Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 66,089 εγγεγραμμένα μέλη και 2,388,000 μηνύματα σε 74,643 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Τρουφάκια με ξηρούς καρπούς

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη venividivici
H venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 16,737 μηνύματα.

H venividivici έγραψε στις 00:39, 31-12-11:

#1
Συνταγή
Υλικά
1 ποτήρι ψιλοκομμένη καρυδόψιχα
1 ποτήρι ψιλοκομμένο φουντούκι ψημένο
1 ποτήρι ψιλοκομμένο αμύγδαλο φιλέ
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
2 κουταλιές της σούπας κακάο
1 ποτήρι τριμμένη φρυγανιά
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη γαρύφαλλο

1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
λίγη φλούδα πορτοκάλι
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη φλούδα πορτοκαλιού και το κακάο και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να βράσει το μίγμα.
Μέσα σε μια μεταλλική λεκάνη ανακατεύουμε τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, τα κανελογαρύφαλλα το κονιάκ, τη φρυγανιά και προσθέτουμε και το σιρόπι αφού έχει κρυώσει λίγο και έχουμε αφαιρέσει και τη φλούδα πορτοκαλιού...
Αν δεν είναι αρκετά σφιχτή η ζύμη προσθέτουμε λίγη φρυγανιά ακόμη να απορροφήσει τα υγρά και προσθέτουμε και λίγο παραπάνω μείγμα από τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς .... Εγώ προτιμώ να προσθέτω περισσότερη τριμμένη αμυγδαλόψιχα...
Την βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά και μετά παίρνουμε με ένα κουτάλι κομμάτια ζύμης, τα πλάθουμε μπαλάκια και τα περνάμε από την τρούφα που την έχουμε απλώσει σε ένα πιάτο...
Αφού ολοκληρώσουμε τη διαδικασία τα τρουφάκια , τα βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξουν πριν τα δώσουμε σε μικρούς και μεγάλους για να τα απολαύσουν....Με την παραπάνω συνταγή φτιάχνουμε περίπου 50 τρουφάκια....



Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  troyfakia.png
Εμφανίσεις:  863
Μέγεθος:  1,05 MB

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

9 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη venividivici
H venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 16,737 μηνύματα.

H venividivici έγραψε στις 01:08, 31-12-11:

#2
Διαδικασία παρασκευής

Συνημμένο Αρχείο 41683
Ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί
Συνημμένο Αρχείο 41684
Ζάχαρη και κακάο στο κατσαρολάκι
Συνημμένο Αρχείο 41685
Ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα
Συνημμένο Αρχείο 41686
Όταν είναι έτοιμο το σιρόπι έχει ένα σκούρο χρώμα και έχει καραμελώσει
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  meigma_ylikwn.png
Εμφανίσεις:  55
Μέγεθος:  486,1 KB
Όλα τα υλικά στη λεκάνη φρυγανιά, κανελογαρύφαλλα, κονιάκ και μείγμα ξηρών καρπών
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  zymi.png
Εμφανίσεις:  59
Μέγεθος:  521,0 KB
Η ζύμη πριν μπει στο ψυγείο για να πήξει

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη venividivici : 30-11-16 στις 22:19.
5 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη venividivici
H venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 16,737 μηνύματα.

H venividivici έγραψε στις 01:38, 31-12-11:

#3
Πλάθουμε μπαλάκια και τα περνάμε από την τρούφα
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  1.png
Εμφανίσεις:  62
Μέγεθος:  328,5 KBΣυνημμένο Αρχείο 41690
Τρούφα σοκολάτας
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  3.png
Εμφανίσεις:  53
Μέγεθος:  349,0 KBΣυνημμένο Αρχείο 41692
Τρούφα πολύχρωμη

Συνημμένο Αρχείο 41693Συνημμένο Αρχείο 41694
Είναι γλυκό που συνήθως το κάνουμε κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ....

Για τα μικρά παιδιά μπορείτε να τα καρφώσετε σε πολύχρωμα πλαστικά καλαμάκια να μοιάζουν με γλειφιτζούρι....
Η παραπάνω πιατέλα γέμισε με 30 τρουφάκια και μια μικρότερη πιατέλα με 20 τρουφάκια...


Καλή επιτυχία!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη venividivici : 30-11-16 στις 22:19.
7 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

mindcircus

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη mindcircus
H mindcircus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών . Έχει γράψει 4,626 μηνύματα.

H mindcircus Open Mind, Open Heart έγραψε στις 02:14, 31-12-11:

#4
Ωραίο! Και δε φαίνεται καθόλου δύσκολο. Αντί για μπαλάκια που μου θυμίζουν κεφτέδες πώς αλλιώς να τα κάνουμε? Βγαίνουν μαλακά πολύ για να μπουν σε φορμάκι με σχέδιο? Θα χαλάσουν λες? Τι είναι τα αμύγδαλα φιλέ? Ετσι τα ζητάμε? Εγώ χθες έφτιαξα κορμό-μωσαικό κι έκανα τα φετινά μελομακάρονα. Η τύχη του πρωτάρη στα τελευταία βοήθησε. Τα εστρωσα τα μισά και με σοκολάτα και φυσικά έχουν μείνει ελάχιστα Με τον κορμό όμως ρε γμτ ενώ ειναι πεντανόστιμο, γιατί δε κόβεται? Πέτρα βγήκε. Ευτυχώς πρόσθεσα παντεσπάνι και κάπως έστρωσε. Ισως να πρεπε να χα βάλει γάλα στο μπεν μαρί κουβερτούρας-βουτυρου, ενω η συνταγή δεν το ζητουσε-->Ατιμος Πρεζερίκης- οποτε ακολουθω συνταγή του μάπα βγαίνει. Ενω όταν βάζω τη λογική μου μια χαρά. Απο ιδέες έχει παρα πολύ ωραίες, αλλά στις δόσεις .....το χάνει

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

moonlight

Διακεκριμένο μέλος

Το avatar του χρήστη moonlight
H moonlight αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,526 μηνύματα.

H moonlight έγραψε στις 15:15, 31-12-11:

#5
να ρωτησω, υπαρχει καποια συνταγη που να μην χρειαζεται να ζεστανουμε το μιγμα? θυμαμαι οτι εκανα μικρη τρουφες με παρομοια συνταγη αλλα δεν ζεσταινα τιποτα. εβαζα τα υλικα ολα μαζι και γινοταν μια ζυμη αλλα δυστυχως την εχασα την συνταγη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Muxu Su

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη Muxu Su
H Muxu Su αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,222 μηνύματα.

H Muxu Su έγραψε στις 15:19, 31-12-11:

#6
Εγω πάλι βαφτίζω τρούφες ένα άλλο γλυκό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Bill_1992 (Βασίλης)

Περιβόητο Μέλος

Το avatar του χρήστη Bill_1992
Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 25 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 1,341 μηνύματα.

O Bill_1992 σκέφτηκε και έγραψε στις 16:21, 31-12-11:

#7
Τρουφάκια διάβασα και μου άνοιξε η όρεξη.Τρελαίνομαι για τρουφάκια με καρύδα!


Βέβαια και αυτά με τους ξηρούς καρπούς νόστιμα θα'ναι.Πάντως μου φαίνεται πολύπλοκη η όλη διαδικασία, μάλλον επειδή δεν έχω προσπαθήσει ποτέ να φτιάξω γλυκό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη venividivici
H venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 16,737 μηνύματα.

H venividivici έγραψε στις 01:49, 05-01-12:

#8
Αρχική Δημοσίευση από mindcircus
Ωραίο! Και δε φαίνεται καθόλου δύσκολο. Αντί για μπαλάκια που μου θυμίζουν κεφτέδες πώς αλλιώς να τα κάνουμε? Βγαίνουν μαλακά πολύ για να μπουν σε φορμάκι με σχέδιο? Θα χαλάσουν λες? Τι είναι τα αμύγδαλα φιλέ? Ετσι τα ζητάμε? Εγώ χθες έφτιαξα κορμό-μωσαικό κι έκανα τα φετινά μελομακάρονα. Η τύχη του πρωτάρη στα τελευταία βοήθησε. Τα εστρωσα τα μισά και με σοκολάτα και φυσικά έχουν μείνει ελάχιστα Με τον κορμό όμως ρε γμτ ενώ ειναι πεντανόστιμο, γιατί δε κόβεται? Πέτρα βγήκε. Ευτυχώς πρόσθεσα παντεσπάνι και κάπως έστρωσε. Ισως να πρεπε να χα βάλει γάλα στο μπεν μαρί κουβερτούρας-βουτυρου, ενω η συνταγή δεν το ζητουσε-->Ατιμος Πρεζερίκης- οποτε ακολουθω συνταγή του μάπα βγαίνει. Ενω όταν βάζω τη λογική μου μια χαρά. Απο ιδέες έχει παρα πολύ ωραίες, αλλά στις δόσεις .....το χάνει
Τα αμύγδαλα φιλέ είναι καθαρισμένα αμύγδαλα κομμένα σε ψιλές φλούδες

γιατί αν πάρεις το κλασικό αμύγδαλο με τη φλούδα ... θα πρέπει να κάνεις τη διαδικασία με το βραστό νερό για να αφαιρέσεις τη φλούδα...οπότε θα σου πάρει περισσότερη ώρα...
Αν τα κάνεις άλλο σχήμα απλά δεν θα μπορείς εύκολα να ρίξεις τρούφα σε όλο το σχήμα απλά μόνο από πάνω....Η ζύμη είναι τόσο εύπλαστη σαν πλαστελίνη... μπορείς να κόβεις πολύχρωμα καλαμάκια και να τα καρφιτσώνεις πάνω σε αυτά.. και να μοιάζουν σαν γλειφιτζούρια....και όχι σαν κιοφτεδάκια....



Αν προσπαθήσεις να τα κάνεις με κάποια ειδικά καλούπια μην ξεχάσεις να βάζεις ελάχιστο νερό ή βούτυρο στα τοιχώματα για να ξεκολλούν.. απλά αν δεν έχεις τα ειδικά χαρτάκια δεν θα είναι εύκολο να τα προσφέρεις σε κάποιον....

οπότε θα πρέπει να βρεις ειδικά χαρτάκια που χρησιμοποιούν για μεγαλύτερα γλυκά όπως π.χ. τα εκλεράκια
Όσο για τον κορμό πρέπει να τον αφήσεις σε θερμοκρασία δωματίου για να τον σερβίρεις στους καλεσμένους σου.....τώρα αν έφταιγαν τα υλικά και έγινε πέτρα αυτό είναι άλλο θέμα....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη venividivici
H venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 16,737 μηνύματα.

H venividivici έγραψε στις 02:03, 05-01-12:

#9
Αρχική Δημοσίευση από moonlight
να ρωτησω, υπαρχει καποια συνταγη που να μην χρειαζεται να ζεστανουμε το μιγμα? θυμαμαι οτι εκανα μικρη τρουφες με παρομοια συνταγη αλλα δεν ζεσταινα τιποτα. εβαζα τα υλικα ολα μαζι και γινοταν μια ζυμη αλλα δυστυχως την εχασα την συνταγη.
Ναι ανακατεύεις ξηρούς καρπούς, κονιάκ, χυμό πορτοκάλι, τρίμμα από μπισκότο και βάζεις λίγο κακάο και πλάθεις ώσπου να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.. και φτιάχνεις τα τρουφάκια....
Σε αυτή τη συνταγή κάποιοι προσθέτουν βούτυρο και ζάχαρη ή άχνη....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους