Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,088 εγγεγραμμένα μέλη και 2,387,953 μηνύματα σε 74,642 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Σαλάτα Ρόκα με Αβοκάντο και πορτοκάλι

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 18:26, 02-11-10:

#1
Σαλάτα Ρόκα με Αβοκάντο και πορτοκάλι
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSCN2493a.jpg
Εμφανίσεις:  367
Μέγεθος:  405,4 KB

Υλικά για 4 άτομα:

1 μέτριο γινωμένο αβοκάντο
1 μαρουλάκι
1 μικρό ματσάκι ρόκα
1 πορτοκάλι
1 κουταλιά του γλυκού μέλι
Λάδι, ξύδι, μουστάρδα

Κόβουμε σε ένα μπολ το μαρούλι και τη ρόκα.
Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια σε μέγεθος ζαριού. Το προσθέτουμε στο μπολ.
Προαιρετικά, ξύνουμε λίγη από τη φλούδα του πορτοκαλιού και τη βράζουμε λιγάκι σε μικρό κατσαρολάκι με λίγο νερό, ίσα να απελευθερώσει το άρωμά της.
Το υπόλοιπο πορτοκάλι το ξεφλουδίζουμε, το κόβουμε σε κυβάκια και το προσθέτουμε κι αυτό στη σαλάτα μας, μαζί με το ξύσμα.

Για τη σάλτσα, βάζουμε σε ένα μικρό σκεύος την ποσότητα του λαδιού που θέλουμε για τη σαλάτα μας, ξύδι, μουστάρδα και μια κουταλιά μέλι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. (Εγώ το χτυπάω με το μιξεράκι του φραπέ )

Περιχύνουμε τη σαλάτα μας και είμαστε έτοιμοι!

Μπορούμε φυσικά να προσθέσουμε και κρουτόν εάν μας αρέσουν. Ταιριάζει επίσης και λίγο κρεμμυδάκι φρέσκο για όσους τους αρέσει.

Καλή σας όρεξη!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

10 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 18:31, 02-11-10:

#2
Χρήσιμο tip για το Αβοκάντο:

Για να ωριμάσουν πιο γρήγορα τα αβοκάντο, τα τυλίγουμε με εφημερίδα και τα αφήνουμε για 1 ημέρα περίπου σε σκιερό μέρος εκτός ψυγείου. Επίσης για να επιταχύνουμε την ωρίμανση τους, τα τοποθετούμε δίπλα σε άλλα φρούτα όπως π.χ. μπανάνες ή μήλα ή ακόμα και ντομάτες, που όπως και τα αβοκάντο παράγουν πολύ αιθυλένιο και κάνουν τα φρούτα να ωριμάζουν πιο γρήγορα και φυσικά.
Περισσότερα εδώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Great Chaos (Όττο)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Great Chaos
Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 50 ετών , επαγγέλεται Παραγωγός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,520 μηνύματα.

O Great Chaos I took a wrong turn in the Freak Parade έγραψε στις 22:19, 02-11-10:

#3
Η αγαπημένη μου χειμερινή σαλάτα. Περίμενα πώς και πώς να βγουν τα μαρούλια και οι ρόκες για να την ξαναδοκιμάσω...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Noisette (Φωτεινός Θάλαμος)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Noisette
H Φωτεινός Θάλαμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Συντάκτης . Έχει γράψει 2,647 μηνύματα.

H Noisette Love is our resistance. έγραψε στις 22:48, 02-11-10:

#4
Τα φρούτα μέσα στην σαλάτα πάνε τόσο πολύ! Ειδικά το πορτοκάλι συνδυασμένο με το μέλι της σάλτσας!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Great Chaos (Όττο)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Great Chaos
Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 50 ετών , επαγγέλεται Παραγωγός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,520 μηνύματα.

O Great Chaos I took a wrong turn in the Freak Parade έγραψε στις 23:02, 02-11-10:

#5
Μάρω την έφτιαξες κι εσύ τούτη τη σαλάτα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Noisette (Φωτεινός Θάλαμος)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Noisette
H Φωτεινός Θάλαμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Συντάκτης . Έχει γράψει 2,647 μηνύματα.

H Noisette Love is our resistance. έγραψε στις 23:05, 02-11-10:

#6
Τσου!Την φαντασιώνομαι!

Συνήθως βάζω στην ρόκα και το μαρούλι μήλο...και την σάλτσα με το μέλι! Αλλά νομίζω το πορτοκάλι θα είναι μπουκιά και συχώριο!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Katerina192 (Κατερίνα)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη Katerina192
H Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 266 μηνύματα.

H Katerina192 I'm safe, up high, nothing can touch me έγραψε στις 22:51, 03-11-10:

#7
Αγαπητή μου Isiliel, με κάνεις περήφανη...Εύγε!!



Μια ερωτησούλα...Βάζεις ξύδι απο λευκό κρασί ή απο κόκκινο??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 22:55, 03-11-10:

#8
Με προβλημάτισες τώρα.

Βάζω ό,τι έχουμε, δηλαδή συνήθως κόκκινο.
Την πρώτη φορά το δοκίμασα με μπαλσάμικο και δεν του πήγαινε καθόλου.

Εσύ τι λες; Το λευκό θα ταίριαζε καλύτερα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Katerina192 (Κατερίνα)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη Katerina192
H Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 266 μηνύματα.

H Katerina192 I'm safe, up high, nothing can touch me έγραψε στις 22:59, 03-11-10:

#9
Επειδή έχει έντονη γεύση γενικά με το πορτοκάλι και το μέλι, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις λευκό ξύδι γιατί έχει πιο ελαφριά μυρωδιά... Εκτός και αν σας αρέσει πολύ η μυρωδιά του ξυδιού! Τότε χρησιμοποίησε το χιλιοδιαφημισμένο... Πάντως εμείς στη σχολή βάζουμε λευκό σε ότι έχει να κάνει με κρύα κουζίνα περισσότερο... Μέχρι τώρα τουλάχιστον!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 23:06, 03-11-10:

#10
Έτσι όπως φέρνω τις γεύσεις στο μυαλό μου, νομίζω πως έχεις δίκιο! Θα έκανε τη σαλάτα πολύ πιο ...ανάλαφρη. Θα το δοκιμάσουμε!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Katerina192 (Κατερίνα)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη Katerina192
H Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 266 μηνύματα.

H Katerina192 I'm safe, up high, nothing can touch me έγραψε στις 23:11, 03-11-10:

#11
Δοκιμάσε το και πες μου...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους