Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,080 εγγεγραμμένα μέλη και 2,387,733 μηνύματα σε 74,628 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Μεθυσμένη Σαρλότ Σοκολάτας

Ophelia (Μάρα)

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη Ophelia
H Μάρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 786 μηνύματα.

H Ophelia έγραψε στις 12:55, 29-09-10:

#1
Μια τούρτα που γεννήθηκε εν μέσω εξεταστικής και αν μη τι άλλο περιέχει πολύ καφέ και αλκοολ...

Υλικά:
-Σαβαγιάρ (δεν σας λέω πόσα γιατί δεν ξέρω σε τι σκεύος θα την κάνετε, μουχαχα )
Εγώ χρειάστηκα 1+1/2 πακέτο αλλά σας προτείνω καλύτερα να πάρετε 2 πακετάκια και να κάνετε δοκιμές πριν ξεκινήσετε το γλυκό, να δείτε πως θα τα στρώσετε, πόσα θα βάλετε που, κλπ

-12 φλυτζανάκια εσπρέσσο δυνατό (πλιζζ μην βάλετε στιγμιαίο ή φίλτρου, δεν θα γίνει καλό )
- 5 σφηνάκια αμαρέτο (εγώ έβαλα disaronno γιατί αυτό είχαμε στο σπίτι αλλά αν κάποιος θέλει να βάλει κάτι άλλο, πχ kahlua, δεν υπάρχει πρόβλημα)

Για την κρεμούλα:
-400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
-300 γρ. κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής (35% λιπαρά)
-400 γρ. κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής, που θα την χτυπήσετε σε παγωμένο κάδο μίξερ μέχρι να σας γίνει σφιχτή σαντιγί (μην τυχόν και πάρετε light κρέμα γάλακτος, δεν θα σας πήξει ποτέ )
-1 σφηνάκι baileys προαιρετικό (νταξ, είμαι αλκοολική το παραδέχομαι αλλά δινει εξτρα άρωμα)
-1 κουταλάκι του καφέ στιγμιαίο καφέ

Για το γλάσσο:
-200 γρ. σοκολάτα γάλακτος (η κλασική κόκκκινη ΙΟΝ είναι πολύ καλή για αυτή την δουλειά)
-200 γρ. κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση:
Το λοιπόν, φτιάχνετε τον espresso και τον αδειάζετε σε ένα μπολάκι μαζί με το αμαρέττο. Βουτάτε μέσα τα σαβαγιάρ για ελάχιστο χρόνο και τα στρώνετε περιμετρικά της φόρμας και στον πάτο της. Μην τα αφήσετε πολύ ώρα μέσα στον καφέ γιατί θα σας παπαριάσουν και δεν θα στέκονται με τίποτις. Ένα γρήγορο πέρασμα αρκεί...βάζετε την φόρμα στην κατάψυξη μέχρι να φτιάξετε την κρέμα.

Για την κρέμα λοιπόν, βάζετε τα 400 γρ. της κρύας κρέμας γάλακτος να χτυπιούνται άγρια με το μίξερ μέχρι να γίνει σαν γιούρτι (επαναλαμβάνω: κρύα κρέμα γάλακτος σε παγωμένο κάδο μίξερ). Μετά βάζετε σε ένα κατσαρολάκι τα άλλα 300 γρ. της κρέμας γάλακτος μαζί με ένα κουταλάκι στιγμιαίο καφέ και ένα σφηνάκι baileys να ζεσταθούν καλά. Αφού λοιπόν δείτε οτι η κρέμα είναι στο τσακ να αρχίσει να βράζει (με το που δείτε μπουρμπουλίθρες την τραβάτε από το μάτι), την αδειάζετε σε ένα μεγάλο μπολ (κατά προτίμηση γυάλινο) και κόβετε μέσα την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια. Ανακατεύετε απαλά απαλά με μια σπατουλίτσα μέχρι το μίγμα να γίνει λείο και γυαλιστερό- σαν μια νερουλή σος σοκολάτας φανταστείτε. Αφού πάρει το μίγμα θερμοκρασία δωματίου, προσθέτετε την παγωμένη σαντιγύ που φτιάξατε πριν (προσοχή: η ενσωμάτωση πρέπει να γίνει με μαλακές, κυκλικές κινήσεις για να μην χάσουμε τον αέρα και να μας βγεί αφράτη η κρέμα ). Ανακατεύετε καλά και η κρεμούλη είνα έτοιμη!

Μετά, βγάζετε από την κατάψυξη την φόρμα με τα σαβαγιάρ και την γεμίζετε με την μισή κρέμα. Από πάνω στρώνετε και δεύτερο στρώμα με τα μουλιασμένα μπισκότα και τελειώνετε με κρέμα. Το βάζετε όπως είναι στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες. Αν μπορείτε να την φτιάξετε και μια μέρα πριν την καταναλώσετε, ακόμα καλύτερα!!

Ξεφορμάρετε σε μια ωραία πιατέλα και γλασάρετε...για γαρνίρισμα μπορείτε να τρίψετε με το εργαλείο της παρμεζάνας φλοίδες απο σοκολάτα (εγώ έτριψα ότι μου περίσεψε κατά την παρασκευή: λίγη κουβερτούρα, λίγη γάλακτος και λίγη άσπρη που είχαμε σπίτι)

π.ς Η συνταγή της κρέμας και του γλάσου είναι από την συνταγή του Παρλιάρου Σαρλότ σοκολάτας. Τα υπόλοιπα είναι τραγικοί αυτοσχεδιασμοί μου...

π.ςς Κανονικά η Σαρλότ πρέπει να γίνει σε ειδικό σκεύος για να έχουν κλίση τα μπισκότα και να αναποδογυριστεί (βλ. εικόνα Λιχούδη)...ωστόσο επειδή εγώ τέτοιο σκεύος δεν είχα το έκανα σε απλή φόρμα με σούστα. Εσείς αν γουστάρετε κάντε την και σε πυρέξ, το ίδιο πράγμα θα βγει!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

5 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

athene (Αθηνά)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη athene
H Αθηνά αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 230 μηνύματα.

H athene η κατάρα του ροκά.. έγραψε στις 13:33, 29-09-10:

#2
Τέλειο φαίνεταιιιι!!! Τι σ κάνει αυτή η εξεταστική όμως..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Άγγελος
Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,663 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε στις 13:36, 29-09-10:

#3
καιπως τη ξεμεθαμε μετα?
της ριχνουμε καφέ?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Imadlak (Άννα)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Imadlak
H Άννα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών , επαγγέλεται Παραγωγός και μας γράφει απο Ουγγαρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,928 μηνύματα.

H Imadlak έγραψε στις 22:38, 08-07-11:

#4
Πολυ ωραια μου φαινεται!!!Σιγουρα θα την φτιαξω!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους