Αλευρόπιτα ή ζυμαρόπιτα ή κουρκουτόπιτα

Κακή Επιρροή

Επιφανές μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17,438 μηνύματα.
Αλευρόπιτα ή ζυμαρόπιτα

ΥΛΙΚΑ για ένα ταψί μεσαίο (βγαινει πολυ λεπτή σε μεσαίο ταψι... κάτι σαν την λεπτή ζύμη της HUT)

3 Χούφτες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κοφτή κουταλιά σούπας αλάτι
Νερό όσο πιει*
2 αυγά
1 κουταλιά σούπας βούτηρο
Τυρί φέτα (οσο θες)
προαιρετικά σκόνη σκόρδο αν θες να το κάνεις σκορδάτο :)


Ανοίγεις τον φούρνο για να τον προθερμάνεις στους 200 βαθμούς (Χωρίς αέρα) και να καίει πάνω - κάτω

Αλοίφεις το ταψί σου στον πάτω και στα πλάγια με βούτηρο για να μην κολλήσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζεις το αλεύρι και το αλάτι (καθώς και το σκόρδο αν χρησιμοποιήσεις)
Ανοιγεις το ζεστό νερό της βρύσης να τρέχει σιγααααααα σιγάαααααα και βάζεις το μπολ από κάτω. Αρχιζεις με το χέρι και ανακατεύεις καλά καλα το νερό με το αλεύρι μέχρι να γίνει όλο ένας πηχτός χυλός.
(*Αυτό σημαίνει το νερό όσο πιεί το αλεύρι)
Προσθέτεις τα αυγά, και αν είναι πολύ νερουλό προσθέτεις λίγο αλεύρι ακόμα. Το ζητούμενο είναι να είναι ένας πηχτός χυλός.
Διαλύεις μέσα στον χυλό με το χέρι σου τη μια κουταλιά της σούπας βούτηρο και το αδειάζεις όλο μέσα στο ταψί.
Τριβεις από πάνω με τα χεράκια σου την φέτα στην ποσότητα που θες και το πετάς στον φούρνο. Οταν πάρει χρωμα είναι έτοιμο :D


Εναλλακτικά... εκτός απο φέτα... μπορείς να βάλεις ελιες, κρεμύδια και ότι άλλο γουστάρεις :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ηρώ

Διακεκριμένο μέλος

Η Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και επαγγέλεται Αρχιτέκτονας. Έχει γράψει 6,569 μηνύματα.
Λοιπόν κάτι πολύ απλό και πεντανόστιμο, για μένα είναι το αγαπημένο μου φαγητό!:clapup:
Λέγεται ζυμαρόπιτα, κουρκουτόψωμο, ζυμάρι και όσοι είστε από την Ήπειρο ή έχετε ας πούμε επισκεφθεί τα Ζαγοροχώρια, μάλλον το έχετε δοκιμάσει!:)

Υλικά
250 γρ αλέυρι
1 αυγό
100-200 γρ φέτα (ή και παραπάνω, ανάλογα πόσο σου αρέσει)
1 κρεμμύδι
λίγο γάλα

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα δοχείο το αλεύρι και προσθέτουμε ανακατεύοντας, το νερό. Πρέπει το ζυμάρι να μην είναι πολύ πηχτό, για να μπορεί να απλωθεί στο ταψάκι μας. Χτυπάμε το αυγό, κόβουμε σε ροδέλες το κρεμμύδι και τα προσθέτουμε και αυτά. Τρίβουμε τη φέτα και αφού τη ρίξουμε και αυτή, βάζουμε το γάλα. Ρίχνουμε λίγο αλάτι (δε χρειάζεται πολύ λόγω της φέτας) και λίγο λάδι.
Ετοιμάζουμε το ταψί, απλώνοντάς του λίγο λάδι και ρίχνουμε το ζυμάρι μας. Το απλώνουμε ομοιόμορφα. Το μείγμα μας δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1 cm.
Το ψήνουμε για περίπου μισή ώρα.
Τόσο απλό! Δοκιμάστε να φάτε ειδικά τις γωνίες, σκέτη μούρλια!!!:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κακή Επιρροή

Επιφανές μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17,438 μηνύματα.
αχ την έφτιαχνα αυτή τη συνταγή χωρίς το κρεμμύδι και είναι τέλεια!!!!

εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε σκόρδο και να κάνετε σκορδόψωμα ;)

αν έχετε αλεύρι σπίτι σας και σκάσει ξαφνικά κόσμος για φαγητό και δεν έχετε ψωμί... το αντικαθιστά τέλεια και βγαίνετε ασπροπρόσωποι ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

prime

Πολύ δραστήριο μέλος

Η prime αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,680 μηνύματα.
κουρκουτόπιτα



Υλικά.
0.5 Kgr φέτα ντόπια.
0.5 Kgr γάλα φρέσκο.
2 αυγά φρέσκα.
16 κουταλιές της σούπας αλεύρι.
λίγο βούτυρο φρέσκο




Δημιουργία.

  • Σε ταψί βάζουμε το βούτηρο και το τοποθετούμε στον φούρνο για να κάψει.
  • Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από την φέτα, μέχρι να γίνει ομοιογενής χυλός.
  • Στο ταψί με το ζεστό λιωμένο βούτυρο στρώνουμε όλον τον χυλό.
  • Τρίβουμε την φέτα πάνω σε όλη την πίττα.
  • Ψήνουμε την πίττα στον φούρνο στους 300 βαθμούς για μισή ώρα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22,554 μηνύματα.
300 βαθμούς;;;;;
Περίεργη συνταγή! Ενδιαφέρουσα όμως!! :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

prime

Πολύ δραστήριο μέλος

Η prime αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,680 μηνύματα.
Να διευκρινίσω τα εξής:

έχω κάνει κουρκουτόπιτα πολλάκις αλλά τη συνταγή την έκανα κοπι-πειστ από το νετ γιατί βαριόμουν να γράψω.:redface::redface:

Αξίζει όμως γιατί είναι πανεύκολη στην εκτέλεση και πολύ νόστιμη η πίτα.

Πάντως όταν την φτιάχνω εγώ, βάζω τη θερμοκρασία στους 200 και ελέγχω με το μάτι πότε είναι έτοιμη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22,554 μηνύματα.
Ναι, όντως μοιάζει τέλεια! Θα την κάνω άμεσα!! :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top