Όχι αλκοόλ και οδήγηση!

BReaTHeR

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο BReaTHeR αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 45 ετών. Έχει γράψει 1,162 μηνύματα.
Σίγουρα αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί! Είναι όμως αρκετοί οι έλεγχοι και τα πρόστιμα ώστε να αλλάξει αυτό το φαινόμενο που αποτελεί την αιτία για χιλιάδες ατυχήματα και απώλειες σε ανθρώπινες ζωές στη χώρα μας; Μήπως γνωρίζετε τί μέτρα χρησιμοποιούνται σε άλλες χώρες του κόσμου; Τέλος επειδή συχνά ακούω τελευταία κάποιους να λένε: μην ανησυχήτε θα οδηγήσω εγώ: Ήπια μόνο 2 βότκες και 1 σφηνάκι (ενώ οι άλλοι είναι λιώμα), θα ήθελα να μου πείτε τί πίνετε εσείς όταν βγαίνετε και ξέρετε ότι μετά θα οδηγήσετε; Π.χ. μπορεί κάποιος να πιεί μπύρα χωρίς αλκοόλ; Περιμένω τις απαντήσεις σας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kleftra

Διάσημο μέλος

Η Γεωργία-Γωγούλα-Γωγώ...ακούω σε όλες τις παραλλαγές αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από BReaTHeR;12959Είναι όμως αρκετοί οι έλεγχοι και τα πρόστιμα ώστε να αλλάξει αυτό το φαινόμενο που αποτελεί την αιτία για χιλιάδες ατυχήματα και απώλειες σε ανθρώπινες ζωές στη χώρα μας; Μήπως γνωρίζετε τί μέτρα χρησιμοποιούνται σε άλλες χώρες του κόσμου; [/quote:
Αυτή είναι η σπαστική νεοελληνική νοοτροπία.Να μην οδηγήσω πιωμένος γιατί θα φάω πρόστιμο:ermm:
Όχι ρε φίλε να μην οδηγήσεις πιωμένος γιατί είσαι πιωμένος τα πράγματα είναι απλά.
Αν είναι δυνατόν να πρέπει να μας αστυνομεύουν και να μας βάζουν πρόστιμα για να προστατεύσουν πρώτα απο όλα τους εαυτούς μας.
Εκτός του ότι σαν Έλληνες είμαστε πολύ κακοί οδηγοί στην πλειοψηφία,
εκτός του ότι όσους τουρίστες γνώρισα φέτος όλοι μου έκαναν την ίδια ερώτηση(μα πόσα μαθήματα κάνατε για να πάρετε δίπλωμα; βλέπετε στο εξωτερικό υπάρχει το 2ετες δοκιμαστικό που στην πρώτη παράβαση στο αφαιρούν, υπάρχουν ουσιαστικές και αλάδωτες επαναλαμβανόμενες ανα δύο έτη εξετάσεις)
εκτός του ότι πρόσφατα διάβαζα έρευνα μεταξύ ελληνών οδηγών που στην ερώτηση γιατί υπερβαίνετε τα όρια ταχύτητας έδιναν απαντήσεις (άκουσον άκουσον) του τύπου: Γιατί είμαι σίγουρος ότι μπορώ να ανταπεξέλθω, γιατί βιάζομαι, γιατί θέλω να σπάσω την ανία:confused:
Θα τα παραβλέψω όλα αυτά γιατί ανήκουν σε άλλο ποστ και θα απαντήσω.
Δεν ξέρω για τις υπολοιπες γυναίκες της παρέας αλλά εγώ πίνω.
Και δεν πίνω απλά, πίνω πολύ.
Και δεν περιμένω το Σάββατο για να πιω, όποτε μπλέκω με την κατάλληλη παρέα κατεβάζουμε χαλαρά 1 και 2 μπουκάλια όχι σε κλαμπάκια αλλά σε σπίτια.
Δεν μπορώ να πω ότι μεθάω τόσο ώστε να γίνομαι γκολ.Ξέρω πως το αμάξι θα μπορέσω άνετα να το πάω αυτό που δεν ξέρω είναι κατα πόσο θα έχω τα αντακλαστικά να ανταπεξέλθω σε κάτι απρόοπτο.
Και φυσικα δεν μιλάω για 2 μπύρες κι ένα σφηνάκι, αυτά τα έπινα και μετά την δουλειά και οδηγούσα μια χαρά.
Μιλάω για πιώμα.
Υποτίθεται πως μια μπύρα είναι ανεκτό σημείο για το αλκοτεστ.Κάθε άνθρωπος όμως έχει τις δικές του αντοχές, άλλος με μια μπύρα μπορεί να βγει οφ.
Οπότε υπάρχουν δύο μέτρα και σταθμά, το αλκοτεστ που σου επιτρέπει μια μικρή ποσότητα(νομίζω είναι 2 μπύρες ή 1 βαρύ ποτό)και οι προσωπικές σου αντοχές στο ποτό.
Το δύσκολο είναι να παραδεχτείς πως δεν είσαι σε θέση να οδηγήσεις ή μάλλον καλύτερα πως είσαι σε θέση να οδηγήσεις αλλά με την λεπτομέρεια που έγραψα παραπάνω.
Προσωπικά έχω αφήσει το αμάξι και έχω πάρει ταξί, έχω δώσει το αμάξι σε άλλον, ακόμη έχω σταματήσει και να κοιμηθώ μισή ώρα αλλά το συνηθέστερο είναι να μην παίρνω αυτοκίνητο όταν ξέρω εκ των προτέρων πως θα πιω πολύ.
Και δεν ντρέπομαι και καθόλου για όλα αυτά.
Ακόμα και όταν μου λέγανε κολπάκια πχ.φάε μια σοκολάτα που κατεβάζει το ποσοστό αλκόολ στο αίμα, έκανα πως δεν ακούω.
Τέλος θεωρώ απερίσκεπτους(για να μην πω κάτι πιο βαρύ) όλους όσους ρισκαρουν την ζωή τους αλλά και των άλλων που δεν φταίνε.
Έχει φύγει αμάξι απο το αντίθετο ρεύμα στην λεωφ.Αθηνών και έχει καρφωθεί 2 μέτρα απο το δικό μου γιατί ο μεθυσμένος οδηγός έκανε κόντρες, έχουμε τρακάρει πολύ άσχημα στην κακιά σκάλα γιατί φίλος μας οδηγούσε τύφλα,έχουμε βγάλει το αμάξι απο το δρόμο για να αποφύγουμε μεθυσμένο, μου έχει τραβήξει το τιμόνι απο τα χέρια ένας μαλ*κας απο το πίσω κάθισμα γιατί ήταν λιώμα και αυτά είναι μόνα λίγα και σίγουρα πολλά παρόμοια έχουν βιώσει και όλοι όσοι οδηγούν.Θα μπορούσα να γράψω κι άλλα μα ίσως θεωρηθεί υπερβολή κι όμως τόσα κι άλλα τόσα έχω βιώσει σε αυτό το θέμα.Γι αυτό και αντιδρώ έτσι.
Ακόμη και όταν στα 18 μου ένας συμμαθητής μου μετά το γλέντι γενεθλίων μου σκοτώθηκε οδηγώντας μεθυσμένος,όταν το έμαθα όσο και αν λυπήθηκα δεν είπα "κρίμα τον καήμενο" αλλα η πρώτη μου κουβέντα μεσα στην πίκρα μου ήταν "γιατί ο μαλ*κας".Γιατί για μένα αυτό ήταν και εκείνος και όλοι οι όμοιοι του.
Συγγνώμη για το τεράστιο μνμ αλλα όταν έρχεται η συζήτηση σε θέματα οδήγησης γίνομαι χείμαρρος, με τόσα που έχουν συμβεί απορώ πως είμαι ακόμα ζωντανή και υγιής.Στον πόλεμο να πήγαινα λιγότερα θα είχα να διηγηθώ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Resident Evil

Διακεκριμένο μέλος

Η Resident Evil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 7,959 μηνύματα.
Κάποτε εκτός κι αν γινόμουν λιώμα θα έπαιρνα το αμάξι και θα γύρναγα σπίτι. Ευτυχώς τότε δεν είχα αμάξι :) . Εκ των υστέρων κοιτώντας αναρωτιέμαι πως ζω ακόμα και μάλιστα χωρίς να έχω βιώσει σοβαρα τρακαρίσματα δεδομένου ότι με ελαφριά καρδιά έμπαινα σε αυτοκίνητα συμφοιτητών μου που εμφανώς δεν είχαν τα αντανακλαστικά να οδηγήσουν... Ήμουν μάλλον τυχερή...

Τώρα, 2 χρόνια που οδηγώ το αμάξι μου, παρατηρώ και σε εμένα και στους φίλους μου (με τους οποίους έχουμε κάνει και κάνουμε κατά καιρούς τρελά μεθύσια) ότι είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί σε τέτοια ζητήματα.

Προσωπικά, αφήνομαι να πιω μόνο αν δεν έχω το αμάξι μαζί. Αν έχω πάρει το αμάξι δεν πίνω πάνω από 2ο ποτό και αυτό μόνο αν είναι έξοδος που τραβάει (οπότε τα πίνω αργά αργά και με διαλείματα)

Δεν το κάνω για το πρόστιμο. (άλλωστε δεν με έχουν σταματήσει ποτέ και αποφέυγω τους δρόμους με μπλόκα από συνήθεια, από τις εποχές της φοιτητικής μου ζωής :P )..απλά είμαι χμμμ, αρκετά φοβιτσιάρα και αρκετά εγωίστρια (αν θεωρείται έτσι) ώστε να μην θέλω να καταστρέψω τη ζωή μου με κάποιο άσχημο ατύχημα ή worse θέλω να ζήσω για πολλά χρόνια ακόμα...
Όχι όπως τα 2 παιδιά που με προσπέρασαν γκαζώνοντας την πρώτη πρωτη φορά που βγήκα βράδυ στην Αθήνα με το δικό μου αμάξι (3 μέρες αφότου το πήρα) και γύρω στα 5 Km μετά τα είδα στουκαρισμένα σε ένα δρόμο... δεν έμαθα ποτέ τι απέγιναν γιατί ΄(τυχαία πηγαίναμε στην ίδια κατευθυνση) όταν συνειδητοποιήσα ότι τα υπόλοιπα αμάξια που πηγαίναμε προς την ίδια κατεύθυνση σταματάγαν με alarm στην άκρη για αυτό το αυτοκίνητο που μόνη είχα σχολιάσει λίγη ώρα πριν σοκαρίστηκα και δεν σταμάτησα καθόλου...

Δεν ξέρω αν σας έχει έρθει με μαιλ, λογικά ναι, αλλά εμένα με συγκίνησε. Στην ελληνική του μετάφραση αναφέρεται ότι τα λόγια τα έγραψε μια δημοσιογράφος που τα άκουσε από την εν λόγω κοπέλα. Φίλοι μου απο Αγγλία μου έστειλαν το πρωτότυπο και μου είπαν ότι είναι ποίημα που είχε χρησιμοποιηθεί στην εκστρατεία "don't drink and drive" πριν 4-5 χρόνια..Παραθέτω το αγγλικό...
Με όποιον τρόπο, ας το έχουμε όλοι στο μυαλό μας...

i went to a party, mum
and remembered what u said.
you told me not to drink, mum
so i had coke instead.

i felt so proud of myself, mum
the way u said i would.
that i didnt drink and drive, mum
though some friends said i should.
i made a healthy choice, mum
and your advice was right.
as the party finally ended, mum
the kids drove of out of sight.
i got into my car, mum
sure to get home in one piece.
i never knew what was coming, mum
something i expected least.
now im laying on the pavement, mum
and i hear the policeman say,
the kid that caused the accident was drunk, mum
his voice seemed so far away.
my own blood all around me, mum
as i try hard, not to cry.
i can hear the paramedic say,
this girl is going to die.
im sure the guy had no idea, mum
now i have to die.
so why do people have to do it, mum
knowing that it ruins lives.
and now the pain is cutting me, mum
like a hundred stabbing knives.
tell sister not to be afraid, mum
tell daddy to be brave.
and when i go to heaven, mum
put daddy's girl on my grave.
someone should have told him, mum
that it's wrong to drink and drive.
maybe if his parents had, mum
i'd still be alive.
my breath is getting shorter, mum
and i'm getting really scared.
these are my finally words, mum
and im so unprepared.
i wish that you could hold me, mum
as i lie hear and die.
i wish that i could say, "i love you mum!"
so.... "i love you and good-bye!"

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kleftra

Διάσημο μέλος

Η Γεωργία-Γωγούλα-Γωγώ...ακούω σε όλες τις παραλλαγές αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
Αυτό είναι ακόμα χειρότερο.Το να μεθύσεις και να χτυπήσεις ο ίδιος λες καλά να πάθω.Το να πάρεις στο λαιμό σου κάποιον που δεν φταίει...........ή κάποιον που σε εμπιστεύτηκε να τον μεταφέρεις με το αμάξι σου.....
Δεν νομίζω να υπάρχει χειρότερο.
Δεν θα άντεχα στην σκέψη ότι έχω αφαιρέσει μια ζωή:(
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

The Djinn

Τιμώμενο Μέλος

Ο Mario αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,513 μηνύματα.
Εγω παλι χαιρομαι εστω που υπαρχει η νοοτροπια "δεν θα οδηγησω γιατι εχω πιεει και θα με γραψουν ή θα μου παρουν το αμαξι".:)
Και χαιρομαι γιατι ξεροντας την φυση του μεσου Ελληνα που ακομα και λιαρδα να ειναι πιστευει οτι μπορει να οδηγησει,ε...απο την στιγμη που δεν υπαρχει φιλοτιμο 1000 φορες να υπαρχει ο φοβος!;)
Οποτε θα βγω και θα πιω (γιατι συνηθως πινω πολυ...παρα πολυ ομως...υποβρχεια και ουισκια πανε απατα!) το τουτου ή θα το παρει αλλος ή απο πριν δεν θα παρω τουτου ή θα παρω ταξι.
Τρυπακια για να ριξεις το ποσοστο του αλκοολ υπαρχουν πολλα.Αξιζει ομως;
Σε αυτο ας απαντησει ο καθενας μας ξεχωριστα και βαση της κρισης του.
Εχω οδηγησει κιολας εχοντας πιει παραπανω.Δεν ημουν λιαρδα ειπαμε,αλλα σιγουρα δεν ημουν και σε πληρη διαυγεια.Το παραδεχομαι και το λεω και φυσικα ξερω τι μαμακια εκανα.
Εφτασα σπιτι μου μια χαρα πηγαινοντας απο αλλους δρομους και οχι τους κεντρικους φυσικα οχι για να μην πετυχω τα μπλοκα,αλλα γιατι αν μου τυχαινε καμια στραβη και με χτυπαγε εστω αλλος (οπως ηταν η νομοθεσια μεχρι προτεινως,εμενα θα τραβαγαν.
Και σας λεω οτι γι΄αυτο και μονο τον λογο πηγα απο αλλους δρομους,γιατι απλουστατα τα μπλοκα στην επαρχια αν θελω τα μαθαινω πολυ ευκολα μιας και εχω πολλους φιλους με ταξι που δουλευουν νυχτα και με ενα τηλ. τα εχω μαθει.
Οπως και να εχει με το που πηγα σπιτι και καταλαβα οτι οντως αυτο που εκανα ηταν χαζομαρα δεν ξαναεγινε.
Και για να μην το παλταινω ιδιαιτερα το θεμα, αλκοολ καιοδηγηση μαζι δεν πανε.
Τετρημενα πραγματα (η παραπανω μου προταση),αλλα ειναι μια αληθεια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Kassie

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Kassie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Οδοντίατρος. Έχει γράψει 342 μηνύματα.
Μάλλον είμαι η πλέον άσχετη για να απαντήσει σε αυτό το θέμα, αφού δεν έχω οδηγήσει ποτέ νύχτα στην Αθήνα:redface:. Έχω κυκλοφορήσει όμως με άπειρους γνωστούς και φίλους ακόμα και συγγενείς. Έχω ξυπνήσει την μητέρα μου στις 3:30 το πρωί για να έρθει να με πάρει από μαγαζί,επειδή ο φίλος μου που θα οδηγούσε είχε πιεί. Και δεν ντρέπομαι γι' αυτό:) . Ούτε για το βρίσιμο:redface: που έριξα ένα βράδυ σε έναν οικογενειακό φίλο στην ηλικία του μπαμπά μου. Είχε πιεί πάρα πολύ και μας έβαλε δύο παιδάκια τότε(εμένα και την κόρη του, γύρω στα 12)για να μας πάει σπίτι. Χτύπησε στο κράσπεδο του πεζοδρομίου και έχασε τον έλεγχο, ευτυχώς δεν χτύπησε κανείς:) . Έχουν δει δυστυχώς τα μάτια μου παρα πολλά:( και τα πιο πολλά από αυτά δεν πρόκειταί να τα ξεχάσω ποτέ. Γί' αυτό δεν βρίσκω κανένα ελαφρυντικό σ' αυτούς που πίνουν:θες να πεθάνεις ρε φίλε, πρόβλημά σου, ο άλλος τι σου φταίει???????:mad:
Υ.Γ Βέβαια, πιστεύω ότι μέρος ευθύνης έχουν και τα μαγαζιά. Όταν ανα 4 άτομα αντιστοιχεί ένα μπουκάλι, πόσο βγαίνει ανα άτομο?:hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dark_kronos

Επιφανές μέλος

Ο Rognan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Ισπανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 20,660 μηνύματα.
Ειμαι και εγω εναντιων του να πινεις και να οδηγεις, αλλα πιστευω πως αν οδηγουσα αν ειχα πιει κατι παραπανω και παλι θα οδηγουσα γιατι δεν θα μπορουσα να σηνιδιτοποιησω οτι δεν ειμαι σε θεση να οδηγισω. Ετσι ειναι οι περισσοτεροι.
Παλια ο πατερας μου αρκετες φορες επινε κατι παραπανω (δεν γινοτανε ντιρλα αλλα δεν ητανε και ο πιο καταληλος οδηγος) και μετα οδηγουσε, τι να του κανω για να τον εμποδισω;... Τελευτεα πινει λιγοτερο ουτος η αλλος αλλα και παλι επειδη τον σταματισαν 3 φορες μεσα σε 3 εξοδους για αλκοτεστ (βγηκε καθαρος ομως) πλεων πεινει μονο μπυρες και οχι πανω απο τρεις. Επιπλεων μενουμε μες το κεντρο της νυχτερινης ζωης οποτε παει με τα ποδια στης περισσοτερες εξοδους, λιγες ειναι η φορες που θα βγει και θα παει με το αμαξι και μονο αν δεν πηγενει εκει αλλα αλλου
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kleftra

Διάσημο μέλος

Η Γεωργία-Γωγούλα-Γωγώ...ακούω σε όλες τις παραλλαγές αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
Υ.Γ Βέβαια, πιστεύω ότι μέρος ευθύνης έχουν και τα μαγαζιά. Όταν ανα 4 άτομα αντιστοιχεί ένα μπουκάλι, πόσο βγαίνει ανα άτομο?:hmm:

Όχι όχι εδώ είσαι λάθος.Τα μαγαζιά(όχι όλα συνήθως τα μεγάλα στα μικρά δεν πα να είστε και είκοσι για ένα μπουκάλι) σου λένε δεν γίνεται να έρθει μια 10μελής παρέα να πιάσει τόσες θέσεις τραπέζι και να μου κάνει κατανάλωση 150 ευρώ.Κατάλαβες ταρίφα.
Ένα μπουκάλι(τουλάχιστον ουίσκι που πίνω) βγάζει σε αναλογίες μεζούρας 13-14 ποτά ήτοι 3,5 ποτά περίπου το άτομο.Ε 3,5 ποτά εκτός αν είσαι τελείως άμαθος δεν φτάνουν για να σε βγάλουν οφ, οφ θα σε βγάλει το 3 ή 4 πλέον μπουκάλι.Αλλά αυτό που κυρίως θα σε μεθύσει είναι το σφηνάκι, το οποίο είναι τελείως άσχετο με το ποτό που πίνεις.Δεν γίνεται να πίνεις βαρύ ποτό και να χτυπάς σφηνάκι τεκίλα, πάρε καρπούζι δεν είναι ντροπή.
Πάντως στατιστικά τα επικίνδυνα μεθύσια τα κάνεις σε μαγαζιά τύπου μπαρ που σε κερνάνε ή κερνάς άσχετα με το ποτό σου σφηνάκια αλλα και τα περισσότερα ποτά είναι μπόμπες.
Το μπουκάλι είναι η πιο ασφαλής λύση.Όχι ότι και αυτό δεν νοθεύεται αλλά ανα γνωρίζεις μπορεις να το τσεκάρεις πχ.στο δικό μου ποτό το γνήσιο συσκευασμένο μπουκάλι κάνει μια χαρακτηριστική φυσαλίδα αν το γυρίσεις ανάποδα όσο είναι ακόμα γεμάτο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kassie

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Kassie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Οδοντίατρος. Έχει γράψει 342 μηνύματα.
Και πάλι όμως δεν είναι πάνω από το όριο?:hmm: (Δεν το λέω ειρωνικά, δεν έχω ιδέα σε πόση ποσότητα αλκοόλ αντιστοιχεί το όριο του αλκοτέστ:redface: )
Για τα σφηνάκια συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, όμως σε πολλούς αρέσουν λόγω γεύσης:) .
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dark_kronos

Επιφανές μέλος

Ο Rognan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Ισπανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 20,660 μηνύματα.
Και πάλι όμως δεν είναι πάνω από το όριο?:hmm: (Δεν το λέω ειρωνικά, δεν έχω ιδέα σε πόση ποσότητα αλκοόλ αντιστοιχεί το όριο του αλκοτέστ:redface: )
Το οριο ειναι σχετικο με την ποσοτιτα που υπαρχει στο αιμα, συνεπος ενας παιζει ρολο το ειδος του ποτου, το φυλο και το βαρος αυτου που πινει. Πχ ενας αντρα που ειναι 90 κιλα και εχει πιει 3 ποηρια ουισκι νομιζω δεν το πιανει, ενω μια γυναικα που ειναι 50 με ενα ποτιρι ειναι στο οριο, ακομα και αν δεν την εχει πιασει καθολου
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kleftra

Διάσημο μέλος

Η Γεωργία-Γωγούλα-Γωγώ...ακούω σε όλες τις παραλλαγές αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
....ενω μια γυναικα που ειναι 50 με ενα ποτιρι ειναι στο οριο, ακομα και αν δεν την εχει πιασει καθολου

Αχα άρα πρέπει να παχύνω για να πίνω άνετα:P:P:P:P
Το όριο ακριβώς δεν το ξέρω, νομίζω είναι στις 2 μπύρες ή ένα βαρύ ποτό ή 3 ποτήρια κρασί,ανάλογα με τι ποσοστό αλκόολ δείχνει στο αίμα σου.
Απλά εγώ με τα 3,5 ποτά μιλούσα για το όριο ανθεκτικότητας του καθενός στο ποτό.Το οποίο μετράει για το πόσο είσαι σε θέση να χειριστείς όσο πιο καλά το τιμόνι ασχέτως του προστίμου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

The Djinn

Τιμώμενο Μέλος

Ο Mario αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,513 μηνύματα.
Στη χώρα μας, σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ., τα ανώτερα επιτρεπόμενα όρια αλκοόλ (σχ. 7.87) είναι:

– 0,5 g ανά λίτρο αίματος
ή
– 0,25 χιλιοστογραμμάρια ανά λίτρο εκπεμπομένου αέρα

που αντιστοιχούν περίπου σε:

– Μέχρι τρία (3) ποτηράκια κρασιού ή
– μέχρι ένα (1) μπουκάλι μπύρας 500 g.
(Πανω κατω τα ποτα μιας και παιζουν κια αλλα πραγματα ρολο)

Και παρακατω ειναι τα προστιμα που ισχυουν στις διαφορες Ευρωπαικες χωρες ("απο" ή "ως")για οσους ξεπερασουν τα ορια του επιτρεπομενου:

Πρόστιμα στις Ευρωπαϊκές χώρες
Χώρα - Πρόστιμο (ευρώ)
Αυστρία από 215
Βέλγιο από 125
Βουλγαρία ως 150
Γαλλία ως 4.570
Γερμανία από 250
Δανία από 550
Ελβετία από 700
Ελλάδα από 156,50
Ιρλανδία ως 1.270
Ισπανία από 300
Ιταλία από 260
Κροατία από 75
Λουξεμβούργο από 1.250
Μ. Βρετανία από 400
Νορβηγία από 45
Ολλανδία από 200
Ουγγαρία από 50
Πολωνία από 145
Πορτογαλία ως 1.500
Ρουμανία από 50
Σλοβακία 225
Σλοβενία από 90
Σουηδία από 30
Τουρκία 115
Τσεχία ως 450
Φιλανδία ως 15
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κακή Επιρροή

Επιφανές μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17,438 μηνύματα.
δεν ξέρω ρε παιδιά αλλά εμένα μου έχει τύχει πάνω από δύο-τρεις φορές να ΑΦΗΣΩ το αμάξι παρκαρισμένο κάπου, να πάρω ταξί να γυρίσω σπίτι και την επόμενη μέρα να πάω να το μαζέψω....

Γενικά αν πρόκειται να οδηγήσω.... μάλλον θα γυροφέρνω ένα ποτό όλη τη νύχτα....
Αν πρόκειται να οδηγήσει ο άντρας μου δε με νοιάζει ποσο θα πιώ γιατί ξέρω ότι αν είναι να οδηγήσει αυτός, θα γυροφέρνει ΜΙΣΟ ποτό όλη τη νύχτα....

Ποτέ δε με ένοιαξαν τα πρόστιμα... ποτε δε σκέφτηκα "Α να μην πιω γιατί θα μου κάνουν αλκοοτεστ και θα πληρώσω"
Ποτέ δε με ενδιέφερε το... "μην τυχών και σκοτώθω"
Πάντα είχα κατά νου... "ΜΗΝ ΠΑΡΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΘΩΟ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΜΟΥ!"
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DiavolakoS

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο DiavolakoS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,107 μηνύματα.
ενοειται οτι δεν πρεπει να οδηγεις πιομενος.ομως τα ορια για μενα ειναι πολυ χαμηλα.γιατι με δυο ποτηρια ουισκι εχω 99% τα αντανακλαστικα μου.αλλα τι να κανουμε οταν φτιαχνουν τους νομους παιρνουν και τη χειροτερη περιπτωση για να ειναι καλυμενοι..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrJ7000

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο DrJ7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 265 μηνύματα.
ενοειται οτι δεν πρεπει να οδηγεις πιομενος.ομως τα ορια για μενα ειναι πολυ χαμηλα.γιατι με δυο ποτηρια ουισκι εχω 99% τα αντανακλαστικα μου.αλλα τι να κανουμε οταν φτιαχνουν τους νομους παιρνουν και τη χειροτερη περιπτωση για να ειναι καλυμενοι..

Απλά υπάρχει μια μικρή πιθανότητα που το Ο.1% των αντανακλαστικών σου μπορεί να αποτρέψουν κάποιο σοβαρό ατύχημα.Στη περίπτωση αυτή ο νόμος δεν είναι καθόλου αυστηρός.
Όλο και κάποιος συγγενείς - γνωστός μας θα ζούσε χάρη σ αυτό το 0,1%.

ΥΓ: Τα πάντα είναι θέμα παιδείας...κάτι που απλά δεν υπάρχει στο μέσο έλληνα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γιάννης

Περιβόητο μέλος

Ο Παπαφλέσσας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 48 ετών. Έχει γράψει 4,851 μηνύματα.
Η λογική της αστυνομίας είναι πονάει χέρι κόψει χέρι.
Πέρα απο το επίπεδο του αλκοόλ που επίσημα αναγράφετε στο μηχάνημα υπάρχουν και καπιοι άλλοι κανόνες.
Είναι διαφορετικό αν έχεις φάει η όχι, το πόσο αντέχει ο οργανισμός του το αλκοόλ, το πόσο κουρασμένος είσαι κτλ.
Επίσης δεν υπάρχει πρόστιμο αν είσαι κουρασμένος και οδηγείς ή αν είσαι υπο επήρεια φαρμάκου που προκαλεί υπνηλια.
Τα πάντα πρέπει να ξεκινάμε απο τον ίδιο τον πολίτη και να έχει απο μόνος του την παιδεία να πει, δεν μπορώ να οδηγήσω γιατί ειμαι πιωμένος/μεθυσμένος οτιδήποτε και απλά το αφήνω.
Το όλο θέμα ειναι για τους περισσότερους να περάσουν καλά και να μην τους γράψουν.
Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε καθημερινά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kleftra

Διάσημο μέλος

Η Γεωργία-Γωγούλα-Γωγώ...ακούω σε όλες τις παραλλαγές αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
ή αν είσαι υπο επήρεια φαρμάκου που προκαλεί υπνηλια.

Λάθος ανήκει στην ίδια περίπτωση οδήγηση υπο επήρεια ουσιών.Ακριβώς εκεί που περιλαμβάνονται και τα ναρκωτικά.Μάλιστα γίνονται και οι ίδιες εξετάσεις, οπότε αν βρεθεί η ανάλογη ποσότητα φαρμακου στο αίμα σου θεωρήσε ότι οδηγούσες υπο επήρεια ουσιών.Και μάλιστα οι ασφαλιστικές δεν σε καλύπτουν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Demelene

Διάσημο μέλος

Ο Demelene αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,430 μηνύματα.
Λοιπόν δεν θα αρχήσω τις παραμπομπές
Αρχικά να πω στην Κλέφτρα ότι το σωστό το πέτυχες στο τέλος του πρώτου σου ποστ. Δηλαδή δεν θα πιείς γιατί θα οδηγήσεις.
Όχι δεν θα οδηγήσεις γιατί είσαι πιωμένος. Ο λόγος είναι ότι το αλκοόλ έχει μια παρενέργεια που λέγεται ευαιξία και την ψευαίσθηση αυξημένων ικανοτήτων. Και γιαυτό κανείς δεν είναι σίγουρος σε τι κατάσταση βρίσκεται.
Συνεπώς αν έχεις αμάξι δεν οδηγάς, ή κάποιος στην παρέα δεν οδηγά.

Επίσης η οδήγηση είναι μετά από ένα σημείο αντανακλαστική.Δλδ σε λογικά πλαίσια μέθης, όλοι μπορούν να οδηγήσουν. Και το πρωί αγουροξυπνημένος η οδήγηση είναι αντανακλαστική.Αλλά το πρωί αν χρειαστεί να αντιδράσεις θα αντιδράσεις εξίσου καλά σε αντίθεση με το αν έχεις πιει έστω και λίγο.ΤΟ πρόβλημα με το ποτό είναι ότι η ευαιξία που δημιουργεί ψευδή όρια αλλά και το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η καθυστερημένη αντίδραση σε απρόοπτα όπως λετε.
Πρέπει να ξέρετε ότι και το ένα ποτήρι μπύρα κακό κάνει στην οδήγηση αλλά δεν μπορούμε να το τραβήξουμε και εντελώς στα άκρα καθώς η μέθη ενός ποτηριού μπύρας δεν είναι το μοναδικό πράγμα κακό σε μια οδήγηση.Η αντανακλαστική οδήγηση έχει ένα κακό που λέγεται συνήθεια και απροσεξία και είναι κάτι που δεν μπορείς να δαμάσεις. Πρέπει να ξέρεται ότι οι νέοι οδηγοί που φοβούνται προκαλούν λιγότερα σοβαρά ατυχήματα από τους έμπειρους οδηγούς για διαφόρους λόγους.

Δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε μόνο πρόστιμα. Και στο εξωτερικό έχουν πρόστιμα. Δεν μας διαφοροποιεί σε τίποτα με τους ξένους. Και μάλιστα στο εξωτερικό δεν έχουν την μισή αστυνομική δύναμη κάθε Σαββάτο να προσπαθεί να νταντέψει ένα τσούρμο ανόητους και ανώριμους ανθρώπους. Αυτό που δεν έχουμε και φυσικά δεν πρόκειται να αποκτήσουμε είναι παιδία και αίσθηση ευθύνης των πράξεων μας προσωπική αλλά και κοινωνική. Και γιαυτό έχουμε και παραδείγματα πόσων φίλων δικών μου αλλά και νομίζω του Μάριου που απλά πάει τριγύρω από τα μπλόκα. Και ίσως το βασικότερο που μας λείπει σαν λαός είναι η αίσθηση του μέτρου, γιατί μπορεί να έχουμε πρόστιμα για το ποτό αλλά δεν μπορείς να ελέγξεις αν ο άλλος έχει φάει του σκασμού!

Προσωπικά με έχουν σταματήσει με ποδήλατο για αλκοτέστ και παρόλο που γέλαγα γιατί μου έλεγε και βλακίες ο μπάτσος μου φαίνεται αρχικά λογικό. Αν και στο ποδήλατο η άσκηση οξυγωνώνει αρκετά τον εγκέφαλο για να έχει πιο καθαρό μυαλό.

Και κάποια τελευταία. Βλέπω όλο και πιο συχνά στον δρόμο αμάξια με νέους μέσα να πίνουν μπίρα και όχι μόνο. Ελπίζω να ξέρετε ότι απογορεύεται η κατάποση αλκοόλ από οποιονδήποτε στο αμάξι μέσα με ευθύνη πάντα του οδηγού. Επίσης όσο η τηλεόραση και τα mass media μας κάνουν ότι θέλουν και μαζί με την διαφήμιση με το ποτό σκοτώνει υπάρχει και η διαφήμιση με τον θεό/θεά πανέμορφο σέξυ με το ποτάκι στο χέρι, ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ Ελλάδα και όσοι κυκλοφορούμε στον δρόμο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

The Djinn

Τιμώμενο Μέλος

Ο Mario αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,513 μηνύματα.
Καλα demelene μην νομιζεις οτι μου ειναι συστημα.
Μια φορα εγινε και ξερω οτι ηταν μαμακια μου.:)
Απλως επειδη προσωπικα το να κρυβομαι πισω απο το δαχτυλο μου, ξερω οτι δεν θα με βοηθησει ποτε και σε κατι, το εγραψα καθαρα σαν παραδειγμα αποφυγης.
Απλως το γραφω σαν διευκρινηση στο πρωτο μου ποστ.
Γενικοτερα συμφωνω στα παραπανω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Μαμα βγηκα με τους φιλους μου. Πηγα σε ένα παρτυ και θυμήθηκα αυτό που μου ειχες πει, να μην πιω αλκοολ. Μου ειχες ζητησει να μην πιω επειδη θα επρεπε να οδηγησω μετα, ετσι ηπια ένα αναψυκτικο. Ημουν υπερηφανη για μενα, γιατι ειχα ακουσει αυτό που τοσο γλυκα με ειχες συμβουλευσει πριν φυγω, να μην πιω αν πρεπει να οδηγησω, σε αντιθεση με αυτό που μου ελεγαν οι φιλοι μου. Εκανα τη σωστη επιλογη η συμβουλη σου ηταν η σωστη.
Όταν το παρτυ τελειωσε ολοι μπηκαν στα αυτοκινητα τους χωρις να είναι σε θεση να οδηγησουν. Εγω πηρα το αμαξι μου ημουν σιγουρη ότι ημουν καθαρη. Δεν μπορουσα να φανταστω μαμα αυτό που με περιμενε...
..
Τωρα ειμαι εδώ ξαπλωμενη στην ασφαλτο και ακουω ένα αστυνομικο να λεει «το παιδι που προκαλεσε το δυστηχημα ηταν μεθυσμενο». Μαμα η φωνη του ακουγετε τοσο μακρυνη. Το αιμα μου είναι παντου στην ασφαλτο και εγω προσπαθω με ολες μου τις δυναμεις να μην κλαψω. Ακουω τους γιατρους να λενε ότι αυτή η κοπελα δεν θα τα καταφερει. Ειμαι σιγουρη ότι το άλλο παιδι που οδηγουσε δεν το ειχε καν φανταστει όταν ετρεχε τοσο πολύ. Στο τελος αυτος ειχε αποφασισει να πιει και εγω τωρα πρεπει να πεθανω. Γιατι το κανουν αυτό μαμα ? αφου ξερουν ότι θα καταστρέψουν ζωες ? Ο πονος που νιωθω είναι σαν να με καρφώνουν χιλιαδες μαχαιρια. Πες στην αδερφη μου να μην φοβηθει στο μπαμπα να είναι δυνατος! Καποιος επρεπε να πει σε αυτό το παιδι οτι δεν επρεπε να πιει αν θα οδηγουσε. Ισως αν του το ελεγαν οι δικοι του όπως εκανες εσυ, τωρα να ημουν ζωντανη...
..
Η ανασα μου γινετε ολο και πιο αδυνατη και αρχιζω να φοβαμαι μαμα.. Αυτές είναι οι τελευταίες μου στιγμες και ειμαι τοσο απελπισμενη. Θα ηθελα τοσο να σε αγκαλιασω μαμα ...και να σου πω ποσο σε αγαπαω
Σε αγαπαω μαμα...αντιο!!!

Αυτές οι λεξεις γραφτηκαν από μια δημοσιογραφο που ηταν παρούσα σε ένα δυστηχημα. Η κοπελα ενώ πέθαινε ψυθιριζε αυτές τις λεξεις - η δημοσιογραφος τις εγραφε σοκαρισμενη. Η ιδια δημοσιογραφος αρχισε μια εκστρατεια εναντιον της οδηγησης υπο την επήρεια Αλκοολ.
Αν αυτό το μηνυμα εφτασε σε εσενα και το διαγραψεις χανεις την ευκαιρια , ακομα και αν δεν πινεις να δωσεις στους αλλους να καταλαβουν ότι και η δικη σου ζωη κινδυνεύει. Αυτή η μικρη χειρονομια μπορει να κανει τη διαφορα!



(Moυ ήρθε με μέιλ.. και δεν έχω να πω τπτ άλλο.. Δεν οδηγώ, αν κι έχω δίπλωμα οδήγησης, αλλά δεν θα έπινα ποτέ αν είχα να οδηγήσω μετά..)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top