Ζωή σε ξένη χώρα

Θα θέλατε να μείνετε μόνιμα στο εξωτερικό;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 148)
  • ΝαιΙ

    Ψήφοι: 107 72.3%
  • Όχι!

    Ψήφοι: 41 27.7%

Κακή Επιρροή

Επιφανές μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17,438 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από faithplus1:
Προς τα κει ελπίζω να πάω
Καλά... δε σε βλέπω να γυρνας ελλαδα....
έχω φίλο που ζει μόνιμα εκεί και κάθε φορά που μιλάμε στο τηλέφωνο ή που έρχεται διακοπές ελλάδα και μου λέει το πως είναι ο εκεί τρόπος ζωής, με κάνει να θέλω να πηδήξω απ την ακρόπολη...
άστα φίλε... καμία σχέση με ελλάδα σε ποιότητα ζωής και παροχές προς τον πολίτη απ το κράτος....
μέχρι πρόπερσυ σκεφτόμουν και ψηνόμουν να πάω και γω πάνω και να συνδιάσω επιπλέον σπουδές και δουλειά... δεν το τόλμησα τότε.... και τώρα με βλέπω κατάχλωμη.....
το μόνο που έχει ως "κακό" η Σουηδία, είναι αυτό που έχουν όλες οι Σκανδιναβικές χώρες με τη μέρα και τη νύχτα στις εποχές του χρόνου.... κατά τα άλλα.... υπέροχα!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

faithplus1

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο faithplus1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 42 ετών. Έχει γράψει 1,787 μηνύματα.
Άστα ΚΕ...κι εγώ δε με βλέπω να γυρνάω.Απ'όσα ακούω κι έχω ψάξει, βλέπω ότι σε σχέση με εδώ είναι η μέρα με τη νύχτα.Και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι, απλά, ο σεβασμός.Τόσο του κράτους προς τον πολίτη και αντίστροφα όσο και μεταξύ των ανθρώπων.Θα δούμε και στην πράξη πώς θα είναι τα πράγματα...
Όταν βλέπεις ότι η χώρα μας, που κατά τα άλλα είμαι σίγουρος ότι όλοι την αγαπάμε πολύ, μας βάζει 1002 εμπόδια στο να κάνουμε σχεδόν οτιδήποτε, αρχίζεις και βλέπεις με άλλο μάτι τη ζωή αλλού.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kleftra

Διάσημο μέλος

Η Γεωργία-Γωγούλα-Γωγώ...ακούω σε όλες τις παραλλαγές αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από faithplus1:
Όταν βλέπεις ότι η χώρα μας, που κατά τα άλλα είμαι σίγουρος ότι όλοι την αγαπάμε πολύ, μας βάζει 1002 εμπόδια στο να κάνουμε σχεδόν οτιδήποτε, αρχίζεις και βλέπεις με άλλο μάτι τη ζωή αλλού.

Έτσι είναι η Ελλάδα έχει την μοναδική ικανότητα να "σκοτώνει" τα παιδιά της:(
Και κατι άλλο που συνήθιζα να λέω είναι πως στην χώρα μου καμμία καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη:worry:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dark_kronos

Επιφανές μέλος

Ο Rognan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Ισπανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 20,660 μηνύματα.
Ρε παιδια μην τα βλεπουμε ολα ροδινα. η Σουηδια με την Ελλλαδα οντως ειναι η μερα με την νυχτα, αλλα αμα πας τωρα εσυ κουε δεν νομιζω να τα βρεις καλα. Απο την εμπειρια μου σου μιλαω. Ο φιλος σου δεν ξερω ποτε πηγε και τι τραβιξε (η δεν τραβιξε) στις αρχες, αλλα οταν πηγα εγω με την μητερα μου που ειναι Σουηδεζα υποικοος κλπ δεν ητανε καθολου ωραια. Ακομα να σκευτεσε σοβαρα και το κλιμα ,οχι μονο την μερα κια την νυχτα. και παιδια, μπορει καπιοι να μην με πιστευουν, συχνα γελανε μαζι μου οταν το λεω αλλα θα αντιμετοπισετε και ρατσισμο στην Σουηδια. Οχι και σε πολυ μεγαλο βαθμο αλλα υπαρχουν πολοι που εχουνε προβλημα με οπιονδηποτε ζει στην χωρα του και δεν ειναι Σουηδος.
Οσο για της ευκαιριες, που ητανε ρε παιδια και δεν της εβλεπα εγω; Ο Ξαδερφος μου φετος τελιωνει το λυκειο και δεν εχει την δυνατοτιτα να παει πανεπιστιμιο. Δουλεια που να του δεινει πανω απο 2000 κορονες (δλδ 200?) δε βρισκει. Το νοικι του σπιτιου εκει ξερετε ποσο παει; Και ακριβια να δειτε... Οι φοροι παλι...Ισως να τα βλεπω εγω λαθος, ισως στην Αθηνα να επικρατει κατι διαφορετικο απο οτι στην Ροδο, ισως και εγω να ειμαι απο τους βολεμενους. Τι να πω.
Παντος και στην Σουηδια που ειχα παει ο πατερας μου μας συντιρουσε με λευτα που εβγαζε εδω.Αλλα και τωρα ο πατερας μου συντιρη την αδερφη μου, η μητερα μου ισα-ισα βγαζει για να δωσει ενα ποσοστο απο τα εξωδα για το σπιτι και για τα δικα της.
Το σχολειο δεν προσεφερε και πολλα παραπανω, ισα-ισα στης γνωσεις προσεφερε λιγοτερα.Ειναι καλυτερα σας εγκαταστασεις αλλα σε γνωσεις που αποκομιζεις δεν μπορω να πω οτι ειναι καλυτερα. Τα λευτα που ξοδευει το κρατος στον συγκεκριμενο τομεα πανε για συντιρεισεις κτιριων, το φαΐ για τα παιδια, τα τετραδια και τα μολιβια κλπ, σαν εκπαιδευση δεν το περιμενα απο την Σουηδια αυτο το χαλι.
Ο τροπος ζωης; Πιος τροπος ζωης ρε παιδια; Εγω εβλεπα ενα σορο κοσμο να ειναι δουλια=σπιτι-δουλεια-σπιτι... Ειναι τυχεο που στην Σκανδιναβια υπαρχει το μεγαλυτερο ποσοστο αλκολικων και αυτοκτωνιων;
Οσο για τον σεβασμο που αναφερει ο faith, δεν λεω ειναι καλυτερο το κρατος τους προς τον πολιτη, αλλα η χωρα δεν παει μπροστα. Σε λιγα χρονια θα καταστραφει η οικονομια τους. Και εκει ομως μην νομιζεις οτι δεν γινονται φουστιες και οτι δεν βαζουν στην τσεπη. Απλα εκει δεν βγαινουν σκανδαλα. Δεν μπορει μονο στην Ελλαδα να γινοντια ολα αυτα ρε παιδια...Δλδ οι δικα μας ειναι εξυπνοι και ολοι οι αλλοι λαλακες;

Τωρα απο εκει και περα τι να πω; Ισως εγω τα βλεπω λαθος, ειναι και εδω να μετρανε τα γουστα, ισως εχετε παραπληροφοριθει, ισως και εγω να τα εζησα απο αλλη πλευρα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κακή Επιρροή

Επιφανές μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17,438 μηνύματα.
Κρόνε μου είμαι σίγουρη οτι σε πολλά από αυτά που λες εχεις δίκιο.... είναι όμως θέμα οπτικής γωνίας... μιλάς για ελάχιστα χρήματα που δίνει το κράτος για τετράδια βιβλία κλπ... μα στην ελλάδα μας, δεν δίνει απολύτως τίποτα το κράτος.... όλα τα πληρώνουμε... ακόμα και την σωστή εκπαίδευση την πληρώνουμε με φροντιστήρια... τα βιβλία τα πληρώνουμε....
ακριβό νοίκι.... ναι, περιλαμβάνει μέσα όμως και φως νερό και θέρμανση που καίει φουλ.... για υπλολόγισε τα αυτά για την ελλάδα για μια οικογένεια... 600 το νοίκι, + 100 + η δεη + 30 το νερό + 100 η θέρμανση και λιγα λέω και το σπίτι μονίμως κρύο!! όλα αυτά = 830.... ε! δεν είναι και λίγα! όταν ο μισθός ανιδείκευτου είναι 640!!!!!!!!!!!!!(μπορεί να λέω και πολλά δεν είμαι σίγουρη!)
να βλέπουμε τις αντιστοιχίες....
ναι έχεις δίκιο, έχει το μεγαλύτερο ποσοστό αλκοολισμού και η Δανία το μεγαλύτερο ποσοστό σε αυτοκτονίες.... όμως επιστημονικά τεκμηριωμένο, δεν έχει να κάνει με την ποιότητα ζωής τους αλλά με τις κλιματολογικές τους συνθήκες! αυτό με τη μέρα και τη νύχτα δεν είναι και τόσο απλό.... δεν είναι εύκολο να μην βλέπεις τον ήλιο της ελλάδας!!!! να μην έχεις πραγματικά ζεστές μέρες! να έχει μονίμως κρύο καινα μπαίνεις σε ένα σπίτι φούρνο απ τη ζέστη που σε ζαυλακώνει... ναι δεν είναι απλό και εύκολο!!!
όσο για μένα.... εγώ θα τα έβρισκα αρκετά εύκολα δεδομένου ότι ο φίλος μου είχε αρκετά καλά κοννέ και ουσιαστικά μου είχε ήδη βρει δουλεια να ξεκινήσω όταν το συζητάγαμε σοβαρά.... άρα ξεκίναγα με κάποια πολύ καλά δεδομένα.... θα πήγαινα σε μια ξένη χώρα μεν αλλά θα είχα με το καλημέρα 2 πολύ σοβαρά προβλήματα λυμένα.... δουλειά και φίλους! ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dark_kronos

Επιφανές μέλος

Ο Rognan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Ισπανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 20,660 μηνύματα.
Δεν δεινει ελαχιστα, δει νει πολλα. Και δεν λεω οτι ειναι καλο, ισα-ισα αυτο ειναι κατι το καλο. Το ειπα αυτο για να δειξω οτι ναι μεν δεινει περισσοτερα λευτα αο την Ελλαδα για την εκπεδευση αλλα στην πραξη ξοδευονται σε αλλα θεματα. Σχετικα με τα φροντιστιρια εχεις ενα δικιο. Ναι μεν πληρωνουμε αλλα το εχουμε δει και πολυτελια. Εγω δεν παω σε κανενα φροντιστιριο κι ομως ειμαι αριστουχος. Στο λυκειο συγουρα θα παω καπιο φροντιστιριο, αλλα το θεμα ειναι οτι θα παω για να καταλαβω τα μαθηματα του σχολειου. Οποτε το επιπεδο ειναι ανεβασμενο. Στην Σουηδια πηγα στην πρωτη γυμνασιου (7η ταξη οπως λενε εκει) και αντι να τα βρω μπαστουνια μια και ειχα βγαλει την εκτη εδω ειμουνα ο πιο καλος μαθητης της ταξης. Αφηνοντας απο εξω τα αγγλικα που τοτε πηγενα φροντιστιριο μεχρι και στα Σουηδικα ειμουνα καλυτερος, με της 2 ωρες την εβδομαδα που εκανα στην Ροδο.
Για μια ελληνικη οικογενια, βαλε ενα απο τα σπιτια που νοικιαζουμε, μας δεινουνε 300 ευρω και πληρωνουν την εφορια αυτοι. Ποσο ειναι η εφορια; Αλλα 50; 350 ας πουμε για σπιτι 110τμ με 3 δωματια(οτι πρεπει για μια 4μελες οικογενια) μεσα στην πολη σε μια απο της πιο ακριβες (νομιζω) περιοχες τις Ροδου. Το ρευμα δεν ξερω ποσο παει, εμεις δινουμε κανα 600αρι αλλα εχουμε και μηχανιματα στο σπιτι που καινε τρελα.Το νερο 30-40?, η θερμανση αναλογα, αμα ειναι πετρελεο θα ειναι κανα 100αρι μαλλον ανα μηνα, αμα ειναι με καλοριφερ ρευματος ανεβενει η δεη, δεν ξερω ποσο. Πρεπει να ειναι γυρο στα 500-600 ευρω τον μηνα. Αντιστιχα στην Σουηδια για σπιτι που ειχουμεε αγορασει δεινουμε συνολικα 7500 κορονες (750 ευρω περιπου) για ρευμα,θερμαση, νερο, φορους και νομιζω καπιο ποσο επερνε και ο συλογος της περιοχης. Εδω σε σπιτι δικο μας 600ευρω τον μηνα (με θερμανση ρευματος, και επαγκελματικα μηχανιματα που καινε τρελα που τα χρειαζετε ο πατερας μου) τον χειμονα και κατι λιγοτερο λογο θερμασης το καλοκαιρι, 30 ? το νερο και αυτο ητανε. 630 ευρω τον μηνα. Φταντασου να μην ειχαμε και της καυσης που εχουμε χαρη στα μηχανηματα του μπαμπα μου...Και εδω νταξει, ο πατερας μου περνει πολλα, αλλα και ανηδηκευτος να ητανε μονο απο τα ενοικια των αλλων σπιτιων θα ειχε 1000 ευρω (περιπου) τον μηνα. Η μανα μου με ειδικευση και περνει 800 ? τον μηνα.
Πραγματι δεν εχει τον ηλιο και αυτο το ξερω απο πρωτο χερι και πρωσοπικα αυτο με ψυχοπλακωνε αγρια, και σε συνδιασμο με αλλα πραγματα τρυγυρω μου μου προξενισε ψυχολογικο προβλημα.Και το κρυο ειναι ενα προβλημα, δεν μπορουν να κυκλοφορισουν, να κανουν ολα οσα κανουμε στην Ελλαδα, δεν μπορουν ουτε στην δουλεια τους να πανε καλα-καλα. Αλλα δεν ειναι και τοσο ζεστα τα σπιτια, εχουν θερμοκρασια γυρο στους 20 με 25 βαθμους κελσιου, οσο ειναι το καταλυλοτερο για τον ανθρωπο. Νταξει, συγουρα δεν ειναι ευκολο. Αλλα δεν νομιζω οτι ειναι ο μονος λογος που προκαλει αλκοολισμο και αυτοκτονιες. Και στην Ρωσσια ετσι ειναι και χοιροτερα στο μεγαλυτερο μερος της. γιατι δεν ειναι ετσι; Και ο Καναδας ετσι ειναι γιατι ουτε και εκει δεν ειναι ετσι;
Και εμεις οταν ξεκιναγαμε νομιζαμε οτι ειμασταν βολεμενει. Δουλεια συγουρη,δημοσος υπαλιλος, για την μανα μου, κανενα προβλημα με τα χαρτια της μανας μου αλλα και τα δικα μας λογο του οτι εινα Σουηδεζα, συγκενεις σχετικα κοντα, σχολειο διπλα. Να ομως και δεν βγηκε και τοσο καλα.
Ισως να φταιω και εγω, ισως να ειμαι τοσο καλομαθημενος εδω περα (που δεν το νομιζω) που η δυσκολιες που βρηκα στην Σουηδια μου φανικαν βουνο. Ισως να παιζει κατι αλλο και να φταιω εγω τεσπα, ισως να ειναι η κατασταση που επεικρατει εδω (σαν νησι με λιγους σε σχεση με την Αθηνα κατηκους) να ειναι διαφορετικη απο οτι στην Αθηνα, δεν ξερω. Παντος ξερω οτι εδω ο ξαδερφος μου ειανι ανηδικευτος και εχει μισθο στα 700? και ο αλλος μου ξαδερφος οσο περιμενει να διοριστει εχει εναν μισθο 500? και συμπληρωνουν και οι δυο με δουλεια σε ξενοδοχιο που την μοιραζονται (οταν δεν μπορει ο ενας παει ο αλλος) και εχουν και στοιριξη απο τους γονεις. Αντιστοιχα η μητερα με ειδικευση και περνει 800? και ο ξαδερφος μου που βγαζει τωρα το σχολειο δεν βρισκει πανω απο 200? και οι γονεις του αν και σε καλη θεση ο πατερας του αδηνατοι να τον στιριξει, μπορει μονο να του προσφερει στεγη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κακή Επιρροή

Επιφανές μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17,438 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από Dark_kronos:
350 ας πουμε για σπιτι 110τμ με 3 δωματια(οτι πρεπει για μια 4μελες οικογενια) μεσα στην πολη σε μια απο της πιο ακριβες (νομιζω) περιοχες τις Ροδου.
Αν νοικιάζονται τόσο φτηνά τα σπίτια στη ρόδο ειλικρινά σου μιλάω θα το σκεφτώ πάρα πολύ σοβαρά μήπως έρθω μόνιμα εκεί!!!!!
στην Αθήνα, για το σπίτι που περιγράφεις, σε μια μέτρια περιοχή και όχι από τις καλύτερες θες 550 και σε τιμή φιλική και ευκαιρίας!!!!! χώρια μετά τα κοινόχρηστα (που αν είναι από 2ο και πάνω όροφο θες ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 100 το μήνα) χώρια η ΔΕΗ κλπ κλπ κλπ.....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dark_kronos

Επιφανές μέλος

Ο Rognan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Ισπανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 20,660 μηνύματα.
Αμα θες μπορω να ρωτισω τον πατερα μου για να ειμαστε 100% συγουροι και να δω και μερικες αγγελιες να σου πω. 550ευρω; Τρελο μου ακουγετε...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

zanin

Διάσημο μέλος

Η zanin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και μας γράφει απο Ηράκλειο (Αττική). Έχει γράψει 2,838 μηνύματα.
δεν θα ήθελα να μείνω μόνιμα..... για 1 -2 άντε 5 χρόνια ναι....
επειδή είμαι πολύ δεμένη με την αδελφή μου και μόνο στην σκέψη ότι και οι δύο θέλουμε να φύγουμε από την αθήνα στο μέλλον και να μείνουμε εκτος αθήνας.... αυτό με στενοχωρεί γιατι ίσως μείνουμε σε άλλη πόλη....πώς θα την βλέπω μετά , αν όχι κάθε μέρα , αρκετά συχνά?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

underwater

Περιβόητο μέλος

Η underwater αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,343 μηνύματα.
Δε νομίζω πως υπάρχει περίπτωση να έμενα μόνιμα στο εξωτερικό. Είμαι σχεδόν 3 μήνες Σκωτία και η επιθυμία να γυρίσω έχει χτυπήσει κόκκινο! Κι ενώ είμαι ευπροσάρμοστο άτομο και ταυτόχρονα κάνω ένα μεταπτυχιακό που μου αρέσει. Μερικές φορές σκέφτομαι πώς θα ήταν η φάση αν έμενα εδώ, αν σκεφτείτε μάλιστα πως το επάγγελμά μου είναι ιδιαίτερα καλοπληρωμένο σε αυτή την χώρα! Αλλά δεν παίζει!

Ενώ πάντα μου άρεσε η βροχή έχω φτάσει να ξεκινάω την μέρα με ένα "άντε στον δ*****" κάθε φορά που ανοίγω το παράθυρο! Με νευριάζει η μουνταμάρα, το ότι όλα κλείνουν 11-12, το ότι οι άνθρωποι είναι στα όρια του αλκοολισμού. Γελάω και περνάω καλά για το έτος που θα κάτσω, αλλά δεν θα πάρω άλλο!

Και εντάξει, σίγουρα η Ελλάδα είναι πίσω σε πολλά, σίγουρα μας απογοητεύει, αλλά θεωρώ πως έχουμε όλοι εξιδανικεύσει το εξωτερικό. Δεν είναι όλα τέλεια. Η αδερφή μου πήγε πέρισυ Erasmus Νορβηγία, την καλύτερή της χώρα και απογοητεύθηκε πολύ. Η αντιμετώπιση προς τους ξένους ( και κυρίως τους σκουρόχρωμους ανθρώπους:D ) δεν ήταν η καλύτερη! Ούτε τραπεζικό λογαριασμό δεν μπορούσαν να ανοίξουν αν δεν έμεναν εκεί 1 χρόνο! Εντάξει, οι παροχές προς τους πολίτες είναι από τις καλύτερες του κόσμου, αλλά ο 'Έλληνας θα πάει ως ξένος, και ξένος εκεί έχει πιο βαριά σημασία από ότι σε εμάς!:|
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

io-io

Διάσημο μέλος

Η io-io αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μαθηματικός. Έχει γράψει 2,878 μηνύματα.
Αλλά από την άλλη, τι θέλει ο άνθρωπος; Αγάπη και ζεστασιά. Αν βρεις τους ανθρώπους σου, δεν είναι δύσκολα... Ειδικά αν είναι "ανθρώπινη" η πόλη, στο θέμα των αποστάσεων...

Αυτο ακριβως! :D

Underwater, εισαι πολυ λιγο καιρο εξω και ειναι λογικο να θες σαν τρελη να γυρισεις! Εγω τον πρωτο χρονο τουλαχιστον, μην σου πω και παραπανω, μετραγα τις μερες! Και δεν ηταν οτι δεν περναγα καλα, απλα μου ελειπε το σπιτι μου. Τωρα πια εχω δυο σπιτια....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

underwater

Περιβόητο μέλος

Η underwater αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,343 μηνύματα.
Underwater, εισαι πολυ λιγο καιρο εξω και ειναι λογικο να θες σαν τρελη να γυρισεις! Εγω τον πρωτο χρονο τουλαχιστον, μην σου πω και παραπανω, μετραγα τις μερες! Και δεν ηταν οτι δεν περναγα καλα, απλα μου ελειπε το σπιτι μου. Τωρα πια εχω δυο σπιτια....

'Εχεις σίγουρα δίκιο σε αυτό που λες. Κι ο καιρός που είμαι έξω έχει περάσει πολύ γρήγορα. Αλλά για εμένα πολύ σημαντικό είναι και το ερωτικό. Αν δηλαδή είχα ξεκινήσει μια σχέση με κάποιον εδώ θα ήθελα πιο πολύ να κάτσω, αν και θα μου έλειπε το σπίτι μου. Αν δεν έχεις βρει σχέση στη νέα χώρα ή έχεις σχέση Ελλάδα, όσο καλούς φίλους και να κάνεις νομίζω θα θες να γυρίσεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22,554 μηνύματα.
Ακριβώς. το οποίο με κάνει να θέλω να θυμίσω το θέμα που είχα ανοίξει (και που συγχωνεύτηκε εδώ), ότι έστω ότι έχεις δουλειά, φίλους και σχέση... μένεις για πάντα;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

travel_lover

Διάσημο μέλος

Η travel_lover αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,202 μηνύματα.
προσπάθησα δεν λέω... έζησα στην κύπρο για 6 χρόνια, έκανα φίλους που δεν θαλλάζα για κανέναν κ τπτ... προσπάθησα κ την αμερική, μόνο που πάνω στον μήνα την έκανα... κ ακόμα προσπαθώ. home is where your heart is και για να το κάνω πιο σαφές, εκεί που είναι οι άνθρωποι που αγαπάς, εκεί είναι σπίτι. μπορεί να έχεις μια καταπληκτική δουλειά κ να είσαι επιτυχημένο άτομο σε μια χώρα που όμως πάντα θα σου μένει ξένη.
φυσικά,υπάρχει κ η άποψη ότι μόνο η πατρίδα σου σε τραβάει. δεν ξέρω... γεννήθηκα κ μεγάλωσα σε μια χώρα που ονόμασα πατρίδα μου, κ την κανονική μου πατρίδα την είδα μια φορά, την ερωτευτηκα, αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να ζήσω εκεί.
τελικά εξαρτάται από την ηλικία, τις αντοχές, την φιλοσοφία κ τα βιώματα κάποιου, άρα δεν είναι όλα απόλυτα για όλους
κατά την άποψη μου, καλή φάση το εξωτερικό όταν κρατάς μια πισινή ότι η ελλαδάρα θα σε περιμένει με ανοιχτές αγκάλες όποτε κ αν αποφασίσεις να γυρίσεις (όνειρα θερινής νυκτός;):hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22,554 μηνύματα.
Ξενιτεμένοι υπάρχουν τελικά εδώ;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κακή Επιρροή

Επιφανές μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17,438 μηνύματα.
είναι ένα παλικάρι 34ων που είναι αγγλία απ ότι θυμαμαι....
πήγε για σπουδες και εμεινε αν εχω καταλάβει καλα....
δε θυμαμαι όμως όνομα και δεν μπαινει και συχνά... είναι σχετικά νέο μελος
έχει γραψει και ποστς στη νοσταλγια....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dark_kronos

Επιφανές μέλος

Ο Rognan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Ισπανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 20,660 μηνύματα.
Ειναι και ο Covenant που σπουδαζει στην Αγγλικα, αλλα εχει πολυ καιρο να μπει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κακή Επιρροή

Επιφανές μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17,438 μηνύματα.
εννοεί άτομα που ζουν πλέον μόνιμα έξω ....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22,554 μηνύματα.
Νι, έλεγα μήπως είχαμε απόψεις πιο... εκ των έσω!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kassie

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Kassie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Οδοντίατρος. Έχει γράψει 342 μηνύματα.
Εγώ μάλλον βρίσκομαι στην άλλη πλευρά:) . Μετά από 6,5 χρόνια στο εξωτερικό επιστρέφω σε 5 μέρες Ελλάδα, για τα καλά:clapup: . Τέρμα πια το πακετάρισμα, οι ατέλειωτες ώρες αναμονής στα αεροδρόμια, η συγκίνηση στους αποχαιρετισμούς:redface: , ο χαρακτηρισμός πολίτης δύο χωρών. Ναι, θα μου λείψει το εξωτερικό, αλλά δεν θα μπορούσα ποτέ να μείνω εδώ μόνιμα:redface: . Όλες τις δύσκολες ώρες στην σχολή έλεγα πάντα στον εαυτό μου: βάλε τα δυνατά σου να τελειώσεις ώστε να μπορείς να γυρίσεις πίσω. Μάλλον, δεν είμαι πλασμένη για το έξω (η πλάκα είναι ότι αν πάνε όλα καλά, του χρόνου θα ξαναείμαι έξω:D ). Παρ' όλο που τολμώ να πω ότι ήμουν από τους λίγους που δεν εντάχθηκα στην τοπική ελληνική κλίκα (ήμασταν μια πολυεθνική παρέα από γερμανούς, έλληνες, αφρο-αμερικανούς, παλαιστίνιους, πέρσες και πολλούς άλλους:clapup: )προσαρμόστικα αρκετά γρήγορα (μου ταίριαξε ο ήρεμος τρόπος ζωής). Ναι, θα μου λείψει το εδώ (ή το εκεί:hmm: ????) και σίγουρα το εξωτερικό είναι μια εμπειρία που δεν ξεχνιέται ποτέ:) .
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top