Ανεξάρτητοι Έλληνες, το κόμμα του Π. Καμμένου

H-M

Δραστήριο μέλος

Ο H-M αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μηχανικός και μας γράφει απο Ραφήνα (Αττική). Έχει γράψει 682 μηνύματα.
Απριλίου 3, 2012. Η χθεσινή συνέντευξη του Πάνου Καμμένου στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ με τους δύο δημοσιογράφους, Οικονόμου/Λυριτζή, ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα και ξεχώρισε από όλες τις υπόλοιπες των μεγάλων ΜΜΕ, και τώρα και των...μικρών (Κόντρα και Extra 3), που υπέκυψαν στις...πιέσεις των δύο Κομμάτων Εξουσίας και μας σερβίρουν τους υπουργούς τους, κάθε βράδυ, αγνοώντας όλα τα υπόλοιπα μικρά Κόμματα που εμφανίστηκαν, τουλάχιστον τα 2-3 που ξεχωρίζουν! Πρώτη φορά προσέξαμε επαγγελματίες δημοσιογράφους να...κομπιάζουν και να βρίσκονται σε αμηχανία από τις ξεκάθαρες και τεκμηριωμένες απαντήσεις του Π. Καμμένου!
Αυτό που σίγουρα δημιούργησε εντυπώσεις και μάλλον θα δώσει αρκετούς πόντους στο πρώην Βουλευτή της ΝΔ. είναι η κοφτή απάντησή του ότι δε θα δεχτεί το Μνημόνιο και το ύψος των 360 δις που μας φόρτωσαν, ως χρέη οι…σύμμαχοί μας! Θα αναθέσουμε σε μια ομάδα επιστημόνων, είπε, να Μελετήσει πόσο ακριβώς είναι το Κεφάλαιο που δανειστήκαμε και χρωστάμε και αυτό μόνον θα δεχτούμε να ξοφλήσουμε! Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, αυτό δε είναι πάνω από 130 δισ! Τα υπόλοιπα…230 δις είναι…τοκογλυφικοί τόκοι των Ευρωπαικών Τραπεζών που επέβαλαν με το έτσι θέλω οι Γερμανοί! Το επιτόκιο της ΕΚΤ, που υποτίθεται ότι είναι κοινή Τράπεζα των Κρατών Μελών, δανείζει με 1% επιτόκιο. Από πού και ως πού να πρέπει να μεσολαβεί μια άλλη Τράπεζα και να μας φορτώνει 5%-6% περισσότερους τόκους! Όσο και αν ακούγεται τρελό, ισχύει γιατί κανένας δεν βγήκε επίσημα να το διαψεύσει! Βεβαίως και θα στραφούμε να δανειστούμε από άλλες χώρες, όπως είναι η Ρωσία, η Κίνα ή το Ισραήλ, είπε. Ποιός θα εμποδίσει τον Ελληνικό Λαό, να υπερασπίσει τα συμφέροντά του από…τριτοκοσμικές συμφωνίες απαγόρευσης δανεισμού από άλλα Κράτη; Να είστε σίγουροι ότι μόλις τους προτείνουμε να πληρώσουμε τα 130 δισ, της μετρητοίς, για να ξοφλήσουμε, θα σπεύσουν να τα δεχτούν! Που θα τα βρούμε; Μα δεν έχουμε γραπτές προτάσεις από μια Ρώσικη και μια Ισραηλινή Εταιρεία, που είναι και οι δύο από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, να μας καταβάλλουν προκαταβολικά τα χρήματα αυτά, τιτλοποιώντας (υποθηκεύοντας) τον ορυκτό πλούτο μας; Οι ενορχηστρωμένες δηλώσεις του κατεστημένου, Κόμματα και ΜΜΕ ότι δε θα έχουμε να πληρώσουμε τις συντάξεις και τους μισθούς ή ότι δε θα έχουμε να αγοράσουμε πετρέλαιο είναι από τα πιο κραυγαλέα ψέμματα που διοχετεύουν στην Ελληνική Κοινωνία για να την τρομοκρατήσουν! Και στο ευρώ θα μείνουμε και θα τους ξοφλήσουμε! Από θέση ισχύος, όμως! Όχι από θέση…οργανωμένης και εσκεμμένης εξαθλίωσης!

Όσον αφορά τους Μετανάστες, και σε αυτό το σημείο, ο Π. Καμμένος ήταν καταπέλτης. Οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν έχουν το δικαίωμα να παίζουν το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου με την Τουρκία. Πρέπει να αποφασίσουν να υπερασπίσουν τα Ευρωπαϊκά Σύνορα και να μη εγκαταλείπουν ένα μέλος του στο έλεος της αδιαφορίας της Τουρκίας. Τι θα γίνουμε αποθήκη μεταναστών;


Πηγή : Σιωπηλή Πλειψηφία
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

love_angel

Επιφανές μέλος

Η vik-vik! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών, επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αρφαρά (Μεσσηνία). Έχει γράψει 11,721 μηνύματα.
Ο Παύλος Χαϊκάλης προσχωρεί στο κόμμα του Πάνου Καμμένου
Στα εγκαίνια των γραφείων του κόμματος του Πάνου Καμμένου παραβρέθηκε χτες ο δημοφιλής ηθοποιός Παύλος Χαϊκάλης, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κατέβει στις επερχόμενες εκλογές ως υποψήφιος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε κάποια από τις τρεις εκλογικές περιφέρειες της Αττικής.

Τη φημολογία εντείνει και η φιλία που συνδέει τον ηθοποιό με τον μέχρι πρότινος γραμματέα του συνδικαλιστικού οργάνου της ΝΔ, Γιάννη Μανώλη, ο οποίος πλέον ανήκει στους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο τραγουδιστής Στέλιος Διονυσίου ετοιμάζεται να πει το μεγάλο «ναι» και να κατέβει ως υποψήφιος του κόμματος στη Β'Αθήνας.
Ελπίζω μόνο να μην γίνει το κόμμα των σελεμπριτις, όπως έκανε και το ΛΑΟΣ! :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,088 μηνύματα.
Είναι κανένας που ακόμα πιστεύει ότι οι ανεξάρτητοι Έλληνες είναι ανεξάρτητοι
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

akritas

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο akritas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 231 μηνύματα.
Το επιτόκιο της ΕΚΤ, που υποτίθεται ότι είναι κοινή Τράπεζα των Κρατών Μελών, δανείζει με 1% επιτόκιο. Από πού και ως πού να πρέπει να μεσολαβεί μια άλλη Τράπεζα και να μας φορτώνει 5%-6% περισσότερους τόκους!
Αυτό είναι έωλο και δεν μπορείς να πεις με τον τσαμπουκά την στιγμή που είσαι σε αδυναμία. Μπορείς να το προτείνεις ως εξής και στο πλαίσιο μιας ελληνικής ατζέντας για την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λισαβόνας, θα μπορούσαν να επιδιωχθούν οι παρακάτω αλλαγές:

1) Να καθοριστεί ρητά το δικαίωμα των κρατών-μελών της ΕΕ να δανείζονται απευθείας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με επιτόκιο που σήμερα κυμαίνεται στα επίπεδα του 1,25%. Η λύση αυτή θα οδηγούσε σε σύντομο διάστημα σε μια άνετη και χαμηλού κόστους αναχρηματοδότηση των υπέρογκων τόκων που υποχρεώνονται να καταβάλλουν ετησίως οι υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης και έτσι θα εγκαινιαζόταν μια διαφορετική εποχή για τη διαχείριση του δημόσιου χρέους στην ΕΕ.

2) Για να γινόταν όμως αυτό με τη μέγιστη νομική ασφάλεια και προκειμένου να μην υπήρχαν στην πορεία νομικές αμφισβητήσεις, θα έπρεπε η ΕΕ να προχωρήσει σε αναθεώρηση και του άρθρου 123 (Συνθήκη Λισαβόνας), το οποίο απαγορεύει τις υπεραναλήψεις και λοιπές πιστωτικές διευκολύνσεις από την ΕΚΤ προς τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Καθώς, όμως, δεν έγιναν αυτά, ο ΕΜΣ που διαμορφώθηκε με βάση το σχεδιασμένο «γερμανικό κουστούμι» στην ουσία θα αποτελέσει ένα οιονεί Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, το οποίο θα λειτουργεί όπως περίπου το ΔΝΤ και θα επιβάλλει Μνημόνια στις υπό «διάσωση» χώρες, τοκογλυφικά επιτόκια, αλλά και «ελεγχόμενη πτώχευση».

Το παραπάνω το αφιερώνω στον Γεωργιάδη για τις μπούρδες που έλεγε για τον Μαριά, σήμερα το μεσημέρι. Γιατί αυτά είναι μέρος των προτάσεων του Μαριά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rebel1

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Rebel1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 966 μηνύματα.
Ωραιες οι ιδεες του Καμμενου.Αλλα δε ξερω κατα ποσο θα τις υποστιρηξει σε περιπτωση που κανει κυβερνηση.Δε νομιζω πως και ο Παπανδρεου ηθελε να επιλεξει αυτο το δρομο και να τον βριζει ολη η Ελλαδα,απο καπου πιεστηκε ωστε να ακολουθησει το δρομο του ΔΝΤ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ψαραδέλλη

Διάσημο μέλος

Η Ψαραδέλλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,030 μηνύματα.
Ρε σεις δεν τα παω και πολυ καλα με τα οικονομικα θεματα για να μιλησω τελειως επιστημονικα αλλα εχω μια απορια. Πολυ ωραια αυτα που λεει ο Καμμενος αλλα κατα ποσο μπορουν να εφαρμοστουν οσον αφορα το δανεισμο απο Ρωσια, Ισραηλ κτλ; Θελω να πω θα μας αφησουν οι εταιροι μας να δανειστουμε απο αλλες χωρες αυτη τη στιγμη; Τα μνημονια που υπογραφουμε δεν ειναι δεσμευτικα; Κατα ποσο μπορεις να "σπασεις" αυτες τις δανειακες συμβασεις και να πεις σταματαω να σας πληρωνω και θα δανειστω απο αλλου με χαμηλοτερο επιτοκιο;Αυτο δεν επρεπε να γινει απο την αρχη; Πριν υπογραψουμε οτιδηποτε με την ΕΚΤ ;Τωρα δεν ειναι λιγο αργα; Απο τη στιγμη που υπογραψαμε, πρεπει να τα πληρωσουμε. Ετσι δεν ειναι; Ειναι σαν καποιος πχ να παιρνει απο μια τραπεζα ενα στεγαστικο δανειο και στην πορεια να ανακαλυπτει μια αλλη τραπεζα που της προσφερει πιο ευνοικους ορους. Τι θα πει στην πρωτη τραπεζα; Σταματαω να σε πληρωνω γιατι βρηκα αλλου καλυτερα και η τραπεζα θα το δεχθει; Δε νομιζω.Θα πει στον δανειοληπτη, ας προσεχες. Ξεχρεωσε πρωτα εμας και μετα κανε ο,τι θες...Αληθεια, ετσι το βλεπω εγω το θεμα. Και απο την αλλη αυτες οι χωρες Ρωσια, Ισραηλ κτλ δε θα ζητανε και αυτες τα δικα τους ανταλλαγματα ή απο την καλη τους την καρδια θα μας δανεισουν με πιο ευνοικους ορους ;Λογικα και αυτες κατι θα εχουν βαλει στο ματι να αρπαξουν απο την Ελλαδα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DreamsRevenge

Περιβόητο μέλος

Η DreamsRevenge αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,757 μηνύματα.
Βρήκα στο Βήμα σε σχετικό άρθρο το πρόγραμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων όπως αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και δόθηκε προς διαβούλευση.

Νομίζω ότι είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε τί λέει, πώς το λέει και κυρίως εάν αυτά που λέει μπορούν να είναι βιώσιμα και εφικτά με βάση όσα ξέρουμε μέχρι τώρα και όσα μας υπαγορεύει η πανδαμάτωρ κοινή λογική...




 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

  • anexartitoiellines_program_diavouleusi.pdf
    341.4 KB · Εμφανίσεις: 380

Zed

Διάσημο μέλος

Ο Zed αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται IT και μας γράφει απο Ηλιούπολη (Αττική). Έχει γράψει 2,488 μηνύματα.
Ρε σεις δεν τα παω και πολυ καλα με τα οικονομικα θεματα για να μιλησω τελειως επιστημονικα αλλα εχω μια απορια. Πολυ ωραια αυτα που λεει ο Καμμενος αλλα κατα ποσο μπορουν να εφαρμοστουν οσον αφορα το δανεισμο απο Ρωσια, Ισραηλ κτλ; Θελω να πω θα μας αφησουν οι εταιροι μας να δανειστουμε απο αλλες χωρες αυτη τη στιγμη; Τα μνημονια που υπογραφουμε δεν ειναι δεσμευτικα; Κατα ποσο μπορεις να "σπασεις" αυτες τις δανειακες συμβασεις και να πεις σταματαω να σας πληρωνω και θα δανειστω απο αλλου με χαμηλοτερο επιτοκιο;Αυτο δεν επρεπε να γινει απο την αρχη; Πριν υπογραψουμε οτιδηποτε με την ΕΚΤ ;Τωρα δεν ειναι λιγο αργα; Απο τη στιγμη που υπογραψαμε, πρεπει να τα πληρωσουμε. Ετσι δεν ειναι; Ειναι σαν καποιος πχ να παιρνει απο μια τραπεζα ενα στεγαστικο δανειο και στην πορεια να ανακαλυπτει μια αλλη τραπεζα που της προσφερει πιο ευνοικους ορους. Τι θα πει στην πρωτη τραπεζα; Σταματαω να σε πληρωνω γιατι βρηκα αλλου καλυτερα και η τραπεζα θα το δεχθει; Δε νομιζω.Θα πει στον δανειοληπτη, ας προσεχες. Ξεχρεωσε πρωτα εμας και μετα κανε ο,τι θες...Αληθεια, ετσι το βλεπω εγω το θεμα. Και απο την αλλη αυτες οι χωρες Ρωσια, Ισραηλ κτλ δε θα ζητανε και αυτες τα δικα τους ανταλλαγματα ή απο την καλη τους την καρδια θα μας δανεισουν με πιο ευνοικους ορους ;Λογικα και αυτες κατι θα εχουν βαλει στο ματι να αρπαξουν απο την Ελλαδα.

Πω ρε δουλοπρέπεια. Φυσικά και γίνεται, το θέμα είναι αν ο Καμμένος θα επιμείνει ή θα υποχωρήσει σε απειλές τύπου πολέμου, σου καθαρίζουμε την οικογένεια και τα σχετικά.
Αντάλλαγμα για Ρωσία και άλλες χώρες; Μα όταν τους λες ότι σου δίνω την εκμετάλλευση του τάδε ορυκτού πλούτου πχ και μου πληρώνεις τόσα, δεν δίνεις αντάλλαγμα; Δεν βοηθάνε από την καλή τους την καρδιά.

Ωραιες οι ιδεες του Καμμενου.Αλλα δε ξερω κατα ποσο θα τις υποστιρηξει σε περιπτωση που κανει κυβερνηση.Δε νομιζω πως και ο Παπανδρεου ηθελε να επιλεξει αυτο το δρομο και να τον βριζει ολη η Ελλαδα,απο καπου πιεστηκε ωστε να ακολουθησει το δρομο του ΔΝΤ.

Καθόλου δεν πιέστηκε, το είχε συμφωνήσει από πριν. Ξέρεις έχει διαφορά το υποχωρώ μπροστά σε απειλές από το να τα έχω κανονίσει πριν καν αναλάβω πρωθυπουργός.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ψαραδέλλη

Διάσημο μέλος

Η Ψαραδέλλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,030 μηνύματα.
Πω ρε δουλοπρέπεια.

Κατσε ρε συ.Τι δουλοπρεπεια; Τοσο καλα γνωριζεις τα πραγματα; Εχουμε ξαναζησει στο παρελθον παρομοιες καταστασεις για να ξερω; Πρωτη φορα μπηκαν στη ζωη μας το ΔΝΤ, οικοι αξιολογησης, spreads κτλ. Τι ειμαι οικονομολογος; Δεν ειμαι ειδικος για αυτο ρωτησα. Απο τη στιγμη που μια χωρα μπαινει στο ΔΝΤ μπορει ετσι απλα να βγει;Εσενα μπορει να σου φαινεται δουλοπρεπης η απορια μου αλλα εμενα ως εκει φτανει η νοημοσυνη μου. Τι να κανουμε τωρα;

Φυσικά και γίνεται, το θέμα είναι αν ο Καμμένος θα επιμείνει ή θα υποχωρήσει σε απειλές τύπου πολέμου, σου καθαρίζουμε την οικογένεια και τα σχετικά.

Πραγματικα εσυ τι λες οτι θα κανει; Θα προταξει τα στηθη του για να σωσει τη χωρα;Γιατι εκ του ασφαλους ο καθενας μπορει να λεει ο,τι θελει. Απο ψευδοηρωισμους αλλο τιποτα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Zed

Διάσημο μέλος

Ο Zed αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται IT και μας γράφει απο Ηλιούπολη (Αττική). Έχει γράψει 2,488 μηνύματα.
Κατσε ρε συ.Τι δουλοπρεπεια; Τοσο καλα γνωριζεις τα πραγματα; Εχουμε ξαναζησει στο παρελθον παρομοιες καταστασεις για να ξερω; Πρωτη φορα μπηκαν στη ζωη μας το ΔΝΤ, οικοι αξιολογησης, spreads κτλ. Τι ειμαι οικονομολογος; Δεν ειμαι ειδικος για αυτο ρωτησα. Απο τη στιγμη που μια χωρα μπαινει στο ΔΝΤ μπορει ετσι απλα να βγει;Εσενα μπορει να σου φαινεται δουλοπρεπης η απορια μου αλλα εμενα ως εκει φτανει η νοημοσυνη μου. Τι να κανουμε τωρα;



Πραγματικα εσυ τι λες οτι θα κανει; Θα προταξει τα στηθη του για να σωσει τη χωρα;Γιατι εκ του ασφαλους ο καθενας μπορει να λεει ο,τι θελει. Απο ψευδοηρωισμους αλλο τιποτα.

Γι' αυτό έβαλα διαζευκτικό "ή".

Δεν χρειάζεται να ξέρεις τίποτα από όλα αυτά για να αρνηθείς κάτι το οποίο είναι παράνομο...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Aπλώς πληροφοριακά το μνημόνιο είναι εντελώς παράνομο ως κατάφωρα αντισυνταγματικό καταρχάς διότι ψηφίστηκε από κυβέρνηση που ΔΕΝ είχε την λαική εντολή να ψηφίσει για αυτό. Αυτό ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ αρκεί και μόνο για να ακυρωθεί. Να μην αναφέρω καν για την καταχρηστικότητα και την επάχθεια των όσων μας δεσμεύει να κάνουμε και άλλα λοιπά λογικά πλην όμως μη εφαρμόσιμα στην χώρα του παραλόγου που ζούμε πλέον στην οποία το Σύνταγμα έχει καταντήσει κωλόχαρτο στην καλύτερη. Συνεπώς ο οποιοσδήποτε βρεθεί στην εξουσία μπορεί άνετα να αρνηθεί να το εφαρμόσει, αν έχει φυσικά τα κότσια για κάτι τέτοιο..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

MakingMirrors

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Ντένια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φιλόλογος ξένων γλωσσών. Έχει γράψει 188 μηνύματα.
:lock: Ενδιαφέρουσα η οπτική σου οραλί :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ψαραδέλλη

Διάσημο μέλος

Η Ψαραδέλλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,030 μηνύματα.
Aπλώς πληροφοριακά το μνημόνιο είναι εντελώς παράνομο ως κατάφωρα αντισυνταγματικό καταρχάς διότι ψηφίστηκε από κυβέρνηση που ΔΕΝ είχε την λαική εντολή να ψηφίσει για αυτό. Αυτό ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ αρκεί και μόνο για να ακυρωθεί.

Δυο λεπτα ρε παιδια. Η αποφαση για να μπουμε στο ΔΝΤ δεν παρθηκε απο τον Παπανδρεου; Το πρωτο μνημονιο δεν υπογραφθηκε απο αυτον; Θεωρητικα δεν ειχε λαικη εντολη; Ή θυμαμαι κατι λαθος ;Αυτο που λες ισχυει απο Παπαδημο και μετα. Ετσι δεν ειναι;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πατρεύς

Περιβόητο μέλος

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών, επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ρέθυμνο (Ρέθυμνο). Έχει γράψει 5,268 μηνύματα.
Στὴν ἀρχὴ εἶχα ἐνθουσιασθεῖ κάπως μὲ αὐτὰ τὰ ὁποῖα ἔλεγε ὁ Καμμένος. Σταδιακὰ ὅμως τολμῶ νὰ πῶ ὅτι ὁ ἐνθουσιασμός μου αὐτὸς ξεφούσκωσε ὅταν τὸ κόμμα ποὺ ἵδρυσε δημιουργήθηκε οὐσιαστικὰ ἀπὸ ὅλα τὰ ἀπομεινάρια τῆς Ν.Δ. καὶ ὅταν ἄρχισε νὰ μιλᾷ γιὰ συνεργασία μὲ τὸν Τσίπρα καὶ φλερτάρισε μὲ τὸν Καζάκη (ἔχω γράψει σὲ ἄλλα θέματα τὴ γνώμη μου γιὰ τὸν Καζάκη).

Πλέον εἶμαι πολὺ πιὸ ἐπιφυλακτικὸς μὲ αὐτὸ τὸ κόμμα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

MakingMirrors

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Ντένια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φιλόλογος ξένων γλωσσών. Έχει γράψει 188 μηνύματα.
οι ανεξαρτητοι ελληνες ειναι το πιο λαικιστικο κομμα της μεταπολιτευσης
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Zed

Διάσημο μέλος

Ο Zed αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται IT και μας γράφει απο Ηλιούπολη (Αττική). Έχει γράψει 2,488 μηνύματα.
καὶ ὅταν ἄρχισε νὰ μιλᾷ γιὰ συνεργασία μὲ τὸν Τσίπρα καὶ φλερτάρισε μὲ τὸν Καζάκη (ἔχω γράψει σὲ ἄλλα θέματα τὴ γνώμη μου γιὰ τὸν Καζάκη).

Μπορείς να μου λινκάρεις πλζ; Δηλαδή ο Καζάκης σε ενοχλεί περισσότερο από τον Τσίπρα ή τους άλλους της νδ?!

Άμα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι το πιο λαϊκίστικο κόμμα, το κκε δηλαδή τι είναι, που προσπαθεί να πείσει τους κακόμοιρους ότι θα φέρει τον κομμουνισμό;!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 27,502 μηνύματα.
Πρωτη φορα μπηκαν στη ζωη μας το ΔΝΤ, οικοι αξιολογησης, spreads κτλ. Τι ειμαι οικονομολογος; Δεν ειμαι ειδικος για αυτο ρωτησα. Απο τη στιγμη που μια χωρα μπαινει στο ΔΝΤ μπορει ετσι απλα να βγει;Εσενα μπορει να σου φαινεται δουλοπρεπης η απορια μου αλλα εμενα ως εκει φτανει η νοημοσυνη μου. Τι να κανουμε τωρα;

Αυτή είναι η μισή αλήθεια...

Η αλήθεια είναι ότι το ΔΝΤ μπορεί να το μάθαμε το 2010, αλλά τα spreads και τους οίκους αξιολόγησης τους γνωρίζαμε από το 1994. Εαν προσέξει κανείς τις αξιολογήσεις από τη Moody's αλλά και τη Fitch, θα διαπιστώσει ότι οι θετικές αξιολογήσεις-αναβαθμίσεις άρχισαν πρακτικά με την πρώτη κυβέρνηση Σημίτη το 1996 και άρχισε να διαφαίνεται η κατρακύλα στη δεύτερη θητεία Σημίτη, όταν πλέον είχαμε κλειδώσει τη συμμετοχή μας στην ΟΝΕ, όπου από τότε (2002 -....) διεμήνυαν οι οίκοι αξιολόγησης ότι τα πράγματα δεν προβλέπονται καλά με τα ελλείματα και τη διόγκωση του δημοσίου χρέους (384% των εξωτερικών εισπράξεων με έλλειμα γενικής κυβέρνησης 5+% από τότε!)

Το κλού της υπόθεσης; Η χώρα άμα ήταν εκτός Ευρώ θα είχε μικρότερη βαθμολογία από τους οίκους, άρα μεγαλύτερα επιτόκια δανεισμού και το τσιμπούκι θα είχε ξεκινήσει νωρίτερα, όσο θα ήμασταν σε δικό μας νόμισμα και θα μπορούσαμε έστω κάτι ψιλά να κάνουμε. Τόσα χρόνια όμως μες το Ευρώ αυξάναμε το εξωτερικό μας χρέος τραγικά, ενώ η παρουσία μας στην Ευρωζώνη μας επέτρεπε να είμαστε σε υψηλή διαβάθμιση στις αξιολογήσεις.

Μαζευόταν η κοπριά κάτω από το χαλί σα βουνό κι εμείς νομίζαμε ότι ψηλώναμε από μπόι.

Και μη νομίζετε ότι τώρα αν κόψουμε Δραχμή θα πάμε απαραίτητα καλά. Μόνο τα εσωτερικά δάνεια θα μπορούμε να πληρώσουμε, κι αυτά όσοι έχουν Ευρώ στην κατοχή τους ΜΕΤΑ την αλλαγή νομίσματος (για να επωφεληθούν από την υπερτίμηση του Ευρώ και να δώσουν λιγότερα Ευρώ για το ίδιο δραχμικό χρέος πχ. στην τράπεζα για ένα αμάξι.). Κατα τ' άλλα όλα τα άλλα νούμερα θα εκτιναχθούν σε δυσθεώρητα ύψη και δε θα έχουμε περιθώριο ούτε να αναπνεύσουμε.


Κύρηξη του χρέους ως επαχθές και γειά σας! (τράβα να το κάνεις με Αγγλικό Δίκαιο τώρα)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

love_angel

Επιφανές μέλος

Η vik-vik! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών, επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αρφαρά (Μεσσηνία). Έχει γράψει 11,721 μηνύματα.
Κουίκ: «Εμείς θα κυβερνήσουμε»
«Εμείς θα κυβερνήσουμε» δήλωσε από τη Λάρισα, ο εκπρόσωπος τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Τέρενς Κουίκ, μιλώντας παρουσία πλήθους στελεχών από ολόκληρη τη Θεσσαλία.

«Αντί να παραχωρήσουμε οποιαδήποτε ψήφο....
εμπιστοσύνης σε όποια πολιτική δύναμη θεωρεί πως μπορεί να κυβερνήσει, εμείς ζητάμε την ψήφο εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού, για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας.

Οι διαχωριστικές γραμμές που στηρίζονταν σε συγκεκριμένους χρωματισμούς, πλέον δεν υπάρχουν. Μπορεί κάποιοι να το ακούνε και να χαμογελάνε, αλλά λέω πως εμείς δημιουργηθήκαμε για να κυβερνήσουμε».

Αυτό υποστήριξε, μιλώντας πρώτα στους δημοσιογράφους και μετά σε πλήθος στελεχών των Ανεξάρτητων Ελλήνων από ολόκληρη την Θεσσαλία, ο εκπρόσωπος τύπου του κινήματος κ. Τέρενς Κουίκ.

«Όχι» σε μετεκλογική συνεργασία με τα κόμματα των μνημονίων

Ο κ. Κουίκ απέκλεισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο οποιαδήποτε μετεκλογική συνεργασία με «τα κόμματα που υπέγραψαν τα μνημόνια και υποδούλωσαν τη χώρα. Όσοι ξεπούλησαν τη χώρα δεν μπορούν να προσδοκούν τίποτα από μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζουν πολλά»

Διευκρινήσεις έδωσε και για τις δηλώσεις του κ. Καμμένου, ο οποίος είχε υποστηρίξει πως το οικονομικό σκέλος της πρότασης των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα μπορούσε να οδηγήσει σε συνομιλία με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Όταν ο εχθρός είναι κοινός και πας στον πόλεμο, δεν σ’ ενδιαφέρει αν κάποιος πολεμά με πιστόλια κι άλλος με αεροπλάνα.

Σ’ ενδιαφέρει να νικήσεις τον εχθρό. Και ο εχθρός είναι, όλοι όσοι ξεπούλησαν τη χώρα στη νέα τάξη πραγμάτων και στους παγκόσμιους τοκογλύφους. Υπάρχουν όντως κάποιες κοινές συνισταμένες στο οικονομικό μας πρόγραμμα με αυτό του ΣΥΡΙΖΑ.

Από κει και πέρα έχουμε εκ διαμέτρων αντίθετες αντιλήψεις για μια σειρά ζητημάτων, και μάλιστα πολύ κρίσιμων για μας, όπως τα εθνικά μας θέματα, το μεταναστευτικό, οι σχέσεις μας με την Τουρκία κ.α. Εμείς έχουμε ως οδηγό μας το περήφανο «Όχι» του Τάσου Παπαδόπουλου, το οποίο επέτρεψε στην Κύπρο να αναπνέει ελεύθερη».

«Αύριο στο διαδίκτυο το κυβερνητικό μας πρόγραμμα»

Ο κ. Κουίκ ενημέρωσε πως αύριο το πρωί στις 7 θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο, σε δημόσια διαβούλευση, το «κυβερνητικό», όπως το χαρακτήρισε, πρόγραμμα του κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, και το οποίο αφού «ζυμωθεί» και οριστικοποιηθεί θα αποτελέσει τη βάση για οποιαδήποτε συζήτηση.

«Τέλος στα προνόμια των βουλευτών- δήμευση των περιουσιών όσων ευθύνονται για την κλοπή της χώρας »

«Η πρώτη κίνηση που θα πρέπει να γίνει αμέσως, και αυτό είναι μια ξεκάθαρη δέσμευση των Ανεξάρτητων Ελλήνων προς τον ελληνικό λαό, είναι η δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του χρέους, για να μάθουμε επιτέλους ποιο είναι το χρέος μας, πως προέκυψε, και ποιο κομμάτι του είναι παράνομο.

Από κει και πέρα εμείς μιλούμε για απόδοση ευθυνών, δήμευση των προσωπικών περιουσιών όλων όσων ευθύνονται για την κλοπή της περιουσίας του ελληνικού λαού και επιστροφής αυτών πίσω στο κράτος και κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ασυλίας των βουλευτών, καθώς και κάθε προνομίου για τους βουλευτές», τόνισε ο κ, Κουίκ.

«Γερμανικές αποζημιώσεις»

«Θα πρέπει οι γερμανικές αποζημιώσεις να εγγραφούν στον προϋπολογισμό του κράτους. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας και αυτή είναι μια ακόμη δέσμευση προς τον λαό της πατρίδας μας».

«Όχι στα στρατόπεδα λαθρομεταναστών»

«Είμαστε αντίθετοι με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των παράνομων μεταναστών. Το τεράστιο αυτό θέμα, το οποίο για μας αποτελεί ζήτημα εθνικής ασφάλειας, τίθεται ξαφνικά στην ατζέντα της συζήτησης από τους ίδιους ανθρώπους που το δημιούργησαν, απλά και μόνο για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από τα πραγματικά προβλήματα: την φτώχεια, την εξαθλίωση, την πείνα, τα δάνεια, την ανεργία, το άγχος.

Σύμμαχός μας είναι η άποψη που εξέφρασε ο αρμόδιος Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο οποίος υποστήριξε πρόσφατα πως δεν αποτελεί λύση ο εγκλεισμός των λαθρομεταναστών σε στρατόπεδα. Ζητούμε την κατάργηση της συνθήκης «Δουβλίνο ΙΙ» και καλούμε την Ευρώπη να αγκαλιάσει το πρόβλημα, γιατί είναι ένα πρόβλημα που αφορά όλη τη χώρα. Εμείς δεν δεχόμαστε να είναι η Ελλάδα η χωματερή αυτών των ψυχών».

Τέλος ο εκπρόσωπος τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, παρουσίασε τους 13 βασικούς άξονες των θέσεων του κόμματός για να συζητηθούν από τα παρευρισκόμενα στελέχη. Αυτοί είναι:

1. Άρση ασυλίας βουλευτών
2. Απόδοση ευθυνών
3. Μη κυβερνητική συνεργασία
4. Εθνική Αντιπρόταση
5. «Όχι» στο μνημόνιο
6. Ευρώπη-Ευρώ
7. Γερμανικές αποζημιώσεις
8. Τιτλοποίηση
9. Οικονομική στήριξη
10. Κοινοβουλευτική Ομάδα
11. Αυτό-οργάνωση Προεκλογικός αγώνας
12. Γεωργία-Ναυτιλία-Τουρισμός
13. Άμυνα –Εθνικά θέματα
Larissanet
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

akritas

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο akritas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 231 μηνύματα.
Ρε σεις δεν τα παω και πολυ καλα με τα οικονομικα θεματα για να μιλησω τελειως επιστημονικα αλλα εχω μια απορια. Πολυ ωραια αυτα που λεει ο Καμμενος αλλα κατα ποσο μπορουν να εφαρμοστουν οσον αφορα το δανεισμο απο Ρωσια, Ισραηλ κτλ; Θελω να πω θα μας αφησουν οι εταιροι μας να δανειστουμε απο αλλες χωρες αυτη τη στιγμη; Τα μνημονια που υπογραφουμε δεν ειναι δεσμευτικα; Κατα ποσο μπορεις να "σπασεις" αυτες τις δανειακες συμβασεις και να πεις σταματαω να σας πληρωνω και θα δανειστω απο αλλου με χαμηλοτερο επιτοκιο;Αυτο δεν επρεπε να γινει απο την αρχη; Πριν υπογραψουμε οτιδηποτε με την ΕΚΤ ;Τωρα δεν ειναι λιγο αργα; Απο τη στιγμη που υπογραψαμε, πρεπει να τα πληρωσουμε. Ετσι δεν ειναι; Ειναι σαν καποιος πχ να παιρνει απο μια τραπεζα ενα στεγαστικο δανειο και στην πορεια να ανακαλυπτει μια αλλη τραπεζα που της προσφερει πιο ευνοικους ορους. Τι θα πει στην πρωτη τραπεζα; Σταματαω να σε πληρωνω γιατι βρηκα αλλου καλυτερα και η τραπεζα θα το δεχθει; Δε νομιζω.Θα πει στον δανειοληπτη, ας προσεχες. Ξεχρεωσε πρωτα εμας και μετα κανε ο,τι θες...Αληθεια, ετσι το βλεπω εγω το θεμα. Και απο την αλλη αυτες οι χωρες Ρωσια, Ισραηλ κτλ δε θα ζητανε και αυτες τα δικα τους ανταλλαγματα ή απο την καλη τους την καρδια θα μας δανεισουν με πιο ευνοικους ορους ;Λογικα και αυτες κατι θα εχουν βαλει στο ματι να αρπαξουν απο την Ελλαδα.
Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι οικονομικό. Είναι, πρωτίστως , πολιτικό.
Το οικονομικό πρόβλημα έδειξε την γύμνια όχι μόνο του Ελληνικού πολιτικού συστήματος αλλά και του Ευρωπαϊκού.
Π.χ.:ουδεμία Ελληνική πολτική βούληση για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Και πως;
Εδώ συμφώνησαν με την SIEMENS , τα ίδια πολιτικά κόμματα που τα έπαιρναν από αυτήν.
Γι'αυτό εάν δεν διαπραγματευτείς σοβαρά και όχι τύπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΑΕ, τότε πας πλώρη για το ολοκαύτωμα. Διότι όπου μπαίνει το ΔΝΤ, στο τέλος έχουμε ολοκαύτωμα.
Ήδη απωλέσαμε δύο μεγάλα διαπραγματευτικά χαρτιά: το δίκαιο των ομολόγων και την έκθεση των ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων από τα ελληνικά τοξικά ομόλογα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,796 μηνύματα.
Ήδη απωλέσαμε δύο μεγάλα διαπραγματευτικά χαρτιά: το δίκαιο των ομολόγων και την έκθεση των ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων από τα ελληνικά τοξικά ομόλογα.

Είναι σίγουρο ότι με αυτή την πολιτική δεν έχει νόημα καν η διαπραγμάτευση. Το δίκαιο των ομολόγων ναι μεν έχει μετατραπεί σε αγγλικό αλλά αν το δεις πρακτικά, για να ρευστοποιηθεί θα πρέπει να γίνει ένας μικρός πόλεμος εκτός και αν βάλουν χέρι κατευθείαν στον ελληνικό χρυσό που βρίσκεται σε αγγλικές και ελβετικές τράπεζες. Οποιαδήποτε στιγμή πεις, δεν μπορώ να σας πληρώσω τώρα ελάτε να τα βρούμε, αμέσως μετατοπίζεις το πρόβλημα σε αυτούς.

Αν παράλληλα πεις ότι αναγνωρίζω χρέη ύψους Χ, τότε θα πρέπει οι υπόλοιποι νομικά να αποδείξουν ότι 1) τα Υ χρέη υπάρχουν και 2) δεν είναι απεχθή. Το παγκόσμιο δίκαιο είναι υπεράνω οποιουδήποτε αγγλικού ή ελληνικού.

Όσο αναφορά την έκθεση στα τοξικά ελληνικά ομόλογα, το μόνο που έχει αλλάξει είναι ότι ένα μεγάλο μέρος έφυγε από την πλάτη των τραπεζών για τις πλάτες των Ευρωπαϊκών λαών, στο σύνολό τους. Το ίδιο συμβαίνει και θα συμβεί όχι μόνο με τα ελληνικά χρέη, αλλά και τα ισπανικά, και τα ιταλικά ακόμα και τα γερμανικά. Ζούμε την εποχή της τραπεζοκρατίας. Όλα γίνονται προς το συμφέρον τους μέχρι η φούσκα που τροφοδοτούν με αέρα κοπανιστό ξανά και ξανά, σκάσει μια και καλή.

Αυτή η εξέλιξη θα μας οδηγήσει νομοτελειακά σε έναν στημένο πόλεμο. Η διαφορά με άλλες εποχές είναι ότι η ανθρώπινη επικοινωνία και ομοψυχία είναι κατά πολύ πιο δυνατή, που σημαίνει ότι το κόλπο για να ξαναστηθεί θα απαιτήσει τεράστιους πόρους που ακόμα και όλοι οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο να ενωθούν μαζί, δεν έχουν να διαθέσουν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top