×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,032 μέλη και 2,416,494 μηνύματα σε 75,355 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 199 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Σουφλέ Σπανάκι: Για λάτρεις του συμπαθέστατου λαχανικού!

_Morticia_

Επιφανές Μέλος

H _Morticia_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,235 μηνύματα.

H _Morticia_ Mayhem Mistress έγραψε: στις 08:24, 12-10-11:

#1
Καλημέρα!
Σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας μία συνταγή που δοκίμασα πρόσφατα και είχε μεγάλη επιτυχία! Επίσης, είναι εύκολη στην εκτέλεση οπότε όλοι οι αρχάριοι κοπιάστε...

Υλικά
1/2 κιλό σπανάκι- 1 κρεμμύδι ξερό- 1 πράσο- 150 γραμ. φέτα- 2 φέτες του τοστ πάριζα ή γαλοπούλα- ψωμί του τοστ- 2 αυγά- 1 κούπα γάλα- 1/4 ρεγγάτο τριμμένο

Εκτέλεση

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζετε λάδι (όσο χρειάζεται για να καλυφθεί ο πάτος) και προσθέτετε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι. Κόβετε το πράσο σε ροδέλες και το προσθέτετε μαζί με το σπανάκι (αφότου το έχετε καθαρίσει και κόψει οριζοντίως.
Προσέξτε η φωτιά σας να είναι σχετικά χαμηλή γιατί το σπανάκι "μπαίνει" γρήγορα. Το μείγμα θα μείνει στη φωτιά περίπου 4-5 λεπτά.
Κατόπιν, βγάζετε την κατσαρόλα από το μάτι και προσθέτετε στο μείγμα τη φέτα τρίβοντάς τη με τα χέρια σας και την πάριζα ή τη γαλοπούλα, την οποία έχετε κόψει σε μικρά κομματάκια.
Στο σκεύος για σουφλέ καλύπτετε τον πάτο με βουτυρωμένες- και από τις δύο μεριές- φέτες του τόστ. Ρίχνετε από πάνω το μείγμα ομοιόμορφα. Ακολουθεί το τριμμένο ρεγγάτο με το οποίο καλύπτεται όλη την επιφάνεια.
Για το τέλος χτυπάτε τα δύο αβγά με το γάλα σχηματίζοντας μία ανοιχτόχρωμη κρέμα. Περιχύνετε το φαγητό σας.
Είσαστε έτοιμοι να το βάλετε στο φούρνο, τον οποίο πρέπει να έχετε προθερμάνει. Καλύτερα να τον έχετε βάλει στους 200 βαθμούς ήδη από τη στιγμή που αρχίζετε το μαγείρεμα, καθώς η διαδικασία είναι γρήγορη. Ψήνετε στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά (πιο ασφαλές είναι να το ψήσετε έως ότου πάρει χρώμα σε όλη του την επιφάνεια). Καλά μαγειρέματα και αναμένω εντυπώσεις!
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

  • Παρόμοια Θέματα
    • Τσιπς από σπανάκι - Από Isiliel
      Το θέμα έχει λάβει 2 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Μαγειρική.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 08-02-12 στις 15:44.
    • Σουφλέ σοκολάτας - Από Katerina192
      Το θέμα έχει λάβει 6 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Μαγειρική.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 01-10-10 στις 19:31.
    • Για λάτρεις της μελιτζάνας - Από Katerina Kechaya
      Το θέμα έχει λάβει 0 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Μαγειρική.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 13-03-09 στις 23:48.
    • Σαλάτα σπανάκι με λιαστές ντομάτες και μανούρι - Από Kakerlak
      Το θέμα έχει λάβει 2 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Μαγειρική.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 03-12-08 στις 16:58.
    • Σπανάκι με μπέικον - Από soydelsur
      Το θέμα έχει λάβει 1 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Μαγειρική.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 16-03-07 στις 21:58.
  • Προηγούμενο Θέμα Επόμενο Θέμα