν).

Επίσης όπως θα διαβάσετε και παραπάνω προορίζονται για θεραπείες που σχετίζονται με το συναίσθημα κυρίως και τις ψυχικές διαταραχές που όμως είναι υπέυθυνες για τις σωματικές ασθένειες πολλές φορές, αν όχι πάντα...

Αν κάνω λάθος ελπίζω να με διορθώσει ο bisbi.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

bisbirikos

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη bisbirikos
Ο bisbirikos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 46 ετών και επαγγέλεται Μουσικός . Έχει γράψει 680 μηνύματα.

O bisbirikos έγραψε στις 00:13, 06-05-07:

#13
Δεν ειναι σαν τα αιθερια ελαια.
Αυτο που συνηθως κυκλοφορει στο εμποριο ειναι ενα "πυκνο" ανθοιαμα. Δλδ, μπορεις να το αραιωσεις σε σταγονομετρικα των 30ml και να εχεις αρκετο ανθοιαμα για χρονια. Πχ, ενα rescue που εχω τωρα, το εχω για 3 περιπου χρονια και εχω δωσει γυρω στα 7-8 μπουκαλακια σε γνωστους και φιλους.

(Αληθεια, τι σταδιαλα κερδος εχουν αυτοι που φτιαχνουν ανθοιαματα οταν ενα μπουκαλακι των 9-10 ευρω σου κραταει χρονια?)

Φυσικα, μπορει να χρησιμοποιηθει και το "πυκνο". Δεν ειναι απαραιτητο να αραιωθει (αν και καποιοι υποστηριζουν οτι το πυκνο φτιαχνει πιο ευκολα hang over)

Τροπος χρησης:

Σε λιγο νερο (πχ μισο φλυτζανακι) συνηθως 4 σταγονες.
Για πιο αμεσα αποτελεσματα (συνηθως το rescue) 4 σταγονες κατω απο τη γλωσσα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 00:18, 06-05-07:

#14
Τα υπόλοιπα που είπα είναι σωστά?

Επίσης σε ποιές περιπτώσεις βοηθάει το Rescue?
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μαζί με ομοιοπαθητική θεραπεία?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

bisbirikos

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη bisbirikos
Ο bisbirikos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 46 ετών και επαγγέλεται Μουσικός . Έχει γράψει 680 μηνύματα.

O bisbirikos έγραψε στις 00:21, 06-05-07:

#15
Μπορουν να χρησιμοποιηθουν και στο μπανιο. Εκει ομως χρειαζεται αρκετη ποσοτητα (αν θυμαμαι καλα, γυρω στο μισο μπουκαλακι απο αραιωμενο).

Κυκλοφορει και μια κρεμα rescue. Δεν ειναι ακριβη αλλα ειναι ευκολο να φτιαχτει με μια κρεμα arnica και 15-20 σταγονες ΠΥΚΝΟ rescue. (ΠΡΟΣΟΧΗ: ανακατεμα μονο με ξυλινη κουταλα)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

bisbirikos

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη bisbirikos
Ο bisbirikos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 46 ετών και επαγγέλεται Μουσικός . Έχει γράψει 680 μηνύματα.

O bisbirikos έγραψε στις 00:23, 06-05-07:

#16
Ο ομοιοπαθητικος μπορει να αρνηθει τη χρηση ανθοιαματων μονον οταν θελει να παραμεινει αμεταβλητη η ενεργειακη κατασταση του ατομου.
Απο κει και μετα, δεν υπαρχει κανενα προβλημα.

Για το rescue:

"38.Τελευταία θα πρέπει να αναφερθούμε και στο πολύ σπουδαίο ίαμα που ονομάζεται «ίαμα πρώτης βοήθειας» ή RESCUE REMEDY το οποίο δίνεται σε κάθε περίπτωση ψυχικού ή σωματικού σόκ όπως ξαφνική αρρώστια,δυστύχημα,έντονος φόβος για κάτι και σε κάθε περίπτωση που κάποιος θα αισθανόταν την ανάγκη να φωνάξει «βοήθεια».Είναι ένα μίγμα 5 διαφορετικών ανθοϊαμάτων από τα γνωστά 38 (κληματίδα-ηλιάνθεμο-αγριόκρινο-δαμασκηνιά-ανυπόμονο).Λαμβάνεται σε επείγουσες καταστάσεις υπο μορφή σταγόνων από το στόμα ή για εξωτερική χρήση υπο μορφή κρέμας σε χτυπήματα,εγκαύματα,τσιμπήματα εντόμων ή ερεθισμένο από αλλεργία δέρμα.Η δράση του είναι πολύ γρήγορη γιʼαυτό και ονομάζεται «ίαμα πρώτης βοήθειας»."

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Great Chaos (Όττο)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Great Chaos
Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 50 ετών , επαγγέλεται Παραγωγός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,520 μηνύματα.

O Great Chaos I took a wrong turn in the Freak Parade έγραψε στις 20:45, 08-05-07:

#17
Θα ήθελα να καταθέσω κι εγώ την προσωπική μου εμπειρία. Πριν από τρία χρόνια βρισκόμουν σε άθλια ψυχολογική-συναισθηματική κατάσταση. Ένιωθα ράκος! Άρχισα να έχω και σωματικά συμπτώματα. Έχασα απότομα κιλά, ο θυρεοειδής μου υπερλειτουργούσε, ξεπερνώντας τα φυσιολογικά όρια, κρύωνα, είχα ανεξήγητα ρίγη, πονούσε το στομάχι μου, δεν κοιμόμουνα καλά, γενικά ήμουν στα μαύρα μου τα χάλια για πρώτη φορά στη ζωή μου. Πήγαινα ολοταχώς προς την κατάθλιψη και την κατάρρευση. Ας μην ξεχνάμε ότι, για διάφορους λόγους, οι γιατροί προβλέπουν ότι κατά την επόμενη δεκαετία η πρώτη σε επίπτωση νόσος στις δυτικές χώρες, δεν θα είναι ο καρκίνος ή οι καρδιοπάθειες, αλλά η κατάθλιψη. Κάποιος φίλος μού έδωσε ένα μπουκαλάκι ανθοΐαμα. Δεν είχα ξανακούσει ποτέ γι' αυτά και το αντιμετώπισα με θυμηδία, όπως κάποιοι από τους συνομιλητές μας. Αυτό ρώτησα κι εγώ: Τι το κάνουμε αυτό το ματζούνι ρε φίλε, το λουζόμαστε, το τρίβουμε στη μούρη μας κλπ. Ομολογώ ότι το ήπια από συγκατάβαση, περισσότερο για να μη στεναχωρήσω το φίλο μου. Υποτίθεται ότι το φαινόμενο Placebo εμφανίζεται όταν έχεις θετική προδιάθεση απέναντι στο φάρμακο και εμπιστοσύνη σε αυτόν που σου το δίνει. Εγώ δεν είχα ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Παρολαυτά, τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, αφού μετά από τρεις (3) ημέρες χρήσης, τα συμπτώματα υποχώρησαν, μέχρι που εξαφανίστηκαν, ενώ δεν είχαν "θεραπευτεί" οι αντικειμενικοί λόγοι που ευθύνονταν για την κατάστασή μου. Αντίθετα, εγώ βρήκα τον τρόπο να επιλύσω τα προβλήματά μου, μετά από τη "θεραπεία" μου. Το ανθοΐαμα ήταν το Rescue που αναφέρετε.
Βέβαια θα πείτε "ήταν η ιδέα σου", "δεν είχες τίποτε, ψυχολογικά ήταν", "δούλεψε το φαινόμενο placebo" κλπ. Μακάρι να βρισκόταν για όλους ένα ζουμάκι με ανόητη γεύση που να μπορεί να κινητοποιεί το φαινόμενο placebo τόσο άμεσα, ακόμη κι εν μέσω χλευασμού και κακοπιστίας από πλευράς του ασθενή. Και μάλιστα χωρίς καμμία παρενέργεια! Ήμουν έτοιμος να πάω σε γιατρό. Τι νομίζετε ότι θα μου έδινε ο γιατρός; Ψυχοφάρμακα μάλλον. Πόσο θα πλήρωνα το γιατρό και τα χάπια του; Ποιες παρενέργειες θα είχαν στο σώμα και στον ψυχισμό μου; Τι έχετε να πείτε για την εξάρτηση που αυτά προκαλούν; Το καλύτερο απ' όλα είναι ότι τα προβλήματά μου λύθηκαν χωρίς να χρειαστεί να συνεχίσω να παίρνω το ανθοΐαμα, πέρα από τις 3-5 πρώτες μέρες. Καμμία σωματική ή ψυχική εξάρτηση. Πρόσφατα βρέθηκα και πάλι σε άσχημη συναισθηματική κατάσταση, απάθεια, αδιαφορία, έλλειψη όρεξης για σεξ (πρωτοφανές), κούραση, αυπνία κλπ. Ξαναθυμήθηκα το μπουκαλάκι με το ταπεινό μου ζουμάκι και πήρα μόλις τρεις σταγόνες. Την άλλη μέρα ξύπνησα άλλος άνθρωπος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

bisbirikos

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη bisbirikos
Ο bisbirikos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 46 ετών και επαγγέλεται Μουσικός . Έχει γράψει 680 μηνύματα.

O bisbirikos έγραψε στις 20:53, 08-05-07:

#18
Kι επειτα απο αυτο το ποστ,
ηθελα να ρωτησω το εξης:

Εφ'οσον το φαινομενο placebo εχει τοση μεγαλη δυναμη (ας μην ξεχναμε οτι αρκετος κοσμος εχει θεραπευτει ακομα κι απο καρκινο με placebo - συμφωνα με τη συμβατικη ιατρικη), γιατι η συγχρονη Ιατρικη δεν εξεταζει βαθυτερα τους μηχανισμους του placebo ωστε να τους εχει για αμεσο συμμαχο της ? (και μονο ασχολειται με χημικα σκευασματα?)

Δεν εχω δει να ασχολειται καθολου μ'αυτο η Ιατρικη σημερα. Κι ενα αρκετα περιεργο πραγμα ειναι οτι ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ δεν μπορει να εξηγηθει συμβατικα, αμεσως εμπιπτει στην κατηγορια placebo...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 20:57, 08-05-07:

#19
Πάρα πολύ καλή απορία κατά τη γνώμη μου!!!! Αλήθεια γιατί δεν πειραματιζόμαστε λίγο παραπάνω με την ανθρώπινη θέληση και το φαινόμενο placebo? Βλέπεις από εκεί πως θα 'κονομησουμε??...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

travel_lover

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη travel_lover
H travel_lover αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 528 μηνύματα.

H travel_lover έγραψε στις 21:02, 08-05-07:

#20
μου είπε προχθές μια φίλη μου για αυτά κ ομολογουμένως όντας απόφοιτος ψυχολογίας θεωρησα ότι είναι ένα είδος placebo. παρ'όλα αυτά όμως αξίζει να δοκιμαστεί, αφού έτσι κ αλλιώς τα συστατικά είναι ακίνδυνα κ στην χειρότερη απλά να μην αλλάξει η κατάσταση σου. φυσικά αν πιστεύεις ότι αυτό μπορεί να σε βοηθήσει πιστεύω ότι μπορεί να έχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

εγώ πάντως σκέφτομαι σοβαρά να το δοκιμάσω αφού η κατάστασή μου είναι χάλια, κ έτσι κ αλλιώς δεν βρίσκω άλλο τρόπο να την αντιμετωπίσω!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

bisbirikos

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη bisbirikos
Ο bisbirikos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 46 ετών και επαγγέλεται Μουσικός . Έχει γράψει 680 μηνύματα.

O bisbirikos έγραψε στις 21:06, 08-05-07:

#21
Θα σου προτεινα rescue γι'αρχη - για καμμια βδομαδα - και μετα να ψαξεις κατι ειδικα για εσενα και αυτο που σε απασχολει. Εννοειται οτι μπορεις να ρωτησεις οτιδηποτε και εδω αλλα και στα μειλ που παραθετω πιο πανω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

porosis

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη porosis
Ο porosis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 34 μηνύματα.

O porosis έγραψε στις 21:59, 08-05-07:

#22
http://www.altmedconsult.com/
http://nikosdimou.blogspot.com/2006/...g-post_18.html
http://www.quackwatch.org/

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 09:50, 09-05-07:

#23
Αρχική Δημοσίευση από Νίκος Δήμου
Επειδή δεν είμαι επιστήμονας δεν γράφω επιστημονικά κείμενα – αλλά επιστημολογικά (η επιστημολογία είναι κλάδος της φιλοσοφίας). Αναλύω τις μεθοδολογικές προϋποθέσεις διαφόρων πρακτικών που εμφανίζονται σαν επιστήμες, ενώ η επιστημονική κοινότητα τις απορρίπτει ως ψεύδο-επιστήμες.
Καλό θα ήταν μια που δεν είναι επιστήμονας όπως λέει να μας παραθέτει και καμία πηγούλα όταν γράφει τέτοια κείμενα.
Άριστος αρθρογράφος και φωτογράφος αλλά εδώ, foul.

Επίσης porosis, έχω κοντραριστεί με τον Καπετάνιο (σου έμεινε Κε Πειρατά! ) περί ιατρικής, αλλά αν μη τι άλλο, καταλαβαίνω τους λόγους που υποστηρίζει την Ιατρική του μπορώ να εμπιστευτώ την άποψή του. Με όλο το σεβασμό, για σένα δεν ξέρω απολύτως τίποτα. Γιατί να σε πάρω στα σοβαρά?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

deadhead_pirate

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη deadhead_pirate
Ο deadhead_pirate αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,796 μηνύματα.

O deadhead_pirate έγραψε στις 09:57, 09-05-07:

#24
Ωπα.... να κάνω μια διόρθωση εδώ.
Να διευκρινίσω οτι ουδέποτε πήρα συγκεκριμένη θέση "αφορισμού" κάθε εναλλακτικού τύπου Ιατρικής.
Υπερασπίζομαι την παραδοσιακή Ιατρική, αλλά προσπαθώ όσο μπορώ να παρακολουθώ και τις εξελίξεις γύρω από τις εναλλάκτικές προτάσεις.
Ακόμα βέβαια είμαι πάρα πολύ επιφυλακτικός αλλά σε καμία περίπτωση δεν απορρίπτω.
Το ίδιο κάνουν και όσοι ερευνητές ασχολούνται επιστημονικά με ιατρικά ζητήματα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 10:04, 09-05-07:

#25
Εγώ πάντως από τα πόστ σου το ξέρω αυτό! Καλά κάνεις όμως και το δηλώνεις γιατί για μένα τουλάχιστον σε τιμά!

Αυτό ακριβώς θέλω από τους γιατρούς μου γενικά:
Ακόμα βέβαια είμαι πάρα πολύ επιφυλακτικός αλλά σε καμία περίπτωση δεν απορρίπτω.
Το ίδιο κάνουν και όσοι ερευνητές ασχολούνται επιστημονικά με ιατρικά ζητήματα.
Επιστροφή στα Ανθοϊάματα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DrStrangelove

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη DrStrangelove
Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μοντέλο . Έχει γράψει 4,005 μηνύματα.

O DrStrangelove έγραψε στις 10:44, 09-05-07:

#26
Αρχική Δημοσίευση από Isiliel
Καλό θα ήταν μια που δεν είναι επιστήμονας όπως λέει να μας παραθέτει και καμία πηγούλα όταν γράφει τέτοια κείμενα.
Άριστος αρθρογράφος και φωτογράφος αλλά εδώ, foul.
Απλά κάποιοι έχουν πορωθεί με τον Δήμου τα τελευταία χρόνια. Ο κύριος ''τα ξέρω όλα'', σπούδασε στη Γερμανία και είναι φανατικός της καρτεσιανής λογικής, οπότε πολύ φυσικό είναι να αντιδρά. Και σιγά τα λάχανα, ποιός είναι ο κύριος Δήμου πια ? 'Ενας ψευτοεκσυγχρονιστής καλά προωθημένος από το σύστημα. Το μονίμως ειρωνικό του ύφος του κυρίου ανθέλληνα με απωθεί.

'Οσο γι'αυτά που γράφει για την Αστρολογία είναι τελείως ανυπόστατα και προδίδουν την ασχετοσύνη του. Αν μας διαβάσει καμμιά ώρα κατά τύχη, επειδή ξέρω ότι είναι λάτρης του internet, έχω να του προτείνω για αρχή μόνο την ιστοσελίδα για τον Eysenck, έναν από τους σημαντικότερους επιστήμονες, οι έρευνες του οποίου ασφαλώς θα είναι τελείως άγνωστες στον κύριο Δήμου. Αυτό είναι μόνο η αρχή, πολλές έρευνες στη διάθεσή του αν χρειαστεί και γι'αυτό και για όλα τα εναλλακτικά που χλευάζει με κάθε ευκαιρία χωρίς να τα γνωρίζει εις βάθος. Και ο Michelle Gauquelin αμφισβητώντας την Αστρολογία ξεκίνησε την έρευνα για να την καταρίψει και όμως έγραψε τα σημαντικότερα έργα. Που ξέρετε, μπορεί και ο κύριος Δήμου κάποτε να φτάσει στο ύψος του Gaquelin.http://www.solsticepoint.com/astrolo...l/eysenck.html

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Isiliel : 09-05-07 στις 10:48. Αιτία: Merge/Συγχώνευση
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

bisbirikos

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη bisbirikos
Ο bisbirikos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 46 ετών και επαγγέλεται Μουσικός . Έχει γράψει 680 μηνύματα.

O bisbirikos έγραψε στις 11:17, 09-05-07:

#27
Για τον Δημου:

Ειναι ωραιο να λες οτι η ομοιοπαθητικη πηρε τις βασικες αρχες της απο τη συμπαθητικη μαγεια (=μαγγανεια) . Η αχετοσυνη του εν λογω κυριου φαινεται απο το
"Οι ομοιοπαθητικοί ισχυρίζονται ότι τα φάρμακά τους λειτουργούν με βάση την ιπποκράτειο αρχή «διά τα όμοια νόσος γίνεται και διά τα όμοια προσφερόμενα εκ νοσευόντων υγιαίνονται» (δηλαδή: με αυτά που προκαλούν την νόσο, με τα ίδια την θεραπεύει)"

Η αρχη της ομοιοπαθητικης ειναι οντως απο τον Ιπποκρατη και συγκεκριμμενα: "αν καποιος εχει καποια συμπτωματα, θα θεραπευτει με αυτο που προκαλει τα ιδια συμπτωματα σε καποιον υγιη"...
Συγκρινετε τωρα το προηγουμενο με τα λεγομενα του κυριου Δημου.
(Αυτα απο μενα, και πολυ ασχοληθηκα με τον κυριο "να'χαμε να λεγαμε")

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

deadhead_pirate

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη deadhead_pirate
Ο deadhead_pirate αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,796 μηνύματα.

O deadhead_pirate έγραψε στις 11:19, 09-05-07:

#28
Εντάξει, έχουμε χορτάσει από μαϊντανούς στη χώρα μας.
Πάμε πάλι πίσω στο θέμα μας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 13:32, 11-05-07:

#29
Μπορούν τα ανθοϊάματα να βοηθήσουν στους συμπτωματικούς πονοκεφάλους?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

deadhead_pirate

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη deadhead_pirate
Ο deadhead_pirate αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,796 μηνύματα.

O deadhead_pirate έγραψε στις 16:43, 11-05-07:

#30
Εννοείς πονοκέφαλο με συμπτώματα ή τυχαίο πονοκέφαλο;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 18:05, 11-05-07:

#31
Εννοώ τυχαίο πονοκέφαλο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

deadhead_pirate

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη deadhead_pirate
Ο deadhead_pirate αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,796 μηνύματα.

O deadhead_pirate έγραψε στις 18:11, 11-05-07:

#32
Δεν γνωρίζω να σου απαντήσω, αλλά εγώ θα προτιμούσα να διερευνήσω την αιτία που προκαλεί τον πονοκέφαλο, παρά να χορηγήσω ένα φάρμακο ή ό,τι άλλο προς ανακούφισή του.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 18:16, 11-05-07:

#33
Με ένα πονοκέφαλο το τρίμηνο άντε το δίμηνο? Είμαι τόσο σοβαρά γιατρέ μου?

Να σου πω εγώ σε μένα τι τον προκαλεί: Ο κακός φωτισμός στη δουλειά, η κακή στάση μπροστά στο PC και οι non stop ώρες εργασίας που ρίχνω το χειμώνα... καμιά φορά φταίνε και οι "δύσκολες μέρες" ή δεν έχω αλλάξει τους φακούς μου.

Το θέμα είναι αν τα ανθοϊάματα μπορούν να βοηθήσουν σε κάτι τόσο κοινό όσο ένας πονοκέφαλος.
Αντί για ασπιρίνη που τις μασάμε οι Έλληνες σαν καραμέλες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

deadhead_pirate

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη deadhead_pirate
Ο deadhead_pirate αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,796 μηνύματα.

O deadhead_pirate έγραψε στις 18:25, 11-05-07:

#34
Οχι βέβαια, αν μιλάμε για τέτοια χρονικά διαστήματα, αν και νομίζω το έχουμε ξανασυζητήσει.
Αλλωστε υπάρχουν όπως ανέφερες πολλές πιθανές αιτίες.
Αλλά αν είναι τόσο σπάνιο, υποθέτω οτι δεν θα είναι και τόσο ενοχλητικό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 18:28, 11-05-07:

#35
Δεν είναι μόνο η συχνότητα, είναι και η ένταση, καθώς και η διάρκεια.
Και μερικές φορές δεν μπορείς να πέσεις για ύπνο, πρέπει να συνεχίσεις να δουλεύεις..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

deadhead_pirate

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη deadhead_pirate
Ο deadhead_pirate αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,796 μηνύματα.

O deadhead_pirate έγραψε στις 18:32, 11-05-07:

#36
Ναι αλλά τα διαστήματα είναι μεγάλα μεταξύ τους.
Προσπάθησε να παρατηρήσεις αν υπάρχει συσχέτιση με τυχόν περίοδο ή περιόδους επαγγελματικής φόρτισης, ή ακόμα και με τους φακούς αν χρησιμοποιείς μηνιαίους.
Επίσης προσπαθησε να παρατηρήσεις τυχόν εμφάνιση του πονοκέφαλου σε συχνότερα διαστήματα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 18:48, 11-05-07:

#37
Καπετάνιε μου, τι σημασία έχει αν είναι μεγάλα τα διαστήματα? Την ώρα που πονάς έχεις ανάγκη από ανακούφιση. Κι ας έχεις να πονέσεις 3 μήνες...
Προσωπικά με μια ωρίτσα ύπνο είμαι μια χαρά. Σπάνια παίρνω κάτι για τον πονοκέφαλο.
Η ερώτηση έγινε περισσότερο για να μάθω κάτι παραπάνω για τα ανθοϊάματα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

deadhead_pirate

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη deadhead_pirate
Ο deadhead_pirate αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,796 μηνύματα.

O deadhead_pirate έγραψε στις 19:00, 11-05-07:

#38
Οκ, δεν θέλω να επέμβω, απλά η συχνότητα θα βοηθήσει στο να εντοπίσεις πιθανές αιτιολογίες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Κακή Επιρροή (Αναστασία)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Κακή Επιρροή
H Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6,729 μηνύματα.

H Κακή Επιρροή εχμ... είπε γεια ...κι έγραψε στις 08:04, 12-05-07:

#39
Μια ερώτηση σε αυτούς που γνωρίζουν σχετικά....
Θα σκεφτόσασταν να δώσετε στον πατέρα σας το RESCUE μετά την απώλεια της μητέρας σας εφόσον τον βλέπετε ότι είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά από 6 μήνες?
Είναι ευνόητο φυσικά γιατί ρωτάω
Επίσης.... έχει ήδη συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή για καρδιά, αρθριτικά, πηκτικότητα αίματος και διάφορα άλλα. Παίζει κάποιο ρόλο αυτό?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

bisbirikos

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη bisbirikos
Ο bisbirikos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 46 ετών και επαγγέλεται Μουσικός . Έχει γράψει 680 μηνύματα.

O bisbirikos έγραψε στις 10:56, 12-05-07:

#40
Με αυτα τα λιγα που αναφερεις, θα προτεινα ενα μιγμα απο :
Honeysuckle, Mustard και Walnut. Θα ηταν καλο αν ανεφερες πως το αντιμετωπιζει - αν δλδ αναφερεται συχνα σ'αυτην ή την αναπολει, κοιταει συχνα φωτος κτλ.

H αγωγη που εχει, μαλλον θα παιξει αρνητικο ρολο στη δραση των ανθοιαματων αλλα δεν θα τα αδρανοποιησει. Εξαρταται παντα κι απο τα φαρμακα.

Isiliel
Εφοσον γνωριζεις το αιτιο που προκαλει τον πονοκεφαλο, γιατι δεν εστιαζεις εκει? Το rescue σιγουρα μπορει να βοηθησει στο να απαλυνει τον πονο αλλα (οπως γραφω και πιο πριν) καλο ειναι να μην ξαναγυρνα καποιος στην κατασταση που του κανει κακο γιατι τα συμπτωματα θα επανερθουν πιο εντονα.
Επισης, θα προτεινα σταδιακη απεξαρτηση απο παυσιπονα (ακομα κι απο τα πιο απλα - ασπιρινες, depon κτλ) μολις δεις οτι το rescue απαλυνει τον πονο.

Edit, Isiliel ξαναδιαβασα (προσεκτικοτερα ) αυτα που γραφεις και πιστευω ενα μιγμα απο Impatiens, Oak και Wild Oat θα βοηθουσε αν δεις οτι το rescue δεν ειναι αρκετο. Απ'οτι καταλαβα, μαλλον ενισχυεις εσυ η ιδια τον πονοκεφαλο σου με το να ανησυχεις εντονα μολις πρωτοεμφανιστουν τα συμπτωματα. (φυσικα το ποσοστο να κανω λαθος ειναι μεγαλο ε? )

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη bisbirikos : 12-05-07 στις 11:26.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Κακή Επιρροή (Αναστασία)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Κακή Επιρροή
H Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6,729 μηνύματα.

H Κακή Επιρροή εχμ... είπε γεια ...κι έγραψε στις 13:35, 12-05-07:

#41
Αρχική Δημοσίευση από bisbirikos
Με αυτα τα λιγα που αναφερεις, θα προτεινα ενα μιγμα απο :
Honeysuckle, Mustard και Walnut. Θα ηταν καλο αν ανεφερες πως το αντιμετωπιζει - αν δλδ αναφερεται συχνα σ'αυτην ή την αναπολει, κοιταει συχνα φωτος κτλ.

H αγωγη που εχει, μαλλον θα παιξει αρνητικο ρολο στη δραση των ανθοιαματων αλλα δεν θα τα αδρανοποιησει. Εξαρταται παντα κι απο τα φαρμακα.
Μέχρι πριν λίγο καιρό (πριν μάθει ότι είμαι έγκυος) έλεγε ότι η ζωή του δεν έχει πλέον νόημα, ότι είναι μαγκούφης, ότι καλύτερα να πεθάνει και αυτός σύντομα, πήγαινε κάθε μέρα στο νεκροταφείο κι έλιωνε στο κλάμα.
Πλέον δεν τα κάνει όλα αυτά αλλά υποψιάζομαι ότι απλά δε μου τα λέει επειδή είμαι έγκυος για να μη με στεναχωρήσει.
Δουλεύει περισσότερο, μένει μέρες άυπνος δουλεύοντας και το ρίχνει στην "ανάγκη της δουλειάς"
Όλα αυτά, λαμβάνοντας υπόψη ότι κανονικά θα έπρεπε να έχει βγει στη σύνταξη, με αρκετά ζητήματα υγείας όπως είπα και στην ηλικία των 70 ετών.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

bisbirikos

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη bisbirikos
Ο bisbirikos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 46 ετών και επαγγέλεται Μουσικός . Έχει γράψει 680 μηνύματα.

O bisbirikos έγραψε στις 15:35, 12-05-07:

#42
Οκ, η αρχικη εκτιμηση ηταν σωστη κι ετσι πιστευω οτι τα Honeysuckle, Mustard και Walnut ειναι αρκετα.
Επισης, αν εχει κουραστει (και σωματικα, πχ αν παραπονιεται οτι κουραζεται ευκολα μετα απο λιγο περπατημα) τοτε μαλλον χρειαζεται και λιγο Olive.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Κακή Επιρροή (Αναστασία)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Κακή Επιρροή
H Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6,729 μηνύματα.

H Κακή Επιρροή εχμ... είπε γεια ...κι έγραψε στις 16:29, 12-05-07:

#43
ευχαριστώ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 01:12, 13-05-07:

#44
Αρχική Δημοσίευση από bisbirikos
Isiliel
Εφοσον γνωριζεις το αιτιο που προκαλει τον πονοκεφαλο, γιατι δεν εστιαζεις εκει? Το rescue σιγουρα μπορει να βοηθησει στο να απαλυνει τον πονο αλλα (οπως γραφω και πιο πριν) καλο ειναι να μην ξαναγυρνα καποιος στην κατασταση που του κανει κακο γιατι τα συμπτωματα θα επανερθουν πιο εντονα.
Επισης, θα προτεινα σταδιακη απεξαρτηση απο παυσιπονα (ακομα κι απο τα πιο απλα - ασπιρινες, depon κτλ) μολις δεις οτι το rescue απαλυνει τον πονο.

Edit, Isiliel ξαναδιαβασα (προσεκτικοτερα ) αυτα που γραφεις και πιστευω ενα μιγμα απο Impatiens, Oak και Wild Oat θα βοηθουσε αν δεις οτι το rescue δεν ειναι αρκετο. Απ'οτι καταλαβα, μαλλον ενισχυεις εσυ η ιδια τον πονοκεφαλο σου με το να ανησυχεις εντονα μολις πρωτοεμφανιστουν τα συμπτωματα. (φυσικα το ποσοστο να κανω λαθος ειναι μεγαλο ε? )
Η ερώτηση έγινε περισσότερο για να καταλάβω πως λειτουργούν τα ανθοϊάματα και λιγότερο για να καταπολεμήσω προσωπικούς μου πονοκεφάλους.

Απλά σκεφτόμουν: Ποιό είναι το πιο κοινό φάρμακο που παίρνει κάποιος? Η ασπιρίνη και τα αντιστοιχά της. Γιατί τα παίρνει: Συνήθως πονοκέφαλοι ή πυρετός. Γίνεται λοιπόν να καταργήσεις την ασπιρινούλα/depon/ponstan/panadol (που πειράζουν το σικώτι αν δε κάνω λάθος) με κάτι πιο φυσικό και εξίσου άμεσο για το πιο απλό που είναι ένας πονοκέφαλος?

Έτσι ξεκίνησα να ρωτήσω! Πιστεύω η απάντηση σου με κάλυψε αρκετά!
_____________
Υ.Γ. Είχα παρακολουθήσει μαθήματα siatsu και μπορώ πάντα να εφαρμόσω συγκεκριμένες πιέσεις στο σώμα μου για τον πονοκέφαλο π.χ.

Δυστυχώς έχω όμως την εντύπωση πως το siatsu λειτουγεί καλύτερα όταν το εφαρμόζεις σε κάποιον άλλο και όχι στον εαυτό σου, γιατί έχει να κάνει και με ενέργειες.
(Εάν υπάρξουν αρκετές απαντήσεις σχετικές με το siatsu μη σας νοιάζει, θα κάνουμε split )

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

bisbirikos

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη bisbirikos
Ο bisbirikos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 46 ετών και επαγγέλεται Μουσικός . Έχει γράψει 680 μηνύματα.

O bisbirikos έγραψε στις 02:05, 13-05-07:

#45
Ξεχασα να πω οτι δεν χρειαζεται να αγοραστουν ολα τα ανθοιαματα που καποιος χρειαζεται.
Σε σταγονομετρικο 30ml μπουκαλακι, γεμιζεις το μισο με Metaxa 5* και το αλλο μισο νερο μεταλλικο (αν ειναι απο πηγη, ακομα καλυτερα) και προσθετεις 2 σταγονες απο το καθε πυκνο ανθοιαμα. (Μονο με το rescue χρειαζονται 10 σταγονες γιατι ειναι στην ουσια 5 ανθοιαματα).
Δλδ, μπορειτε να ζητησετε απ'αυτον που τα πουλαει να σας κανει το μιγμα οπως περιεγραψα κι οχι να σας δωσει 3-4-5 διαφορετικα μπουκαλακια απο ανθοιαματα...

Επισης, το κοστος για τα πυκνα ανθοιαματα ειναι περιπου 20 ευρω (και συνηθως κρατανε για 3-4 χρονια) ενω για τα αραιωμενα απο 6-15 ευρω (εξαρταται ποιος τα πουλαει ...οι φαρμακοποιοι ειναι συνηθως και οι πιο φτηνοι)

Ιsiliel, εννοειται οτι δεν κανεις siatsu στον εαυτο σου...
Προταση: Βαλε τον "δικο" σου να σε τριψει με αιθεριο ελαιο ylang-ylang (αραιωμενο εννοειται οκ?). Μαλλον θα ξεχασεις τους πονοκεφαλους σε 10-20 δευτερολεπτα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Great Chaos (Όττο)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Great Chaos
Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 50 ετών , επαγγέλεται Παραγωγός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,520 μηνύματα.

O Great Chaos I took a wrong turn in the Freak Parade έγραψε στις 12:44, 15-05-07:

#46
Αρχική Δημοσίευση από Isiliel
Με ένα πονοκέφαλο το τρίμηνο άντε το δίμηνο? Είμαι τόσο σοβαρά γιατρέ μου?

Να σου πω εγώ σε μένα τι τον προκαλεί: Ο κακός φωτισμός στη δουλειά, η κακή στάση μπροστά στο PC και οι non stop ώρες εργασίας που ρίχνω το χειμώνα... καμιά φορά φταίνε και οι "δύσκολες μέρες" ή δεν έχω αλλάξει τους φακούς μου.
Λοιπόν εσένα δεν σου χρειάζεται ανθοΐαμα αλλά μια καλή απόλυση και ένας χρόνος στο ταμείο ανεργίας θα σε στρώσουν

Αρχική Δημοσίευση από bisbirikos
Isiliel
Εφοσον γνωριζεις το αιτιο που προκαλει τον πονοκεφαλο, γιατι δεν εστιαζεις εκει? Το rescue σιγουρα μπορει να βοηθησει στο να απαλυνει τον πονο αλλα (οπως γραφω και πιο πριν) καλο ειναι να μην ξαναγυρνα καποιος στην κατασταση που του κανει κακο γιατι τα συμπτωματα θα επανερθουν πιο εντονα.
Για του λόγου το αληθές, να και ο bis που επιβεβαιώνει την παραπάνω θέση μου!!

Αρχική Δημοσίευση από bisbirikos
Ιsiliel, εννοειται οτι δεν κανεις siatsu στον εαυτο σου...
Προταση: Βαλε τον "δικο" σου να σε τριψει με αιθεριο ελαιο ylang-ylang (αραιωμενο εννοειται οκ?). Μαλλον θα ξεχασεις τους πονοκεφαλους σε 10-20 δευτερολεπτα...
Ναι πράγματι, μια καλή "εντριβή" (πριβέ-εντριβαί) ασχέτως αιθέριου ελαίου θεωρείται καλή θεραπεία διά πάσαν νόσον (και δια πάσαν μ@λ@κίαν). Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα, το έχω δοκιμάσει και τουλάχιστον την μ@λ@κίαν τη θεραπεύει, μπορώ να το βεβαιώσω
Ελπίζω να μη σας πειράζει που κάνω λίγη πλακίτσα με την υγεία σας πουλάκια μου, ε;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 13:12, 15-05-07:

#47
Κάθε άλλο Χαούλη το γέλιο κάνει καλό στην υγεία και μακραίνει τη ζωή!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Oralee (Κωνσταντίνα)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Oralee
H Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 5,264 μηνύματα.

H Oralee living, laughing and loving, έγραψε στις 10:02, 19-10-07:

#48
Λεπόοοοοοοοοοοοοοοοον..
Το ξεθάβω γιατί, να είναι καλά ο άνθρωπος που μου το πρότεινε και μπήκε και στον κόπο να μου το στείλει χωρίς καν να το ζητήσω (ευχαριστώ αλήθεια πάρα πολύ ), έχω περίπου μια εβδομάδα που χρησιμοποιώ το rescue remedy, τις πρώτες ημέρες πολύ συστηματικά, πλέον όποτε νιώθω πως το έχω ανάγκη. Ημουν σε άθλια συναισθηματική καταστάση, ένιωθα φοβερά πιεσμένη με την άδεια δικηγορίας, ένιωθα αφόρητα μόνη και όλα αυτά σε συνδυασμό με το ότι δεν μπορούσα να βγω όποτε ήθελα λογω διαβάσματος (αλλά και σχετικής έλλειψης άνθρωπων που να νιώθω αρκετά κοντά μου για να θέλω να βγω μαζί τους) και το ότι ένιωθα (και νιώθω) πως η ζωή μου έχει αλλάξει τραγικά τους τελευταίους μήνες (ακόμα αλλάζει και δεν ξέρω πότε και αν θα σταματήσει αυτό) κι εγώ κατά βάση απεχθάνομαι τις αλλαγές (όχι σίγουρο αυτό, ο παλιός μου εαυτός πάντως σίγουρα τις μισούσε! ), είχα καταλήξει κάθε που νύχτωνε να κάθομαι μόνη μες στο σπίτι μου και να σπαράζω (αλλά κυριολεκτικά να σπαράζω) στο κλάμα, μιλώντας ταυτόχρονα και στο μσν και κάνοντας πλάκα, προκειμένου και καλά να ξεχαστώ και να σταματήσω! Από την πρώτη στιγμή ένιωσα καλύτερα, την δεύτερη μέρα δε άρχισα να έχω και τρελά κέφια, κέφια που σε γενικές γραμμές εξακολουθώ να έχω μέχρι σήμερα (ένα θα σας πω.. πλέον στο μσν είμαι η Νάνα Μπανάνα! )
Κι επειδή το μήνυμά μου δεν θα είναι πλήρες, αν δεν αναφέρω την άποψη μου για την λεγόμενη ολιστική ιατρική, έχω να πω πως αν και είμαι υπέρμαχος της και έχω ξαναβοηθηθεί από αυτή (μέσω της ρεφλεξολογίας), εντούτοις είχα σχετικές αμφιβολίες σχετικά με την δράση των ανθοϊαμάτων. Πλέον τα συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους, εκτός από το ότι όντως βοηθάνε, έχουν και υπέροχο άρωμα και γεύση! Μόνο που θέλει προσοχή από που θα τα προμηθευτείτε, αφού αγόρασα ένα τόσο δα μπουκαλάκι στην τιμή των 8 ευρώ από ένα φαρμακείο για τον πατέρα μου που επίσης δεν νιώθει πολύ καλά τελευταία, αλλά εκείνος δεν έχει βοηθηθεί όσο θα περίμενα και νομίζω πως, επειδή το δοκίμασα πριν του το δώσω, πως δεν είναι όπως ακριβώς θα έπρεπε (αλλά δεν έχω ιδέα τι έχει λάθος ). Αυτά τα λέω με πάσα επιφύλαξη διότι ο πατέρας μου είναι άνθρωπος που πίνει καθημερινά τουλάχιστον 3, 4 ποτά και καπνίζει και δυόμισι πακέτα τσιγάρα και επειδή πολυ αμφιβάλλω πως δεν καπνίζει και δεν πίνει μισή ώρα μετά και δέκα λεπτά πριν όπως του είπα, ίσως φταίει κι αυτό για την έλλειψη δράσης που παρατηρώ..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Palladin

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη Palladin
H Palladin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,368 μηνύματα.

H Palladin έχω ένα μυστικό που όλα τα ομορφαίνει, έγραψε στις 10:14, 19-10-07:

#49
Εγώ δεν έχω καταλάβει από πού τα προμηθευόμαστε
Στη Θεσ/νίκη δεν έχω δει κανένα φαρμακείο που να γράφει "Ανθοϊάματα" ή κάτι τέτοιο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Oralee (Κωνσταντίνα)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Oralee
H Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 5,264 μηνύματα.

H Oralee living, laughing and loving, έγραψε στις 10:17, 19-10-07:

#50
Ειδικά για Θεσσαλονίκη, θα σου πει ο θεματοθέτης μόλις το δει.
Πάντως συνήθως ρωτώντας σε φαρμακεία τα βρίσκεις. Ψάξε για κανένα να λέει "ομοιοπαθητικά φάρμακα" (όχι πως έχουν σχέση τα ανθοϊάματα μ' αυτά, απλά συνήθως όσοι έχουν τέτοια, έχουν και ανθοϊάματα, εγώ έτσι βρήκα φαρμακείο εδώ και πήρα! )

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

 • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
   
 • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
  Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

 • Παρόμοια Θέματα
  • Γιατί γυρεύουμε πάντα το "Γιατί"; - Από venividivici
   Το θέμα έχει λάβει 2 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Φιλοσοφία και Ιστορία.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 15-07-16 στις 00:36.
  • Γιατί υπάρχει το "γιατί"; - Από Μαρουλάκι
   Το θέμα έχει λάβει 45 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Νεανικά θέματα.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 22-06-12 στις 14:38.
  • Γιατί; - Από Subject to change
   Το θέμα έχει λάβει 957 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Τα δικά σας παιχνίδια.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 03-06-12 στις 09:08.
  • ΑΕΙ ή TEI; Και γιατί; - Από manouno
   Το θέμα έχει λάβει 0 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Γ' Λυκείου & Απόφοιτοι.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 16-07-10 στις 12:38.
 • Προηγούμενο Θέμα Επόμενο Θέμα

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους