Το χρονικό της δολοφονίας του Νίκου Τεμπονέρα

Krou

Περιβόητο μέλος

Η Krou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,463 μηνύματα.
Δεκαοχτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του 38χρονου καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα από μέλη της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας κατά τη διάρκεια μαθητικών κινητοποιήσεων. Το φθινόπωρο του 1990, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανακοινώνει πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία που προβλέπει μεταξύ άλλων λειτουργία ιδιωτικών ΑΕΙ, κατάργηση της δωρεάν παροχής συγγραμμάτων, επιβολή χρονικού ορίου στις σπουδές, πιθανό περιορισμό του πανεπιστημιακού ασύλου, επιβολή ομοιόμορφης ενδυμασίας, έπαρση της σημαίας κ.ά.

Οι πρώτες καταλήψεις ξεκινούν στα τέλη Οκτωβρίου του 1990 ενώ, μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, τα υπό κατάληψη γυμνάσια και λύκεια φτάνουν το 70% του συνόλου. Ταυτόχρονα γίνονται πολλές πορείες διαμαρτυρίας με συμμετοχή μεταξύ 10.000 και 30.000 ατόμων, σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής.

Η κυβέρνηση ελπίζει ότι το κλίμα θα εκτονωθεί με τις διακοπές των Χριστουγέννων, ενώ ο υπουργός Παιδείας δηλώνει ότι τα προεδρικά διατάγματα δεν θα εφαρμοστούν για ένα τρίμηνο, έως ότου γίνουν «πλήρως κατανοητά» από μαθητές και καθηγητές. Σύντομα, οι τρεις μήνες γίνονται δώδεκα και το νομοσχέδιο τροποποιείται μερικώς, χωρίς αλλαγές όμως στα σημαντικότερα σημεία (πειθαρχικές διατάξεις, περικοπές κ.ά.).

Με το νέο χρόνο, όμως, οι μαθητές και φοιτητές αποφασίζουν τη συνέχιση των καταλήψεων στα ΑΕΙ, τα ΤΕΙ και σε 1.800 από τα 3.014 γυμνάσια και λύκεια της χώρας. Ως απάντηση, ο υπουργός Παιδείας, Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, δηλώνει ότι όσοι συμπληρώσουν 50 αδικαιολόγητες απουσίες λόγω των καταλήψεων θα χάσουν τη χρονιά.

Στις 07.01.1991, ημέρα επανέναρξης των μαθημάτων μετά τις γιορτές, οι καταλήψεις συνεχίζονται ενώ η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) κηρύσσει στάση εργασίας και καλεί τους καθηγητές να βρίσκονται έξω από τα σχολεία «για να συμβάλουν στην αποτροπή προκλήσεων που ίσως επιχειρηθεί να δημιουργηθούν» καθώς έχει γίνει αντιληπτό ότι ο κομματικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας έχει κινητοποιήσει ομάδες «αγανακτισμένων γονέων» για να «σπάσουν» τις καταλήψεις.

Από το πρωί της μέρας σημειώνονται μικροεπεισόδια μεταξύ γονέων και καταληψιών, καθηγητών και δημοτικών συμβούλων. Οι καθηγητές αρνούνται να βάλουν απουσίες στους μαθητές και ο υπουργός αποφασίζει την πειθαρχική δίωξή τους, ενώ την επόμενη μέρα, ομάδες ροπαλοφόρων εισβάλουν σε σχολεία και τραυματίζουν μαθητές, υπό τα απαθή βλέμματα των αστυνομικών οργάνων.

Στις 08.01.1991, στις 19.30 το απόγευμα, στην Πάτρα περί τα τριάντα στελέχη της ΟΝΝΕΔ Πάτρας, με επικεφαλής τον τοπικό πρόεδρο της οργάνωσης Ιωάννη Καλαμπόκα, επιτίθενται οπλισμένοι κατά των μαθητών στην κατάληψη του Πολυκλαδικού Λυκείου, χωρίς όμως να επιτύχουν να διώξουν τους νέους.

Μία ώρα αργότερα, η ίδια ομάδα επιτίθεται κατά του 3ου Λυκείου και καταφέρνουν να απωθήσουν τους ελάχιστους μαθητές που βρισκόταν στο χώρο. Σε λίγο, συγκεντρώνονται έξω από το λύκειο δεκάδες μαθητές, καθηγητές, γονείς, δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης καθώς και ο δήμαρχος Πάτρας, Α. Καράβολας και ο βουλευτής Αχαΐας του Πα.Σο.Κ, Α. Φούρας.

Τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ αρνούνται να υποχωρήσουν από την «αντικατάληψη» και δηλώνουν ότι θα παρατείνουν την κατάληψη του Λυκείου μέχρι αυτό να λειτουργήσει ξανά κανονικά. Σύντομα, τα πνεύματα οξύνονται και αρχίζουν οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών με εκσφενδονίσεις αντικειμένων, ενώ σημειώνονται οι πρώτοι τραυματισμοί.

Γύρω στις 23.30 το βράδυ, ομάδα καθηγητών και γονέων επιχειρεί να μπει στο κτίριο. Με το άνοιγμα της πόρτας τα μέλη της ΟΝΝΕΔ επιτίθενται στον κόσμο με σιδερολοστούς, καδρόνια και τσιμεντόλιθους. Ο καθηγητής μαθηματικών και μέλος του Εργατικού Αντι-ιμπεριαλιστικού Μετώπου (ΕΑΜ), Νίκος Τεμπονέρας, πέφτει θανάσιμα τραυματισμένος, με ανοιγμένο το κρανίο από το σιδερολοστό του Ι.Καλαμπόκα.

Μεταφέρεται στο νοσοκομείο κλινικά νεκρός και το πρωί της 09.01.1991 παύουν όλες οι ζωτικές λειτουργίες του. Στο νοσοκομείο μεταφέρονται επίσης άλλα τέσσερα άτομα σε σοβαρή κατάσταση και δεκάδες με ελαφρότερα τραύματα. Η ομάδα του Καλαμπόκα εξαφανίζεται ανενόχλητη αφού η αστυνομία κάνει την εμφάνισή της, όταν τα επεισόδια έχουν τελειώσει. Οι αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν ως φυσικούς αυτουργούς τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Ι. Καλαμπόκα, το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ Α. Μαραγκό και τον συντροφό τους Σ. Σπίνο.

Τις επόμενες μέρες, η νεανική εξέγερση κλιμακώνεται και δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών συγκρούονται με τα ΜΑΤ στην Πάτρα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ ο υπουργός Παιδείας Β. Κοντογιαννόπουλος παραιτείται. Στις 10.01.1991 κατά τη μεγαλειώδη διαδήλωση 50.000 ατόμων στο κέντρο της Αθήνας, τα ΜΑΤ επιτίθενται στον κύριο όγκο των διαδηλωτών. Οι συγκρούσεις διαρκούν όλη τη μέρα και, όταν οι δυνάμεις καταστολής επιχειρούν να απωθήσουν τον κόσμο προς το Πολυτεχνείο, οι διαδηλωτές αντιστέκονται και οι συγκρούσεις κορυφώνονται.

Βομβίδες ασφυξιογόνων αερίων των ΜΑΤ προκαλούν πυρκαγιά στο κτίριο που στεγαζόταν το κατάστημα ενδυμάτων «Κ. Μαρούσης», στην συμβολή Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που σπεύδουν στο σημείο για να σβήσουν τη φωτιά δέχονται επίθεση με χημικά αέρια από τα ΜΑΤ και αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις προσπάθειες, υποφέροντας από σπασμούς λόγω των χημικών. Όταν η πυρκαγιά σβήσει μετά τα μεσάνυχτα, ανασύρονται οι σωροί τεσσάρων πολιτών, μέσα από το κτίριο του καταστήματος.

Η ένταση συνεχίζεται για τα επόμενα εικοσιτετράωρα, με νέες πορείες, καταλήψεις και συγκρούσεις με τα ΜΑΤ, ενόσω ο Γ. Σουφλιάς, αντικαταστάτης του παραιτηθέντος Β. Κοντογιαννόπουλου στο υπουργείο Παιδείας, αποσύρει τα επίμαχα νομοθετήματα και ανακοινώνει την έναρξη διαλόγου για την Παιδεία «από μηδενική βάση», μέχρις ότου ο Πόλεμος του Κόλπου μετατοπίσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

Ο συγκατηγορούμενος για τη δολοφονία Α. Μαραγκός, απαλλάχτηκε με βούλευμα, ενώ ο Ι. Καλαμπόκας καταδικάστηκε πρωτόδικα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου σε ισόβεια κάθειρξη για ανθρωποκτονία εκ προμελέτης - ποινή που σύντομα μειώθηκε και στις 2 Φεβρουαρίου 1998 αφέθηκε ελεύθερος λόγω "καλής συμπεριφοράς". Σήμερα ζει και εργάζεται στο Βόλο ως υπεύθυνος παραρτήματος της Εθνικής Τράπεζας.




https://tvxs.gr/news/σαν-σήμερα/το-χρονικό-της-δολοφονίας-του-νίκου-τεμπονέρα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

chronis_25

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ ΚΑΙ ΣΥΖΥΓΟ ΑΔΩΝΙ! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Πυροσβέστης. Έχει γράψει 1,200 μηνύματα.
Τα κλασσικά.
Μητσοτάκουλας.
Βλ. Υμηττός, Ιδιωτική Ραδιοφωνία κλπ κλπ

--------
Άφησε έργο πίσω του.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

razorbladeDream

Πολύ δραστήριο μέλος

Η razorbladeDream αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1,023 μηνύματα.
Κλασσικη ελληνικη κυβερνηση απορω πως μετα απο ολα αυτα ειχαν μερικοι τα μουτρα το θρασος να μιλησουν για εξωστρακισμο περσυ το δεκεμβρη.Δεν ειναι απλα λυπηρο αλλα απογοητευτικο το να γινεται ενα τετοιο εγκλημα και απλα να θαβεται στα χρονοντουλαπα και να μου το θυμηθεις το ιδιο θα γινει και με τον Αλεξη, βασικα ηδη εγινε, ολοι ειδαμε τον απογοητευτικο φετινο Δεκεμβρη..Και δυστυχως πολυ φοβαμαι πως τετοιες "κατα λαθος" δολοφονιες και "μεμονωμενα περιστατικα" θα ξαναγινουν και σε χειροτερο βαθμο.. Αλλα ειμαστε πολυ μαλακες σαν λαος και παρτακηδες που δεν μας ενδιαφερουν τετοια εγκληματα αλλα πως θα πηδηξουμε και πως θα περασουμε καλα. Εμεις να μαστε καλα και οι αλλοι ας σκοτωνονται αδικα, επειδη της ηρθε της ΟΝΝΕΔ. Δεν λυπαμαι κανενα μας... μας τα ζητα ο οργανισμος,να καθισουν τωρα να τους πηδηξουν στην φορολογια και τους φορους ακινητων-κληρονομιας κλπ κλπ,τους αξιζει..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Unkown-User

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Unkown-User αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βριλήσσια (Αττική). Έχει γράψει 1,066 μηνύματα.
2 σημεία που δεν γνωριζα. WTF?!

Βομβίδες ασφυξιογόνων αερίων των ΜΑΤ προκαλούν πυρκαγιά στο κτίριο που στεγαζόταν το κατάστημα ενδυμάτων «Κ. Μαρούσης», στην συμβολή Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που σπεύδουν στο σημείο για να σβήσουν τη φωτιά δέχονται επίθεση με χημικά αέρια από τα ΜΑΤ και αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις προσπάθειες, υποφέροντας από σπασμούς λόγω των χημικών. Όταν η πυρκαγιά σβήσει μετά τα μεσάνυχτα, ανασύρονται οι σωροί τεσσάρων πολιτών, μέσα από το κτίριο του καταστήματος.


ενώ ο Ι. Καλαμπόκας καταδικάστηκε πρωτόδικα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου σε ισόβεια κάθειρξη για ανθρωποκτονία εκ προμελέτης - ποινή που σύντομα μειώθηκε και στις 2 Φεβρουαρίου 1998 αφέθηκε ελεύθερος λόγω "καλής συμπεριφοράς".
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Zed

Διάσημο μέλος

Ο Zed αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται IT και μας γράφει απο Ηλιούπολη (Αττική). Έχει γράψει 2,488 μηνύματα.

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10,046 μηνύματα.
Να σημπληρώσω κι εγώ μερικά στοιχεία που έχω διαβάσει?
1) Το πολυνομοσχέδιο για την παιδέια ήταν ότι πιο οπισθοδρομικό, αναχρονιστικό και αντιδραστκό μπορεί κανέις να φανταστεί. Π.χ. έλεγε για ποδιές και ομοιόμορφο ντύσιμο μαθητών, για δικαίωμα καθηγητών να ελέγχουν τους μαθητές εκτός του σχολείου και το σχολείο να τιμωρεί μαθητές για το τι έκαναν το απόγευμα!!! Οι αντιδράσεις των μαθητών και οι καταλήψεις ήταν δικαιολογημένες (δεν ήταν καταλήψεις που κάνουμε σήμερα με μόνο σκοπό να χάσουμε μάθημα).
2) Τότε η ΟΝΕΔ είχε τους ρέηντζερς και τους κένταυρους δηλαδή οργανωμένους τραμπούκους που τους έστελνε να δέρνουν όσους δεν συμφωνούσαν μαζί τους.
3) Το ΠΑΣΟΚ τότε κατηγόρησε τον Κοντογιαννόπουλο σαν ηθικά υπεύθυνο για τη δολοφονία. Μετά όμως ο Κοντογιαννόπουλος έγινε βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,784 μηνύματα.
Να σημπληρώσω κι εγώ μερικά στοιχεία που έχω διαβάσει?
1) Το πολυνομοσχέδιο για την παιδέια ήταν ότι πιο οπισθοδρομικό, αναχρονιστικό και αντιδραστκό μπορεί κανέις να φανταστεί. Π.χ. έλεγε για ποδιές και ομοιόμορφο ντύσιμο μαθητών, για δικαίωμα καθηγητών να ελέγχουν τους μαθητές εκτός του σχολείου και το σχολείο να τιμωρεί μαθητές για το τι έκαναν το απόγευμα!!! Οι αντιδράσεις των μαθητών και οι καταλήψεις ήταν δικαιολογημένες (δεν ήταν καταλήψεις που κάνουμε σήμερα με μόνο σκοπό να χάσουμε μάθημα).

..και σήμερα, πλέον που με χαρά βλέπουμε ότι δεν εφαρμόσθηκε το οπισθοδρομικό πολυνομοσχέδιο για την παιδεία, γιατί η παιδεία πάει κατά διαόλου; :hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10,046 μηνύματα.
..και σήμερα, πλέον που με χαρά βλέπουμε ότι δεν εφαρμόσθηκε το οπισθοδρομικό πολυνομοσχέδιο για την παιδεία, γιατί η παιδεία πάει κατά διαόλου; :hmm:
:lol: λδ θέλεις να πεις ότι αν είχε εφαρμοστεί το νομοσχέδιο αυτό η παιδεία σήμερα θα ήταν καλύτερη? :P

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Zed

Διάσημο μέλος

Ο Zed αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται IT και μας γράφει απο Ηλιούπολη (Αττική). Έχει γράψει 2,488 μηνύματα.
2) Τότε η ΟΝΕΔ είχε τους ρέηντζερς και τους κένταυρους δηλαδή οργανωμένους τραμπούκους που τους έστελνε να δέρνουν όσους δεν συμφωνούσαν μαζί τους.

Γιατί, σήμερα πώς λέγονται?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

chronis_25

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ ΚΑΙ ΣΥΖΥΓΟ ΑΔΩΝΙ! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Πυροσβέστης. Έχει γράψει 1,200 μηνύματα.
Γιατί, σήμερα πώς λέγονται?
[ame]https://www.youtube.com/watch?v=BZgG0Egvw9A[/ame]

Είτε Rangers, είτε Countrymen, είτε Gendarmerie των Αγρών.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Zaraki

Δραστήριο μέλος

Ο Zaraki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 536 μηνύματα.
Ντρεπομαι που δεν γνωριζα αυτα τα γεγονοτα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10,046 μηνύματα.
Γιατί, σήμερα πώς λέγονται?
Tι θες να πεις? Υπάρχουν ακόμα και σήμερα τραμπούκοι της ΟΝΝΕΔ? Νόμιζα μόνον η χρυσή αυγή έχει σήμερα τέτοιες ομάδες.

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Unkown-User

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Unkown-User αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βριλήσσια (Αττική). Έχει γράψει 1,066 μηνύματα.
Tι θες να πεις? Υπάρχουν ακόμα και σήμερα τραμπούκοι της ΟΝΝΕΔ? Νόμιζα μόνον η χρυσή αυγή έχει σήμερα τέτοιες ομάδες.

Ναι, υπάρχουν και σήμερα τραμπούκοι της ΟΝΕΔ/ΔΑΠ, της ΠΑΣΠ, της ΚΝΕ/ΚΚΕ/ΠΚΣ.

(το τι χρώμα είναι οι τραμπούκοι δεν έχει να λέει, υπήρχαν υπάρχουν και θα υπάρχουν.)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Zed

Διάσημο μέλος

Ο Zed αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται IT και μας γράφει απο Ηλιούπολη (Αττική). Έχει γράψει 2,488 μηνύματα.
Tι θες να πεις? Υπάρχουν ακόμα και σήμερα τραμπούκοι της ΟΝΝΕΔ? Νόμιζα μόνον η χρυσή αυγή έχει σήμερα τέτοιες ομάδες.


ΧΑΧΑΧΑΧΑ! Καλό.
Α είσαι ακόμα σχολείο, δικαιολογείσαι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

razorbladeDream

Πολύ δραστήριο μέλος

Η razorbladeDream αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1,023 μηνύματα.
Tι θες να πεις? Υπάρχουν ακόμα και σήμερα τραμπούκοι της ΟΝΝΕΔ? Νόμιζα μόνον η χρυσή αυγή έχει σήμερα τέτοιες ομάδες.


Ναι, υπάρχουν και σήμερα τραμπούκοι της ΟΝΕΔ/ΔΑΠ, της ΠΑΣΠ, της ΚΝΕ/ΚΚΕ/ΠΚΣ.

(το τι χρώμα είναι οι τραμπούκοι δεν έχει να λέει, υπήρχαν υπάρχουν και θα υπάρχουν.)
Συμφωνω με djhon οι μαλακες δεν εχουν χρωμα συνεπως ουτε οι τραμπουκοι απλα τα χρυσα αυγα ισως να εχουν τα πρωτεια απο την αποψη οτι ειναι πιο φανατικοι ενω οι τραμπουκοι των αλλων παραταξεων που ανεφερε ειναι λιγο πιο μαλακισμενα-χαζα,πιο κοταρες πιο για τα ματια του κοσμου,του κωλου τραμπουκοι εν ολιγης σε τπτ αλλο δεν διαφερουν ιδιοι ειναι ,οχι οτι οι χρυσαυγιτες δεν ειναι, απλα ειναι πιο φανατικοι δρουν πιο τυφλα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ἅλς

Διάσημο μέλος

Ο ἅλς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 3,894 μηνύματα.
Καλά έκανε και το υπενθύμισε η Krou γιατί σαν λαός δεν τα πάμε καλά με "τη μνήμη"(ειδικά και γενικά)!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φιλιον_Τερας

Διάσημο μέλος

Ο Φιλιον_Τερας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,031 μηνύματα.
Βομβίδες ασφυξιογόνων αερίων των ΜΑΤ προκαλούν πυρκαγιά στο κτίριο που στεγαζόταν το κατάστημα ενδυμάτων «Κ. Μαρούσης», στην συμβολή Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που σπεύδουν στο σημείο για να σβήσουν τη φωτιά δέχονται επίθεση με χημικά αέρια από τα ΜΑΤ και αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις προσπάθειες, υποφέροντας από σπασμούς λόγω των χημικών. Όταν η πυρκαγιά σβήσει μετά τα μεσάνυχτα, ανασύρονται οι σωροί τεσσάρων πολιτών, μέσα από το κτίριο του καταστήματος.
η σταση της ΕΛ.ΑΣ ηταν οτι το καταστημα επιασε φωτια απο βομβα μολοτοφ
-----------------------------------------
..και σήμερα, πλέον που με χαρά βλέπουμε ότι δεν εφαρμόσθηκε το οπισθοδρομικό πολυνομοσχέδιο για την παιδεία, γιατί η παιδεία πάει κατά διαόλου; :hmm:

γιατι υπαρχουν ατομα σαν και εσενα που μηδενιζουν τα παντα....

και δεν κανουν τιποτα για να τη βελτιωσουν
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Unkown-User

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Unkown-User αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βριλήσσια (Αττική). Έχει γράψει 1,066 μηνύματα.
η σταση της ΕΛ.ΑΣ ηταν οτι το καταστημα επιασε φωτια απο βομβα μολοτοφ
-----------------------------------------

Γνωρίζει κανείς αν στην έρευνα που ακολούθησε βρέθηκε το σπασμένο μπουκάλι από μολότοφ ή υπολείμματα απ το καπνογόνο?

Δεν βρήκα κάποιο κείμενο που να μην προπαγανδίζει καθόλου, και θα ήθελα να μάθω από τι πραγματικά ξεκίνησε η φωτιά.

Αν γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω να ενημερώσει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

razorbladeDream

Πολύ δραστήριο μέλος

Η razorbladeDream αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1,023 μηνύματα.
Χωρις να ξερω κατι παραπανω απλα επεσα πανω σε αυτη την ειδηση https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1122239 και θυμηθηκα το θεμα που χει ανοιξει στο ischool.Δεν μπορω να καταλαβω τι κερδισαν απο αυτη την ανουσια κινηση που οχι μονο πολιτικο νοημα δεν εχει αλλα δειχνει και ενα ειδος καλου στον εγκεφαλο και τουλαχιστον σημαδι ψυχολογικων προβληματων.(ξαναλεω δεν ξερω κατα ποσο εγκυρο μπορει να ειναι αυτο αλλα δεν νομιζω να γινοταν πλακα ή κατασκευη ανυπαρχτου γεγονοτος για κατι τετοιο..)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Krou

Περιβόητο μέλος

Η Krou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,463 μηνύματα.
απο το κεφαλι τους τα εβγαλαν τα σκατα, οι σκατοκεφαλοι
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top