μα αφού είναι άσχημη η κατάσταση πώς να την χαρακτηρίσω ?
ξέρεις το να το παραδεκτείς μάλλον είναι ένα πρώτο βήμα γιατί λόγω της ντροπής για το πρόβλημά σου αποξενώνεσαι απο τους φίλους σου και το περιβάλλον μην μπορώντας να το σηζητήσεις
απ όσο ξέρω το πιο δύσκολο και ταυτόχρονα το πιο σοβαρό βήμα είναι το να παραδεχτείς ότι έχεις πρόβλημα και εσύ το έχεις ήδη κάνει!

αυτό από μόνο του είναι πολύ σημαντικό και ήδη βρίσκεσαι σε πολύ καλό δρόμο φίλε μου
κάθε εξάρτηση σαφώς και είναι μια δύσκολη υπόθεση
είτε λέγεται τζόγος, είτε ναρκωτικά, είτε ποτό, είτε τσιγάρο, είτε φαγητό.... η εξάρτηση είναι εξάρτηση!
επειδή βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να έχω απεξαρτηθεί απ το τσιγάρο, θα ήθελα να σου πω ότι πιστεύω ότι τελικά καμία απεξάρτηση δεν είναι τόσο δύσκολη όσο νομίζουμε... αρκεί να το έχουμε πάρει πραγματικά απόφαση και να το θέλουμε!
είναι ένα "κλικ" μέσα στο μυαλό μας... εξαρτάται αποκλειστικά από εσένα όμως αν θα κάνεις αυτό το "κλικ" και αν θα αποφασίσεις να σταθείς μακρυα από αυτό που σε καταστρέφει...
τέλος θα ήθελα να σου πω ότι άπαξ και είσαι εθισμένος κάπου... είσαι εθισμένος για πάντα...
αυτό σημαίνει ότι, όταν νιώσεις καλύτερα... δεν επιτρέπεται να πας να τζογάρεις ούτε με το εθνικό λαχείο...
η εξάρτηση είναι εξάρτηση και δε θα πρέπει να κάνεις ποτέ ξανά το παραμικρό στραβοπάτημα γιατί είναι εύκολο να παρασυρθείς...
σου εύχομαι πραγματικά καλή δύναμη και σύντομα να είσαι σε θέση να είσαι περήφανος και πάλι για τον εαυτό σου

Σίγουρα θα έχεις κοντά σου ανθρώπους να σου σταθούν αλλά κι εμείς εδώ.. μια παρέα είμαστε κι είμαστε πάντα στη διάθεση κάποιου που έχει ανάγκη να μιλήσει

...με πολλούς φίλους