×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,040 μέλη και 2,416,968 μηνύματα σε 75,384 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 537 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Σαλάτα Ρόκα με Αβοκάντο και πορτοκάλι

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,040 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε: στις 18:26, 02-11-10:

#1
Σαλάτα Ρόκα με Αβοκάντο και πορτοκάλι
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSCN2493a.jpg
Εμφανίσεις:  371
Μέγεθος:  405,4 KB

Υλικά για 4 άτομα:

1 μέτριο γινωμένο αβοκάντο
1 μαρουλάκι
1 μικρό ματσάκι ρόκα
1 πορτοκάλι
1 κουταλιά του γλυκού μέλι
Λάδι, ξύδι, μουστάρδα

Κόβουμε σε ένα μπολ το μαρούλι και τη ρόκα.
Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια σε μέγεθος ζαριού. Το προσθέτουμε στο μπολ.
Προαιρετικά, ξύνουμε λίγη από τη φλούδα του πορτοκαλιού και τη βράζουμε λιγάκι σε μικρό κατσαρολάκι με λίγο νερό, ίσα να απελευθερώσει το άρωμά της.
Το υπόλοιπο πορτοκάλι το ξεφλουδίζουμε, το κόβουμε σε κυβάκια και το προσθέτουμε κι αυτό στη σαλάτα μας, μαζί με το ξύσμα.

Για τη σάλτσα, βάζουμε σε ένα μικρό σκεύος την ποσότητα του λαδιού που θέλουμε για τη σαλάτα μας, ξύδι, μουστάρδα και μια κουταλιά μέλι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. (Εγώ το χτυπάω με το μιξεράκι του φραπέ )

Περιχύνουμε τη σαλάτα μας και είμαστε έτοιμοι!

Μπορούμε φυσικά να προσθέσουμε και κρουτόν εάν μας αρέσουν. Ταιριάζει επίσης και λίγο κρεμμυδάκι φρέσκο για όσους τους αρέσει.

Καλή σας όρεξη!
10 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,040 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε: στις 18:31, 02-11-10:

#2
Χρήσιμο tip για το Αβοκάντο:

Για να ωριμάσουν πιο γρήγορα τα αβοκάντο, τα τυλίγουμε με εφημερίδα και τα αφήνουμε για 1 ημέρα περίπου σε σκιερό μέρος εκτός ψυγείου. Επίσης για να επιταχύνουμε την ωρίμανση τους, τα τοποθετούμε δίπλα σε άλλα φρούτα όπως π.χ. μπανάνες ή μήλα ή ακόμα και ντομάτες, που όπως και τα αβοκάντο παράγουν πολύ αιθυλένιο και κάνουν τα φρούτα να ωριμάζουν πιο γρήγορα και φυσικά.
Περισσότερα εδώ.
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Great Chaos (Όττο)

Επιφανές Μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 50 ετών , επαγγέλεται Παραγωγός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,519 μηνύματα.

O Great Chaos I took a wrong turn in the Freak Parade έγραψε: στις 22:19, 02-11-10:

#3
Η αγαπημένη μου χειμερινή σαλάτα. Περίμενα πώς και πώς να βγουν τα μαρούλια και οι ρόκες για να την ξαναδοκιμάσω...
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Noisette (Φωτεινός Θάλαμος)

Επιφανές Μέλος

H Φωτεινός Θάλαμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Συντάκτης . Έχει γράψει 2,624 μηνύματα.

H Noisette Love is our resistance. έγραψε: στις 22:48, 02-11-10:

#4
Τα φρούτα μέσα στην σαλάτα πάνε τόσο πολύ! Ειδικά το πορτοκάλι συνδυασμένο με το μέλι της σάλτσας!
2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Great Chaos (Όττο)

Επιφανές Μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 50 ετών , επαγγέλεται Παραγωγός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,519 μηνύματα.

O Great Chaos I took a wrong turn in the Freak Parade έγραψε: στις 23:02, 02-11-10:

#5
Μάρω την έφτιαξες κι εσύ τούτη τη σαλάτα;
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Noisette (Φωτεινός Θάλαμος)

Επιφανές Μέλος

H Φωτεινός Θάλαμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Συντάκτης . Έχει γράψει 2,624 μηνύματα.

H Noisette Love is our resistance. έγραψε: στις 23:05, 02-11-10:

#6
Τσου!Την φαντασιώνομαι!

Συνήθως βάζω στην ρόκα και το μαρούλι μήλο...και την σάλτσα με το μέλι! Αλλά νομίζω το πορτοκάλι θα είναι μπουκιά και συχώριο!
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Katerina192 (Κατερίνα)

Δραστήριο Μέλος

H Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 266 μηνύματα.

H Katerina192 I'm safe, up high, nothing can touch me έγραψε: στις 22:51, 03-11-10:

#7
Αγαπητή μου Isiliel, με κάνεις περήφανη...Εύγε!!



Μια ερωτησούλα...Βάζεις ξύδι απο λευκό κρασί ή απο κόκκινο??
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,040 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε: στις 22:55, 03-11-10:

#8
Με προβλημάτισες τώρα.

Βάζω ό,τι έχουμε, δηλαδή συνήθως κόκκινο.
Την πρώτη φορά το δοκίμασα με μπαλσάμικο και δεν του πήγαινε καθόλου.

Εσύ τι λες; Το λευκό θα ταίριαζε καλύτερα;
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Katerina192 (Κατερίνα)

Δραστήριο Μέλος

H Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 266 μηνύματα.

H Katerina192 I'm safe, up high, nothing can touch me έγραψε: στις 22:59, 03-11-10:

#9
Επειδή έχει έντονη γεύση γενικά με το πορτοκάλι και το μέλι, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις λευκό ξύδι γιατί έχει πιο ελαφριά μυρωδιά... Εκτός και αν σας αρέσει πολύ η μυρωδιά του ξυδιού! Τότε χρησιμοποίησε το χιλιοδιαφημισμένο... Πάντως εμείς στη σχολή βάζουμε λευκό σε ότι έχει να κάνει με κρύα κουζίνα περισσότερο... Μέχρι τώρα τουλάχιστον!
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,040 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε: στις 23:06, 03-11-10:

#10
Έτσι όπως φέρνω τις γεύσεις στο μυαλό μου, νομίζω πως έχεις δίκιο! Θα έκανε τη σαλάτα πολύ πιο ...ανάλαφρη. Θα το δοκιμάσουμε!
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Katerina192 (Κατερίνα)

Δραστήριο Μέλος

H Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 266 μηνύματα.

H Katerina192 I'm safe, up high, nothing can touch me έγραψε: στις 23:11, 03-11-10:

#11
Δοκιμάσε το και πες μου...
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια