Επανεμφανίσθηκαν ξένοι στο ΧΑ

H-M

Δραστήριο μέλος

Ο H-M αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μηχανικός και μας γράφει απο Ραφήνα (Αττική). Έχει γράψει 682 μηνύματα.
Με ιδιαίτερα μεθοδικό τρόπο επανεμφανίσθηκαν στο κλείσιμο της αγοράς οι αγοραστές κυρίως ξένοι και το ελληνικό χρηματιστήριο ενώ υποχωρούσε ενδοσυνεδριακά έως 2% έκλεισε τελικά με απώλειες -0,37% στις 1555 μονάδες με τζίρο 70,6 εκατ και όγκο 16,2 εκατ μετοχές.
Οι μεγάλες εντολές αγοράς στην Alpha 281 χιλ και στην εθνική πάνω από 400 χιλ είναι ένδειξη ή κάποιων βραχυχρόνιων κινήσεων ενόψει κλεισίματος του μήνα ενώ άλλοι συνδέουν την κίνηση των ξένων με εντεινόμενες φήμες περί επικείμενου deal στον χώρο των τραπεζών.
Πάντως οι τράπεζες έκλεισαν με εντολές αγοράς που προμηνύει ίσως καλή αυριανή συνεδρίαση στο ΧΑ. Ωστόσο προσεχώς ενεργοποιείται και το short selling εξέλιξη που προφανώς θα επιδράσει μεσοπρόθεσμα στην συμπεριφορά της αγοράς.
Ωστόσο η διαμόρφωση τάσης στην ελληνική αγορά είναι συνάρτηση με το διεθνές χρηματιστηριακό περιβάλλον όπου τα σημάδια δεν είναι ενθαρρυντικά από ΗΠΑ και Ιαπωνία.
Εν μέσω ενός θολού χρηματιστηριακού και οικονομικού τοπίου σε διεθνές επίπεδο, οι επενδυτές στρέφονται στο χρυσό για το οποίο εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει τα 1500 δολάρια την ουγγιά και στο ελβετικό φράγκο το οποίο σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό έναντι του ευρώ. Παράλληλα η διατήρηση σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα του Γερμανικού ομολόγου στο 2,08% καταδεικνύουν ότι οι επενδυτές στρέφονται στην ασφάλεια των διαχρονικά σταθερών επενδυτικών αξιών.

Πηγή : Banking News
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top