×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,032 μέλη και 2,416,353 μηνύματα σε 75,349 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 556 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Ρυζότο με βασιλομανίταρα

cibyllian (Μπούι)

Περιβόητο Μέλος

H Μπούι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών . Έχει γράψει 1,123 μηνύματα.

H cibyllian τραβώντας τις κοτσίδες της......... έγραψε: στις 11:00, 29-09-10:

#1
Λοιπόν, συνταγή για γκουρμέ τύπους:

Υλικά:
1 κουτί αποξηραμένα βασιλομανίταρα (τσούζουν λίγο στην τιμή, αλλά αξίζει τον κόπο)
1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί (καλής ποιότητας, μη σας πιάσουν οι τσιφουτιές και "χαλάσετε" το φαί)
2 μεγάλες κουταλιές βούτυρο (μην αντικαταστήσετε με λάδι, είπαμε γκουρμέ ... όχι υγιεινό)
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κούπες ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι
αλάτι, πιπέρι (φρεσκοτριμμένο ε, .... γκουρμέ είπαμε)
τριμμένη παρμεζάνα (φρέσκια, όχι σακουλάκι .... μην τα ξαναπώ για τα γκουρμέ)

Εκτέλεση:
Μουλιάζετε τα βασιλομανίταρα σε χλιαρό νερό για 10-15 λεπτά. Μετά τα στραγγίζετε καλά και τα κόβετε σε λωρίδες.
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο (θα μυρίσουν τα χέρια, αλλά τι να κάνουμε)
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε 1 κουταλιά βούτυρο και σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στη συνέχεια ρίχνετε και τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σωτάρισμα.
Ρίχνετε το λευκό κρασί, αφήνετε να "τραβήξει" λίγο και μετά προσθέτετε νερό (6 κούπες). Αφήνετε να βράσει για κανένα 15λεπτο.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο και σωτάρετε σε αυτό το ρύζι (2 κούπες). Προσθέτετε τον καυτό ζωμό (με προσοχή γιατί θα "πετάξει" λίγο) και ανακατεύετε. Στη συνέχεια ρίχνετε αλάτι και πιπέρι (μην το παρακάνετε στο πιπέρι, γιατί θα βάλουμε και μετά) !
Αφήνετε να πάρει μια βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να συνεχιστεί το βράσιμο μέχρι να "μελώσει" το ρυζότο (για όσους δεν γνωρίζουν, το αρμπόριο και το καρναρόλι δεν κάνουν σπυρωτό ρυζότο, αλλά κάτι σε πιο λαπά).
Στη συνέχεια κλείνετε το μάτι, προσθέτετε τριμμένη παραμεζάνα (λίγο) και ανατεύετε.

Σερβίρετε και από πάνω προσθέτετε τριμμένη παρμεζάνα και πιπέρι.
2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

takis.stathis

Νεοφερμένος

Ο takis.stathis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 7 μηνύματα.

O takis.stathis έγραψε: στις 16:32, 20-03-12:

#2
το ¨βασιλικό" είναι η ρολς ρόις των μανιταριών. Στα Γρεβενά ξέρουν, αλλά να μην το χαραμίζουμε με ρυζώτο..
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Alejandro Papas (Alive in Illusion)

Επιφανές Μέλος

Ο Alive in Illusion αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Ηθοποιός . Έχει γράψει 2,642 μηνύματα.

O Alejandro Papas Roses in a glass dead and wilted... έγραψε: στις 17:49, 20-03-12:

#3
νοστιμο φαινεται

με αλλου ειδους μανιταρια γινεται?
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος