Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 80,322 εγγεγραμμένα μέλη και 3,093,399 μηνύματα σε 96,222 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 589 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki.

Εγγραφή Βοήθεια

Βόμβα με δωρεά μετοχής 670 δις ευρώ στο ελληνικό κράτος

H-M

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη H-M
Ο H-M αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μηχανικός και μας γράφει απο Ραφήνα (Αττική). Έχει γράψει 647 μηνύματα.

O H-M έγραψε στις 16:22, 20-09-11:

#1
Μπορεί να πρόκειται για όνειρο θερινής νυχτός ή μπορεί να είναι η λύση στο ελληνικό πρόβλημα χρέους, πάντως το zougla.gr δημοσίευσε ένα θέμα που σίγουρα θα συζητηθεί και αξίζει κανείς να το διαβάσει. Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, το 1904, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ιδρύει την «Τράπεζα της Ανατολής», γνωστότερης ίσως ως «Banque d’ Orient». Η τράπεζα αυτή στη συνέχεια αναπτύσσεται σε τρεις κυρίως περιοχές. Την Θεσσαλονίκη, την Σμύρνη και την Αλεξάνδρεια. Το 1932 η «Τράπεζα της Ανατολής» εξαγοράζεται και συγχωνεύεται με την μητρική της Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.
Κατά τον ισχύοντα νόμο επιβάλλεται να διενεργηθεί εκκαθάριση. Τρεις εκκαθαριστές αναλαμβάνουν την υπόθεση κατόπιν αποφάσεως της Γενικής Συνελεύσεως της «Τράπεζας της Ανατολής». Η εκκαθάριση δεν ολοκληρώνεται ποτέ. Κατά τους ισχύοντες νόμους και κατόπιν παρελεύσεως πολλών ετών, η Εθνικής Τράπεζα ισχυρίζεται πώς η αξία των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής έχει εκμηδενιστεί. Πιθανώς να έχει και δίκιο ως προς τις μετοχές αν και εφόσον αυτές ήταν σε δραχμές, βοηθούσης και της τότε πτωχεύσεως του ελληνικού κράτους.
Όμως οι μετοχές αυτές στις οποίες αναφερόμεθα ήταν σε… χρυσό. Η αναφορά είναι σαφής και εγγυητής κάθε τέτοιας μετοχής ήταν και… είναι η Τράπεζα Γαλλίας.
Οι πρόσφυγες από την Ιωνία, την Καππαδοκία, τον Καύκασο, οι οποίοι κάποια στιγμή ζήτησαν την ρευστοποίησης των μετοχών που κατείχαν άκουσαν τους τραπεζικούς υπαλλήλους, ιδιαίτερα μετά το 1940 να τους απαντούν πώς τα αξιόγραφα τους δεν είχαν καμία πλέον αξία. Το θέμα ξεχάστηκε. Κάποιες γιαγιάδες και κάποιοι παππούδες από την Μικρά Ασία είχαν φυλάξει μερικές από αυτές τις μετοχές στα σεντούκια. Κάποιοι άλλοι σε θυρίδες έως ότου, σαράντα από αυτές εμφανίστηκαν ξαφνικά. Κάτοχος η οικογένεια από την Πάτρα του Αρτέμη Σώρρα.
Τι πιο φυσικό κατόπιν αυτής της αποκάλυψης από το να αποταθεί η οικογένεια Σώρρα στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Με τη σειρά της η Τράπεζα πληροφορεί επισήμως τους κληρονόμους τον Σεπτέμβριο του 2010 και κατόπιν τον Φεβρουάριο του 2011 πώς στη βάση του νόμου 18/1944 η αξία των μετοχών έχει εκμηδενιστεί.
Ουδεμία μνεία γίνεται από το νομικό τμήμα της Εθνικής Τράπεζας για το γεγονός ότι η αξία των μετοχών είναι σε χρυσό (ο 18/1944 είναι ο πρώτος νομισματικός νόμος μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς. Την ευθύνη της διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδα κατά την περίοδο της Κατοχής είχε αναλάβει η «Deutsche Bank»).
Η οικογένεια Σώρρα δεν το βάζει κάτω. Έρχεται σε επαφή με ειδικούς επί τραπεζικών θεμάτων και νομικούς και οικονομικούς παράγοντες. Ήταν φυσικό κάποια στιγμή να γίνει και η αποτίμηση της τρέχουσας αξίας των 40 μετοχών.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  metoxh-960-NEWWWWW.jpg
Εμφανίσεις:  34
Μέγεθος:  922,5 KB

Η μεγάλη έκπληξη

Ο κ. Θεόδωρος Καρυώτης είναι καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Maryland στις ΗΠΑ και διδάσκει Μακροοικονομία, διεθνείς οικονομικές σχέσεις αλλά και μικροοικονομικά. Ανέλαβε να προχωρήσει στην αποτίμηση των μετοχών. Το πόρισμα του είναι κόλαφος. Κάθε μετοχή σε χρυσό της «Τράπεζας της Ανατολής» αποτιμάται σήμερα στα 670 δισ. ευρώ εκάστη. Τουτέστιν μία φορά και μισή τους σημερινού χρέους της Ελλάδας το οποίο ανέρχεται στα 450 δις ευρώ κατά προσέγγιση. Η συνολική αξία των 40 μετοχών πλησιάζει τα 30 τρισ..

Χωρίς καπνό δεν υπάρχει φωτιά

Τον Απρίλιο του 2010 οι δικαιούχοι είχαν έλθει σε επαφή με την Τράπεζα της Ελλάδος. Ο Διοικητής της κ. Προβόπουλος είναι απόλυτα ενήμερος γι’ αυτό. Μετά από συζητήσεις η Κεντρική Τράπεζα πρότεινε συμβιβασμό (συμφωνία) ύψους 1,5 δισ. ευρώ για 10 μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής».
Οι δικαιούχοι αιφνιδιάστηκαν όταν άκουσαν τους νομικούς συμβούλους να προτείνουν μία «παράξενη διαδρομή» ώστε να καταβληθεί το 1,5 δισ. μέσω μία βρετανικής εταιρείας. Είχε πλέον καταστεί σαφές πώς οι δύο τράπεζες, η Κεντρική και η Εθνικής ήθελαν πάση θυσία να αποφύγουν την ευθεία εμπλοκή τους σε μία τραπεζική πράξη ώστε να μην υφίσταται κίνδυνος να εκτεθούν απέναντι σε άλλους ενδιαφερόμενους για την ίδια υπόθεση.
Οι δικαιούχοι αρνήθηκαν να υιοθετήσουν αυτήν την «παράξενη διαδρομή». Στράφηκαν αλλού και ίδρυσαν μία μη κερδοσκοπική εταιρεία, την «END», με έδρα την Ελλάδα στην οποία πρόεδρος είναι ο γνωστός καρδιολόγος στη Νέα Υόρκη Εμμανουήλ Λαμπράκης και αντιπρόεδρος ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης.
Η οικογένεια Σώρρα προχωρεί και σε ένα ακόμη βήμα. Δωρίζει 4 μετοχές στην «END» και καταθέτει την δήλωση φόρου δωρεάς στην Γ’ Δ.Ο.Υ. Πατρών. Ο στόχος είναι σαφής. Το ελληνικό κράτος υποχρεούται να εκδώσει διπλότυπο είσπραξης του ανάλογου φόρου δωρεάς που για τις Μ.Κ.Ο. είναι της τάξης του 0,5% και να εισπράξει φόρο της τάξης των 13,5 δισ.. Η Εφορία παραπέμπει το θέμα στο υπ. Οικονομικών.

Τα χρήματα αυτά επαρκούν για τον μηδενισμό του δημοσίου και του ιδιωτικού χρέους

Το σκεπτικό των μελών της «END» αλλά και της οικογενείας Σώρρα είναι ξεκάθαρο. Η αξία των 4 μετοχών επαρκεί για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους αλλά και του σωρευμένου χρέους σε τράπεζες των ελλήνων πολιτών αλλά και για την ύπαρξη ενός μεγάλου αποθεματικού για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Είναι προφανές πώς το τραπεζικό σύστημα της χώρας αλλά και το ευρωπαϊκό στο σύνολο του δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει στο σύνολο του αυτό το ποσό που συνεπάγεται η αξία των μετοχών. Τι μένει λοιπόν; Ο συμβιβασμός ή αλλιώς μία συμφωνία ή πιο απλά μία συμπεφωνημένη από όλα τα μέρη Σεισάχθεια (παραγραφή του χρέους).
Ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο κ. Ευ. Βενιζέλος και ο κ. Γ. Προβόπουλος είναι πλήρως ενημερωμένοι. Ωστόσο δεν έχει ανιχνευθεί καμία ακόμη αντίδραση τους. Δεν απομένει παρά να πληροφορηθεί τα περί της «Τράπεζας της Ανατολής» και τους αποθεματικού της σε χρυσό, τότε το 1932 και η κυρία Κριστίν Λαγκάρντ.
Ναι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Προκειμένου να γελάσει και το χείλι του κάθε πικραμένου.

Πηγή : zougla.gr

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη iJohnnyCash : 23-09-11 στις 18:04. Αιτία: Μεταφορά εικόνας
5 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

spurakos

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη spurakos
Ο spurakos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 315 μηνύματα.

O spurakos έγραψε στις 17:53, 20-09-11:

#2
ειναι αληθεια αυτο?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

vickydask

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη vickydask
H vickydask αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 352 μηνύματα.

H vickydask έγραψε στις 18:19, 20-09-11:

#3
Πολυ καλο για να ναι αληθινο..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Great Chaos (Όττο)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Great Chaos
Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 50 ετών , επαγγέλεται Παραγωγός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,030 μηνύματα.

O Great Chaos I took a wrong turn in the Freak Parade έγραψε στις 21:02, 20-09-11:

#4
Αρχική Δημοσίευση από vickydask
Πολυ καλο για να ναι αληθινο..
Ναι, πραγματικά. Μου φαίνεται σαν ένα από εκείνα τα βεβιασμένα happy endings των αμερικάνικων ταινιών. Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Ολόκληρο το Θηρίο της χρηματοοικονομικής Αποκάλυψης θα καθήσει σαν σκυλάκι στα πόδια μιας οικογένειας ευγενών Ελλήνων και θα κουνάει την ουρά του όλο χαρά. Απελευθέρωση της πατρίδας, από γνήσιους απογόνους του Καραϊσκάκη και του Κολοκοτρώνη και μάλιστα με τη μέγιστη σοφία του Σουν Τζου, να κερδίσεις έναν πόλεμο, χωρίς να δώσεις ούτε μία μάχη. Αυτό με τη σειρά του θα φέρει σαν χιονοστιβάδα μια παγκόσμια Σεισάχθεια.

Ένας μικρός Έλληνας, καταφέρνει να ρίξει το Ένα Δακτυλίδι (την τράπεζα της Ανατολής, τι ρομαντικό αλήθεια) στο Μάουντ Ντουμ και η εξουσία του μεγαλοτραπεζίτη Σάουρον κατέρρευσε εν μία νυκτί. Άνθρωποι σε όλον τον κόσμο θα βγαίνουν στους δρόμους και θα γλεντάνε, πίνοντας στο όνομα των αδούλωτων Ελλήνων. Η λέξη "Έλληνας" θα προφέρεται σε όλες τις γλώσσες του κόσμου ως ιερή. Χίλια χρόνια αγάπης, ειρήνης κι ευημερίας, θα κάνουν κάθε χιλιαστή να σκάσει από τη ζήλια του, που δεν θα το γεύεται μόνο αυτός και η φάρα του, αλλά και δισεκατομμύρια άλλοι. Μετά θα πέσουν οι τίτλοι τέλους, με κάποιο θαυμαστό soundtrack του Βαγγέλη Παπαθανασίου να παιανίζει, ενώ ένας νέος ήλιος θ' ανατέλλει πάνω από τον πλανήτη Γη (στο sequel μάλιστα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, θα κατέβουν στον πλανήτη οι Έψιλον με τ' όνομα, οι αρχαίοι Θεοί του Έθνους των Ελλήνων...)

Έξω από το σινεμά θα περιμένει η εφορία να σου ψάξει τις τσέπες. για να πάρουμε λέει την 74η δόση του Μακροπρόθεσμου Σχεδίου. Ο Μάκης και η Ζούγκλα του θα ζουν στη χλιδή από τα δικαιώματα του σεναρίου, τύφλα νά 'χει ο Φώσκολος...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

msp

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη msp
H msp αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 28 μηνύματα.

H msp έγραψε στις 21:07, 20-09-11:

#5
Καπνός χωρίς φωτιά λένε δεν υπάρχει! Αν μπορεί να γίνει κάτι θα είναι υπέροχο. Θα μπορούσαμε να το υποστηρίξουμε κάπως αυτό;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Great Chaos (Όττο)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Great Chaos
Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 50 ετών , επαγγέλεται Παραγωγός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,030 μηνύματα.

O Great Chaos I took a wrong turn in the Freak Parade έγραψε στις 21:22, 20-09-11:

#6
Πώς δεν μπορούμε... Στα όνειρα δεν ζει ντροπή άλλωστε...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

love_angel (vik-vik!)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη love_angel
H vik-vik! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών , επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αρφαρά (Μεσσηνία). Έχει γράψει 5,104 μηνύματα.

H love_angel is addicted to love!♥ έγραψε στις 21:25, 20-09-11:

#7
Άρα η είδηση είναι μούφα?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Great Chaos (Όττο)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Great Chaos
Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 50 ετών , επαγγέλεται Παραγωγός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,030 μηνύματα.

O Great Chaos I took a wrong turn in the Freak Parade έγραψε στις 21:27, 20-09-11:

#8
Το πιθανότερο μου φαίνεται αυτό. Ας ονειρευτούμε όμως για μια νύχτα, δεν είναι κακό. Μακάρι να ήταν αληθινό το ρημάδι...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

4 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

spurakos

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη spurakos
Ο spurakos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 315 μηνύματα.

O spurakos έγραψε στις 21:27, 20-09-11:

#9
υπαρχει κανενα λινκ απο μεγκα,αντεννα ή κανενα καναλι?γιατι ολο μπλογκς και ιστοσελιδες βλεπω.ελπιζουμε να ειναι αληθεια.τωρα απο την μια πρεπει να ειμαστε επιφυλακτικοι αλλα ακομα δεν εχει βγει κανενας να το διαψευσει.γιατι ειναι μερες στο ιντερνετ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

love_angel (vik-vik!)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη love_angel
H vik-vik! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών , επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αρφαρά (Μεσσηνία). Έχει γράψει 5,104 μηνύματα.

H love_angel is addicted to love!♥ έγραψε στις 21:30, 20-09-11:

#10
Εδώ τα κανάλια σκοπίμως δεν έλεγαν τίποτα για τους αγαναχτισμένους στην αρχή...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Dark_kronos (Rognan)

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Dark_kronos
Ο Rognan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 26 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 6,877 μηνύματα.

O Dark_kronos Όλα είναι ψεύτικα έγραψε στις 21:47, 20-09-11:

#11
Το αρθρο λεει οτι αυτη η εταιρια που υδρησανε προσπαθει να δωρισει 4 μετοχες, δηλαδη 2,68 τρις, στο Ελληνικο κρατος.

Οτι σεναρια και αν παιζουν πισω απο την "ελληνικη κριση", δεν υπαρχει περιπτωση Ελληνας πολιτικος να εχει την ευκαιρια να ξεχρεωσει και να εχει και ενα τοσο μεγαλο πλεονασμα να διαχειριστει και να μην το εχει ηδη κανει...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Νωεύς
Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,830 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε στις 21:57, 20-09-11:

#12
Αρχική Δημοσίευση από spurakos
υπαρχει κανενα λινκ απο μεγκα,αντεννα ή κανενα καναλι?γιατι ολο μπλογκς και ιστοσελιδες βλεπω.ελπιζουμε να ειναι αληθεια.τωρα απο την μια πρεπει να ειμαστε επιφυλακτικοι αλλα ακομα δεν εχει βγει κανενας να το διαψευσει.γιατι ειναι μερες στο ιντερνετ.
Είναι "ζήτημα ύψιστης εθνικής ασφαλείας" και με "σταθμισμένη προτεραιότητα", κατά τη γνώμη "αρμόδιων φορέων του κράτους" σχετικών με την "προάσπιση της εθνικής ασφάλειας"!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

spurakos

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη spurakos
Ο spurakos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 315 μηνύματα.

O spurakos έγραψε στις 21:58, 20-09-11:

#13
τοτε δεν θα επρεπει να το διαψευσει η κυβερνηση?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,802 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 22:06, 20-09-11:

#14
Η κυβέρνηση θα ...κάνει κάτι καλύτερο: Θα μας πει να μην ακούμε κανέναν άλλον πέρα από αυτά που μας λένε αυτοί, αφού όλοι οι άλλοι μας πουλάνε παραμύθια, καίγοντας έτσι μαζί με τα ξερά και τα χλωρά...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

6 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Πατρεύς (Πέτρος)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Πατρεύς
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 3,787 μηνύματα.

O Πατρεύς με φόβο και πάθος έγραψε στις 22:23, 20-09-11:

#15
Αρχική Δημοσίευση από Isiliel
Η κυβέρνηση θα ...κάνει κάτι καλύτερο: Θα μας πει να μην ακούμε κανέναν άλλον πέρα από αυτά που μας λένε αυτοί, αφού όλοι οι άλλοι μας πουλάνε παραμύθια, καίγοντας έτσι μαζί με τα ξερά και τα χλωρά...
Αὐτὸς εἶναι ἕνας κλασικὸς τρόπος προπαγάνδας... Ταυτόχρονη διασπορὰ μέσῳ φημῶν ἀληθινῶν καὶ ψεύτικων εἰδήσεων προκειμένου νὰ ὑπάρξῃ σύγχυση καὶ νὰ μὴν μπορῇ ὁ κόσμος νὰ προσανατολισθῇ σωστά. Ὁ μόνος τρόπος νὰ ἀντιδράσουμε σὲ αὐτὴν τὴν προπαγάνδα εἶναι νὰ εἴμαστε πολὺ ἐπιφυλακτικοὶ σὲ ὅ,τι κὶ ἂν ἀκούγεται, ἀπ' ὅπου κὶ ἂν ἀκούγεται καὶ νὰ μὴν πιστεύουμε προτοῦ διασταυρωθῇ ἀπὸ πολλὲς μεριές. Πολλῷ δὲ μᾶλλον νὰ μὴ σπεύδουμε νὰ υἱοθετήσουμε κάτι ποὺ ἀκούγεται ὡραῖο ἐπειδὴ ταιριάζει στὴν ἄποψη ποὺ ἔχουμε ἀποκρυσταλλώσει καὶ μετὰ βρεθοῦμε πρὸ ἐκπλήξεως ὅταν ἀντιληφθοῦμε ὅτι ἦταν ἁπλῶς «ῥάδιο ἀρβύλα»...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

10 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

ΚΟΡΩΝΕΥΣ

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη ΚΟΡΩΝΕΥΣ
Ο ΚΟΡΩΝΕΥΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 36 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 330 μηνύματα.

O ΚΟΡΩΝΕΥΣ ακροδεξιος αναρχοκομμουνιστης έγραψε στις 23:34, 20-09-11:

#16
επισης αν βρεθει ο χρυσος του αλη πασα το μεριδιο που θα παρει το κρατος αναλογεις στα 400 δις ευρω . καθως επισης καθε κατοικος του χωριου βασιλικης τρικαλων που γινονται οι ανασκαφες θα παρει το ποσο του 1 εκατομυριου ευρω εκαστος . .πιστευω πως και με τα χρηματα της τραπεζας της ανατολης αγοραζουμε την γερμανια ολοκληρη ετσι ωστε ο καθε ελληνας να εχει τους δικους τους σκλαβους - υπηρετες γερμανους στο σπιτι του . οι γερμανικες βιομηχανιες θα φτιαχνουν μερσεντες -μπε εμ βε - αουντι για τον καθε ελληνα προνομιουχο .

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Μάξιμος

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη Μάξιμος
Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Σκηνοθέτης . Έχει γράψει 1,486 μηνύματα.

O Μάξιμος έγραψε στις 00:38, 21-09-11:

#17
Αρχική Δημοσίευση από ΚΟΡΩΝΕΥΣ
επισης αν βρεθει ο χρυσος του αλη πασα το μεριδιο που θα παρει το κρατος αναλογεις στα 400 δις ευρω . καθως επισης καθε κατοικος του χωριου βασιλικης τρικαλων που γινονται οι ανασκαφες θα παρει το ποσο του 1 εκατομυριου ευρω εκαστος . .πιστευω πως και με τα χρηματα της τραπεζας της ανατολης αγοραζουμε την γερμανια ολοκληρη ετσι ωστε ο καθε ελληνας να εχει τους δικους τους σκλαβους - υπηρετες γερμανους στο σπιτι του . οι γερμανικες βιομηχανιες θα φτιαχνουν μερσεντες -μπε εμ βε - αουντι για τον καθε ελληνα προνομιουχο .
Δεν μπορώ να δεχτώ ότι θιγόμαστε όταν μας δείχνουν το δάχτυλο της Αφροδίτης και μόλις δοθεί η ευκαιρία, καλή ώρα, ξεσπαθώνουμε δίνοντας τους ασήμαντες αλλά αφορμές για σχόλια.

Εχε κοντά τους φίλους σου, μα ποιο κοντά τους εχθρούς σου. Όταν οι εχθροί σου είναι και σύμμαχοι, ε τότε φίλε μου, φυλάξου γιατι δεν γνωρίζεις από πού θα σου έρθει.

Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και μεταξωτούς κ΄#λους.
Με φουσκωμένα μυαλά, δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε ένα βήμα.
Από την ιστορία ντοκουμέντο, (τράπεζα της ανατολής), μπορούμε να βγάλουμε κάποια χρήσιμα ιστορικά συμπεράσματα, έξω από τις προσδοκίες του ρευστού που υπόσχεται.
Προς το παρόν θα αρκεστώ να την ονομάσω <<αληθοφανή>>, μέχρι να υπάρξουν νεώτερα στοιχεία.
Ουδεν κρυπτόν υπο το φως του ήλιου.
Απομένει να κάνουμε λίγη υπομονή, ώσπου τα εμπλεκόμενα μέρη προβούν σε διαψεύσεις ή αποδοχή της ιστορίας.

Συμπερασματικά θα τολμήσω να πω, ότι τώρα οφείλει η κυβέρνηση να αποδείξει ότι είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και δεν χειραγωγείται από κανένα εξωτερικό κέντρο εξουσίας.

Και αυτά που μπορεί να κάνει είναι μοναχά δύο.

Το ένα είναι η διάψευση της ιστορίας και το άλλο είναι η αποδοχή της.

Υ.Γ. ελπίζω να ενεργήσει γρήγορα και συνετά…

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Great Chaos (Όττο)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Great Chaos
Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 50 ετών , επαγγέλεται Παραγωγός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,030 μηνύματα.

O Great Chaos I took a wrong turn in the Freak Parade έγραψε στις 00:39, 21-09-11:

#18
Ο χρυσός του Αλή Πασά,μπορεί να βρεθεί κάποτε. Εκείνο που δεν πρόκειται να βρεθεί ποτέ, είναι ο ελληνικός κρατικός χρυσός που υποτίθεται ότι φυλάσσεται στα υπόγεια της Τράπεζας της Ελλάδας...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

5 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

ΚΟΡΩΝΕΥΣ

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη ΚΟΡΩΝΕΥΣ
Ο ΚΟΡΩΝΕΥΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 36 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 330 μηνύματα.

O ΚΟΡΩΝΕΥΣ ακροδεξιος αναρχοκομμουνιστης έγραψε στις 01:04, 21-09-11:

#19
αυτο που θελω να πω οτι δεν πρεπει να βασιζομαστε σε 'σωτηρες' . ειτε λεγονται το ξανθο γενος - ειτε λεγεται ο θυσαυρος του αλη πασα - ειτε λεγεται τραπεζα της ανατολης . Ο καθε λαος πρεπει να ξερει την ιστορια του να την μελεταει και να μαθανει τα λαθη του . λοιπον ο ελληνικος λαος δυστυχως παντα περιμενει ως εκ θαυματος να γινει κατι και να σωθει . επι 400 χρονια περιμεναμε ποτε να ερθει ο ναπολεων και ποτε το ξανθο γενος - στην μικρα ασια περιμενα απο τους συμμαχους να μας βοηθησουν - στον β π.π περιμεναμε απο τους αγγλους να μας σωσουν απο τους γερμανους και στην συνεχεια οτι θα απελευθερωθουμε γιατι στην ελλαδα θα γινει η αποβαση των συμμαχων . τι εγινε απο ολα αυτα ? τιποτα . αντιθετα απο τους τουρκους σωθηκαμε οταν αποφασισαμε μονοι μας να ξεσηκωθουμε ( και μετα μας εφαγαν οι εμφυλιοι ) στον β' ππ οταν αντισταθηκαμε μονοι μας νικησαμε τους ιταλους και στην συνεχεια αφου δεν ηρθαν οι συμμαχοι καταφεραμε να διωξουμε τους γερμανους απο παντου εκτος απο τον αξονα αθηνα θεσσαλονικη . αρα τι θελω να πω τωρα . πως αν περιμενουμε απο τους αλλους να μας σωσουν ζητω που καηκαμε . μονοι μας οτι κανουμε παρτε το χαμπαρι και ολα αυτα περι θυσαυρων και αλλα τα ακουω κουραφεξαλα .

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

talismans

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη talismans
Ο talismans αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 97 μηνύματα.

O talismans έγραψε στις 11:12, 21-09-11:

#20
Εγώ λέω να αλλάξω πλευρό

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

spurakos

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη spurakos
Ο spurakos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 315 μηνύματα.

O spurakos έγραψε στις 12:33, 21-09-11:

#21
καπου ελεγαν στις ειδησεις οτι το συζητανε στην βουλη

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,802 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 00:03, 22-09-11:

#22
Διευκρινίσεις της Εθνικής Τράπεζας σχετικά με την Τράπεζα της Ανατολής
Αθήνα : 21/09/2011

Με αφορμή την πρόσφατη ανακίνηση, για μια ακόμη φορά, ενός ανύπαρκτου θέματος περί απαιτήσεων «μετόχων της Τράπεζας της Ανατολής» σε βάρος της Εθνικής, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος διευκρινίζει τα εξής:

Το έτος 1932 υπεγράφη σύμβαση συγχώνευσης δι’ εξαγοράς της Τράπεζας Ανατολής από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Η σύμβαση αυτή εγκρίθηκε με την υπουργική απόφαση 72186/5-11-1932.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της σύμβασης συγχώνευσης (η οποία είχε εγκριθεί από τις Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων των δύο τραπεζών), η Εθνική Τράπεζα ανέλαβε την υποχρέωση να καταβάλει στους μετόχους της Τράπεζας Ανατολής ως τίμημα εξαγοράς το ποσό των 200 δραχμών (και όχι σε οποιοδήποτε άλλο νόμισμα) ανά μετοχή. Από το ποσό αυτό, οι 50 δρχ. ήταν το τίμημα εξαγοράς της πελατείας της Τράπεζας της Ανατολής (goodwill) και οι 150 δρχ. ήταν προκαταβολή έναντι του προϊόντος της ειδικής εκκαθάρισης της Τράπεζας της Ανατολής. Η ειδική εκκαθάριση ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο 1936 και το αποτέλεσμά της όχι μόνο δεν κάλυψε τις προκαταβληθείσες 150 δρχ. ανά μετοχή, αλλά άφησε και υψηλόποσο «άνοιγμα» σε βάρος της Εθνικής Τράπεζας. Έτσι, πέραν των αρχικώς καταβληθεισών 200 δρχ. ανά μετοχή, καμία άλλη καταβολή δεν έγινε, ούτε θα γινόταν στο μέλλον προς τους τέως μετόχους Τράπεζας της Ανατολής (άρθρα VI και VIII σύμβασης συγχώνευσης).

Συνακόλουθα, μετά την εξαγορά, όλες οι μετοχές της Τράπεζας Ανατολής ακυρώθηκαν και οι όποιοι νόμιμοι δικαιούχοι τους είχαν πλέον μόνο χρηματική απαίτηση από την ΕΤΕ, να λάβουν το ανωτέρω τίμημα των 200 δρχ. ανά μετοχή. Αυτές οι απαιτήσεις, όπως και κάθε άλλη χρηματική απαίτηση, υπήχθησαν στο καθεστώς του Ν.18/1944 (Νόμος Σβώλου), με τον οποίο ορίστηκε σχέση ανταλλαγής 1 νέας δρχ. για κάθε 50 δισ. προϋφιστάμενες δραχμές και, έτσι, ουσιαστικά εκμηδενίστηκαν. Επιπλέον, σε κάθε περίπτωση οι απαιτήσεις εκείνες έχουν παραγραφτεί.

Για όλα τα ανωτέρω (την ακύρωση των εν λόγω τίτλων από έτους 1932 και την εντεύθεν έλλειψη οποιασδήποτε αξίωσης κατά της Τράπεζάς μας) έχει επανειλημμένα ενημερωθεί εγγράφως από την Τράπεζα ο ενδιαφερόμενος κ. Σώρρας και ο πληρεξούσιος δικηγόρος του. Επίσης, σχετική απάντηση έχει δοθεί σε ερώτημα της ΔΟΥ Πατρών.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Νωεύς
Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,830 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε στις 00:52, 22-09-11:

#23
Αρχική Δημοσίευση από Isiliel
...Επιπλέον, σε κάθε περίπτωση οι απαιτήσεις εκείνες έχουν παραγραφτεί.

....
: Πως η Ελλάδα των Τραπεζών παραγράφει υποχρεώσεις της προς τους υπηκόους του Ελληνικού Κράτους και δεν μπορεί να παραγράψει υποχρεώσεις της προς υπηκόους άλλων χωρών, δλδ των "Αγορών";

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Isiliel : 22-09-11 στις 01:03. Αιτία: διόρθωση quote tag
6 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Bill

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Bill
Ο Bill αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,376 μηνύματα.

O Bill έγραψε στις 01:27, 22-09-11:

#24
Το θέμα είναι ότι αν πας να κάνεις μια τέτοια κίνηση διεκδίκησης είναι λίγο περίεργη η κατάσταση.

Ας γίνει κίνηση για διεκδίκηση του ποσού.Αλλά δεν υπάρχει περίτπωση να μετακινηθεί ένα ποσό τέτοιου ύψους στο άψε σβήσε. Θα καταρρεύσει μια χώρα αν επιτραπεί κάτι τέτοιο. Στην καλύτερη να γίνει ένα διακανονισμός με δόσεις, αν δε μπλοκάρει το θέμα στα δικαστήρια μέχρι τη δευτέρα παρουσία.

Από την άλλη όταν πας να διεκδικήσεις το ποσό και πας να ζορίσεις μια χώρα που χρειάζεται τη στήριξη της, την επόμενη φορά που χρειαστείς υποστήριξη το πιο πιθανόν είναι να σου γυρίσουν την πλάτη. Είναι λίγο λεπτές οι ισορροπίες σε αυτά τα θέματα, όπως και με τα κατοχικά δάνεια

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

babisgr

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη babisgr
Ο babisgr αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 24 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 806 μηνύματα.

O babisgr έγραψε στις 01:32, 22-09-11:

#25
δε ξερω αν ειναι αληθεια (αλλου διαβασα οτι αξιζει μονο 40ευρω)αλλα αυτο που ξερω ειναι οτι το χρεος ειναι μουφα..... οι γερμανοι λεει αποδεχτηκαν οτι χρωσταν απο το β παγκοσμιο αλλα δε θα πληρωσουν..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,802 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 01:43, 22-09-11:

#26
Αρχική Δημοσίευση από babisgr
...αλλα δε θα πληρωσουν..
Μόνο εμείς είμαστε χουβαρντάδες και πληρώνουμε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

4 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Great Chaos (Όττο)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Great Chaos
Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 50 ετών , επαγγέλεται Παραγωγός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,030 μηνύματα.

O Great Chaos I took a wrong turn in the Freak Parade έγραψε στις 21:36, 22-09-11:

#27
Η διάψευση της Εθνικής Τράπεζας, επιβεβαιώνει τουλάχιστον ότι υπάρχει βάση αλήθειας σε τούτη την ιστορία. Δεν πρόκειται δηλαδή για εντελώς φανταστικό σενάριο, υπάρχει πραγματική διεκδίκηση και απλώς η πλευρά της Τράπεζας επιμένει ότι αυτή έχει παραγραφεί. Αυτό σημαίνει ότι κάποιο δικαστήριο θα πρέπει να κρίνει τη διαφορά... Εδώ ανοίγεται πεδίο αντιπαράθεσης νομικών επιχειρημάτων κι αν πιστέψουμε την αρχική δημοσίευση του θέματος, η πλευρά των διεκδικητών έχει κάνει τη μελέτη της. Το πράγμα αρχίζει να γίνεται ενδιαφέρον. Ίσως τελικά αποδειχτεί ότι με το ίδιο νομικό σκεπτικό που παραγράφηκαν τα χρέη της Τράπεζας της Ανατολής, θα έπρεπε να έχουν παραγραφεί και τα χρέη τα οποία προϋπήρχαν της πτώχευσης του 1932. Εάν όμως συνέβαινε αυτό, τότε το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους θα έπρεπε να παραγραφεί. (Την ιστορία με τα προπολεμικά δάνεια την έχω πει πολλές φορές, ας μην επαναλαμβανόμαστε...).

Εάν κανείς συνυπολογίσει το δημοσίευμα της Die Welt που παραδεχόταν ότι μας χρωστάν από τα κατοχικά αναγκαστικά δάνεια σε χρυσό, τότε φτάνει να παραγράφεται ολόκληρο το χρέος μας, μη σας πω ότι θα μας χρωστάν κιόλας. Ίσως δηλαδή τελικά ο πραγματικός θησαυρός να είναι η ίδια η απόδειξη της παραγραφής των χρεών της Τράπεζας της Ανατολής. Εάν πράγματι εμπλέκονται ως εγγυητές ευρωπαϊκές τράπεζες (αυτό μένει να αποδειχτεί) τότε θα δοθούν περισσότερα επιχειρήματα στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει το χρέος, με επιθετική Άρνηση της οφειλής και προσφυγή στα διεθνή δικαστήρια (όχι ότι περιμένω από Γιωργάκηδες κι Αντωνάκηδες να κάνουν κάτι τέτοιο...).

Για να δούμε εάν θα υπάρξει εξέλιξη σ' αυτήν την ιστορία ή θα ξεφουσκώσει...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

5 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Rempeskes

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Rempeskes
Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Hair stylist . Έχει γράψει 5,629 μηνύματα.

O Rempeskes έγραψε στις 21:48, 22-09-11:

#28
Η αποτίμηση πάντως της μετοχής σε αστρονομικά ευρώ, έχει γίνει στα βιαστικά από έναν καθηγητή Πανεπιστημίου της διασποράς, ο οποίος γράφει σε ...πολυτονικό. από αυτό καταλαβαίνω ότι πιθανώς είναι γέρων και ελαφρώς εκτός πραγματικότητας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Μάξιμος

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη Μάξιμος
Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Σκηνοθέτης . Έχει γράψει 1,486 μηνύματα.

O Μάξιμος έγραψε στις 21:59, 22-09-11:

#29
Αρχική Δημοσίευση από Dark_kronos
Το αρθρο λεει οτι αυτη η εταιρια που υδρησανε προσπαθει να δωρισει 4 μετοχες, δηλαδη 2,68 τρις, στο Ελληνικο κρατος.

Οτι σεναρια και αν παιζουν πισω απο την "ελληνικη κριση", δεν υπαρχει περιπτωση Ελληνας πολιτικος να εχει την ευκαιρια να ξεχρεωσει και να εχει και ενα τοσο μεγαλο πλεονασμα να διαχειριστει και να μην το εχει ηδη κανει...
Τα στοιχεία και οι πράξεις των πολιτικών μας, ομολογούν απλά την συνενοχή όσων πολιτικών ανήκουν στην μεταπολίτευση και όχι μόνο.
Διέλυσαν την Ελληνική οικονομία, δεν διεκδικούν το κατοχικό δάνειο, δεν έχουν καταγράψει την ΑΟΖ, μας λένε μοναχά ψέματα...λειτουργούν τα κόμματα τους παίρνοντας δανεικά (κάποια δις).
Η αδιαφάνεια είναι το κύριο χαρακτηριστικό των κομμάτων.
Αν θες ακόμα, προπαγανδίζουν με κάθε λασπερό τρόπο τους Ελληνες.

Σύγχρονοι ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΕΙΝΑΙ και λυπάμαι αλλά ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΩ εγώ, αλλά ούτε και εσύ.

Αρχική Δημοσίευση από Rempeskes
Η αποτίμηση πάντως της μετοχής σε αστρονομικά ευρώ, έχει γίνει στα βιαστικά από έναν καθηγητή Πανεπιστημίου της διασποράς, ο οποίος γράφει σε ...πολυτονικό. από αυτό καταλαβαίνω ότι πιθανώς είναι γέρων και ελαφρώς εκτός πραγματικότητας.
Αρχίζω να πιστεύω στην αλήθεια της ιστορίας και στο ότι πραγματικά δικαιούνται να αποζημιωθούν. Αλλά τα ερωτηματικά είναι πολλά σχετικά με την γνώμη της Βουλής των Ελλήνων.
Οφείλουν όχι μόνο να φροντίζουν για το πώς θα αδειάσουν τις τσέπες μας, αλλά και να εξετάσουν το θέμα ανάλογα με την αξία του, για το κράτος αλλά και για εμάς (τους κολίγους του). Τι περιμένουν; Να μας εξοντώσουν με τα μέτρα τους; Δεν καταλαβαίνουν ότι το θέμα επιβάλλει να κινηθούν;

Οσο για το αν είναι εκτός πραγματικότητας ο κ. καθηγητής σε Πανεπιστήμιο του εξωτερικού και μόνο ο τίτλος του απαιτεί να δείξεις λίγο σεβασμό, εσύ αλλά και το ανάλγητο κράτος που δεν λέει να αφυπνιστεί με τίποτα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Isiliel : 24-09-11 στις 12:50. Αιτία: διόρθωση quote
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Great Chaos (Όττο)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Great Chaos
Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 50 ετών , επαγγέλεται Παραγωγός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,030 μηνύματα.

O Great Chaos I took a wrong turn in the Freak Parade έγραψε στις 00:33, 23-09-11:

#30
Αρχική Δημοσίευση από Rempeskes
Η αποτίμηση πάντως της μετοχής σε αστρονομικά ευρώ, έχει γίνει στα βιαστικά από έναν καθηγητή Πανεπιστημίου της διασποράς, ο οποίος γράφει σε ...πολυτονικό. από αυτό καταλαβαίνω ότι πιθανώς είναι γέρων και ελαφρώς εκτός πραγματικότητας.
Ναι, είναι σίγουρο ότι ο άνθρωπος είναι εκτός της δικής μας πραγματικότητας. Κανείς πανεπιστημιακός στην Ελλάδα δεν τολμά να πει τέτοια πράγματα, ότι το δάνειο είναι μούφα και παλιόχαρτα, ειδάλλως θα... αξιολογηθεί αρνητικά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

6 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

dannaros (daniel)

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη dannaros
Ο daniel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 25 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 942 μηνύματα.

O dannaros ύστερα από άλλα δύο γ@μήσια κάθησε και έγραψε στις 12:26, 23-09-11:

#31
τελικά τι έγινε?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Νωεύς
Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,830 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε στις 12:35, 23-09-11:

#32
Για να γίνει κάτι στην προκείμενη περίπτωση, χρειάζεται η Ελλάδα να εκπροσωπείται από κάποιον, σαν τον Τσάβεζ, βασικά!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

A propos (Νίκος)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη A propos
Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 28 ετών , επαγγέλεται Φυσικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 2,502 μηνύματα.

O A propos Jongleur en exercice - Cage en folie έγραψε στις 13:18, 23-09-11:

#33
Τα πάνω τα διαψεύδει η Εθνική Τράπεζα...

Αυτό όμως που δεν αμφισβητεί κανείς είναι αυτό που πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος... Η μέση αμοιβή (μικτά) των εργαζομένων στις 52 ΔΕΚΟ που παρουσιάζονται στην έκθεση φτάνει τα 3.697 ευρώ μηνιαίως, σε 12 εξ αυτών ξεπερνά τα 4.000 ευρώ, ενώ σε δύο (ΗΣΑΠ και Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών) αγγίζει επίπεδα που θα ζήλευαν ακόμα και μάνατζερ της... Microsoft (6.000 ευρώ).

http://www.makthes.gr/news/.../59996/

Βέβαια αυτό που δεν κρύβουμε εμείς αλλά κρύβουν οι Γερμανοί (για την πάρτη τους) είναι ότι το δικό τους χρέος ανέρχεται στο 333%!!!! του ΑΕΠ τους...
Handelsblatt: Κρυφό χρέος 5 τρισ. ευρώ στη Γερμανία - Ισοτιμία

Ω ναι!!!!
http://www.google.gr/search?q=%CE%B3...aq=f&aqi=&aql=

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη A propos : 23-09-11 στις 13:28.
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

samina

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη samina
H samina αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 254 μηνύματα.

H samina έγραψε στις 13:37, 23-09-11:

#34
Aκόμα και να είναι αληθινό για μένα δεν είναι λύση.Μου θυμίζει ξεθωριασμένες εικόνες απο τα παιδικά χρόνια : -Χριστίνα,τελευταία φορά που γίνεται αυτό,σου δίνω ακόμα μια ευκαιρία.-Ναι,μαμά.-Χριστινα,τι είπαμε?Πάλι τα ίδια?
Ακομα και να κανει δωρεα ο κληρονομος ωστε να βγει η Ελλαδα απο το χρέος,αυτή είναι η λύση?Στην συνέχεια τι?Θα φαλιρουμε το ελληνικο κράτος μεχρι να τελειώσουν τα λεφτα του Σώρρα?Θα μου πείτε τωρα που εχουμε φτασει σε τετοια κατασταση και δε μπορουμε να σηκωσουμε κεφαλι,ειναι η αμεση λυση.Οχι ομως η καλυτερη.Οι Ελληνες υστερα απο 400 χρονια σκλαβιας μπορεσαν να σταθουν ξανα στα ποδια τους και να ανασυστησουν την εξαθλιωμενη Ελλάδα,που ηταν κουρελι των βαρβαρων.Τωρα που πηγαν αυτοι οι Ελληνες?Γιατι δεν αντιδρουμε?Θα περιμένουμε καθε φορα να ερθει η θεια βοηθεια να μας βγαλει απο τη δυσκολη θεση?Και αν παλι φτασουμε στα ιδια?Θα αναζητουμε και αλλους εθνικους ευεργετες να πληρωνουν τα σπασμενα?Αφου τα φαγαν μια θα τα φανε 2 και 3 και 10.Και θα αναζητουν πλουσιους κληρονομους να πληρωσουν τα δικα τους σπασμενα.Ας σοβαρευτουμε λιγο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

samina

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη samina
H samina αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 254 μηνύματα.

H samina έγραψε στις 13:45, 23-09-11:

#35
Αρχική Δημοσίευση από A propos
Τα πάνω τα διαψεύδει η Εθνική Τράπεζα...

Αυτό όμως που δεν αμφισβητεί κανείς είναι αυτό που πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος... Η μέση αμοιβή (μικτά) των εργαζομένων στις 52 ΔΕΚΟ που παρουσιάζονται στην έκθεση φτάνει τα 3.697 ευρώ μηνιαίως, σε 12 εξ αυτών ξεπερνά τα 4.000 ευρώ, ενώ σε δύο (ΗΣΑΠ και Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών) αγγίζει επίπεδα που θα ζήλευαν ακόμα και μάνατζερ της... Microsoft (6.000 ευρώ).

http://www.makthes.gr/news/.../59996/

Βέβαια αυτό που δεν κρύβουμε εμείς αλλά κρύβουν οι Γερμανοί (για την πάρτη τους) είναι ότι το δικό τους χρέος ανέρχεται στο 333%!!!! του ΑΕΠ τους...
Handelsblatt: Κρυφό χρέος 5 τρισ. ευρώ στη Γερμανία - Ισοτιμία

Ω ναι!!!!
http://www.google.gr/search?q=%CE%B3...aq=f&aqi=&aql=
Φιλε μου οι Γερμανοι σαφως εχουν πολυ υψηλοτερο χρεος απο την Ελλαδα και γενικοτερα απο τα χρεη της Ευρωπης.Τη Γερμανια ομως δε τη πειραζει κανεις διοτι εχει παραγωγη και εμποριο.Βιομηχανιες αυτοκινητων,αεροπλανων,βαρια βιομηχανια..Ποιος να πειραξει τη Γερμανια?Ολοι πεσανε με τα μουτρα στο Ελληνικό κρατος που ουτε παραγει αλλα ουτε πληρωνει.Δεν ειναι ολοι ισιοι και ομοιοι.Δυστυχως η ευτυχως,αλλο οι Γερμανοι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

-1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

A propos (Νίκος)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη A propos
Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 28 ετών , επαγγέλεται Φυσικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 2,502 μηνύματα.

O A propos Jongleur en exercice - Cage en folie έγραψε στις 17:57, 23-09-11:

#36
Αρχική Δημοσίευση από _Christine_
Φιλε μου οι Γερμανοι σαφως εχουν πολυ υψηλοτερο χρεος απο την Ελλαδα και γενικοτερα απο τα χρεη της Ευρωπης...
Αυτό το λέω εδώ και χρόνια. Το ότι δεν την πειράζουν είναι ότι θέλουν να περάσουν τα μέτρα πρώτα εδώ χωρίς να είμαι και απόλυτα σίγουρος. Πάντως μια χώρα που γερνάει για μένα είναι oικονομικά νεκρή. Ειδικά όταν είναι και σχετικά μικρή σε έκταση.

Aκόμα και να είναι αληθινό για μένα δεν είναι λύση.Μου θυμίζει ξεθωριασμένες εικόνες απο τα παιδικά χρόνια : -Χριστίνα,τελευταία φορά που γίνεται αυτό,σου δίνω ακόμα μια ευκαιρία.-Ναι,μαμά.-Χριστινα,τι είπαμε?Πάλι τα ίδια?
Ακομα και να κανει δωρεα ο κληρονομος ωστε να βγει η Ελλαδα απο το χρέος,αυτή είναι η λύση?Στην συνέχεια τι?Θα φαλιρουμε το ελληνικο κράτος μεχρι να τελειώσουν τα λεφτα του Σώρρα?
Σωστή σκέψη. Μετά μπορεί να γίνουμε και χειρότεροι πλεονέκτες...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Rempeskes

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Rempeskes
Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Hair stylist . Έχει γράψει 5,629 μηνύματα.

O Rempeskes έγραψε στις 12:47, 24-09-11:

#37
Οσο για το αν είναι εκτός πραγματικότητας ο κ. καθηγητής σε Πανεπιστήμιο του εξωτερικού και μόνο ο τίτλος του απαιτεί να δείξεις λίγο σεβασμό, εσύ αλλά και το ανάλγητο κράτος που δεν λέει να αφυπνιστεί με τίποτα!

Το κράτος ας τα βρεί μόνο του με τον κ. Καθηγητή.
Όσο για εσάς, καλά θα κάνετε να μην κρίνετε από την καρέκλα μα από τον άνθρωπο απέναντί σας.
Το λέω φιλικά.


Ναι, είναι σίγουρο ότι ο άνθρωπος είναι εκτός της δικής μας πραγματικότητας. Κανείς πανεπιστημιακός στην Ελλάδα δεν τολμά να πει τέτοια πράγματα, ότι το δάνειο είναι μούφα και παλιόχαρτα, ειδάλλως θα... αξιολογηθεί αρνητικά.

Είμαι βέβαιος πως μιλάς επί της στιγμής.
Υπάρχουν και μη Έλληνες Πανεπιστημιακοί του Εξωτερικού που θα μπορούσαν να αξιολογήσουν το κόστος της μετοχής.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,802 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 12:56, 24-09-11:

#38
Ο κ. Σώρρας απαντά στην Εθνική Τράπεζα

Ευθείες αιχμές κατά της Εθνικής Τράπεζας εκτοξεύει ο δικαιούχος-κληρονόμος των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής ενώ επιμένει ότι θέμα δεν θεωρείται λήξαν και πως μια σειρά από ερωτηματικά παραμένουν αναπάντητα. Ο Αρτέμιος Σώρρας εξέδωσε γραπτή απάντηση στην απάντηση της Εθνικής Τράπεζας την οποία αναδημοσιεύουμε αυτούσια παρακάτω:

Η απάντηση έχει ως εξής:

««Πράγματι, δια της με αριθμό 147611/1932 σύμβασης συγχώνευσης, νόμιμα έκτοτε δημοσιευθείσας, συγχωνεύτηκε δια εξαγοράς και απορρόφησης της, η τραπεζική εταιρεία “ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ Α.Ε.” από την “ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ“, πράξη συγχώνευσης η οποία εγκρίθηκε δια της με αριθμό 72186/1932 υπουργικής απόφασης, η οποία νόμιμα δημοσιεύτηκε στο Δελτίο ΑΕ&ΕΠΕ ΦΕΚ αρ. 301/31-12-1932.


Με την σύμβαση συγχώνευσης προβλέφθηκε ότι θα διενεργηθεί εδική εκκαθάριση, συνεπεία της μεταβιβάσεως των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού από την “ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ” στην “ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ” (επελθούσ ης καθολικής διαδοχής), με μόνο και αποκλειστικό σκοπό τον προσδιορισμό του τιμήματος εξαγοράς και δη της δίκαιης τιμής αντί της οποίας θα έπρεπε να ρευστοποιηθούν τα καθ΄ έκαστον λοιπά στοιχεία του ενεργητικού της Τράπεζας της Ανατολής, ως ειδικότερα διαδικαστικά προβλέφθηκε με την ανωτέρω πράξη συγχώνευσης.

Η ανωτέρω συγχώνευση διενεργήθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 5261/1931 και τον Ν. 2190/1920 ( ως τότε ίσχυε).
Με την σύμβαση συγχώνευσης συμφωνήθηκε ότι το ενεργητικό και παθητικό της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ μεταβιβάζεται (μεταβιβάσθηκε) αυτοδίκαια, κατά νόμω και συμβατικά (οπότε επέρχεται λογιστική συγχώνευση) και δη το μεν παθητικό αμέσως στους διάφορους λογαριασμούς του παθητικού αυτής, το δε ενεργητικό, ουχί αμέσως εν τω συνόλω του, εις τους λογαριασμούς του ενεργητικού της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, αλλά αναλόγως της προόδου της συντελεσθησόμενης ρευστοποιήσεως, ως προβλέφθηκε και ορίζεται στον όρο ΙV της σύμβασης συγχώνευσης. Ρητά ΕΞΑΙΡΕΘΗΚΑΝ της σχετικής μεταβιβάσεως οι σχετικές με το ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ, ΜΕΡΙΔΕΣ του ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ, ρητά προσδιοριζόμενες, ήτοι κεφάλαιο, λογαριασμός εκτιμήσεως κεφαλαίου σε φράγκα σταθεροποιημένα, κεφάλαιο αποθεματικό τακτικό και κεφάλαιο αποθεματικό έκτακτο ως και κάθε έτερο στοιχείο του παθητικού μη αποτελούν υποχρέωση προς τρίτους, “… ΑΤΙΝΑ δεν θέλουσιν εμφανίζεσθαι εν τη περί ο όρος ΙV ειδική εκκαθάρισει, δεδομένου ότι θέλει καταβληθεί τοις μετόχοις τοις τράπεζας της Ανατολής το αντίτιμον των μετοχών υπό της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος κατά τα εν τω όρω Vi οριζόμενα…”.

Η καταβολή του τιμήματος εξαγοράς προβλέφθηκε να γίνει μετά την λήξη της ειδικής εκκαθαρίσεως στους κομιστές των μετοχών της ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ, καίτοι η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ έκανε άμεση χρήση όλων των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ. Απλή συγκριτική επισκόπηση και αξιολόγηση των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των δύο τραπεζών κατά το έτος 1932 αποδίδει εύγλωττα τα σχετικά συμπεράσματα.

Σύμφωνα με τον Ν. 2190/1920 και δη τον άρθρο 49 (ως τότε ίσχυε και σε γενικές γραμμές ομοίως ισχύει), προβλέπεται:

1. Οι παρά της συνελεύσεως διοριζόμενοι εκκαθαρισταί οφείλουσιν άμα τη ανάληψη των καθηκόντων αυτών να ενεργήσωσιν απογραφήν της εταιρική περιουσίας και να δημοσιευωσι δια του τύπου και του Δελτίου Ανωνύμων Εταιρειών και Εταιρειών Περιορισμένης ευθύνης της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως ισολογισμόν ούτινος υποβάλλεται εις το Υπουργείον Εμπορίου.
2. Την αυτήν υποχρέωσιν υπέχουσιν οι εκκαθαρισταί και κατά την λήξιν της εκκαθαρίσεως.
3. Η γενική συνέλευσις των μετόχων διατηρεί πάντα τα δικαιώματα αυτής κατά τη διάρκεια της εκκαθαρίσεως.
4. Οι λογαριασμοί της εκκαθαρίσεως εγκρίνονται υπό της γενικής συνελεύσεως.
Εκ της μέχρι σήμερα σχετικής έρευνας, αφενός δεν έχει ανευρεθεί δημοσιευμένος ισολογισμός και δη σε φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ), ως ο νόμος ορίζει, σχετικά με την λήξη της εκκαθάρισης, η οποία θα καθόριζε το τίμημα εξαγοράς, αφετέρου δεν έχει ανευρεθεί απόφαση γενικής συνέλευσης των μετόχων δια της οποίας έχουν (τάχα) εγκριθεί οι λογαριασμοί (του πέρατος) της εκκαθάρισης.
Επειδή η ΕΤΕ, με επίσημη ανακοίνωσή της, ισχυρίζεται ότι (τάχα) η ειδική εκκαθάριση ολοκληρώθηκε τον μήνα Δεκέμβριο του έτους 1936 (κάτι το οποίο δεν μας έχει δηλώσει μέχρι σήμερα σε δύο εξώδικες δηλώσεις - προσκλήσεις μας), δεν μένει παρά να δημοσιοποιήσει συγκεκριμένα:


- την οικεία έκθεση των εκκαθαριστών και τις σχετικές οικονομικές καταστάσεις πέρατος της εκκαθαρίσεως και δη τον ισολογισμό πέρατος της εκκαθάρισης,
- το οικείο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) όπου οφείλει να είναι δημοσιευμένος ο ισολογισμός πέρατος της εκκαθάρισης και
- την οικεία απόφαση γενικής συνέλευσης των μετόχων δια της οποίας έχουν (τάχα) εγκριθεί οι λογαριασμοί ( του πέρατος ) της εκκαθάρισης.
Αναφορικά με την αξία των μετοχών της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ παραπέμπουμε στο ίδιο το κείμενο της σύμβασης συγχώνευσης και στα στοιχεία των ισολογισμών των δύο τραπεζών κατά τον κρίσιμο χρόνο του 1932. Χαρακτηριστικά στο άρθρο ΙΙ της σύμβασης συγχώνευσης ορίζεται: “Οι συμβαλλόμεναι τράπεζαι αναγνωρίζουν το αδύνατον της επί του παρόντος και εν τω προσεχεί μέλλοντι ακριβοδίκαιας εκτιμήσεως της περιουσίας της εξαγοραζομένης τραπέζης της Ανατολής , λόγω των γενικών οικονομικών συνθηκών, επιπλέον δε και των ειδικών τοιούτων της τραπέζης ταύτης, κρίνουσιν ανέφικτον και άδικον τον από τούδε καθορισμόν του τιμήματος εξαγοράς κατ΄ αποκοπήν πάντως δε ασύμφορον ιδία δε δια τους μετόχους της τραπέζης της Ανατολής…”.

Θεωρούμε ότι παρέλκει η νομική ή λογική αξιολόγηση της επίκλησης του Ν. 18/1944, ο οποίος είναι παντελώς άσχετος με την συγκεκριμένη υπόθεση (ως ο καθένας ενδιαφερόμενος μπορεί να αξιολογήσει) και τον οποίο σε καμία περίπτωση δεν δύναται να επικαλείται βάσιμα η ΕΤΕ, νόμο που αναφέρεται στα “τραπεζογραμμάτια” και το νόμισμα της δραχμής και φυσικά δεν αναφέρεται στα δικαιώματα των μετόχων της τράπεζας ΑΝΑΤΟΛΗΣ.
Η αξίωση του μετόχου για καταβολή της αναλογίας του στο προϊόν της εκκαθάρισης αποτελεί ένα επιμέρους περιουσιακό δικαίωμα, που πηγάζει από την μετοχική σχέση, καθώς ουσιαστικά συνιστά ένα δικαίωμα δανειστή που πηγάζει από την εταιρική σχέση. Η αξίωση αυτή γεννιέται με την μετοχική σχέση και λειτουργεί ως αφηρημένο δικαίωμα προσδοκίας μέχρι την συγκεκριμενοποίησή του (την οποία δεν μας γνωστοποιεί η ΕΤΕ), δηλ. μέχρι να ενεργηθούν νομικά ορθά όλες οι προβλεπόμενες πράξεις εκκαθάρισης.


Τέλος, ζήτημα παραγραφής δεν δύναται ευπρόσωπα να προταθεί, ακριβώς διότι σύμφωνα με τον νόμο, η παραγραφή αρχίζει από το τέλος του έτους εντός του οποίου εγκρίθηκαν οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις πέρατος της εκκαθάρισης, που ως προαναφέρεται, δε υφίσταται τέτοια έγκριση. Εφόσον η ΕΤΕ έχει αντίθετη θέση, δεν μένει παρά να δημοσιοποιήσει τα ανωτέρω ουσιώδη νομικά έγγραφα.
Η παντελώς αόριστη και γενικόλογη τοποθέτηση της ΕΤΕ εκτιμάται ελεύθερα και έκαστος μπορεί να κρίνει ανάλογα.

Αθήνα 21-9-2011

madata.gr

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Great Chaos (Όττο)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Great Chaos
Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 50 ετών , επαγγέλεται Παραγωγός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,030 μηνύματα.

O Great Chaos I took a wrong turn in the Freak Parade έγραψε στις 13:16, 24-09-11:

#39
Ωραία η ανταπάντηση του Σώρρα (κοιτάξτε πλάκα: Να μας θάψει ο Σώρρος και να μας σώσει ο... Σώρρας) όμως αρχίζω πάλι να μην καταλαβαίνω. Από αυτά που γράφει φαίνεται ότι του χρωστάει η Εθνική Τράπεζα. Πώς λοιπόν αυτό θα μπορούσε να σώσει την Ελλάδα από τα δάνεια και τα χρέη; Μάλλον θα επιβάρυνε το χρέος παρά θα το ελάφρυνε...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

dannaros (daniel)

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη dannaros
Ο daniel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 25 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 942 μηνύματα.

O dannaros ύστερα από άλλα δύο γ@μήσια κάθησε και έγραψε στις 13:29, 24-09-11:

#40
Αρχική Δημοσίευση από Great Chaos
Ωραία η ανταπάντηση του Σώρρα (κοιτάξτε πλάκα: Να μας θάψει ο Σώρρος και να μας σώσει ο... Σώρρας) όμως αρχίζω πάλι να μην καταλαβαίνω. Από αυτά που γράφει φαίνεται ότι του χρωστάει η Εθνική Τράπεζα. Πώς λοιπόν αυτό θα μπορούσε να σώσει την Ελλάδα από τα δάνεια και τα χρέη; Μάλλον θα επιβάρυνε το χρέος παρά θα το ελάφρυνε...
σε προηγούμενο μήνυμα λέει ότι με μέρος των χρημάτων έχει ιδρυθεί εταιρία. μέσω της εταιρίας θα παίρνει χρήματα από ΦΠΑ το κράτος. όμως η ρεαλιστική λύση θα ήταν συμφωνία και παραγραφή χρέους

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Great Chaos (Όττο)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Great Chaos
Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 50 ετών , επαγγέλεται Παραγωγός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,030 μηνύματα.

O Great Chaos I took a wrong turn in the Freak Parade έγραψε στις 16:28, 24-09-11:

#41
Ναι, αλλά η αρχική απαίτηση είναι προς την Εθνική. Εάν η Εθνική δηλώσει αδυναμία πληρωμής, πράγμα που σίγουρα έχει ευρύτερες επιπτώσεις, τότε μόνο θα στραφούν προς τον υποτιθέμενο εγγυητή, την Τράπεζα της Γαλλίας... Περίπλοκη ιστορία πάντως...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Heptamer (von Sentonof!)

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη Heptamer
Ο von Sentonof! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 50 ετών , επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 528 μηνύματα.

O Heptamer von Sentonof έγραψε στις 01:59, 25-09-11:

#42
Αρχική Δημοσίευση από Νωεύς
: Πως η Ελλάδα των Τραπεζών παραγράφει υποχρεώσεις της προς τους υπηκόους του Ελληνικού Κράτους και δεν μπορεί να παραγράψει υποχρεώσεις της προς υπηκόους άλλων χωρών, δλδ των "Αγορών";
Oι υπηκοοι του Ελληνικου Κρατους δε μπορουν να ασκησουν πιεση προς την τραπεζα,αφου αποτελουν "εσωτερικο κρατικο παραγοντα" - και ως τετοιος,ο ελληνας υπηκοος δε λαμβανεται υποψη. Οι τραπεζα εχει πληρη ελευθερια. Τα εσωτερικα χρεη,μπορουν να ρυθμιστουν κατα το δοκουν εντος του κρατους.

Υποχρεωσεις προς αλλη χωρα,δε μπορουν να διαγραφουν ετσι απλα,αφου προκειται για εξωτερικα χρεη,για απαιτησεις εξωκρατικες,δηλ. απαιτησεις αλλου κρατους,εξω-ελλαδικης ισχυος. Εκει,οι τραπεζες δε μπορουν να κανουν/διαγραψουν τιποτα. Το απαγορευει η εξωτερικη ισχυς.

Οσον αφορα το περιβοητο θεμα με την Τραπεζα της Ανατολης και τις υποτιθεμενες αμυθητης πλεον αξιας μετοχες,αναρωτιεμαι γιατι ολο αυτο "ανακαλυφθηκε" ολως τυχαιως την τωρινη στιγμη και δεν ειχε βγει στην επιφανεια πολλα χρονια νωριτερα.....

Εχουμε (υποτιθεται) τετοιους ασσους στο μανικι τοσα χρονια και δεν τους εκμεταλλευτηκαμε????

Δε νομιζω πως εαν υπηρχε πραγματικα η δυνατοτητα αμεσης ξεχρεωσης της Ελλαδας,δε θα τη δρομολογουσαν εδω και χρονια ηδη οι πολιτικοι μας.....τα κερδη και για αυτους θα ηταν ιλλιγιωδη - σιγα μην αφηναν την ευκαιρα να παει χαμενη...

Ολως τυχαιως εμφανιζονται σε αυτες τις κρισιμες στιγμες,"κρυμμενες" λυσεις θαυματα - κρα κανουν απο μακρια οτι ειναι υποπτες. Και αν δεν ειναι,ειναι εγκληματικη η σιωπη τοσων δεκαετιων...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Μάξιμος

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη Μάξιμος
Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Σκηνοθέτης . Έχει γράψει 1,486 μηνύματα.

O Μάξιμος έγραψε στις 09:41, 11-10-11:

#43
Αρχική Δημοσίευση από Heptamer
Oι υπηκοοι του Ελληνικου Κρατους δε μπορουν να ασκησουν πιεση προς την τραπεζα,αφου αποτελουν "εσωτερικο κρατικο παραγοντα" - και ως τετοιος,ο ελληνας υπηκοος δε λαμβανεται υποψη.
Τα πολλά λόγια είναι κυριολεκτικά φτώχεια. Αναμένοντας την απάντηση της Εθνικής, θα είναι καλύτερο να αποφεύγουμε σχόλια σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.
Δε νομιζω πως εαν υπηρχε πραγματικα η δυνατοτητα αμεσης ξεχρεωσης της Ελλαδας,δε θα τη δρομολογουσαν εδω και χρονια ηδη οι πολιτικοι μας.....τα κερδη και για αυτους θα ηταν ιλλιγιωδη - σιγα μην αφηναν την ευκαιρα να παει χαμενη...
Εδώ είναι που οι αποδείξεις αφήνουν έκθετους κάποιους πολιτικούς.

Ολως τυχαιως εμφανιζονται σε αυτες τις κρισιμες στιγμες,"κρυμμενες" λυσεις θαυματα - κρα κανουν απο μακρια οτι ειναι υποπτες. Και αν δεν ειναι,ειναι εγκληματικη η σιωπη τοσων δεκαετιων...
Αμ δεν είναι και τόσο κρυμμένη λύση-θαύμα. Ηταν γνωστές οι μετοχές και υπάρχουν στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι κάποιοι έχουν κάνει χρήση των μετοχών αυτών και με συγκεκριμένους κωδικούς.
Αρα, παραγραφή δεν είναι δυνατό να γίνει με κανένα τρόπο.
Και εδώ θα πρέπει να στραφεί η προσοχή η δική σου αλλά και όλων μας.
Γιατι όλα δείχνουν ότι η ιστορία είναι πέρα για πέρα αληθινή και πεντακόσιοι τόνοι χρυσού και βάλε, είναι ίσως η σοβαρότερη κλοπή στους αιώνες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kleftra (Γεωργία-Γωγούλα-Γωγώ...ακούω σε όλες τις παραλλαγές)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη kleftra
H Γεωργία-Γωγούλα-Γωγώ...ακούω σε όλες τις παραλλαγές αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,633 μηνύματα.

H kleftra οι φωνές στο κεφάλι της, της είπαν κι έγραψε στις 10:20, 11-10-11:

#44
Μου κάνει εντύπωση που δεν υπάρχει ένα σχόλιο του valder ή του Πάνου(εκτός αν δεν γράφουν πια) που θα εξηγούσε με δυο λόγια την κατάσταση.Η αξία κάθε μετοχής είναι τόση όση προτίθεται να πληρώσει ο καθένας για να την αποκτήσει.Αυτοί που την αποτίμησαν 670δις βασίστηκαν στο ποσό που θα έπρεπε να ληφθεί τότε απο τον δικαιούχο κατά την συγχώνευση των τραπεζών και το τόκισαν με την παλαιότητα της(σε απλά λόγια)-θεωρητική προσέγγιση που στην πράξη δεν ισχύει.Στην πραγματικότητα η μετοχή δεν έχει καμμία αξία,πέρα απο αυτής που θέλει να προσφέρει κάποιος συλλεκτης, γιατί κανείς δεν ενδιαφέρεται να την αγοράσει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

-1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Μάξιμος

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη Μάξιμος
Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Σκηνοθέτης . Έχει γράψει 1,486 μηνύματα.

O Μάξιμος έγραψε στις 11:17, 11-10-11:

#45
Αρχική Δημοσίευση από kleftra
Μου κάνει εντύπωση που δεν υπάρχει ένα σχόλιο του valder ή του Πάνου(εκτός αν δεν γράφουν πια) που θα εξηγούσε με δυο λόγια την κατάσταση.Η αξία κάθε μετοχής είναι τόση όση προτίθεται να πληρώσει ο καθένας για να την αποκτήσει.Αυτοί που την αποτίμησαν 670δις βασίστηκαν στο ποσό που θα έπρεπε να ληφθεί τότε απο τον δικαιούχο κατά την συγχώνευση των τραπεζών και το τόκισαν με την παλαιότητα της(σε απλά λόγια)-θεωρητική προσέγγιση που στην πράξη δεν ισχύει.Στην πραγματικότητα η μετοχή δεν έχει καμμία αξία,πέρα απο αυτής που θέλει να προσφέρει κάποιος συλλεκτης, γιατί κανείς δεν ενδιαφέρεται να την αγοράσει.
Η αξία πεντακοσίων εξήντα περίπου τόνων χρυσού, είναι αδύνατο να παραγραφεί αλλά και να εκτιμηθούν τα διαφυγόντα κέρδη των ιδιοκτητών και μετόχων αυτής της ποσότητας χρυσού.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kleftra (Γεωργία-Γωγούλα-Γωγώ...ακούω σε όλες τις παραλλαγές)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη kleftra
H Γεωργία-Γωγούλα-Γωγώ...ακούω σε όλες τις παραλλαγές αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,633 μηνύματα.

H kleftra οι φωνές στο κεφάλι της, της είπαν κι έγραψε στις 12:09, 11-10-11:

#46
Αρχική Δημοσίευση από Μάξιμος
Η αξία πεντακοσίων εξήντα περίπου τόνων χρυσού, είναι αδύνατο να παραγραφεί αλλά και να εκτιμηθούν τα διαφυγόντα κέρδη των ιδιοκτητών και μετόχων αυτής της ποσότητας χρυσού.
Δεν είπα πως παραγράφεται,μεταβάλλεται.Σκέψου αυτό,το 1906 είχα μια μετοχή που αντιστοιχούσε σε 125 χρυσά φράγκα ενός συνολικού κεφαλαίου 125000 φράγκα (τα νουμερα είναι χαριν παραδείγματος). Όταν έγινε η συγχωνευση δεν εξαργύρωσα την μετοχή αλλά ουτε και ποτε αγόρασα νέες μετοχές,εξακολουθούσα να διατηρώ μια μετοχή συγκεκριμένου ποσού ενώ το μετοχικο κεφάλαιο αυξανόταν συνέχεια.Ετσι ενώ το 1906 μπορεί να κατείχα πχ. το 1/1000 το 2011 θα κατέχω το 1/10000000000000 που αντιστοιχεί σε μηδαμινή αξία και φυσικά κανείς καμμία αγοραστική δύναμη δεν έχει μια τέτοια μετοχή σύμφωνα με το νόμο της αγοράς και της ζήτησης. Όσο αφορά αυτό για το χρυσό μην αυταπατάσαι,είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι που είχαν στα χέρια τους τόσα χρήματα τόσα χρόνια και ουδεποτε τα χρησιμοποιησαν για να καλυτερέψουν την ζωή τους??Ούτε χάθηκαν μαγικά,ούτε κλάπηκαν,ούτε μετοχές εξαργυρώθηκαν κρυφά (σε τι ?η αποτίμηση της αξίας του χρήματος σε χρυσό δεν ισχύει πλέον)απλώς με την πάροδο του χρόνου υποτιμήθηκαν κι κατέληξαν κειμήλιο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Μάξιμος

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη Μάξιμος
Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Σκηνοθέτης . Έχει γράψει 1,486 μηνύματα.

O Μάξιμος έγραψε στις 23:38, 11-10-11:

#47
Αρχική Δημοσίευση από kleftra
Δεν είπα πως παραγράφεται,μεταβάλλεται.
Αρχίζει και γίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρον.
Από μόνη η λέξη μεταβάλλεται, δηλώνει ότι μπορεί να μεταβληθεί, τόσο θετικά – όσο και αρνητικά. Οπότε, τολμώ να πω ότι δημιουργεί θέμα διαφωνίας. Και όταν διαφωνούν τα νούμερα, τότε απαιτείται συμφωνία. Δηλαδή, έχω καταλάβει ότι η αστρονομική τιμή της μετοχής, αποτελεί την αφετηρία προς συμφωνία για τους κατόχους της μετοχής. Και η δική σου εκδοχή για την Εθνική και όποιες άλλες τράπεζες ενέχονται. Οι μέτοχοι διαφωνούν όχι έτσι απλά γιατι τους ήρθε, αλλά για να ξεκινήσουν την διαδικασία με απώτερο στόχο την επίτευξη της πολυπόθητης συμφωνίας.
Σκέψου αυτό,το 1906 είχα μια μετοχή που αντιστοιχούσε σε 125 χρυσά φράγκα ενός συνολικού κεφαλαίου 125000 φράγκα (τα νουμερα είναι χαριν παραδείγματος). Όταν έγινε η συγχωνευση δεν εξαργύρωσα την μετοχή αλλά ουτε και ποτε αγόρασα νέες μετοχές,εξακολουθούσα να διατηρώ μια μετοχή συγκεκριμένου ποσού ενώ το μετοχικο κεφάλαιο αυξανόταν συνέχεια.Ετσι ενώ το 1906 μπορεί να κατείχα πχ. το 1/1000 το 2011 θα κατέχω το 1/10000000000000 που αντιστοιχεί σε μηδαμινή αξία και φυσικά κανείς καμμία αγοραστική δύναμη δεν έχει μια τέτοια μετοχή σύμφωνα με το νόμο της αγοράς και της ζήτησης.

Όσο αφορά αυτό για το χρυσό μην αυταπατάσαι,είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι που είχαν στα χέρια τους τόσα χρήματα τόσα χρόνια και ουδεποτε τα χρησιμοποιησαν για να καλυτερέψουν την ζωή τους??
Εδώ αυτός που δεν καταλαβαίνει είσαι εσύ. Μπες στο google earth και δες την έκταση από Αλεξάνδρεια ως την Οδησσό. Και από Θεσσαλονίκη ως την Σμύρνη. Μη μας διαφεύγει και η δραστηριότητα στα Βαλκάνια, όπως Ρουμανία. Ακόμα και την Κωνσταντινούπολη. Και άλλες περιοχές του τότε Ελληνισμού και θα πάρεις μια εικόνα. Αλλά και τη νοοτροπία του τότε κόσμου θα χρειαστείς, προκειμένου να κατανοήσεις τις συνήθειες. Δηλαδή, η ευρωστία των ανθρώπων τότε ήταν στο οτι αποταμίευε τους κόπους του και αν θες έκανε και αιματηρές οικονομίες.
Ούτε χάθηκαν μαγικά,ούτε κλάπηκαν,ούτε μετοχές εξαργυρώθηκαν κρυφά (σε τι ?η αποτίμηση της αξίας του χρήματος σε χρυσό δεν ισχύει πλέον)απλώς με την πάροδο του χρόνου υποτιμήθηκαν κι κατέληξαν κειμήλιο.
Ο χρυσός είναι η πρώτη <<θεμέλιος λίθος>> στο παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι. Αρα, υποτίμηση του χρυσού και στο βαθμό που λες, είναι ανέφικτο στην πραγματικότητα να γίνει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Μάξιμος

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη Μάξιμος
Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Σκηνοθέτης . Έχει γράψει 1,486 μηνύματα.

O Μάξιμος έγραψε στις 16:29, 24-11-11:

#48
Τελικά, είναι αλήθεια ή απάτη το θέμα με τις μετοχές;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη Νωεύς
Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,830 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε στις 17:56, 24-11-11:

#49
Αρχική Δημοσίευση από Μάξιμος
Τελικά, είναι αλήθεια ή απάτη το θέμα με τις μετοχές;

: Απάτη εναντίον κάποιων Μετόχων, μάλλον, με ευρύτερες εθνικές προεκτάσεις, εδώ και έναν αιώνα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Μάξιμος

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη Μάξιμος
Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Σκηνοθέτης . Έχει γράψει 1,486 μηνύματα.

O Μάξιμος έγραψε στις 13:29, 25-11-11:

#50
Αρχική Δημοσίευση από Νωεύς
: Απάτη εναντίον κάποιων Μετόχων, μάλλον, με ευρύτερες εθνικές προεκτάσεις, εδώ και έναν αιώνα!
Ναι, εθνικές προεκτάσεις. Με καταστροφικά αποτελέσματα για τους Ελληνες που δραστηριοποιούνταν οικονομικά στα βαλκάνια, στις παρευξείνιες χώρες, στην Κωνσταντινούπολη, στον χώρο της Μικράς Ασίας και ως την Αλεξάνρια της Αιγύπτου. Μη μας διαφεύγουν η Βενετία, η Μασσαλία και αν ασχοληθούμε ποιο λεπτομερειακά, τότε είμαι σίγουρος οτι θα ανακαλύπτουμε όλο και κάποιο άλλο μέρος που μας έχει διαφύγει.

Το παράδοξο για εμένα είναι, οτι ενώ για την <<απάτη - εξαφάνιση 562 τόνων χρυσού που ανήκαν στους μετόχους της τράπεζας της Ανατολής>> υπήρχε τρόπος - νομική συγκάλυψη, για την αποκατάσταση της ζημιάς που υπέστησαν οι μέτοχοι - σιγή ιχθύος απο τους εμπλεκόμενους.
Είτε είναι τράπεζες - είτε είναι κράτος.

Αλλά όταν το κράτος λειτουργεί ως θυγατρική του τραπεζικού συστήματος, τότε πώς είναι δυνατό να ασχοληθεί με ένα θέμα που μόνο ζημιές και μάλιστα τεράστιες για το τραπεζικό σύστημα θα φέρει;


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους