Τυρόπιτα για κόρες ακαμάτρες και γιους μαμαδοαναθρεμένους

Μελιώ

Δραστήριο μέλος

Η -Το Νου Σου Στην- Αμέλεια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 695 μηνύματα.
Τυρόπιτα για κόρες ακαμάτρες και γιους μαμαδοαναθρεμένους

Επειδή σήμερις ξύπνησε η Βέφα μέσα μου :P είπα να ρίξω μια συνταγή ... για
την πιο εύκολη τυρόπιτα στον κόσμο που μπορεί να φτιαχτεί άαανετα και από τον πλέον άσχετο περί μαγειρικής έχουμε και λέμε λοιπόν .. για να έχουμε και να τρώμε μετα ...


Υλικά

1/2 κιλό φύλλο κρούστας
800 γρ φέτα λειωμένη με πηρούνι
αυγά .. εδώ είναι ένα θέμα διότι εγώ βάζω ένα άντε το πολύ δυο άμα θέτε όμως βάλτε και παραπάνω , για ένα γερό πάρτι χοληστερίνης
λάδι .. όσο θέτε ένα φλιτζάνι οπωσδήποτε θα το χρειαστείτε
1 ποτήρι του νερού αδιάλυτο γάλα εβαπορέ
1 ποτήρι του νερού σόδα ( ναι καλέ αυτή που πίνετε για να χωνέψετε μετά από τα πιτόγυρα )


Εντάξει στήσατε τα υλικά στον πάγκο ?
Ξεκινάμε λοιπόν ...
Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τουλάχιστον 4 φύλλα τα οποία και λαδώνουμε επίσης , στη συνέχεια σκορπάμε λίγη από τη τριμμένη φέτα .... και εδώ έρχεται το μυστικό του πράγματος ... το επόμενο φύλλο δεεεεν το στρώνουμε σαν νυφιάτικο κρεβάτι μα σαν ξέστρωτο σεντόνι , ξεύρετε πως είναι το κατωσέντονο μετά από σεχςςς ?? Ένα τέτοιο πράγμα ...:P

Ρίχνουμε πάλι από πάνω τριμμένη φέτα και ξανά το επόμενο φύλλο τσαλακωμένο , και ξανά μανα φέτα και ξανα μανα φύλλο τσαλακωμένο μέχρι να φτάσουμε στα τελευταία 4 φύλλα άντε 5 το πολύ όπου θα μας έχει τελειώσει και η φέτα ,Τα οποία και στρώνουμε καθωσπρέπει και καλοσιδερωμένα .
Πάμε τώρα στο φινάλε ..

Χαράζουμε την πίτα ίσαμε τον πάτο και σε όσα κομμάτια θέλουμε να μας βγει ...δεν θέλω τσιγγουνιές , πλούσια να'ναι τα κομμάτια όχι τσουρούτικα .:P
Παίρνουμε μετά μια γαβάθα καλή ώρα σαν αυτές που τρώμε ποπ-κορν όταν βλέπουμε διβιδι και ρίχνουμε μέσα το γάλα , τα αυγά χτυπημένα και στο τέλος τη σόδα ....
Εδώ το πράγμα θα αφρίσει ,θα ξαφρίσει , προσοχή ελαφρώς μην τα κάνετε μαντάρα και στο καπάκι ρίχνουμε το υγρό πυρ στο ταψί , φροντίστε να πάει σε όλη την επιφάνεια της πίτας , κατόπιν πετάξτε το ταψί στο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου ή λίγο παραπάνω και σε καμιά ωρίτσα ( ανάλογα τον φούρνο ) ανοίξτε καμιά μπυρίτσα και ... ποιος είδε την τυροπιτος και δεν την εξαφάνισεεε :D
* * *

Η συγκεκριμένη πίτα φουσκώνει πολύυυ και γίνεται φοβερή , αφράτη και λαχταριστή και μόνο απο την όψη θες να φας όοοολο το ταψί ....:D





Μικρά μυστικά για τυροπιτοφάγους :popcorn:

Όποια συνταγή τυρόπιτας κι αν φτιάξετε καλό είναι να μην βάλετε επιπλέον αλάτι γιατί η φέτα είναι αλμυρό τυρί και θα λυσσσιάξετε , επίσης όταν σκορπάτε τη φέτα ρίχνετε και λίγο πιπεράκι .
Στη συνταγή που έδωσα μπορείτε το πιπέρι να το βάλετε στο υγρό μείγμα οπότε θα πάει παντού

Λίγη μπεσαμέλ μέσα σε οποιαδήποτε συνταγή τυρόπιτας την κάνει πιο αφράτη και θυμίζει τις γαλικού τύπου ετοιματζίδικες τυρόπιτες που τρώμε στα ταχυφαγεία .( πςς γειά σου ρε χατζηνικολάου :P)
Όσοι είστε της διαίτης μπορείτε να αντικαταστείσετε τη φέτα με μυζήθρα ή ανθότυρο ( εδώ οι Κρητικοί ας μου θυμίσουν τη διαφορά , γιατί έχουν θέμα με το ανθότυρο ... πως έχουν θέμα οι σαλονικείς με το καλαμάκι και το σουβλάκι ? ένα τέτοιο πράγμα )

Καλή όρεξη !:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top