Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,100 εγγεγραμμένα μέλη και 2,388,181 μηνύματα σε 74,655 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Σχεδόν 7 στις 10 γυναίκες είναι μόνες

parafernalia (Νίκος)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη parafernalia
Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,394 μηνύματα.

O parafernalia έγραψε στις 15:18, 08-10-11:

#1
Μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη του ΕΜΑΣ, όπως φιλοξενείτε στο tvxs.gr με τις τοποθετήσεις δύο διακεκριμένων μελών του.

Όπως έδειξε έρευνα της ΕΜΑΣ (Εταιρία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας), του Ανδρολογικού Ινστιτούτου και του Ινστιτούτου Σεξουαλικής Υγείας της Γυναίκας, το 69% των Ελληνίδων φαίνεται να είναι χωρίς σύντροφο. Παράλληλα, με τη μελέτη της συγκεκριμένης έρευνας οι ειδικοί καταλήγουν ότι το ίδιο ισχύει και σε μεγάλο ή και ανάλογο ποσοστό ανδρών. Ο Κωνσταντίνος Κωσταντινίδης, Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος και Πρόεδρος της ΕΜΑΣ και η Ελεάνα Ελευθερίου, ψυχοθεραπεύτρια και κλινική θεραπεύτρια ψυχοσεξουαλικών διαταραχών, υπεύθυνη του ψυχολογικού τμήματος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου όπως και του Ινστιτούτου Γυναικείας Σεξουαλικής Υγείας, μιλούν στο tvxs με την Κρυσταλία Πατούλη για ένα κοινωνικό πρόβλημα που η βάση του μοιάζει να είναι κυρίως η αδυναμία ή και ανωριμότητα των δύο φύλων να επικοινωνήσουν και να σχετιστούν.
Σύμφωνα με την συγκεκριμένη έρευνα σχεδόν 7 στις 10 ελληνίδες, έχουν περιστασιακή σεξουαλική ζωή, και μάλιστα το 75% είναι σε ηλικία 25-34 χρόνων. Επίσης, το 60% του δείγματος δήλωσε ότι καταφεύγει στην αυτοϊκανοποίηση, ενώ το 22,4% έχει να κάνει σεξ από έξι μήνες έως και ένα χρόνο. Το 17,4%, δε, απέχει από την ερωτική συνεύρεση από ένα έως δύο χρόνια. Συγχρόνως, μία στις τρεις γυναίκες (30%) παραδέχεται ότι δεν είναι μονογαμική.

Κωνσταντίνος Κωσταντινίδης:

Τι έχετε να σχολιάσετε ειδικά για το μεγάλο ποσοστό των ελληνίδων που είναι μόνες αλλά και το γεγονός ότι πολύ νέες ηλικιακά γυναίκες έχουν κατά ένα μεγάλο ποσοστό εντελώς περιστασιακή σεξουαλική ζωή;

Η έρευνα αυτή είχε στόχο να δούμε πόσες γυναίκες σήμερα αντιλαμβάνονται τα θέματα της σεξουαλικότητας αλλά και πόσο τα συζητάνε. Διότι οι άντρες εδώ και είκοσι χρόνια το αντιλήφθηκαν και το εκφράζουν. Η γυναίκα, ακόμη, φαίνεται να έχει μεγαλύτερο ταμπού να συζητήσει το πρόβλημά της πάνω σε θέματα σεξουαλικότητας. Υπάρχει πάντα ένας σκόπελος, ένα εμπόδιο σε ανάλογες έρευνες, και όχι μόνο εδώ σε εμάς αλλά και παγκόσμια στο να απαντούν οι γυναίκες ειλικρινά για τα θέματα της σεξουαλικότητάς τους.

Φαίνεται να υπάρχει ένα αρχαϊκό συναίσθημα ότι η γυναίκα πρέπει να είναι σεξουαλική, πρέπει να είναι επιθυμητή, οπότε εάν δηλώσει πρόβλημα σημαίνει ότι απορρίπτει την εικόνα της, άρα το αποφεύγει και δεν απαντά. Ήταν να δούμε την πιθανότατα εξομοίωσης στην έρευνα της ΕΜΑΣ, το πόσο οι γυναίκες έχουν αλλάξει σε σχέση με όλα αυτά και οι αλλαγές φάνηκαν όχι μόνο σε αυτή την πίτα της αποχής αλλά και στις προηγούμενες, ότι κυνηγάνε τους άντρες, είναι πιο επιθετικές, διεκδικούν την ηδονή, ζητούν ακόμη και το σεξ χωρίς σχέση κλπ. Παραταύτα όμως, φαίνεται όμως στο δείγμα, σε ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών που έπρεπε να έχουν πολύ πιο συχνά σεξουαλική ζωή, είχαν αποχή από δύο έως πέντε μήνες, μέχρι και ένα χρόνο κλπ. Και η σημαντικότερη αιτία της αποχής ήταν ότι δεν έβρισκαν ερωτικό σύντροφο.

Επίσης, μοιάζει οι γυναίκες να ζητάνε κωδικοποιημένα: έναν άντρα εραστή – σύντροφο - πατέρα και ο άντρας μοιάζει σήμερα να μην μπορεί να το προσφέρει ή μοιάζει να μην είναι ρεαλιστικό, γιατί σε παλιότερες εποχές ένας άντρας πατέρας-προστάτης και σεξ να μην έκανε ήταν τα εν οίκο μη εν δήμο. Σήμερα που υπάρχει μία ισοτιμία και μία κοινωνική απελευθέρωση με ή χωρίς εισαγωγικά, φαίνεται ότι οι γυναίκες έχουν λογικές απαιτήσεις τις οποίες οι άντρες δεν μπορούν να εκπληρώσουν. Σα να τρομάζουν και σα να φεύγουν. Υπάρχει ένα είδος απόρριψης. Δηλαδή η γυναίκα λέει: παρά να είμαι με αυτόν, καλύτερα να είμαι μόνη μου. Άρα υπάρχει θα έλεγα, ένα είδος απραξίας, μείωσης της συχνότητας, της δυνατότητας επικοινωνίας, της δυνατότητας επαφών, κλπ. Ο άντρας δεν μπορεί να υποστηρίξει τον ρόλο που του ζητάει η γυναίκα, δηλαδή, μοιάζει να είναι πολύ πιο ανώριμος. Δεν πιστεύω ότι ευθύνονται οι γυναίκες. Γιατί καμία γυναίκα δεν ζητάει και τα τρία (πατέρα, εραστή, σύντροφο) σε ένα. Μπορεί να συμβιβαστεί και με τα δύο ή μόνο με το ένα. Αλλά ούτε σε αυτό δεν φαίνεται να μπορεί να ανταποκριθεί σήμερα ο άντρας. Και φεύγει από την όποια σχέση.

Είναι σαν αυτό που ακούγεται σε πάρα πολλές γυναικείες παρέες: "μα χάθηκαν οι άντρες;". Δηλαδή, εννοούν, ότι χάθηκε αυτό το αρχετυπικό αρσενικό που μπορεί να πάρει ρίσκο, μπορεί να πει τα πράγματα με το όνομά τους, μπορεί να φάει τη χυλόπιτα χωρίς να εκτεθεί και να απορριφθεί χωρίς να καταποντιστεί. Μοιάζει δηλαδή ο άντρας να μην θέλει να υποδυθεί έναν ρόλο που του έχει δώσει η βιολογία και η κοινωνία. Ενώ βιολογικά είναι πολύ πιο κυνηγός, που θέλει το σεξ για το σεξ απλά και μόνο στην αρχή, ένας άντρας προστάτης ή ένας άντρας σύντροφος που να το διεκδικήσει.

Δεν υπάρχουν πλέον... μονοπώλεια στους ρόλους ανάμεσα στα δύο φύλα. Χρειάζεται να υπάρξει πλέον μία πιο άμεση επικοινωνία για να σχετιστούν, και όχι όπως παλιά μία επικοινωνία μέσω του αρσενικού ή του θηλυκού ρόλου τους. Φαίνεται, δηλαδή, να μη μπορούν να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά τα δύο φύλα σε αυτές τις νέες συνθήκες;

Τα πρότυπα που έχουν αλλάξει, μοιάζει από την άλλη να μην έχουν αντικατασταθεί. Είναι μια μεταβατική περίοδος για όλα αυτά τα μηνύματα που η βιολογία έδινε μέχρι τώρα, δηλαδή άρρεν και θήλυ. Ο πολιτισμός και η κοινωνία επεμβαίνει και δημιουργεί νέα πρότυπα.

Σήμερα με την έκθεση των σωμάτων καθημερινά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχει καθιερωθεί ένα πρότυπο γυναίκας που προβάλουν οι διαφημιστές, που όμως δεν είναι αυτό που είναι και το πιο ποθητό. Οι άντρες, μάλιστα, σε όλες τις έρευνες, φαίνεται ότι προτιμούν γυναίκες πιο ώριμες, από τις μικρότερες που δείχνουν οι στατιστικές ότι τελικά επιλέγουν. Δηλαδή υπάρχει μία αντίφαση σε αυτό που κοινωνικά τους δίνεται να προτιμούν και επιλέγουν, από αυτό που πραγματικά προτιμούν.

Το πρότυπο το οποίο πλασάρεται για την γυναίκα, φαίνεται να το επιλέγουν όχι μόνο οι άντρες αλλά και οι γυναίκες, οι οποίες εάν δεν του μοιάζουν έχουν μάλλον πρόβλημα. Οπότε ένας άντρας συμβιβάζεται με τις κοινωνικές επιταγές, βρίσκει ένα ανάλογο πρότυπο γυναίκας, για να κάνει σοβαρή σχέση ή να παντρευτεί, που όμως δεν σημαίνει ότι θα της είναι και πιστός.

Γιατί η φαντασιώσεις του είναι διαφορετικές από αυτές που έχει κατασκευάσει η κοινωνία για να παντρευτεί ή να κάνει σχέση. Δεν είναι πάντα αυτό που θέλει, αλλα αυτό που του επιβάλλει ο ρόλος, η οικογένεια, η μάνα του, κλπ. Το πρόβλημα που αναδεικνύει η έρευνα είναι πλέον κοινωνικό. Βλέπουμε ανθρώπους πλέον που δεν θέλουν να εκτεθούν. Χωρίς να δώσεις μάχη όμως δεν κερδίζεις τίποτα. Τα κάστρα της Τροίας πρέπει να πολιορκηθούν. Δεν γίνεται με virtual reality.

Είναι εντυπωσιακό, ότι ούτε οι γυναίκες ούτε οι άντρες δεν έχουν αντιδράσει σε αυτά τα κατασκευασμένα πρότυπα και ειδικά την σεξιστική επίθεση που έχει εισπράξει η γυναίκα εδώ και δεκαετίες, που ακόμη και όταν διαφημίζεται ένα π.χ. βιολογικό γιαούρτι ταυτίζεται με ένα καθαρά... βιολογικό σεξουαλικό υπονοούμενο.

Το κίνημα της διαμαρτυρίας, νομίζω θα πρέπει να το ξεκινήσει η γυναίκα. Ζούμε ακόμη μία αντρική κυριαρχία και ηλίθια κυριαρχία κατά την άποψή μου, που μοιάζει να την αποδέχεται η γυναίκα που από τη φύση της κατά τα άλλα, φαίνεται να είναι και πιο ευφυής.

Είμαστε μία κοινωνία πορνό. Δηλαδή το μόνο που βλέπει κυρίως ο άλλος, είναι το τι αντίτιμο έχεις μέσα στην κοινωνία. Και κυρίως οικονομικό αντίτιμο. Το οποίο βέβαια, παραμορφώνει τις σχέσεις. Η πόρνη είναι πιο τίμια σε αυτό που κάνει. Το βλέπει σαν επάγγελμα. Δεν βλέπει την αξία της σε σχέση με το χρήμα. Απλά επιβιώνει.

Οπότε και οι σχέσεις πώς να ορθοποδήσουν; Όταν ο καθένας βλέπει τον άλλον με... αξίες κατασκευασμένες και όχι με ανθρώπινες;

Βγάζουν τις γυναίκες στο δρόμο για να πάρουν ένα νυφικό, ένα κενοτάφιο είναι αυτό το νυφικό, και πιστεύουν ότι έτσι θα εξαργυρώσουν μία ασφάλεια. Ο Στίγκλιτς ο νομπελίστας οικονομολόγος κατέληξε ότι η οικονομία δεν είναι θέμα μαθηματικών ούτε θέμα φυσικής. Είναι θέμα ηθικής. Κι έτσι είναι. Είναι οι σχέσεις των ανθρώπων.

Χρειάζεται να ψάξουμε για τη χαμένη συνείδηση, να γνωρίσουμε ξανά τι θα πει σχετίζομαι και τι θα πει ηθική. Γιατί και το ανήθικο σήμερα ονομάζεται ηθικό. Ιδιαίτερα αν είναι «ντυμένο» με μία εξουσία, πολιτική, ιδεολογική κλπ. Το μπουρδέλο σήμερα μάλλον ονομάζεται ηθική και τάξη.

Το σεξ είναι ο καθρέφτης μιας σχέσης και η κορυφαία επικοινωνία της... Η έρευνα όμως δείχνει ότι οι σημερινοί άνθρωποι μάλλον είναι στερημένοι και από αυτό, αλλά και από όσα επιπλέον θα μπορούσε να τους δώσει.

Το σεξ δεν έγινε για να κάνουμε παιδιά αλλά για να επικοινωνήσουμε. Ούτε έγινε για να έχουμε τρία δευτερόλεπτα οργασμό, αλλά για να βρεθούν οι άνθρωποι απέναντι ο ένας από τον άλλον και να συνομιλήσουν, να ανταλλάξουν ιδέες και να γίνουν πιο έξυπνοι. Χρωμοσωμικά και γενετικά η σεξουαλική έλξη είχε αυτόν τον ρόλο. Και ντετερμινιστικά ο ρόλος του σεξ είναι η επικοινωνία. Να ξεντυθούμε τους ρόλους τους κοινωνικούς, γιατί στο κρεβάτι βγάζεις και το Αρμάνι σου, βγάζεις και το Γκούτσι σου, και γίνεσαι ένας αληθινός άνθρωπος. Γίνεσαι δηλαδή.. Θεός. Το θεϊκό χάρισμα, το φυσικό χάρισμα που έδωσε η φύση, ας το πει ο καθένας όπως θέλει. Ντυμένος μπορείς να είσαι οτιδήποτε…

Ελεάνα Ελευθερίου:

Το φλέγον θέμα της έρευνας, είναι κυρίως το θέμα μοναξιάς και η δυσκολία στο να σχετιστούν;...

Παρατηρούμε αρχικά την ερωτική μοναξιά ως ένα σύγχρονο κοινωνικό φαινόμενο. Η σχέση άλλωστε, χρειάζεται ωριμότητα, υπευθυνότητα, δοτικότητα και μοίρασμα, συμβιβασμό και καθημερινή αμοιβαία διαπραγμάτευση όπως και ενδεχομένως υποχώρηση σε κάποια ζητήματα. Ο σύγχρονος άνθρωπος, όμως, είτε αναφερόμαστε στη γυναίκα είτε αναφερόμαστε στον άντρα, σε μεγάλο ποσοστό, πάσχει σε όλα τα παραπάνω. Διότι είναι τόσο μεγάλη η στροφή προς την εσωστρέφεια και την ατομικότητα, ως συνθήκες βέβαια και επιβίωσης, που αναγκαστικά κάνει την δυαδικότητα, τη σχέση, να μοιάζει μακρινό παρελθόν.

Όταν μία σχέση όμως προϋποθέτει δύο ανθρώπους, πώς μπορούμε να ξέρουμε αν η πιθανή ανωριμότητα είναι κυρίως κάτι που αφορά τον γυναικείο ή τον αντρικό πληθυσμό;

Είναι πρόβλημα και των γυναικών και των ανδρών, αλλά είναι πιο εμφανές στις γυναίκες κι αυτό διότι η γυναίκα κατέχει τον ρόλο της μάνας, που σημαίνει απριόρι μία θέση πλεονεκτική ως προς την ωριμότητα και την εξέλιξη, που σημαίνει πως όταν βλέπουμε ότι η γυναίκα είναι μόνη αυτό σημαίνει ότι δυσκολεύεται ακόμη περισσότερο να επιλέξει ερωτικό σύντροφο. Επίσης, γνωρίζουμε ότι η φράση «πέφτω συνεχώς στις λάθος περιπτώσεις…» δεν είναι ακριβώς όπως ακούγεται, διότι επιλέγουμε να συντονιζόμαστε ερωτικά, με άτομα συμβατά με εμάς με κάποιον τρόπο. Και συμβατά όχι μόνο με τα θετικά αλλά και με τα αρνητικά… Άρα αν μονίμως μία γυναίκα έλκει ανώριμους ανθρώπους, αυτό σημαίνει ότι εφόσον και εκείνοι έλκονται από εκείνην… έχουν κάποια ίδια χαρακτηριστικά.

Έτσι καταλήγουμε, ότι και η γυναίκα που ήταν σε θέση ισχύος ως προς την ωριμότητα, έχει πληγεί και σε αυτό τον τομέα των σχέσεων, όχι μόνο ο άντρας.

Συγχρόνως, δεν μπορεί να κάνει κάποιος και σχέσεις συμβατικές; Δηλαδή, βρίσκοντας έναν σύντροφο επειδή κυρίως έχει κάποια οικονομική άνεση, ένα σπίτι, κλπ.;

Ναι, όντως, η ασφάλεια καθηλώνει. Και όχι η ανασφάλεια, όπως ίσως νομίζει ο περισσότερος κόσμος. Επίσης, να πούμε ότι η γυναίκα σήμερα, έχει περάσει από την πολυπλοκότητα των ρόλων, έχει αρρενοποιηθεί σε πολλά ζητήματα…

Η γυναίκα δείχνει πλέον, να έχει αποδεχθεί την αρσενική της πλευρά σε μεγάλο βαθμό, ενώ ο άντρας δεν έχει αποδεχθεί σε ανάλογο βαθμό την θηλυκή του πλευρά;

Η γυναίκα δεν έχει ανάγκη τον άντρα σε πολλά ζητήματα σήμερα και προτιμά το ποσοστό των αντρών που δέχονται περισσότερο τη θηλυκή τους πλευρά, γιατί είναι και πιο κοντά στις δικές της ανάγκες. Δηλαδή, έχει φανεί και από προηγούμενες έρευνές μας, ότι η γυναίκα προτιμάει έναν άντρα ο οποίος την κατανοεί περισσότερο, γιατί ακριβώς είναι και ο ίδιος πιο κοντά στην θηλυκή του πλευρά, παρά έναν άντρα παλαιών προτύπων, των μάτσο ή ράμπο αρσενικών. Κι αυτό, διότι με αυτό το πρότυπο η γυναίκα πλέον δεν μπορεί να συντονιστεί και επίσης δεν της καλύπτει και καμία ανάγκη. Άρα η εικόνα του στιβαρού αρσενικού πέφτει σήμερα στο καλάθι.. των αχρήστων.

Μία γυναίκα μπορεί και να μην έχει και αρκετό χρόνο να ψάξει να βρει ερωτικό σύντροφο;

Δεν προλαβαίνει να επενδύσει. Μπορεί οι γυναίκες να έχουν όπως λέγεται ίσες ευκαιρίες στον επαγγελματικό χώρο, αλλά ακόμη, μία γυναίκα πρέπει να κοπιάσει πολύ παραπάνω από έναν άντρα –ακόμα και σήμερα- για να μπορέσει φτάσει σε ένα ανάλογο επίπεδο οικονομικό και κοινωνικό και επαγγελματικό κλπ. που σημαίνει ότι μειώνει ακόμη περισσότερο τον χρόνο που έχει για να επενδύσει αρχικά στον εαυτό της, πόσο μάλλον σε έναν άλλον άνθρωπο!

Τώρα, γιατί αυτό αποτελεί πιθανά πρόβλημα; Σύμφωνα με τις ψυχαναλυτικές θεωρίες, γνωρίζουμε ότι αν δεν καταφέρουμε να επενδύσουμε σε σχέσεις, δηλαδή να αγαπήσουμε έναν άλλον άνθρωπο και να συνδεθούμε μαζί του, αυξάνονται οι πιθανότητες για ψυχολογικές δυσλειτουργίες.

Οπότε καλά όλα αυτά που λέμε για την ανεξαρτησία και την αυτονομία αλλά η μοναξιά δεν είναι κάτι καλό ακόμη κι αν την έχει επιλέξει κάποιος.

Εν τω μεταξύ, υπάρχει πλέον και το διαδικτυακό σεξ που επιδίδονται και οι γυναίκες σχεδόν εξίσου με τους άντρες.
Η γυναίκα που είναι μόνη της, δεν στρέφεται μόνο προς τον εαυτό της αλλά και σε εναλλακτικές μεθόδους ικανοποίησης. Ξέρουμε όμως ότι το διαδικτυακό σεξ μπορεί ως ένα σημείο να βοηθά, αλλά από την άλλη δεν παύει να είναι ένα υποκατάστατο.

Ακόμη και οι γνωριμίες που μπορεί να γίνουν μέσα από τα social media όπως είναι το facebook κατά πόσο μπορούν να βοηθήσουν στο να κάνει κάποιος μία σχέση και όχι μόνο κάποια εφήμερη επαφή; Διότι όταν δεν γνωρίζεις κάποιον με φυσιολογικό τρόπο ο συγχρωτισμός μαζί του δεν είναι καθόλου εύκολος.

Ακριβώς. Όχι μόνο δεν γνωρίζεις κάποιον με έναν φυσιολογικό τρόπο, αλλά μέσα από το διαδίκτυο υποδύεσαι και ρόλους γιατί επιδεικνύεις κατά περίπτωση ένα προφίλ το οποίο αν όχι είναι υποκριτικό δεν μπορεί ο άλλος να έχει μία ολοκληρωμένη εικόνα που κυρίως με την εξωλεκτική επικοινωνία μπορεί κάποιος να καταφέρει. Κάτι που φυσικά στο ίντερνετ δεν υπάρχει ως δυνατότητα.

Μπορεί φυσικά να γίνει κάποια επικοινωνία, αλλά όσα πλεονεκτήματα μπορεί να έχει, από την άλλη πλευρά, έχει άλλα τόσα μειονεκτήματα. Δεν ξέρεις τι μπορεί να υποδύεται ο άλλος, όπως αντίστοιχα –έστω και άθελά του- υποδύεται και εκείνος που επικοινωνεί μαζί του.

Υπάρχει μία έρευνα της ΕΜΑΣ που ρωτούσε τους συμμετέχοντες εάν έχουν συνάψει σχέση μέσω διαδικτύου. Υπήρχε ένα 43% που έλεγε ναι. Βέβαια τι είδους σχέσεις ήταν αυτές, και τι έκβαση είχαν δεν το γνωρίζουμε.

Το ότι σχεδόν το 70% των ελληνίδων φαίνεται να δυσκολεύεται να σχετιστεί (όπως αντίστοιχα και οι άντρες; ) δεν αποτελεί πλέον κοινωνικό πρόβλημα;

Ναι, είναι παρόμοια τα ποσοστά και για τους άντρες και για τις γυναίκες, όπως τα μελετήσαμε κατόπιν.

Πρώτον και κύριον η ζημιά που μας κάνει η κρίση, εκτός από τα πορτοφόλια μας, έχει δημιουργήσει και ρήξη στις ανθρώπινες σχέσεις. Είτε ξεκινώντας από απλά δεδομένα: Πώς θα κοινωνικοποιηθούμε εάν δεν μπορούμε να ανταπεξέλξουμε οικονομικά, να πιούμε έναν καφέ, ένα ποτό κλπ. και δεύτερον, ποια είναι η αξία του χρήματος μέσα στις ανθρώπινες σχέσεις. Δηλαδή, δεν έχω χρήματα, άρα δεν μπορώ να συναντήσω έναν άλλον άνθρωπο. Άρα, μήπως μέσα από την οικονομική κρίση φαίνεται η συνολική ζημιά που έγινε στον δυτικό άνθρωπο και συγκεκριμένα στον έλληνα, που κατάφερε να υποκαταστήσει τα συναισθήματα με το χρήμα;

Όταν όμως κάποιος έχει χρέη, μειώνεται ο μισθός του, τον παίρνουν κάθε μέρα οι τράπεζες, που να βρει την διάθεση να... επιδοθεί σε φλερτ με σκοπό να δημιουργήσει και κάποια σχέση;

Μία οικονομική κρίση αναδύει τις προσωπικές δυσκολίες και τις φτωχές κοινωνικές δεξιότητες. Δεν μας ενώνει από μόνη της. Πρέπει να το θέλουμε και εμείς να συνδεθούμε.

Αυτό που βλέπουμε συνήθως όταν βγαίναμε έξω, ήταν ανθρώπους μόνους, γυναικοπαρέες και ανδροπαρέες που το contact δεν γίνεται ποτέ και που τελικά ο καθένας γύριζε μόνος του στο σπίτι του. Επιφανειακά δείχνει να είναι αδιαφορία, αλλά αν θέλουμε να το δούμε και από άλλη οπτική, σημαίνει ίσως ότι δεν τολμούν, απαξιούν και τελικά φοβούνται.

Έστω να μοιραστούν και να κατανοήσουν τα προβλήματά τους.

Δεν τολμούν να εκτεθούν κυρίως. Η φόβος της έκθεσης παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο. Επίσης, φοβούνται να δώσουν αλλά φοβούνται και να λάβουν επίσης.

Ο άντρας που χτες από τον ρόλο του έπαιρνε ένα μεγαλύτερο βάρος για την επιβίωση, σήμερα, με τα οικονομικά προβλήματα φαίνεται να έχει δυσκολευτεί περισσότερο και να έχει κλειστεί περισσότερο στο… καβούκι του;

Έχουν κλειστεί όντως, σε μεγάλο ποσοστό, και έχουν καταφύγει σε ένα βόλεμα, θα λέγαμε, δηλαδή αρχικά βολεύομαι μέσα από την μη έκθεση, την μη ευθύνη, και θεωρώ ότι ικανοποιούμαι με μία εκσπερμάτιση και βέβαια χάνω όλο το υπόλοιπο. Γιατί το σεξ είναι ένα ταξίδι. Και με αυτό τον τρόπο δεν υπάρχει καμία εξέλιξη. Όλα είναι στάσιμα. Και όλο και περισσότερο μεγαλώνει η εσωστρέφεια.

Μου θυμίζει αυτό που έλεγε και ο Γκάντι ότι δεν πρέπει να υπάρχει «απόλαυση χωρίς συναίσθημα».

Απόλαυση χωρίς συναίσθημα μπορεί να υπάρχει, όμως δεν μπορεί να είναι η συνθήκη. Το συναίσθημα είναι μία βασική παράμετρος της ψυχοσεξουαλικότητάς μας. Δηλαδή, απολαμβάνουμε κυρίως μέσα από αυτό που εισπράττουμε μέσα από τον σύντροφό μας. Και από αυτό που εισπράττουμε και από την δική μας συναισθηματική εγρήγορση.

Από τη στιγμή που οι άνθρωποι άρχισαν να κάνουν πραγματικότητα τις φαντασιώσεις τους, σκότωσαν τα όνειρά τους. Αλλά στα όνειρα επενδύουμε συναισθηματικά...

Δημιουργείται μία αυτοερωτική συμπεριφορά, που σε έναν βαθμό είναι καθόλα σωστή, στην υπερβολή της όμως, όταν δηλαδή, όλα τα συναισθήματα στρέφονται μόνο προς τον εαυτό μου, δημιουργώ ένα κύκλωμα με εμένα και εμένα, στο τέλος δεν χωράει και κανένας άλλος να μπει, και μου φτάνει μόνο ο εαυτός μου. κι αυτό δημιουργεί πρόβλημα.

Αν το πούμε πολύ περιφραστικά, θα λέγαμε ότι καλά κάναμε και φτάσαμε στο σημείο να μπορούμε να τα καταφέρνουμε και μόνοι μας, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι και έτσι. Αν δυσκολευόμαστε να βρούμε σύντροφο καλό είναι να κοιτάξουμε αρχικά στον εαυτό μας και μετά στους άλλους. Μήπως π.χ. έχουμε ανεβάσει τόσο ψηλά τον πήχη, που μοιάζει σαν… αυτοτιμωρία; Γιατί αν τα ξεκαθαρίσουμε όλα αυτά, τα βασικά ζητάμε όλοι.

Σήμερα, μοιάζει, να φοβόμαστε να ζητήσουμε ακόμη και τα βασικά.

Η κοινωνία μέσα από τα μίντια, όπως ήδη λέχθηκε, εδώ και δεκαετίες επιτίθεται στο προφίλ της γυναίκας σεξιστικά, σαν να πρέπει -εκτός των άλλων- μία γυναίκα να είναι εμφανισιακά και καθ' όλα, έτοιμη ανά πάσα στιγμή για σεξ. Αυτό δεν είναι μία εντελώς διαστρεβλωμένη εικόνα που δημιουργεί και παράλογες απαιτήσεις από τους άντρες αλλά και παράλογες απαιτήσεις από τις γυναίκες για τον ίδιο τους τον εαυτό;

Σαφώς τα πρότυπα που προβάλλονται είναι ευνουχίστηκα για τις γυναίκες αλλά και για τους άντρες, αν μη τι άλλο. Διότι δημιουργούν παράλογες απαιτήσεις εκατέρωθεν.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι έχουμε κάθετη άνοδο στις πλαστικές εγχειρήσεις. Ο σύγχρονος άνθρωπος λειτουργεί πλήρως ναρκισσιστικά. Δηλαδή, αντιμετωπίζει τις κοινωνικές εικόνες ως καθρέφτες του εγώ του. Θεωρεί με λίγα λόγια, ότι πρέπει να είναι όπως αυτό που συναντά ως πρότυπο στην κοινωνία, και όχι όπως εκείνος θεωρεί ότι είναι το καλύτερο. Σαφώς οι κοινωνικές συνθήκες όχι απλά δεν βοηθούν αλλά συμμαχούν και για το αντίθετο. Το θέμα είναι ο καθένας να ψάξει να βρει τι είναι εκείνο που θα τον κάνει πιο ευτυχισμένο, πιο καλά συναισθηματικά, ώστε να συνυπάρξει με άλλους ανθρώπους.

Καταλήγουμε λοιπόν, στο ότι όντως υπάρχει ένα κοινωνικό φαινόμενο που δεν βοηθά αλλά είναι στο χέρι μας να αντιδράσουμε. Γιατί κανένας δεν φταίει. Υπάρχει μία συνθήκη. Ή θα μπούμε μέσα και θα… χαθούμε ή θα αντιδράσουμε. Η απομόνωση δεν είναι λύση. Είναι καταδίκη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη iJohnnyCash : 11-10-11 στις 13:49. Αιτία: Μορφοποιήση
9 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

cacofonix

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη cacofonix
Ο cacofonix αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 34 ετών και επαγγέλεται Καθηγητής/τρια . Έχει γράψει 635 μηνύματα.

O cacofonix έγραψε στις 03:41, 09-10-11:

#2
Οταν διαβάζεις απόψεις του στυλ:
Θέλω να είναι μοναδικός
Θέλω να μην έχει στυλ ότι είναι ο καλύτερος

και πολλά άλλα μαργαριτάρια...
Οταν σε απορρίπτει για να απορρίψει...

Ε θα είναι μόνες...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Γιώργος
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,986 μηνύματα.

O Γιώργος Je veux aller au bout de mes fantasmes έγραψε στις 10:02, 09-10-11:

#3
Αρχική Δημοσίευση από cacofonix
Οταν διαβάζεις απόψεις του στυλ:
Θέλω να είναι μοναδικός
Θέλω να μην έχει στυλ ότι είναι ο καλύτερος

και πολλά άλλα μαργαριτάρια...
Οταν σε απορρίπτει για να απορρίψει...

Ε θα είναι μόνες...
Το συγκεκριμένο ισχύει γενικότερα για τα δύο φύλα: αν δεν ξέρεις να φερθείς, μόνος σου θα μείνεις για μια ζωή. Δεν θα κάτσει να σε ανεχτεί ο άλλος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

15 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Vampi

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη Vampi
H Vampi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,358 μηνύματα.

H Vampi έγραψε στις 10:12, 09-10-11:

#4
Αρχική Δημοσίευση από cacofonix
Οταν διαβάζεις απόψεις του στυλ:
Θέλω να είναι μοναδικός
Θέλω να μην έχει στυλ ότι είναι ο καλύτερος

και πολλά άλλα μαργαριτάρια...
Οταν σε απορρίπτει για να απορρίψει...

Ε θα είναι μόνες...
Δε νομίζω :/
Εντάξει, αυτά τα λέμε συνήθως όταν μας ζητείται να περιγράψουμε τον ιδανικό. Αν όμως ερωτευτεις κάποιον, αυτά που άλλοι αποκαλούν ελαττώματα, πλέον τα βλέπεις με άλλο μάτι, τα θεωρείς και χαριτωμενα ίσως.
Δεν πιστεύω πως οι γυναίκες απορρίπτουν κάποιον επειδή "δεν είναι τέλειος και μοναδικός". Αν έχουν ανεβάσει τόσο τα στάνταρ τι να πω.. :/

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

5 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

rakels (Ράκελ)

Πολύ δραστήριο μέλος

Το avatar του χρήστη rakels
H Ράκελ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 561 μηνύματα.

H rakels δεν υπάρχουν κανόνες, μα μόνο εξαιρέσεις έγραψε στις 10:42, 09-10-11:

#5
Δεν υπάρχει το τέλειο ρε guys.
Ας συμβιβαστούμε και ας δούμε τους ανθρώπους από το είναι και όχι από το φαίνεσθαι.
( Επειδή όμως το ''φαίνεσθαι'' φαίνεται, είναι πιο εύκολα προσεγγίσιμο. Το είναι ενδιαφέρει λίγο ή και καθόλου ανθρώπους που μένουν στο εξωτερικό των άλλων.
Έτσι, περνάμε στην αφάνεια του "είναι" των ανθρώπων και χάνουμε την ουσία. )
Τα προβλήματα φαντάζουν πολύ πιο απλά όταν έχουμε με κάποιον να τα μοιραστούμε, έτσι δεν είναι?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

love_angel (vik-vik!)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη love_angel
H vik-vik! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών , επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αρφαρά (Μεσσηνία). Έχει γράψει 4,571 μηνύματα.

H love_angel is addicted to love!♥ έγραψε στις 10:57, 09-10-11:

#6
Αρχική Δημοσίευση από cacofonix
Οταν διαβάζεις απόψεις του στυλ:
Θέλω να είναι μοναδικός
Θέλω να μην έχει στυλ ότι είναι ο καλύτερος

και πολλά άλλα μαργαριτάρια...
Οταν σε απορρίπτει για να απορρίψει...

Ε θα είναι μόνες...
Και εσείς επίσης μόνοι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

talismans

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη talismans
Ο talismans αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 97 μηνύματα.

O talismans έγραψε στις 11:37, 09-10-11:

#7
Αρχική Δημοσίευση από love_angel
Και εσείς επίσης μόνοι.

Υπάρχει και άλλη μια έρευνα που λέει ότι είμαστε και ποιο λίγοι

Άρα οι περισσότεροι είμαστε καλυμμένοι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

cacofonix

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη cacofonix
Ο cacofonix αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 34 ετών και επαγγέλεται Καθηγητής/τρια . Έχει γράψει 635 μηνύματα.

O cacofonix έγραψε στις 18:07, 09-10-11:

#8
Αρχική Δημοσίευση από love_angel
Και εσείς επίσης μόνοι.
Με τη μόνη διαφορά ότι το θηλυκό διαλέγει ή απορρίπτει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

fantasmenos (Διαταραγμένη Προσωπικότητα)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη fantasmenos
H Διαταραγμένη Προσωπικότητα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών , επαγγέλεται Θεολόγος και μας γράφει απο Μαυροβούνιο (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,293 μηνύματα.

H fantasmenos γεννημένος να λέει σοφά πράγματα έγραψε στις 18:24, 09-10-11:

#9
Αρχική Δημοσίευση από cacofonix
Με τη μόνη διαφορά ότι το θηλυκό διαλέγει ή απορρίπτει.

cacofonix με αυτά που έχεις γραψει αλλού δεν φαίνεται να είναι ικανές να σε διαλέξουν ή να σε απορρίψουν. Αφού είσαι ακαταμάχητος. Εσύ κάνεις το πικ εν ρολ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

5 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

cacofonix

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη cacofonix
Ο cacofonix αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 34 ετών και επαγγέλεται Καθηγητής/τρια . Έχει γράψει 635 μηνύματα.

O cacofonix έγραψε στις 18:37, 09-10-11:

#10
Αρχική Δημοσίευση από fantasmenos
cacofonix με αυτά που έχεις γραψει αλλού δεν φαίνεται να είναι ικανές να σε διαλέξουν ή να σε απορρίψουν. Αφού είσαι ακαταμάχητος. Εσύ κάνεις το πικ εν ρολ
Γι' αυτό είμαι μόνος, δεν είναι καμμιά αντάξια των προσδοκιών μου...Βασικά στο 3-4μηνο πάντα τις διώχνω...Είτε κανονικά, είτε με τον τρόπο μου...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

-3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

fantasmenos (Διαταραγμένη Προσωπικότητα)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη fantasmenos
H Διαταραγμένη Προσωπικότητα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών , επαγγέλεται Θεολόγος και μας γράφει απο Μαυροβούνιο (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,293 μηνύματα.

H fantasmenos γεννημένος να λέει σοφά πράγματα έγραψε στις 18:43, 09-10-11:

#11
Θέλω να μάθω αυτό τον τρόπο σου. Προτείνω δημιουργία θέματος με τρόπους εκτοπισμού της ανεπιθύμητης.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

cacofonix

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη cacofonix
Ο cacofonix αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 34 ετών και επαγγέλεται Καθηγητής/τρια . Έχει γράψει 635 μηνύματα.

O cacofonix έγραψε στις 18:51, 09-10-11:

#12
Αρχική Δημοσίευση από fantasmenos
Θέλω να μάθω αυτό τον τρόπο σου. Προτείνω δημιουργία θέματος με τρόπους εκτοπισμού της ανεπιθύμητης.
Κάτι θα βρεις...που να μην σε αντέξει άλλο...Πχ μια φορά την πήρα τηλέφωνο από το τραίνο και της είπα ότι πάω στη Σόφια...Οι πιθανές απαντήσεις είναι "γιατί δεν με αποχαιρέτησες", "γιατί δεν με πήρες μαζί σου", κλπ...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Vampi

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη Vampi
H Vampi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,358 μηνύματα.

H Vampi έγραψε στις 18:55, 09-10-11:

#13
Έλα ρε κακία

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Valder (Λυκούργος)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Valder
Ο Λυκούργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 34 ετών , επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αμπελόκηποι (Αττική). Έχει γράψει 3,291 μηνύματα.

O Valder απορροφημένος στο επίχρυσο τουλάτε του έγραψε στις 19:15, 09-10-11:

#14
Αρχική Δημοσίευση από Vampi
Δε νομίζω :/
Εντάξει, αυτά τα λέμε συνήθως όταν μας ζητείται να περιγράψουμε τον ιδανικό. Αν όμως ερωτευτεις κάποιον, αυτά που άλλοι αποκαλούν ελαττώματα, πλέον τα βλέπεις με άλλο μάτι, τα θεωρείς και χαριτωμενα ίσως.
Δεν πιστεύω πως οι γυναίκες απορρίπτουν κάποιον επειδή "δεν είναι τέλειος και μοναδικός". Αν έχουν ανεβάσει τόσο τα στάνταρ τι να πω.. :/
Δεν είναι πολλές φορές θέμα στάνταρ αλλά θέμα απωθημένων. Αρκετές γυναίκες έχουν πολύ σοβαρή κρίση για να ξέρουν σε ποιόν άντρα δίνονται σωματικά και συναισθηματικά. Αυτές είναι οι γυναίκες που έχουν κάποια στάνταρ. Όταν αυτά τα στάνταρ αλλάζουν προς τα πάνω, αλλάζουν για λόγους κάλυψης κάποιων επιθυμιών που δεν καλύπτονται ήδη. Αυτό ισχύει και για τους άντρες.

Η έκφραση όμως "δεν είναι τέλειος και μοναδικός" μάλλον απωθημένο δείχνει παρά αλλαγή στάνταρ.

Ειλικρινά το τι μαργαριτάρια μπορεί να πει κανείς για να καλύψει τις πομπές του δεν περιγράφονται, και αν καταλήξουμε να τα απαριθμήσουμε για άντρες και γυναίκες, δε θα τελειώσουμε ούτε αύριο.

Τι πάει να πει "ναι τέλειος είσαι, αλλά το άλογό σου είναι καφέ αντί για λευκό πριγκηπά μου"; Πρέπει εσύ να είσαι υποχρεωμένος να δεχτείς να ακούς τέτοιες μαλακίες; Κι άμα το ψάξεις και λίγο θα δεις ότι ναι μεν εσύ είσαι πρίγκηπας με καφέ αλογάκι, αλλά η άλλη μπορεί να μην είναι καν πριγκήπισσα και να κοιτάει να σου δημιουργήσει ανασφάλεια για να καλύπτει δικά της κερατάκια, ψεμματάκια, θαψιματάκια και λοιπά... άκια!

Και εδώ έρχεται η έννοια της αυτογνωσίας:

Σημασία έχει εσύ και ο κάθε εσύ, να είσαι άψογος σε αυτό που κάνεις απέναντι στο σύντροφό σου (και όχι μόνο στο φλερτ, γιατί το ότι έπεσε το κοριτσούδι δε σημαίνει ότι χαλαρώνουμε και επαναπαυόμαστε) και από κει και πέρα το χω φιλοσοφήσει το θέμα ως εξής:

"Αν είναι να σου τύχει η μαλακία, θα σου τύχει και τούμπες να κάνεις"

Ένα συγκεκριμένο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ότι δεν ψάχνουν ΓΙΑΤΙ ο άνθρωπος που γνωρίζουν είναι μόνος του.

Είναι μόνος γιατί έχει πρόβλημα κοινωνικότητας;
Είναι μόνος γιατί προσπαθεί και δεν τον/την θέλουν;
Είναι άσχημος;
Είναι καμμένος απο προηγούμενες καταστάσεις (κέρατα, κοροϊδίες κλπ) και δεν ψάχνεται εύκολα;
Είναι άνθρωπος που ψάχνεται και δεν δίνεται σε σχέσεις;
Είναι άνθρωπος που τον/την παράτησαν γιατί φέρθηκε μαλακωδώς στις προηγούμενες σχέσεις του;
Είναι άνθρωπος που δεν τον/την πλησιάζει κανείς γιατί είναι κομπλεξικός;

Πόσοι και πόσες ψάχνουν ΚΑΙ αυτό πριν "χωθούν"; Χαρακτηριστικά για μερικούς άντρες θα πω ότι απαξ και δούν φίνο γκομενάκι με το μισό κώλο έξω να σέρνεται στην Πατησίων, θα πετάξουν τον παργαλάτσο έξω και θα την κηνυγάνε μέχρι να την ρίξουν στο κρεβάτι.

Δε μπορείς να φανταστείς τι μαλακία μπορεί να έχει ακούσει ή πάθει ο κάθε άνθρωπος και να εκφέρει μια άποψη. Δεν έχει σημασία ότι επειδή είμαι άντρας εγώ ή ο Γιώργος ή ο Κακοφονίξ πιό πάνω, θα πρέπει και καλά να δικαιλογήσουμε το φύλο μας (ή αντίστοιχα για τις γυναίκες).

Πραγματικά, για να συμβαίνουν αυτά που συμβαίνουν, ΥΠΑΡΧΕΙ ένας frakin reason από πισω. Ψάξτε το.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

4 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Vampi

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη Vampi
H Vampi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,358 μηνύματα.

H Vampi έγραψε στις 20:35, 09-10-11:

#15
Jesus λυκάκι τι σεντόνι είναι αυτό

Γενικά συμφωνώ με όσα έγραψες. Εγώ αυτό που ήθελα να πω στην ουσία, είναι πως μου φαίνεται περίεργο να τον απορρίπτουν λέγοντας τέτοιες μαλακίες.
Το ότι δεν "ψάχνουν" να βρουν για ποιο λόγο ο εκάστοτε άνθρωπος είναι μόνος, είναι γνωστό. Όπως και το ότι ψάχνουν δικαιολογίες

Τι πάει να πει "ναι τέλειος είσαι, αλλά το άλογό σου είναι καφέ αντί για λευκό πριγκηπά μου"; Πρέπει εσύ να είσαι υποχρεωμένος να δεχτείς να ακούς τέτοιες μαλακίες; Κι άμα το ψάξεις και λίγο θα δεις ότι ναι μεν εσύ είσαι πρίγκηπας με καφέ αλογάκι, αλλά η άλλη μπορεί να μην είναι καν πριγκήπισσα και να κοιτάει να σου δημιουργήσει ανασφάλεια για να καλύπτει δικά της κερατάκια, ψεμματάκια, θαψιματάκια και λοιπά... άκια!
^ Αυτό είναι ότι χειρότερο. Αντί να κοιτάξεις να διορθώσεις τον εαυτό σου, προκαλείς ανασφάλειες στον άλλον για να φαίνονται τα δικά σου ελαττώματα λιγότερο ή και καθόλου.

Γενικά θεωρώ πως και οι δύο σε μία σχέση πρέπει να προσπαθούν να είναι οι ίδιοι σωστοί, ως προς τον τρόπο που φέρονται κυρίως. Και εδώ έρχομαι στα λόγια σου :
Σημασία έχει εσύ και ο κάθε εσύ, να είσαι άψογος σε αυτό που κάνεις απέναντι στο σύντροφό σου (και όχι μόνο στο φλερτ, γιατί το ότι έπεσε το κοριτσούδι δε σημαίνει ότι χαλαρώνουμε και επαναπαυόμαστε)
Σχετικά με το "ξεκωλο στην Πατησίων", έχω απογοητευτεί που οι περισσότεροι (και οι περισσότερες) ψάχνουν μόνο αυτό πλέον. *ahem*

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Ajusshi (η σκέψη μου σκέφτηκε τον εαυτό της)

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη Ajusshi
Ο η σκέψη μου σκέφτηκε τον εαυτό της αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 1,690 μηνύματα.

O Ajusshi All Men Must Die έγραψε στις 21:24, 09-10-11:

#16
7 στις 10 γυναίκες μόνες τους, οι άντρες πληθυσμιακά λιγότεροι άντε να πούμε 6 στους 10 μόνοι τους, τι διάολο στα κελάρια κρύβονται και δεν συναντιώνται;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

6 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Γιώργος
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,986 μηνύματα.

O Γιώργος Je veux aller au bout de mes fantasmes έγραψε στις 21:38, 09-10-11:

#17
Αρχική Δημοσίευση από Vampi
^ Αυτό είναι ότι χειρότερο. Αντί να κοιτάξεις να διορθώσεις τον εαυτό σου, προκαλείς ανασφάλειες στον άλλον για να φαίνονται τα δικά σου ελαττώματα λιγότερο ή και καθόλου.
Κι όμως είναι αρκετά συνηθισμένα τέτοια φαινόμενα. Σίγουρα οι περισσότερες που το διαβάζετε θα σκεφτείτε "εγώ, ποτέ δεν θα έκανα κάτι τέτοιο". Αλλά όταν βλέπουμε πως ένα συντριπτικό ποσοστό είναι χωρίς σύντροφο ... μάλλον δεν αρμενίζουμε αρκετοί από εμάς στραβά, αλλά αρμενίζουμε σε στραβούς γυαλούς.

Και δεν είναι υπερβολικό αυτή η συζήτηση. Έχω δει αρκετές φορές κοπέλες ενώ είναι σε σχέσεις χωρίς (σοβαρά) προβλήματα και με άτομα που κάνουν τα πάντα για αυτές, να μην είναι ευχαριστημένες γιατί ζητάνε το ... κάτι καλύτερο. Δεν βγήκε τζάμπα το γνωστό ανέκδοτο:
Για να κάνεις ευτυχισμένη μια γυναίκα αρκεί να είσαι:

Δυστυχώς ακόμη κι αν ανταποκρίνεσαι πλήρως στις παραπάνω απαιτήσεις, κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί 100% πως θα την κάνεις ευτυχισμένη, διότι μπορεί να αισθανθεί φυλακισμένη σε ένα βίο αποπνικτικής τελειότητος από τον οποίο να θελήσει να απελευθερωθεί δραπετεύοντας με το πρώτο κωλόπαιδο που θα παρουσιασθεί μπροστά της.
Ίσως γι’ αυτό ο Θεός (μεγάλη η Χάρη Του) είπε: “αγάπα τη” αλλά δεν είπε “κατανόησέ τη”
Ένα άλλο που πραγματικά δείχνει ότι πάμε κατά διαόλου είναι γυναίκες που βάζουν υποθετικά προβλήματα από το πουθενά. Τύπου "δεν γίνεται γιατί τότε θα είχαμε τα Χ, Ψ, Ζ προβλήματα" χωρίς καν να ξέρει. Απλά μόνο με υποθέσεις.

Bottom line: κάντε λίγο τη ζωή σας πιο εύκολη και μην πνίγεστε σε μια κουταλιά νερό. Η ζωή είναι πάρα πολύ μικρή για να αναλώνεστε σε μικροπράγματα.

Όχι πως δεν υπάρχουν και άντρες που τα κάνουν αυτά. Αλλά δεδομένων αυτών των συνθηκών, θα πρέπει να είναι κάποιος εντελώς ηλίθιος για να παρατήσει ένα διαμάντι που ξέρει τι θέλει, εάν φυσικά καταφέρει να το βρει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Valder (Λυκούργος)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Valder
Ο Λυκούργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 34 ετών , επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αμπελόκηποι (Αττική). Έχει γράψει 3,291 μηνύματα.

O Valder απορροφημένος στο επίχρυσο τουλάτε του έγραψε στις 21:39, 09-10-11:

#18
Αρχική Δημοσίευση από Vampi
Jesus λυκάκι τι σεντόνι είναι αυτό
Από αύριο θα βάλω το πάπλωμα γιατί κρύωσε ο καιρός (αγκαλίτσα beneath the warm paploma edition)

Αρχική Δημοσίευση από Vampi
Σχετικά με το "ξεκωλο στην Πατησίων", έχω απογοητευτεί που οι περισσότεροι (και οι περισσότερες) ψάχνουν μόνο αυτό πλέον. *ahem*
Όσο περισσότεροι το κάνουν αυτό, τόσο καλύτερο για μένα, γιατί προσωπικά δεν απολαμβάνω τη στυγνή ερωτική ευχαρίστηση αν δεν συνοδεύεται από αισθησιασμό.

Τι πιό όμορφο από το να βγείτε κυρίλα έξω σαν κανονικό ζευγάρι, ούτε ξεκωλέ ούτε έξαλλα, και όταν γυρίσετε σπίτι, να σου σκάσει ένα απρόσμενο φιλί, να σπρώξει στο κρεβάτι, να σου βγάλει το φόρεμα και ύστερα να σου παραμερίσει τα εσώρουχα και να κάνετε έρωτα μέχρι να στάζουν τα κορμιά σας το ένα πάνω στ' άλλο...

Οι μισοί που θα διαβάσουν αυτό το ποστ θα υποθέσουν ότι πρόκειται για προϊόν πονηρής σκέψης ή οτι ο γράφων αυνανίζεται πρίν μπει στο στέκι, όμως εδώ είναι η παγίδα. Δεν είναι πονηρό, δεν είναι πρόστυχο, είναι αισθησιακό.

...και ναι, υπάρχουμε ακόμα εμείς που το προτιμούμε έτσι, κυρίλα και πικάντικο together. Δίνει νοστιμιά στη ζωή. Σαφώς πολλή περισσότερη νοστιμιά από το να κυκλοφοράς στην Πατησίων με το κωλοφτιαγμένο Swift και να φωνάζεις στο πιπίνι με τα εκτεθειμένα κωλομέρια "Πω πω μανάρι μου, από τη Σϋρο είναι τα λουκούμια σου;" λες και θα γατζωθεί από τον κοτσαδόρο και θα φωνάζει τι γαμάτος άντρας είσαι...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

12 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Great Chaos (Όττο)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Great Chaos
Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 50 ετών , επαγγέλεται Παραγωγός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,520 μηνύματα.

O Great Chaos I took a wrong turn in the Freak Parade έγραψε στις 21:55, 09-10-11:

#19
Αρχική Δημοσίευση από Vampi
Αν όμως ερωτευτεις κάποιον, αυτά που άλλοι αποκαλούν ελαττώματα, πλέον τα βλέπεις με άλλο μάτι, τα θεωρείς και χαριτωμενα ίσως.
Έλα όμως που εγώ έχω δει ότι ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα. Όταν ερωτεύονται, όταν νιώσουν εκείνο το άγριο δάγκωμα για πρώτη φορά μέσα τους, τότε είναι που λακίζουν σε άτακτη φυγή, άντρες και γυναίκες πια. "Στα πιο μεγάλα θέλω κάνω πίσω", που λέει και το άσμα. Μόνο σε χλιαρά συναισθήματα, σε χλιαρές σχέσεις κάθονται, μάλλον από κοινωνικό προκαθορισμό κι όχι τίποτε περισσότερο.

Ζούμε τον Αιώνα του Εαυτού. Στα χρόνια τούτης της χολέρας ο έρωτας είναι πλέον επαναστατική υπόθεση.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

6 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

moxa15

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη moxa15
Ο moxa15 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 24 ετών . Έχει γράψει 2,493 μηνύματα.

O moxa15 oooleee έγραψε στις 22:23, 09-10-11:

#20
Αρχική Δημοσίευση από Ajusshi
7 στις 10 γυναίκες μόνες τους, οι άντρες πληθυσμιακά λιγότεροι άντε να πούμε 6 στους 10 μόνοι τους, τι διάολο στα κελάρια κρύβονται και δεν συναντιώνται;
δεν ξερω για την αναλογια αν ειναι σωστη αλλα σιγουρα εχεις ενα point

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

lugar

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη lugar
H lugar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών . Έχει γράψει 810 μηνύματα.

H lugar έγραψε στις 11:32, 10-10-11:

#21
Αρχική Δημοσίευση από rakels
Δεν υπάρχει το τέλειο ρε guys.
Ας συμβιβαστούμε και ας δούμε τους ανθρώπους από το είναι και όχι από το φαίνεσθαι.
( Επειδή όμως το ''φαίνεσθαι'' φαίνεται, είναι πιο εύκολα προσεγγίσιμο. Το είναι ενδιαφέρει λίγο ή και καθόλου ανθρώπους που μένουν στο εξωτερικό των άλλων.
Έτσι, περνάμε στην αφάνεια του "είναι" των ανθρώπων και χάνουμε την ουσία. )
Τα προβλήματα φαντάζουν πολύ πιο απλά όταν έχουμε με κάποιον να τα μοιραστούμε, έτσι δεν είναι?
Ξέρω ότι δεν το εννοούσες (από τα συμφραζόμενα)αλλά το επισημαίνω για να δούμε πόσο υπόγεια δουλεύει σε όλους μας η συνήθης πρακτική.
Γιατί δεν είναι συμβιβασμός αλλά το ζητούμενο να βρούμε την προσωπική μας αισθητική/ απαίτηση/ ουσία/ συμπεριφορά οπότε και η εικόνα που δίνουμε να είναι αυτό που είμαστε κι όχι αυτό που πιστεύουμε ότι θέλει ο άλλος να δει αλλά και να ψάχνουμε στους άλλους την ουσία και όχι το φαίνεσθε.
Αρχική Δημοσίευση από cacofonix
Με τη μόνη διαφορά ότι το θηλυκό διαλέγει ή απορρίπτει.
Νια,νια, νια, νια..... Και οι δύο μια χαρά διαλέγουν και απορρίπτουν ή και θρέφουν μια σχέση.
Αρχική Δημοσίευση από Γιώργος
.....Αλλά όταν βλέπουμε πως ένα συντριπτικό ποσοστό είναι χωρίς σύντροφο ... μάλλον δεν αρμενίζουμε αρκετοί από εμάς στραβά, αλλά αρμενίζουμε σε στραβούς γυαλούς......
Ένα άλλο που πραγματικά δείχνει ότι πάμε κατά διαόλου είναι γυναίκες που βάζουν υποθετικά προβλήματα από το πουθενά. Τύπου "δεν γίνεται γιατί τότε θα είχαμε τα Χ, Ψ, Ζ προβλήματα" χωρίς καν να ξέρει. Απλά μόνο με υποθέσεις.
Αχ αυτές οι γυναίκες, όλο υποθετικά προβλήματα, ενώ οι άντρες ξέρουν ακριβώς τι θέλουν απλώς δεν το βρίσκουν το "διαμάντι".

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Valder (Λυκούργος)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Valder
Ο Λυκούργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 34 ετών , επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αμπελόκηποι (Αττική). Έχει γράψει 3,291 μηνύματα.

O Valder απορροφημένος στο επίχρυσο τουλάτε του έγραψε στις 12:27, 10-10-11:

#22
Αρχική Δημοσίευση από lugar
Αχ αυτές οι γυναίκες, όλο υποθετικά προβλήματα, ενώ οι άντρες ξέρουν ακριβώς τι θέλουν απλώς δεν το βρίσκουν το "διαμάντι".
Ενώ συνήθως συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αγαπητή lugar, εδώ θα διαφωνήσω και θα υποστηρίξω ανοιχτά το Γιώργο με κάθε κόστος, διότι το θέμα με τα υποθετικά προβλήματα είναι ολοένα και πιό υπαρκτό και στο δηλώνω με το χέρι στην καρδιά και όχι επειδή απλώς θέλω να υποστηρίξω το Γιώργο ή την άποψή του. Εξι χρόνια στο στέκι ουδέποτε συνομίλησα έτσι και δεν θα ξεκινήσω να το κάνω τώρα.

Θα παραφράσω γνωστη παροιμία και θα πω:

Όποιος φοβάται να ζυμώσει, δέκα χρόνια κοσκινίζει.

Προσωπικά θα ανακαλέσω μνήμη από το παρελθόν μου και θα σου πω μια χαρακτηριστική έκφραση που είχα ακούσει για μένα. "Ναι, είσαι καλός τώρα, αλλά αν στα 60 σου δε σε βαστάνε τα πόδια σου από το βάρος σου; Και τι θα κάνεις αν κάνουμε παιδιά και γίνει σεισμός, θα τρέξεις γρήγορα να τα αρπάξεις να βγείτε από το σπίτι αν λείπω;" (βεβαίως, αλλά τι κρίμα που δε θα το μάθεις ποτέ)

...κι όλα αυτά σε άνθρωπο με διαφορετικό περπάτημα (το γνωστό θέμα αλα Dr.House)

Δεν το κάνεις αυτό, δεν το λες όσο λογικοφανές και αν είναι, δεν δημιουργείς υποθετικά προβλήματα και υποθετικές καταστάσεις επειδή είσαι φοβικός και κυρίως δε λες μαλακίες στον άνθρωπό σου και μαθαίνεις να σέβεσαι τη διαφορετικότητά του (αν υπάρχει) και να την καταλαβαίνεις, γιατί στην τελική στα 60 μου μπορεί να κάνω και κωλοτούμπες, δικό μου είναι το θέμα, εγώ ξέρω τι μπορώ να κάνω και δε θα με οριοθετήσει κανένας.

Δε μπορώ να φανταστώ τι έχει ακούσει στη δική του ζωή ο Γιώργος και ανέφερε το θέμα των υποθετικών προβλημάτων, αλλά στο πιστοποιώ κι εγώ σαν Λυκούργος ότι το έχω ζήσει. Ο άνθρωπος έχει δίκιο.-

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Valder : 10-10-11 στις 12:45.
7 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Γιώργος
Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,986 μηνύματα.

O Γιώργος Je veux aller au bout de mes fantasmes έγραψε στις 13:45, 10-10-11:

#23
Αρχική Δημοσίευση από lugar
Αχ αυτές οι γυναίκες, όλο υποθετικά προβλήματα, ενώ οι άντρες ξέρουν ακριβώς τι θέλουν απλώς δεν το βρίσκουν το "διαμάντι".
Δεν περίμενα τέτοια επίθεση από εσένα. Anyway, για όλα υπάρχει πρώτη φορά.

Συνήθως δεν βγάζω προσωπικές μου εμπειρίες σε δημόσια θέα. Θεωρώ γενικά πως ό,τι έχω περάσει, είτε όμορφο είτε (κυρίως) άσχημο, δεν θέλω να το εκθέτω δημοσίως, κυρίως γιατί δεν μου αρέσει να εκθέτω πρόσωπα και καταστάσεις (έστω και άγνωστα). Απ' τη στιγμή όμως που μου απηύθυνες το λόγο προσωπικά και εμμέσως πλην σαφώς με κατηγόρησες προσωπικά, με αναγκάζεις να απαντήσω από προσωπική σκοπιά.
Έχουμε και λέμε, λοιπόν, ότι αυτά τα προβλήματα που παρουσιάζουμε, μόνο προϊόν της φαντασίας μας δεν είναι. Βλέπεις και συ η ίδια τις εμπειρίες των αλλονών. Και, αν θες να απαντήσω προσωπικά, θα ανακαλέσω κι εγώ κάτι από το παρελθόν μου για να δεις την έκταση του προβλήματος.

Συγκεκριμένα, στο παρελθόν έχει ειπωθεί από κοπέλα, η οποία δεν με είχε δει καθόλου πώς συμπεριφέρομαι εντός μίας σχέσης, ότι "Κοίτα, μου αρέσεις, αλλά ... έχεις πολύ δρόμο ακόμα για να αποκτήσεις εμπειρία στο να χειρίζεσαι μια σχέση". Επαναλαμβάνω: χωρίς καν να με έχει "δοκιμάσει" και, όσο κρατάει τέτοιες απόψεις, μάλλον δεν θα το μάθει ποτέ.

... και όλα αυτά γιατί; Γιατί έχω σαν αρχή να μην κάνω επιφανειακές σχέσεις μόνο και μόνο στο όνομα της ... εμπειρίας. Αντίθετα, θα ασχοληθώ σοβαρά με μία κοπέλα μόνο όταν πραγματικά νιώσω πράγματα για εκείνη και είμαι διατεθημένος να κάνω κάθε θυσία για εκείνη. Αυτό όμως δεν μου συμβαίνει συχνά, γιατί δεν είμαι κανένας χαζογκόμενος. Επειδή ακριβώς αυτό δεν συμβαίνει συχνά, στάθηκε αφορμή για να μία σειρά υποθετικών προβλημάτων.

Τώρα, αν θεωρείται ανώριμο ένα άτομο που δεν κάνει συχνά σχέσεις για να μην πέφτει σε περιπτώσεις τύπου "δεν είσαι έμπειρος" σε σχέση με ένα άτομο που κάνει σχέσεις δεξιά κι αριστερά για να θεωρηθεί "έμπειρο" ... τότε guilty as charged.
Bottom line των παραπάνω αυτά που είπε και ο Λυκούργος. Όσο λογικοφανές και να είναι, αυτά τα ... υποθετικά προβλήματα ΔΕΝ κάθεσαι να τα χτυπάς στον άλλον γιατί δεν ξέρεις καν αν ισχύουν. Μπορεί στην τελική να είμαι καλύτερος από όσους "έμπειρους" είχες στη ζωή σου. Αν όντως ενδιαφέρεσαι για τον άνθρωπό σου δεν θα κάτσεις να του πεις μαλακίες, αλλά θα σεβαστείς ότι, όπως κι εσύ, έτσι και αυτός έχει τις ιδιαιτερότητές του - και μέσα σ' αυτές το ότι ενδιαφέρεται πραγματικά για σένα.

Γι' αυτό, αγαπητή lugar, τα φαινόμενα του "βλέπω φαντάσματα γύρω μου και ακούω φωνές όπως η Jeanne d'Arc" μόνο σπάνια δεν είναι. Και δυστυχώς, όσο υπάρχουν γυναίκες που έχουν αυτές τις απόψεις, θα παραμείνουν κολλημένα στο 70%.

Και επειδή μου αμφισβήτησες τις αρχές μου ("οι άντρες δεν ξέρετε τι θέλετε"), μπορώ να σου υπογράψω και υπεύθυνη δήλωση ότι εγώ γνωρίζω επ' ακριβώς τι θέλω. Δεν μπορείς να φανταστείς τι έχω ακούσει στη ζωή μου και δεν θέλω και να πω, στην τελική, γιατί είναι εντελώς προσωπικά.

Το μόνο που θα σου πω είναι ότι έχω μάθει πολύ καλά εδώ και χρόνια να εκτιμώ τους ανθρώπους που πραγματικά δείχνουν ενδιαφέρον σε εμένα, στην προσωπικότητά μου και στο μυαλό μου. Και βασικός κανόνας που διέπει όλη μου την ζωή είναι: ό,τι δώσεις θα πάρεις. Όσοι και όσες με αντιμετωπίζουν όπως μου αξίζει και χωρίς ν αβλέπουν φαντάσματα, θα έχουν τα πάντα από μένα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

13 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

lugar

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη lugar
H lugar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών . Έχει γράψει 810 μηνύματα.

H lugar έγραψε στις 14:30, 10-10-11:

#24
Αρχική Δημοσίευση από Valder
Ενώ συνήθως συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αγαπητή lugar, εδώ θα διαφωνήσω και θα υποστηρίξω ανοιχτά το Γιώργο με κάθε κόστος, διότι το θέμα με τα υποθετικά προβλήματα είναι ολοένα και πιό υπαρκτό και στο δηλώνω με το χέρι στην καρδιά.........
Προσωπικά θα ανακαλέσω μνήμη από το παρελθόν μου και θα σου πω μια χαρακτηριστική έκφραση που είχα ακούσει για μένα. "Ναι, είσαι καλός τώρα, αλλά αν στα 60 σου δε σε βαστάνε τα πόδια σου από το βάρος σου; Και τι θα κάνεις αν κάνουμε παιδιά και γίνει σεισμός, θα τρέξεις γρήγορα να τα αρπάξεις να βγείτε από το σπίτι αν λείπω;" (βεβαίως, αλλά τι κρίμα που δε θα το μάθεις ποτέ)
...κι όλα αυτά σε άνθρωπο με διαφορετικό περπάτημα (το γνωστό θέμα αλα Dr.House)

Δεν το κάνεις αυτό, δεν το λες όσο λογικοφανές και αν είναι, δεν δημιουργείς υποθετικά προβλήματα και υποθετικές καταστάσεις επειδή είσαι φοβικός και κυρίως δε λες μαλακίες στον άνθρωπό σου και μαθαίνεις να σέβεσαι τη διαφορετικότητά του (αν υπάρχει) και να την καταλαβαίνεις, γιατί στην τελική στα 60 μου μπορεί να κάνω και κωλοτούμπες, δικό μου είναι το θέμα, εγώ ξέρω τι μπορώ να κάνω και δε θα με οριοθετήσει κανένας.

Δε μπορώ να φανταστώ τι έχει ακούσει στη δική του ζωή ο Γιώργος και ανέφερε το θέμα των υποθετικών προβλημάτων, αλλά στο πιστοποιώ κι εγώ σαν Λυκούργος ότι το έχω ζήσει. Ο άνθρωπος έχει δίκιο.-
Αρχική Δημοσίευση από Γιώργος
Δεν περίμενα τέτοια επίθεση από εσένα. Anyway, για όλα υπάρχει πρώτη φορά.....
.....Απ' τη στιγμή όμως που μου απηύθυνες το λόγο προσωπικά και εμμέσως πλην σαφώς με κατηγόρησες προσωπικά, με αναγκάζεις να απαντήσω από προσωπική σκοπιά....
Συγκεκριμένα, στο παρελθόν έχει ειπωθεί από κοπέλα, η οποία δεν με είχε δει καθόλου πώς συμπεριφέρομαι εντός μίας σχέσης, ότι "Κοίτα, μου αρέσεις, αλλά ... έχεις πολύ δρόμο ακόμα για να αποκτήσεις εμπειρία στο να χειρίζεσαι μια σχέση". Επαναλαμβάνω: χωρίς καν να με έχει "δοκιμάσει" και, όσο κρατάει τέτοιες απόψεις, μάλλον δεν θα το μάθει ποτέ....
Και επειδή μου αμφισβήτησες τις αρχές μου ("οι άντρες δεν ξέρετε τι θέλετε"), μπορώ να σου υπογράψω και υπεύθυνη δήλωση ότι εγώ γνωρίζω επ' ακριβώς τι θέλω. Δεν μπορείς να φανταστείς τι έχω ακούσει στη ζωή μου και δεν θέλω και να πω, στην τελική, γιατί είναι εντελώς προσωπικά.

Το μόνο που θα σου πω είναι ότι έχω μάθει πολύ καλά εδώ και χρόνια να εκτιμώ τους ανθρώπους που πραγματικά δείχνουν ενδιαφέρον σε εμένα, στην προσωπικότητά μου και στο μυαλό μου. Και βασικός κανόνας που διέπει όλη μου την ζωή είναι: ό,τι δώσεις θα πάρεις. Όσοι και όσες με αντιμετωπίζουν όπως μου αξίζει και χωρίς ν αβλέπουν φαντάσματα, θα έχουν τα πάντα από μένα.
Σιγά καλέ την επίθεση! Και μάλιστα προσωπική δεν θα την έλεγα καθόλου. Σχολίασα συγκεκριμένο πράγμα, το ότι είπες ότι οι γυναίκες φτιάχνουν υποθετικά προβλήματα, κάτι που δεν πιστεύω ότι είναι χαρακτηριστικό του φύλου αλλά συγκεκριμένου ατόμου. Και άντρες υπάρχουν που όταν θέλουν να σου ρίξουν χυλόπιττα σου φτιάχνουν φανταστικά προβλήματα. Και δεν σου αμφισβήτησα καμμία αρχή σου, εκτός αν θεωρείς τον εαυτό σου εκπρόσωπο όλων των αντρών, γεγονός που δεν το νομίζω μια και συνήθως δεν παίρνεις τέτοια θέση στο forum.
Επειδή ο περίγυρος μου δεν βρίσκεται σε mating στάδιο μπορεί να πω μπούρδες γιατί το τωρινό στατιστικό μου δείγμα είναι πολύ μικρό και κρίνω από άλλες εποχές:
Και οι δύο ατάκες που ακούσατε εσύ και ο Βαλ είναι και ηλίθιες και αουτ αλλά μοιάζουν απλώς με ατάκες που απλά λένε "δεν με ενδιαφέρει να συνεχίσω κάτι μαζί σου" τάχα μου λογικοποιημένο ενώ καμμία λογικοποίηση δεν παίρνει το "δεν μου κάνεις κου-κου". Κάτι σαν "εγώ έχω να πάω και φαντάρος, να μην σε περιορίσω" ή "μήπως έχουμε κλειστεί πολύ και πρέπει να ανοιχτούμε λίγο και σε άλλους ανθρώπους" όταν ο τύπος τα'χει φτιάξει ήδη με την φίλη σου από το φροντιστήριο.
Όταν εσύ σαν άνθρωπος δεν φοβάσαι να πεις όμορφα τα πράγματα με το όνομά τους σου φαίνεται κουφό όλο αυτό και επειδή είσαστε άντρες σκέφτεστε ότι το κάνουν οι γυναίκες αλλά για ρωτήστε τους κολλητούς σας ποιά δικαιολογία βρήκαν για να χωρίσουν την Λίτσα που ήταν μια χαρά παιδί απλώς δεν θέλανε πιά να είναι μαζί της και πιθανά να ακούσετε μια παρόμοια ιστορία.
Ξαναλέω ότι μπορεί να είμαι και μακριά νυχτωμένη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

6 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Valder (Λυκούργος)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Valder
Ο Λυκούργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 34 ετών , επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αμπελόκηποι (Αττική). Έχει γράψει 3,291 μηνύματα.

O Valder απορροφημένος στο επίχρυσο τουλάτε του έγραψε στις 14:55, 10-10-11:

#25
Αρχική Δημοσίευση από lugar
Και οι δύο ατάκες που ακούσατε εσύ και ο Βαλ είναι και ηλίθιες και αουτ αλλά μοιάζουν απλώς με ατάκες που απλά λένε "δεν με ενδιαφέρει να συνεχίσω κάτι μαζί σου" τάχα μου λογικοποιημένο ενώ καμμία λογικοποίηση δεν παίρνει το "δεν μου κάνεις κου-κου". Κάτι σαν "εγώ έχω να πάω και φαντάρος, να μην σε περιορίσω" ή "μήπως έχουμε κλειστεί πολύ και πρέπει να ανοιχτούμε λίγο και σε άλλους ανθρώπους" όταν ο τύπος τα'χει φτιάξει ήδη με την φίλη σου από το φροντιστήριο.
Και πολύ κομψά το έθεσες. Όχι απλά ηλίθιες και άουτ αλλά εκκωφαντικά τραγικές και αστήριχτες.

Υπάρχει όπως λες, η περίπτωση ο άνθρωπος να μη θέλει και να βρίσκει υποθετικά προβλήματα, αλλά δυστυχώς υπάρχει και η περίπτωση που ο άνθρωπος χτίζει μέσα του για καιρό τα υποθετικά προβλήματα, μην συζητώντας το με τον άλλο, και φτάνοντας στο σημείο να ψυχαναγκαστεί ότι τα πράγματα "έτσι είναι και δεν αλλάζουν", φέρνοντας έτσι τον εαυτό του προ ειλλημένων αποφάσεων...

Τραγικά λάθη, τραγικά λανθασμένες αποφάσεις. Αν ο άλλος δεν δει τα πράγματα σφαιρικά, μια ζωή θα μένει επίπεδος και θα παίρνει επίπεδες αποφάσεις που θα τον συμβιβάζουν σε δισδιαστατους έρωτες.

Γι αυτό πολλοί/ες φωνάζουμε "δείτε τη ρημάδα την ουσία και όχι το φαίνεσθαι". Είναι όπως είχε πει ο Χάος κάποτε "Το καλογυαλισμένο τίποτε, μας ευνουχίζει"

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

4 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

lugar

Διάσημο Μέλος

Το avatar του χρήστη lugar
H lugar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών . Έχει γράψει 810 μηνύματα.

H lugar έγραψε στις 15:02, 10-10-11:

#26
Αρχική Δημοσίευση από Valder
.....αλλά δυστυχώς υπάρχει και η περίπτωση που ο άνθρωπος χτίζει μέσα του για καιρό τα υποθετικά προβλήματα, μην συζητώντας το με τον άλλο, και φτάνοντας στο σημείο να ψυχαναγκαστεί ότι τα πράγματα "έτσι είναι και δεν αλλάζουν", φέρνοντας έτσι τον εαυτό του προ ειλλημένων αποφάσεων...
Ναι αν και μου κάνει πιο εφηβικό αυτό το σενάριο, ξέρεις εκεί που περισσότερο το σκέπτεσαι παρά το ζείς το πράγμα. Βέβαια υπάρχουν και οι αιώνιοι έφηβοι/έφηβες.Ή αυτοί που φοβούνται γενικά μπας και πληγωθούν.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

fantasmenos (Διαταραγμένη Προσωπικότητα)

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη fantasmenos
H Διαταραγμένη Προσωπικότητα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών , επαγγέλεται Θεολόγος και μας γράφει απο Μαυροβούνιο (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,293 μηνύματα.

H fantasmenos γεννημένος να λέει σοφά πράγματα έγραψε στις 15:34, 10-10-11:

#27
Άσχετο, αλλά τα υποθετικά προβλήματα στα οποία αναφέρεστε δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση. ΑΝ ο ΑΛΛΟΣ-Η είναι κομπλεξικός-η ή δειλός-η ακόμη και το καλύτερο κορίτσι να του πέσει θα βρει χίλιες δυό δικαιολογίες για να απέχει. Γνωρίζω άνθρωπο που ενώ δεν υπήρχε κάτι στον ορίζοντα για καιρό, αρνούνταν να κάνει με κάποια κάτι με πρόφαση την εμφάνιση της (πράγμα που δεν ίσχυε) μόνο και μόνο γιατί δεν ήξερε πως να την προσεγγίσει και δείλιαζε.

Η εμπειρία μπορεί να αποδείξει τα πάντα μιας και υπάρχουν άπειρες καταστάσεις. Για αυτό αντιμετωπίστε και το δικό μου παράδειγμα άκυρο.

Αυτό που βγαίνει από τα παραπάνω και συμφωνώ είναι ότι επειδή στατιστικά τις περισσότερες φορές δέχονται την "πολιορκία" συνηθίζουν να λένε ηλίθιες δικαιολογίες για να αποφύγουν/αρνηθούν. Συνήθως όσο πιο ηλίθια είναι κάποια είναι τόσο πιο ηλίθιες δικαιολογίες βρίσκει και συχνά προσβλητικές. Αλλά τι να κάνουμε 100% επιτυχία δεν έχει κανένας, δεν είμαστε όλοι Κώστας Τσάκωνας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

4 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Splatc7 (Ιωάννα)

Νεοφερμένος

Το avatar του χρήστη Splatc7
H Ιωάννα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 25 μηνύματα.

H Splatc7 έγραψε στις 17:37, 10-10-11:

#28
Μετα απο καποια λεπτα διαβασματος του συγκεκριμενου θεματος μπορω να πω τα εξης: Πλεον οι ανθρωποι εχουμε αποξενωθει ο ενας απο τον αλλον.. εχουμε χασει την ουσια που λεμε... δεν ξερουμε πως να λειτουργησουμε σε πολλα σημεια της ζωης μας οχι μονο στο να βρουμε καποιον ερωτικο συντροφο, εξαλου αυτο ειναι το τελευταιο, διοτι αλλοι παραγοντες μεσολαβουν εως οτου φτασουμε σε αυτον. Αυτο βεβαια εχει να κανει και με τα δυο φυλα. Τις ιδιες ανασφαλειες που εχει η γυναικα τις εχει εξισου και ο ανδρας!! Αυτες μπορει να ειναι διαφορες.. πχ φοβος απορριψης,πως θα φερθεις στον αλλον,τι θα πεις,αμφιβολιες για τον εαυτο σου(διαφορες σκεψεις) ή τι θα πει ο αλλος, φοβος να μην την ξαναπατησεις οπως την προηγουμενη φορα και αλλα τοσα μπορουν να ειναι αλλα ο μονος και μεγαλυτερος παραγοντας ειναι Ο ΦΟΒΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. Ειμαστε αν οχι ολοι μας οι περισσοτεροι ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ.

Αλλοι παραγοντες εκτος απο τα εσωψυχα μας ειναι οτι πλεον οι περισσοτεροι εχουν καποιους στοχους να φτασουν στην ζωη τους βλ. επαγγελματικο τομεα. Ειδικα τωρα με αυτη την κριση φαινεται ακρως λογικο αρα δεν εχουν χρονο και χωρο να πλησιασουν ενα ατομο και να του δωσουν αυτο που χρειαζετε αρα ή κανουν ταχύς σχεσεις ή μενουν αυτοι και ο εαυτουλη τους(που ειναι και πιο ευκολο και σχετικα εχεις και την ηρεμια σου διοτι στην πρωτη σχεση παλι δεν θα μπορεις να δωθεις αρα επερχεται ο χωρισμος) Να λοιπον γιατι πολλοι επιλεγουν να ειναι μονοι τους και οταν νοιωσουν οτι μπορουν να επενδυσουν σε μια σχεση τοτε μονο θα την αναζητησουν!!

Απλα και λυτα! Ευχαριστω!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

christinelle

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη christinelle
H christinelle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Ελευσίνα (Αττική). Έχει γράψει 1,793 μηνύματα.

H christinelle δεν είχε τι να κάνει και έγραψε στις 23:25, 13-10-11:

#29
Eγώ έχω ακούσει το άλλο καταπληκτικό...
Από μεγαλύτερό μου: "ναι, καλά είμαστε τώρα, αλλά που ξέρω εγώ αν σε 15-20 χρόνια που θα έχουμε κάνει παιδιά δεν θα με βαρεθείς και θα με παρατήσεις για έναν πιτσιρίκο? Και μετά τα παιδιά τι θα γίνουν? Εγώ τι θα κάνω που θα είμαι γέρος και δεν θα μπορώ να βρω καμία?"
Α, μου ήρθε κι άλλο:
"Είσαι πολύ έξυπνη και μπορείς να με κοροιδέψεις αμα θές"
Αλλο καταπληκτικό: (εγώ δουλεύω, καθαρίζω, μαγειρεύω, ο άλλος άνεργος, δεν βοηθάει στις δουλειές και μένει σπίτι μου τις περισσότερες μέρες)
"Δεν μου βγάζεις ωριμότητα για σοβαρή σχέση"

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

prwteas

Δραστήριο Μέλος

Το avatar του χρήστη prwteas
Ο prwteas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 191 μηνύματα.

O prwteas έγραψε στις 09:44, 19-10-11:

#30
Δε μου προκαλεί εντύπωση, όταν είναι τόσο απαιτητικές και ανικανοποίητες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

parafernalia (Νίκος)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη parafernalia
Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,394 μηνύματα.

O parafernalia έγραψε στις 09:49, 19-10-11:

#31
7 στις 10 δεν έχουν ούτε πηγαίο χιούμορ, ούτε δημιουργική φαντασία.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DrStrangelove

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη DrStrangelove
Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μοντέλο . Έχει γράψει 4,005 μηνύματα.

O DrStrangelove έγραψε στις 14:40, 24-10-11:

#32
Αν αποδεικνύεται επιστημονικώς ότι οι γυναίκες έχουν κάτι στα νουκλεοτίδια, γονίδια, κύτταρα, μικρόβια, αιματοκρίτες, ιούς, φάγους, παραφερνάλια, αμοιβάδες, ιόντα, ηλεκτρόνια και όλα αυτά που κατά καιρούς μας λένε οι επιστημονικοί του στεκίου που τις κάνουν να έχουν εκ κατασκευής πολύ πιο μεγάλη φαντασία και πιο περίπλοκες και καλλιεργημένες φαντασιώσεις, οι προσδοκίες τους λογικό είναι να είναι μεγαλύτερες και να παραμένουν εις την μπακουρίαση περισσότερο καιρό. Πάντως από απλή παρατήρηση, μη επιστημονική, σπάνια ακούω άντρες να παραπονιούνται για μοναξιά και πολύ περισσότερο να αγωνιούν για σοβαρή δέσμευση. Οι άντρες περισσότερο χύνουν και οι γυναίκες περισσότερο φτύνουν.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Σπυρακος (^^)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Σπυρακος (^^)
Ο Σπυρακος (^^) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 21 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Κέρκυρα (Κέρκυρα). Έχει γράψει 2,571 μηνύματα.

O Σπυρακος (^^) έγραψε στις 16:06, 24-10-11:

#33
Αρχική Δημοσίευση από parafernalia
Μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη του ΕΜΑΣ, όπως φιλοξενείτε στο tvxs.gr με τις τοποθετήσεις δύο διακεκριμένων μελών του.

Αρχική Δημοσίευση από cacofonix
Οταν διαβάζεις απόψεις του στυλ:
Θέλω να είναι μοναδικός
Θέλω να μην έχει στυλ ότι είναι ο καλύτερος

και πολλά άλλα μαργαριτάρια...
Οταν σε απορρίπτει για να απορρίψει...

Ε θα είναι μόνες...
Η αληθεια ειναι πως αναζητουν το τελειο!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη venividivici : 24-10-11 στις 16:18. Αιτία: spoiler λόγω μεγάλης παράθεσης
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Valder (Λυκούργος)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Valder
Ο Λυκούργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 34 ετών , επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αμπελόκηποι (Αττική). Έχει γράψει 3,291 μηνύματα.

O Valder απορροφημένος στο επίχρυσο τουλάτε του έγραψε στις 18:29, 24-10-11:

#34
Αρχική Δημοσίευση από Σπυρακος (^^)
Η αληθεια ειναι πως αναζητουν το τελειο!
Η αθάνατη Ρίτα έχει τραγουδήσει τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ αγόρι μου πριν 18 χρόνια:

http://www.youtube.com/watch?v=k27Au...eature=related

Αν είχαμ' όλοι μας μυαλό, και σε καλή ποιότητα
δε χρειαζότανε κανείς, να κουβαλάει ταυτότητα
Κανείς δεν είναι τέλειος σ' αυτή την κοινωνία,
κι εσύ μου ψάχνεις για να βρείς στο τάληρο γωνία.


Έχουν μιλήσει άλλοι κι άλλοι πριν από μας, και κυρίως το λαϊκό τραγούδι.. Καθήστε εσείς και ψάχτε το τέλειο...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Rempeskes

Αποκλεισμένος χρήστης

Το avatar του χρήστη Rempeskes
Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Hair stylist . Έχει γράψει 5,593 μηνύματα.

O Rempeskes έγραψε στις 23:28, 27-10-11:

#35

Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με κάποιο κριτήριο και προσωπικό γούστο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους