Θέλετε να κάνετε παιδιά;

Θέλετε να κάνετε παιδιά;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 179)
  • Ναι, σίγουρα.

    Ψήφοι: 52 29.1%
  • Ναι, αν βρω τον κατάλληλο σύντροφο/έρθει η σωστή ώρα.

    Ψήφοι: 72 40.2%
  • Όχι, δεν θέλω καθόλου.

    Ψήφοι: 27 15.1%
  • Μάλλον όχι, το σκέφτομαι όμως.

    Ψήφοι: 16 8.9%
  • Δεν ξέρω/δεν με ενδιαφέρει/ό,τι προκύψει.

    Ψήφοι: 12 6.7%

Boom

Επιφανές μέλος

Ο Boom αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 12,249 μηνύματα.
ξεχνάς τα μέχρι τότε προβλήματα σου μέχρι να έρθουν αυτά και να σου δημιουργήσουν άλλα:P

καλά σκάω:redface:
και καλα κανεις:P

Πέρα απο την πλακα οι χαρες και οι ξεγνοιασες σε κανουν να ξεχνας τα οποια προβληματα ανακυπτουν..

Μόνη σου είπες τις μαγικές λέξεις:
"ανιψάκια" ;) και "4 μέρες" ;)
:whistle:
Πιστεψε με,θα εδινα τα παντα για να τα ειχα κοντα μου!:D
Μπορω να πω οτι ηταν οι καλυτερες μου μερες!
Να θελουν να σου ζητησουν κατι και να σου κανουν ναζακια:redface::D
ΤΑ ΘΕΛΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Sweet_Butterfly

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Sweet_Butterfly αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Δάσκαλος/α. Έχει γράψει 347 μηνύματα.
Χμμ γύρω στα 30 θα ήθελα να κάνω παιδιά ..! Κοριτσάκια κατά προτίμηση :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kate! =]

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η kate! =] αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 367 μηνύματα.
ennoeitai! ενα αγορι και ενα κοριτσι.-το αγορι μεγαλητερο κατα 1-2 χρονια-:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γιώργος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 30,791 μηνύματα.
E, προφανώς γι'αυτό δεν το αντιλαμβάνομαι. :P
Υποθέτω ότι εμπίπτει και αυτό στα διάφορα πιστεύω των ανθρώπων που πιστεύουν σε κάποια θρησκεία, οπότε δεν έχει νόημα οποιαδήποτε συζήτηση επ'αυτού, δεδομένου ότι ξεκινάμε από εντελώς διαφορετικό αξιωματικό σύστημα όσον αφορά τον κόσμο γύρω μας.
Σε βιολογικό επίπεδο πάντως, έχω την εντύπωση ότι είναι όντως αξιοπερίεργο γεγονός γιατί κανονικά θα αναμέναμε ο οργανισμός της γυναίκας να αποβάλλει το παιδί ως ξένο σώμα. Still, τόσα χρόνια συμβαίνει κατά κόρον το ανάποδο.

Δε ξέρω αν ευσταθεί αυτό που λέω, παρακαλώ όποιον έχει σχετικές γνώσεις να μας διαφωτίσει.


Για το θρησκευτικό επίπεδο συμφωνώ ότι δεν έχει και μεγάλο νόημα συζήτησης, ο καθένας πιστεύει σε άλλα πράματα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Noisette

Περιβόητο μέλος

Η Φωτεινός Θάλαμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Συντάκτης και μας γράφει απο Νότιος Αμερική (Αμερική). Έχει γράψει 4,754 μηνύματα.
Σε βιολογικό επίπεδο πάντως, έχω την εντύπωση ότι είναι όντως αξιοπερίεργο γεγονός γιατί κανονικά θα αναμέναμε ο οργανισμός της γυναίκας να αποβάλλει το παιδί ως ξένο σώμα. Still, τόσα χρόνια συμβαίνει κατά κόρον το ανάποδο.

Κάπου το έχω ακούσει και εγώ αυτό...και αν κανω λαθος διορθώστε με...ισως και γι'αυτο τους πρωτους μηνες παρατηρουνται κάποιες αδιαθεσιες στις εγκύους!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Θέλω σαν τρελή να κάνω παιδιά και να τα μεγαλώσω. Είναι ο σκοπός της ζωής μου...:/:
Εγώ πάλι γιατί θεωρώ ότι αυτό είναι το πιο επικίνδυνο απ' όλα όσα έχω διαβάσει εδώ μέσα;:hmm:Μάλλον για κάποια απ' τις πολλές παραξενιές μου θα πρόκειται...

Ίσως πάλι να οφείλεται στο ότι ως γονέας αναγκάστηκα να γνωρίσω πολλούς άλλους γονείς κι έτσι κατέληξα εκ της παρατηρήσεως στο συμπέρασμα ότι εκείνοι οι οποίοι είχαν ως κύριο σκοπό της ζωής τους το να κάνουν παιδιά, είναι συνήθως αυτοί που καταστρέφουν τα παιδιά που τελικά κατάφεραν να κάνουν, περισσότερο απ' όλους. Ίσως επειδή μια ζωή που δεν έχει αλλού ν' απευθυνθεί, η οποία δεν βρίσκει τίποτε ενδιαφέρον να διηγηθεί από τα προηγούμενα, η οποία δεν έχει άλλο τρόπο δικαίωσης και ολοκλήρωσης, γραπώνεται από τους απογόνους της, όπως ο πνιγμένος που πιάνεται από τα μαλλιά του και φυσικά τους τραβάει μαζί της στον βύθουλα του προσωπικού της τέλματος. BEWARE!!!


Η διαιώνιση του είδους?
Η αναγνώριση του γεγονότος ότι ζούμε σε έναν κόσμο στον οποίο αξίζει να ζήσουν κι άλλοι? (εδώ κολλάει απόσπασμα από βιβλίο, αλλά κόλλησα κι εγώ οπότε με την άδειά σας θα επανέλθω)
Αυτό είναι το επιχείρημα εναντίον της τεκνοποίησης, το οποίο δεν έχω καταφέρει ποτέ να κατανοήσω. Λες και υπήρξε κάποια στιγμή στον πλανήτη μας κάποια εποχή μυθικής και ουτοπικής τελειότητας, έτσι ώστε μόνο τότε θα έπρεπε να κάνουμε παιδιά, ενώ σήμερα τα πράγματα είναι χειρότερα απ' ό,τι ας πούμε στις παραμονές του Α' ή του Β' παγκοσμίου πολέμου, ή την εποχή των Περσικών πολέμων, ή ...(βάλτε όποια εποχή σας έρθει πρώτη στο νου).

Εάν κάτι τέτοιο αποτελούσε εύλογο αντικίνητρο, θα έπρεπε η ζωή να μην έχει συνεχιστεί μετά την έξοδο των ανθρώπων από τον υποτιθέμενο παράδεισο και τότε εμείς δεν θα είμασταν εδώ να συζητάμε περί τεκνοποίησης. Πρόκειται δηλαδή για ένα επιχείρημα δίκην ουροβόρου όφεος, ουσιαστικότατα άτοπο. Επίσης, εφόσον αμφισβητεί τη σκοπιμότητα συνέχισης της ύπαρξης του ανθρώπινου είδους, πρόκειται για ένα επιχείρημα κατά τη γνώμη μου βαθύτατα μισανθρωπικό, δηλαδή ακραία ρατσιστικό, αφού ένας άνθρωπος ανυψώνει τον εαυτό του και την προσωπική του κρίση υπεράνω των υπόλοιπων και θεωρεί ότι εκείνος σκέπτεται άρα υπάρχει, ενώ οι υπόλοιποι έχουν κάτι το εκ φύσεως κατώτερο και ποταπό, συνεπώς αποτελούν άχθος αρούρης.

Είναι μάλλον επειδή θέλω να μάθω από αυτά, να θυμηθώ και να ζήσω κοντά τους τα χρόνια της αθωότητας, αυτήν την καινούρια ζωή που χτίζεται μέρα με τη μέρα από την αρχή.
Χαίρομαι που το συγκεκριμένο σημείο είσαι σε θέση να το διανοηθείς, ενώ δεν έχεις την ανάλογη εμπειρία. Πραγματικά πρόκειται για ένα από τα πλέον θετικά στοιχεία της περιπέτειας της τεκνοποίησης. Η παρακολούθηση της ανάπτυξης ενός παιδιού, μέσα από τα διάφορα στάδια που περνάει, βοηθάει αφάνταστα εμάς στο να θυμηθούμε τους εαυτούς μας στις ίδιες ηλικίες, μνήμες που οι περισσότεροι έχουμε απωθήσει, έτσι ώστε να επανανακαλύψουμε το σημείο απ' το οποίο ξεκινήσαμε και να κατανοήσουμε βαθύτερα τους λόγους και τις συνθήκες που μας έφτασαν εδώ που είμαστε σήμερα. Μακάρι να έχεις πάντοτε αθώα καρδιά, ώστε να μπορείς να διδαχθείς απ' το παιδί σου αγαπητή μου...

Η διαφορά είναι ότι η συγκεκριμένη μορφή δημιουργικότητας είναι μέσα μας βαθειά!
Άλλο αν κάποιοι προσπαθουν κυρίως λόγω ψυχολογικών κυρίως δυσλειτουργιών να πείσουν τον εαυτό τους οτι δεν...
Κάθε μορφή δημιουργικότητας έχει τις ρίζες της μέσα μας βαθιά, αφού αποτελεί ζωτική εσωτερική ανάγκη. Ειλικρινά δεν το κατάλαβα καθόλου αυτό το επιχείρημα...:/:
Επίσης, έχω γνωρίσει τόσους και τόσους γονείς οι οποίοι έκαναν παιδιά, ακριβώς για να μεταβιβάσουν ή να προβάλλουν εάν θέλετε τις δικές τους ψυχολογικές δυσλειτουργίες, που το δεύτερο επιχείρημα της παράθεσης αυτής, καταλήγει να είναι εξοργιστικό, με την έννοια της μονομέρειας και της ηθελημένης άγνοιας...

Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο ...δεσμό με τη λέξη, οπότε με καλύπτει ο ορισμός που δίνει το λεξικό:
(Ενδεικτικά: https://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/search.html?lq=θαύμα&sin=all )

Εν προκειμένω, ούτε ανεξήγητο είναι, ούτε αναπάντεχο, ούτε πέρα από τα ανθρώπινα. Το έχει εξηγήσει πλήρως η επιστήμη, είναι εντελώς αναμενόμενο, και είναι ο,τι πιο ανθρώπινο.
Αντιγράφω από τον ορισμό του λεξικού που εσύ παραθέτεις: 3. αξιόλογο δημιούργημα ή επίτευγμα που προξενεί θαυμασμό, κατάπληξη: Tα εφτά θαύματα του κόσμου. Ο ανθρώπινος οργανισμός είναι ένα (θαύμα) της φύσης.

Μπορεί λοιπόν η διαδικασία της σύλληψης και τα όσα ακολουθούν μέχρι τη γέννηση, αλλά και μετά απ' αυτήν, να είναι κάτι το οποίο συμβαίνει καθημερινά ώστε να μη μας κάνει πλέον ιδιαίτερη εντύπωση, δεν παύει όμως να προκαλεί τον θαυμασμό για την υψηλή οργάνωση, την δυναμική του ζωντανού συστήματος, την ανθεκτικότητα και την ικανότητα να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται. Πρόκειται δηλαδή για "θαύμα", με την έννοια του θαυμάσιου ή του θαυμαστού.

Όσο για το εάν το έχει εξηγήσει η επιστήμη, επίτρεψέ μου να διαφωνήσω εντελώς μαζί σου σε τούτο το σημείο. Η διαδικασία κατά την οποία ένα κύτταρο, με μόνο του εξοπλισμό μερικές δεκάδες χιλιάδες γονίδια, καταλήγει στη δημιουργία ενός βιώσιμου οργανισμού, αποτελούμενου από περίπου δέκα τρις κύτταρα, τα οποία το καθένα έχει το δικό του ρόλο και εκτελεί διαφορετικές λειτουργίες, με θαυμαστή οργάνωση και με άνω του 99% αξιοπιστία, έχει προκαλέσει το δέος και το θαυμασμό σε όλους τους μέχρι σήμερα βιολόγους. Η κατανόηση δε της διαδικασίας της κυτταρικής διαφοροποίησης, με τον χαοτικό τρόπο αλληλεπίδρασης του δυναμικού συστήματος των γονιδίων, να καταλήγει να γεννά τάξη, όπως και ευρύτερα της ανάπτυξης, παρά τις προόδους που έχουν μέχρι σήμερα επιτευχθεί, αποτελεί το "Ιερό Δισκοπότηρο" της επιστήμης της βιολογίας και οι σχετικές επιστημονικές ανακαλύψεις, έχουν μονοπωλήσει τα τελευταία χρόνια τα σχετικά Νόμπελ. Ακόμη, το ίδιο το φαινόμενο της ζωής δεν είναι καλά κατανοητό από την επιστήμη αφού, όπως μας έγραψε και ο Πέτρος Αργυρίου, δεν υπάρχει καν κοινώς αποδεκτός ή έστω ικανοποιητικός ορισμός για τη ζωή.

Τέλος, ο άνθρωπος κατά την τεκνοποίηση βιώνει και άλλο ένα "θαύμα": Την ξαφνική υλοποίηση κι ενσάρκωση ενός ανθρώπινου "προσώπου", με την έννοια που το έχει θέσει ο Νωεύς σε άλλη συζήτηση, δηλαδή μιας νοητικής μορφής, ενός πλάσματος του ανθρώπινου πνεύματος, μέσα από μια απλή "μάζα κυττάρων". Αυτό το θαύμα δεν οφείλεται σε θεϊκή παρέμβαση, αλλά υπογραμμίζει την θεϊκή ικανότητα της ανθρώπινης νόησης να νοηματοδοτεί (η ετυμολογική συγγένεια των λέξεων νόηση και νόημα είναι χαρακτηριστική και καθόλου τυχαία) το σύμπαν, εξώτερο κι εσώτερο, υλικό και πνευματικό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

QsLv

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο QsLv αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 868 μηνύματα.
Σε βιολογικό επίπεδο πάντως, έχω την εντύπωση ότι είναι όντως αξιοπερίεργο γεγονός γιατί κανονικά θα αναμέναμε ο οργανισμός της γυναίκας να αποβάλλει το παιδί ως ξένο σώμα. Still, τόσα χρόνια συμβαίνει κατά κόρον το ανάποδο.

Δε ξέρω αν ευσταθεί αυτό που λέω, παρακαλώ όποιον έχει σχετικές γνώσεις να μας διαφωτίσει.


Για το θρησκευτικό επίπεδο συμφωνώ ότι δεν έχει και μεγάλο νόημα συζήτησης, ο καθένας πιστεύει σε άλλα πράματα.
Λοιπόν... όσον αφορά το θέμα του 'ξένου σώματος': γιατί συμβαίνει το 'αντίθετο';
Όταν υπάρξει γονιμοποίηση ωαρίου και σπερματοζωαρίου, τότε το ζυγωτό, αφού διαιρεθεί και κατόπιν κάποιου καιρού, μεταφέρεται από την αναμενόμενη θέση γονιμοποίησης στη λύκηθο, προς τη μήτρα. Εκεί, προσκολλάται στο τοίχωμα της μήτρας και για να το πω απλοϊκά κάποια κύτταρά του διεισδύουν στο τοίχωμα της μήτρας. Στο σημείο της εμφύτευσης δημιουργείται θρόμβος. Μετά, καλύπτεται πλήρως από επιθήλιο.
Όλα αυτά είναι φυσικά υποστηριζόμενα ορμονικώς. Εάν δε διατηρηθεί το ωχρό σωμάτιο στην ωοθήκη της εγκύου, το οποίο αναπτύσσεται από τη μέρα της ωορρηξίας (και εκφυλίζεται κατόπιν δεκαημέρου εάν δεν επέλθει γονιμοποίηση) εκκρίνει ορμόνες όπως η χοριακή γοναδοτροπίνη, δηλαδή αν πάμε και βγάλουμε το ωχρό σωμάτιο, η κύηση θα τερματιστεί, διότι ο οργανισμός θα αντιδράσει σ'αυτήν την έκκρυθμη κατάσταση καθώς θα υπάρχει ορμονική ανεπάρκεια για την υποστήριξη της κύησης.
Εφ'όσον το έμβρυο είναι ζωντανό και καθώς αναπτύσσεται, δημιουργείται ο πλακούντας, ενώ παράλληλα το ωχρό σωμάτιο εκφυλίζεται. Έτσι, ο πλακούς αναλαμβάνει σε μεγάλο βαθμό την αρμοδιότητα της 'ορμονικής υποστήριξης' της εγκυμοσύνης, εκκρίνοντας διάφορες ορμόνες.

Στην κύηση λειτουργεί ένα σύστημα ανάδρομης ρύθμισης, με την έννοια ότι όταν δεν υπάρχει ιστοσυμβατότητα, σε φυσιολογικές δηλαδή συνθήκες, και ενώ θα έπρεπε το έμβρυο να αποβάλλεται, τα πατρικά αντιγόνα αναγνωρίζονται και παράγονται αντισώματα τέτοια που έχουν προστατευτική δράση (κατασταλτική).

Επομένως όχι, δεν αναμένουμε το έμβρυο να αναγνωρίζεται ως ξένο σώμα,
διότι υπάρχει η ορμονολογική και ανοσολογική προετοιμασία γι'αυτό.
Όταν δεν υπάρχει, τότε δεν επέρχεται εμφύτευση ή η εγκυμοσύνη έχει αυτόματο τερματισμό. (π.χ. γυναίκα με χαμηλά επίπεδα ορμονών, περίπτωση ιστοσυμβατών γονέων, πολύ μικρής ή πολύ μεγάλης ηλικίας μητέρα, υποσιτισμένη μητέρα κτλ.)

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όχι, δεν είναι το αναμενόμενο ο μητρικός οργανισμός να αποβάλλει το έμβρυο.
Ο μητρικός οργανισμός υφίσταται για να κυοφορεί το έμβρυο μέχρι τον τοκετό, όταν όλα βαίνουν καλώς (φυσιολογικώς). Ο κύκλος των γυναικών είναι αυτό: προετοιμασία του ενδομητρίου και των επιπέδων ορμονών για γονιμοποίηση, εμφύτευση και κύηση.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 30,869 μηνύματα.
Εγώ πάλι γιατί θεωρώ ότι αυτό είναι το πιο επικίνδυνο απ' όλα όσα έχω διαβάσει εδώ μέσα;:hmm:Μάλλον για κάποια απ' τις πολλές παραξενιές μου θα πρόκειται...

Ίσως πάλι να οφείλεται στο ότι ως γονέας αναγκάστηκα να γνωρίσω πολλούς άλλους γονείς κι έτσι κατέληξα εκ της παρατηρήσεως στο συμπέρασμα ότι εκείνοι οι οποίοι είχαν ως κύριο σκοπό της ζωής τους το να κάνουν παιδιά, είναι συνήθως αυτοί που καταστρέφουν τα παιδιά που τελικά κατάφεραν να κάνουν, περισσότερο απ' όλους. Ίσως επειδή μια ζωή που δεν έχει αλλού ν' απευθυνθεί, η οποία δεν βρίσκει τίποτε ενδιαφέρον να διηγηθεί από τα προηγούμενα, η οποία δεν έχει άλλο τρόπο δικαίωσης και ολοκλήρωσης, γραπώνεται από τους απογόνους της, όπως ο πνιγμένος που πιάνεται από τα μαλλιά του και φυσικά τους τραβάει μαζί της στον βύθουλα του προσωπικού της τέλματος. BEWARE!!!

Καταλαβαίνω το φόβο σου και σε ευχαριστώ που το επισημαίνεις. Δε θα γίνει τίποτα από όλα αυτά που περιγράφεις αν με αξιώσει ο Θεός να κάνω κάποτε παιδιά. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

~Melania~

Περιβόητο μέλος

Η Insomnia ♥ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Στρατιωτικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 5,354 μηνύματα.
Εγώ θα ήθελα να κάνω πολλά παιδιά γιατί πιστεύω ότι τα παιδιά είναι ζωή!!!!Πολλά,πολλά παιδάκια....ε,εντάξει, όχι να γίνω και κουνέλα,αλλά 4 παιδιά θα τα ήθελα πολύ....κατά προτίμηση 2 αγόρια και 2 κορίτσια!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

black mamba

Νεοφερμένος

Η Φανή αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ιωάννινα (Ιωάννινα). Έχει γράψει 43 μηνύματα.
Εγώ θα ήθελα να κάνω πολλά παιδιά γιατί πιστεύω ότι τα παιδιά είναι ζωή!!!!Πολλά,πολλά παιδάκια....ε,εντάξει, όχι να γίνω και κουνέλα,αλλά 4 παιδιά θα τα ήθελα πολύ....κατά προτίμηση 2 αγόρια και 2 κορίτσια!
Κι εγώ 4 θα ήθελα!Οχι βεβαια 2 αγορακια 2 κοριτσακια!Ομως 4 θα ηθελα!Επισης θα ήθελα το πρώτο να είναι αγοράκι αν γινόταν!Θα προσέξω στην παραγγελία να μην κανω λάθος ( :D )!!
Επίσης πιστεύω οτι μια καλή ηλικία ειναι τα 26-30(για το πρωτο)!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Imadlak

Τιμώμενο Μέλος

Η Άννα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών και επαγγέλεται Χημικός. Έχει γράψει 6,231 μηνύματα.
Δεν θα ηθελα να κανω παιδια...... ειναι βεβαια νωρις,αλλα δεν νομιζω να αλλαξω γνωμη στο μελλον!! :no:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Sweet_Butterfly

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Sweet_Butterfly αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Δάσκαλος/α. Έχει γράψει 347 μηνύματα.
Φυσικά και θέλω απλά όχι τώρα...στο μέλλον...:D:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 30,869 μηνύματα.
Δεν θα ηθελα να κανω παιδια...... ειναι βεβαια νωρις,αλλα δεν νομιζω να αλλαξω γνωμη στο μελλον!! :no:

Και τι θα κάνεις στη ζωή σου;:hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kaleidoscope

Επιφανές μέλος

Η kaleidoscope αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 9,248 μηνύματα.
Και τι θα κάνεις στη ζωή σου;:hmm:

Τα παιδιά δεν είναι το μοναδικό σημαντικό πράγμα που μπορεί να κάνει κάποιος στη ζωή του. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,138 μηνύματα.
Και τι θα κάνεις στη ζωή σου;:hmm:
Αγαπημενη μου Συλβια...δεν εχουν ΟΛΟΙ τα ιδια ΘΕΛΩ.Καποιοι...δεν το θελουν,για πολλους και διαφορους λογους.Αυτο δεν σημαινει οτι δεν εχουν να κανουν τιποτα στη ζωη τους.Μην κρινεις απο τα δικα σου δεδομενα.:)..δηλαδη τα παιδια τα κανουμε,για να εχουμε με κατι να ασχολουμαστε;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

marina289

Δραστήριο μέλος

Η μαρινα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών. Έχει γράψει 687 μηνύματα.
Τα παιδιά είναι ό,τι πιο όμορφο, συμφωνώ,όχι το μοναδικό όμορφο ,ωστόσο, και σημαντικό πράγμα που μπορεί να κάνει κάποιος στη ζωή του...
Για σκέψου το ενδεχόμενο να μην μπορείς να κάνεις παιδιά... Έχοντας αφομοιωμένη αυτή την αντίληψη, θα νιώσεις -ίσως- μία άχρηστη οντότητα και θα τραβήξεις μεγάλη ακύρωση και κατάθλιψη ενδεχομένως...

Θα ήθελα να έβλεπα γύρω μου περισσότερους γονείς που δεν βλέπουν τα παιδιά σαν ιδιοκτησία τους και σαν προέκταση του εαυτού τους, θα ήθελα να έβλεπα όλο και περισσότερους γονείς που δεν προβάλλουν ψυχαναγκαστικά στα παιδιά τους τις απωθημένες επιθυμίες τους και τα ανεκπλήρωτά τους, γονείς συνειδητοποιημένους με μια απαραίτητη γόνιμη ανασφάλεια,γονείς που δεν μπαίνουν στη διαδικασία απόκτησης παιδιού επειδή έτσι θέλει ο περίγυρος και η κοινωνία της πλειοψηφίας και των status γύρω τους, γονείς που δεν ξεχνάνε τον εαυτό τους και την δική τους ζωή και ύπαρξη, ή τον σύντροφό τους με την απόκτηση ενός παιδιού....γονείς που δεν βλέπουν τα παιδιά σαν ένα τρικ για να ¨δέσει η σχέση τους¨...και άλλα πολλά...
Είναι όμορφη και δύσκολη διαδικασία το μεγάλωμα ενός παιδιού... όλες οι εποχές προέβαλλαν δυσκολίες για διαφορετικούς λόγους η καθεμία στο μεγάλωμά ενός παιδιού, και θεωρώ την εποχή μας, επίσης , μια πολύ δύσκολη εποχή για έναν ευσυνείδητο και σκεπτόμενο γονιό...
Όταν κάποιος μου λέει ¨δεν θέλω να κάνω παιδί¨, πριν βιαστώ να τον πω ανεύθυνο ή ¨καλοπερασάκια¨, θα ξεκινήσω έχοντας ως αφετηρία ότι μπορεί να είναι ένας σκεπτόμενος άνθρωπος, που ζυγίζει, μετρά και αξιολογεί το μέσα του και το γύρω του με διαφορετικό τρόπο... Διαφορετικό, όχι απαραίτητα λανθασμένο!Γιατί λανθασμένο;;; επειδή δεν συναδει με τις επιταγές της πλειοψηφίας;;; Καλύτερα ένας συνειδητοποιημένος μη γονιός, παρά ένας κακός γονιός....
:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 30,869 μηνύματα.
Τα παιδιά δεν είναι το μοναδικό σημαντικό πράγμα που μπορεί να κάνει κάποιος στη ζωή του. :)

Αγαπημενη μου Συλβια...δεν εχουν ΟΛΟΙ τα ιδια ΘΕΛΩ.Καποιοι...δεν το θελουν,για πολλους και διαφορους λογους.Αυτο δεν σημαινει οτι δεν εχουν να κανουν τιποτα στη ζωη τους.Μην κρινεις απο τα δικα σου δεδομενα.:)..δηλαδη τα παιδια τα κανουμε,για να εχουμε με κατι να ασχολουμαστε;

Όχι δεν ήταν ειρωνική η ερώτησή μου, αλήθεια μου έκανε εντύπωση και σκέφτηκα, εγώ σαν στόχο έχω να κάνω παιδιά κι οικογένεια, μια 17χρονη που δηλώνει οτι δε θέλει να κάνει παιδιά ποτέ τι σκοπό έχει στη ζωή της; Στα 17 μας τείνουμε να νομίζουμε οτι θα μείνουμε πάντα νέοι με τις ίδιες αντοχές και τρέχουμε να κάνουμε αυτά που θέλουμε. Όταν μεγαλώνεις όμως θες κάπου να κατασταλάξεις, να κουρνιάσεις, να δεις τι άλλο θα κάνεις εκτός από τη διασκέδαση. Δεν είναι έτσι;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Boom

Επιφανές μέλος

Ο Boom αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 12,249 μηνύματα.
Όχι δεν ήταν ειρωνική η ερώτησή μου, αλήθεια μου έκανε εντύπωση και σκέφτηκα, εγώ σαν στόχο έχω να κάνω παιδιά κι οικογένεια, μια 17χρονη που δηλώνει οτι δε θέλει να κάνει παιδιά ποτέ τι σκοπό έχει στη ζωή της; Στα 17 μας τείνουμε να νομίζουμε οτι θα μείνουμε πάντα νέοι με τις ίδιες αντοχές και τρέχουμε να κάνουμε αυτά που θέλουμε. Όταν μεγαλώνεις όμως θες κάπου να κατασταλάξεις, να κουρνιάσεις, να δεις τι άλλο θα κάνεις εκτός από τη διασκέδαση. Δεν είναι έτσι;
Υπάρχουν άνθρωποι που είναι κατά του γάμου, κατά των παιδιών, που φοβούνται το μόνιμο.
Άρα, δεν είναι έτσι.
Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ευτυχώς. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kaleidoscope

Επιφανές μέλος

Η kaleidoscope αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 9,248 μηνύματα.
Όχι δεν ήταν ειρωνική η ερώτησή μου, αλήθεια μου έκανε εντύπωση και σκέφτηκα, εγώ σαν στόχο έχω να κάνω παιδιά κι οικογένεια, μια 17χρονη που δηλώνει οτι δε θέλει να κάνει παιδιά ποτέ τι σκοπό έχει στη ζωή της;

Και πάλι, ο μοναδικός σκοπός που θα μπορούσε να έχει δηλαδή είναι να κάνει παιδιά; Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις ότι όσο θες εσύ παιδιά, τόσο μπορεί να θέλει κάποιος άλλος να κάνει κάτι άλλο π.χ. να ασχοληθεί με την επιστήμη/τέχνη; Άλλωστε είναι μικρή ακόμη, οπότε το όλο θέμα με το βιολογικό ρολόι δεν έχει ξεκινήσει ακόμη ;)

Στα 17 μας τείνουμε να νομίζουμε οτι θα μείνουμε πάντα νέοι με τις ίδιες αντοχές και τρέχουμε να κάνουμε αυτά που θέλουμε.
Όταν μεγαλώνεις όμως θες κάπου να κατασταλάξεις, να κουρνιάσεις, να δεις τι άλλο θα κάνεις εκτός από τη διασκέδαση. Δεν είναι έτσι;

Δηλαδή ή θα κάνεις παιδιά ή θα διασκεδάζεις; :/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Roben twn Xazwn

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Roben twn Xazwn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 205 μηνύματα.
Δεν θα ηθελα να κανω παιδια...... ειναι βεβαια νωρις,αλλα δεν νομιζω να αλλαξω γνωμη στο μελλον!! :no:

Και τι θα κάνεις στη ζωή σου;:hmm:

λοιπόν , μια και ρωτάς , λέω να παραμείνω παιδί
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top