• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Ανθοΐαμα, ποιo και γιατί;

bisbirikos

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο bisbirikos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 53 ετών και επαγγέλεται Μουσικός. Έχει γράψει 812 μηνύματα.
Αφου ειδα οτι υπαρχει ενδιαφερον για τα ανθοιαματα, ειπα να βαλω 2-3 πραγματακια. Ελπιζω να τα βρειτε ενδιαφεροντα.


Το παρακατω αρθρο, δημοσιευτηκε στην ελληνικη εφημεριδα την Γερμανιας "Ταχυδρομος". Γραφτηκε απο τον φαρμακοποιο Ανδρεα Μπασογλου.

ΑΝΘΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Η Ανθοθεραπεια είναι μια απλή και ακίνδυνη μέθοδος θεραπείας που ανακάλυψε ο Ουαλός γιατρός Έντουαρντ Μπάχ γύρω στο 1930 γι αυτό και τα ιάματα δηλαδή οι θεραπευτικές ουσίες που χρησιμοποιεί ονομάζονται και «ιάματα Μπάχ».Βασίζεται στην παραδοχή οτι η ασθένεια είναι συνέπεια μιάς συναισθηματικής διαταραχής και ο ασθενής θα βοηθηθεί άν με κάποιο τρόπο φέρουμε την ισορροπία στην ψυχική του διάθεση.Ο Έντ.Μπάχ ανακάλυψε και χρησιμοποίησε 38 διαφορετικά ανθοϊάματα,δηλαδή ουσίες που πήρε απο τα άνθη 38 διαφορετικών φυτών.Αυτή η εργασία έγινε στις αρχές της δεκαετίας του 1930 και απο τότε χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν ευεργετηθεί απο τα αποτελέσματά της.


Είναι αλήθεια οτι παρʼόλη την πολύ μεγάλη τεχνολογική πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε πολλούς τομείς και ενώ η Ιατρική έχει βρεί λύσεις για πολλές ασθένειες,οι άνθρωποι συνεχίζουν να υποφέρουν και μάλιστα υπάρχουν σύγχρονες ασθένειες και διαταραχές που εξαπλώνονται στις τεχνολογικά ανεπτυγμένες κοινωνίες όπως το άγχος,η κατάθλιψη ,το AIDS,καρδιοαγγειακά προβλήματα ,χρόνιο άσθμα ,καρκίνος και άλλες.Η συμβατική ή αλλιώς κλασσική Ιατρική,τις περισσότερες φορές αντιμετωπίζει τον ανθρώπινο οργανισμό σαν μια μηχανή η οποία θέλει μόνο κάποια διόρθωση για να συνεχίσει να λειτουργεί και από ένα σημείο και μετά,παρʼόλη την πολύ μεγάλη συμβολή της στην αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων υγείας,δεν μπορεί να προχωρήσει και να βοηθήσει μεγάλο αριθμό διαταραχών της υγείας των ανθρώπων.Ίσως γιατί βρίσκεται εγκλωβισμένη μέσα σε ένα στενό πλαίσιο μιάς μηχανιστικής λειτουργίας του ανθρώπινου οργανισμού και δεν λαμβάνει υπʼόψη της την ψυχική και συναισθηματική σφαίρα της ύπαρξής μας.Έτσι τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί και οι λεγόμενες ήπιες ή εναλλακτικές μορφές θεραπείας οι οποίες έχουν τα εξής χαρακτηριστικά :
1.Λαμβάνουν υπʼόψη τους τον άνθρωπο σαν μια ψυχοσωματική ολότητα και όχι μόνον σαν ένα σύνολο οργάνων ,σαν μια μηχανή.Δέχονται δηλαδή τον αλληλοεπηρεασμό σώματος και ψυχής και φροντίζουν για την παράλληλη θεραπεία και των δύο.
2.Βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε παραδοσιακές γνώσεις που είναι παραδεκτές εδώ και χιλιάδες χρόνια και δεν απορρίπτονται από κάποια ψευδοεπιστημονικότητα.
3.Βασίζονται σε σύγχρονες ανακαλύψεις που όμως έχουν να κάνουν με το σεβασμό στη φύση,της θεώρησης του ανθρώπινου όντος ως μέρους του φυσικού περιβάλλοντος και όχι ως κατακτητή και εκμεταλλευτή του.
Ο σύγχρονος τεχνολογικά ανεπτυγμένος πολιτισμός όχι μονο δεν μπορεί να βρεί λύσεις για τα προβλήματα υγείας από τα οποία υποφέρουν οι άνθρωποι αλλα είναι και ο ίδιος αιτία για την δημιουργία πολλών απʼαυτά.Το άγχος και η κατάθλιψη έχουν σχέση με την ανταγωνιστικά οργανωμένη κοινωνία και τον ατομοκεντρισμό ενώ πολλές ασθένειες όπως οι αλλεργίες και ο καρκίνος έχουν σχέση με την μόλυνση του περιβάλλοντος από χημικές ουσίες.
Η Ανθοθεραπεία βασίζεται στην παραδοχή ότι μπορούμε να δούμε όλα τα προβλήματα υγείας από τη σκοπιά της συναισθηματικής-ψυχικής διαταραχής.Βασίζεται στο ότι οι ασθένειες μπορούν να ιδωθούν σαν εξέλιξη ενός λαθος τρόπου ζωής είτε του ίδιου του ασθενή είτε του άμεσου περιβάλλοντός του είτε και ευρύτερα της κοινωνίας στην οποία ζεί.Για παράδειγμα ο άνθρωπος που επιτρέπει να του καταπατούν την προσωπικότητα ή να τον προσβάλουν χωρίς να αντιδρά βρίσκεται σε μια ανισορροπία και σύμφωνα με τον τρόπο αυτό θεραπείας θα πρέπει με το κατάλληλο ανθοϊαμα να βοηθηθεί ώστε να μπορέσει να αντιδράσει και να βγεί απʼαυτή την κατάσταση.Σε μια άλλη πάλι περίπτωση,κάποιος άνθρωπος που αντίθετα είναι πολύ δικτατορικός και θέλει πάσει θυσία να επιβάλεται στους άλλους,βρίσκεται και αυτός σε μία κατάσταση που μπορεί να βοηθηθεί με κάποιο από τα ανθοϊάματα ώστε να ισορροπήσει συναισθηματικά.
Τα ανθοίάματα που ανακάλυψε ο δρ. Έντουαρντ Μπάχ λαμβάνονται από τα άνθη 38 διαφορετικών φυτών και το κάθε ένα βοηθάει σε συγκεκριμένη αρνητική συναισθηματικά κατάσταση.Παρακάτω θα μιλήσουμε για τα άνθη αυτά και για τις ιδιότητες που έχει το καθένα.Ο τρόπος που λαμβάνουμε το ίαμα από το φυτό – ή έστω ένας τρόπος ,γιατί υπάρχουν κι άλλοι – είναι ο εξής:Βρίσκουμε το άνθος κατά την διάρκεια της εποχής της πλήρους ανθοφορίας του φυτού.Φροντίζουμε να είναι πρωινή ώρα,την συγκεκριμένη μέρα να έχει ήλιο και επίσης να μην έχει βρέξει τις τελευταίες 3 ημέρες. Το κόβουμε προσεκτικά χωρίς να έρθει σε επαφή με το χέρι μας(με έναν κόφτη που έχει όμως πλαστική χειρολαβή). Μαζεύουμε αρκετά άνθη μʼαυτό τον τρόπο και τα βάζουμε μεσα σʼένα μπώλ γυάλινο με μεταλλικό νερό ή κατά προτίμηση νερό πηγής οπου τα αφήνουμε κάτω από το ηλιακό φώς για 5-6 ώρες. Στο τέλος της διαδικασίας αυτής βγάζουμε προσεκτικά τα κομμάτια των ανθών και το διάλυμα που μένει είναι το ζητούμενο ανθοίαμα. Προσθέτουμε κάποιο φυσικό συντηρητικό ,συνήθως κονιάκ ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο και είναι πλέον έτοιμο ,μετά και την κατάλληλη αραίωση ,για χρήση.Πίνεται από το στόμα με σταγονόμετρο σε δοσολογίες ανάλογα με την περίπτωση,4-7 σταγόνες 3-4 φορές την ημέρα.Η μέθοδος αυτή όπως βλέπουμε είναι εύκολη,δεν χρειάζεται κατανάλωση ενέργειας και ειδικά για την Ελλάδα όπου η ηλιοφάνεια είναι μεγάλη είναι η πιο κατάλληλη. Επίσης μπορεί ο καθένας να φτιάξει ένα ανθοίαμα,αρκεί να βρίσκεται στη φύση και να έχει κάποιες γνώσεις.Σήμερα τα ανθοϊάματα παράγονται και από κάποιες εταιρίες που ασχολούνται με την παραγωγή φυτικών θεραπευτικών προϊόντων και μπορεί κανείς να τα βρεί σε καταστήματα με φυσικά προϊόντα ή φαρμακεία που διαθέτουν εναλλακτικές θεραπείες.Μπορούν να ληφθούν απʼόλους τους ανθρώπους,από το νεογέννητο ως τον υπερήλικα και από τον βαριά άρρωστο έως τον τελείως υγιή , χωρίς κανέναν κίνδυνο.Μπορεί ο καθένας να διαλέξει ο ίδιος το ίαμα που θα τον βοηθήσει παρατηρώντας τον εαυτό του και διαβάζοντας τα σχετικά βιβλία που υπάρχουν. Και τέλος ,τα ανθοϊάματα μπορούν να ληφθούν παράλληλα με κάθε άλλη θεραπεία χωρίς να την επηρεάσουν. Επηρέαζουν μόνο προς θετική κατεύθυνση τη συναισθηματική κατάσταση του ανθρώπου και άρα μπορούν να βοηθήσουν σε πάμπολλες περιπτώσεις.
Ο δρ. Μπάχ ήταν ένας προικισμένος άνθρωπος ο οποίος παρά την προέλευσή του από φτωχή οικογένεια και υπο αντίξοες συνθήκες σπούδασε Ιατρική στην Αγγλία και γρήγορα απέκτησε φήμη ως βακτηριολόγος αφου ανακάλυψε στην δεκαετία του 1920 εμβόλια που χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα. Επειδή όμως δεν τον ικανοποιούσαν τα αποτελέσματα της Ιατρικής της εποχής του ,στράφηκε στην δική του έρευνα. Στην αρχή μελέτησε την Ομοιοπαθητική και μετά αναζήτησε μια πιο απλή μέθοδο που θα μπορεί να χρησιμοποιεί ο κάθε άνθρωπος μόνος του.Κατέληξε ,λόγω της αγάπης του για τη φύση και για την ιδιαίτερη πατρίδα του την Ουαλλία να γυρίσει και να ζήσει στον τόπο καταγωγής του. Εκεί ,ζώντας μέσα στη φύση άρχισε να παρατηρεί και να πειραματίζεται με διάφορα φυτά,ώσπου κατέληξε στα 38 ιάματα που αποτελούν πλέον ένα ολοκληρωμένο σύστημα θεραπείας. Από τότε και άλλοι ερευνητές αποδεχόμενοι την αρχή του δρ.Μπάχ ότι η ασθένεια αναπτύσσεται πάνω σʼένα έδαφος όπου κυριαρχούν αρνητικά συναισθήματα ( όπως ο φόβος ,η ζήλεια ,η έλλειψη θάρρους ,η αναποφασιστικότητα,η ανυπομονησία και άλλα ) και ότι στη φύση μπορούμε να βρούμε ,αν ψάξουμε προσεκτικά,τη βοήθεια για τα προβλήματα της υγείας μας,ανέπτυξαν την μέθοδό του και πολλές φορές ανακάλυψαν και τις ιδιότητες κι άλλων φυτών και τη δυνατότητα χρήσης τους στην ανθοθεραπεία.Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ο γιατρός Ανδρέας Ζαρκαδούλας έψαξε και ανακάλυψε , σύμφωνα με την μέθοδο του Μπάχ,τις ιδιότητες μερικών ακόμα φυτών που υπάρχουν στην Ελληνική φύση.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

bisbirikos

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο bisbirikos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 53 ετών και επαγγέλεται Μουσικός. Έχει γράψει 812 μηνύματα.
Θα παραθέσουμε τώρα τα πρώτα 38 ιάματα που ανακάλυψε ο δρ.Έντουαρντ Μπάχ.Μέσα σε παρένθεση πολύ πολύ σύντομα τις αρνητικές συναισθηματικά καταστάσεις που μπορούν να βοηθήσουν:
1.[FONT=&quot] [/FONT]Agrimony( αγριμονία).Έγνοια και εσωτερικός πόνος που κρύβεται πίσω από μια χαρούμενη έκφραση.
2.[FONT=&quot] [/FONT]Aspen( αγριολεύκη).Φόβος από απροσδιόριστη αιτία.
3.[FONT=&quot] [/FONT]Beech ( οξιά ).Έντονη κριτική διάθεση απέναντι σε όλους και σε όλα.
4.[FONT=&quot] [/FONT]Centaury (κενταύρια σκιαδοφόρος ).Δουλικότητα,αδύναμη θέληση.
5.[FONT=&quot] [/FONT]Cerato (κερατόστιγμα ).Έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό του.
6.[FONT=&quot] [/FONT]Cherry Plum ( δαμασκηνιά ). Φόβος ότι θα χάσει τον έλεγχο,υστερία.
7.[FONT=&quot] [/FONT]Chesnut Bud ( αγριοκαστανιά ).Επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη.
8.[FONT=&quot] [/FONT]Chicory ( ραδίκι ). Εγωκεντρισμός ,τάση για έλεγχο των άλλων.
9.[FONT=&quot] [/FONT]Clematis (κληματίδα ).Ονειροπόληση ,αφηρημάδα ,έλλειψη συγκέντρωσης.
10.[FONT=&quot] [/FONT]Crab Apple ( ξηνομηλιά ).Νιώθει ότι έχει κάτι βρώμικο μέσα του.
11.[FONT=&quot] [/FONT]Elm ( φτελιά ).Αίσθημα ανεπάρκειας και έλλειψη θάρρους.
12.[FONT=&quot] [/FONT]Gentian ( γεντιανή ).Αμφιβολία ,ηττοπάθεια.
13.[FONT=&quot] [/FONT]Gorse ( ράχος ).Έλλειψη κάθε ελπίδας,απελπισία.
14.[FONT=&quot] [/FONT]Heather ( ρείκι ).Εγωπάθεια ,ενδιαφέρον μόνο για τον εαυτό του.
15.[FONT=&quot] [/FONT]Holly ( αρκουδοπούρναρο ).Μίσος ,ζήλια ,καχυποψία.
16.[FONT=&quot] [/FONT]Honeysuckle ( αγιόκλημα ).Ζεί μόνο στο παρελθόν.Νοσταλγία.
17.[FONT=&quot] [/FONT]Hornbeam ( καρπίνος,γάβρος ).Κόπωση ,αδυναμία ,σωματική και πνευματική εξάντληση.
18.[FONT=&quot] [/FONT]Impatiens ( ανυπόμονα ). Ανυπομονησία ,εσωτερική ένταση.
19.[FONT=&quot] [/FONT]Larch ( αγριόπευκο ).Απαισιοδοξία ,αναμένει την αποτυχία.
20.[FONT=&quot] [/FONT]Mimulus ( μίμουλος ).Φόβος για κάτι συγκεκριμένο.
21.[FONT=&quot] [/FONT]Mustard ( σινάπι ).Μελαγχολία ,κατάθλιψη χωρίς ορατή αιτία.
22.[FONT=&quot] [/FONT]Oak ( βελανιδιά ).Παρά την απόγνωση συνεχίζει την προσπάθεια.
23.[FONT=&quot] [/FONT]Olive ( ελιά ). Μεγάλη σωματική και ψυχική εξάντληση.
24.[FONT=&quot] [/FONT]Pine ( πεύκο ) .Ενοχή.
25.[FONT=&quot] [/FONT]Red Chestnut ( κόκκινη αγριοκαστανιά ).Υπερβολική ανησυχία για τους άλλους.
26.[FONT=&quot] [/FONT]Rock Rose ( ηλιάνθεμο ).Φόβος ,πανικός,έντονος τρόμος.
27.[FONT=&quot] [/FONT]Rock Water ( νερό της πηγής ). Δυσκαμψία ,σκληρότητα,αδιάλλακτη στάση.
28.[FONT=&quot] [/FONT]Scleranthus ( σκλήρανθος ).Αναποφασιστικότητα,διστακτικότητα.
29.[FONT=&quot] [/FONT]Star of Bethlehem ( αγριόκρινο,αστράκι ).Επακόλουθα συμπτώματα σωματικού και ψυχικού σόκ.
30.[FONT=&quot] [/FONT]Sweet chestnut (καστανιά ).Υπερβολικός εσωτερικός πόνος.
31.[FONT=&quot] [/FONT]Vervain ( σταυροβότανο ).Υπερδιέγερση,υπερβολική δραστηριότητα Vine (αμπέλι ).Επιβολή εξουσίας,δικτατορικότητα.
32.[FONT=&quot] [/FONT]Walnut ( καρυδιά ).Διαδικασία αλλαγών.
33.[FONT=&quot] [/FONT]Water Violet ( νεροβιολέτα ).Υπεροψία ,απόμακρη στάση.
34.[FONT=&quot] [/FONT]White chestnut (άσπρη αγριοκαστανιά ).Έμμονες βασανιστικές σκέψεις.
35.[FONT=&quot] [/FONT]Wild oat ( αγριοβρώμη ).Αίσθημα του ανικανοποίητου.
36.[FONT=&quot] [/FONT]Wild rose ( αγριοτριανταφυλλιά ).Απάθεια ,ενδοτικότητα.
37.[FONT=&quot] [/FONT]Willow ( ιτιά ).Πικρία ,οργή,για όλα φταίνε οι άλλοι.
38.[FONT=&quot] [/FONT]Τελευταία θα πρέπει να αναφερθούμε και στο πολύ σπουδαίο ίαμα που ονομάζεται «ίαμα πρώτης βοήθειας» ή RESCUE REMEDY το οποίο δίνεται σε κάθε περίπτωση ψυχικού ή σωματικού σόκ όπως ξαφνική αρρώστια,δυστύχημα,έντονος φόβος για κάτι και σε κάθε περίπτωση που κάποιος θα αισθανόταν την ανάγκη να φωνάξει «βοήθεια».Είναι ένα μίγμα 5 διαφορετικών ανθοϊαμάτων από τα γνωστά 38 (κληματίδα-ηλιάνθεμο-αγριόκρινο-δαμασκηνιά-ανυπόμονο).Λαμβάνεται σε επείγουσες καταστάσεις υπο μορφή σταγόνων από το στόμα ή για εξωτερική χρήση υπο μορφή κρέμας σε χτυπήματα,εγκαύματα,τσιμπήματα εντόμων ή ερεθισμένο από αλλεργία δέρμα.Η δράση του είναι πολύ γρήγορη γιʼαυτό και ονομάζεται «ίαμα πρώτης βοήθειας».
Ελπίζω ότι μʼαυτό το σχετικά με το θέμα σύντομο κείμενο να έδωσα μια μικρή και στοιχειώδη εικόνα για το τι είναι Ανθοθεραπεία και στο πώς μπορεί να βοηθήσει τον κάθε άνθρωπο.Υπάρχουν και αρκετά βιβλία που μπορεί κανείς να βρεί και να ενημερωθεί περισσότερο και κάποια απʼαυτά είναι:1.ΘΕΡΑΠΕΥΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΜΑ ΤΑ ΑΝΘΗ ΤΟΥ ΜΠΑΧ εκδόσεων ΨΥΧΑΛΟΥ.2.ΑΘΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΔΡ.Ε.ΜΠΑΧ εκδόσεων ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ και 3.ΟΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΔΡ. Ε. ΜΠΑΧ εκδόσεων ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΑΣΟΓΛΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ
e-mail : andrebasdrug@yahoo.gr
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

bisbirikos

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο bisbirikos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 53 ετών και επαγγέλεται Μουσικός. Έχει γράψει 812 μηνύματα.
Καποιες απλες βοηθειες σε περιπτωσεις που ολοι (λιγο-πολυ) περναμε:

1) Για μελετη: Hornbeam, chestnut bud, oak, clematis

2) Για τη θλιψη: gorse, gentian, sweet chestnut, white chestnut

3) Για ηρεμια: white chestnut, sweet chestnut, agrimony, vervain

4) Προσαρμογη σε καινουργιες καταστασεις: Walnut, honeysuckle, chestnut bud

5) Για αυτοπεποιθηση: Mimulus, larch, pine, wild rose, cerato, centaury

6) Για καταστασεις "εγκλωβισμου" : rock water, beech, agrimony

7) Για αγχος σε εξετασεις, stage fright, ομιλιες σε κοσμο κτλ: elm, gentian, larch

8 ) Μεγαλυτερη αποφασιστικοτητα: scleranthus, wild oat, cerato

9) Αντιμετωπιση φοβων-εκλογικευση τους : Mimulus, aspen, rescue, honeysuckle, oak

10) Ερωτικη απογοητευση-βοηθεια για ενα νεο ξεκινημα: chicory, star of bethleem, honeysuckle

11) Αρνητικα και εντονα συναισθηματα: Willow, holly, beech, vine, chicory

12) Aναρρωση: Hornbeam, olive, wild rose
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

bisbirikos

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο bisbirikos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 53 ετών και επαγγέλεται Μουσικός. Έχει γράψει 812 μηνύματα.
Επειδη εχω ασχοληθει με τα ανθοιαματα για αρκετα χρονια, καποια σχολια:

1) Δεν υπαρχει περιπτωση placebo. Εχουν χρησιμοποιηθει σε ατομα που δεν το γνωριζαν (και σε ζωα και φυτα).

2) Δεν δουλευουν μονο σε ενεργειακο επιπεδο. Στην ουσια, ειναι "ετοιμα" συναισθηματα που για καποιο λογο το ατομο εχει ξεχασει. (σουπιτσα αλλα ισχυει : ) Στηριζονται δλδ στο οτι σκοταδι ειναι η ελλειψη φωτος, μιλωντας για συναισθηματα.

3) Η ενεργειακη δομη ενος ατομου δεν διαταρασσεται μονο απο συναισθηματικους λογους. Κακη διατροφη, χημικα παντου, κακη ενεργειακη κατασταση του περιβαλλοντος κτλ κανουν αρκετα αναλογη δουλεια. Μπορουν δλδ τα ανθοιαματα να χρησιμοποιηθουν και για αποτοξινωση (ενεργειακη και σωματικη). Σε συνδυασμο με το Purity (συνηθως το rescue remedy) μπορουν μεσα σε 15-30 μερες να αποβαλλουν απο το σωμα σχεδον ολα τα τοξικα...
Σημειωση: Μετα απο μια τετοια αποτοξινωση, καλα ειναι να μην ξαναγυρναει καποιος στην "αρρωστη" διατροφη. Μπορει τα αρνητικα να επανερθουν πιο εντονα. Φυσικα, το ιδιο ισχυει και με συναισθηματικες καταστασεις...

4) Υπαρχουν πολλα ελληνικα ανθοιαματα που κυκλοφορουν. Καλα ειναι να αποφευγονται.

5) Αρκετοι χρησιμοποιουν ανθοιαματα σε συνδυασμο με καποια συμβατικη θεραπεια. Σε τετοια περιπτωση, ειναι πολυ δυσκολο να λειτουργησουν. Μαλλον πρεπει να υπαρξει μια (εστω μικρη) αποτοξινωση πρωτα σε συνδυασμο με ωμοφαγια (κυριως φρουτα δλδ).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

bisbirikos

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο bisbirikos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 53 ετών και επαγγέλεται Μουσικός. Έχει γράψει 812 μηνύματα.
Οσοι θελουν, μπορουν να παρουν ΔΩΡΕΑΝ συμβουλες για ποιο ανθοιαμα τους κανει και απο το e-mail του φαρμακοποιου που παραθετω (ειναι γνωστος μου και εχει δωσει το ελευθερο γι'αυτο) και απο εμενα μεσω ΠΜ και (για οσους ντρεπονται) στα Αγγλικα στο kerykonten@yahoo.no

Συνηθως, μια απλη περιγραφη της συναισθηματικης καταστασης ειναι αρκετη για να επιλεγει το καταλληλο ανθοιαμα. Μπορει ομως να χρειαστουν κι επιπλεον στοιχεια σε καποιες περιπτωσεις
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

porosis

Νεοφερμένος

Ο porosis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 34 μηνύματα.
1) Δεν υπαρχει περιπτωση placebo. Εχουν χρησιμοποιηθει σε ατομα που δεν το γνωριζαν (και σε ζωα και φυτα).

Το placebo effect επηρεάζει και τον παρατηρητή, όχι μόνο τον χρήστη του φαρμάκου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Προσωπικά σε ευχαριστώ πολύ Bisbiriko! :) Κάποια στιγμή θα τα μελετήσω με ηρεμία και θα υποβάλλω τις ερωτήσεις μου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
Kαλού-κακού, μαζί με το γαρουφαλόνερο, πάρτε και κάνα ντεπονάκι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Let's stick to the subject boys! :)

Τα offtopics εδώ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

]ifrit[

Περιβόητο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,451 μηνύματα.
Οκ, και τα φυτά αυτά τι τα κάνεις; Τα τρως, τα πίνεις, τα καπνίζεις, τα λούζεσαι...;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

io-io

Διάσημο μέλος

Η io-io αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μαθηματικός. Έχει γράψει 2,878 μηνύματα.
Οκ, και τα φυτά αυτά τι τα κάνεις; Τα τρως, τα πίνεις, τα καπνίζεις, τα λούζεσαι...;

;);););):P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Λυσσάξατε πιά! :P

Από τα λίγα που ξέρω, τα ανθοϊάματα είναι σε μορφη αιθέριων ελαίων και μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις συνήθως αραιωμένα, μέσα σε κάποια βάση (λάδι/κρέμα) επάνω στο σώμα αλλά και μέσα στο μπάνιο και σαν αρωματικό χώρου.

Αν μη τι άλλο θα πρέπει να μυρίζουν υπέροχα και να σε χαλαρώνουν πραγματικά.
(και λέω χαλαρώνουν γιατί αυτό έχω ανάγκη αυτή τη στιγμή. Ξέρω όμως πως υπάρχουν και ανθοϊάματα που σε τονώνουν).

Επίσης όπως θα διαβάσετε και παραπάνω προορίζονται για θεραπείες που σχετίζονται με το συναίσθημα κυρίως και τις ψυχικές διαταραχές που όμως είναι υπέυθυνες για τις σωματικές ασθένειες πολλές φορές, αν όχι πάντα...

Αν κάνω λάθος ελπίζω να με διορθώσει ο bisbi.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

bisbirikos

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο bisbirikos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 53 ετών και επαγγέλεται Μουσικός. Έχει γράψει 812 μηνύματα.
Δεν ειναι σαν τα αιθερια ελαια.
Αυτο που συνηθως κυκλοφορει στο εμποριο ειναι ενα "πυκνο" ανθοιαμα. Δλδ, μπορεις να το αραιωσεις σε σταγονομετρικα των 30ml και να εχεις αρκετο ανθοιαμα για χρονια. Πχ, ενα rescue που εχω τωρα, το εχω για 3 περιπου χρονια και εχω δωσει γυρω στα 7-8 μπουκαλακια σε γνωστους και φιλους.

(Αληθεια, τι σταδιαλα κερδος εχουν αυτοι που φτιαχνουν ανθοιαματα οταν ενα μπουκαλακι των 9-10 ευρω σου κραταει χρονια?)

Φυσικα, μπορει να χρησιμοποιηθει και το "πυκνο". Δεν ειναι απαραιτητο να αραιωθει (αν και καποιοι υποστηριζουν οτι το πυκνο φτιαχνει πιο ευκολα hang over)

Τροπος χρησης:

Σε λιγο νερο (πχ μισο φλυτζανακι) συνηθως 4 σταγονες.
Για πιο αμεσα αποτελεσματα (συνηθως το rescue) 4 σταγονες κατω απο τη γλωσσα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Τα υπόλοιπα που είπα είναι σωστά? :/:

Επίσης σε ποιές περιπτώσεις βοηθάει το Rescue?
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μαζί με ομοιοπαθητική θεραπεία?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

bisbirikos

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο bisbirikos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 53 ετών και επαγγέλεται Μουσικός. Έχει γράψει 812 μηνύματα.
Μπορουν να χρησιμοποιηθουν και στο μπανιο. Εκει ομως χρειαζεται αρκετη ποσοτητα (αν θυμαμαι καλα, γυρω στο μισο μπουκαλακι απο αραιωμενο).

Κυκλοφορει και μια κρεμα rescue. Δεν ειναι ακριβη αλλα ειναι ευκολο να φτιαχτει με μια κρεμα arnica και 15-20 σταγονες ΠΥΚΝΟ rescue. (ΠΡΟΣΟΧΗ: ανακατεμα μονο με ξυλινη κουταλα)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

bisbirikos

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο bisbirikos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 53 ετών και επαγγέλεται Μουσικός. Έχει γράψει 812 μηνύματα.
Ο ομοιοπαθητικος μπορει να αρνηθει τη χρηση ανθοιαματων μονον οταν θελει να παραμεινει αμεταβλητη η ενεργειακη κατασταση του ατομου.
Απο κει και μετα, δεν υπαρχει κανενα προβλημα.

Για το rescue:

"38.Τελευταία θα πρέπει να αναφερθούμε και στο πολύ σπουδαίο ίαμα που ονομάζεται «ίαμα πρώτης βοήθειας» ή RESCUE REMEDY το οποίο δίνεται σε κάθε περίπτωση ψυχικού ή σωματικού σόκ όπως ξαφνική αρρώστια,δυστύχημα,έντονος φόβος για κάτι και σε κάθε περίπτωση που κάποιος θα αισθανόταν την ανάγκη να φωνάξει «βοήθεια».Είναι ένα μίγμα 5 διαφορετικών ανθοϊαμάτων από τα γνωστά 38 (κληματίδα-ηλιάνθεμο-αγριόκρινο-δαμασκηνιά-ανυπόμονο).Λαμβάνεται σε επείγουσες καταστάσεις υπο μορφή σταγόνων από το στόμα ή για εξωτερική χρήση υπο μορφή κρέμας σε χτυπήματα,εγκαύματα,τσιμπήματα εντόμων ή ερεθισμένο από αλλεργία δέρμα.Η δράση του είναι πολύ γρήγορη γιʼαυτό και ονομάζεται «ίαμα πρώτης βοήθειας»."
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Θα ήθελα να καταθέσω κι εγώ την προσωπική μου εμπειρία. Πριν από τρία χρόνια βρισκόμουν σε άθλια ψυχολογική-συναισθηματική κατάσταση. Ένιωθα ράκος! Άρχισα να έχω και σωματικά συμπτώματα. Έχασα απότομα κιλά, ο θυρεοειδής μου υπερλειτουργούσε, ξεπερνώντας τα φυσιολογικά όρια, κρύωνα, είχα ανεξήγητα ρίγη, πονούσε το στομάχι μου, δεν κοιμόμουνα καλά, γενικά ήμουν στα μαύρα μου τα χάλια για πρώτη φορά στη ζωή μου. Πήγαινα ολοταχώς προς την κατάθλιψη και την κατάρρευση. Ας μην ξεχνάμε ότι, για διάφορους λόγους, οι γιατροί προβλέπουν ότι κατά την επόμενη δεκαετία η πρώτη σε επίπτωση νόσος στις δυτικές χώρες, δεν θα είναι ο καρκίνος ή οι καρδιοπάθειες, αλλά η κατάθλιψη. Κάποιος φίλος μού έδωσε ένα μπουκαλάκι ανθοΐαμα. Δεν είχα ξανακούσει ποτέ γι' αυτά και το αντιμετώπισα με θυμηδία, όπως κάποιοι από τους συνομιλητές μας. Αυτό ρώτησα κι εγώ: Τι το κάνουμε αυτό το ματζούνι ρε φίλε, το λουζόμαστε, το τρίβουμε στη μούρη μας κλπ. Ομολογώ ότι το ήπια από συγκατάβαση, περισσότερο για να μη στεναχωρήσω το φίλο μου. Υποτίθεται ότι το φαινόμενο Placebo εμφανίζεται όταν έχεις θετική προδιάθεση απέναντι στο φάρμακο και εμπιστοσύνη σε αυτόν που σου το δίνει. Εγώ δεν είχα ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Παρολαυτά, τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, αφού μετά από τρεις (3) ημέρες χρήσης, τα συμπτώματα υποχώρησαν, μέχρι που εξαφανίστηκαν, ενώ δεν είχαν "θεραπευτεί" οι αντικειμενικοί λόγοι που ευθύνονταν για την κατάστασή μου. Αντίθετα, εγώ βρήκα τον τρόπο να επιλύσω τα προβλήματά μου, μετά από τη "θεραπεία" μου. Το ανθοΐαμα ήταν το Rescue που αναφέρετε.
Βέβαια θα πείτε "ήταν η ιδέα σου", "δεν είχες τίποτε, ψυχολογικά ήταν", "δούλεψε το φαινόμενο placebo" κλπ. Μακάρι να βρισκόταν για όλους ένα ζουμάκι με ανόητη γεύση που να μπορεί να κινητοποιεί το φαινόμενο placebo τόσο άμεσα, ακόμη κι εν μέσω χλευασμού και κακοπιστίας από πλευράς του ασθενή. Και μάλιστα χωρίς καμμία παρενέργεια! Ήμουν έτοιμος να πάω σε γιατρό. Τι νομίζετε ότι θα μου έδινε ο γιατρός; Ψυχοφάρμακα μάλλον. Πόσο θα πλήρωνα το γιατρό και τα χάπια του; Ποιες παρενέργειες θα είχαν στο σώμα και στον ψυχισμό μου; Τι έχετε να πείτε για την εξάρτηση που αυτά προκαλούν; Το καλύτερο απ' όλα είναι ότι τα προβλήματά μου λύθηκαν χωρίς να χρειαστεί να συνεχίσω να παίρνω το ανθοΐαμα, πέρα από τις 3-5 πρώτες μέρες. Καμμία σωματική ή ψυχική εξάρτηση. Πρόσφατα βρέθηκα και πάλι σε άσχημη συναισθηματική κατάσταση, απάθεια, αδιαφορία, έλλειψη όρεξης για σεξ (πρωτοφανές), κούραση, αυπνία κλπ. Ξαναθυμήθηκα το μπουκαλάκι με το ταπεινό μου ζουμάκι και πήρα μόλις τρεις σταγόνες. Την άλλη μέρα ξύπνησα άλλος άνθρωπος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

bisbirikos

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο bisbirikos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 53 ετών και επαγγέλεται Μουσικός. Έχει γράψει 812 μηνύματα.
Kι επειτα απο αυτο το ποστ,
ηθελα να ρωτησω το εξης:

Εφ'οσον το φαινομενο placebo εχει τοση μεγαλη δυναμη (ας μην ξεχναμε οτι αρκετος κοσμος εχει θεραπευτει ακομα κι απο καρκινο με placebo - συμφωνα με τη συμβατικη ιατρικη), γιατι η συγχρονη Ιατρικη δεν εξεταζει βαθυτερα τους μηχανισμους του placebo ωστε να τους εχει για αμεσο συμμαχο της ? (και μονο ασχολειται με χημικα σκευασματα?)

Δεν εχω δει να ασχολειται καθολου μ'αυτο η Ιατρικη σημερα. Κι ενα αρκετα περιεργο πραγμα ειναι οτι ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ δεν μπορει να εξηγηθει συμβατικα, αμεσως εμπιπτει στην κατηγορια placebo...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Πάρα πολύ καλή απορία κατά τη γνώμη μου!!!! Αλήθεια γιατί δεν πειραματιζόμαστε λίγο παραπάνω με την ανθρώπινη θέληση και το φαινόμενο placebo? Βλέπεις από εκεί πως θα 'κονομησουμε??...:mad:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

travel_lover

Διάσημο μέλος

Η travel_lover αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,202 μηνύματα.
μου είπε προχθές μια φίλη μου για αυτά κ ομολογουμένως όντας απόφοιτος ψυχολογίας θεωρησα ότι είναι ένα είδος placebo. παρ'όλα αυτά όμως αξίζει να δοκιμαστεί, αφού έτσι κ αλλιώς τα συστατικά είναι ακίνδυνα κ στην χειρότερη απλά να μην αλλάξει η κατάσταση σου. φυσικά αν πιστεύεις ότι αυτό μπορεί να σε βοηθήσει πιστεύω ότι μπορεί να έχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.:)

εγώ πάντως σκέφτομαι σοβαρά να το δοκιμάσω αφού η κατάστασή μου είναι χάλια, κ έτσι κ αλλιώς δεν βρίσκω άλλο τρόπο να την αντιμετωπίσω!:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top