×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,049 μέλη και 2,411,910 μηνύματα σε 75,404 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 558 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Metasearch engines...μια ματιά στο βαθύ web

passenger123 (Δημήτρης)

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Υπεύθυνος πωλήσεων . Έχει γράψει 123 μηνύματα.

O passenger123 έγραψε: στις 21:51, 11-02-11:

#1
Αλήθεια έχετε ακούσει ποτέ την φράση " Deep Web" και εξερεύνηση του .Παραθέτω πιο κάτω σε ελεύθερη μετάφραση μερικά στοιχεία για αυτό από την Wikipedia

''''Το Deep Web (ονομάζεται επίσης DEEPNET, το αόρατο Web, darknet, Undernet ή το κρυφό Web) αναφέρεται στο World Wide Web περιεχόμενο που δεν είναι μέρος της επιφάνειας Web, το οποίο αναπροσαρμόζεται διαρκώς από τις στάνταρ μηχανές αναζήτησης.
Ο Mike Bergman, πιστώνεται με την επινόηση της φράσης , έχει πει ότι το να ψάχνεις στο διαδίκτυο σήμερα μπορεί να συγκριθεί με το σύρσιμο ενός διχτυού σε όλη την επιφάνεια του ωκεανού. Πολλά μπορούν να αλιεύονται στο δίχτυ, αλλά υπάρχει πληθώρα πληροφοριών που είναι βαθιά και ως εκ τούτου χαθεί. Οι περισσότερες από τις πληροφορίες του Web είναι θαμμένες πολύ κάτω απο δημιουργημένα δυναμικά sites, και οι τυποποιημένες μηχανές αναζήτησης δεν θα τις βρουν. Παραδοσιακά οι μηχανές αναζήτησης δεν μπορούν να «δουν» ή ανάκτησουν περιεχομένο στο βαθύ Ιστό - αυτές οι σελίδες δεν υπάρχουν μέχρι να δημιουργηθούν δυναμικά ως αποτέλεσμα μια συγκεκριμένης αναζήτησης.
Το 2000, υπολογίστηκε ότι το βαθύ Web περιλαμβανε 7.500 περίπου terabytes δεδομένων και 550 δισεκατομμυρίων μεμονωμένα έγγραφα .
Για να ανακαλύψουν το περιεχόμενο στον Παγκόσμιο Ιστό, οι μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιούν προγράμματα ανίχνευσης ιστού που ακολουθούν υπερσυνδέσμους. Αυτή η τεχνική είναι ιδανική για να ανακαλύψετε τους πόρους στην επιφάνεια Web, αλλά συχνά είναι αναποτελεσματική στην εξεύρεση βαθιά Web πόρων.
Η πιο δύσκολη πρόκληση είναι να ταξινομήσει και να χαρτογραφηθεί η πληροφορία που προέρχεται από πολλαπλές βαθιά Web πηγές σύμφωνα με τις ανάγκες του τελικού χρήστη. Βαθειές εκθέσεις έρευνας του Web δεν μπορούν να εμφανίσουν τις διευθύνσεις URL όπως οι παραδοσιακές εκθέσεις έρευνας. Οι τελικοί χρήστες αναμένουν απο τα εργαλεία αναζήτησης τους όχι μόνο να βρουν αυτό που αναζητούν γρήγορα, αλλά και να είναι διαισθητικό και φιλικό προς τον χρήστη. Για να έχει νόημα, οι εκθέσεις έρευνας πρέπει να προσφέρουν κάποιο βάθος με τη φύση του περιεχομένου στις οποίες στηρίζονται οι πηγές , αλλιώς ο τελικός χρήστης θα χαθεί στη θάλασσα των διευθύνσεων URL που δεν αναφέρουν το περιεχόμενο που βρίσκεται κάτω από αυτά. Η μορφή με την οποία τα αποτελέσματα της αναζήτησης θα πρέπει να υποβληθούν ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό από το συγκεκριμένο θέμα της αναζήτησης και το είδος του περιεχομένου που εκτίθεται. Η πρόκληση είναι να βρουν και να χαρτογραφηθούν παρόμοια στοιχεία δεδομένων από πολλές διαφορετικές πηγές, έτσι ώστε τα αποτελέσματα αναζήτησης να μπορούν να εκτεθούν σε μια ενιαία μορφή για την παρουσίαση της έρευνας, ανεξάρτητα από την πηγή τους.''''

Πολλές φορές η πληροφορία μπορεί να αντληθεί online αλλά και να αγνοηθεί απο μία παραδοσιακή μηχανή αναζήτησης η οποία θα "ψάξει" μόνο στην επιφάνεια του web .

Εδώ πλέον αρχίζει ο ρόλος των metasearch μηχανών οι οποίες παίζουν κατά κάποιο λόγο τον καλό "κατάσκοπο" πολλών κύριων συμβατικών μηχανών αναζήτησης που χρησιμοποιούνται καθημερινά . Ο ρόλος τους είναι η συγκέντρωση , σύγκριση , κατάταξη και τελική "φιλική" παρουσίαση προς τον χρήστη αποτελεσμάτων από πολλές συμβατικές μηχανές αναζήτησης .Το τελικό αποτέλεσμα είναι σαν να "ψαρεύεις" με πολλά δύχτια μαζύ για να βρείς αυτό που ζητάς , πράγμα το οποίο πολλοί το έχουν ανάγκη σε μιά εμπεριστατωμένη και ειδική έρευνα .

Παραθέτω πιό κάτω διεύθυνση με κατάλογο τέτοιων μηχανών και ελπίζω να σας χρησιμεύσει .
http://www.cryer.co.uk/resources/sea...gines/meta.htm
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

cacofonix

Διάσημο Μέλος

Ο cacofonix αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 35 ετών και επαγγέλεται Καθηγητής/τρια . Έχει γράψει 635 μηνύματα.

O cacofonix έγραψε: στις 08:11, 29-08-11:

#2
Παλιά χρησιμοποιούσα τον Copernic.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

delirium (Βασιλης)

Δραστήριο Μέλος

Ο Βασιλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Πολιτικός μηχανικός . Έχει γράψει 151 μηνύματα.

O delirium I was blessed to be cursed έγραψε: στις 03:47, 24-02-12:

#3
Ξέρει κανείς τίποτα επιπλέον;;;;
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια