×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,853 μέλη και 2,411,484 μηνύματα σε 75,079 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 536 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Ανακοίνωση του Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,043 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε: στις 13:43, 02-09-11:

#1
Αθήνα 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ 24ΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!

Βρισκόμαστε εδώ, τη στιγμή που πάνω από 150 σχολές σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και καταλήψεις. Βρισκόμαστε εδώ, δείχνοντας ότι η κυβέρνηση και οι συνεργάτες της, ΝΔ και ΛΑΟΣ, όπως και το μαύρο μέτωπο ΕΕ και ΔΝΤ, ήταν γελασμένοι που νόμιζαν ότι μας βρήκαν απροετοίμαστους. Βρισκόμαστε εδώ, μαζί με όλο τον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό, και δηλώνουμε ότι θα παλέψουμε για την ανατροπή του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την αντιλαϊκή πολιτική. Βρισκόμαστε εδώ, δείχνοντας ότι η συναίνεση των κομμάτων εξουσίας, αυτών που οδήγησαν το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση, δεν εκφράζει την κοινωνική πλειοψηφία, που εδώ και ενάμιση χρόνο βρίσκεται στους δρόμους και τις πλατείες.

Στις 24 Αυγούστου η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την αγαστή σύμπραξη της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ κήρυξε τον πόλεμο στη σπουδάζουσα νεολαία. Σε συνέχεια της προκλητικής της στάσης κατά τη διάρκεια της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος προχώρησε σε ένα ακόμα πρωτοφανές πραξικόπημα. Αξιοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ σε εκπαίδευση-εργασία-δημοκρατία και τις επιταγές του ΔΝΤ που θέλουν να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης τους στο λαό, ενώ ταυτόχρονα δίνουν «αγώνα» για την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Παρά την κάθετη εναντίωση σύσσωμου του φοιτητικού κινήματος, και ολόκληρου του εκπαιδευτικού κινήματος, προσπαθεί να διαλύσει την δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, ψηφίζοντας το νέο νόμο πλαίσιο, , μέσα στο καλοκαίρι. θέλοντας να εκμεταλλευτεί την απουσία των φοιτητών λόγω των εξεταστικών.

Για εμάς αυτή η κυβέρνηση δεν έχει σε καμία περίπτωση τη συναίνεση του λαού. Δε μπορεί η λυκοσυμμαχία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ που έχει οδηγήσει το λαό στη χρεοκοπία, να ορίζει τον τρόπο που θα σπουδάζουμε και θα δουλεύουμε, δεν μπορούν οι καλοπληρωμένοι υπόδουλοι του σάπιου συστήματος να αποφασίζουν για το μέλλον μας. Τώρα είναι ώρα για αγώνες, για συνελεύσεις και καταλήψεις διαρκείας μέχρι τη νίκη. Αυτή τη στιγμή η νεολαία αποφασίζει για το παρόν και το μέλλον της, το φοιτητικό κίνημα που τόσα χρόνια δε γονάτισε ποτέ, θα έχει τον τελευταίο λόγο.


Δεν συναινούμε. Δεν υποχωρούμε. Δεν τρομοκρατούμαστε. Θα νικήσουμε!!!


Απαιτούμε:
 • Ανατροπή του νόμου-εκτρώματος ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ. Καμία σκέψη για εφαρμογή του.
 • Ανατροπή του Μνημονίου, της κυβέρνησης. ΠΑΣΟΚ και κάθε άλλης που θα συνεχίζει τον πόλεμο ενάντια μας. Ανυπακοή στις κατευθύνσεις ΕΕ-ΔΝΤ σε εργασία, εκπαίδευση, δημοκρατία. Έξω η τρόικα
 • Κατάργηση των Κολλεγίων και κάθε μορφής ιδιωτικής εκπαίδευσης.Ανατροπή του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων. Όχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του συντάγματος.Απόσυρση των νόμων για Αξιολόγηση, ΙΔΒΕ, ΔΟΑΤΑΠ.
 • Να καταργηθεί το επαίσχυντο Σύμφωνο πρώτης Απασχόλησης για τη νεολαία που ορίζει πρώτο μισθό τα 592€
 • Ανατροπή της εγκυκλίου για την περικοπή των συγγραμμάτων. Καμία μείωση των φοιτητικών παροχών.
 • Καμία σκέψη για δύο κύκλους σπουδών, για bachelor και master και την εισαγωγή πιστωτικών μονάδων (credits)
 • Κάτω τα χέρια από το άσυλο, απαιτούμε την πλήρη κατοχύρωσή του, το άσυλο ανήκει σε όλο το λαό. Όχι στην ποινικοποίηση των συλλογικών αγώνων και των μαχητικών πρακτικών του φοιτητικού κινήματος.
 • Να μην εφαρμοστούν οι αποφάσεις Μπολώνια, Πράγα, Βερολίνο, Λονδίνο. Να γινεί η Ελλάδα ο σπασμένος κρίκος του Κοινού Ευρωπαικού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης
 • Καμία επιβολή ενοικίου στις φοιτητικές εστίες.
 • Άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων από φοιτητικές και εργατικές κινητοποιήσεις. Κάτω ο τρομονόμος.


Διεκδικούμε:
 • Ένα ενιαίο και αδιάσπαστο πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο με όλα τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα σε αυτό. Όχι σε ειδικεύσεις, διασπάσεις, κατατμήσεις.
 • Ανθρώπινοι ρυθμοί σπουδών.Δωρεάν σίτιση, στέγαση, συγγράμματα και συγκοινωνίες για όλους. Αύξηση των δαπανών για όλες τις φοιτητικές παροχές.
 • Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης σε δημόσιο, ιδιωτικό τομέα. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.
 • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.
 • Λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους. Πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Μείωση του ορίου συνταξιοδότησης. Γενναία αύξηση των συντάξεων και των μισθών. Γενναία μείωση της εργατικής εισφοράς για την ασφάλιση.
 • Δεν πληρώνουμε το χρέος τους. Λεφτά για την Παιδεία, την Υγεία, τις κοινωνικές παροχές, όχι για τις τράπεζες και τους επιχειρηματίες


Αποφασίζουμε:
 • Νέο Γύρο Συνελεύσεων και Καταλήψεων σε όλες τις σχολές. Καλούμε όλους τους φοιτητές σε όλη την Ελλάδα να συνεχίσουν με συνελεύσεις- καταλήψεις- διαδηλώσεις
 • Πορεία το Σάββατο 3 Σεπτέμβρη από τα Προπύλαια στο Σύνταγμα και στήριξη της νέας έναρξης του κινήματος των πλατειών. Ο αγώνας μας είναι κοινός. Όλη η πλατεία μια σχολή, κάθε σχολή και μια πλατεία.
 • Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ. Πανελλαδική εμφάνιση του φοιτητικού κινήματος μαζί με τον υπόλοιπο αγωνιζόμενο λαό.
 • Πανεκπαιδευτική διαδήλωση στην Αθήνα την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη
 • Ανασυγκρότηση, βελτίωση και διεύρυνση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων πάνω στις Γενικές Συνελεύσεις. Καλούμε τους Φοιτητικούς Συλλόγους και τις Συντονιστικές Επιτροπές Κατάληψης να συζητήσουν για τη δημοκρατική ανασύγκροτηση του Οργάνου.
 • Καλούμε σε διοργάνωση εξώστρεφων δράσεων ενημέρωσης και στη δημιουργία κέντρων αγώνα του Φοιτητικού Κινήματος
πηγή
4 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Πατρεύς (Πέτρος)

Επιφανές Μέλος

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 2,714 μηνύματα.

O Πατρεύς με φόβο και πάθος έγραψε: στις 14:09, 02-09-11:

#2
Ἴσως οἱ προθέσεις νὰ εἶναι καλές, ἀλλὰ πάντως ἡ ῥητορικὴ εἶναι ἄλλης δεκαετίας. Κάποια πράγματα, πρὶν δέκα χρόνια, ἴσως νὰ συγκινοῦσαν ἕνα συγκεκριμένο φάσμα τοῦ πολιτικοῦ χώρου τῆς Ἀριστερᾶς ἀμφιβάλλω ὅμως ἂν σήμερα μπορεῖ νὰ πετύχῃ τὴν ποθούμενη «συσπείρωση». Ὄλα αὐτὰ τὰ συνθήματα ποὺ ἀκούγονταν τόσες δεκαετίες ἔχουν ξεθωριάσει καθὼς οἱ ἴδιοι οἱ ὁποῖοι κάποτε τὰ φώναζαν, τώρα εἶναι σὲ μεγάλο βαθμὸ αὐτοὶ οἱ ὁποῖοι σήμερα προχωροῦν σὲ αὐτὲς τὶς ἀλλαγές...

Θὰ πρέπῃ νὰ καταλάβουν οἱ φερέλπιδες ἀριστεροὶ καριερίστες ὅτι πλέον πέρασε ἡ ἐποχὴ ποὺ μπορεῖς νὰ κάνῃς πολιτικὴ καριέρα μὲ «ἀγωνιστικά» ἐχέγγυα. Αὐτοὶ ποὺ πρόλαβαν τόσα χρόνια, καπάρωσαν τὶς θέσεις καὶ τώρα κάνουν πολιτικὴ ἐκ τοῦ ἀσφαλοῦς. Ὅσον αφορᾷ τέλος σὲ αὐτοὺς οἱ ὁποῖοι μὲ ἁγνὰ ἰδεολογικὰ κριτήρια ἐπικροτοῦν αὐτοῦ τοῦ εἴδους τὴ ῥητορικὴ καὶ τὶς πρακτικές, ἤθελα νὰ πῶ ὅτι εἶναι κρίμα νὰ λειτουργοῦν σὰν πρόβατα γιὰ χάρη κάποιων ἄλλων οἱ ὁποῖοι εἶναι βολεμένοι μὲ διαφόρους τρόπους...

Καὶ ἂν μποροῦσα μὲ μιὰ λέξη νὰ χαρακτηρίσω αὐτὴν τὴν ἀνακοίνωση, αὐτὴ θὰ ῆταν ἡ λέξη: ΠΑΡΑΚΜΗ

Υ.Γ. Φυσικὰ αὐτὸ δὲ σημαίνει ὅτι ἐπικροτῶ τὸ νομοσχέδιο οὔτε θεωρῶ ὅτι ἔγινε μὲ ἁγνὲς προθέσεις. Μὴν ξεχνοῦμε ὅμως καὶ τὸ ἄλλο: Ὅταν ῆταν ἡ Ν.Δ. στὴν κυβέρνηση, εἶχε παραλύσει τὸ σύμπαν στὰ Παν/μια ἁπλῶς καὶ μόνο μὲ τὶς διαρροὲς γιὰ τὸ νόμο ποὺ θὰ ψηφιζόταν. Τώρα οἱ κινητοποιήσεις γίνονται ἐνῷ ἔχει ἤδη ψηφιστεῖ ὁ νόμος. Αὐτὸ κάτι λέει σίγουρα...
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

karotenia

Δραστήριο Μέλος

H karotenia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Nail artist . Έχει γράψει 294 μηνύματα.

H karotenia i follow rivers! έγραψε: στις 14:44, 02-09-11:

#3
παντως οσον αφορα το νεο νομο για την παιδεια δεν ξερω κατα ποσο ειναι εφικτο να γινει κατι απο την στιγμη που εχει ψηφιστει απο την πλειοψηφεια των βουλευτων.
οι πρυτανεις κλασσικα ξεβολευονται και φυσικα δεν τους συμφερει αλλα παραμενουν στον διαλογο και λουφαζουν γιατι ξερουν οτι υπαρχουν πολλα ζωα φοιτητες που θα κανουν καταληψη με το παραμικρο.Οποτε πετυχαινουν τον σκοπο τους και χωρις να κουραστουν
Τωρα οι φοιτητες διαλογο δεν κανουν, οι συνελευσεις ειναι χαβρα ιουδαιων,φυσικα τα περι διακινηση ελευθερων ιδεων και τα λοιπα ειναι απλα για να εχουμε κατι να λεμε.....εαςν δεν εχεις την υποστηριξη καποιας παραταξης η γνωμη σου οχι μονο δεν ακουγεται αλλα μπαινεις υποψηφιος για λιντσαρισμα.
το αποτελεσμα-------> καταληψη
το πανεπιστημιο κλειστο. Κατα τα αλλα μας εστειλαν να σπουδασουμε και πληρωνουν τοσα λεφτα για να ζουμε εμεις σαν πριγκιποπουλα επειδη ονειρευομασταν πανεπιστημιακους τιτλους.Με τι χρημματα? αφου η οικονομικη κατασταση της χωρας ειναι χαλια?

τσαμπα θα χαθουν και οι εξεταστικες και ολα και ειναι καποιοι οι οποιοι δεν εχουν χρονο για χασιμο δυστυχως.
τωρα για τα αιτηματα......ουτε σε χαρτι τουαλετας δεν αξιζει να γραφτουν
θελει το υπουργειο να σου κλεισει την σχολη και εχεις το θρασος να μπαινεις μεσα και να λες για το μνημονιο?
ωραια συμφωνω ειναι ΠΡΟΒΛΗΜΑ αλλα οταν παιρνει φωτια το σπιτι σου κοιτας να σωσεις αυτο.
δηλαδη αν εχουμε και τετοια αιτηματα ποτε θα ανοιξει το πανεπιστημιο οταν διαγραφει το χρεος? δουλευομαστε? για να ξερω.....
απογοητευση και παλι απογοητευση......
μονο μην γινει παλι σαν το 2006 και τραβιομαστε μετα με διπλες εξεταστικες....επειδη μερικοι το παιζουν ιδεολογοι.
το πανεπιστημια πρεπει να μενουν ανοιχτα γιατι ειναι δικαιωμα ολων η μορφωση.
για αυτο το θελουν το ασυλο για να κανουν καταληψεις?
με τον τροπο που το χρησιμοποιουν το καταστρεφουν......καταπατουν το δικαιωμα καποιων στην γνωση ( αλλα το βρηκαμε τωρα μονο η αστυνομια καταπατα δικαιωματα)
ελπιζω να επανελθουμε συντομα στην πρωτυτερη κατασταση.......και επιτελους θελω να ερθει καποιος και να τους πεταξει εξω ολους κλωτσηδων αυτους στις παραταξεις,γινεται συνελευση ,σηκωνεται ο αριστερος και αντι να πει κατι γι ατην σχολη και το πανεπιστημιο μας λεει για το μνημονιο και τοΔΝΤ......
ανοιγα τηλεοραση φιλαρακι αν ηθελα να ακουσω για αυτα δεν ερχομουν εδω απο το πρωι να ακουσω εσενα και τις π@π@ριες σου
2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Resident Evil

Επιφανές Μέλος

H Resident Evil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,055 μηνύματα.

H Resident Evil (δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλευεται) έγραψε: στις 14:48, 02-09-11:

#4
Αρχική Δημοσίευση από Πατρεύς

Υ.Γ. Φυσικὰ αὐτὸ δὲ σημαίνει ὅτι ἐπικροτῶ τὸ νομοσχέδιο οὔτε θεωρῶ ὅτι ἔγινε μὲ ἁγνὲς προθέσεις. Μὴν ξεχνοῦμε ὅμως καὶ τὸ ἄλλο: Ὅταν ῆταν ἡ Ν.Δ. στὴν κυβέρνηση, εἶχε παραλύσει τὸ σύμπαν στὰ Παν/μια ἁπλῶς καὶ μόνο μὲ τὶς διαρροὲς γιὰ τὸ νόμο ποὺ θὰ ψηφιζόταν. Τώρα οἱ κινητοποιήσεις γίνονται ἐνῷ ἔχει ἤδη ψηφιστεῖ ὁ νόμος. Αὐτὸ κάτι λέει σίγουρα...
ότι οι άλλοι ήταν πιο έξυπνοι και το ψήφισαν στο κενό ανάμεσα στα ακαδημαϊκά έτη

(rempeskes mode off)
2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Πατρεύς (Πέτρος)

Επιφανές Μέλος

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 2,714 μηνύματα.

O Πατρεύς με φόβο και πάθος έγραψε: στις 15:12, 02-09-11:

#5
Αρχική Δημοσίευση από Resident Evil
ότι οι άλλοι ήταν πιο έξυπνοι και το ψήφισαν στο κενό ανάμεσα στα ακαδημαϊκά έτη

(rempeskes mode off)
Ὁ «διάλογος» γιὰ τὴ μεταρρύθμιση εἶχε ξεκινήσει ἤδη ἀπὸ τὸν Αὔγουστο του 2010... Βλέπε καὶ ἐδῷ Κανένας ὅμως δὲν ἔσπευσε τὴν περασμένη χρονιὰ νὰ καλέσῃ σὲ «ἀγωνιστικὴ συσπείρωση». Περίμεναν πρῶτα νὰ ψηφισθῇ ὁ νόμος.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

iJohnnyCash (Panayotis Yannakas)

Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Επιχειρηματίας . Έχει γράψει 15,944 μηνύματα.

O iJohnnyCash έγραψε: στις 15:22, 02-09-11:

#6
Αρχική Δημοσίευση από Isiliel
Ανθρώπινοι ρυθμοί σπουδών
Έχουμε που έχουμε από τα χειρότερα πανεπιστήμια στην Δύση, θέλουμε να γίνουν και χειρότερα;
Ελλάδα το μεγαλείο σου
Αρχική Δημοσίευση από Isiliel
Δωρεάν σίτιση, στέγαση
Για σπουδές μιλάμε; Σίγουρα;
Εγώ πάντως, αν το θέλουμε έτσι, θέλω η στέγαση να έχει μέσα και bar με δωρεάν αλκοολ
2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

karotenia

Δραστήριο Μέλος

H karotenia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Nail artist . Έχει γράψει 294 μηνύματα.

H karotenia i follow rivers! έγραψε: στις 15:38, 02-09-11:

#7
Αρχική Δημοσίευση από iJohnnyCash

Για σπουδές μιλάμε; Σίγουρα;
Εγώ πάντως, αν το θέλουμε έτσι, θέλω η στέγαση να έχει μέσα και bar με δωρεάν αλκοολ

και τσαμπα τσιγαρα για τους καπνιστες!!!! αυξηθηκε πολυ η τιμη τους.....ολες οι απολαυσεις κομμενες γμτ
-1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Resident Evil

Επιφανές Μέλος

H Resident Evil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,055 μηνύματα.

H Resident Evil (δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλευεται) έγραψε: στις 15:52, 02-09-11:

#8
Αρχική Δημοσίευση από Πατρεύς
Ὁ «διάλογος» γιὰ τὴ μεταρρύθμιση εἶχε ξεκινήσει ἤδη ἀπὸ τὸν Αὔγουστο του 2010... Βλέπε καὶ ἐδῷ Κανένας ὅμως δὲν ἔσπευσε τὴν περασμένη χρονιὰ νὰ καλέσῃ σὲ «ἀγωνιστικὴ συσπείρωση». Περίμεναν πρῶτα νὰ ψηφισθῇ ὁ νόμος.
Καλά δεν "κομίζει γλαῦκα εἰς Ἀθήνας" αν πει κάποιος ότι λόγω προίστορίας και καταβολών των κομμάτων κάποια πράγματα αντιμετωπίζονται με διαφορετικό μάτι αρχικά, ανάλογα με το ποιός έχει το γενικό πρόσταγμα.
Απλώς, δεν είναι και ουρανοκατέβατο ή τελείως παράλογο να κινείται έτσι η πλειοψηφία του λαού.
-1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

fockos

Επιφανές Μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Ζάκυνθος (Ζάκυνθος). Έχει γράψει 10,421 μηνύματα.

O fockos έγραψε: στις 17:43, 02-09-11:

#9
Αρχική Δημοσίευση από karotenia
ελπιζω να επανελθουμε συντομα στην πρωτυτερη κατασταση.......και επιτελους θελω να ερθει καποιος και να τους πεταξει εξω ολους κλωτσηδων αυτους στις παραταξεις,γινεται συνελευση ,σηκωνεται ο αριστερος και αντι να πει κατι γι ατην σχολη και το πανεπιστημιο μας λεει για το μνημονιο και τοΔΝΤ......
ανοιγα τηλεοραση φιλαρακι αν ηθελα να ακουσω για αυτα δεν ερχομουν εδω απο το πρωι να ακουσω εσενα και τις π@π@ριες σου
Τώρα στις καταλήψεις τρελαίνομαι να βλέπω ειδήσεις και να ακούω παιδάκια να μιλάνε για το συντονιστικό. Δε μπορούνε να απαντήσουνε στις ερωτήσες των δημοσιογράφων και λένε συνεχεια τα ίδια και τα ίδια είναι τόσο ψεύτικοι όσο ψεύτικα είναι τα πιστεύω τους.

Σε 10 χρονια αυτοί θα μας κυβερνάνε και στα πανεπιστήμια θα έχουμε άλλους συνδικαλιστές που θα κράζουν αυτούς που τώρα κράζουνε τους πολιτικούς και θα είναι στην εξουσία. Και εμείς θα καθόμαστε και δε θα κάνουμε τίποτα και θα βλέπουμε την Ελλάδα να διαλύεται σιγά σιγά. αλλά αυτή δε θα διαλύεται θα ακμάζει και όταν φτάνει σε ένα καλό επίπεδο θα βουλιάζει και αυτό θα επαναλαμβάνεται συνέχεια.
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Mr. Crowley

Επιφανές Μέλος

Ο Mr. Crowley αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,917 μηνύματα.

O Mr. Crowley ΣΟ μην το κόψεις,είναι επιβεβαιωμένο έγραψε: στις 17:49, 02-09-11:

#10
Κανένας καριερίστας,ποτέ και πουθενά,
έρευνα δεν κάνουμε για τ'αφεντικά!

(απ'τα συνθήματα των πανεκπαιδευτικών συλλαλητηρίων)
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

karotenia

Δραστήριο Μέλος

H karotenia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Nail artist . Έχει γράψει 294 μηνύματα.

H karotenia i follow rivers! έγραψε: στις 18:08, 02-09-11:

#11
Αρχική Δημοσίευση από fockos
Τώρα στις καταλήψεις τρελαίνομαι να βλέπω ειδήσεις και να ακούω παιδάκια να μιλάνε για το συντονιστικό. Δε μπορούνε να απαντήσουνε στις ερωτήσες των δημοσιογράφων και λένε συνεχεια τα ίδια και τα ίδια είναι τόσο ψεύτικοι όσο ψεύτικα είναι τα πιστεύω τους.

Σε 10 χρονια αυτοί θα μας κυβερνάνε και στα πανεπιστήμια θα έχουμε άλλους συνδικαλιστές που θα κράζουν αυτούς που τώρα κράζουνε τους πολιτικούς και θα είναι στην εξουσία. Και εμείς θα καθόμαστε και δε θα κάνουμε τίποτα και θα βλέπουμε την Ελλάδα να διαλύεται σιγά σιγά. αλλά αυτή δε θα διαλύεται θα ακμάζει και όταν φτάνει σε ένα καλό επίπεδο θα βουλιάζει και αυτό θα επαναλαμβάνεται συνέχεια.

Ε βεβαια Γιωργο διοτι αυτες οι αποψεις δεν ειναι δικες τους.
Ειναι αριστεροι απο κουνια , λενε οτι ακουγαν απο τον μπαμπα και την μαμα ενω στην πραγματικοτητα ειναι βολεμενοι
Ερχεται στην σχολη ο καθε βλακας και σε πρηζει για το μνημονιο και το ΔΝΤ μονο και μονο για να προκαλεσει φασαρια, ψαρωνουν και μερικα παιδακια που ενθουσιαζονται απο τις ιδεολογιες τους και στο τελος φευγουν απο την σχολη με bmw! οι ιδεολογοι!!!!!
Ποτε δεν εκατσαν να κανουν διαλλογο για να βρεθει σωστη λυση.....
δεν υπαρχει χαρτι τουαλετας? καταληψη!
δεν εχει υπογειο πρακινγκ στην σχολη? καταληψη!
ενταξει δεν λεω προβληματα υπαρχουν...ολοι θα ηθελαν μια καλυτερη κατασταση στα πανεπιστημια αλλα στην τελικη δεν πρεπει να διαλυουμε και αυτο το λιγο που μας απεμεινε..
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

aergos

Δραστήριο Μέλος

Ο aergos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 383 μηνύματα.

O aergos έγραψε: στις 23:57, 03-09-11:

#12
Αρχική Δημοσίευση από Πατρεύς
Μὴν ξεχνοῦμε ὅμως καὶ τὸ ἄλλο: Ὅταν ῆταν ἡ Ν.Δ. στὴν κυβέρνηση, εἶχε παραλύσει τὸ σύμπαν στὰ Παν/μια ἁπλῶς καὶ μόνο μὲ τὶς διαρροὲς γιὰ τὸ νόμο ποὺ θὰ ψηφιζόταν. Τώρα οἱ κινητοποιήσεις γίνονται ἐνῷ ἔχει ἤδη ψηφιστεῖ ὁ νόμος. Αὐτὸ κάτι λέει σίγουρα...
Το παραπάνω έχω την εντύπωση ότι το έχω ακούσει 46326482 φορές τα τελευταία 2 χρόνια που κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ.
"Όταν ήταν κυβέρνηση η ΝΔ οι συνδικαλιστές μπλα μπλα μπλα μπλα, ενώ τώρα με το ΠΑΣΟΚ οι συνδικαλιστές μπλα μπλα μπλα μπλα.....".
Συνεχίζουν την ίδια καραμέλα, παρόλο που φτάσαμε δυστυχώς στο σημείο να έχουμε τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις εδώ και 35 χρόνια, με τραγικά αποτελέσματα πολλές φορές.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Dark_kronos (Rognan)

Αποκλεισμένος χρήστης

Ο Rognan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 26 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 6,557 μηνύματα.

O Dark_kronos . έγραψε: στις 01:35, 04-09-11:

#13
Εγω δεν μπορω, και δεν θελω να χονεψω αυτο το "συντονιστικο"... Πιοι ειναι δλδ αυτοι, και πιος τους εχρισε συντονιστες...! Εχω απειρες αντιρισεις με τον συγκεκριμενο νομο, ενιωσα απο πρωτο χερι την σαπιλα του υπουργειου παιδιας, δεν θελω με τιποτα να περασει ο νομος, και αν ειμουν αυτην την στιγμη φοιτητης η μαθητης θα εκανα οτι μπορουσα για να αλλαξει. Ωστωσω, πιος ειναι αυτος που θα ερθει και θα βαλει μονος του την ταμπελα του συντονιστη, θα χωσει τα δικα του κομματικα συμφερωντα (Τι με νοιαζε εμενα αν τον νομο των ψηφισανε ΠΑΣΟΚ ΝΔ και ΛΑΟΣ;... Οπιος και να τον ψηφισε το ιδιο κανει...), και θα καταχραστει τον δικο μου αγωνα με απαιτισης που αυτος δηλωνει;... Μπορει εγω να μην αγωνιζομαι για "ανρωποινους ρυθμους φοιτησης", γιατι καθε ενας να θεωρισει οτι η Χ καταληψη στην Υ σχολη αφορα και αυτο, ενω ο φοιτητης που χανει το εξαμηνο του κανοντας καταληψη δεν αγωνιζετε για αυτο;...

Να φυγουν απο την μεση ολη οι ασχετοι...! Αφηστε το καθε πανεπιστημιο να κανει της δικες του αποφασης και να σταθει για τα δικα του θελω! Αν αρχισουν να μπαινουν στην μεση ολοι οι πολιτικακιδες και ολοι οι συμφεροντολογοι ειναι ηδη χαμενο το παιχνιδι.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Trolletarian

Περιβόητο Μέλος

Ο Trolletarian αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 25 ετών , επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,130 μηνύματα.

O Trolletarian απάνθρωποι θεσμοί μας γίνανε συνήθεια έγραψε: στις 01:41, 04-09-11:

#14
Αρχική Δημοσίευση από Mr. Crowley
Κανένας καριερίστας,ποτέ και πουθενά,
έρευνα δεν κάνουμε για τ'αφεντικά!

(απ'τα συνθήματα των πανεκπαιδευτικών συλλαλητηρίων)
Για αυτό το λόγο όταν γίνεται κατάληψη σταματάει ΚΑΙ η ερευνητική διαδικασία (όποια και να είναι αυτή). Να το καταλάβουν μερικοί καθηγητές και διδακτορικοί που θέλουν να μπούνε μες στη σχολή το πρωί και μας σπάνε τα νεύρα
-1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

aergos

Δραστήριο Μέλος

Ο aergos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 383 μηνύματα.

O aergos έγραψε: στις 02:17, 04-09-11:

#15
Αρχική Δημοσίευση από christos0987
Για αυτό το λόγο όταν γίνεται κατάληψη σταματάει ΚΑΙ η ερευνητική διαδικασία (όποια και να είναι αυτή). Να το καταλάβουν μερικοί καθηγητές και διδακτορικοί που θέλουν να μπούνε μες στη σχολή το πρωί και μας σπάνε τα νεύρα
Βέβαια μπορεί αυτοί οι διδακτορικοί πριν κάποια χρόνια να ψήφιζαν κι αυτοί υπέρ των καταλήψεων.
Αλλά τι να κάνουν τώρα τα παιδιά, θέλουν να ξεμπερδεύουν κάποτε...
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Trolletarian

Περιβόητο Μέλος

Ο Trolletarian αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 25 ετών , επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,130 μηνύματα.

O Trolletarian απάνθρωποι θεσμοί μας γίνανε συνήθεια έγραψε: στις 04:01, 05-09-11:

#16
Ανακοίνωση του Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων

ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΑΕΙ – ΤΕΙ…

Βρισκόμαστε εδώ, τη στιγμή που πάνω από 227 σχολές σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και καταλήψεις. Βρισκόμαστε εδώ, δείχνοντας ότι η κυβέρνηση και οι συνεργάτες της, ΝΔ και ΛΑΟΣ, όπως και το μαύρο μέτωπο ΕΕ και ΔΝΤ, ήταν γελασμένοι που νόμιζαν ότι μας βρήκαν απροετοίμαστους. Βρισκόμαστε εδώ, μαζί με όλο τον αγωνιζόμενο λαό, και δηλώνουμε ότι θα παλέψουμε για την ανατροπή του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την αντιλαϊκή πολιτική. Βρισκόμαστε εδώ, δείχνοντας ότι η συναίνεση των κομμάτων εξουσίας, αυτών που οδήγησαν το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση, δεν εκφράζει την κοινωνική πλειοψηφία, που εδώ και ενάμιση χρόνο βρίσκεται στους δρόμους και τις πλατείες.

Η επίθεση όμως που διεξάγεται στα δικαιώματα και κεκτημένα των εργαζομένων, με τη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, κι όχι μόνο, θα έμενε ανολοκλήρωτη χωρίς τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση. Μετά τη διάλυση των σχολείων με την μείωση των προσλήψεων των δασκάλων και των καθηγητών και τους ολοένα και εντατικότερους ρυθμούς για τους μαθητές, η Διαμαντοπούλου έρχεται πραξικοπηματικά να καταργήσει τη Δημόσια και Δωρεάν εκπαίδευση στην τριτοβάθμια, ψηφίζοντας μαζί με ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΣΥ τον αντιδραστικό νόμο – πλαίσιο στις 24 Αυγούστου.

ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ 24ΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ – Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!


Ο εκτρωματικός αυτός νόμος φέρνει:

Τσάκισμα των πτυχίων και διάλυση της εργασιακής προοπτικής:
Τη θέση του πτυχίου παίρνει ο ατομικός φάκελος «προσόντων», με στόχο την κατάργηση της συλλογικής κατοχύρωσης των αποφοίτων και άρα την αποδυνάμωση της δυνατότητάς τους να διεκδικούν συλλογικά. Έτσι οδηγούνται στην ατομική διαπραγμάτευση με τον εργοδότη. Παράλληλα με το σπάσιμο των ενιαίων κύκλων σπουδών (3+2,3+1 κ.τ.λ) σε bachelor και master, κατακερματίζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα και αποστοιχίζονται από το πτυχίο. Τέλος με το νόμο – πλαίσιο αναγνωρίζονται επί της ουσίας τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, παρακάμπτοντας πλήρως ακόμα και το άρθρο 16 του συντάγματος για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία.

Διάλυση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης
– Ένταση επιχειρηματικής και ανταποδοτικής λειτουργίας
Ο νέος νόμος αλλάζει ριζικά το καθεστώς χρηματοδότησης των πανεπιστημίων. Μειώνει ριζικά το ποσοστό της απευθείας κρατικής χρηματοδότησης, κλείνει και συγχωνεύει δεκάδες σχολές, και συνδέει το υπόλοιπο με τη διαδικασία της αξιολόγησης. Με την απειλή της περικοπής της χρηματοδότησης μεθοδεύεται η πλήρης ευθυγράμμιση των ιδρυμάτων με τη στρατηγική του κράτους και με τις επιδιώξεις της αγοράς. Θεσπίζονται δίδακτρα, επέρχεται ριζική περικοπή των συγγραμμάτων, κλείνουν οι εστίες και εισάγεται η έννοια του φοιτητικού δανείου. Πιο συγκεκριμένα το σύγγραμμα ορίζεται αποκλειστικά ως ένα βιβλίο και όχι ως το σύνολο των αναγκαίων βιβλίων για το κάθε μάθημα, ενώ καταργείται το δωρεάν σύγγραμμα για το δεύτερο πτυχίο. Παράλληλα εισάγεται το συμβούλιο διοίκησης του ιδρύματος, στο οποίο από τα 15 μέλη του, οι 6 θα είναι «εξωπανεπιστημιακοί» με διπλό στόχο: α) τη διοίκηση αυτού του «νέου πανεπιστημίου» με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και σε συνθήκες σαρωτικής υποχρηματοδότησης, που φέρνει η πολιτική τους, και β) την αυταρχική θωράκιση του πανεπιστημίου από τις φοιτητικές διεκδικήσεις, καθώς μετατοπίζεται το κέντρο λήψης αποφάσεων μακριά από τις πιέσεις που ασκεί το φοιτητικό κίνημα. Παραβλέπουν όμως σκόπιμα τα στελέχη του δικομματισμού να συμπληρώσουν ότι κύριοι υπαίτιοι για όποια φαινόμενα συνδιαλλαγής στα ΑΕΙ – ΤΕΙ, είναι οι δικές τους κομματικές νεολαίες, τσουβαλιάζοντας έτσι όλους τους φοιτητές και παρουσιάζοντας την υγιή πλειοψηφία των φοιτητών σα διεφθαρμένη.

Εντατικοποίηση του ρυθμού σπουδών – Τσάκισμα κάθε φοιτητικού δικαιώματος
Βασική επιδίωξη για το «νέο» πανεπιστήμιο είναι η πειθάρχηση της φοιτητικής νεολαίας, που αποτελεί τον πυροδότη κινημάτων. Αυτό έρχεται τόσο με την εντατικοποίηση του ρυθμού σπουδών μας(προαπαιτούμενα, αλυσίδες μαθημάτων, υποχρεωτικές παρακολουθήσεις)όσο και με τις διαγραφές φοιτητών σε ν+2 χρόνια, έτσι ώστε ο φοιτητής να μαθαίνει, μέσα από τη φοιτητική του ζωή, να υπακούει στον από πάνω του και να μην διεκδικεί τα αυτονόητα δικαιώματα στη ζωή του, όπως ακριβώς θέλουν να είναι ο σύγχρονος πειθήνιος εργαζόμενος στα χρόνια της κρίσης. Εισάγει επιπλέον τα πειθαρχικά συμβούλια (μέτρο που έχει να εφαρμοστεί από τη χούντα) μιας και είναι δεδομένο ότι σε αυτό το νέο πανεπιστήμιο, αλλά και κατά τη προσπάθεια της εφαρμογής του δε χωράνε αναταραχές και κινήσεις ανυπακοής στην εκπαιδευτική (κι όχι μόνο) μεταρρύθμιση.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ

Κατάργηση κάθε δημοκρατικής κατάκτησης εντός των πανεπιστημίων
Οριστική κατάργηση του Ασύλου. Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια χτυπήματος κάθε φωνής αμφισβήτησης που γεννιέται εντός των πανεπιστημίων, αλλά και συνολικά της κοινωνίας. Η κατάργηση του ασύλου, επί της ουσίας αποτελεί ευθεία κατάργηση των αγώνων της μεταπολίτευσης, των πιο χρυσών σελίδων της σύγχρονης ιστορίας της ελληνικής κοινωνίας, και μια συνέχεια της έντασης της καταστολής απέναντι στον εσωτερικό εχθρό, που δεν είναι άλλος από τους αγώνες του λαού και της νεολαίας. Ιδιαίτερα σε μία περίοδο που η κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό και τα κινήματα υιοθετούν μαζικά ριζοσπαστικές πρακτικές. Διαμηνύουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι το άσυλο δε κατοχυρώνεται, ούτε καταργείται με νόμους. Όπως εδώ και τόσα χρόνια το πανεπιστημιακό άσυλο ανέπνεε μέσα από τους σκληρούς αγώνες του λαού. Έτσι και σήμερα οι πλατείες που γεμίζουν από χιλιάδες, προστατεύονται από το άσυλο που κατοχυρώνει καθημερινά η συλλογική πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Οι φοιτητικοί σύλλογοι κάνουν ξεκάθαρο ότι δεν καταθέτουν τα όπλα. Το άσυλο ανήκει σε όλο το λαό. Καλούμε σωματεία και συλλογικότητες να υπερασπιστούν μαζί μας το άσυλο όλο το επόμενο διάστημα.

Εν τέλει το νέο πανεπιστήμιο που μας ετοιμάζει ο νόμος – πλαίσιο της Διαμαντοπούλου γυρνά δεκαετίες πίσω το ρολόι της δημοκρατίας και θα είναι το πανεπιστήμιο της αγοράς. Το πανεπιστήμιο του νέου μοντέλου εργαζομένου, του εργαζόμενου της κρίσης, που θα είναι ευέλικτος, πειθήνιος, χωρίς δικαίωμα συλλογικών διεκδικήσεων, ή ακόμα χειρότερα άνεργος.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ, ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ, ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ!


Το φοιτητικό κίνημα από κοινού με όλα τα υπόλοιπα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας θα δώσει τον αγώνα όχι μόνο για την ανατροπή του νόμου – πλαίσιο, αλλά και της κυβέρνησης του μνημονίου, σε σύγκρουση με την πολιτική ΕΕ και ΔΝΤ. Τώρα που το κίνημα των πλατειών ετοιμάζεται να βγει εκ νέου ορμητικά στο προσκήνιο, ας γνωρίζουν καλά όσοι καταστρέφουν το παρόν και το μέλλον μας, ότι οι φοιτητές θα είναι στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων των πλατειών, αλλά και πλάι σε κάθε άλλο αγωνιζόμενο κλάδο. Όλοι μαζί μπορούμε να τους ανατρέψουμε!!!

Σε κάθε γωνιά του κόσμου η νεολαία εξεγείρεται. Από τη μακρινή Χιλή και τις συγκρούσεις των φοιτητών επί τρεις μήνες για τη δημόσια πανεπιστημιακή εκπαίδευση, μέχρι τους συγκλονιστικούς αγώνες των Άγγλων φοιτητών απέναντι στα δίδακτρα, μια ολόκληρη γενιά αγωνίζεται για το μέλλον της. Πιάνοντας το νήμα από τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος στον τόπο μας τα τελευταία τριάντα πέντε χρόνια ας τολμήσουμε να συνεχίσουμε.

Δίπλα μας στέκουν όσοι αγωνίστηκαν το ’79 ενάντια στο ν.815 και κατάφεραν να τον οδηγήσουν στην απόσυρση. Όσοι το ’90-’91 αγωνίστηκαν απέναντι στον Κοντογιαννόπουλο και τον οδήγησαν στην παραίτηση από τη θέση του Υπουργού Παιδείας. Όσοι το ’98 εξασφάλισαν την αποτυχία της μεταρρύθμισης Αρσένη. Αλλά και όλοι εμείς, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουμε αγωνιστεί ενάντια στο νόμο Γιαννάκου και έχουμε ανατρέψει την αναθεώρηση του άρθρου 16, χρωστάμε στους εαυτούς μας να υπερασπιστούμε το δημόσιο, δωρεάν και δημοκρατικό πανεπιστήμιο.

Αν κάποιες προηγούμενες γενιές δώσανε τη μάχη για ανεξαρτησία και ελευθερία εβδομήντα χρόνια πριν, αν κάποια γενιά αγωνίστηκε και έδωσε τη ζωή της για να υπερασπιστεί τη δημοκρατία, και πάλεψε για δημοκρατικές και κοινωνικές κατακτήσεις, ήρθε η ώρα για τη δική μας γενιά να γράψει τη δική της ιστορία.

…Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!!!

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 8/9 ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1200

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΕΘ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεσσαλονίκη 3/9/2011
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

love_angel (vik-vik!)

Επιφανές Μέλος

H vik-vik! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών , επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αρφαρά (Μεσσηνία). Έχει γράψει 4,568 μηνύματα.

H love_angel is addicted to love!♥ έγραψε: στις 13:49, 06-09-11:

#17
Αρχική Δημοσίευση από iJohnnyCash
Για σπουδές μιλάμε; Σίγουρα;
Εγώ πάντως, αν το θέλουμε έτσι, θέλω η στέγαση να έχει μέσα και bar με δωρεάν αλκοολ
Ναι για σπουδές μιλάμε, γιατί όταν το σπίτι σου είναι στην Αθήνα και εσύ σπουδάζεις στην Αλεξανδρούπολη χρειάζονται λεφτά. Λεφτά για ενοίκια, λεφτά για λογαριασμούς, λεφτά για να τρως! Αν εσένα σου φαίνεται αυτονόητο να μπορούν να σου παρέχουν οι γονείς σου αυτά τα λεφτά, ρώτα και όλους τους υπόλοιπους που αφήνουν τις σπουδές τους γιατί πλέον δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν το δωμάτιο που θα κοιμούνται τα φοιτητικά τους βράδια. Έχουν φτάσει 4 έτος και ξαφνικά λεφτά δεν υπάρχουν και ξενοικιάζεις και γυρνάς σπίτι σου. Δεν ενδιαφέρει κανέναν τους αν εγώ θα καταφέρω να πάρω το πτυχίο μου, δεν ενδιαφέρει κανέναν που εγώ είμαι 4 έτος και ξενοικιάζω πριν τελειώσω τη σχολή μου. Δε ζητάνε μπαρ τα παιδιά, ούτε τσιγάρα, τα βασικά ζητάνε για να μπορούν να πάρουν το πτυχίο τους που θα τους οδηγήσει στην ανεργία.

Δεν είμαι υπέρ της κατάληψης αλλά όχι γιατί διαφωνώ με όλα αυτά που λένε οι φοιτητές. Δεν είμαι υπέρ γιατί πίσω από όλα αυτά κρύβονται πολιτικά συμφέροντα. Χέστηκε η Δαπ για το μέσο φοιτητή. Το μόνο που την νοιάζει είναι να κάνει τα πάρτυ της και να στριμώξει λίγο την Διαμαντοπούλου. Α ναι. Υπάρχουν και τα κοπρόσκυλα που σκέφτονται το αραλίκι και πότε θα πάνε για φραπέ και τάβλι χωρίς να τους νοιάζει η εξετάστικη που θα χαθεί γιατί οι γονείς τους έχουν παχουλό πορτοφόλι και την περνάνε τζάμι. Εμένα όμως που η οικογένεια μου στερείται για να είμαι εγώ στη Λάρισα και να σπουδάζω με νοιάζει και ξέρω πως αυτή η εξεταστική που θα χαθεί, ίσως στερήσει απο την οικογένεια μου για ακόμα ένα εξάμηνο τα βασικά(μπαρ δηλαδή με αλκοόλ και τσιγάρα).

ps:http://www.youtube.com/watch?feature...v=5qmh3iYuhWY#!
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη love_angel : 06-09-11 στις 16:22. Αιτία: Προσθήκη βίντεο!!
3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

 • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
   
 • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
  Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους