Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,107 εγγεγραμμένα μέλη και 2,388,277 μηνύματα σε 74,663 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Κοτόπουλο "Μέλι-Γάλα", με μουστάρδα

Great Chaos (Όττο)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Great Chaos
Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 50 ετών , επαγγέλεται Παραγωγός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,520 μηνύματα.

O Great Chaos I took a wrong turn in the Freak Parade έγραψε στις 21:37, 27-09-10:

#1
Απόψε έφτιαξα μια συνταγή δικής μου έμπνευσης, η οποία τελικά αποδείχτηκε ιδιαίτερα νόστιμη...

Συστατικά:

4 φιλέτα κοτόπουλου, μπούτι ή στήθος, τεμαχισμένα σε μπουκίτσες
Δύο κούπες γάλα φρέσκο
Μια κουταλιά του γλυκού μέλι
Τρεις κουταλιές του γλυκού cornflour
Πέντε κουταλιές της σούπας μουστάρδα, κατά προτίμηση απαλή
Τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Ένα μέτριο κρεμμύδι
Τρεις μέτριες σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, ρίγανη, θυμάρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το κοτόπουλο, το ελαιόλαδο, αλάτι, μπόλικο πιπέρι, πέντε-έξι κόκκους μπαχάρι, ρίγανη και θυμάρι. Τις αναλογίες των μυρωδικών πρέπει να τις βρείτε από μόνοι/ες σας, αφού σ' αυτό δεν υπάρχει συνταγή. Η πρότασή μου είναι να βάζετε τόσο από το κάθε μυρωδικό, έτσι ώστε καμμία γεύση να μην καλύπτει τις υπόλοιπες. Στη συγκεκριμένη συνταγή, το μόνο που πρέπει ελαφρώς να προεξέχει, είναι το πιπέρι.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα οποία έχουμε προηγουμένως ψιλοκόψει (κατά προτίμηση στον ηλεκτρικό τρίφτη). Σοτάρουμε το μείγμα, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και το περιχύνουμε με τη μουστάρδα. Το γυρνάμε πολλές φορές με ξύλινο κουτάλι, έτσι ώστε η μουστάρδα να καλύψει πλήρως κάθε μπουκίτσα του κοτόπουλου.

Στο μεταξύ, σε ένα μπολ, έχουμε βάλει το γάλα κι έχουμε ανακατέψει πολύ καλά το μέλι, μέχρι να διαλυθεί τελείως. Κατόπιν, διαλύουμε το cornflour, με προσοχή ώστε να μη σβολιάσει. Μόλις το κοτόπουλο με τα μυρωδικά και τη μουστάρδα έχει ροδίσει ικανοποιητικά, ρίχνουμε το μείγμα του γάλακτος στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε λίγο νερό, έτσι ώστε τα υγρά να καλύψουν το κοτόπουλο πλήρως. Ανακατεύουμε καλά και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά.

Μόλις η σάλτσα δέσει και το κοτόπουλο έχει μαγειρευτεί καλά, το φαγητό είναι έτοιμο.

Σερβίρετε με πιλάφι.

Καλή σας όρεξη...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

5 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Katerina192 (Κατερίνα)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη Katerina192
H Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 266 μηνύματα.

H Katerina192 I'm safe, up high, nothing can touch me έγραψε στις 21:41, 27-09-10:

#2
Απίστευτο... Το γάλα μέσα στο φαγητο μαζι με το μέλι δίνουν μια γλυκιά γεύση που εξισσοροπείται με τη μουσταρδα και όλο μαζι "δένει" με το κορν φλαούρ!! Πολύ καλό...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Buggs

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Buggs
Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 56 ετών και επαγγέλεται Συγγραφέας . Έχει γράψει 2,559 μηνύματα.

O Buggs έγραψε στις 21:52, 27-09-10:

#3
Πολύ η μουστάρδα και δύσκολος ο συνδυασμός όμως θα το δοκιμάσω στην πράξη. Η μπεσαμέλ όταν βράσει κι άλλο δεν ξεραίνεται ή πήζει πολύ;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Great Chaos (Όττο)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Great Chaos
Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 50 ετών , επαγγέλεται Παραγωγός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,520 μηνύματα.

O Great Chaos I took a wrong turn in the Freak Parade έγραψε στις 22:03, 27-09-10:

#4
Κοίταξε. Εγώ τη μουστάρδα την έβαλα με το μάτι, οι πέντε κουταλιές της σούπας που έγραψα είναι προϊόν εκτίμησης, ίσως εσφαλμένης. Κανείς δεν σε αναγκάζει να χρησιμοποιήσεις τόση πολλή, το καλύτερο είναι να προσαρμόσεις τη συνταγή στις δικές σου γεύσεις.

Το μίγμα του γάλακτος δεν πήζει, ώστε να μπορεί κάποιος να το χαρακτηρίσει ως "μπεσαμέλ". Γίνεται μια πολύ ωραία, δεμένη και απαλή υποκίτρινη σάλτσα, η οποία σε κάποιον που δεν ξέρει πώς το έφτιαξες θα θυμίζει κοτόπουλο αλά κρεμ, με μουστάρδα. Θα μπορούσες να το φτιάξεις και με κρέμα γάλακτος, ωστόσο θεωρώ ότι ο τρόπος που το παρασκεύασα είναι πολύ πιο light, ενώ δεν υπολείπεται σε τίποτε, σε υφή και σε γεύση.

Καλή επιτυχία, να έρθεις να μας πεις πώς σου βγήκε το φαγητό. Εδώ στο σπίτι πάντως προκάλεσε ενθουσιασμό, σε μικρούς και μεγάλους...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Buggs

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Buggs
Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 56 ετών και επαγγέλεται Συγγραφέας . Έχει γράψει 2,559 μηνύματα.

O Buggs έγραψε στις 22:11, 27-09-10:

#5
Αρχική Δημοσίευση από Great Chaos
Κοίταξε. Εγώ τη μουστάρδα την έβαλα με το μάτι, οι πέντε κουταλιές της σούπας που έγραψα είναι προϊόν εκτίμησης, ίσως εσφαλμένης. Κανείς δεν σε αναγκάζει να χρησιμοποιήσεις τόση πολλή, το καλύτερο είναι να προσαρμόσεις τη συνταγή στις δικές σου γεύσεις.

Το μίγμα του γάλακτος δεν πήζει, ώστε να μπορεί κάποιος να το χαρακτηρίσει ως "μπεσαμέλ". Γίνεται μια πολύ ωραία, δεμένη και απαλή υποκίτρινη σάλτσα, η οποία σε κάποιον που δεν ξέρει πώς το έφτιαξες θα θυμίζει κοτόπουλο αλά κρεμ, με μουστάρδα. Θα μπορούσες να το φτιάξεις και με κρέμα γάλακτος, ωστόσο θεωρώ ότι ο τρόπος που το παρασκεύασα είναι πολύ πιο light, ενώ δεν υπολείπεται σε τίποτε, σε υφή και σε γεύση.

Καλή επιτυχία, να έρθεις να μας πεις πώς σου βγήκε το φαγητό. Εδώ στο σπίτι πάντως προκάλεσε ενθουσιασμό, σε μικρούς και μεγάλους...
Α κατάλαβα, το κορν φλαουρ, είναι τόσο λίγο ώστε το μείγμα έρχεται σε πυκτή σάλτσα, κάτι σαν τη σάλτσα για λαχανοντολμάδες. Χμμμμ ενδιαφέρουσα η προσθήκη της μουστάρδας.

Εκ πρώτης όψεως νομίζω ότι δεν πρέπει να βγεί πολύ πυκτή η σάλτσα, πρέπει να ρεει καμπόσο όμως όχι και νερουλή. Αν πήξει ξεραίνει και βαραίνει το φαγητό. Δικιο έχεις για την κρέμ φρές σε σύγκριση, είαι άλλη φάση, και η γεύση της τείνει να δεσπόζει, αντί να αναδεικνύει τις άλλες. Πρέπει να επανέλθω μετά την δοκιμή

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

moonlight

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη moonlight
H moonlight αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,526 μηνύματα.

H moonlight έγραψε στις 07:02, 28-09-10:

#6
βρε κοιτα τον αντρικο πληθυσμο που συζηταει για συνταγες!!! τα συγχαρητηρια μου παιδες!!
χαουλα θα το δοκιμασω αυτο με το γαλα γιατι προβληματιζομουν πολυ για τη χρηση φρεσκιας κρεμας (οτι ειναι παχυντικη και βαρια) οταν εκανα ενα παρομοιο φαγητο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Buggs

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Buggs
Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 56 ετών και επαγγέλεται Συγγραφέας . Έχει γράψει 2,559 μηνύματα.

O Buggs έγραψε στις 07:32, 28-09-10:

#7
Αρχική Δημοσίευση από moonlight
βρε κοιτα τον αντρικο πληθυσμο που συζηταει για συνταγες!!! τα συγχαρητηρια μου παιδες!!

Αναπτύσσουμε υγιείς αξίες υποθέτω. Στο κάτω κάτω αν ένας (άντρας ή γυναίκα) έχει καλό φαί καλόν ύπνο και καλό σέξ, τι άλλο θέλει;

υ.γ. Σε εποχές που λόγω ΓΑΠ και χίλιων άλλων ποδαριών του διαβόλου, τείνουμε να χάσουμε τον καλό υπνο και το καλό σέξ, τουλάχιστον ας κάνουμε ότι μπορούμε για να τρώμε καλά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

moonlight

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη moonlight
H moonlight αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,526 μηνύματα.

H moonlight έγραψε στις 10:05, 28-09-10:

#8
συμφωνω φιλε μπαγκς. εξαλλου η μαγειρικη ειναι μια ασχολια που παντα χαλαρωνει τον ανθρωπο..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 15:33, 28-09-10:

#9
Έτοιμη και η φωτογραφία:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

7 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους