×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,016 μέλη και 2,415,681 μηνύματα σε 75,314 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 409 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Κουλουράκια Σμυρνέικα (μικρή παραλλαγή)

Χαρά.

Επιφανές Μέλος

H Χαρά. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών . Έχει γράψει 2,510 μηνύματα.

H Χαρά. έγραψε: στις 15:56, 05-02-11:

#1
Τιποτα το ιδιαιτερο,αλλα ενα απλο,ευκολο,ελαφρυ και ,πανω απ'ολα,νοστιμοτατο σνακ.


You will need:
  • 4 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουπίτσα βούτυρο
  • 3/4 της κούπας ζάχαρη
  • 2 κροκάδια
  • 1/4 της κούπας γάλα
  • 1 ή 2 κροκάδια αυγού για το άλειμμα στο τέλος χτυπημένα με μία κουταλιά νερό


Μπορειτε κιολας,αμα θελετε,να βαλετε μισο βουτυρο βιταμ και μισο καλο βουτυρο,για να εχει κι αυτη την ωραια γευση χωρις ομως να ειναι ιδιαιτερα βαρυ.


Οσον αφορα στην εκτελεση τα πραγματα ειναι απλα:

  • Αφαρέστε το νερό απο το βούτυρο αφήνοντας το να λιωσει μαλακωσει λιγακι
  • Κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  • Έπειτα,χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη.
  • Παραλληλα,ριξτε ένα-ένα τα κροκάδια,καθώς και το γάλα λίγο-λίγο.
  • Κατόπιν,ρίξτε το αλεύρι σε δόσεις και ζυμώστε μέχρις ότου η ζύμη σας να γίνει σφιχτούτσικια(αλλλά όχι και πέτρα)
  • Αραδιάστε τα κουλουράκια σας σε ταψί ελφρώς βουτυρωμένο ή σε ταψί με λαδόκολλα και αλείψτε τα με κροκάδι.
  • Τέλος,ψήστε τα στους 175 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.


Μπορείτε,επίσης να κάνετε τα κουλουράκια με διάφορες φόρμες ώστε να βγουν με σχεδιάκια.


Ορίστε τα δικά μου.



Το πριν:

Ταψάκι Νο1:



Ταψάκι Νο2:



Ταψάκι Νο3:



Το μετά:




Είναι πολύ εύκολη συνταγή.Όποτε,καλά μαγειρέματα.


Η αρχική συνταγη(που ήταν της Βέφας Αλεξιάδου) είχε στα υλικά και 1/2 μαστίχα χιώτικη κοπανισμένη,την οποία προσθέτουμε στο ίδιο σημείο όπου βάζουμε τα κροκάδια και το γάλα.Εγώ δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ ,αλλά αν θέλετε και σας αρέσει δοκιμάστε το.
5 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

  • Παρόμοια Θέματα
    • Σχέδιο «μικρή ΔΕΗ» - Από Νωεύς
      Το θέμα έχει λάβει 51 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Φάκελος: Ελληνική Κρίση.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 11-07-14 στις 20:09.
    • Παραλλαγή της κλασσικής κρέμας! - Από Oralee
      Το θέμα έχει λάβει 0 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Μαγειρική.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 21-05-12 στις 12:18.
    • Πασχαλινά κουλουράκια - Από venividivici
      Το θέμα έχει λάβει 14 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Μαγειρική.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 20-04-12 στις 15:27.
    • Πατατοσαλάτα καυτερή και παραλλαγή - Από mania
      Το θέμα έχει λάβει 2 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Μαγειρική.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 23-06-07 στις 14:27.
    • Λούφα και παραλλαγή - Από DrStrangelove
      Το θέμα έχει λάβει 4 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Θέατρο, σινεμά & τηλεόραση.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 13-04-07 στις 15:54.
  • Προηγούμενο Θέμα Επόμενο Θέμα