Το ψέμα και η αλήθεια στην πολιτική ζωή της «Μεταπολίτευσης»

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
Απόπειρα για μία το δυνατό συλλογικότερη κριτική θεώρηση της "Μεταπολίτευσης". Η γνώμη σας είναι εντελώς απαραίτητη, όποια κι αν είναι, επί του ...τίτλου!



Η Μεταπολίτευση ξεκίνησε με ένα ψέμα, «Καραμανλής ή τανκς». Το ξεστόμισε ο εθνικός μας μουσουργός Μίκης Θεοδωράκης. Και το αποδέχθηκαν, το 54% των πολιτών της χώρας εντελώς και ένα άλλο 26% με το «έτσι κι έτσι», ως μπερδεμένοι «συνοδοιπόροι» εκείνων που είχαν επικαλεστεί τα δοσίλογα και μίσθαρνα όργανα του ΝΑΤΟ για την επιβολή της Χούντας, ήτοι το 20% περίπου που πίστευαν ότι «Ο Μίκης λέει ψέματα». Το ψέμα έγκειται στο γεγονός, ότι το ΝΑΤΟ, στα πλαίσια της «περαιτέρω απελευθέρωσης των αγορών»(με την είσοδο της ΕΣΣΔ 1968 και τον τερματισμό του πολέμου στην Ινδοκίνα 1974) «συνέβαλε» στον «αναίμακτο εκδημοκρατισμό» των «μελών» του Πορτογαλία και Ελλάδα. Με απλά λόγια, θα τους ήταν σχεδόν γελοιοποίηση, αν οι «πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας» δεν «τηρούσαν τις συμφωνίες των Παρισίων 1968». Θα αναγκάζονταν να «παραδώσουν την τύχη της χώρας», στους Ηλία Τσιριμώκο Και Π. Γαρουφαλιά, ως «επιτροπεύοντας, δια την ομαλήν μετάβασιν …»!
Πάνω στο ψέμα εκείνο κινήθηκε, οικοδομώντας τον λαβύνθινο της μεταπολιτευτικής της πορείας, η ελλαδική κοινωνία, αποδεχόμενη στην μεταχουντική πολιτική της συμπεριφορά, να μιμηθεί τους «Αμερικάνους», με τον επιβληθέντα «δικομματισμό». Αυτή είναι μία ιστορικής σημασίας αλήθεια, που, φευ, κλείνει με ένα γελοιωδέστατο ψέμα, και συμπαρασύρει μαζί της την χώρα σε «μη χώρα». Το ψέμα ειπώθηκε από κάποιον που δεν όφειλε να …το πει. Ήξερε ότι η «σειρά» του είχε έρθει με …παρακαλετά, σαν εκείνα του ΝΑΤΟ το 1974. Όπως ήξερε και ότι «τρίτος δεν υπάρχει». Και θα είναι «άξιον απορίας» και για τους «ιστορικούς του μέλλοντος», που επί 6 μήνες έκανε, πως δεν καταλάβαινε, ότι συνέχιζε να λέει ψέματα. Το φαινόμενο χαρακτηρίζει την διανοητική κατάσταση των μαθητών Λυκείου, που μαθαίνουν στο φροντιστήριο «παπαγαληστί», αλλά δεν έχουν καν υπόψη τους, ότι υπάρχει το σωστό, αλλά και τα πολλά λανθασμένα!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,311 μηνύματα.
να μιμηθεί τους «Αμερικάνους», με τον επιβληθέντα «δικομματισμό».

'Εχω πολλές διαφωνίες με όλους τους 'Ελληνες που υποστηρίζουν ότι τα πάντα στην Ελλάδα ήταν και είναι ξενοκίνητα, γιατί ακόμα κι αν αυτό συμβαίνει, μετά την νομιμοποίηση του ΚΚΕ από δεξιά κυβέρνηση, ποιός εμπόδισε τις μάζες των Ελλήνων να ψηφίσουν δημοκρατικά ΚΚΕ και να κάνουν την Ελλάδα κομουνιστικό τραγέλαφο όπως ήταν οι υπόλοιπες χώρες των Βαλκανίων αν το ήθελαν; Μα φαίνεται ότι δεν το ήθελαν. Ευτυχώς που αποφύγαμε αυτό τον τραγέλαφο, αλλά μπλέξαμε με άλλο τραγέλαφο το 81. ...'Οσο για τον τρίτο δρόμο, θα μπορούσαν πάλι όταν έβλεπαν ότι ήταν ένα παραμύθι, να αποδοκιμάσουν και πάλι με την ψήφο τους και από τις πολιτικές ζυμώσεις να βγει κάτι καλό, μα ούτε αυτό το έκαναν. Μάλλον γιατί δεν ήταν καν σε θέση να δουν ότι δεν ήταν τρίτος δρόμος. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι, δεν μας φταίνε οι ξένοι. Τον δικοματισμό τον ήθελε ο λαός, δεν μας τον επέβαλε κανείς. Είχαμε την ευκαιρία να τον αποδοκιμάσουμε, είτε το 89' (ΣΥΝ) είτε αργότερα με την ίδρυση άλλων κομμάτων ('Ανοιξη, ΚΕΠ, ΔΗΚΙ κλπ). Οι ξένοι τί μας φταίνε ; Το τραβάει ο οργανισμός μας. Τέλος διαφωνώ ότι η Μεταπολίτευση ήταν ένα ψέμα. Δεν στέλνονταν στα ξερονήσια οι αριστεροί, ούτε είχαμε τον βασιλιά πάνω απ'το κεφάλι μας. Δημοκρατία με κενά ναι, αλλά μεταπολίτευση κανονική.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
'Εχω πολλές διαφωνίες με όλους τους 'Ελληνες που υποστηρίζουν ότι τα πάντα στην Ελλάδα ήταν και είναι ξενοκίνητα, ...

Γιατί, αν οι Ελλαδίτες ως κοινωνική πραγματικότητα ενδείκνυνται για κάτι τέτοιο;

γιατί ακόμα κι αν αυτό συμβαίνει, μετά την νομιμοποίηση του ΚΚΕ από δεξιά κυβέρνηση, ποιός εμπόδισε τις μάζες των Ελλήνων να ψηφίσουν δημοκρατικά ΚΚΕ και να κάνουν την Ελλάδα κομουνιστικό τραγέλαφο όπως ήταν οι υπόλοιπες χώρες των Βαλκανίων αν το ήθελαν;
Μα φυσικά τους "εμπόδιζε" η επίγνωση που είχαν, για τον "υπαρκτό σοσιαλισμό"! Ποιος είπε εδώ, ότι ο "τρίτος" οργανωμένος πολιτικός παράγοντας θα έπρεπε σώνει και καλά να ήταν το ΚΚΕ (ή, ακόμη και τα όποια νόθα του!); Το ζήτημα είναι, γιατί οι Ελλαδίτες ως συγκεκριμένη Κοινωνία, δεν αναδείξαμε "σωστούς πολιτικούς", με ένα τρίτο "κόμμα εξουσίας".
Γι' αυτό λες μάλλον σχετικά σωστά:
. ...'Οσο για τον τρίτο δρόμο, θα μπορούσαν πάλι όταν έβλεπαν ότι ήταν ένα παραμύθι, να αποδοκιμάσουν και πάλι με την ψήφο τους και από τις πολιτικές ζυμώσεις να βγει κάτι καλό, μα ούτε αυτό το έκαναν. Μάλλον γιατί δεν ήταν καν σε θέση να δουν ότι δεν ήταν τρίτος δρόμος. ...
Γιατί λοπόν "δεν ήμασταν σε θέση να δούμε..."; Οπότε υπό το πρίσμα αυτό, ναι,

Εμείς είμαστε υπεύθυνοι, δεν μας φταίνε οι ξένοι. ...
Αλλά:
[QUOTEΤον δικοματισμό τον ήθελε ο λαός, δεν μας τον επέβαλε κανείς. Είχαμε την ευκαιρία να τον αποδοκιμάσουμε, είτε το 89' (ΣΥΝ) είτε αργότερα με την ίδρυση άλλων κομμάτων ('Ανοιξη, ΚΕΠ, ΔΗΚΙ κλπ). Οι ξένοι τί μας φταίνε ; Το τραβάει ο οργανισμός μας. ...],
μας τον επέβαλαν έστω τα όποια μειονεκτήματά μας. Γι' αυτό, δεν λέει εδώ κανείς, πως φταίνε κάποιοι "ξένοι", αλλά η "πολιτική υπεροχής" (ιμπεριαλισμός) κάποιων, "εν ονόματι της σφάλειας" κάποιων "ξένων"....
Τέλος διαφωνώ ότι η Μεταπολίτευση ήταν ένα ψέμα. Δεν στέλνονταν στα ξερονήσια οι αριστεροί, ούτε είχαμε τον βασιλιά πάνω απ'το κεφάλι μας. Δημοκρατία με κενά ναι, αλλά μεταπολίτευση κανονική
Δεν είπε εδώ κανείς (ακόμη), ότι η Μεταπολίτευση ήταν ένα ψέμα, καθότι θα ήταν και ανοησία μία ιστορική πραγματικότητα να την κρίνεις, είτε ως αληθινή είτε ως ψευδαίσθηση. Όμως το ζητούμενο είναι να γίνει μία κάθετη και οριζόντια ανατομία της κοινωνικής μας πραγματικότητας, ως προσδιορισμός του "Μετα- " και κατάληξη, ...το Δ.Ν.Τ!
Παρατηρώ πάντως, φίλε μου Δόκτορα, ότι δεν μπαίνεις στην ουσία του τίτλου... Γι' αυτό ίσως συγχέεις το "Η Μεταπολίτευση είναι ένα ψέμα" που εννόησες, ενώ εδώ τίθεται, ότι "Η Μεταπολίτευση θεμελιώθηκε σε ένα ψέμα": έστω και με συμβολική σημασία και δυνατότητες!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,311 μηνύματα.
Το ψέμμα μεταπολίτευση το έγραψα βλέποντας ότι την λέξη μεταπολίτευση την έχετε σε εισαγωγικά στον τίτλο. Ποιά ήταν κατά τη γνώμη σας η άλλη λύση εκείνη την εποχή ώστε να χαρακτηρίσουμε το μήνυμα του Μίκη ως ψέμα ; Να φέρουν κάποιον άλλον πολιτικό ως εναλλακτική λύση απέναντι στα τανκς ; και αν ναι, ποιόν πολιτικό ; Το ψέμμα του Μίκη δεν έχω καταλάβει ποιό ακριβώς ήταν. Αναφέρατε κάπου τον Τσιριμώκο. Αυτός ήταν κάποιος που χρησιμοποιήθηκε και ως προσωρινή λύση αν θυμάμαι καλά αφού έπεσε ο Γεώργιος Παπανδρέου, λίγο πριν τον προχουντικό Κανελόπουλο, και κατάφερε να μείνει μόνο ένα φεγγάρι στην εξουσία. Για τον Γαρουφαλιά δεν έχω διαβάσει πολλά, ξέρω ότι ήταν ένας υπουργός της 'Ενωσης Κέντρου που ήρθε σε σύγκρουση με τον Γεώργιο Παπανδρέου, τον τάχα μεγάλο δημοκράτη. Πολύ ενδιαφέρον το θέμα σας απλά φοβάμαι ότι θα έχει τη συνήθη κατάληξη, ένα chat μεταξύ μας :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Buggs

Διάσημο μέλος

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,045 μηνύματα.
Πρίν απο τον Ανδρέα Παπανδρέου, για τουλάχιστον 14 χρονια περίπου στο 25%. Τότε η άρχουσα τάξη ήταν η μόνη διεφθαρμένη όμως ο Α. Παπανδρέου ήρθε και έδωσε την "εξουσία στο λαό" ! Τους μοίρασε πραγματική εξουσία. Τους έδινε δάνεια, κάτω απο το τραπέζι, τους μοίραζε λεφτά για δουλειές που δεν γίνονταν, τους επέτρεπε να φοροδιαφεύγουν μόνιμα και ασύστολα, τους έδωσε άδειες στα ΜΜΕ. Και τα δάνεια τα πλήρωνε ο λαός είτε με λιτότητα είτε με φόρους, που μόνο οι μισθωτοί και συνταξιούχοι πάντα πλήρωναν.

Έτσι η μεσαία τάξη τον λάτρεψε. Μια χούφτα διεφθαρμένοι της άρχουσας τάξης, έγιναν μερικές χιλιάδες μαζί με τους αφανείς συνεταίρους. Οι οποίοι, έτσι όπως διήγαν μπέικα, χωρίς φόρους και βγάζοντας λεφτά με τα ψέματα, έκαναν τους έξυπνους. Τους έβλεπαν κι οι φίλοι τους που ξαφνικά πρόκοβαν και κοκορέυονταν και ήθελαν κι εκείνοι φυσικά να γίνουν έξυπνοι. Δεν ήθελε πολύ να μηυθούν πολλοί σ'αυτό το τόσο ωραίο κόλπο και πλέον στην Ελλάδα μπορεί να έχουμε και 250,000 έξυπνους. Που αν έδιναν 200,000 ευρώ ο καθένας σήμερα, θα έλυναν το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας. Χρήματα που όχι μόνο τα έχουν, είναι και υποπολαπλάσια όσων έχουν καρπωθεί, όλα αυτά τα 30 χρόνια.

Όμως δεν θα τα δώσουν. Γιατί αυτο είναι το μεγαλο ψέμα στην Ελλάδα. Οτι υπάρχει κράτος, κυβέρνηση, δημοκρατία, πολιτισμός. Όταν υπάρχει μόνο μια τεράστια απάτη. τημ οποία πλέον όλοι της μεσαίας τάξης, όσοι εξυπηρετήθηκαν και εξυπηρετούνται απο τα ΜΜΕ, ανεξαρτήτως κόματος και πολιτικής κατεύθυνσης, εξακολουθούν πρόθυμα να καλύπτουν.Αφού είναι το κόλπο που τους κάνει όλους πλούσιους, εύκολα.

Μετά απο 30 χρόνια εφαρμογής του "συστήματος Παπανδρέόυ", το χρέος φυσικά διαρκώς ανέβαινε! Πρώτα καθηλώθηκαν οι αυξήσεις, μετά εξαφανίστηκαν οι αυξήσεις, και 'όταν δεν έμεινε τίποτα πλέον, έχουμε τώρα και τη μείωση μισθών και συντάξεων. Το ίδιο πάντα κόλπο. Και στο μεταξύ όλη η χορωδία των ξεπουλημένων της μεσαίας τάξης σύσσωμοι να υποστηρίζουν και να διαφημίζουν τη βιτρίνα της απάτης άλλη μία φορά δια στόματος της όποιας κυβέρνησης. Θα κάνουμε μεταρρυθμίσεις θα κάνουμε κάθαρση, θα πατάξουμε τη διαφρθορά και τη φοροδιαφυγή.

Το "Καραμανλής ή τάνκς" δεν ήταν ψέμα. Απλά θα έπρεπε να λεχθεί "Καραμανλής ή πείνα". Ποιός όμως θα το καταλάβαινε έτσι; Τώρα που το κατάλαβαν όλοι, πολιτικοί σαν τον αείμνηστο Καραμανλή δεν υπάρχουν, όσο για την πείνα είναι αναπόφευκτη. Γιατί πλέον οι κομπιναδόροι, οι εμπλεκόμενοι στο όλο αυτό σύστημα το έχουν καταστήσει πλέον αυτοκινούμενο. Και το μόνο που μένει για μάς όλους τους υπόλοιπους Έλληνες τα 11 εκατομύρια - 250,000 είναι να ακούμε τα ψέματα και να πληρώνουμε. Εκτός και άν αρχίσουμε κι εμείς να παριστάνουμε ότι τα πιστεύουμε τα ψέματα, οπότε θα αρχίσουν να μας πληρώνουνκι εμάς.

Γιατί η Ελλάδα μόνο αυτό παράγει, σε αφθονία. Ψέματα ;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
...

Το "Καραμανλής ή τάνκς" δεν ήταν ψέμα. ...

Δηλαδή, αν τη συγκεκριμένη εποχή και με τις συγκεκριμένες εξελιξεις στην "νοτιοανατολική πτέρυγα"( Κυπριακό κλπ) δεν δεχόταν ο Κ. Καραμανλής να αναλάβει τον ...θώκο, δεν θα γινόταν η "Μεταπολίτευση";
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Buggs

Διάσημο μέλος

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,045 μηνύματα.
Νομίζω ότι οι Αμερικάνοι ήθελαν οπωσδήποτε πολιτική ηγεσία και όχι στρατιωτική, διότι η στρατιωτική ήταν πολυ πιθανό να εμπλακεί σε πόλεμο με την Τουρκία. Ενώ οι πολιτικοί πρώτον επι Καραμανλή δεν θα το έκαναν και δεύτερον (απο Παπανδρέου κι ύστερα) θα αγόραζαν και ένα κάρο όπλα με το αζημίωτο φυσικά
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
Τι περίμενε η Κοινωνία μας να της φέρει ο χρόνος, όταν αποδεχόταν από τη δημοκρατικά εκλεγμένη πολιτική του ηγεσία να παραδέχεται την αλήθεια, ότι "στην πολιτική πολλά λέγονται που δεν γίνονται και πολλά γίνονται που δεν λέγονται"; Ή, ως αλήθεια, ότι "ήμαστε ένα απέραντο τρελοκομείο";

Υγ: Η ιστορία ξεκαρδίζεται στα γέλια, όταν θυμάται, πως τούτη η "θυμοσοφία" αντάμειψε με τον τίτλο του "Εθνάρχη", τον φορέα της!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,311 μηνύματα.
Τι περίμενε η Κοινωνία μας να της φέρει ο χρόνος, όταν αποδεχόταν από τη δημοκρατικά εκλεγμένη πολιτική του ηγεσία να παραδέχεται την αλήθεια, ότι "στην πολιτική πολλά λέγονται που δεν γίνονται και πολλά γίνονται που δεν λέγονται"; Ή, ως αλήθεια, ότι "ήμαστε ένα απέραντο τρελοκομείο";

Υγ: Η ιστορία ξεκαρδίζεται στα γέλια, όταν θυμάται, πως τούτη η "θυμοσοφία" αντάμειψε με τον τίτλο του "Εθνάρχη", τον φορέα της!

'Ηταν αυτός που έφταιγε λιγότερο από όλους τους άλλους και καλά τα έλεγε. 'Ενα ακόμα πιο εύστοχο που είχε πει, όταν κάποιος Γάλλος φίλος του του είπε "Πρόεδρε, τόσα χρόνια ήσασταν δυστυχισμένος μακρυά από την Ελλάδα, μακρυά από την θάλασσα, και ανυπομονούσατε να τα ξαναδείτε και πάλι, τώρα τα βλέπετε ξανά". Ναι του απαντά, "μα το κακό είναι ότι υπάρχουν και οι 'Ελληνες". Η Ελλάδα είναι όμορφη αλλά χωρίς 'Ελληνες όπως είχε πει και ο Τσαρούχης νομίζω. Κάτι τέτοιες ειλικρινείς και κυνικές δηλώσεις σε πόση αντιδιαστολή έρχονται με τους λαικισμούς του Ανδρέα. Πρέπει να'χει κανείς μεγάλα @@@ για να μην γλύφει τον ελληνικό λαό σήμερα. Βέβαια σήμερα τι θα έλεγαν αν ζούσαν και οι δυο είναι άλλη υπόθεση...η Ελλάδα ανήκει στους 'Ελληνες ; Τελικά η αληθινή αγάπη για την Ελλάδα μήπως προυποθέτει μια μορφή αγαπομίσους για τους νέοελληνες ;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Buggs

Διάσημο μέλος

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,045 μηνύματα.
......η Ελλάδα ανήκει στους 'Ελληνες ;

Σε 200-250,000 Ελληνες

Επειδή στους καιρούς που διάγουμε πολλές φορές ίσως νοιώθετε σαν να σας έχουν βρίσει κατάμουτρα ενώ σας τα έχουνε πεί όλα τόσο ωραία ετοίμασα ένα μικρό εργαλείο που αν μή τι άλλο θα σας βοηθήσει ώστε να εκνευρίζεστε λιγότερο

Αυτόματος μεταφραστής απο την Διπλωματικήν στην Ελληνικήν
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεσμώτης

Περιβόητο μέλος

Ο Δεσμώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 45 ετών. Έχει γράψει 4,605 μηνύματα.
-
Τι περίμενε η Κοινωνία μας να της φέρει ο χρόνος, όταν αποδεχόταν από τη δημοκρατικά εκλεγμένη πολιτική του ηγεσία να παραδέχεται την αλήθεια, ότι "στην πολιτική πολλά λέγονται που δεν γίνονται και πολλά γίνονται που δεν λέγονται"; Ή, ως αλήθεια, ότι "ήμαστε ένα απέραντο τρελοκομείο";

Υγ: Η ιστορία ξεκαρδίζεται στα γέλια, όταν θυμάται, πως τούτη η "θυμοσοφία" αντάμειψε με τον τίτλο του "Εθνάρχη", τον φορέα της!


Ας μη λησμονούμε για τον εθν@ρχί_ η (που κάποιοι του καίνε ακόμη καντηλάκι :sick:)
τις εκλογές βίας και νοθείας (ε-ρε) όπου ψήφισαν τα δένδρα κι οι πέτρες.

Τέτοια η ματαιοδοξία του για εξουσία.

Και τέλος αυτό που έχει κι ο ίδιος παραδεχτεί
όταν μπορούσαμε να είχαμε μπει στην τότε ΕΟΚ
ως ιδρυτικό μέλος και ο εθν@ρχί_ης αρνήθηκε
χάνοντας τα όποια προνόμια για το μέλλον ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ.

Ένας από τους χειρότερους πολιτικούς της νεότερης ιστορίας
της Ελλάδας υπήρξε ο Καραμαν-αλής.

Κυβέρνησε τρελούς ο μίστερ λότζικ εκ Σερρών.
Μας μάραναν μόνο οι δηλώσεις του και τα ευσυγκίνητα
στις παρελάσεις. Ο φρύδιας ε ο φρύδιας :mad:
Πολιτικοί που εξαντλούνται στο επίπεδο της συναισθηματικότητας
και της κούφιας ρητορίας είναι γραφικούρες με κοστούμι.


Στο θέμα μας:

το ψέμα στη μεταπολίτευση



Ιδού δείγματα, θαυμάστε τους πολιτικούς μας που η γλώσσα τους τρέχει σαν μάσταγκ:

μούτζα 1. Η χώρα δε θα πάει στο ΔΝΤ, γιατί το πιστόλι μας είναι γεμάτο και το Μάϊο
η κατάσταση θα είναι σημαντικά καλύτερη. (Απρίλιος του 2010)

Γ.Παπακωνσταντίνου (κοινώς και εκλεπτυσμένος π@π@ρ@ς)

μούτζα 2. Αποκλείω κατηγορηματικά κάθε περίπτωση να πάμε στο ΔΝΤ.
Αμφισβητώ ακόμα και την πιθανότητα τούτο να ζητηθεί από τους εταίρους μας.
(Φεβρουάριος 2010)
Θεόδωρος Πάγκαλος (κοινώς και βόϊδι imius koulouvaxata sp.)

μούτζα 3. Να σταματήσει αμέσως η συζήτηση για το ΔΝΤ, διότι υπονομεύει
τη συνολική προσπάθεια της χώρας
. (Μάρτιος 2010)
Ευάγγελος Βενιζέλος (κοινώς και βουβαλοειδές nomicus sp.)

μούτζα 4. Νέα μέτρα δε θα τα άντεχαν οι πολίτες και η κοινωνία στο σύνολό της.
(Φεβρουάριος 2010) Άννα Διαμαντοπούλου (φιλ. ψευδ. Αννούλα Ανθρακοπούλου)

μούτζα 5. Επιπλέον μέτρα θα ήταν εξέλιξη καταστροφική για όλους μας,
για την ελληνική οικονομία, την κοινωνική συνοχή, την ανάπτυξη του τόπου.
(Μάρτιος 2010)
Πάνος Μπεγλίτης (φιλ. ψευδ. Μπεγλίφτης)

Τα ψέμματα του χθες, αλήθειες σημερινές.

Άντε μετά να κατηγορήσεις τους απολιτίκ. :hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
-


Ας μη λησμονούμε ...
Τα ψέμματα του χθες, αλήθειες σημερινές.

...

Βασικό αξίωμα της μεταπολιτευτικής μας "Αξιωματικής Αντιπολίτευσης"!!!:devil:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,311 μηνύματα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top