Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,096 εγγεγραμμένα μέλη και 2,388,093 μηνύματα σε 74,654 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Κέηκ μήλου με κομμάτια φράουλας και κόκκους σοκολάτας

Lautreamont

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη Lautreamont
Ο Lautreamont αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 240 μηνύματα.

O Lautreamont έγραψε στις 09:45, 08-05-11:

#1
Είπα να κάνω το πρώτο κέηκ της ζωής μου (μετά το πρώτο γλυκό κουταλιού φράουλας)
(βασικά περίσσεψαν κάτι μήλα από την προηγούμενη βδομάδα, λολούμπες)

Πές το φραουλομηλόπιτα, πες το κέηκ με μήλο + φραουλίδια, πες το τσοκομηλοπιτοφραουλοκεηκ,
τι είναι ένα όνομα άλλωστε?
Αυτό που εμείς αποκαλούμε τριαντάφυλλο, με οποιοδήποτε άλλο όνομα
θα μύριζε εξίσου γλυκά, όπως ετόνισε κι ο δηλωμένος οπαδός του κεηκ ΜΟΥ,
σεξπηράκος

Το παράχεσα.

Υλικά:

- 250 gr. βούτυρο
- 1 κούπα ζάχαρη
- 3 αυγουλίδια
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- 2 κουτ. του γλυκού κανέλλα
- 2 κουτ. του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο (να πας να αγοράσεις ρεμάλι)
- 3 βανίλιες
- 3 μήλα
- 2-3 μεγάλα φραουλίδια
- 1 κούπα και άλλο 1/3 κούπας αλεύρι που φουσκώνει alone (φαριναπ το λένε)
- 2/3 κούπας γάλα
- μισό ποτηράκι κρασιού κονιάκ
- 2 κουτ. γλυκού μπέηκιν παουντερ
- κουβερτούρα γάλακτος σε σταγόνες (γιώτης, ένα κόκκινο φακελάκι)


Παρασκευή:

1. Κόβω σε μικρούς κύβους τα 3 μήλα και τις 2-3 φράουλες

2. ρίχνω σε ένα ευρύχωρο μπωλ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάω
με ένα μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Κατόπιν, προσθέτω ένα ένα τα τρία αυγά.
Μετά προσθέτω τα ξύσματα πορτοκαλιού + λεμονιού, την κανέλλα + το γαρύφαλλο,
τις 3 βανίλιες, το αλεύρι, το γάλα, το κονιακάκι και το μπεηκιν πάουντερ
και τα χτυπάω καλά μέχρι να γίνουν μια μάζα, όχι πολύ υγρό αλλά ούτε και πολύ ρευστό.
Έπειτα ρίχνω τα μήλα με τις φράουλες και τα ανακατεύω απαλά με ένα κουτάλι.
Και για τέλος ρίχνω τους κόκους σοκολάτας Γιώτης και τους βουλιάζω με ένα κουτάλι
να πάνε πιο κάτω στο μίγμα για να μη λιώσουν στο ψήσιμο.

Βουτυρώνω καλά στη βάση και στα πλαϊνά, 2 φόρμες σανιτας για κεηκ
και ρίχνω και λίγο αλεύρι στο πάτο (για να μη κολλήσει το κεκάκι)
και αδειάζω το μίγμα.

Τα υλικά αυτά ταιριάζουν ακριβώς για δύο φόρμες κάπως ευρύχωρες, όχι τις πιο μικρές.


ψήνομεν στους 180 (προθερμ.), φούρνο (πάνω κάτω),
για 45 λεπτά.
Εμένα μου πήρε 1 ώρα και 10 λεπτά στους 200
αλλά έχω ένα πολύπαθο tiny φουρνάκι, οπότε λογικό.

Κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι και το βυθίζουμε στη σάρκα του κεηκ
(σίγουρα μετά το μισάωρο) κι αν το μαχαίρι βγει όπως μπήκε
χωρίς να είναι υγρό, είναι έτοιμο.
Αν όχι, συνεχίζουμε ακάθεκτοι στο ψήσιμο ώσπου να γίνει.

Φανταστικό μαζί με παγωτό βανίλια ή γλυκό φράουλα.

Τέλος, όταν ξεφορμάρουμε αφήνουμε να παγώσει πρώτα,
και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Την επόμενη μέρα θέλει ψυγείο.
(και γιατί είναι νοστιμότερο δροσερό
και για να μη χαλάσει λόγω αυγών)


Υπερκαταπληκτικό κι αλάνθαστο.
Ψιλοδικής μου εμπνεύσεως, συνδυάζοντας
500 διαφορετικές συνταγές για κεηκ.

ηηηηηηηηηηηηκκκκκκκκκ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

6 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

~LoVeR BoY~

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη ~LoVeR BoY~
Ο ~LoVeR BoY~ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 1,221 μηνύματα.

O ~LoVeR BoY~ E.K.A.M. έγραψε στις 09:55, 08-05-11:

#2
Καμιά φωτογραφία;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Lautreamont

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη Lautreamont
Ο Lautreamont αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 240 μηνύματα.

O Lautreamont έγραψε στις 10:00, 08-05-11:

#3

κέηκ είναι μωρε λαβερ,
τι περιμένεις να δεις?
φορμαρισμένο αεροπλανοφόρο με μπιν λαντεν κερί?


υγ. ..άσε που είμαι ντροπιάρης,
η πιατέλα είναι δευτεράντζα
και μ' έχουν πιάσει τα περίεργα μου
(εκτός από τα νοικοκυρίστικα).

υγ.2 α, η φορμίτσα να είναι παραλληλόγραμμη,
κυκλική δε ξέρω τι παίζει με ποσότητες.
Και που να υπολογίζεις τώρα εμβαδά

φωνή συνείδησης: όμως, ο καλός νοικοκυρός είναι δούλος και κυρός. (άσχετο)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

ἅλς

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη ἅλς
Ο ἅλς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 2,081 μηνύματα.

O ἅλς Παυση πλου σε αυτη τη θαλασσα .... έγραψε στις 10:30, 08-05-11:

#4
Μπράβο,Lautreamont!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

toi_toi

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη toi_toi
Ο toi_toi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 753 μηνύματα.

O toi_toi έγραψε στις 11:35, 08-05-11:

#5
και φραουλα και μηλο και σοκολατα! τρώγεται?
μια φωτο θα ταν οτι πρεπει! κοψε ενα κομματι βαλτο σε ενα πιατο και βγαλτο φωτο....για να μην δουμε και την πιατελα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

4 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους