Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,080 εγγεγραμμένα μέλη και 2,387,709 μηνύματα σε 74,627 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Απορίες και προβλήματα στην Pascal

Morelo

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη Morelo
Ο Morelo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 25 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 872 μηνύματα.

O Morelo έγραψε στις 23:05, 28-11-10:

#1
Γραφω το 1ο μου προγραμμα στην pascal (aσκηση για αυριο στο παν/μιο) και δεν βρισκω πως μπορω να υψωσω εναν αριθμο σε δυναμη!! εγραψα a^2 και ο compiler μου βγαζει λαθος! το προγραμμα ειναι σωστο μονο αυτο εχω λαθος
Μηπως γνωριζει κανεις?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

fockos

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη fockos
Ο fockos αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Ζάκυνθος (Ζάκυνθος). Έχει γράψει 10,373 μηνύματα.

O fockos έγραψε στις 23:11, 28-11-10:

#2
Γιατί δεν το γράφεις έτσι: a*a;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Morelo

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη Morelo
Ο Morelo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 25 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 872 μηνύματα.

O Morelo έγραψε στις 23:13, 28-11-10:

#3
οκ το γραφω ετσι και θα ψαξω λιγο στο γοογλε μηπως βρω πως υψωνω σε δυναμη ή μηπως απαντησει καποιος αλλος που γνωριζει!
thanx focko!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Γιώργος
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,986 μηνύματα.

O Γιώργος Je veux aller au bout de mes fantasmes έγραψε στις 23:45, 28-11-10:

#4
Αρχική Δημοσίευση από Morelo
οκ το γραφω ετσι και θα ψαξω λιγο στο γοογλε μηπως βρω πως υψωνω σε δυναμη ή μηπως απαντησει καποιος αλλος που γνωριζει!
thanx focko!
a**2 αν δεν απατώμαι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Morelo

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη Morelo
Ο Morelo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 25 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 872 μηνύματα.

O Morelo έγραψε στις 00:14, 29-11-10:

#5
απατασαι δυστυχως.. βγαζει λαθος!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Boom

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Boom
Ο Boom αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 7,202 μηνύματα.

O Boom έγραψε στις 00:24, 29-11-10:

#6
Moυ φαίνονται κινέζικα.
Ίδια απορία.
Τελικά είναι το power(x,y)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Morelo

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη Morelo
Ο Morelo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 25 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 872 μηνύματα.

O Morelo έγραψε στις 15:07, 29-11-10:

#7
Τελικα ειναι η συναρτηση sqr(2) αλλα οι περισσοτεροι το ειχαμε βαλει α*α και το δεχτηκε ως σωστο!

theodora το ειχα διαβασει αυτο αλλα δεν μπορεσα να καταλαβω ακριβως τι συναρτηση ειχε χρησιμοποιησει,μαλλον υποπρογραμμα ειχε φτιαξει!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Morelo

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη Morelo
Ο Morelo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 25 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 872 μηνύματα.

O Morelo έγραψε στις 19:23, 04-12-10:

#8
Να δημιουργήσετε κώδικα σε PASCAL που θα υπολογίζει το άθροισμα και το γινόμενο όλων των ακεραίων αριθμών που βρίσκονται μεταξύ των δύο αριθμών που θα έχει εισάγει ο χρήστης. Δηλαδή, όταν το πρόγραμμα θα τρέχει, θα πρέπει να ζητάει από τον χρήστη να του δώσει δύο ακέραιους αριθμούς. Έστω ότι δίνουμε τους αριθμούς 2 και 7. Τότε ο υπολογιστής θα πρέπει να υπολογίσει το άθροισμα 2+3+4+5+6+7 και το γινόμενο 2*3*4*5*6*7 και να τυπώσει τα δύο εξαγόμενα στην οθόνη.
Tην εχω φτιαξει σωστα ολη,την τρεχω, δινω 2 αριθμους ως εισοδο κανει την προσθεση βγαζει σωστα το αποτελεσμα αλλα στον πολλαπλασιασμο δεν κανει την πραξη οπως περιγραφεται στην εκφωνηση της ασκησης...
δηλαδη αν δωσω ως αριθμους το 1 και το 4 θα μου βγαλει αποτελεσμα 4,αντι να βγαλει 1x2x3x4 δηλαδη 24..
τι πρεπει να τροποποιησω σε αυτην την εντολη ωστε να εμφανιζει σωστα το αποτελεσμα?
Μηπως γνωριζει κανεις? οπου proliferation=γινομενο

proliferation:=proliferation*I;

το συνολικο προγραμμα

Program acts;
uses crt;
var a,b,sum,proliferation,I :integer;
var C: char;
Begin
sum:=0;
proliferation:=1;
Writeln('Δώσε δύο ακέραιους');
read(a,b);
For I:=a TO b DO
sum:=sum+I;
proliferation:=proliferation*I;
writeln('Το άθροισμα των',a,b,'είναι',sum);
writeln('Το γινόμενο των' a,b,'είναι',proliferation);
C := readkey;
END.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Γιώργος
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,986 μηνύματα.

O Γιώργος Je veux aller au bout de mes fantasmes έγραψε στις 19:51, 04-12-10:

#9
Δημήτρη, θα βοηθούσε πολύ εάν έβαζες τον κώδικά σου σε [code] tags ή [php] tags κατάλληλα στοιχισμένο. Σε ένα μικρό πρόγραμμα βρίσκουμε εύκολα τι παίζει, αλλά μην περιμένεις σοβαρή βοήθεια από ένα μεγαλύτερο πρόγραμμα χωρίς στοίχιση.

Τι εννοώ στοίχιση; Εννοώ πολύ απλά να βάζεις "προς τα μέσα" εντολές που είναι τμήματα ενός υπο-block. Πχ:


instruction_1;
for 
i:=a to b do
      
sum:=sum+i;
instruction_2
Ή, άμα βάζεις begin-end:

instruction_1;
for 
i:=a to b do
begin
      instruction_2
;
      
instruction_3;
      
instruction_4
end
;
instruction_5

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Morelo

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη Morelo
Ο Morelo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 25 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 872 μηνύματα.

O Morelo έγραψε στις 13:20, 05-12-10:

#10
Eυχαριστω για την υποδειξη,θα το εχω υποψιν!!
Τελικα βρηκα τι εφταιγε! προσθεσα ενα +1 στον πολλαπλασιασμο και το αποτελεσμα ειδα οτι εβγαινε σωστο.. οποτε το αφηνω ετσι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

JosefK (Μιχαήλ)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη JosefK
Ο Μιχαήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Tatoo artist . Έχει γράψει 361 μηνύματα.

O JosefK Μην ακούς τι λέω, φοβάμαι έγραψε στις 14:04, 05-12-10:

#11
Αρχική Δημοσίευση από Morelo
Eυχαριστω για την υποδειξη,θα το εχω υποψιν!!
Τελικα βρηκα τι εφταιγε! προσθεσα ενα +1 στον πολλαπλασιασμο και το αποτελεσμα ειδα οτι εβγαινε σωστο.. οποτε το αφηνω ετσι
???

Είσαι σίγουρος ότι έτρεξε σωστά;

Η υπόδειξη του Γιώργου δεν ήταν τυχαία. Αν δοκιμάσεις να γράψεις τον κώδικα με τον τρόπο που σου λέει, θα δεις ποιο είναι το λάθος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Morelo

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη Morelo
Ο Morelo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 25 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 872 μηνύματα.

O Morelo έγραψε στις 14:35, 05-12-10:

#12
Στην πασκαλ το ετρεξα αλλα εδωσα 2 διαδοχικους αριθμους γιαυτο εβγαλε το επιθυμητο αποτελεσμα... οποτε λαθος ειναι

να γραψω τον κωδικα που? εδω στο φορουμ χρησιμοποιωντας τα codes? βγαζει σφαλμα αν υπαρχει καποιο λαθος??

Αλλα και παλι στο προγραμμα δεν υπαρχει λαθος προγραμματιστικο!!O compiler στην pascal δεν εμφανιζει κατι τετοιο,και μπορω να το τρεχω κανονικα!
Απλα πρεπει να τροποποιησω την εντολη του πολ/μου ωστε να κανει ακριβως αυτο που λει η εκφωνηση της ασκησης! δηλαδη αντι για proliferation*I προσπαθω να βρω τι πρεπει να γραψω ωστε να εκτελει σωστα τον πολλαπλασιασμο συμφωνα με την ασκηση,εχω δοκιμασει αρκετα μεχρι στιγμης αλλα τιποτα
Η εντολη της προσθεσης εκτελειται κανονικα και εμφανιζει σωστο αποτελεσμα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Γιώργος
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,986 μηνύματα.

O Γιώργος Je veux aller au bout de mes fantasmes έγραψε στις 15:19, 05-12-10:

#13
Υπόδειξη: η for πόσες εντολές "πιάνει";


ps: Ποιον compiler χρησιμοποιείς;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Morelo

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη Morelo
Ο Morelo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 25 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 872 μηνύματα.

O Morelo έγραψε στις 15:30, 05-12-10:

#14
sum,proliferation

τον compiler που εχει η pascal

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Γιώργος
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,986 μηνύματα.

O Γιώργος Je veux aller au bout de mes fantasmes έγραψε στις 15:48, 05-12-10:

#15
Ξαναρωτάω: η for πόσες εντολές "τσιμπάει";

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Morelo

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη Morelo
Ο Morelo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 25 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 872 μηνύματα.

O Morelo έγραψε στις 16:04, 05-12-10:

#16
την sum την proliferation και τις 2 writeln.. 4 συνολο,σωστα?
που θα μας οδηγησει αυτος ο συλλογισμος?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

fockos

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη fockos
Ο fockos αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Ζάκυνθος (Ζάκυνθος). Έχει γράψει 10,373 μηνύματα.

O fockos έγραψε στις 16:05, 05-12-10:

#17
Κύριε να πω εγώ να πω εγώ;

(δε βρήκα αγοράκι στο google μη με παρεξηγήσετε)
Για να το βρω είναι εύκολο πάντως.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Γιώργος
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,986 μηνύματα.

O Γιώργος Je veux aller au bout de mes fantasmes έγραψε στις 16:17, 05-12-10:

#18
Αρχική Δημοσίευση από Morelo
την sum την proliferation και τις 2 writeln.. 4 συνολο,σωστα?
που θα μας οδηγησει αυτος ο συλλογισμος?
Μήπως μόνο την sum, επειδή δεν έβαλες begin-end;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Morelo

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη Morelo
Ο Morelo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 25 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 872 μηνύματα.

O Morelo έγραψε στις 16:38, 05-12-10:

#19
Αρχική Δημοσίευση από Γιώργος
Μήπως μόνο την sum, επειδή δεν έβαλες begin-end;
Ναι μονο την sum επιανε τελικα... Εβαλα begin-end; αλλα και παλι μονο την sum επιανε,οποτε φτιαξα 1 ξεχωριστη for για το γινομενο και δουλευει ρολοι!!!!
Ευχαριστω για τη βοηθεια!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Γιώργος
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,986 μηνύματα.

O Γιώργος Je veux aller au bout de mes fantasmes έγραψε στις 16:41, 05-12-10:

#20
Αρχική Δημοσίευση από Morelo
Ναι μονο την sum επιανε τελικα... Εβαλα begin-end; αλλα και παλι μονο την sum επιανε,οποτε φτιαξα 1 ξεχωριστη for για το γινομενο και δουλευει ρολοι!!!!
Ευχαριστω για τη βοηθεια!!
Μήπως έβαλες begin-end μόνο γύρω από την sum;
Πρέπει να το βάλεις γύρω από τις 4 αυτές εντολές που θέλεις να "τσιμπάει" η for. Δεν είναι αποδοτικό να κάνεις δύο φορές for για κάτι που μπορεί να γίνει σε μία.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Morelo

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη Morelo
Ο Morelo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 25 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 872 μηνύματα.

O Morelo έγραψε στις 16:48, 05-12-10:

#21
Αρχική Δημοσίευση από Γιώργος
Μήπως έβαλες begin-end μόνο γύρω από την sum;
Πρέπει να το βάλεις γύρω από τις 4 αυτές εντολές που θέλεις να "τσιμπάει" η for. Δεν είναι αποδοτικό να κάνεις δύο φορές for για κάτι που μπορεί να γίνει σε μία.
begin
for....
sum
prof
writeln
writeln
end;
ετσι τα εβαλα αλλα επιανε μονο την sum

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Γιώργος
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,986 μηνύματα.

O Γιώργος Je veux aller au bout de mes fantasmes έγραψε στις 16:50, 05-12-10:

#22
Αρχική Δημοσίευση από Morelo
begin
for....
sum
prof
writeln
writeln
end;
ετσι τα εβαλα αλλα επιανε μονο την sum
...........................


for....
begin
sum
prof
writeln
writeln
end;

Ξαναδές το ποστ που έγραψα πιο πάνω για θέματα στοίχισης.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

JosefK (Μιχαήλ)

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη JosefK
Ο Μιχαήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Tatoo artist . Έχει γράψει 361 μηνύματα.

O JosefK Μην ακούς τι λέω, φοβάμαι έγραψε στις 17:38, 05-12-10:

#23


πες κι εσύ τώρα! Συμφωνείς με τη λύση;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Γιώργος : 05-12-10 στις 18:24. Αιτία: Προσθήκη spoiler tag για ευκολία στο scrolling.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Morelo

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη Morelo
Ο Morelo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 25 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 872 μηνύματα.

O Morelo έγραψε στις 23:11, 12-12-10:

#24
Με υποχρεωτική χρήση των procedures να φτιάξετε ένα πρόγραμμα το οποίο θα ζητάει από το χρήστη να εισάγει από το πληκτρολόγιο 4 αριθμούς. Στη συνέχεια, μέσω του προγράμματος, ο υπολογιστής θα πρέπει να υπολογίζει: (α) το άθροισμα
(β) το γινόμενο και
(γ) η μέση τιμή,
των αριθμών αυτών και να εκτυπώνει τα τρία αυτά εξαγόμενα στην οθόνη.


Oλοσωστοοοοοοοοο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!~
Μe rockss!!!!!!!
την εστειλα! =]

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Morelo : 12-12-10 στις 23:35.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

JimmyBoo

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη JimmyBoo
Ο JimmyBoo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.

O JimmyBoo έγραψε στις 00:20, 29-12-11:

#25
Μάγκες χρειάζομαι βοήθεια με ένα πρόβλημα!
Ακούστε.
Σε ένα ιδιωτικό πάρκιν υπάρχουν 30 χώροι στάθμευσης ανάλογα με το είδος των οχημάτων που παρκάρωντε.
10 για φορτιγά,10 για ΙΧ και 10 για μοτοποδήλατα.για κάθε όχημα κόβεται εισιτήριο συνολικά μπςρούν να κοπούν 550 εισιτήρια
την μέρα για όλα τα οχήματα. συγκεκριμένα 150 για μοτοσικλέτες 50 για φορτηγά και τα υπόλοιπα για ΙΧ.
Να γραφεί πρόγραμμα PASCAL το οποίο να διαβάζει το είδος του οχήματος και να υπολογίζει το κόστος του ανάλογα
με: α)μέχρι 6 ώρες---> 7 ευρώ
β)πάνω από 6 ώρες---> 10 ευρώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Lysippe

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη Lysippe
H Lysippe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών . Έχει γράψει 953 μηνύματα.

H Lysippe έγραψε στις 18:54, 30-12-11:

#26
Αρχική Δημοσίευση από JimmyBoo
Μάγκες χρειάζομαι βοήθεια με ένα πρόβλημα!
Ακούστε.
Σε ένα ιδιωτικό πάρκιν υπάρχουν 30 χώροι στάθμευσης ανάλογα με το είδος των οχημάτων που παρκάρωντε.
10 για φορτιγά,10 για ΙΧ και 10 για μοτοποδήλατα.για κάθε όχημα κόβεται εισιτήριο συνολικά μπςρούν να κοπούν 550 εισιτήρια
την μέρα για όλα τα οχήματα. συγκεκριμένα 150 για μοτοσικλέτες 50 για φορτηγά και τα υπόλοιπα για ΙΧ.
Να γραφεί πρόγραμμα PASCAL το οποίο να διαβάζει το είδος του οχήματος και να υπολογίζει το κόστος του ανάλογα
με: α)μέχρι 6 ώρες---> 7 ευρώ
β)πάνω από 6 ώρες---> 10 ευρώ.
Δεν έκατσα να σου λύσω ολόκληρη την άσκηση, παρά έκανα λίγο την αρχή...

Την λύση της άσκησης την σκέφτηκα ως εξής:
Θεώρησα δεδομένο στο πρόγραμμά μου, πως το πάρκινγκ, θα έχει όλες τις ώρες κίνηση, οπότε έβαλα ένα loop, το οποίο τερματίζει στο 550, όσα και τα εισιτήρια, που μας επιτρέπονται να κοπούν.
Μέσα στην επανάληψη έθεσα συνθήκες, ώστε να εξασφαλίσω το όριο, που μου βάζει σε διάφορα σημεία, όπως το χρονικό όριο (ένα 24ώρο), τις θέσεις, τα εισιτήρια κοκ. κι εν συνεχεία υπολογίζω το κόστος. Σε περίπτωση, που δεν ισχύουν οι συνθήκες, πχ. αν τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν, μπορείς να βάλεις ένα αντίστοιχο μήνυμα, για τον χρήστη, ώστε να είναι πιο ολοκληρωμένο το πρόγραμμά σου.

Δες το κι εσύ λίγο, γιατί την είδα πρόχειρα την άσκηση κι ίσως είμαι λάθος σε μερικά σημεία.

*Έχω να πιάσω άσκηση σε Pascal 2-3 χρόνια περίπου, οπότε ενδέχεται να είμαι κάπου λάθος, στο συντακτικό της γλώσσας...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Lysippe : 31-12-11 στις 01:02. Αιτία: προσθήκη code, για να διατηρηθούν τα κενά
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

CollegeLife

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη CollegeLife
H CollegeLife αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 76 μηνύματα.

H CollegeLife Look mommy, l made post! έγραψε στις 22:20, 06-01-14:

#27
Πως μπορω να φτιαξω το κολλημα της πασκαλ να μου βγαζει type mismatch οταν υπαρχουν stringς και char var?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 3 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

quintana

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη quintana
Ο quintana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 207 μηνύματα.

O quintana έγραψε στις 22:55, 06-01-14:

#28
ε δεν ειναι τιποτα..Απλά συνδέεις τα ψιψιψίνια με τα κοκοκόψαρα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 3 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

  • Παρόμοια Θέματα
    • Ubuntu: Απορίες και προβλήματα - Από qwerty111
      Το θέμα έχει λάβει 275 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Εναλλακτικά λειτουργικά.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 28-12-15 στις 16:59.
    • Youtube: Απορίες και προβλήματα - Από Dark_kronos
      Το θέμα έχει λάβει 85 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Internet και τοπικά δίκτυα.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 01-04-14 στις 20:09.
    • Mac: Απορίες και προβλήματα - Από JimCoun
      Το θέμα έχει λάβει 65 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Εναλλακτικά λειτουργικά.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 23-10-13 στις 22:02.
    • Προβλήματα και απορίες για e-mails - Από Dark_kronos
      Το θέμα έχει λάβει 7 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Internet και τοπικά δίκτυα.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 31-12-08 στις 12:45.
  • Προηγούμενο Θέμα Επόμενο Θέμα

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους