Το να είσαι σκύλος στην Ελλάδα

01011001

Δραστήριο μέλος

Ο Elric αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Ιωάννινα (Ιωάννινα). Έχει γράψει 408 μηνύματα.



εβδομάδα Σήμερα είμαι ηλικίας μιας εβδομάδας. Τι χαρά να είμαι μέρος αυτού του Κόσμου!

1 μηνός Η μαμά μου με φροντίζει πάρα πολύ καλά. Είναι μια εξαιρετική μητέρα.

2 μηνών Σήμερα με χώρισαν από τη μητέρα μας. Ήταν πολύ ανήσυχη και με τα μάτια της με χαιρετούσε.Ελπίζω η νέα «ανθρώπινη» οικογένειά μου να με φροντίζει το ίδιο καλά με τη μαμά μου.

4 μηνών Έχω μεγαλώσει πολύ γρήγορα, τα πάντα τραβάνε την προσοχή μου. Υπάρχουν μερικά παιδιά στο σπίτι που μου είναι σαν «μικρά αδερφάκια». Παίζουμε πολύ, τραβάνε την ουρά μου κι εγώ τους δίνω μικρές ψεύτικες δαγκωνιές για πλάκα.

5 μηνών Σήμερα μου φωνάξανε. Η κυρία μου ήταν πολύ αναστατωμένη επειδή ούρησα μέσα στο σπίτι. Όμως δεν μου είπαν ποτέ πού έπρεπε να το κάνω αυτό. Επίσης, κοιμάμαι στο χωλ. Στεναχωρήθηκα πολύ γι' αυτό!

8 μηνών Είμαι ένα πολύ χαρούμενο σκυλί! Έχω τη ζεστασιά ενός σπιτιού, αισθάνομαι τόσο ασφαλής, τόσο προστατευμένος... Νομίζω ότι η «ανθρώπινη» οικογένειά μου με αγαπάει. Η αυλή είναι όλη δική μου και,συχνά, ξεπερνάω τον εαυτό μου, σκάβοντας στο χώμα σαν τους προγόνους μου, τους λύκους, για να κρύψω το φαγητό. Ποτέ δεν δοκιμάζουν να μου μάθουν τίποτε. Τότε θα πρέπει όλα να πηγαίνουν καλά, όλα αυτά τα πράγματα που κάνω να είναι εντάξει!

12 μηνών Σήμερα έγινα ενός έτους. Είμαι ένας ενήλικος σκύλος. Όμως τα αφεντικά μου λένε ότι μεγάλωσα πολύ περισσότερο από ότι περίμεναν. Πόσο υπερήφανοι πρέπει να είναι για μένα!

13 μηνών Σήμερα με έδεσαν. Σχεδόν δεν μπορούσα να κουνηθώ, να βρεθώ σε λίγο ήλιο όταν κρυώνω, ή να βρω λίγη σκιά όταν ο ήλιος ανεβαίνει ψηλά στον ουρανό. Λένε ότι θα με επιτηρούν και ότι είμαι αχάριστος. Δεν καταλαβαίνω τίποτε απ' όσα μου συμβαίνουν.
15 μηνών Όλα έχουν αλλάξει τώρα. .. Με κρατάνε συνέχεια κλειδωμένο στη βεράντα. Αισθάνομαι πολύ μόνος. Η «ανθρώπινη» οικογένειά μου δεν με θέλει πια. Μερικές φορές ξεχνάνε ότι διψάω και πεινάω. Όταν βρέχει, δεν έχω μια στέγη πάνω από το κεφάλι μου.

16 μηνών Σήμερα με έβγαλαν από τη βεράντα. Ήμουνα σίγουρος ότι η «ανθρώπινη» οικογένειά μου με είχε συγχωρέσει. Ήμουν τόσο χαρούμενος που χοροπήδαγα από ενθουσιασμό. Η ουρά μου κουνιόταν σαν τρελή. Επιπλέον, πίστεψα ότι θα με πήγαιναν βόλτα! Κατευθυνθήκαμε προς τον αυτοκινητόδρομο, και άξαφνα, σταμάτησαν το αυτοκίνητο, άνοιξαν την πόρτα και εγώ βγήκα έξω, χαρούμενος, γιατί σκεπτόμουν ότι θα περνάγαμε τη μέρα μας στην εξοχή. Δεν καταλαβαίνω γιατί έκλεισαν την πόρτα κι έφυγαν. «Ακούστε, περιμένετε!» - γάβγισα. Με ξέχασαν... Έτρεξα πίσω από το αυτοκίνητο με όλη τη δύναμή μου. Η αγωνία μου μεγάλωνε καθώς άρχισα να καταλαβαίνω, ενώ δεν μπορούσα να αναπνεύσω από το λαχάνιασμα και αυτοί δεν σταματούσαν, ότι με είχαν εγκαταλείψει!


17 μηνών Έψαχνα μάταια να βρω το δρόμο για να γυρίσω σπίτι. Είμαι μόνος και αισθάνομαι χαμένος. Στις περιπλανήσεις μου, συναντάω μερικούς ανθρώπους με καλή καρδιά που με κοιτάνε με θλίψη και μου δίνουν λίγο φαγητό. Τους ευχαριστώ με τα μάτια μου, από τα βάθη της ψυχής μου. Εύχομαι να με υιοθετούσαν. Θα ήμουνα τόσο πιστός όσο κανένας άλλος σκύλος! Όμως, αυτοί απλά λένε: «καημένο σκυλάκι, πρέπει να έχει χαθεί».
18 μηνών Πριν από μερικές ημέρες, πέρασα από ένα σχολείο και είδα πολλά παιδιά μικρά και μεγαλύτερα σαν τα «μικρά μου αδερφάκια». Πλησίασα περισσότερο και μια ομάδα από τα μικρότερα παιδιά, γελώντας, μου πέταξαν πολλές πέτρες, απλά για να δούνε «ποιος σημαδεύει καλύτερα». Μια από αυτές τις πέτρες με χτύπησε στο μάτι και, έκτοτε, δεν μπορώ να δω καθόλου με αυτό το μάτι.
19 μηνών Είναι απίστευτο. Όταν είχα καλύτερη όψη, οι άνθρωποι με λυπόντουσαν. Τώρα είμαι πολύ αδύνατος και αδύναμος και η όψη μου είναι απαίσια. Έχω χάσει το ένα μου μάτι και οι άνθρωποι με διώχνουν με τις σκούπες όταν προσπαθώ να ξεκουραστώ σε κάποια σκιά.
20 μηνών Κινούμαι με εξαιρετικά μεγάλη δυσκολία. Σήμερα, ενώ προσπαθούσα να περάσω το δρόμο, με χτύπησε ένα αυτοκίνητο. Βρισκόμουνα στη ζώνη των πεζών για να περάσω το δρόμο, όμως ποτέ δεν θα ξεχάσω το γεμάτο ικανοποίηση βλέμμα του οδηγού, που έδινε συγχαρητήρια στον εαυτό του που με πάτησε. Εύχομαι να με είχε σκοτώσει! Όμως, απλά μου προκάλεσε εξάρθρωση στα πίσω μου πόδια! Ο πόνος ήταν ανυπόφορος! Τα πόδια μου δεν με υπακούνε και μόλις με τεράστια δυσκολία μπόρεσα να συρθώ στο γκαζόν στην άκρη του δρόμου. Επί δέκα μέρες έχω μείνει εκτεθειμένος στον ήλιο που καίει, στη δυνατή βροχή, στο κρύο, χωρίς φαγητό. Δεν μπορώ πλέον να κουνηθώ. Ο πόνος είναι ανυπόφορος. Βρίσκομαι σε ένα πολύ υγρό μέρος, και φαίνεται ότι ακόμη και το τρίχωμά μου μαδάει. Κάποιοι περαστικοί ούτε καν με προσέχουν, άλλοι λένε: «μην πλησιάζεις». Είμαι σχεδόν αναίσθητος, όμως, μια ελάχιστη δύναμη από τα βάθη του σώματός μου με αναγκάζει να ανοίξω τα μάτια μου. Η γλυκύτητα στη φωνή της με έκανε να αντιδράσω. «Καημένο μου σκυλάκι, κοίτα πώς σε έχουν αφήσει», έλεγε. Μαζί με την γυναίκα ήταν ένας άντρας με λευκή ποδιά που με ακούμπησε και είπε: «Λυπάμαι, κυρία μου, αλλά αυτός ο σκύλος δεν θα τα καταφέρει. Είναι καλύτερα να τον βοηθήσουμε να βγει από αυτόν τον πόνο και τη δυστυχία». Η ευγενική κυρία, με δάκρυα να τρέχουν ποτάμι στα μάγουλά της, συμφώνησε. Όσο καλύτερα μπορούσα, κούνησα την ουρά μου και την ευχαρίστησα, με τα μάτια μου, για τη βοήθειά της να αναπαυθώ ειρηνικά και ήρεμα. Ενώ αισθανόμουν το ελαφρύ τσίμπημα της βελόνας, πριν από αυτόν τον μακρύ ύπνο, η τελευταία μου σκέψη ήταν: «γιατί έπρεπε να γεννηθώ, αφού δεν με ήθελε κανείς;».



Η λύση δεν είναι να εγκαταλείπεις ή να πετάς έναν σκύλο, αλλά να τον εκπαιδεύσεις. Μην κάνεις ένα ακόμη πρόβλημα για την κοινωνία έναν τόσο αξιολάτρευτο, τρυφερό και ευγνώμονα φίλο.

Βοήθησε να κάνεις τον αδαή να καταλάβει την άγνοιά του και έτσι, δώσε τέλος στην κακή μεταχείριση όλων των ζώων, ιδιαίτερα των αδέσποτων.


«Στην πορεία της εξέλιξής του προς τον πολιτισμό ο άνθρωπος απέκτησε μια κυρίαρχη θέση πάνω στα πλάσματα που ζουν γύρω του στο ζωϊκό βασίλειο. Χωρίς να είναι ικανοποιημένος από την κυριαρχία του αυτή, ωστόσο, άρχισε να βάζει ένα κενό μεταξύ της φύσης του και τη φύση των ζώων. Αρνήθηκε την κτήση μιας αιτίας προς αυτά, και στον εαυτό του έθεσε ως σύμβολο μια αθάνατη ψυχή, και αξίωσε μια θεϊκή πτώση η οποία του επέτρεψε να καταστρέψει το δεσμό της κοινωνίας μεταξύ αυτού και του ζωικού βασιλείου» - Sigmund Freud

«Δεν μπορείς να σώσεις κάθε ζώο στον κόσμο όμως, για αυτό το ένα που σώζεις, ΕΙΝΑΙ ο κόσμος».

ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Πρέπει όλοι μας να συμβάλουμε με όποιες δυνάμεις έχουμε στον αγώνα υπέρ των αδέσποτων.

Πρέπει να ευαισθητοποιήσουμε όλους τους γύρω μας ότι το πρόβλημα είναι όλων και όχι μερικών.

Πρέπει να μην κλείνουμε τα μάτια μας αλλά να αντιδρούμε με πράξεις (καταγγελία στην αστυνομία, σύσταση σε αυτούς που τα κακοποιούν

* όταν βλέπουμε κάποιους να πετάνε τα ζώα στον δρόμο
* όταν βλέπουμε να τα κακομεταχειρίζονται
* όταν βλέπουμε να δηλητηριάζουν τα αδέσποτα

Όλοι μας πρέπει να καταλάβουμε ότι και αυτά τα ζώα έχουν ψυχή.

Μπορούμε να κινητοποιηθούμε με πολλούς τρόπους:

* να πάρουμε ένα αδέσποτο και να το πάμε για στείρωση
* να ταΐζουμε ή να δίνουμε νερό στα αδέσποτα της περιοχής μας
* να ενισχύσουμε έστω και με ελάχιστα χρήματα τα φιλοζωικά σωματεία που αγωνίζονται χωρίς σχεδόν καμία βοήθεια για την σωτηρία τους.



------


Το άρθρο αυτό το είχα διαβάσει αρκετά παλιά και μ'έκανε να κλάψω. Λέει την αλήθεια για το τι παθαίνουν πολλά σκυλιά που παίρνουν οικογένειες. Το κουταβάκι βγαίνει τελικά μεγάλο, με κάποιο πρόβλημα, ή απλα γαβγίζει δυνάτα οπότε το διώχνουμε. Ηλίθιοι. Αποφάσισα να το βάλω εδώ επειδή χθες βράδυ είδα αυτό το σκυλάκι έξω ενώ έβρεχε. Άλλος ένας ηλίθιος που το άφησε αδέσποτο, ή αν δεν άφησε αυτό θα είχε αφήσει κάποιον απ'τους γονείς του.



Πριν πάρετε την μεγάλη απόφαση να δεχτείτε στο σπίτι σας ένα σκυλί, σκεφτείτε εκτός απ'τις ατέλειωτες στιγμές χαράς που θα σας προσφέρει και τα όποια "προβλήματα" μπορεί να επιφέρει (μαδάει το σκυλί? ας το διώξουμε..)
btw, αν αποφασίσει κανένας να πάρει σκυλί, ας προτιμήσει κάποιο αδέσποτο, ίσως από φιλοζωικό σύλλογο. Αυτοί αξίζουν πραγματικά να λέγονται άνθρωποι.

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT]​
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

PIL

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών και μας γράφει απο Καλαμαριά (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 847 μηνύματα.
:'(:'(:'(:'(

Πωπω φιλε.Αγγιζει αυτη η ιστορια.Πραγματι,οποιος εχει παρατησει το σκυλο ειναι μεγαλος @*#΅^%#^.Αν τοσο πολυ δεν τον θελει,ας μην τον αποκτησει καθολου
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

!Βάλια!

Πολύ δραστήριο μέλος

Η seize the day* αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, επαγγέλεται Tatoo artist και μας γράφει απο Νέα Κρήνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,260 μηνύματα.
Πολύ ωραία ιστορία..αξίζει
Δυστυχώς μου έκοψαν την όρεξη να αγοράσω σκυλί, αλλά ξέρω πως και αν το έκανα, δεν θα μου πήγαινε η καρδιά να το αφήσω στον δρόμο:(
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

qwertyuiop

Διάσημο μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Φιλοθέη (Αττική). Έχει γράψει 2,880 μηνύματα.
καλά και τα σκέφτηκε και τα έγραψε όλα αυτά? Κρίμα που ψόφησε, ήταν διάνοια :p
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

01011001

Δραστήριο μέλος

Ο Elric αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Ιωάννινα (Ιωάννινα). Έχει γράψει 408 μηνύματα.
τι να σου πώ βρε ηλίθιε, στα έχει πεί όλα ο dythor.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

qwertyuiop

Διάσημο μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Φιλοθέη (Αττική). Έχει γράψει 2,880 μηνύματα.
εχμ δεν είχα κακό σκοπό, απλά έχουν αρχίσει να με νευριάζουν όλα αυτά που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για να συγκινούν τις μάζες...

μισό λεπτο να σου δώσω παρόμοιο λινκ να καταλάβεις τι ακριβώς εννοώ...

ορίστε:
[ame]https://www.youtube.com/watch?v=Q4SirjZv1b0[/ame]
και δεύτερο:

https://ischool.e-steki.gr/showpost.php?p=1268714&postcount=35

δεν είπα ότι είμαι υπέρ της κακοποίησης των ζώων, αλλά μου τη σπάνε αυτά τα ψυχοπλακωτικά, να βρουν άλλο τρόπο οι φιλόζωοι να εκφραστούν, αφού λύσουν πρώτα τα προβλήματα των ανθρώπων...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Unkown-User

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Unkown-User αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βριλήσσια (Αττική). Έχει γράψει 1,066 μηνύματα.
Γιατί τις παραγμαμάνε αυτές τις ιστοριούλες? Εντάξει το νόημα είναι σωστό, αλλά (όπως έχω ξαναπεί) στην προσπάθειά του να γίνει συγκινητικός ο ποιητής το παραγαμάει.

Και στην τελική υπάρχουν άνθρωποι που πεθαίνουν από την πείνα (τώρα θα μου πεις ζωή και η μία ζωή και η άλλη), παρ όλα αυτά, θα προτιμούσα να βοηθήσω ένα παιδάκι από κάποια τριτοκοσμικη χώρα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

qwertyuiop

Διάσημο μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Φιλοθέη (Αττική). Έχει γράψει 2,880 μηνύματα.
Γιατί τις παραγμαμάνε αυτές τις ιστοριούλες? Εντάξει το νόημα είναι σωστό, αλλά (όπως έχω ξαναπεί) στην προσπάθειά του να γίνει συγκινητικός ο ποιητής το παραγαμάει.

Και στην τελική υπάρχουν άνθρωποι που πεθαίνουν από την πείνα (τώρα θα μου πεις ζωή και η μία ζωή και η άλλη), παρ όλα αυτά, θα προτιμούσα να βοηθήσω ένα παιδάκι από κάποια τριτοκοσμικη χώρα...

θα το προσέθετα στο ποστ μου αν δεν ήταν δικό σου κοπυράιτ :no1:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

01011001

Δραστήριο μέλος

Ο Elric αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Ιωάννινα (Ιωάννινα). Έχει γράψει 408 μηνύματα.
να βρουν άλλο τρόπο οι φιλόζωοι να εκφραστούν, αφού λύσουν πρώτα τα προβλήματα των ανθρώπων...

Ποιον? Το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων το προκαλούν οι άνθρωποι.

Γιατί τις παραγμαμάνε αυτές τις ιστοριούλες? Εντάξει το νόημα είναι σωστό, αλλά (όπως έχω ξαναπεί) στην προσπάθειά του να γίνει συγκινητικός ο ποιητής το παραγαμάει.

Και στην τελική υπάρχουν άνθρωποι που πεθαίνουν από την πείνα (τώρα θα μου πεις ζωή και η μία ζωή και η άλλη), παρ όλα αυτά, θα προτιμούσα να βοηθήσω ένα παιδάκι από κάποια τριτοκοσμικη χώρα...

Πως το παραγαμάει? Είναι η αλήθεια και απλώς την κάνει σαν να τη γράφει το ίδιο το ζώο. Βρες μου ένα σημείο που γίνεται υπερβολικός ή λέει ψέματα.

Βοήθα το, δε σε αποτρέπει κανένας. Γιατί τα συγκρίνεις? Δεν λέει πουθενά βοήθα το σκυλί και όχι τον άνθρωπο. Please.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

~Λένα~

Πολύ δραστήριο μέλος

Η ~Λένα~ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 1,659 μηνύματα.
συγκινιτικο ηταν!:(
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fabulous

Δραστήριο μέλος

Η Mαρία. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών και μας γράφει απο Κηφισιά (Αττική). Έχει γράψει 544 μηνύματα.
Ήταν πολύ ωραίο και πολύ στενάχωρο όμως :'(
Εγώ πάντως τα προσέχω αυτά στο διαδύκτιο και δεν με νευριάζουν, αντιθέτως με συγκινούν...
Εγώ που είχα βρει ένα σκυλάκι στο δρόμο κάποτε το έφερα σπίτι και το κρατήσαμε, αλλά δυστυχώς πέθανε :( όποτε βλέπω αδέσποτα, νιώθω ένα σφίξιμο στο στομάχι... Εγώ ποτέ δεν θα παρατούσα το σκυλί μου για κανένα λόγο κι έστω αν δεν το ήθελα άλλο, θα έβρισκα ένα τρόπο για να μην καταστρέψω την ζωή του.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

John Kort

Νεοφερμένος

Ο John Kort αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 74 μηνύματα.
Πως το παραγαμάει? Είναι η αλήθεια και απλώς την κάνει σαν να τη γράφει το ίδιο το ζώο. Βρες μου ένα σημείο που γίνεται υπερβολικός ή λέει ψέματα.

Βοήθα το, δε σε αποτρέπει κανένας. Γιατί τα συγκρίνεις? Δεν λέει πουθενά βοήθα το σκυλί και όχι τον άνθρωπο. Please.

:no1::no1::no1:

δεν είπα ότι είμαι υπέρ της κακοποίησης των ζώων, αλλά μου τη σπάνε αυτά τα ψυχοπλακωτικά, να βρουν άλλο τρόπο οι φιλόζωοι να εκφραστούν, αφού λύσουν πρώτα τα προβλήματα των ανθρώπων...

Σε σχέση με τον τρόπο που ζουν τα περισσότερα αδέσποτα και παιδιά από τριτοκοσμικές χώρες, εμείς είμαστε βασιλιάδες, οπότε όλα είναι σχετικά.. Δεν τίθεται θέμα βοήθειας, όταν θα μπορούσε να γίνει το στοιχειώδες, δηλαδή να σταματήσει η κακομεταχείρηση των αδέσποτων..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Constantina!

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Constantina! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 384 μηνύματα.
Το διάβασα όλο και ειλικρινά δάκρυσα... Όχι επειδή είναι στενάχωρο, συγκινητικό ή δεν ξέρω τι άλλο, αλλά επειδή ξέρω πως είναι ΑΛΗΘΕΙΑ. Τέτοια συμβαίνουν σε καθημερινή βάση και είναι πραγματικά κρίμα, είναι αθλιο να φέρνεις ένα ζώο, μία ψυχή σε τέτοια κατάσταση... Είμαι γενικώς φιλόζωη κι αγαπώ και πονώ όλα τα ζώα, αλλά ομολογώ πως έχω μία αδυναμία στους σκύλους.. Κι επειδή έχω ζήσει μία εμπειρία απίστευτα δυσάρεστη με δικό μου σκυλί, δεν μπορώ να βλέπω ανθρώπους να κακομεταχειρίζονται σκυλιά, ούτε καν να μιλούν άσχημα γι'αυτά.
Κιούερτυ πλιζ μη χαλάσεις και αυτό το τόπικ..
Όσο γι'αυτό που είπες, djohn, πίστεψέ με καθόλου υπερβολικό δεν ήταν.. Και ναι, το γνωρίζουμε οτι υπάρχουν παιδάκια που πεινούν και πεθαίνουν ανα πάσα στιγμή σε όλο τον κόσμο και λυπόμαστε και κάνουμε οτι μπορούμε για να βοηθήσουμε. Αλλα αυτό δε σημαίνει οτι και αυτά τα ζώα δε χρήζουν βοήθειας.. Το αντίθετο.. Ακριβώς η ίδια κατάσταση είναι. Δηλαδή βλακείες του τύπου "έλα μωρε, σιγά και τι έγινε? ένα ζώο είναι..." μου προκαλούν απέχθεια.. (γενικά το λέω αυτό, προς αποφυγή παρεξηγήσεων)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών και μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
Το να λέμε, φίλοι μου, "εδώ πεθαίνουν παιδιά, θα μιλάμε για το ζώο" είναι κατ'αρχήν άτοπο. Και θα είχατε το ηθικό δικαίωμα να το λέτε μόνο αν πραγματικά βοηθούσατε τα παιδιά αυτά. Από τη στιγμή που δεν βοηθάτε ούτε τα παιδιά, τι είδους σύγκριση κάνετε; Θέλετε να μου πείτε ότι είστε τόοοοοσο πολιτισμένοι που βοηθάτε τα παιδιά; Απορώ πραγματικά πως ένας άνθρωπος που δεν νοιάζεται τις άλλες μορφές ζωής, μπορεί να νοιαστεί τον άνθρωπο.
Τέλος πάντων. Το γεγονός είναι πως όλα αυτά είναι αλήθεια. Δεν είναι υπερβολές, γενικεύσεις και ανακρίβειες. Κι αν τα παρουσιάζει με τρόπο ώστε να σοκάρει τον ανθρώπινο ψυχισμό, που το πρόβλημα; Από πότε η επίκληση στο συναίσθημα είναι μη αποδεκτός τρόπος πειθούς; Εγώ θα έλεγα ότι είναι ίσως ο αποδοτικότερος και μάλιστα πιάνει σε όλους. Από την αρχαιότητα ήδη, οι ηθικοπλαστικές ιστορίες (μύθοι) και οι δραματοποιημένοι μύθοι (θέατρο) ήταν το βασικότερο μέσο παίδευσης. Δεν καταλαβαίνω που στοχεύει η προσπάθεια κάποιων να υποβαθμίσουν τέτοιου είδους δράσεις. Αν ο άνθρωπος είχε την ικανότητα να παιδεύεται γνωρίζοντας απλά την αλήθεια (ιδανικός άνθρωπος), τότε δεν θα υπήρχε ανάγκη για όλα αυτά. Μήπως αυτό είναι που θα έπρεπε σας προβληματίζει πρωτίστως;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

!Βάλια!

Πολύ δραστήριο μέλος

Η seize the day* αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, επαγγέλεται Tatoo artist και μας γράφει απο Νέα Κρήνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,260 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από qwertyuiop2:
καλά και τα σκέφτηκε και τα έγραψε όλα αυτά? Κρίμα που ψόφησε, ήταν διάνοια :P
Δεν σε παρεξηγώ είσαι παιδί ακόμη. Κάποια μέρα θα καταλάβεις ότι δεν είναι όλα αστεία, και δεν πρέπει να τα γελοιοποιούμε όλα πια
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Constantina!

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Constantina! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 384 μηνύματα.
Το να λέμε, φίλοι μου, "εδώ πεθαίνουν παιδιά, θα μιλάμε για το ζώο" είναι κατ'αρχήν άτοπο. Και θα είχατε το ηθικό δικαίωμα να το λέτε μόνο αν πραγματικά βοηθούσατε τα παιδιά αυτά. Από τη στιγμή που δεν βοηθάτε ούτε τα παιδιά, τι είδους σύγκριση κάνετε; Θέλετε να μου πείτε ότι είστε τόοοοοσο πολιτισμένοι που βοηθάτε τα παιδιά; Απορώ πραγματικά πως ένας άνθρωπος που δεν νοιάζεται τις άλλες μορφές ζωής, μπορεί να νοιαστεί τον άνθρωπο.
Τέλος πάντων. Το γεγονός είναι πως όλα αυτά είναι αλήθεια. Δεν είναι υπερβολές, γενικεύσεις και ανακρίβειες. Κι αν τα παρουσιάζει με τρόπο ώστε να σοκάρει τον ανθρώπινο ψυχισμό, που το πρόβλημα; Από πότε η επίκληση στο συναίσθημα είναι μη αποδεκτός τρόπος πειθούς; Εγώ θα έλεγα ότι είναι ίσως ο αποδοτικότερος και μάλιστα πιάνει σε όλους. Από την αρχαιότητα ήδη, οι ηθικοπλαστικές ιστορίες (μύθοι) και οι δραματοποιημένοι μύθοι (θέατρο) ήταν το βασικότερο μέσο παίδευσης. Δεν καταλαβαίνω που στοχεύει η προσπάθεια κάποιων να υποβαθμίσουν τέτοιου είδους δράσεις. Αν ο άνθρωπος είχε την ικανότητα να παιδεύεται γνωρίζοντας απλά την αλήθεια (ιδανικός άνθρωπος), τότε δεν θα υπήρχε ανάγκη για όλα αυτά. Μήπως αυτό είναι που θα έπρεπε σας προβληματίζει πρωτίστως;

Πες τα ρε μιβ... Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο..:no1:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

PIL

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών και μας γράφει απο Καλαμαριά (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 847 μηνύματα.
Πωπω qwerty,αναρωτιεμαι αν εχεις καθολου φιλους κι αν ξερουν πως πραγματικα σκεφτεσαι.:down:Οταν δεν κανεις τιποτα για να βοηθησεις τα παδια του 3ου κοσμου,τοτε μη λες οτι πεθαινουν παιδια τα ζωα θα σκεφτουμε.Σκεφτειτε τα ζωα,μια και ειναι ενα προβλημα που υπαρχει γυρω σας και σας αγγιζει;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fabulous

Δραστήριο μέλος

Η Mαρία. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών και μας γράφει απο Κηφισιά (Αττική). Έχει γράψει 544 μηνύματα.
Συγγνώμη λίγο, κι επειδή είναι ζώα τι? Δηλαδή πρέπει να τα παρατάμε, να τα σκοτώνουμε και να μην νοιώθουμε ούτε ένα ίχνος λύπησης μέσα μας?
Αν κάποιου δεν του άρεσε το παραπάνω τόπικ δεν χρειάζεται ούτε να το γελοιοποιεί ούτε και να απαντήσει. Γιατί αυτά όντως συμβάινουν. Κάθε μέρα βρίσκεις αδέσποτα στον δρόμο χωρίς φαγητό, χτυπημένα που κάποτε είχαν οικογένεια... Κι εσύ τι κάνεις? Δεν δίνεις δεκάρα. Δικαίωμα σου είναι, αλλά τουλάχιστον όσοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να βοηθήσουν, μην προσπαθούν να πείσουν και του υπολοιπους ότι δεν αξίζει να ασχολούμαστε με ένα ζώο που βασανίζετε καθημερινά...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Unkown-User

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Unkown-User αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βριλήσσια (Αττική). Έχει γράψει 1,066 μηνύματα.
Λοιπόν

Κατ αρχάς Συγγνώμη, αλλά δεν μπορώ να ασχοληθώ με τα σκυλιά, γατιά, πάντα, κοάλα, γύπες, έντομα, δάση, ++++++++++ (+ότι άλλο ζωντανό υπάρχει στον πλανητη μας και υποφέρει).. Στο τέλος δεν θα έχω εγώ να φάω, και θα χρειάζομαι κάποιον να ασχοληθεί με μένα....

Στέλνω χρήματα (όχι ότι μου περισσεύουν) από το εισόδημα ΜΟΥ (και όχι του μπαμπά ή της μαμάς) για να βοηθάω ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ σε τριτοκοσμικές χώρες...

Τώρα γιατί το παραγάμησε ο συγγραφές? Γιατί σε ψυχοπλακώνει / σου γαμάει την διάθεση/ σε κάνει να αισθάνεσαι τύψεις για κάτι που δεν φταις...

Θα προτιμούσα απλά να προβάλλει μία κατάσταση (και καλά θα εκάνε)...

Με το να με αηδιάζει με τις φωτό αυτές (ή με κάτι άλλες φωτό που κυκλοφορούν όχι μόνο για σκυλιά αλλά και για ανθρώπους/μωρά σε chain letters) τι θα καταφέρει? Να μου χαλάσει την μερα?

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΑΛΑΣΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ... ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΦΑΝΟΣ... ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΜΩς ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ, ΣΥΓΓΝΩΜΗ.. ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΤΕΣ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΚΟΥΔΕΣ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΕΛΩΝΕΣ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΑΛΑΙΝΕΣ ΟΥΤΕ..... ++++

(ΟΥΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ, εκτός απ το να στέλνω λίγα χρήματα)

djohn

out
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fabulous

Δραστήριο μέλος

Η Mαρία. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών και μας γράφει απο Κηφισιά (Αττική). Έχει γράψει 544 μηνύματα.
Kαταρχάς συγχαρητήρια για αυτό που κάνεις. Δεν το συνηθίζουν και πολύ οι άνθρωποι στις μέρες μας... Δεν σου ζήτησε κανείς να βοηθήσεις τις αρκούδες, τις χελώνες και τις γκαμήλες, απλώς ο συγγραφέας έγραψε αυτά που έγραψε για "κάποιους" απο εδω, που πετάνε τα κατοικίδια τους στο δρόμο σαν να ειναι περιτύλιγμα απο σοκολάτα. Είμαι σίγουρη πως δεν θα το έκανες, ο σκοπός του κειμένου δεν είναι να μας χαλάσει την διάθεση, αλλά να ευαισθητοποιήσει και να ανοίξει τα μάτια σ' αυτούς που παρατάνε τα σκυλιά τους και δεν τους ενδιαφέρει το μετά... Οι περισότεροι δεν νοιάζονται και βλέπεις ζωάκια στο δρόμο πληγωμένα, να σε κοιτάνε σαν να ζητάνε βοήθεια. Τότε όμως, σου χαλάει περισσότερο η διάθεση. Ίσως να υπερβάλλει λίγο, αλλά σε αυτούς που πραγματικά το κάνουν αυτό, δλδ να πετάνε τα σκυλιά στο δρόμο, μην νομίζες ότι τους συγκινεί. Για αυτό ο συγγραφέας χρησιμοποίησε αυτές τις εκφράσεις, μπας και τους δείξει τι έγκλημα διαπράττουνε με το να τα αφήνουν μες στην μέση του δρόμου...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top