Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,083 εγγεγραμμένα μέλη και 2,387,817 μηνύματα σε 74,635 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Απορίες μαγειρικής

Subject to change (Λία)

Founder

Το avatar του χρήστη Subject to change
H Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Web developer . Έχει γράψει 9,471 μηνύματα.

H Subject to change έγραψε στις 00:34, 04-12-10:

#1
Με αφορμή μια δική μου απορία, ανοίγω το παρόν ώστε να μπορούμε να ρωτάμε διάφορα περί μαγειρικής χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε ξεχωριστά θέματα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Isiliel : 23-08-11 στις 13:25. Αιτία: split για νέο θέμα
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Noisette (Φωτεινός Θάλαμος)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Noisette
H Φωτεινός Θάλαμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Συντάκτης . Έχει γράψει 2,647 μηνύματα.

H Noisette Love is our resistance. έγραψε στις 21:30, 18-12-10:

#2
Να σας ρωτήσω...Ξέρει κανείς πως μπορούμε να διατηρήσουμε την σοκολάτα για φοντύ αν δεν διαθέτουμε το κατάλληλο σκεύος;;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

moonlight

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη moonlight
H moonlight αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,526 μηνύματα.

H moonlight έγραψε στις 12:39, 17-02-11:

#3
ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει κανεις πως μπορω να υπολογισω ποση ποσοτητα ζελατινης σε σκονη θα βαλω στην κρεμα που θελω να κανω που να αντιστοιχει σε 4 φυλλα ζελατινης. δυστυχως εψαξα και δεν βρηκα ζελατινη σε φυλλα, μονο σε σκονη και δεν ξερω τωρα ποση ποσοτητα να βαλω..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Άγγελος
Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,663 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε στις 13:06, 17-02-11:

#4
γιατι ζελατινη?

στην κρεμα η μανα μου τουλαχιστον μονο κορν φλαουερ βαζει..

η ζελατινη ειναι απο λιπος ζωικο τρελες αγελαδες κλπ..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

moonlight

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη moonlight
H moonlight αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,526 μηνύματα.

H moonlight έγραψε στις 13:10, 17-02-11:

#5
αφου ετσι λεει η συνταγη.. ειναι κρεμα με ινδοκαρυδο και γαλα καρυδας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Oralee (Κωνσταντίνα)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Oralee
H Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 5,264 μηνύματα.

H Oralee living, laughing and loving, έγραψε στις 14:31, 17-02-11:

#6
Σε γενικές γραμμές ισχύει ότι για ένα λίτρο υγρού μείγματος χρησιμοποιούμε από 2 έως 5 γρ. ζελατίνης, ανάλογα και με την εφαρμογή που θέλουμε να κάνουμε και το πόσο πηχτό θέλουμε να είναι το μείγμα μας. Για μεγαλύτερη ασφάλεια, όμως, είναι προτιμότερο να διαβάζουμε τις οδηγίες χρήσης επάνω στο κουτί και να ακολουθούμε την προτεινόμενη δοσολογία
Πηγή

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Boom

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Boom
Ο Boom αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 7,202 μηνύματα.

O Boom έγραψε στις 14:41, 17-02-11:

#7
Ζελατίνη παίρνεις από ζαχαροπλαστείο.
Το ίδιο με τη kajira λέει και εδώ.

Βρήκα κάτι.
Καλημέρα,μου έφεραν χθες ένα σακουλάκι με χύμα ζελατίνη σε κόκους!
Μήπως γνωρίζει κάποιος την αντιστοιχία σκόνης με φύλλα ζελατίνης?
Π.χ. 1 φύλλο ζελατίνης αντιστοιχεί σε ? κουταλιά σκόνη.
Περιμένω με αγωνία γιατί σήμερα υποσχέθηκα πανακότα στους άντρες μου!!!!!!!!
5-6 φυλλα ζελατινης αντιστοιχουν με ενα φακελακι σκονη 12γρ.

Ελπιζω να βοηθησα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Boom : 17-02-11 στις 14:57.
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

moonlight

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη moonlight
H moonlight αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,526 μηνύματα.

H moonlight έγραψε στις 01:45, 18-02-11:

#8
ευχαριστω κοριτσαρες μου για τις πληροφοριες!θα το δοκιμασω αυριο ή μεθαυριο και θα σας πω!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Boom

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Boom
Ο Boom αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 7,202 μηνύματα.

O Boom έγραψε στις 19:07, 18-02-11:

#9
Περιμένω δεματάκι με το γλυκό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Noisette (Φωτεινός Θάλαμος)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Noisette
H Φωτεινός Θάλαμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Συντάκτης . Έχει γράψει 2,647 μηνύματα.

H Noisette Love is our resistance. έγραψε στις 20:17, 16-03-11:

#10
Θέλω να μάθω να φτιάξω την παρακάτω τούρτα μέχρι τον Ιούνιο που είναι τα γενέθλια μου...Ξέρει κανείς/καμία να την φτιάχνει;
Συνημμένο Αρχείο 37022

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Noisette : 06-11-12 στις 12:42.
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

katalinos

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη katalinos
Ο katalinos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 446 μηνύματα.

O katalinos έγραψε στις 20:22, 16-03-11:

#11
όχι , αλλά ξέρω να την φάω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Noisette (Φωτεινός Θάλαμος)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Noisette
H Φωτεινός Θάλαμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Συντάκτης . Έχει γράψει 2,647 μηνύματα.

H Noisette Love is our resistance. έγραψε στις 20:25, 16-03-11:

#12
Αρχική Δημοσίευση από katalinos
όχι , αλλά ξέρω να την φάω
εγώ πάλι δυσκολεύομαι και σε αυτό...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 20:25, 16-03-11:

#13
Αυτή η επικάλυψη λέγεται "ζαχαρόπαστα". Δεν έχω φτιάξει ποτέ (εννοείται ) αλλά αν ψάξεις εδώ, θα βρεις πιστεύω αρκετές οδηγίες για τη λογική επεξεργασίας της ζαχαρόπαστας. Το σχέδιο... θα πρέπει να το φτιάξεις όπως το βλέπεις μάλλον.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Boom

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Boom
Ο Boom αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 7,202 μηνύματα.

O Boom έγραψε στις 20:26, 16-03-11:

#14
Τι φανταστική τούρτα!
Κρίμα ρε συ να την φάτε, κάνε κάτι απλό και κάνε με μη φαγώσιμα υλικά αυτό το σχέδιο για να σου μείνει.
Τζάμπα κόπος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

prinCess.

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη prinCess.
H prinCess. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών . Έχει γράψει 5,644 μηνύματα.

H prinCess. έγραψε στις 22:26, 16-03-11:

#15
Άμα πας σε κάποιο προχώ ζαχαροπλαστείο (τουρτατζίδικο);
Θα στο φτιάξουν λογικά, αλλά θα την πληρώσεις χρυσή, οπότε καλύτερα αρκέσου στην φωτό, στη τελική μια τούρτα είναι, και πάρε μια πλαστική ή χάρτινη τέτοια.

Στη τελική κάνε add τον Παρλιάρο στο facebook και ρώτα τον.
Πάντως δεν είναι για φάγωμα :/

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Noisette (Φωτεινός Θάλαμος)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Noisette
H Φωτεινός Θάλαμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Συντάκτης . Έχει γράψει 2,647 μηνύματα.

H Noisette Love is our resistance. έγραψε στις 22:51, 16-03-11:

#16
Αρχική Δημοσίευση από ^prinCess^
Άμα πας σε κάποιο προχώ ζαχαροπλαστείο (τουρτατζίδικο);
Θα στο φτιάξουν λογικά, αλλά θα την πληρώσεις χρυσή, οπότε καλύτερα αρκέσου στην φωτό, στη τελική μια τούρτα είναι, και πάρε μια πλαστική ή χάρτινη τέτοια.

Στη τελική κάνε add τον Παρλιάρο στο facebook και ρώτα τον.
Πάντως δεν είναι για φάγωμα :/
Έχω ενημερωθεί από "προχώ" ζαχαροπλαστείο για τέτοιου είδους τούρτες και τις κάνουν σίγουρα πάνω από 3 κιλά και περίπου 20-25ευρώ το κιλό... Δεν λέει λοιπόν για ένα κέικ με ζαχαρόπαστα να δώσεις τόσα λεφτά!

Θα την δοκιμάσω να την φτιάξω και ότι βγει!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 23:11, 16-03-11:

#17
Θα περιμένουμε να δούμε φωτογραφίες!!! Πιάνει το χέρι σου εσένα, άρα καλή θα βγει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

lady31ath

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη lady31ath
H lady31ath αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών . Έχει γράψει 83 μηνύματα.

H lady31ath έγραψε στις 20:44, 20-03-11:

#18
Ειναι παρα πολυ στη μοδα το design στις τουρτες....Η κορη ενος κοντινου μου προσωπου το κανει σαν δουλεια....αλλα μενει στο εξωτερικο..... φτιαχνει τουρτες σε διαφορα σχεδια αναλογα με το επαγγελμα του ανθρωπου και το τι ζηταει.....τις πιο πολλες ιδεες τις βρηκε στο youtube και ετσι εχει ενα εισοδημα.....απο στομα σε στομα η δουλεια της παει καλυτερα....Και δεν μιλαμε για τις τουρτες που απλα βαζουν το ζελεδακι με το σχεδιακι ...αλλα εχουν ογκο.....

Φωτογραφιες
Εδω εχει φωτογραφιες video απο διαφορες τουρτες...
http://www.youtube.com/watch?v=g9aSd...eature=related

Τουρτα τσαντα
Εδω δειχνει τα βασικα για φτιαξεις το σχεδιο της τουρτας ...σαν κατασκευη πως κοβεις το "πατρον" για την τουρτα
Δεν λεει τα υλικα για τη βαση ή τις κρεμες....αυτα τα υλικα πιστευω να τα βρεις σε καποιο βιβλιο μαγειρικης ή εαν κανεις αναζητηση στο google
Επισης καλο video ειναι και αυτο για τα βασικα ....
http://www.youtube.com/watch?v=IsrgS...layer_embedded

Ζαχαροπαστα
Τελος εδω δειχνει πως να φτιαξεις τη ζαχαροπαστα....
http://www.youtube.com/watch?v=vndU4...layer_embedded

Ελπιζω ολα να πανε καλα και να τα καταφερεις....Κανε ενα δοκιμαστικο πριν την βασικη τουρτα....Μου αρεσε παρα πολυ η ιδεα σου να φτιαξεις κατι τοσο ιδιαιτερο......Καλη επιτυχια!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

4 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Boom

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Boom
Ο Boom αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 7,202 μηνύματα.

O Boom έγραψε στις 23:57, 20-03-11:

#19
Ξέρετε πώς μπορώ να κάνω καραμελωμένα pop-corn;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Άγγελος
Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,663 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε στις 00:11, 21-03-11:

#20
πολυ ζαχαρη ρε παιδι μου..
εγω τα προτιμω σκετα..
(κανω μπολικα στη χυτρα..)

κατι προχειρο..
Γεια σου space monkey. Μπορείς να φτιάξεις καραμελωμένο ποπ-Κορν. Οι αλλαγές είναι αυτές: 1.Φτιάχνεις το ποπ-Κορν κανονικά αλλά αντί για αλάτι βάζεις ζάχαρη. 2.Μετά γεμίζεις ένα Μπρίκι μέχρι την μέση Με νερό και προσθέτεις 3 κουτάλια της σούπας ζάχαρη και 4 μέλι. 3.Αφού βράσει το Περι χ****ς στα έτοιμα ποπ-Κορν. Για ό, τι χρειαστείς Κρίστη

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Boom

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Boom
Ο Boom αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 7,202 μηνύματα.

O Boom έγραψε στις 00:15, 21-03-11:

#21
Τόσο εύκολα είναι;
Καλά για θερμίδες κτλ δε με νοιάζει.

Thanks πάντως.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

eco-warrior (Μπάμπης ή Αμφιάραος)

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη eco-warrior
Ο Μπάμπης ή Αμφιάραος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 27 ετών , επαγγέλεται Ψυκτικός και μας γράφει απο Βουλγαρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 777 μηνύματα.

O eco-warrior ... έγραψε στις 01:07, 21-03-11:

#22
Για να φτίαξω μακαρόνια, πρώτα βάζω τα μακαρόνια και μετά το νερό;

Έχω μπερδευτεί.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

4 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

katalinos

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη katalinos
Ο katalinos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 446 μηνύματα.

O katalinos έγραψε στις 01:11, 21-03-11:

#23
Αρχική Δημοσίευση από eco-warrior
Για να φτίαξω μακαρόνια, πρώτα βάζω τα μακαρόνια και μετά το νερό;

Έχω μπερδευτεί.

γεμίζεις την κατσαρόλα μέχρι πάνω με μακαρόνια και μόλς βράσουν , ρίχνεις νερό , αλάτι και λίγο λάδι να μην κολλάει το νερό

σουρώνεις μετά από κανένα 10λεπτο (εγώ προτιμώ μπύρα και μετά κοκτέιλς) και σερβίρεις

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

4 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Boom

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Boom
Ο Boom αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 7,202 μηνύματα.

O Boom έγραψε στις 01:34, 21-03-11:

#24
Ότι σου είπε ο katalinos...το αντίθετο.
http://www.sintagesgiaantres.gr/syntages/makaronia

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Άγγελος
Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,663 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε στις 14:49, 21-03-11:

#25
Για να φτίαξω μακαρόνια, πρώτα βάζω τα μακαρόνια και μετά το νερό;
όχι ρε..
πρωτα τη σαλτσα..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Boom

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Boom
Ο Boom αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 7,202 μηνύματα.

O Boom έγραψε στις 15:10, 21-03-11:

#26
Για τα ποπ κορν, δε θα είναι μούσκεμα μετά;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 15:12, 21-03-11:

#27
Γιατί κοροϊδεύετε τον άνθρωπο ρε χαμένα!

eco, βάζεις πρώτα το νερό και μόλις βράσει, ρίχνεις τα μακαρόνια.
Πρέπει να έχει οδηγίες και πάνω στο πακέτο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

5 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Boom

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Boom
Ο Boom αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 7,202 μηνύματα.

O Boom έγραψε στις 16:08, 21-03-11:

#28
Tελικά έκανα αυτή τη συνταγή και έγιναν ωραία!
Miam miam.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Άγγελος
Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,663 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε στις 16:46, 21-03-11:

#29
τι μπαχαρικο μπαινει στα ποπ κορν?

ριγανη ή παπρικα παει πχ?

δεν το εχω δοκιμασει..

στην κατσαρολα οταν τα κανετε,,δεν πετανε λαδια,,κουνανε το καπακι κλπ?

στη χυτρα που τα κανω..απλα βαζω ενα φλυτζανι καλαμποκια,
,λιγο καλαμποκελαιο ισα να τα καλυψει,,κλεινω τη χυτρα ,στη φωτια και σε λιγη ωρα ειναι ετοιμα..
αλλα νιωθω τα χτυπηματα μεσα..



σοκολατα ειναι καλη ιδεα..
Συστατικά

  • 80 γρ. Καλαμπόκι για ποπ-κορν
  • Βούτυρο
  • 300 γρ. Λευκή σοκολάτα λιωμένη
  • 500 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
  • Σταγόνες από 2 διαφορετικά χρώματα ζαχαροπλαστικής




Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 20:18, 01-04-11:

#30
Έχω ένα θέμα με τις πατάτες φούρνου... τις λεγόμενες κυδωνάτες. Υπάρχει κάποιος ειδικός τρόπος που τις κόβουμε;
Εγώ κάνω την πατάτα χοντρές φέτες και μετά τις φέτες τις κόβω στα τέσσερα, αλλά δεν μ' αρέσουν...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Katerina192 (Κατερίνα)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη Katerina192
H Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 266 μηνύματα.

H Katerina192 I'm safe, up high, nothing can touch me έγραψε στις 20:42, 01-04-11:

#31
Αρχική Δημοσίευση από Isiliel
Έχω ένα θέμα με τις πατάτες φούρνου... τις λεγόμενες κυδωνάτες. Υπάρχει κάποιος ειδικός τρόπος που τις κόβουμε;
Εγώ κάνω την πατάτα χοντρές φέτες και μετά τις φέτες τις κόβω στα τέσσερα, αλλά δεν μ' αρέσουν...
Κόψε την χοντρή φέτα στα 2, να δούμε τι θα γίνει.... Οι κυδωνάτες γενικά είναι μεγάλες σε μέγεθος...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Άγγελος
Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,663 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε στις 20:44, 01-04-11:

#32
βασικα ο πιο γερός τροπος για πατατα και για φουρνο καλυτερο..ειναι στα τεσσερα σχεδον,,σε σχεδον τετραγωνα κομματια..

και στο μαμαλακη στο πατατάτο -φαι γιορτης- σε ενα νησι ,,-Δηλο νομιζω- τις εκοβε ακριβως ετσι για να βγει η πατατ ολοκληρη,,και οχι λιωμενη..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Katerina192 (Κατερίνα)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη Katerina192
H Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 266 μηνύματα.

H Katerina192 I'm safe, up high, nothing can touch me έγραψε στις 20:48, 01-04-11:

#33
Αρχική Δημοσίευση από Άγγελος
βασικα ο πιο γερός τροπος για πατατα και για φουρνο καλυτερο..ειναι στα τεσσερα σχεδον,,σε σχεδον τετραγωνα κομματια..

και στο μαμαλακη στο πατατάτο -φαι γιορτης- σε ενα νησι ,,-Δηλο νομιζω- τις εκοβε ακριβως ετσι για να βγει η πατατ ολοκληρη,,και οχι λιωμενη..
Εγώ το είπα γιατι η Isi μίλησε για "κυδωνάτη"... Κι εγώ ξέρω πως η κυδωνάτη πατάτα έχει τέτοιο σχήμα



Υπάρχει τεχνική αλλά δεν μπορώ να την περιγράψω.... Σορρυ...-

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Άγγελος
Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,663 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε στις 20:54, 01-04-11:

#34
η κυδωνατη ψηνεται γρηγοροτερα,,αλλα καίγεται κιολας..

ειναι το που την βαζεις και με τι...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 20:55, 01-04-11:

#35
Ναι, έτσι τις είχα στο μυαλό μου, όπως στη φωτογραφία!

(Αν ξέρει κανείς συνταγή για πατάτες country, όπως αυτές των McDonalds, μην ντρέπεστε. Ανοίξτε θέμα!)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Katerina192 (Κατερίνα)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη Katerina192
H Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 266 μηνύματα.

H Katerina192 I'm safe, up high, nothing can touch me έγραψε στις 21:00, 01-04-11:

#36
Αρχική Δημοσίευση από Isiliel
(Αν ξέρει κανείς συνταγή για πατάτες country, όπως αυτές των McDonalds, μην ντρέπεστε. Ανοίξτε θέμα!)
Με προκάλεις????????

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 00:16, 02-04-11:

#37
Νι!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Chemwizard (Αγνός Χημικός)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Chemwizard
Ο Αγνός Χημικός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,274 μηνύματα.

O Chemwizard παντού μαζί-σε οποιαδήποτε κατάσταση έγραψε στις 02:54, 02-04-11:

#38
Αρχική Δημοσίευση από Isiliel
Ναι, έτσι τις είχα στο μυαλό μου, όπως στη φωτογραφία!

(Αν ξέρει κανείς συνταγή για πατάτες country, όπως αυτές των McDonalds, μην ντρέπεστε. Ανοίξτε θέμα!)
Μιας και λέτε για πατάτες,δεν έχω country,αλλά σκοπεύω να κάνω αυτές


Και μια της μαμάς: ()

Υλικά: Πατάτες ( 6-7 ανάλογα)
Ρεγκάτο (200-300 γραμμάρια)
1 φιλαδέλφεια
Μπέϊκον (7-8 φέτες)
Αλάτι

(αλλάζουν ανάλογα με τη γεύση που θέλει ο καθένας)

Εκτέλεση:Βράζουμε τις πατάτες,αφού τις πλύνουμε καλά,και χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε,σε αλατισμένο νερό.Τις βγάζουμε όταν δοκιμάσουμε πως ένα πιρούνι μπαίνει εύκολα σχετικά στη σάρκα της πατάτας,αλλά όχι και τόσο ώστε να υπάρχει κίνδυνος να σπάσει η πατάτα.Τις βγάζουμε,και τις σκάβουμε,ώστε να τις κάνουμε βαρκούλες.Αναμιγνύουμε το εσωτερικό της πατάτας (σχετικά γρήγορα γιατί γίνεται σκληρό σαν στόκος αν αφεθεί )με το φιλαδέλφεια,το ρεγκάτο που έχουμε τρίψει, και το μπέικον που έχουμε κόψει σε μικρά τετραγωνάκια,και γεμίζουμε τις πατάτες.Τις βάζουμε στο φούρνο,περίπου στους 180-200 C,μέχρι να ροδίσει η γέμιση.(λίγη ώρα)Τρώγεται και η φλούδα.Εγώ πάντως το βρίσκω πολύ νόστιμο και χωρίς τα λιπαρά της τηγανιτής πατάτας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Boom

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Boom
Ο Boom αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 7,202 μηνύματα.

O Boom έγραψε στις 01:36, 18-04-11:

#39
Η μουστάρδα είναι νηστίσιμη;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

love_angel (vik-vik!)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη love_angel
H vik-vik! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών , επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αρφαρά (Μεσσηνία). Έχει γράψει 4,571 μηνύματα.

H love_angel is addicted to love!♥ έγραψε στις 01:50, 18-04-11:

#40
Αρχική Δημοσίευση από theodora
Η μουστάρδα είναι νηστίσιμη;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Noisette (Φωτεινός Θάλαμος)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Noisette
H Φωτεινός Θάλαμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Συντάκτης . Έχει γράψει 2,647 μηνύματα.

H Noisette Love is our resistance. έγραψε στις 10:29, 18-04-11:

#41
Έφτιαξα ένα κέικ και για ακόμα μία φορά όταν το έβγαλα από την φόρμα το εξωτερικό του κέικ δεν ήταν τραγανό αλλά μαλακό. Ξέρετε τι μπορεί να φταίει; Η σύσταση του κέικ; Η φόρμα; ή ο φούρνος;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

prinCess.

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη prinCess.
H prinCess. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών . Έχει γράψει 5,644 μηνύματα.

H prinCess. έγραψε στις 10:43, 18-04-11:

#42
Βασικά όταν το βγάζεις από το φούρνο, και μένα είναι μαλακό, μετά όταν κρυώνει γίνεται τραγανό το απ' έξω.
Και όταν το ψήνεις δε κάνει να ανοίγεις τη πόρτα του φούρνου, αν τον ανοίγεις ίσως να φταίει κι αυτό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Noisette (Φωτεινός Θάλαμος)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Noisette
H Φωτεινός Θάλαμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Συντάκτης . Έχει γράψει 2,647 μηνύματα.

H Noisette Love is our resistance. έγραψε στις 10:45, 18-04-11:

#43
Αρχική Δημοσίευση από ^prinCess^
Βασικά όταν το βγάζεις από το φούρνο, και μένα είναι μαλακό, μετά όταν κρυώνει γίνεται τραγανό το απ' έξω.
Και όταν το ψήνεις δε κάνει να ανοίγεις τη πόρτα του φούρνου, αν τον ανοίγεις ίσως να φταίει κι αυτό.
Το αφήνω μισή ώρα αφού το έχω βγάλει από τον φούρνο για να κρυώσει. Και το ξεφορμάρω. Και πάλι γίνεται μαλακό.

Δεν ανοίγω την πόρτα του φούρνου παρά μόνο στο τέλος για να βάλω το μαχαίρι να δω αν έχει γίνει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

domenica7

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη domenica7
H domenica7 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 888 μηνύματα.

H domenica7 έγραψε στις 12:15, 18-04-11:

#44
Αρχική Δημοσίευση από Μάρω
Έφτιαξα ένα κέικ και για ακόμα μία φορά όταν το έβγαλα από την φόρμα το εξωτερικό του κέικ δεν ήταν τραγανό αλλά μαλακό. Ξέρετε τι μπορεί να φταίει; Η σύσταση του κέικ; Η φόρμα; ή ο φούρνος;
Μάρω χωρίς να βάζω το χέρι μου στη φωτιά οτι ισχύει 1000 %ξέρω οτι αν έχεις πολύ δυνατό φούρνο (200-220 )στην αρχή που θα το βάλεις για κανένα 10 λεπτο μέχρι να φουσκώσει καλά και μετά το κατεβάσεις στους 180 κάνει πιο παχιά κρούστα.

Επίσης παίζει ρόλο και η σύσταση, όσο πιο πολύ ζάχαρη βάλεις τόσο πιο τραγανή γίνεται η κρούστα. Προσοχή όμως μη το παρακάνεις γιατί πέρα από τη γεύση που θα γίνει χαλια, θα βαρύνει και δε θα σου φουσκώσει πολύ!
Μμμ...τι άλλο;
Δε ξέρω αν παίζει ρόλο κ το αν βάζεις ελαιολαδο ή βούτυρο.
Α!Δοκιμασε να μη το βγάλεις από το φούρνο μόλις ψηστεί αλλά να το αφήσεις μέσα (με λίγο ανοικτή τη πόρτα για να φευγούν οι ατμοί) για να παξιμαδιαστεί απέξω η κρούστα του..(αυτό ισχυεί μόνο αν μιλάμε για κεικ σε ταψί, γιατί αν το κάνεις σε φορμα και το ξεφορμάρεις τότε θα σου γίνει πιο νιανια νομίζω αν δε το ξεφορμάρεις αμέσως. Μπορείς όμως μόλις το ξεφορμάρεις να το βάλεις στο φούρνο να γίνει πιο τραγανό το έξω του!
Ελπίζω να βοήθησα!!

Αμα δε σου πετυχει τώρα ξέρεις ποιον να κυνηγήσεις...

Υ.Γ.Πω πω πολυ μπερδεμένα τα είπα...
Περιληψη:
1.Δυνατός φουρνος στην αρχή =>πιο παχιά κρουστα
2.Πιο πολύ ζαχαρη =>πιο τραγανή παχια κρουστα
3.Αφηνουμε μέσα στο ζεστο φουρνο ταψι με κεικ => παξιμαδιασμα, τραγανη κρουστα
4.Ξεφορμάρουμε αμέσως το κεικ => δεν γινεται νιανια, αρα ειναι πιο τραγανό
5.Βαζουμε ξεφορμαρισμένο κεικ στο ζεστο σβηστο φουρνο =>παξιμαδιαζεται αρα πιο τραγανη κρουστα

(μη το παρακανεις με το παξιμαδιασμα γιατι παίζει να σου βγει ''στεγνό'' )
Αυτααα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη domenica7 : 18-04-11 στις 12:30.
4 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Noisette (Φωτεινός Θάλαμος)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Noisette
H Φωτεινός Θάλαμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Συντάκτης . Έχει γράψει 2,647 μηνύματα.

H Noisette Love is our resistance. έγραψε στις 12:22, 18-04-11:

#45
Σ'ευχαριστώ πολύ domenica για τις συμβουλές σου. Θα το δοκιμάσω και θα σε ενημερώσω!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,049 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 10:54, 20-04-11:

#46
Αγαπημένοι μου μάγειροι και μαγείρισσες, έχετε περίπου μια ώρα να μου απαντήσετε πριν αρχίσω να μαγειρεύω...
Στα σουτζουκάκια βάζουμε αυγό, ή δεν βάζουμε;
Οι απόψεις διίστανται και χρειάζομαι τη γνώμη σας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

tsarachaf (Allah 1/3 MEΤΣ)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη tsarachaf
Ο Allah 1/3 MEΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 24 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 2,215 μηνύματα.

O tsarachaf Do not :/ έγραψε στις 11:11, 20-04-11:

#47
Σύμφωνα με τις οδηγίες της μάνας μου όταν μου έλεγε πως να φτιάχνω σουτζουκάκια όχι...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

IL PENSIERO

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη IL PENSIERO
H IL PENSIERO αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 477 μηνύματα.

H IL PENSIERO έγραψε στις 11:31, 20-04-11:

#48
Αρχική Δημοσίευση από Isiliel
Αγαπημένοι μου μάγειροι και μαγείρισσες, έχετε περίπου μια ώρα να μου απαντήσετε πριν αρχίσω να μαγειρεύω...
Στα σουτζουκάκια βάζουμε αυγό, ή δεν βάζουμε;
Οι απόψεις διίστανται και χρειάζομαι τη γνώμη σας.
Νομίζω πως όχι, αλλά δεν ρωτάς καλύτερα τον mpeskere έεεεε rempeske που είναι σεφ;;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Madrugada*

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη Madrugada*
H Madrugada* αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 385 μηνύματα.

H Madrugada* together we stand, divided we fall έγραψε στις 13:52, 22-04-11:

#49
Αρχική Δημοσίευση από IL PENSIERO
Νομίζω πως όχι, αλλά δεν ρωτάς καλύτερα τον mpeskere έεεεε rempeske που είναι σεφ;;;
Άντε πάλι, όπου και να πάω το αστείο συνεχίζεται

Λοιπόν στο θέμα μας:

Παίζει καμια συνταγούλα για σαλάτες με φρούτα;;;;;;; Όχι φρουτοσαλάτες, μαρουλοκαταστάσεις με φρούτα, κανένα καρυδάκι και ανάλογη σως . Ήθελα να το γράψω στη μαγειρική για στόκους που μου ταιριάζει και πιο πολύ αλλά ήτο κλειδωμένο.

Γενικώς δεν τρώω λαχανικά και αποφάσισα (για 45η φορά) ν'αρχίσω να τρώω αλλά κάπως πρέπει να τις κάνω πιο νόστιμες

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Noisette (Φωτεινός Θάλαμος)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Noisette
H Φωτεινός Θάλαμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Συντάκτης . Έχει γράψει 2,647 μηνύματα.

H Noisette Love is our resistance. έγραψε στις 13:57, 22-04-11:

#50
Βεβαίως και υπάρχει:

Μπορείς να δοκιμάσεις αρχικά διάφορα είδη μαρουλιου (σαλάτα, κλασσικο μαρούλι, μωβ κτλ κτλ) και να δεις ποιο θες να έχεις σαν βάση. Μπορείς αν σου αρέσει να βάλει και ρόκα. Προσθέτεις καρύδια, σταφύδες ή κουκουνάρι...ανάλογα τι σου αρέσει και τέλος παρμεζάνα.

Για την σάλτσα: λάδι, ελάχιστο ξύδι, μουστάρδα και μέλι. Όλες οι ποσότητες είναι εμπειρικές, αναλόγως το πόσο πηχτή ή όχι θες να είναι η σάλτσα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

6 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

  • Παρόμοια Θέματα
    • Ιδιωτικό ΙΕΚ μαγειρικής - Από alekos123asd
      Το θέμα έχει λάβει 1 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία ΙΕΚ & Κολλέγια.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 13-10-17 στις 09:16.
    • Tips Μαγειρικής - Από Γίδι
      Το θέμα έχει λάβει 74 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Μαγειρική.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 11-06-15 στις 01:35.
    • ΙΕΚ Μαγειρικής Praxis - Από Bilikas
      Το θέμα έχει λάβει 1 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία ΙΕΚ & Κολλέγια.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 22-08-12 στις 15:25.
  • Προηγούμενο Θέμα Επόμενο Θέμα

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους