Τι κάνουμε τις πατάτες που περίσσεψαν

Noisette

Περιβόητο μέλος

Η Φωτεινός Θάλαμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Συντάκτης και μας γράφει απο Νότιος Αμερική (Αμερική). Έχει γράψει 4,754 μηνύματα.
Έχεις πατάτες μαγειρεμένες;

Έχεις πατάτες που δεν ξέρεις τί να τις κάνεις;

Έχεις πατάτες που είσαι έτοιμος να τις πετάξεις;


Ε λοιπόν η Μάρω έχει την λύση!


Λιώσε τις πατάτες, πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, αυγό, τυρί και ανακάτεψε τα!

Το μείγμα σου είναι έτοιμο! Πάρε ένα κουτάλι μικρό γεμισέ το με το μείγμα σου, τοποθέτησε το στο χέρι σου και ξεκίνα να πλάθεις. Μόλις το πλάσεις στο επιθυμητό σχήμα κάντο μία βουτιά σε ένα πιάτο με σπασμένη φρυγανιά.

Και τώρα...Δυο είδη ψησίματος υπάρχουν. Ο λιπαρός για όσους αρέσκονται στα λίπη και στα λάδια και ο τρόπον τινά υγιεινός.

  • Τηγάνισμα
  • Φούρνος

Καλή σας όρεξη!!!


υγ: μπορεί να χρειαστεί λίγο λάδι το μείγμα αν οι αρχικές πατάτες ήταν εντελώς στεγνές.
υγ: φάτε όταν τα πατατοκεφτεδάκια είναι ζεστά!

:happy:


 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 23,236 μηνύματα.
Αν περίσσεψαν βραστές ή ψητές πατάτες στο φούρνο με τη φλούδα, μπορείτε να κάνετε μια ωραία πατατοσαλάτα...Μαϊντανός φρέσκο ή ξερό κρεμμύδι ντομάτα αγγουράκι φρέσκο ή τουρσί, αλάτι πιπέρι και ξυδάκι....
Ή λιώνετε τις πατάτες σε ένα μπωλ, τσιγαρίζετε σε τηγάνι λίγο κρεμμύδι με μυρωδικά, βάζετε τις λιωμένες πατάτες και αφού πάρουν την μυρωδιά από τα αρώματα ρίχνετε μέσα στο μείγμα χτυπημένα αυγά με λίγο γάλα και τυρί φέτα ή μανούρι ή ανθότυρο..... Τρελή νοστιμιά....;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mindcircus

Περιβόητο μέλος

Η mindcircus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών και μας γράφει απο Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 5,956 μηνύματα.
...Mάσκα για τα μάτια...:redface:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Οι μαγειρεμένες πατάτες γίνονται μάσκα; :worry:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mindcircus

Περιβόητο μέλος

Η mindcircus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών και μας γράφει απο Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 5,956 μηνύματα.
Οι μαγειρεμένες πατάτες γίνονται μάσκα; :worry:


Τι κάνουμε τις πατάτες που περίσσεψαν

Έχεις πατάτες που δεν ξέρεις τί να τις κάνεις;

Έχεις πατάτες που είσαι έτοιμος να τις πετάξεις;


Λέει μόνο για μαγειρεμένες;:worry:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Προφανώς, αλλιώς γιατί να περισσεύουν; :hmm:
Αν είναι ωμές μόνο αν έχουν χαλάσει μπορεί να θέλεις να τις πετάξεις. :hmm:
Εξάλλου δύο γραμμές πιο κάτω λέει 'Λιώσε τις πατάτες'. Αν δεν είναι μαγειρεμένες δέεεεν λιώνουν.;)

Υποθέτω πως η απάντηση στης ερώτησή μου πάντως είναι πως η μάσκα γίνεται με ωμή πατάτα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 23,236 μηνύματα.
Και ο σουρεαλιστικός διάλογος για την ωμή και τη ψημένη πατάτα ειναι απολαυστικός εκτός από τις απολαυστικές συνταγές....:P;)
Επίσης ψητές πατάτες που περίσσεψαν μπορούμε να τις λιώσουμε, να βάλουμε κίτρινο τυρί λίγο γιαούρτι δυο κουταλιές μαγιονέζα λίγο άνηθο και κομματάκια γαλοπούλα....και είναι τρελή νοστιμιά να το αλείψεις αυτό το μείγμα πάνω σε ψημένη φέτα ψωμί(με ελάχιστο λάδι σε ταψί ή σε κάποιο αντικολλητικό τηγάνι ίσα ίσα να καψαλιστεί...σαν να έχει ψηθεί στα κάρβουνα....) Γιάμι....!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

christinelle

Πολύ δραστήριο μέλος

Η christinelle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Ελευσίνα (Αττική). Έχει γράψει 1,873 μηνύματα.
Λοιπόν, κάτι που μ' αρέσει πολύ είναι το εξής: βάζουμε τις βρασμένες πατάτες στο μπλέντερ με λίγο μπέικον, πιπεριές (πράσινες και κόκκινες), τριμμένο μαιντανό, σκόρδο και κρέμα γάλακτος. Μετά το ανακατεύουμε με τριμμένα τυριά και με αυτό γεμίζουμε μελιτζάνες/πιπεριές/κλπ ή το βάζουμε σε λεπτό φύλλο ή σκέτο με στρώση τυριών από πάνω. Μετά το ψήνουμε και είναι μιαμ μιαμ. Ακόμα καλύτερα είναι να γεμίσουμε άλλες πατάτες, αλλά προφανώς δεν μας έχουν περισέψει ολόκληρες βραστές οπότε μόνο αμα δεν βαριόμαστε...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Να πάρει :mad: Η δίαιτά μου δεν μου επιτρέπει άμυλο. :mad:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

wolfe4ever

Διάσημο μέλος

Η wolfe4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,217 μηνύματα.
Αν έχουν χαλάσει, μπορείς να τις αξιοποιήσεις καλλιτεχνικά. :D
Τις χαράζεις στο σχήμα που θες και φτιάχνεις '' σφραγίδες''.

Αν πάλι δεν έχουν χαλάσει, τις ''σκάβεις'',
βάζεις μέσα ντομάτα, πιπεριά, ζαμπόν (ό,τι θες),
καπακώνεις με τυρί και το ψήνεις. ^^
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top