Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,082 εγγεγραμμένα μέλη και 2,387,768 μηνύματα σε 74,628 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Γιατί ΔΕΝ θα παντρευτώ στην Εκκλησία

Himela

e-steki Moderator

Το avatar του χρήστη Himela
H Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών , επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,249 μηνύματα.

H Himela σ' όποιον αρέσουμε... έγραψε στις 11:25, 19-07-11:

#1
Ολο και πιο δημοφιλείς οι πολιτικοί γάμοι στην Ελλάδα!..

Αλλάζουν σιγά-σιγά τα ήθη της ελληνικής κοινωνίας και φαίνεται ότι τον τελευταίο καιρό έχει γίνει ένα τεράστιο άλμα, δεδομένου ότι πριν από 20 χρόνια οι πολιτικοί γάμοι μετά βίας έφταναν το ποσοστό 9%. Ως αίτια του φαινομένου αυτού, φαίνεται ότι είναι το μικρότερο κόστος του πολιτικού σε σύγκριση με τον θρησκευτικό γάμο, αλλά οπωσδήποτε έπαιξε ρόλο και η αύξηση του αριθμού των μεταναστών.

Οι αίθουσες των δημαρχείων κερδίζουν συνεχώς έδαφος στις προτιμήσεις των ζευγαριών που αποφασίζουν να παντρευτούν, καθώς πλέον το ένα τρίτο των γάμων είναι πολιτικοί. Τα υπέρογκα -πολλές φορές- έξοδα ενός θρησκευτικού γάμου στην εποχή της οικονομικής κρίσης που διανύουμε, οι απλές διαδικασίες που απαιτούνται για τον πολιτικό γάμο έναντι των χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών του θρησκευτικού, αλλά και η αύξηση του αριθμού των μεταναστών που έχουν εγκατασταθεί νόμιμα στην Ελλάδα, μετέτρεψαν σε εξαιρετικά δημοφιλή τη λύση του πολιτικού γάμου.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, το 2007 ήταν η πρώτη χρονιά κατά την οποία οι πολιτικοί γάμοι κατάφεραν να ξεπεράσουν έστω και οριακά το 1/3 του συνολικού αριθμού των γάμων. Δηλαδή, από τους 61.377 γάμους που έγιναν το 2007, οι 20.643 ήταν πολιτικοί. Πρόκειται για ένα τεράστιο άλμα της ελληνικής κοινωνίας σε σύγκριση με τα προηγούμενα 20 χρόνια όταν οι πολιτικοί γάμοι θεωρούνταν εξεζητημένη επιλογή που αφορούσε μόνο τους πιο αντισυμβατικούς ανθρώπους ή και λύση ανάγκης (σε περίπτωση εγκυμοσύνης, ή διαφορετικού θρησκεύματος για παράδειγμα).

Το 1991, όπως και πριν αναφέραμε, οι πολιτικοί γάμοι δεν ξεπερνούσαν το 9% του συνόλου, όμως το ποσοστό τους αυξανόταν σταθερά χρόνο με το χρόνο. Ωστόσο, αυτό που έχει μεγάλο ενδιαφέρον, είναι πως ο θεσμός του πολιτικού γάμου είχε τις μεγαλύτερες ποσοστιαίες αυξήσεις κατά δίσεκτα χρόνια, όταν τα πιο πολλά μελλόνυμφα ζευγάρια, δίνοντας πίστη στις δεισιδαιμονίες, απέφευγαν να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας. Έτσι, τα έτη 1992, 1996, 2000 και 2004 τα ποσοστά των πολιτικών γάμων αυξάνονταν κατά 4-5% σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, ενώ παρουσιάστηκε αύξηση και σε απόλυτους αριθμούς σε αντίθεση με τους θρησκευτικούς γάμους.

Μάλιστα, η κοινωνιολόγος του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών κ. Λάουρα Μαράτου αποδίδει το φαινόμενο σε μια σειρά παραγόντων θεωρώντας ότι οικονομικοί λόγοι είναι πολύ σημαντικός παράγων, διότι εκτός από το πολύ μικρότερο κόστος που έχει ένας πολιτικός γάμος, τελικά τα ζευγάρια διαλέγουν αυτή τη λύση ώστε να μπορέσουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να τακτοποιήσουν υποθέσεις όπως δάνεια, επιδόματα κλπ που αφορούν και τους δυο τους. Σημαντικό είναι επίσης ότι με την τέλεση πολιτικού γάμου δεν χρειάζεται να ξοδέψουν πολλά χρήματα στη γαμήλια τελετή, έτσι ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσουν κάπου αλλού, όπως στο γαμήλιο ταξίδι και στον εξοπλισμό του σπιτικού τους.

Επίσης, όπως εκτιμά η κ. Μαράτου, η αύξηση των μεταναστών είναι ένας επιπλέον λόγος που παρουσιάζουν αύξηση οι πολιτικοί γάμοι και θεωρεί ότι όσο αυξάνεται ο αριθμός των αλλοδαπών στην Ελλάδα τόσο περισσότεροι πολιτικοί γάμοι θα γίνονται, δεδομένου ότι οι αλλοδαποί δεν έχουν άλλη επιλογή στη χώρα μας.

Επιπλέον, η κ. Μαράτου δεν αποκλείει να έχουμε μπει πλέον σε μια φάση κατά την οποία ο θρησκευτικός γάμος δεν προκαλεί κάποια ιδιαίτερη αίσθηση στα νέα ζευγάρια. Οι νέοι αρχίζουν να αλλάζουν τρόπο ζωής και δεν επικρατεί πλέον αυτή η εμμονή με τον θρησκευτικό γάμο που υπήρχε στη γενιά των γονιών τους. Άλλωστε, όπως προκύπτει από τις έρευνες του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, προκύπτει ότι η θρησκευτική πρακτική μειώνεται στις νέες γενιές.

Η αύξηση των πολιτικών γάμων τα τελευταία χρόνια δεν είναι το μόνο στοιχείο που δείχνει τις σημαντικές αλλαγές οι οποίες έχουν συντελεσθεί στην ελληνική κοινωνία καθώς την πιθανή κρίση που περνάει ο θεσμός του γάμου. Εδώ και τέσσερις δεκαετίες παρουσιάζει σταθερή μείωση ο «δείκτης γαμηλιότητας», δείκτης ο οποίος προσδιορίζει τον αριθμό των γάμων που τελούνται ανά 1.000 κατοίκους. Έτσι, από τους 9 γάμους που γίνονταν στις αρχές της δεκαετίας του 1960 καταλήξαμε στους 5,5 το 2007 με την τάση να παρουσιάζεται πτωτική και για τα επόμενα χρόνια.

Τη δεκαετία που πέρασε είχε αρχίσει επίσης να εμφανίζεται η τάση των γυναικών να μην παντρεύονται πριν από τα 25 τους χρόνια, όπως συνέβαινε μερικές δεκαετίες πριν. Τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας έδειχναν ότι η ηλικία μεταξύ 25 - 34 θεωρούνταν με διαφορά η ιδανική περίοδος για να παντρευτεί μια γυναίκα.

Αυτό που σήμερα έχει αλλάξει είναι ότι οι γάμοι γυναικών που είναι μεταξύ 35 - 39 ετών έχουν πλέον υπερτριπλασιαστεί σε σχέση με τους αντίστοιχους στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ 20 – 24. Έτσι λοιπόν σήμερα η «δεσποινίς ετών 39» είναι πλέον πιο περιζήτητη νύφη από μια γυναίκα 15 χρόνια μικρότερή της!.. οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: το έτος 2008 οι γάμοι στις ηλικίες 35 -39 ήταν 9.279, ενώ στις ηλικίες 20 -24 ήταν 2.923.

(Πηγή)

Πριν λίγο καιρό είπα σε μια φίλη μου την πρόθεσή μου να μην κάνω θρησκευτικό γάμο (ότε και αν παντρευτώ ). Εκείνη σοκαρίστηκε (αν και η ίδια όχι ιδιαίτερα θρήσκα) και μου φώναζε οτι είναι αμαρτία αυτό και πρέπει να πάρω την ευλογία του Θεού κλπ κλπ (ειδικά όταν της είπα οτι σκέφτομαι να μη βαφτίσω επίσης το παιδί μου νόμιζα οτι θα πάθει εγκεφαλικό ). Οι λόγοι που ΔΕ θέλω να παντρευτώ στην Εκκλησία (αν και πιστεύω στο Χριστιανισμό) είναι:

1. Δε διατίθεμαι να δώσω τόσα πολλά χρήματα στην Εκκλησία, σε δεξιώσεις, παρανυφάκια, νυφικά, μπομπονιέρες κλπ κλπ. Προτιμώ αυτά τα λεφτά να τα αξιοποίησω σε κάτι πολύ πιο σημαντικό από μία μέρα στη ζωή μου (πχ να αγοράσω έπιπλα, να κάνω ένα μεγάλο ταξίδι, να πάρω αμάξι κλπ κλπ).
2. Δε θεωρώ οτι ο τρόπος που γίνονται οι θρησκευτικοί γάμοι σήμερα έχουν οτιδήποτε "μυστηριακό". Αμφιβάλλω αν κι ο ίδιος ο παπάς καταλαβαίνει τι ψέλνει, για να μη μιλήσω για τους καλεσμένους.
3. Θεωρώ αυτά τα χρήματα σπατάλη.
4. Με εξοργίζει οτι όλα γίνονται για τα μάτια του κόσμου. Για τον κόσμο δε δίνω δεκάρα. Οι αγαπημένοι μου άνθρωποι θα χαρούν το ίδιο είτε με δουν να παντρευτώ με τζην και διασκέδαση στην ταβέρνα του μπαρμπα θωμά είτε με νυφικό αρμάνι και διασκέδαση στο χίλτον, κι αυτό με ενδιαφέρει.

Τι γνώμη έχετε;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

5 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

mariadrd (Μαρία)

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη mariadrd
H Μαρία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών . Έχει γράψει 84 μηνύματα.

H mariadrd εκανε την τιμη και έγραψε στις 11:32, 19-07-11:

#2
Καλημέρα, συμφωνώ πως ειδικά σε αυτούς τους καιρούς είναι αδικοχαμμένα χρήματα οι δεξιώσεις, τα παρανυφάκια, οι στολισμοί κτλ.
Όμως εγώ σκεφτόμουν ότι θα μπορούσε κάποιος να παντρευτεί σε εκκλησία ή σε εκκλησάκι καλύτερα κανονικά λιτά και απέριττα, μόνο το ζευγάρι και οι κουμπάροι, ή και τα πιο αγαπημένα πρόσωπα, χωρίς στολισμούς και όλα τα καθεστημένα. Απλά να γίνει η τελετή με τον παπά κανονικά να ευλογηθεί το ζευγάρι χωρίς να ακολουθήσει όλο το πανηγύρι που έχουμε συνηθίσει... Γίνεται κι αυτό...

και μετα να πάτε μια ταξιδάρα με τα χρήματα που θα δίνατε στη δεξίωση... ή να φτιάξετε το σπίτι σας....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Himela

e-steki Moderator

Το avatar του χρήστη Himela
H Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών , επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,249 μηνύματα.

H Himela σ' όποιον αρέσουμε... έγραψε στις 12:02, 19-07-11:

#3
Αρχική Δημοσίευση από mariadrd
Όμως εγώ σκεφτόμουν ότι θα μπορούσε κάποιος να παντρευτεί σε εκκλησία ή σε εκκλησάκι καλύτερα κανονικά λιτά και απέριττα, μόνο το ζευγάρι και οι κουμπάροι, ή και τα πιο αγαπημένα πρόσωπα, χωρίς στολισμούς και όλα τα καθεστημένα. Απλά να γίνει η τελετή με τον παπά κανονικά να ευλογηθεί το ζευγάρι χωρίς να ακολουθήσει όλο το πανηγύρι που έχουμε συνηθίσει... Γίνεται κι αυτό...
Για να παντρευτείς σε άλλη ενορία από αυτή που ανήκεις πρέπει να πληρώσεις χρήματα (νομίζω 30 ευρώ για την άδεια και 2 ευρώ για το παράβολο). Θα μου πεις δεν είναι τρομερό το ποσό αλλά είναι το γαμώτο!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

parafernalia (Νίκος)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη parafernalia
Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,394 μηνύματα.

O parafernalia έγραψε στις 12:04, 19-07-11:

#4
Άμα θέλει κανείς να παντρευτεί ταπεινά, χωρίς πολλά έξοδα μπορεί να το κάνει νομίζω. Υπάρχουν κάποια γραφειοκρατικά κολλήματα της μορφής να σε υποχρεώνουν να παντρευτείς στην εκκλησία της ενορίας σου, αλλά νομίζω ότι ξεπερνιούνται εύκολα (με ένα μικρό φακελάκι στον παπά! )

Αν δεν παντρευτείς θρησκευτικά, δεν σου επιτρέπεται να βαφτίσεις το παιδί σου (φαντάζομαι μέχρι να ενηλικιωθεί). Χάνεις λοιπόν 2 απ' τα 7 μυστήρια της Εκκλησίας των Χριστιανών. Νομίζω θα ήταν εντιμότερο συνειδησιακά να αλλάξεις θρησκεία ή να την εγκαταλείψεις τελείως.


Υπάρχει και ένας άλλος λόγος που δεν τον αγγίζει το άρθρο που παρατέθηκε. Επειδή πολλά κορίτσια το παίζουν αντάρτισσες μέχρι τα 35 και
9.279 γάμοι το 2008 έγιναν στις ηλικίες 34-39 μπαίνει ζήτημα γονιμότητας. Γι' αυτό μερικοί προτιμούν να γκαστρωθούν πρώτα, κάνουν στα γρήγορα έναν πολιτικό γάμο να γεννηθεί το παιδί και να πάρει ένα όνομα και μετά, αν και εφόσον, παντρεύονται θρησκευτικά και βαφτίζουν το παιδί.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

fockos

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη fockos
Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Ζάκυνθος (Ζάκυνθος). Έχει γράψει 10,375 μηνύματα.

O fockos έγραψε στις 12:12, 19-07-11:

#5
Aν κάποιος δε πιστεύει στον Χριστιανικό Θεό δεν είναι ντροπή να μην παντρευτεί στην εκκλησία ή ακόμα δε βαφτίσει τα παιδιά του.

Αν κάποιος δεν έχει χρήματα μπορεί να κάνει έναν απλό Θρησκευτικό γάμο χωρίς φρου φρου καιι αρώματα. Ούτε οι δεξιώσεις, ούτε τα νυφικά ούτε οι γιορτές και τα πανηγύρια μετά τον γάμο είναι Χριστιανικά. Αλλά δε δέχομαι το επιχείρημα δε θα κάνω χριστιανικό γάμο αν και είμαι χριστανός-η και πιστεύω στον Θεό γιατί είναι ακριβά γιατί ο γάμος από μόνο του ούτε η βάφτιση δε στοιχίζει τίποτα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Himela

e-steki Moderator

Το avatar του χρήστη Himela
H Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών , επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,249 μηνύματα.

H Himela σ' όποιον αρέσουμε... έγραψε στις 12:16, 19-07-11:

#6
Αρχική Δημοσίευση από parafernalia
Άμα θέλει κανείς να παντρευτεί ταπεινά, χωρίς πολλά έξοδα μπορεί να το κάνει νομίζω. Υπάρχουν κάποια γραφειοκρατικά κολλήματα της μορφής να σε υποχρεώνουν να παντρευτείς στην εκκλησία της ενορίας σου, αλλά νομίζω ότι ξεπερνιούνται εύκολα (με ένα μικρό φακελάκι στον παπά! )
Αυτό που προτείνεις μου φαίνεται πολύ υποκριτικό. Γιατί να κάνω θρησκευτικό γάμο λαδώνοντας τον παπά; Υποτίθεται οτι το θρησκευτικό γάμο τον κάνεις για να πάρεις την ευλογία του Θεού κλπ κλπ. Πώς θα το κάνει αυτό ένας "παπάς" που έχει πάρει φακελάκι από μένα;

Αρχική Δημοσίευση από parafernalia
Αν δεν παντρευτείς θρησκευτικά, δεν σου επιτρέπεται να βαφτίσεις το παιδί σου (φαντάζομαι μέχρι να ενηλικιωθεί). Χάνεις λοιπόν 2 απ' τα 7 μυστήρια της Εκκλησίας των Χριστιανών. Νομίζω θα ήταν εντιμότερο συνειδησιακά να αλλάξεις θρησκεία ή να την εγκαταλείψεις τελείως.
Να λοιπόν άλλη μια υποκρισία της θρησκείας μας. Νόμιζα οτι ο Χριστός καλούσε μαζί του όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως θρησκείας, χρώματος, ηλικίας κλπ κλπ. Τώρα οι παπάδες σου ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ να παντρευτείς με θρησκευτικό γάμο για να πάρουν τα λεφτά Χ 2. Χάνω 2 από τα μυστήρια; Μήπως αυτοί χάνουν 2 από τα χρήματα που θα έπαιρναν; Μήπως αυτοί πρέπει να εναρμονιστούν με το κήρυγμα του Χριστού αντί εγώ να αλλάξω θρησκεία;

Αρχική Δημοσίευση από parafernalia
Υπάρχει και ένας άλλος λόγος που δεν τον αγγίζει το άρθρο που παρατέθηκε. Επειδή πολλά κορίτσια το παίζουν αντάρτισσες μέχρι τα 35 και 9.279 γάμοι το 2008 έγιναν στις ηλικίες 34-39 μπαίνει ζήτημα γονιμότητας. Γι' αυτό μερικοί προτιμούν να γκαστρωθούν πρώτα, κάνουν στα γρήγορα έναν πολιτικό γάμο να γεννηθεί το παιδί και να πάρει ένα όνομα και μετά, αν και εφόσον, παντρεύονται θρησκευτικά και βαφτίζουν το παιδί.
Πού κολλάει αυτό;

Αρχική Δημοσίευση από fockos
Aν κάποιος δε πιστεύει στον Χριστιανικό Θεό δεν είναι ντροπή να μην παντρευτεί στην εκκλησία ή ακόμα δε βαφτίσει τα παιδιά του.

Αν κάποιος δεν έχει χρήματα μπορεί να κάνει έναν απλό Θρησκευτικό γάμο χωρίς φρου φρου καιι αρώματα. Ούτε οι δεξιώσεις, ούτε τα νυφικά ούτε οι γιορτές και τα πανηγύρια μετά τον γάμο είναι Χριστιανικά. Αλλά δε δέχομαι το επιχείρημα δε θα κάνω χριστιανικό γάμο αν και είμαι χριστανός-η και πιστεύω στον Θεό γιατί είναι ακριβά γιατί ο γάμος από μόνο του ούτε η βάφτιση δε στοιχίζει τίποτα.
Δεν κατάλαβα, ποιος μπορεί να μου απαγορεύσει το τι πιστεύω με κριτήριο το αν παντρεύτηκα στην εκκλησία κι αν βάφτισα το παιδί μου;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

mariadrd (Μαρία)

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη mariadrd
H Μαρία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών . Έχει γράψει 84 μηνύματα.

H mariadrd εκανε την τιμη και έγραψε στις 12:21, 19-07-11:

#7
αλήθεια? δηλαδη αν θελω να παω να παντρευτω σε ενα ξωκκλησι στο βουνό ή δίπλα στη θάλασσα έχει τετοιο θεμα με τις ενοριες? (πιο ευκολο το φανταζομουν).....
όταν ο αδερφος μου αρχικα έκανε πολιτικο γαμο πηγαμε με τζιν στο δημαρχειο και ο δημαρχος μας κερασε σοκοφρετες. Ήταν πολύ σουρεαλ! Δε μ'αρεσε... Δε καταλαβαινεις οτι παντρευεσαι... αφου ειναι 32 ευρω μονο παλι καλα... τι να κανουμε, ολα τα πληρωνουμε πια...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

fockos

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη fockos
Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Ζάκυνθος (Ζάκυνθος). Έχει γράψει 10,375 μηνύματα.

O fockos έγραψε στις 12:21, 19-07-11:

#8
Αρχική Δημοσίευση από Himela
Δεν κατάλαβα, ποιος μπορεί να μου απαγορεύσει το τι πιστεύω με κριτήριο το αν παντρεύτηκα στην εκκλησία κι αν βάφτισα το παιδί μου;
Είπα Χριστιανικό Θεό (όχι υπέρτατη δύναμη ή κάτι που εξουσιάζει). Καλώς ή κακώς τα μυστήρια στην Χριστιανοσύνη έχουν λόγο που γίνονται. Κανένας δεν απαγορεύει κανέναν στο τι να πιστεύει αλλά το να πιστεύεις κάποιος πραγματικά στον Χριστό χωρίς να συμμετέχει σε μυστήρια, χωρίς να πηγαίνει εκκλησία δε πιστεύω ότι γίνεται.


Το να σουβλίζεις π.χ. το αρνί το Πάσχα και να μην έχεις παρακολουθήσει καμια λειτουργία της Μεγάλης Βδομάδας είναι ότι χειρότερο.

Το να πηγαίνεις στα Χριστούγεννα σε ρεβενιόν και να μη συμμετέχεις στην Θεία λειτουργία πάλι δεν είναι ότι καλύτερο.

Το να γιορτάζεις στις απόκριες την Τσικνοπέμπτη και να μην νυστεύεις της Σαρακοστή πάλι δεν είναι σωστό.


Ο θρησκευτικός γάμος δε στοιχίζει τίποτα το να μην συμμετέχει κάποιος επειδή ισχυρίζεται ότι ειναι ακριβώς είναι κάτι το αναληθές.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

underwater

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη underwater
H underwater αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,498 μηνύματα.

H underwater έγραψε στις 12:30, 19-07-11:

#9
Εγώ δεν θα ήθελα να παντρευτώ θρησκευτικά επειδή δεν μου αρέσει η Χριστιανική θρησκεία και παράδοση. Νομίζω ότι θα ήταν υποκριτικό από μέρους μου να παντρευτώ σύμφωνα με τις επιταγές κάποιας θρησκείας που δεν με εκφράζει, πόσω μάλλον να συμβάλλω στις οικονομικές απολαβές κάποιας Εκκλησίας που δεν εκτιμώ. Ο μόνος λόγος να το έκανα θα ήταν αν παντρευόμουν άτομο θρησκευόμενο για το οποίο κάτι τέτοιο θα είχε μεγάλη σημασία, αλλά δύσκολα θα συνέβαινε το συγκεκριμένο καθώς το να μην είναι ο άλλος θρήσκος συμπεριλαμβάνεται για μένα στις απαραίτητες προυποθέσεις για να κάνω ερωτική σχέση μαζί του.

Όσο για εκείνο που ανέφερε ο parafernalia για απαγόρευση τέλεσης βάπτισης απογόνων ζευγαριών που έχουν τελέσει πολιτικό γάμο δε νομίζω ότι ισχύει. Φίλος των γονιών μου μουσουλμάνος, ο οποίος δεν έχει παντρευτεί καν την Ελληνίδα ορθόδοξη σύντροφό του έχει βαφτίσει κανονικά το παιδί του, το οποίο μάλιστα έχει 2 ονόματα (ελληνικό και αραβικό).

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

parafernalia (Νίκος)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη parafernalia
Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,394 μηνύματα.

O parafernalia έγραψε στις 12:39, 19-07-11:

#10
Αρχική Δημοσίευση από Himela
Αυτό που προτείνεις μου φαίνεται πολύ υποκριτικό. Γιατί να κάνω θρησκευτικό γάμο λαδώνοντας τον παπά; Υποτίθεται οτι το θρησκευτικό γάμο τον κάνεις για να πάρεις την ευλογία του Θεού κλπ κλπ. Πώς θα το κάνει αυτό ένας "παπάς" που έχει πάρει φακελάκι από μένα;
Ε, τώρα κι εσύ όλο αντίδραση είσαι! Ποιος είπε καλέ ότι το φακελάκι είναι "λάδωμα"; Θα κάνεις μια δωρεά στην Εκκλησία της Ελλάδος ώστε να παρακαμφθούν γρηγορότερα κάποιες χαζές τυπικότητες και να μπορέσεις να παντρευτείς στο ξωκλήσι των ονείρων σου! Αν υπάρχει αμαρτία και υποκρισία, την έχουν αυτοί καλή μου, όχι εσύ.

Αρχική Δημοσίευση από Himela
Να λοιπόν άλλη μια υποκρισία της θρησκείας μας. Νόμιζα οτι ο Χριστός καλούσε μαζί του όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως θρησκείας, χρώματος, ηλικίας κλπ κλπ. Τώρα οι παπάδες σου ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ να παντρευτείς με θρησκευτικό γάμο για να πάρουν τα λεφτά Χ 2. Χάνω 2 από τα μυστήρια; Μήπως αυτοί χάνουν 2 από τα χρήματα που θα έπαιρναν; Μήπως αυτοί πρέπει να εναρμονιστούν με το κήρυγμα του Χριστού αντί εγώ να αλλάξω θρησκεία;

Εγώ λέω να φτιάξουμε μια δικιά μας θρησκεία! Είσαι μέσα; Θα κρατήσουμε όποια μυστήρια θέλουμε, θα αλλάξουμε και λίγο το δόγμα να είναι πιο φιλελεύθερο και μετά θα πάμε στους πατεράδες μας, τις μανάδες μας, τους παππούδες μας, στους συγγενείς και τους νονούς που μας αγαπούν....να τους προσκαλέσουμε στον Γάμο Made By Me!

Δεν καταλαβαίνω τι δεν καταλαβαίνεις. Θεωρώ ότι τα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο άρθρο δεν περιλαμβάνουν την περίπτωση που κάποιοι κάνουν πρώτα πολιτικό γάμο και αρκετά αργότερα το θρησκευτικό. Επομένως είναι λίγο αδόκιμο να μιλάμε για τον θρίαμβο του πολιτικού γάμου έναντι του θρησκευτικού σε ηλικίες άνω των 35.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

fockos

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη fockos
Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Ζάκυνθος (Ζάκυνθος). Έχει γράψει 10,375 μηνύματα.

O fockos έγραψε στις 12:40, 19-07-11:

#11
ΕΞΟΔΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΓΑΜΟΥ:

1. Αδεια γαμου, χαρτοσημα 60ευρώ περίπου

2. Νυφικο 0 ευρω (φοράς ένα άσπρο φόρεμα που έχεις)

3. Γαμπριατικο κουστουμι 0 ευρώ (φοράς το κουστούμι σου)

4. Παρανυφακια 0 ευρω (δε χρειάζονται)

5. Στολισμος εκκλησιας 0 ευρω (δε χρειάζονται)

6. Μπομπονιερες κλπ 0 ευρω (δε χρειάζονται)


7. Δωρο κουμπαρου 0 ευρω (δε χρειάζεται))


8 Δεξιωση μετα τον γαμο 0 ευρω (δε χρειάζεται)

9 Γαμηλια τουρτα 0 ευρω (δε χρειάζεται)


10 στεφάνια, βέρες κ.λπ. 50 ευρώ το ελάχιστο

110 ευρώ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

6 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

αδαμαντια52071 (νυσταλέα)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη αδαμαντια52071
H νυσταλέα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 1,636 μηνύματα.

H αδαμαντια52071 έγραψε στις 12:55, 19-07-11:

#12
Καλεσμενοι: Πο πο πο τι γυφτος!!
Fockos : Δεν χρειαζεται......

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Himela

e-steki Moderator

Το avatar του χρήστη Himela
H Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών , επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,249 μηνύματα.

H Himela σ' όποιον αρέσουμε... έγραψε στις 12:58, 19-07-11:

#13
Αρχική Δημοσίευση από αδαμαντια52071
Καλεσμενοι: Πο πο πο τι γυφτος!!
Fockos : Δεν χρειαζεται......
Ακριβώς. Αν κάνεις θρησκευτικό γάμο χωρίς όλα αυτά θα στιγματιστείς για πάντα σαν ο μέγας τσιφούτης και θα πρέπει να επιστρέψεις τα δώρα γάμου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

fockos

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη fockos
Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Ζάκυνθος (Ζάκυνθος). Έχει γράψει 10,375 μηνύματα.

O fockos έγραψε στις 13:03, 19-07-11:

#14
Αρχική Δημοσίευση από αδαμαντια52071
Καλεσμενοι: Πο πο πο τι γυφτος!!
Fockos : Δεν χρειαζεται......


Αρχική Δημοσίευση από Himela
Ακριβώς. Αν κάνεις θρησκευτικό γάμο χωρίς όλα αυτά θα στιγματιστείς για πάντα σαν ο μέγας τσιφούτης και θα πρέπει να επιστρέψεις τα δώρα γάμου.
είπες πριν ότι δεν σε ενδιαφέρει τι θα πει ο κόσμος. (να που σε ενδιαφέρει)

ορισμένοι καλούν 500 άτομα. Τη δεξίωση δίνουν κάτι ορεκτικά και γίνεται σε δικο τους χώρο και τα οικονομάνε από τα δώρα των καλεσμένων. Αυτοί που το κάνουν αυτό είναι γύφτοι.
Ας καλέσουν στο τραπέζι 50 άτομα (όσο αντέχουν) και ας περιποιηθούν τους καλεσμένους καλά .


Μπορεί να μην κάνεις και καθόλου δεξίωση να μην καλέσεις κανέναν καλεσμένο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Ηρώ (Μαρούλι)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Ηρώ
H Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Αρχιτέκτονας . Έχει γράψει 2,132 μηνύματα.

H Ηρώ πλέκει μενεξέδες και έγραψε στις 13:03, 19-07-11:

#15
Αρχική Δημοσίευση από fockos
10 στεφάνια, βέρες κ.λπ. 50 ευρώ το ελάχιστο
Από τσίγκο θα είναι οι βέρες που τις βάζεις μαζί με τα στέφανα μάλιστα στα 50 ευρω;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

fockos

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη fockos
Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Ζάκυνθος (Ζάκυνθος). Έχει γράψει 10,375 μηνύματα.

O fockos έγραψε στις 13:11, 19-07-11:

#16
Αρχική Δημοσίευση από Ηρώ
Από τσίγκο θα είναι οι βέρες που τις βάζεις μαζί με τα στέφανα μάλιστα στα 50 ευρω;http://www.skroutz.gr/c/929/beres.html
ο πολιτικός γάμος δεν έχει βέρες; (δε ξέρω ρωτάω)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Άγγελος
Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,663 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε στις 13:17, 19-07-11:

#17
ΕΞΟΔΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΓΑΜΟΥ:

1. Αδεια γαμου, χαρτοσημα 60ευρώ περίπου

2. Νυφικο 0 ευρω (φοράς ένα άσπρο φόρεμα που έχεις)

3. Γαμπριατικο κουστουμι 0 ευρώ (φοράς το κουστούμι σου)

4. Παρανυφακια 0 ευρω (δε χρειάζονται)

5. Στολισμος εκκλησιας 0 ευρω (δε χρειάζονται)

6. Μπομπονιερες κλπ 0 ευρω (δε χρειάζονται)


7. Δωρο κουμπαρου 0 ευρω (δε χρειάζεται))


8 Δεξιωση μετα τον γαμο 0 ευρω (δε χρειάζεται)

9 Γαμηλια τουρτα 0 ευρω (δε χρειάζεται)


10 στεφάνια, βέρες κ.λπ. 50 ευρώ το ελάχιστο

110 ευρώ
μπραβο..


αυτο ακριβως


ο γαμος σκετα,,το ιδιο απλος και φτηνος ειναι και πολιτικος και θρησκευτικος

αλλα εχουμε κολλημα με τον κοσμο στον θρησκευτικο ενω οχι στον πολιτικο,,

παραλογισμος..

γιαυτο εκνευριζομαι που πολλοι κανουν πολιτικο απλα γιατι δενεχουν ακομα αρκετα λεφτα για να κανουν το σοου και τη φιγουρα τους με τον θρησκευτικο..

και βλεπεις στα καναλια τιτλο..
"προτιμουνται οι πολιτικοι γαμοι επειδη ειναι φτηνοτεροι"


διαστρεβλωσαμε ως ματαιοδοξη κοινωνια την εννοια του θρησκευτικου γαμου ως ενα σοου απλα,,και μετα τον κατηγορουμε κιολας το θεσμο γιαυτο,ενω αυτο που μας φταιει ειναι απλα το μυαλο μας,,και οι αλογες συμβασεις της κοινωνιας..

σε ενα εκκκλησακι παντρευεσαι με την οικογενεια σου απλα και ωραια..

αλλα όοοχιι,,πρεπει να βγει όλη η ματαιοδοξια του ανθρωπου εκει..και να κονομησουν και πολλοι απο αυτην..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

love_angel (vik-vik!)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη love_angel
H vik-vik! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών , επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αρφαρά (Μεσσηνία). Έχει γράψει 4,571 μηνύματα.

H love_angel is addicted to love!♥ έγραψε στις 13:22, 19-07-11:

#18
Αρχική Δημοσίευση από fockos
http://www.skroutz.gr/c/929/beres.html
ο πολιτικός γάμος δεν έχει βέρες; (δε ξέρω ρωτάω)
http://www.kosmima.gr/product_info.p...ducts_id=11298

αχου ερωτευτηκα! ^^

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kaleidoscope

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη kaleidoscope
H kaleidoscope αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 7,727 μηνύματα.

H kaleidoscope Your attitude determines your altitude έγραψε στις 13:23, 19-07-11:

#19
Αρχική Δημοσίευση από Himela
Η αύξηση των πολιτικών γάμων τα τελευταία χρόνια δεν είναι το μόνο στοιχείο που δείχνει τις σημαντικές αλλαγές οι οποίες έχουν συντελεσθεί στην ελληνική κοινωνία καθώς την πιθανή κρίση που περνάει ο θεσμός του γάμου.
Πώς ακριβώς η αύξηση των πολιτικών γάμων δείχνει την κρίση που περνά ο θεσμός του γάμου; Γάμος είναι κι ο θρησκευτικός, γάμος και ο πολιτικός.

Συμφωνώ με parafernalia και fockos, δεν γίνεται να κόβουμε και να ράβουμε και να παίρνουμε μόνο αυτά που μας βολεύουν από μία θρησκεία. Ειδικά όταν πρόκειται για τα μυστήρια. Εννοείται ότι αυτό ισχύει μόνο για τους πιστούς αυτής της θρησκείας.
Όπως είπανε, υπάρχουν τρόποι να κάνεις θρησκευτικό γάμο και να μην πληρώσεις μια περιουσία.
Βέβαια, μετά προκύπτει το πρόβλήμα που ανέφερε η Himela:
Αρχική Δημοσίευση από Himela
Ακριβώς. Αν κάνεις θρησκευτικό γάμο χωρίς όλα αυτά θα στιγματιστείς για πάντα σαν ο μέγας τσιφούτης και θα πρέπει να επιστρέψεις τα δώρα γάμου.
Αλήθεια, αυτό γιατί συμβαίνει; Γιατί είσαι τσιγκούνης αν δεν τα κάνεις όλα αυτά σε περίπτωση που κάνεις θρησκευτικό γάμο ενώ αν κάνεις πολιτικό δεν πειράζει;
Βασικά, επειδή δεν έχω ιδέα από γάμους, στους πολιτικούς γάμους δίνουν δώρα; Γίνεται γλέντι μετά; Τι είναι δηλαδή το συνηθισμένο;

Εγώ δεν είμαι χριστιανή οπότε αν και όταν θελήσω να παντρευτώ, θα κάνω πολιτικό γάμο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Giannoutas

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Giannoutas
Ο Giannoutas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 1,175 μηνύματα.

O Giannoutas Μη μου τους όρχεις τάραττε !!! έγραψε στις 13:24, 19-07-11:

#20
Γιατι μολις το διαβασα κουφαθηκα

Γιατι διαβασα οτι ενα νυφικο κανει 3.000 ευρω και τα εσωρουχα 500.Οτι τα παπουτσια του γαμπρου κανουν 1000 ευρω και αλλα ωραια

Βρε δεν πα να με πουνε τσιγκουνη και οτι αλλο θελουν.Εγω δεν προκειτε να παιξω το παιχνιδι γιατι <<ετσι πρεπει>>.

Ακου εκει 3000 ευρω για ενα ρουχο (που εμενα εδω που τα λεμε δεν το βρισκω και ωραιο) που μαλιστα θα το φορεσεις για μια μονο φορα.Ο κοσμος εχει σαλεψει,τελος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

5 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

fockos

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη fockos
Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Ζάκυνθος (Ζάκυνθος). Έχει γράψει 10,375 μηνύματα.

O fockos έγραψε στις 13:27, 19-07-11:

#21
2 κύκλοι είναι και ο ένας έχει πετραδάκι

δεν είναι καλύτερο αυτό;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

5 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

love_angel (vik-vik!)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη love_angel
H vik-vik! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών , επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αρφαρά (Μεσσηνία). Έχει γράψει 4,571 μηνύματα.

H love_angel is addicted to love!♥ έγραψε στις 13:31, 19-07-11:

#22
Αρχική Δημοσίευση από fockos
2 κύκλοι είναι και ο ένας έχει πετραδάκι

δεν είναι καλύτερο αυτό;

εχμ... οχι?

δε μαρεσει ο πολιτικος γαμος! θελω οταν πρωτα ο Θεος παντρευτω, να μαστε καλα και υγιεις, να κανω θρησκευτικο γαμο!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

parafernalia (Νίκος)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη parafernalia
Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,394 μηνύματα.

O parafernalia έγραψε στις 13:34, 19-07-11:

#23
Αρχική Δημοσίευση από Giannoutas
Ο κοσμος εχει σαλεψει,τελος
Εγώ θα πάω στην εκκλησία με το Merida μου!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

underwater

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη underwater
H underwater αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,498 μηνύματα.

H underwater έγραψε στις 13:35, 19-07-11:

#24
Πάντως με εκνευρίζει η νοοτροπία του "φτωχού και ταπεινού" πολιτικού γάμου και η άποψη που επικρατεί ότι οι πολιτικοί γάμοι είναι ξενέρωτοι και χωρίς γλέντι. Εμείς δηλ. που δεν είμαστε θρησκευόμενοι είμαστε καταδικασμένοι να μην χαρούμε τον γάμο μας;

Νομίζω ότι υπάρχει σαφής διαχωρισμός μεταξύ όσων κάνουν πολιτικό γάμο για οικονομικούς λόγους ή με την προοπτική να κάνουν πιο μετά θρησκευτικό, σε σχέση με όσους κάνουν πολιτικό λόγω πεποιθήσεων. Οι 1οι συνήθως δεν αντιμετωπίζουν τον πολιτικό γάμο με τον απαραίτητο σεβασμό, ενώ οι 2οι είναι ευνόητο ότι θα προσπαθήσουν να τον κάνουν αξέχαστο. Και προσωπικά ξέρω περιπτώσεις πολύ "glamorous" πολιτικών γάμων, με τρελά γλέντια, πάρτυ σε νησιά/εξοχή και λοιπά.

Προσωπικά αν αποφασίσω να παντρευτώ θα είναι όπως είπα πολιτικά. Έχω όμως σαν δεδομένο ότι θα κάνω πάρτυ για να διασκεδάσω με τα αγαπημένα μου πρόσωπα. Σίγουρα η τελετή δεν θα είναι τόσο γραφική όσο κάποια σε ερημικό εκκλησάκι, αλλά αφενός δεν είμαι διατεθειμένη να ισοπεδώσω τα πιστεύω μου για να κάνω γραφική τελετή, αφετέρου τα καλύτερα συμβαίνουν στα γαμήλια πάρτυ και όχι στην ίδια την τέλεση του γάμου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

5 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

love_angel (vik-vik!)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη love_angel
H vik-vik! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών , επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αρφαρά (Μεσσηνία). Έχει γράψει 4,571 μηνύματα.

H love_angel is addicted to love!♥ έγραψε στις 13:38, 19-07-11:

#25
Αρχική Δημοσίευση από underwater
αφετέρου τα καλύτερα συμβαίνουν στα γαμήλια πάρτυ και όχι στην ίδια την τέλεση του γάμου.
καλα αυτο ειναι υποκειμενικο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Giannoutas

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Giannoutas
Ο Giannoutas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 1,175 μηνύματα.

O Giannoutas Μη μου τους όρχεις τάραττε !!! έγραψε στις 13:40, 19-07-11:

#26
Αρχική Δημοσίευση από parafernalia
Εγώ θα πάω στην εκκλησία με το Merida μου!
Το γελας?Μην ξεχασεις ομως να το κλειδωσεις μην στο κλεψουν

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Γιώργος
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,986 μηνύματα.

O Γιώργος Je veux aller au bout de mes fantasmes έγραψε στις 13:40, 19-07-11:

#27
Αρχική Δημοσίευση από love_angel
δε μαρεσει ο πολιτικος γαμος! θελω οταν πρωτα ο Θεος παντρευτω, να μαστε καλα και υγιεις, να κανω θρησκευτικο γαμο!
Μα είναι πανάκριβος λέμε! Να υποθέσω ότι θα τον πληρώσει ο σύζυγος; Μαζί με...
Πολύ ακριβή είσαι βρε παιδί μου.

Bottom line, είτε κάνεις πολιτικό γάμο είτε θρησκευτικό, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: μπορείς να παίρνεις φθηνότερα στεγαστικά δάνεια.

Και στην τελική είναι υποκρισία να κάνεις θρησκευτικό γάμο αν δεν είσαι Χριστιανός. Να υποθέσω ότι όσοι θέλετε να κάνετε θρησκευτικό γάμο είστε 100% "Χριστιανοί", έτσι; Πηγαίνετε τις Κυριακές στις Εκκλησίες, νηστεύετε 40 μέρες το Πάσχα και δεν κάνετε σεξ πριν τον γάμο, έτσι; Παρθένοι και παρθένες είστε - και όχι, δεν μιλάω για το ζώδιο.

Συγγνώμη, αλλά αυτό λέγεται "παίρνω ό,τι με βολεύει"...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

4 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Άγγελος
Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,663 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε στις 13:41, 19-07-11:

#28
Βρε δεν πα να με πουνε τσιγκουνη και οτι αλλο θελουν.Εγω δεν προκειτε να παιξω το παιχνιδι γιατι <<ετσι πρεπει>>.

Ακου εκει 3000 ευρω για ενα ρουχο (που εμενα εδω που τα λεμε δεν το βρισκω και ωραιο) που μαλιστα θα το φορεσεις για μια μονο φορα.Ο κοσμος εχει σαλεψει,τελος
πεεεστααα
δικος μας εισαι εσυ..

να μαστε καλα και υγιεις, να κανω θρησκευτικο γαμο!
οτι θρησκευτικος και να ειναι?δηλαδη εσυ και αλλοι βεβαια,θελετε τον θρησκευτικο για το θρησκευτικο αισθημα ακομα και αν δεν ειναι πολυτελης..ή απλα θελεις το νυφικο?

καταλαβαινεις τι εννοω..

Νομίζω ότι υπάρχει σαφής διαχωρισμός μεταξύ όσων κάνουν πολιτικό γάμο για οικονομικούς λόγους ή με την προοπτική να κάνουν πιο μετά θρησκευτικό, σε σχέση με όσους κάνουν πολιτικό λόγω πεποιθήσεων
αμ δεν υπαρχει..

γιαυτο τα εχουμε κανει μπαχαλο..γιατι ο καθενας κρυβει τους πραγματικους λογους που κανει κατι,,και κοροιδευομαστε μεταξυ μας..αν κανει καποιος πολιτικο και το πιστευει πραγματικα και οχι σαν ενδιαμεσο μεχρι το γλεντι του θρησκ. ,τοτε το δεχομαι,,και το σεβομαι..


Bottom line, είτε κάνεις πολιτικό γάμο είτε θρησκευτικό, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: μπορείς να παίρνεις φθηνότερα στεγαστικά δάνεια.
επειδη τρελαθηκα τωρα..
αν δουμε και τη λειτουργια του γαμου.ως κοινωνικη εκδηλωση που η γυρω κοινωνια αναγνωριζει το ζευγαρι και το βοηθαει με δωρα κλπ στο πρωτο ξεκινημα σπιτι κλπ..

,εχει καποια λογικη ο μεγαλος γαμος,,και τα διαφορα δωρα..

και το ναμην γινει κλειστος γαμος..

αλλα η επιδειξη πλουτου και η σπαταλη χρηματων που γινεται συχνα δεν βοηθαει ουτε το ξεκινημα του ζευγαριου ουτε την ουσια του γαμου ως εννοια και μυστηριο..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Γιώργος
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,986 μηνύματα.

O Γιώργος Je veux aller au bout de mes fantasmes έγραψε στις 13:42, 19-07-11:

#29
Αρχική Δημοσίευση από underwater
Προσωπικά αν αποφασίσω να παντρευτώ θα είναι όπως είπα πολιτικά. Έχω όμως σαν δεδομένο ότι θα κάνω πάρτυ για να διασκεδάσω με τα αγαπημένα μου πρόσωπα. Σίγουρα η τελετή δεν θα είναι τόσο γραφική όσο κάποια σε ερημικό εκκλησάκι, αλλά αφενός δεν είμαι διατεθειμένη να ισοπεδώσω τα πιστεύω μου για να κάνω γραφική τελετή, αφετέρου τα καλύτερα συμβαίνουν στα γαμήλια πάρτυ και όχι στην ίδια την τέλεση του γάμου.
Very true. Και μπορείς κάλλιστα τα λεφτά που δεν θα φάει ο παπάς να τα ξοδέψεις για σένα, κοινώς να κάνεις ένα μεγαλύτερο πάρτυ για να γιορτάσεις τον γάμο σου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

rosa azul

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη rosa azul
H rosa azul αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,105 μηνύματα.

H rosa azul έγραψε στις 13:46, 19-07-11:

#30
Δεν θεωρω οτι ο θρησκευτικος γαμος ειναι ιδιαιτερα δαπανηρος .Ειναι κατ'αρχην ενα μυστηριο.Το κατα ποσον δαπανηρο ειναι εξαρταται απο την επιλογη του ζευγαριου αν θα επιλεξουν τα ελαχιστα που αφορουν την τελεση του μυστηριου χωρις καμια πολυτελεια ή θα τον αναγαγουν σε κοσμικο γεγονος οπου η κλιμακα δαπανης ανεβαινει αναλογα με το ποσα διατιθεται το ζευγαρι να διαθεσει.
Οποιως και στον πολιτικο γαμο ,τα παντα ειναι θεμα επιλογης :μπορει να γινει λιτος με περιορισμενα εξοδα ή πλουσιοπαροχος αναλογα με το ποσα εχει διαθεση το ζευγαρι να διαθεσει για να ικανοποιησει τις απαιτησεις του....Τα παντα ειναι θεμα οικονομικης ανεσης ...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

love_angel (vik-vik!)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη love_angel
H vik-vik! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών , επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αρφαρά (Μεσσηνία). Έχει γράψει 4,571 μηνύματα.

H love_angel is addicted to love!♥ έγραψε στις 13:48, 19-07-11:

#31
Αρχική Δημοσίευση από Άγγελος
οτι θρησκευτικος και να ειναι?δηλαδη εσυ και αλλοι βεβαια,θελετε τον θρησκευτικο για το θρησκευτικο αισθημα ακομα και αν δεν ειναι πολυτελης..ή απλα θελεις το νυφικο?
θρησκευτικο γιατι πιστευω. και οσο μεγαλωνω πιστευω περισσοτερο. αν παντρευομουν με πολιτικο γαμο δε θα ενιωθα παντρεμενη, δε θα μου αρεσε. θελω ομορφη τελετη, θελω και ομορφο νυφικο αλλα κυριως θελω να παντρευτω σε εκκλησια, στο σπιτι του Θεου που πιστευω.

Αρχική Δημοσίευση από Γιώργος
Μα είναι πανάκριβος λέμε! Να υποθέσω ότι θα τον πληρώσει ο σύζυγος; Μαζί με...

Πολύ ακριβή είσαι βρε παιδί μου.
λολ. καλυτερα να μασας παρα να μιλας. υπαρχουν εθιμα για το τι πληρωνει η καθε οικογενεια. τα επιπλα του σπιτιου εκτος την κρεβατοκαμαρα ειναι της οικογενειας της νυφης (νομιζω), το νυφικο του πεθερου, οι βερες νομιζω μαζι, αλλα πραγματικα μικρη σημασια εχει γιατι οταν παντρευεσαι υπαρχει ΚΟΙΝΟ πορτοφολι. ειστε οικογενεια.


Και στην τελική είναι υποκρισία να κάνεις θρησκευτικό γάμο αν δεν είσαι Χριστιανός. Να υποθέσω ότι όσοι θέλετε να κάνετε θρησκευτικό γάμο είστε 100% "Χριστιανοί", έτσι; Πηγαίνετε τις Κυριακές στις Εκκλησίες, νηστεύετε 40 μέρες το Πάσχα και δεν κάνετε σεξ πριν τον γάμο, έτσι; Παρθένοι και παρθένες είστε - και όχι, δεν μιλάω για το ζώδιο.

Συγγνώμη, αλλά αυτό λέγεται "παίρνω ό,τι με βολεύει"...
οτι να ναι πραγματικα ομως. -.-'

παμε παλι απο την αρχη. τι οριζει το σωστο χριστιαννο? το να πηγαινει στην εκκλησια καθε μερα να αναβει κερακι και την υπολοιπη μερα να βριζει και να καταριεται? ΛΟΛ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

gregory, nub

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη gregory, nub
Ο gregory, nub αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Εργάτης/τρια . Έχει γράψει 2,424 μηνύματα.

O gregory, nub έγραψε στις 13:50, 19-07-11:

#32
Εγω δεν καταλαβαινω ποιος ειναι ο σκοπος ενος ακριβου δακτυλιδιου, οταν ο σκοπος του ειναι συμβολικος, και οχι εμφανισιακος. Δεν θυμαμαι 100% τι συμβολιζει, αλλα νομιζω πως ειναι η σταθεροτητα της σχεσης η κατι τετοιο )

Και φοκο, εγω θα εχτιζα δικο μου πισι με τα λεφτα και θα μου εμεναν και εξτρα )

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Himela

e-steki Moderator

Το avatar του χρήστη Himela
H Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών , επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,249 μηνύματα.

H Himela σ' όποιον αρέσουμε... έγραψε στις 13:52, 19-07-11:

#33
Εγώ αντιτίθεμαι στο οτι ο παπάς πρέπει να πάρει χρήματα για να παντρέψει κάποιον. Θα έπρεπε ο καθένας ανάλογα με την οικονομική του κατάσταση και τα πιστεύω του να δίνει ό,τι τον ευχαριστεί. Ο γάμος που είναι μυστήριο έχει καταντήσει απλά ένα αλισβερίσι. Δεν τον υποβιβάζω εγώ παραπάνω από ό,τι τον έχουν ήδη υποβιβάσει οι παπάδες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

love_angel (vik-vik!)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη love_angel
H vik-vik! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών , επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αρφαρά (Μεσσηνία). Έχει γράψει 4,571 μηνύματα.

H love_angel is addicted to love!♥ έγραψε στις 13:54, 19-07-11:

#34
Αρχική Δημοσίευση από gregory, nub
Εγω δεν καταλαβαινω ποιος ειναι ο σκοπος ενος ακριβου δακτυλιδιου, οταν ο σκοπος του ειναι συμβολικος, και οχι εμφανισιακος. Δεν θυμαμαι 100% τι συμβολιζει, αλλα νομιζω πως ειναι η σταθεροτητα της σχεσης η κατι τετοιο )

Και φοκο, εγω θα εχτιζα δικο μου πισι με τα λεφτα και θα μου εμεναν και εξτρα )
με αυτη τη λογικη ολοι θα παιρναμε οτι ηταν αναγκαιο και θα καταργουσαμε την εννοια της αισθητικης. απο τη στιγμη που εχεις και μπορεις να πληρωσεις αυτο που σαρεσει γιατι να μη το παρεις?

πσ: δε λεω οτι εγω εχω λεφτα να αγορασω κατι τοσο ακριβο, ειδικα τωρα που ειμαι φοιτητρια ανεργη σε χρεοκωπημενη χωρα (τι τραγικο που ακουγεται), αλλα αν καποιος μπορει γιατι οχι?

και προσωπικα θεωρω αχρηστα τα λεφτα σε τοσο ακριβο πισι. γιατι να παρεις το απλ και να μην παρεις το τοσιμπα με τα 500 ευρω? τη δουλεια σου θα την κανεις εκτος και αν θελεις να πουλας μουρη με το πισι σου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Άγγελος
Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,663 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε στις 13:54, 19-07-11:

#35
Εγω δεν καταλαβαινω ποιος ειναι ο σκοπος ενος ακριβου δακτυλιδιου, οταν ο σκοπος του ειναι συμβολικος, και οχι εμφανισιακος. Δεν θυμαμαι 100% τι συμβολιζει, αλλα νομιζω πως ειναι η σταθεροτητα της σχεσης η κατι τετοιο
πολυ καλυτερο θα ηταν ενα μοναδικα σκαλιστο πχ ξυλινο ή γυαλινο δαχτυλιδι..με εμπνευση,,που θα μεινει ως μοναδικο κειμήλιο ,παρα ενα αγορασμενο χρυσο..πχ


η αξια δεν ειναι μονο τα λεφτα,,αλλα και ο κοπος και τεχνη που μπαινει σε ενα αντικειμενο..


ολα τα μετραμε με τα λεφτα σημερα,,ετσι και στο γαμο..

αυτο πρεπει να αλλαξει..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Himela

e-steki Moderator

Το avatar του χρήστη Himela
H Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών , επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,249 μηνύματα.

H Himela σ' όποιον αρέσουμε... έγραψε στις 13:58, 19-07-11:

#36
Αρχική Δημοσίευση από love_angel
θρησκευτικο γιατι πιστευω. και οσο μεγαλωνω πιστευω περισσοτερο. αν παντρευομουν με πολιτικο γαμο δε θα ενιωθα παντρεμενη, δε θα μου αρεσε. θελω ομορφη τελετη, θελω και ομορφο νυφικο αλλα κυριως θελω να παντρευτω σε εκκλησια, στο σπιτι του Θεου που πιστευω.
Έχει δώσει δικαιοδοσία ο Θεός που πιστεύεις να παίρνουν οι παπάδες παράβολα από την εφορία για να σε παντρέψουν;

Εντωμεταξύ ο Γιώργος λέει:

Αρχική Δημοσίευση από Γιώργος
Και στην τελική είναι υποκρισία να κάνεις θρησκευτικό γάμο αν δεν είσαι Χριστιανός. Να υποθέσω ότι όσοι θέλετε να κάνετε θρησκευτικό γάμο είστε 100% "Χριστιανοί", έτσι; Πηγαίνετε τις Κυριακές στις Εκκλησίες, νηστεύετε 40 μέρες το Πάσχα και δεν κάνετε σεξ πριν τον γάμο, έτσι; Παρθένοι και παρθένες είστε - και όχι, δεν μιλάω για το ζώδιο.

Συγγνώμη, αλλά αυτό λέγεται "παίρνω ό,τι με βολεύει"...
Κι εσύ λες:

Αρχική Δημοσίευση από love_angel
οτι να ναι πραγματικα ομως. -.-'

παμε παλι απο την αρχη. τι οριζει το σωστο χριστιαννο? το να πηγαινει στην εκκλησια καθε μερα να αναβει κερακι και την υπολοιπη μερα να βριζει και να καταριεται? ΛΟΛ!
Ο Γιώργος δε μίλησε για βρισιές, κατάρες κλπ. Καλός Χριστιανός είναι αυτός που ακολουθεί τα ήθη και τις προσταγές της Καινής Διαθήκης ΚΑΙ το κήρυγμα του Χριστού που έλεγε να είμαστε καλοί και ταπεινοί (μεταξύ άλλων και πολύ χοντρικά). Το ένα δεν αναιρεί το άλλο και είναι και τα δύο εκ των ουκ άνευ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

love_angel (vik-vik!)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη love_angel
H vik-vik! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών , επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αρφαρά (Μεσσηνία). Έχει γράψει 4,571 μηνύματα.

H love_angel is addicted to love!♥ έγραψε στις 14:03, 19-07-11:

#37
Αρχική Δημοσίευση από Himela
Έχει δώσει δικαιοδοσία ο Θεός που πιστεύεις να παίρνουν οι παπάδες παράβολα από την εφορία για να σε παντρέψουν;

Εντωμεταξύ ο Γιώργος λέει:Κι εσύ λες:Ο Γιώργος δε μίλησε για βρισιές, κατάρες κλπ. Καλός Χριστιανός είναι αυτός που ακολουθεί τα ήθη και τις προσταγές της Καινής Διαθήκης ΚΑΙ το κήρυγμα του Χριστού που έλεγε να είμαστε καλοί και ταπεινοί (μεταξύ άλλων και πολύ χοντρικά). Το ένα δεν αναιρεί το άλλο και είναι και τα δύο εκ των ουκ άνευ.
ε ρε με τα 30 ευρω! παντρεψου ρε χιμελα και αν σου λειπουν 30 ευρω θα στα δωσω εγω απο το χαρτζιλικι μου.

προσωπικα αδιαφοροι μου ειναι οι παπαδες. ανθρωποι ειναι και αμαρτανουν. ποιος σου ειπε οτι τους εχω και ιδιαιτερη αδυναμια? αλλα δε θα παω εναντια στα πιστευω μου για 30 ευρω και για τον παπα. ασε που ο καθενας μας εχει το δικο του πνευματικο. υποθετω εκεινος θα τον παντρεψει κιολας οποτε για να εχεις επιλεξει καποιον για πνευματικο σου τον εμπιστευεσαι.

και εγω του ειπα πως δεν μπορει αυτο να ορισει τον καλο χριστιαννο. καποιος που κανει ολα αυτα που ειπε ο γιωργος μπορει να ειναι κακος ανθρωπος. καποιος που δε τα κανει και προτιμαει να προσευχεται σπιτι του ειναι πολυ καλυτερος. εισαι χριστιαννη χιμελα? εχεις κανει ποτε τετοια συζητηση με τον πνευματικο σου? ρωτα τον να δεις τι θα σου πει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Γιώργος
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,986 μηνύματα.

O Γιώργος Je veux aller au bout de mes fantasmes έγραψε στις 14:09, 19-07-11:

#38
Αρχική Δημοσίευση από gregory, nub
Εγω δεν καταλαβαινω ποιος ειναι ο σκοπος ενος ακριβου δακτυλιδιου, οταν ο σκοπος του ειναι συμβολικος, και οχι εμφανισιακος. Δεν θυμαμαι 100% τι συμβολιζει, αλλα νομιζω πως ειναι η σταθεροτητα της σχεσης η κατι τετοιο )
Ποιος είναι ο σκοπός ενός ακριβού δαχτυλιδιού;
Αγάπη μου, αν με αγαπάς θα πρέπει να μου πάρεις μία ακριβή διαμαντένια βέρα για τον γάμο μας! ^^
Τι, δεν με θες όμορφη; Θες να είμαι σαν την Κούλα την γειτόνισσα; Δεν με αγαπάς!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kaleidoscope

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη kaleidoscope
H kaleidoscope αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 7,727 μηνύματα.

H kaleidoscope Your attitude determines your altitude έγραψε στις 14:09, 19-07-11:

#39
Αρχική Δημοσίευση από love_angel
προσωπικα αδιαφοροι μου ειναι οι παπαδες. ανθρωποι ειναι και αμαρτανουν.
Και οι γιατροί άνθρωποι είναι και αμαρτάνουν, αλλά αν πάρουν φακελάκι γίνεται χαμός
[sorry δεν άντεξα]

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

5 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Himela

e-steki Moderator

Το avatar του χρήστη Himela
H Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών , επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,249 μηνύματα.

H Himela σ' όποιον αρέσουμε... έγραψε στις 14:11, 19-07-11:

#40
Αρχική Δημοσίευση από love_angel
ε ρε με τα 30 ευρω! παντρεψου ρε χιμελα και αν σου λειπουν 30 ευρω θα στα δωσω εγω απο το χαρτζιλικι μου.
Δεν είναι τα λεφτά το θέμα αλλά το οτι εκμεταλλεύονται την πίστη του κόσμου για να κάνουν επιχείρηση.

Αρχική Δημοσίευση από love_angel
εισαι χριστιαννη χιμελα? εχεις κανει ποτε τετοια συζητηση με τον πνευματικο σου? ρωτα τον να δεις τι θα σου πει.
Προσωπικά πιστεύω στο Χριστό και στο κήρυγμά του και Τον θαυμάζω ως άνθρωπο γιατί κήρυξε το καλό και θυσιάστηκε για να αποδείξει αυτά που πίστευε. Τώρα αν αυτό με κάνει Χριστιανή, μωαμεθανή, βουδίστρια ή άθεη λίγο με νοιάζει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Γιώργος
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,986 μηνύματα.

O Γιώργος Je veux aller au bout de mes fantasmes έγραψε στις 14:13, 19-07-11:

#41
Αρχική Δημοσίευση από love_angel
θρησκευτικο γιατι πιστευω.
Δεν μου απάντησες. Σε αυτό πιστεύεις;
Αρχική Δημοσίευση από Γιώργος
[...]και δεν κάνετε σεξ πριν τον γάμο, έτσι;

Κομμάτι του Χριστιανισμού είναι κι αυτό, αναπόσπαστο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

iJohnnyCash (Panayotis Yannakas)

Founder

Το avatar του χρήστη iJohnnyCash
Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Επιχειρηματίας . Έχει γράψει 16,004 μηνύματα.

O iJohnnyCash έγραψε στις 14:16, 19-07-11:

#42
Αρχική Δημοσίευση από love_angel
προσωπικα αδιαφοροι μου ειναι οι παπαδες. ανθρωποι ειναι και αμαρτανουν. .
Τι μας λες τώρα; Ότι τα "κλειδιά" της χριστιανικής θρησκευτικότητας ... δεν είναι και τόσο φωτισμένα; Να στο θέσω αλλιώς, αυτοί οι άνθρωποι "ασχολούνται" 24ώρες το 24ώρο με τον χριστιανισμό και είναι "έτσι" ... φαντάσου δηλαδή πόσο μπορεί να βοηθήσει, ο χριστιανισμός, κάποιον "απλό" άνθρωπο που δεν θέλει/δεν μπορεί να αφοσιωθεί τόσο

Και για να σε βοηθήσω, μην απαντήσεις ότι δεν είναι όλοι έτσι. Είναι τόσο λίγοι οι "καλοί" που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Ακριβώς όπως μια callgirl/escort μπορεί να έχει ενδιαφέρον χαρακτήρα, αυτό δεν σημαίνει κάτι για το "θεσμό" της ιεροδουλίας

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

4 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

love_angel (vik-vik!)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη love_angel
H vik-vik! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών , επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αρφαρά (Μεσσηνία). Έχει γράψει 4,571 μηνύματα.

H love_angel is addicted to love!♥ έγραψε στις 14:21, 19-07-11:

#43
Αρχική Δημοσίευση από Γιώργος
Δεν μου απάντησες. Σε αυτό πιστεύεις;Κομμάτι του Χριστιανισμού είναι κι αυτό, αναπόσπαστο.
εξυπναδες made by jorge.

κανω σεξ γιωργο και ας μην ειμαι παντρεμενη. δεν ειμαι αναμαρτητη. με τον εναν ή με τον αλλον τροπο κανεις δεν ειναι. αυτο δε με κανει μη χριστιαννη ομως. χριστιαννη με κανει η αγαπη που εχω μεσα μου για τη θρησκεια μου.
το να μην εισαι σε κατι σωστος χριστιαννος δε σημαινει πως πρεπει και σε ολα να εισαι μη σωστος χριστιαννος.

Αρχική Δημοσίευση από iJohnnyCash
Τι μας λες τώρα; Ότι τα "κλειδιά" της χριστιανικής θρησκευτικότητας ... δεν είναι και τόσο φωτισμένα; Να στο θέσω αλλιώς, αυτοί οι άνθρωποι "ασχολούνται" 24ώρες το 24ώρο με τον χριστιανισμό και είναι "έτσι" ... φαντάσου δηλαδή πόσο μπορεί να βοηθήσει, ο χριστιανισμός, κάποιον "απλό" άνθρωπο που δεν θέλει/δεν μπορεί να αφοσιωθεί τόσο

Και για να σε βοηθήσω, μην απαντήσεις ότι δεν είναι όλοι έτσι. Είναι τόσο λίγοι οι "καλοί" που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Ακριβώς όπως μια callgirl/escort μπορεί να έχει ενδιαφέρον χαρακτήρα, αυτό δεν σημαίνει κάτι για το "θεσμό" της ιεροδουλίας
βρε συ ειναι ανθρωποι και μεσα στην κοινωνια που ζουμε ολοι λιγο πολυ ειναι χωμενοι στα σκ@τα. το οτι οι παπαδες πολλες φορες ειναι οτι να ναι δεν ισοπεδωνει το χριστιαννισμο γιατι αυτοι απλα εβγαλαν μια σχολη, τηρησαν ενα πρωτοκολο και εγιναν παπαδες. δε ξερουμε εμεις το λογο που το προτιμησαν.

στην εκκλησια δεν πας για τον παπα. πας γιατι εκει ειναι το σπιτι του Θεου που πιστευεις, να αναψεις ενα κερακι και να προσευχηθεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

iJohnnyCash (Panayotis Yannakas)

Founder

Το avatar του χρήστη iJohnnyCash
Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Επιχειρηματίας . Έχει γράψει 16,004 μηνύματα.

O iJohnnyCash έγραψε στις 14:26, 19-07-11:

#44
Αρχική Δημοσίευση από love_angel
Πας γιατι εκει ειναι το σπιτι του Θεου που πιστευεις, να αναψεις ενα κερακι και να προσευχηθεις.
Ναι όμως οι συγκεκριμένες κατοικίες του Θεού είναι γεμάτες σκατά και από την στιγμή που ο Θεός (μπορεί να) είναι πανταχού παρόν, γιατί να μην βρεις μια καλύτερη του κατοικία του;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

love_angel (vik-vik!)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη love_angel
H vik-vik! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών , επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αρφαρά (Μεσσηνία). Έχει γράψει 4,571 μηνύματα.

H love_angel is addicted to love!♥ έγραψε στις 14:29, 19-07-11:

#45
Αρχική Δημοσίευση από iJohnnyCash
Ναι όμως οι συγκεκριμένες κατοικίες του Θεού είναι γεμάτες σκατά και από την στιγμή που ο Θεός (μπορεί να) είναι πανταχού παρόν, γιατί να μην βρεις μια καλύτερη του κατοικία του;
δεν εχεις αδικο εδω. απλα προσωπικα νιωθω πιο ηρεμη, πιο ομορφα, καθε φορα που βρισκομαι σε εκκλησια. αναβω ενα κερακι και προσευχομαι. συμφωνω ομως πως μπορεις αν θελεις να το κανεις οπου και να εισαι. αλλωστε προσωπικα την προσευχη μου την κανω και οταν βρισκομαι στο σπιτι μου!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Γιώργος
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,986 μηνύματα.

O Γιώργος Je veux aller au bout de mes fantasmes έγραψε στις 14:35, 19-07-11:

#46
Βέβαια, όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα σοβαρό επιχείρημα που δεν ξέρουμε να το αντιμετωπίσουμε, το βαφτίζουμε "εξυπνάδα".

Αρχική Δημοσίευση από love_angel
κανω σεξ γιωργο και ας μην ειμαι παντρεμενη. δεν ειμαι αναμαρτητη. με τον εναν ή με τον αλλον τροπο κανεις δεν ειναι. αυτο δε με κανει μη χριστιαννη ομως. χριστιαννη με κανει η αγαπη που εχω μεσα μου για τη θρησκεια μου.
Σαφέστατα και όλοι κάνουμε "λάθη". Στο "ουδείς αναμάρτητος" θα συμφωνήσω, αφού όλοι κάνουμε λάθη.

Όμως, άλλο το να "αμαρτήσεις" (κατά τον Χριστιανισμό) μία φορά κι άλλο όταν κάνεις κάτι κατ' εξακολούθηση που είναι ενάντια στις αρχές του Χριστιανισμού. Είναι το σεξ πριν τον γάμο απαγορευμένο για τον Χριστιανισμό; Είναι. Κάνεις σεξ κατ' εξακολούθηση; Κάνεις, όπως λες εσύ (εγώ δεν είπα τίποτα). Συνεπώς, κατ' εξακολούθηση παραβλέπεις έναν βασικό κανόνα του Χριστιανισμού. Period.

Το "ναι μωρέ, κάνω 42 αμαρτίες, αλλά η αγάπη που νιώθω με κάνει Χριστιανή" μπορεί να το πιστέψω. Αλλά αυτό δεν είναι ο Χριστιανισμός, είναι μια δικιά σου θρησκεία. Την σέβομαι 100% την θρησκεία στην οποία πιστεύεις και δεν πρόκειται να σου πω "κακώς πιστεύεις εκεί". Πίστευε όπου θες, εγώ το σέβομαι.

Αλλά για να είμαστε ξεκάθαροι: η θρησκεία στην οποία πιστεύεις ΔΕΝ είναι Χριστιανισμός. Είναι κάτι που έχει κάποια τμήματά του. Όταν πιστεύεις στον "Ορθόδοξο Χριστιανισμό" είναι πιστεύεις σε ΟΛΑ τα "άρθρα" του είτε όχι. Το αν πιστεύεις σε μερικά "άρθρα" του Χριστιανισμού σημαίνει ότι πιστεύεις σε μια θρησκεία που ΔΕΝ είναι ο Χριστιανισμός αλλά κάτι άλλο, που έχει σχέση με αυτόν.

Συνεπώς, η επιχειρηματολογία μου συνοψίζεται στα εξής:
 • Αναγκαία συνθήκη για να είσαι "Ορθόδοξος Χριστιανός" είναι να πιστεύεις σε όλα του τα "άρθρα". Αλλιώς πιστεύεις σε κάτι παράγωγο αυτού.
 • Αντιθετοαντιστροφή: εάν δεν πιστεύεις σε ένα τουλάχιστον "άρθρο", τότε δεν είσαι Χριστιανός.
 • Κάνεις τακτικά σεξ πριν τον γάμο, όπως δήλωσες εσύ η ίδια.
 • Αν πίστευες σε αυτό το "άρθρο" θα το τηρούσες, έστω και στο ελάχιστο.
 • Συνεπώς, εφόσον γίνεται κατ' εξακολούθηση, ΔΕΝ πιστεύεις στο "όχι σεξ πριν τον γάμο".
 • Άρα δεν είσαι Χριστιανή.
 • Συνεπώς, είναι υποκριτικό να υποστηρίζεις τόσο θερμά μία διαδικασία του Χριστιανισμού, όταν δεν είσαι Χριστιανή.
Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα σε αυτό που πιστεύεις, αν πολύ απλά ομολογήσεις ότι δεν πιστεύεις στον ίδιο τον Χριστιανισμό, απλώς χρησιμοποιείς από παράδοση μία υπηρεσία του. Fine by me, κάνε ό,τι θέλεις, αλλά μην θίγεσαι τώρα επειδή λέμε την αλήθεια, ότι δηλαδή είναι "υποκριτικό"...

My two cents.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

5 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Άγγελος
Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,663 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε στις 14:43, 19-07-11:

#47
Γιωργο,,μην πας να καλουπωσεις την πιστη του ανθρωπου οπως οι παπαδες κανουν..

η πιστη σε ότι πιστευεις πρεπει να ειναι ελευθερη,,δεν ειναι συμβολαιο..


οι περισσοτεροι ελληνες πχ πιστευουν στα βασικα του χριστανισμου,,αλλα οχι σε πολλα αλλα..

ανθρωποι ειμαστε,,δεν υπογραφουμε χαρτια πιστης ή συγχωροχαρτια οπως κανανε οι καθολικοι που ειχαν τοσο απολυτη σχεση με τη θρησκεια οπως λες παραπανω..

έτσι λεγανε και οι εβραιοι,, δουλευεις το Σαββατο?δεν πιστευεις στο θεο γιατι παραβιασες μια εντολη..

και μετα ηρθε ο Χριστος και ειδαμε πιο ουσιαστικα τα πραγματα..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Γιώργος
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,986 μηνύματα.

O Γιώργος Je veux aller au bout de mes fantasmes έγραψε στις 14:50, 19-07-11:

#48
Αρχική Δημοσίευση από Άγγελος
Γιωργο,,μην πας να καλουπωσεις την πιστη του ανθρωπου οπως οι παπαδες κανουν..

η πιστη σε ότι πιστευεις πρεπει να ειναι ελευθερη,,δεν ειναι συμβολαιο..
Α γεια σου, συμφωνούμε στο ότι πρέπει να πιστεύεις σε κάτι ελεύθερο και όχι σε "συμβόλαιο".

Ε, οι "γνωστές" θρησκείες είναι συμβόλαια.
 • Ο Χριστιανισμός δεν σου επιτρέπει να κάνεις σεξ πριν τον γάμο.
 • Οι Καθολικοί δεν δίνουν διαζύγιο.
 • Οι Αγγλικανικοί διαζευγμένοι δεν μπορούν να παντρευτούν ξανά αν ζει ο/η τέως σύζυγος (γι' αυτό παραιτήθηκε και ο Βασιλιάς Εδουάρδος Η').
 • Οι Μουοουλμάνοι δεν πίνουν αλκοόλ.
Όλα αυτά είναι ένα "συμβόλαιο", Άγγελε και σε περιορίζει. Αν δεν έχεις την ανάγκη, βέβαια, να κάνεις όλα αυτά στα οποία σου επιβάλλονται περιορισμοί τότε be my ghost.

Αν όμως σε περιορίζει τότε καταλήγουμε σ' αυτό το πράγμα: στην ουσία δεν πιστεύεις γιατί θέλεις να πιστέψεις σε κάτι ελεύθερο.
Ουσιαστικά ο σημερινός Έλληνας πιστέυει ότι πιστεύει στον Χριστιανισμό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

4 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Giannoutas

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Giannoutas
Ο Giannoutas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 1,175 μηνύματα.

O Giannoutas Μη μου τους όρχεις τάραττε !!! έγραψε στις 14:50, 19-07-11:

#49
Αρχική Δημοσίευση από Άγγελος
Γιωργο,,μην πας να καλουπωσεις την πιστη του ανθρωπου οπως οι παπαδες κανουν..

η πιστη σε ότι πιστευεις πρεπει να ειναι ελευθερη,,δεν ειναι συμβολαιο..


οι περισσοτεροι ελληνες πχ πιστευουν στα βασικα του χριστανισμου,,αλλα οχι σε πολλα αλλα..

ανθρωποι ειμαστε,,δεν υπογραφουμε χαρτια πιστης ή συγχωροχαρτια οπως κανανε οι καθολικοι που ειχαν τοσο απολυτη σχεση με τη θρησκεια οπως λες παραπανω..

έτσι λεγανε και οι εβραιοι,, δουλευεις το Σαββατο?δεν πιστευεις στο θεο γιατι παραβιασες μια εντολη..

και μετα ηρθε ο Χριστος και ειδαμε πιο ουσιαστικα τα πραγματα..
Αλλο σε ειπε αυτος,αλλο λες εσυ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Ηρώ (Μαρούλι)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Ηρώ
H Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Αρχιτέκτονας . Έχει γράψει 2,132 μηνύματα.

H Ηρώ πλέκει μενεξέδες και έγραψε στις 14:53, 19-07-11:

#50
Αρχική Δημοσίευση από Γιώργος
Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα σε αυτό που πιστεύεις, αν πολύ απλά ομολογήσεις ότι δεν πιστεύεις στον ίδιο τον Χριστιανισμό, απλώς χρησιμοποιείς από παράδοση μία υπηρεσία του. Fine by me, κάνε ό,τι θέλεις, αλλά μην θίγεσαι τώρα επειδή λέμε την αλήθεια, ότι δηλαδή είναι "υποκριτικό"...

Τι να ομολογήσει ρε Γιώργο; Θα μας τρελάνεις;

Σιγά την υποκρισία! Πέσατε να την φάτε.

Δεν νιώθω χριστιανή και σε αντίθεση με την love angel ούτε που προσεύχομαι. Το Πάσχα πάω στην εκκλησία επειδή είναι όλοι οι συγγενείς μου και γίνεται τζέρτζελο με τον παπά του χωριού. Είναι υποκριτικό και αυτό; Μήπως να κάθομαι σπίτι μόνη μου, σα να έχει μπει ο διάβολος μέσα μου και φοβάμαι το λιβάνι; Μην ακούω χαζά!

Γάμο θρησκευτικό θα κάνω για τον λόγο του παραπάνω τζερτζέλου, αλλά και για έναν επιπλέον. Έτσι θα δώσω μεγάλη χαρά στους γονείς μου και παππού/γιαγιά μου που για αυτούς είναι το πιο σημαντικό βήμα στη ζωή μου. Αυτό έχει μεγαλύτερη αξία για μένα από τα 20.000, 30.000, 50.000 όσο τέλος πάντων κοστίζει ένας γάμος.

Στο κάτω κάτω ευχές είναι. Δε θα πάθω τίποτα. Ούτε θα βγει ο Αντιχριστος από μέσα μου. Μπορεί στο η παρθένος σήμερον να ξεροβήξω, αλλά έχει κι αυτό την πλάκα του.


Υποκρίτρια ω ναι. Ναι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

6 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

 • Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
   
 • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
  Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους