Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 77,672 εγγεγραμμένα μέλη και 3,028,280 μηνύματα σε 91,607 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 887 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki.

Εγγραφή Βοήθεια

Πασχαλινά κουλουράκια

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη venividivici
H venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 18,544 μηνύματα.

H venividivici έγραψε στις 20:27, 02-04-12:

#1
Τι καλύτερο από μία συνταγή με κουλουράκια...μιας και πλησιάζει το Πάσχα....
Βασισμένη στο Βιβλίο ζαχαροπλαστικής της Σοφίας Σκούρα.....
από πιτσιρίκι αυτή τη συνταγή κάνουμε...και είναι πεντανόστιμα τα κουλουράκια....

Συνταγή
1 κιλό και 300 γραμμάρια αλεύρι
8 αυγά
160 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος
3 χαρτάκια βανίλιας
3 κουταλάκια κοφτά ανθρακική αμμωνία
400 γραμμάρια ζάχαρη
1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα ή όσο πάρει η ζύμη

Εκτέλεση

Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και κάνουμε στη μέση μια γούβα.
Βάζουμε το βούτυρο σε τηγάνι να κάψει και το ρίχνουμε στο αλεύρι
Αφήνουμε να κρυώσει και με τις δύο παλάμες μας, τρίβουμε το αλεύρι με το βούτυρο καλά.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη πολύ καλά και τα ασπράδια ξεχωριστά να γίνουν μαρέγκα.
Κάνουμε πάλι μια γούβα στο μίγμα αλευριού -βουτύρου και ρίχνουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, τα ασπράδια και το χλιαρό γάλα μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει την αμμωνία.
Ρίχνουμε στο τέλος και την βανίλια και ζυμώνουμε καλά έως ότου γίνει μια μαλακή ζύμη.
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε διάφορα μικρά σχήματα (σαλιγκάρι σίγμα τελικό πλεξούδα) τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί όχι βαθύ (σαν λαμαρίνα) αραιά γιατί φουσκώνουν πολύ, τα αλείφουμε από πάνω με χτυπημένο αυγό με πινελάκι και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 160 με 180 βαθμούς για 20 με 30 λεπτά..


Καλή επιτυχία

και
Καλό Πάσχα!

Φωτογραφίες με τα special κουλουράκια θα αναρτηθούν μετά το Πάσχα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

9 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

prinCess.

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη prinCess.
H prinCess. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών . Έχει γράψει 5,623 μηνύματα.

H prinCess. έγραψε στις 22:22, 02-04-12:

#2
Μου φαίνονται πάρααααα πολλά τα 8 αυγά.
Η ανθρακική αμμωνία τι είναι;
Και βούτηρο γάλακτος ρε συ. Πολλές θερμίδες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη venividivici
H venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 18,544 μηνύματα.

H venividivici έγραψε στις 22:00, 05-04-12:

#3
Αρχική Δημοσίευση από ^prinCess^
Μου φαίνονται πάρααααα πολλά τα 8 αυγά.
Η ανθρακική αμμωνία τι είναι;
Και βούτηρο γάλακτος ρε συ. Πολλές θερμίδες.
Η ανθρακική αμμωνία επιτρέπει στα κουλουράκια να πάρουν χρώμα μέσα στο φούρνο να γίνουν τραγανά και να φουσκώσουν...
Την βρίσκουμε σε φαρμακεία ή σε super market....
Με αυτή τη δοσολογία βγαίνουν πάνω από 60 κουλουράκια....
Μπορείς να βάλεις 6 αυγά....μεγάλα
Δεν χρειάζετε να τα φάμε όλα μαζί....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

DreamsRevenge

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη DreamsRevenge
H DreamsRevenge αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,261 μηνύματα.

H DreamsRevenge sans toit, ni loi έγραψε στις 22:14, 05-04-12:

#4
Αρχική Δημοσίευση από venividivici
(...)
Δεν χρειάζετε να τα φάμε όλα μαζί....
Άλλο αν τελικά βουτάμε από το ταψί πριν καν βγουν από το φούρνο
Το βούτυρο προσθέτει και στη μυρωδιά, ένα καλό βούτυρο τα κάνει να μυρίζουν απολαυστικά, ενώ κάτι ελαφρύ και ουδέτερο αφήνει χώρο στη μυρωδιά της ανθρακικής αμμωνίας...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Valder (Λυκούργος)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Valder
Ο Λυκούργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών , επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αμπελόκηποι (Αττική). Έχει γράψει 3,686 μηνύματα.

O Valder απορροφημένος στο επίχρυσο τουλάτε του έγραψε στις 22:39, 05-04-12:

#5
Τα ΠΕΘΑΙΝΩ τα πασχαλινά κουλουράκια!

Γι αυτό μετά από κάθε Πάσχα είμαι κι εγώ σαν κουλουράκι!


ΥΓ: Armin says: "Το μοναδικό κουλουράκι εδώ μέσα είμαι εγώ, λευκό, χνουδωτό και νόστιμο." Τα κακά του να συγκατοικείς με γάτο που είναι επίσης Ζυγός (ναι κοιτάζεται στον καθρέφτη κάθε μέρα)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

6 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Isiliel
H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,814 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε στις 23:26, 05-04-12:

#6
Υπάρχουν και συνταγές χωρίς την αμμωνία.

Φέτος δεν έχει κουλουράκια για μένα. Δίαιτα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

mindcircus

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη mindcircus
H mindcircus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών . Έχει γράψει 4,633 μηνύματα.

H mindcircus Open Mind, Open Heart έγραψε στις 01:36, 07-04-12:

#7
Μμμμ θα φτιάξω κι εγω μες στη Μεγαλη Βδομάδα. Και κεικ βανίλιας και πορτοκαλιου. Μ'αρέσουν πολύ πολύ!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

5 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη venividivici
H venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 18,544 μηνύματα.

H venividivici έγραψε στις 11:01, 16-04-12:

#8
Συνταγή
1 κιλό και 300 γραμμάρια αλεύρι
Συνημμένο Αρχείο 44033
8 αυγά
Συνημμένο Αρχείο 44035 Συνημμένο Αρχείο 44034
160 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος
Συνημμένο Αρχείο 44036
3 χαρτάκια βανίλιας
3 κουταλάκια κοφτά ανθρακική αμμωνία
Συνημμένο Αρχείο 44037
400 γραμμάρια ζάχαρη
Συνημμένο Αρχείο 44038
1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα ή όσο πάρει η ζύμη
Συνημμένο Αρχείο 44039

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη venividivici : 22-01-13 στις 11:20.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη venividivici
H venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 18,544 μηνύματα.

H venividivici έγραψε στις 11:54, 16-04-12:

#9
Εκτέλεση
Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και κάνουμε στη μέση μια γούβα.
Συνημμένο Αρχείο 44043
Βάζουμε το βούτυρο σε τηγάνι να κάψει και το ρίχνουμε στο αλεύρι
Συνημμένο Αρχείο 44044
Αφήνουμε να κρυώσει και με τις δύο παλάμες μας, τρίβουμε το αλεύρι με το βούτυρο καλά.
Συνημμένο Αρχείο 44040
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη πολύ καλά και τα ασπράδια ξεχωριστά να γίνουν μαρέγκα.
Συνημμένο Αρχείο 44041 Συνημμένο Αρχείο 44045
Κάνουμε πάλι μια γούβα στο μίγμα αλευριού -βουτύρου και ρίχνουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, τα ασπράδια και το χλιαρό γάλα μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει την αμμωνία.
Συνημμένο Αρχείο 44046 Συνημμένο Αρχείο 44042
Ρίχνουμε στο τέλος και την βανίλια και ζυμώνουμε καλά έως ότου γίνει μια μαλακή ζύμη.
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  zymi leptomereia.JPG
Εμφανίσεις:  47
Μέγεθος:  108,2 KB Συνημμένο Αρχείο 44048
Είναι προτιμότερο να αφήσουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί.... για μισή με μία ώρα.....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη venividivici : 29-03-15 στις 22:02.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Σπυρακος (^^)

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη Σπυρακος (^^)
Ο Σπυρακος (^^) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 20 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Κέρκυρα (Κέρκυρα). Έχει γράψει 2,566 μηνύματα.

O Σπυρακος (^^) έγραψε στις 12:02, 16-04-12:

#10
Εφτιαξαα και εγιναν υπεροχααα *.*

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη venividivici
H venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 18,544 μηνύματα.

H venividivici έγραψε στις 16:13, 16-04-12:

#11
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε διάφορα μικρά σχήματα (σαλιγκάρι σίγμα τελικό πλεξούδα)
Συνημμένο Αρχείο 44059
τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί όχι βαθύ (σαν λαμαρίνα) αραιά γιατί φουσκώνουν πολύ, τα αλείφουμε από πάνω με χτυπημένο αυγό με πινελάκι
Συνημμένο Αρχείο 44057
και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 160 με 180 βαθμούς για 20 με 30 λεπτά.....
Συνημμένο Αρχείο 44058 Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  koyloyraki.JPG
Εμφανίσεις:  43
Μέγεθος:  227,1 KB


Καλοφάγωτα!

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  pasxa.JPG
Εμφανίσεις:  56
Μέγεθος:  239,7 KB
Συνημμένο Αρχείο 44062

Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη!


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη venividivici : 29-03-15 στις 22:02.
7 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

prinCess.

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη prinCess.
H prinCess. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών . Έχει γράψει 5,623 μηνύματα.

H prinCess. έγραψε στις 20:00, 16-04-12:

#12
Έφτιαξα κι εγώ κουλουράκια, με λίγο πιο διαφορετική συνταγή και έγιναν πολύ νόστιμα, αλλά έγιναν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ γιατί και γω 1 κιλό και κάτι έκανα.


το αυγό το' βαλα για ντεκόρ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  DSC00153.jpg
Εμφανίσεις:  48
Μέγεθος:  360,4 KB  
8 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Το avatar του χρήστη venividivici
H venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 18,544 μηνύματα.

H venividivici έγραψε στις 20:05, 16-04-12:

#13
Αρχική Δημοσίευση από ^prinCess^
Έφτιαξα κι εγώ κουλουράκια, με λίγο πιο διαφορετική συνταγή και έγιναν πολύ νόστιμα, αλλά έγιναν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ γιατί και γω 1 κιλό και κάτι έκανα.
Μπράβο σου.... και του χρόνου....
Βάλε και τη συνταγή σου αν το θέλεις.....
να δούμε κι οι υπόλοιποι την διαφορετική συνταγή....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

prinCess.

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη prinCess.
H prinCess. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών . Έχει γράψει 5,623 μηνύματα.

H prinCess. έγραψε στις 20:14, 16-04-12:

#14
Πασχαλινά κουλουράκια(κλικ)

Τι χρειαζόμαστε:
2 φλ. ζάχαρη
4 αβγά
250 γρ. βούτυρο
½ φλ. γάλα
½ φλ. χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα πορτοκαλιού
1 κιλό αλεύρι
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
½ κ.γ. σόδα
½ κ.γ. αλάτι

Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά.
Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα. Προσθέτουμε το γάλα με το χυμό και το ξύσμα.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά με το μισό αλεύρι και αρχίζουμε να προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο άλλο. Βάζουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε τη ζύμη για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί, πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε και τα ψήνουμε στους 180° για 10' -20', ανάλογα με το μέγεθος.

+ότι εγώ τα άλειψα και με αυγό για να έχουν αυτό το χρωματάκι.
++έβαλα κι άλλο αλεύρι, γιατί η ζύμη με τόσο μόνο, κολλούσε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

mindcircus

Επιφανές Μέλος

Το avatar του χρήστη mindcircus
H mindcircus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών . Έχει γράψει 4,633 μηνύματα.

H mindcircus Open Mind, Open Heart έγραψε στις 15:27, 20-04-12:

#15
Πάνε τα κουλουράκια μου... Είχα φτιάξει καμμιά 30αριά σε πασχαλινή καλαθούνα κι έχουν μείνει 2.
Τάισα τους πάντες, ωραιότατα!
Σε μια φίλη χθες της πήγα μερικά σε σακούλα δώρου
Αντε και του χρόνου κορίτσια με το καλό!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε πάνω από 4 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Μοιραστείτε το

...με ένα φίλο

...με πολλούς φίλους