• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Καθολικά εμβόλια κατά του AIDS και της γρίπης

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Εδώ και πολλά χρόνια ιογενείς λοιμώξεις, με κυριότερες το AIDS και τη γρίπη, απασχολούν την παγκόσμια κοινή γνώμη κι αποτελούν μια παγκόσμια απειλή για τη δημόσια υγεία. Οι ασθένειες αυτές δεν είναι εύκολο ν' αντιμετωπιστούν μέχρι σήμερα με τη βοήθεια των εμβολίων, καθώς οι δύο ιοί, υπεύθυνοι γι' αυτές, έχουν την ιδιότητα της ταχύτατης μετάλλαξης, που έχει ως αποτέλεσμα τα εμβόλια που παρασκευάζονται να μην παραμένουν λειτουργικά για πολύ μεγάλο χρόνο και, ειδικά στην περίπτωση της γρίπης, να υπάρχει κάθε νέο έτος η ανάγκη παρασκευής νέων εμβολίων, ενώ στην περίπτωση του AIDS, κανένα λειτουργικό εμβόλιο δεν έχει ακόμη καταστεί δυνατόν να παρασκευαστεί μέχρι σήμερα, τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2009. Έτσι, κάθε χρόνο 500.000 άνθρωποι πεθαίνουν παγκοσμίως από γρίπη, ενώ η ετήσια θνησιμότητα από AIDS αγγίζει τα 2.000.000 ανθρώπους ανά τον κόσμο.

Είναι πρόσφατες οι μνήμες από την παγκόσμια ανησυχία και την κινητοποίηση που ακολούθησαν την εμφάνιση του στελέχους της γρίπης Η1Ν1, της λεγόμενης "γρίπης των χοίρων", περίπτωση η οποία έχει καταγγελθεί από πολλές πλευρές ως "ψευδής συναγερμός", που εξυπηρετούσε επιχειρηματικά συμφέροντα, των μεγάλων φαρμακευτικών βιομηχανιών. Πέρα από το παρασκήνιο, στην περίπτωση αυτής της "πανδημίας", αποκαλύφτηκε στο ευρύ κοινό ένα ακόμη πρόβλημα της παγκόσμιας παραγωγής εμβολίων, αυτό της δυνατότητας μαζικής και γρήγορης παραγωγής τους, για την κάλυψη έκτακτων αναγκών, οι οποίες προκύπτουν από ξαφνικές εμφανίσεις πανδημιών, όπως κι εκείνο του υψηλού τους κόστους, το οποίο αποτελεί ισχυρό ανασταλτικό παράγοντα, για τον εμβολιασμό των πληθυσμών του τρίτου κόσμου, που ωστόσο είναι ακριβώς εκείνοι που τον έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Στην παρούσα ομιλία, ο ερευνητής εμβολιολόγος κι επιδημιολόγος Σηθ Μπέρκλεϋ, έχει καλά νέα για όλους. Η έρευνα στον τομέα των εμβολίων προχωρά σε νέες τεχνικές, με τις οποίες καθίσταται δυνατή η παραγωγή καθολικών εμβολίων για το AIDS και τη γρίπη, ενώ νέα αντισώματα ευρέως φάσματος έχουν ήδη ανακαλυφθεί. Τα καθολικά αυτά εμβόλια θα έχουν πλήρη δραστικότητα έναντι όλων των ιικών στελεχών του HIV και της γρίπης, ανεξάρτητα από τις μεταλλάξεις αυτών, οι οποίες παρατηρούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Η μέθοδος η οποία συζητείται εδώ, ονομάζεται ρετρο-εμβολιολογία (retro-vaccinology) και λειτουργεί εν συντομία ως εξής: Όταν ανακαλύπτονται αντισώματα ευρέως φάσματος έναντι κάποιου ιού, δηλαδή αντισώματα τα οποία είναι δραστικά έναντι πολλών ή όλων των στελεχών (μορφών) του, αυτό σημαίνει ότι τούτα δεσμεύονται σε κάποιο ιικό αντιγόνο (συνήθως πρωτεΐνη), το οποίο δεν αλλάζει σημαντικά, ενώ ο υπόλοιπος ιός μεταλλάσσεται. Με μεθόδους ιατρικής πληροφορικής, μπορεί να σχεδιαστεί η τριδιάστατη δομή του αντιγόνου αυτού και κατόπιν, με μεθόδους γενετικής μηχανικής, αυτό να παρασκευαστεί μαζικά, μέσα σε βακτήρια. Ύστερα, εφόσον το αντιγόνο αυτό είναι κατάλληλο για την διέγερση ανοσολογικής απόκρισης, ο δρόμος για την παρασκευή ενός καθολικού εμβολίου είναι πλέον ανοιχτός. Όπως γλαφυρά μας λέει ο ομιλητής, "είναι σαν ο ιός ν' αλλάζει συχνά ρούχα, όμως φοράει πάντοτε τις ίδιες κάλτσες κι εμείς πρέπει να μάθουμε στον οργανισμό μας να σιχαίνεται τούτες τις κάλτσες".

Παράλληλα, αναφέρεται σε νέες μεθόδους μαζικής παραγωγής των εμβολίων, με σημαντικά ταχύτερους ρυθμούς και - το σημαντικότερο - με πολύ μειωμένο κόστος, κατά περίπου 50%. Η τεχνική στηρίζεται στην πρόσδεση του κατάλληλου ιικού αντιγόνου, επίσης με τεχνικές γενετικής μηχανικής, στο μαστίγιο ενός κοινού βακτηρίου, το οποίο έχει την ικανότητα να διεγείρει την ανοσολογική απόκριση, όπως για παράδειγμα το γνωστό κολοβακτηρίδιο (E. coli). Από εκεί και πέρα, η μαζική παραγωγή του εμβολίου, θα είναι, όπως χαρακτηριστικά μας λέει ο ομιλητής, "σαν να φτιάχνουμε γιαούρτι".

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα επιστημονική ομιλία, μέσα στην οποία μπορεί ο θεατής να μάθει περισσότερα γενικά για τον τρόπο λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος και των εμβολίων, με απλά λόγια και παραστατικά βίντεο. Αξίζει να την παρακολουθήσετε.


Ο επιδημιολόγος Σηθ Μπέρκλεϋ ηγείται των προσπαθειών για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του AIDS και για την εξασφάλιση της χορήγησης αυτών των εμβολίων στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Η εκστρατεία του για την καταπολέμηση του HIV/AIDS περιλαμβάνει και μια σειρά κοινωνικών και συμπεριφορικών αλλαγών, όμως όπως και ο ίδιος γνωρίζει, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να εξαλείψουμε την ασθένεια αυτή, μέχρι να έχουμε στα χέρια μας ένα αποδοτικό εμβόλιο. Το 1996 ο Μπέρκλεϋ, ένας ιατρός με θρυλική παγκόσμια καριέρα στην παγκόσμια υγεία, ίδρυσε τη Διεθνή Πρωτοβουλία για το Εμβόλιο του AIDS (IAVI), ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος εργάζεται για την ανάπτυξη προφυλακτικών εμβολίων έναντι του HIV, επενδύοντας στην έρευνα, την ανάπτυξη και τον έλεγχο των εμβολίων. Έχει εργαστεί στο Κέντρο Λοιμωδών Νόσων των ΗΠΑ, στο Κέντρο για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Νοσημάτων, στο Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Μασαχουσέτης, και στο Carter Center, όπου διορίστηκε ως επιδημιολόγος στο Υπουργείο Υγείας της Ουγκάντα. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εθνική ορο-επιτήρηση της Ουγκάντα και βοήθησε στην ανάπτυξη των Εθνικών Προγραμμάτων Ελέγχου του AIDS της χώρας. Το 2009, ο Μπέρκλεϋ συμπεριελήφθη από το περιοδικό Time στη λίστα των 100 ανθρώπων με τη μεγαλύτερη παγκόσμια επιρροή.


Όπως είπε και ο ίδιος: "Δυστυχώς, ακόμη μέχρι σήμερα ηττόμαστε οικτρά από το AIDS. Έχουμε όμως καλούς λόγους να πιστεύουμε πως μπορούμε να κερδίσουμε".

tedlink

Και δύο ερωτήματα για όσους θα ήθελαν να συμμετάσχουν στη συζήτηση:

Πώς σας φαίνεται η προοπτική παρασκευής, επιτέλους, ενός λειτουργικού εμβολίου κατά του AIDS;

Πώς πιστεύετε ότι κάτι τέτοιο θ' αλλάξει τις ζωές μας και τις κοινωνίες μας;


Μετάφραση: Great Chaos



Περισσότερες ομιλίες από το TED στο e-steki, θα βρείτε εδώ.​
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

tsarachaf

Περιβόητο μέλος

Ο Allah 1/3 MEΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,366 μηνύματα.
Εμβολιο κατα του AIDS??? Μακαρι... Πιστευω πως θα θεωρηθει ισως και η μεγαλυτερη βιολογικη ανακαλυψη μετα την δομη του DNA... (Η αληθεια ειναι οτι ειχα κανα-δυο χρονακια που ονειρευομουν οτι στο μελλον θα βρω τροπο να ασχοληθω με αυτο το θεμα:redface:) Συνεπως... Το βλεπω πολυ θετικα...

Αρχικα εκτος απο τις αμεσες επιπτωσεις που θα ειναι η μειωση των θανατων απο το AIDS, θα δημιουργησει και ενα μεγαλυτερο αισθημα ασφαλειας στον κοσμο... Γιατι κακα τα ψεμματα... Η μεγαλυτερη μαστιγα των τελευταιων 30 ετων ειναι το AIDS...

Αν και με προβληματιζει πολυ το πως θα προσπαθησουν να εκμεταλλευτουν οι εταιριες την ανακαλυψη ενος τετοιου εμβολιου... Οπως και ο τροπος χορηγησης του...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Πριν από την ομιλία του στο TED, ο Seth Berkley, επιδημιολόγος και ιδρυτής της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για το Εμβόλιο του AIDS (International AIDS Vaccine Initiative), έδωσε συνέντευξη στο TED Blog. Η συνέντευξη παρουσιάζεται από το tvxs.gr
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

worshipperjesus

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο worshipperjesus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 43 ετών. Έχει γράψει 189 μηνύματα.
Ποιος δημιούργησε και σχεδίασε όλα τα είδη πάνω στον πλανήτη Γη;

Ποιος δημιούργησε τον HIV, τον ιό που προκαλεί το AIDS;

Ο Θεός.

Τι νομίζετε, ότι το έκανε τυχαία;

Ο HIV τιμωρεί βαρύτατα τους ανθρώπους που υποκύπτουν στον πειρασμό της πρωκτικής ηδονής αλλά και γενικά στο σεξ εκτός γάμου.

Επιπλέον ο HIV είναι ένα ακόμη είδος πάνω στη Γη· αν βρεθεί εμβόλιο θα απειληθεί με εξαφάνιση. Σε αυτή τη περίπτωση θα ιδρυθούν σύλλογοι για την προστασία του, όπως έχει γίνει π.χ. για τη χελώνα καρέττα-καρέττα.

Οι συνέπειες στην ηθική θα είναι τεράστιες
· ηπατίτιδα Γ και AIDS είναι οι δυο ιοί που τιμωρούν το πρωκτικό σεξ. Χωρίς αυτές η Γη θα καταλήξει σε απέραντο πάρτυ ηδονής.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

tsarachaf

Περιβόητο μέλος

Ο Allah 1/3 MEΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,366 μηνύματα.
Απληροφορητο σε βρισκω Δασκαλε...

Ο HIV δεν μεταδιδεται μονο με το πρωκτικο σεξ, αλλα τοσο με το στοματικο οσο και με το κολπικο... Συνεπως ολοι κινδυνευουν, ακομα και με το σεξ αποκλειστικα για αναπαραγωγη...(μην ξεχνας... Μεταδοση γινεται και μεσω του αιματος)

Οκ... Ας βρουμε το εμβολιο και μετα εγω θα την ιδρυσω την οργανωση για την προστασια του HIV

Λεω να τον βγαλουμε XΣΥΗΑ(Χριστιανικος Συλλογος Υπερ HIV Αναξιπαθους)...Τι λες??

Αν παιζει παρτυ ηδονης κανονιστε να βρουμε γρηγορα τα εμβολια!!!Αλλιως τι να κανουμε?? Καλα ειναι και τα προφυλακτικα:P:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Ο HIV τιμωρεί βαρύτατα τους ανθρώπους που υποκύπτουν στον πειρασμό της πρωκτικής ηδονής αλλά και γενικά στο σεξ εκτός γάμου.

Οι συνέπειες στην ηθική θα είναι τεράστιες[/FONT][/COLOR]· ηπατίτιδα Γ και AIDS είναι οι δυο ιοί που τιμωρούν το πρωκτικό σεξ. Χωρίς αυτές η Γη θα καταλήξει σε απέραντο πάρτυ ηδονής.

Αυτό που λέει εδώ ο Τζήζας δεν είναι καθόλου παράξενο για τα δικά μου μάτια τουλάχιστον. Η ερώτηση που έθεσα αποσκοπούσε ακριβώς σε αυτό το σημείο, στις αλλαγές στην ηθική μας, στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το σεξ και κατ' επέκτασιν στις αλλαγές που αυτές θα επιφέρουν στο κοινωνικό επίπεδο.

Ποιες λοιπόν πιστεύετε πως θα ήταν οι επιπτώσεις σε ηθικό επίπεδο; Θα ελευθερωθεί ο άνθρωπος από το βάρος του φόβου και θα μπορεί ν' απολαύσει ανενόχλητος την ηδονή (άσχετα αν ο φίλος Τζήζας ανατριχιάζει και μόνο στη σκέψη), ή μήπως θα οδηγηθούμε στην ελευθεριότητα, στην ακολασία, στην κατάρρευση των μονογαμικών μοντέλων και στην επικράτηση της πολυγαμίας; Θα γίνουν άραγε καλύτερες ή χειρότερες οι κοινωνίες μας, χωρίς τον μπαμπούλα του ύπουλου και αργού θανάτου; Τελικά, παραφράζοντας τον ποιητή, τι θα κάνουμε χωρίς το AIDS; Ήταν κι αυτό μια κάποια λύσις για τις καταρρέουσες ηθικές μας αξίες...

Αρχικα εκτος απο τις αμεσες επιπτωσεις που θα ειναι η μειωση των θανατων απο το AIDS, θα δημιουργησει και ενα μεγαλυτερο αισθημα ασφαλειας στον κοσμο... Γιατι κακα τα ψεμματα... Η μεγαλυτερη μαστιγα των τελευταιων 30 ετων ειναι το AIDS...

Αν και με προβληματιζει πολυ το πως θα προσπαθησουν να εκμεταλλευτουν οι εταιριες την ανακαλυψη ενος τετοιου εμβολιου... Οπως και ο τροπος χορηγησης του...

Εσύ φίλε Τσαρατσάφ, το βλέπεις από πιο ιδεαλιστική-επιστημονική σκοπιά, θεωρώντας προφανώς ότι μια ασθένεια όπως αυτή, θα πρέπει οπωσδήποτε να εκλείψει, ασχέτως των παράπλευρων κοινωνικών απωλειών. Αυτό που με προβληματίζει είναι η τελευταία τοποθέτησή σου, όπως βλέπω ότι προβληματίζει κι εσένα. Με ποιους τρόπους θεωρείς ότι οι φαρμακοβιομηχανίες θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τούτη την ανακάλυψη; Θα μ' ενδιέφερε ν' ακούσω τη γνώμη σου επ' αυτής της παραμέτρου...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

worshipperjesus

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο worshipperjesus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 43 ετών. Έχει γράψει 189 μηνύματα.
Απληροφορητο σε βρισκω Δασκαλε...

Ο HIV δεν μεταδιδεται μονο με το πρωκτικο σεξ, αλλα τοσο με το στοματικο οσο και με το κολπικο... Συνεπως ολοι κινδυνευουν, ακομα και με το σεξ αποκλειστικα για αναπαραγωγη...(μην ξεχνας... Μεταδοση γινεται και μεσω του αιματος)

Οκ... Ας βρουμε το εμβολιο και μετα εγω θα την ιδρυσω την οργανωση για την προστασια του HIV

Λεω να τον βγαλουμε XΣΥΗΑ(Χριστιανικος Συλλογος Υπερ HIV Αναξιπαθους)...Τι λες??

Αν παιζει παρτυ ηδονης κανονιστε να βρουμε γρηγορα τα εμβολια!!!Αλλιως τι να κανουμε?? Καλα ειναι και τα προφυλακτικα:P:P

Το πρωκτικό είναι ο βασικός τρόπος μετάδοσης. Γι'αυτό χτυπά τόσο έντονα τους ομοφυλόφιλους. Όλα αυτά φυσικά θα λυθούν αν ακολουθήσουμε το χριστιανικό πρότυπο: σεξ με μόνο ένα άτομο, μόνο κολπικό, μόνο ιεραποστολική, μόνο μέσα στο γάμο.

Τα τελευταία χρόνια κυκλοφόρησε το εμβόλιο κατά του "καρκίνου του τραχήλου της μήτρας". Στην πραγματικότητα πρόκειται όμως για εμβόλιο κατά του ιού HPV, που προκαλεί τη σεξουαλικώς μεταδιδόμενη ασθένεια κονδυλώματα, τα οποία μερικώς φορές, αν μείνουν χωρίς θεραπεία γίνονται καρκίνος του τραχήλου της μήτρας.

Η φαρμακευτικές εταιρίες επέλεξαν αυτό τον τρόπο προώθησης για να περάσουν κάτω από το ραντάρ του φιλάνθρωπου χριστιανισμού. Ένα εμβόλιο που στοχεύει στην αντιμετώπιση ενός ΣΜΝ, ενθαρρύνει τον άνθρωπο να ακολουθήσει το δρόμο της ηδονής.

Ο παγκόσμιος χριστιανισμός αντέδρασε δυναμικά:
https://catholicdoctors.blogspot.com/2007/05/dilemma-which-was-gardasil.html
https://www.city-data.com/forum/health-wellness/621459-gardasil-catholic-church.html
https://catholicinsight.com/online/controversy/article_762.shtml
https://www.catholicinsight.com/online/political/article_737.shtml

Έτσι σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, πολλοί γονείς κοριτσιών αποφάσισαν να μην εμβολιαστεί η κόρη τους για θρησκευτικούς λόγους. Τυχερά κορίτσια, κάποια από αυτά τελικά θα πεθάνουν από μια μορφή καρκίνου που θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει με 3 ένεσεις, αλλά θα τιμωρηθούν έτσι για τις αμαρτίες τους με αποτέλεσμα καλύτερη μεταθάνατο ζωή.

Το εμβόλιο έχει δοκιμαστεί σε περιορισμένη κλίμακα και σε άνδρες. Ωστόσο οι φαρμακευτικές εταιρίες δε μπορούν να το προωθήσουν, διότι θα πρέπει αναγκαστικά να το μαρκετάρουν σαν εμβόλιο κατά των κονδυλωμάτων.

Χάρη στο χριστιανισμό, εκατομμύρια αγόρια που βρίσκονται τώρα βρίσκονται στην ηλικία 9-10 ετών, δε θα εμβολιαστούν για κονδυλώματα, με συνέπεια όταν κάνουν αμαρτωλές πράξεις, να τιμωρηθούν με laser καυτηριασμού στο πέος τους.

Ο χριστιανισμός φροντίζει ο άνθρωπος να έχει άμεση τιμωρία των πράξεων του, για να σωθεί η ψυχή του.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

tsarachaf

Περιβόητο μέλος

Ο Allah 1/3 MEΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,366 μηνύματα.
Αυτό που λέει εδώ ο Τζήζας δεν είναι καθόλου παράξενο για τα δικά μου μάτια τουλάχιστον. Η ερώτηση που έθεσα αποσκοπούσε ακριβώς σε αυτό το σημείο, στις αλλαγές στην ηθική μας, στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το σεξ και κατ' επέκτασιν στις αλλαγές που αυτές θα επιφέρουν στο κοινωνικό επίπεδο.

Ποιες λοιπόν πιστεύετε πως θα ήταν οι επιπτώσεις σε ηθικό επίπεδο; Θα ελευθερωθεί ο άνθρωπος από το βάρος του φόβου και θα μπορεί ν' απολαύσει ανενόχλητος την ηδονή (άσχετα αν ο φίλος Τζήζας ανατριχιάζει και μόνο στη σκέψη), ή μήπως θα οδηγηθούμε στην ελευθεριότητα, στην ακολασία, στην κατάρρευση των μονογαμικών μοντέλων και στην επικράτηση της πολυγαμίας; Θα γίνουν άραγε καλύτερες ή χειρότερες οι κοινωνίες μας, χωρίς τον μπαμπούλα του ύπουλου και αργού θανάτου; Τελικά, παραφράζοντας τον ποιητή, τι θα κάνουμε χωρίς το AIDS; Ήταν κι αυτό μια κάποια λύσις για τις καταρρέουσες ηθικές μας αξίες...

Ομως δεν ειναι μονο το AIDS... Ας σκεφτουμε αυτο αρχικα ειναι μια παρηγορια για την κατερρευση των ηθικων αξιων οπως λετε... Εγω βασικα το βλεπω αλλιως... Κακα τα ψεμματα... Τωρα δηλαδη δισταζουν πολλοι να μην εχουν σχεσεις με αλλα ατομα εκτος απο την σχεση τους απο φοβο για το AIDS??? Ουτε γι' αστειο δεν συμβαινει αυτο... Κι αυτο επειδη υπαρχουν τα προφυλακτικα (που μεσα σ' ολα προστατευουν κι απο ανεπιθυμητες εγκυμοσυνες, που καιει πιο πολυ τον κοσμο)... Συν τοις αλλοις, το ΑΙDS μεταδιδεται και με αλλους τροπους, αυτοι οι ανθρωποι που σε τι φταινε και να μην γλιτωσουν απο αυτο???

Κι οπως πιστευω εγω για την ηθικη, πραγματικα υπαρχει μονο αν ειναι μεσα στον ανθρωπο κι οχι με εκφοβισμους, παλιοτερα κολασεων και τιμωριων, σημερα με τον αργο και ψυχολογικα βασανιστικο θανατο απο το AIDS... Αν ομως δεν εισαι μεσα σου ηθικος, καποια στιγμη, αναποφευκτα δεν θα σε επηρρεασουν αυτες οι φοβερες και θα πραξεις οπως νιωθεις...

Αλλα και παλι, κατι καινουριο θα ανακυψει προς εκφοβισμο του κοσμου... Ετσι κι αλλιως η καταπολεμηση ασθενειων ειναι σαν να πολεμας με μια λερναια υδρα που δεν υπαρχει τροπος να εξουδετερωσεις...

Εσύ φίλε Τσαρατσάφ, το βλέπεις από πιο ιδεαλιστική-επιστημονική σκοπιά, θεωρώντας προφανώς ότι μια ασθένεια όπως αυτή, θα πρέπει οπωσδήποτε να εκλείψει, ασχέτως των παράπλευρων κοινωνικών απωλειών. Αυτό που με προβληματίζει είναι η τελευταία τοποθέτησή σου, όπως βλέπω ότι προβληματίζει κι εσένα. Με ποιους τρόπους θεωρείς ότι οι φαρμακοβιομηχανίες θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τούτη την ανακάλυψη; Θα μ' ενδιέφερε ν' ακούσω τη γνώμη σου επ' αυτής της παραμέτρου...

Ανεπιφυλακτα θα προσπαθησουν να βγαλουν κερδος... Ειδικα τον πρωτο καιρο που η ζητηση θα φτασει στο ζενιθ... Δεν κρυβω και τον φοβο μου πως θα προσπαθησουν να υπονομευσουν την αποτελεσματικοτητα του εμβολιου(δεδομενων των χρηματων που προκειται να χασουν απο τα ατελειωτα φαρμακα μου λαμβανουν οι πασχοντες απο AIDS)...
Κι αυτο ειναι το μεγαλο στοιχημα που πρεπει να κερδισει η ανθρωποτητα... Πρεπει να βρεθει στην συνεχεια ενας φορεας να αναλαβει την διανομη του εμβολιου, ισως αυτος θα πρεπει να ειναι ο μετεπειτα ρολος της IAVI, που θα στηριχτει σε χορηγιες και κονδυλια των κρατων... Ειδικα γιατι το εμβολιο αυτο πρεπει να φτασει στην Αφρικη, εκει που πραγματικα χτυπαει αλυπητα το AIDS... Καπως πρεπει να εμποδισουμε να επιδιωκεται μονιμα το κερδος... Ειδικα οταν παιζονται ανθρωπινες ζωες πανω σε αυτο...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Ο παγκόσμιος χριστιανισμός αντέδρασε δυναμικά:
https://catholicdoctors.blogspot.com/2007/05/dilemma-which-was-gardasil.html
https://www.city-data.com/forum/health-wellness/621459-gardasil-catholic-church.html
https://catholicinsight.com/online/controversy/article_762.shtml
https://www.catholicinsight.com/online/political/article_737.shtml

Έτσι σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, πολλοί γονείς κοριτσιών αποφάσισαν να μην εμβολιαστεί η κόρη τους για θρησκευτικούς λόγους. Τυχερά κορίτσια, κάποια από αυτά τελικά θα πεθάνουν από μια μορφή καρκίνου που θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει με 3 ένεσεις, αλλά θα τιμωρηθούν έτσι για τις αμαρτίες τους με αποτέλεσμα καλύτερη μεταθάνατο ζωή.
Έτσι λοιπόν, φαίνεται πως για τους χριστιανούς η ανθρώπινη ζωή είναι κατώτερη από την ηθική ακεραιότητα και μάλιστα ότι ένας μπαμπούλας είναι πάντοτε απαραίτητος για την εμπέδωση και τη διατήρησή της, ενώ πάντοτε η ηθική εξαντλείται στο ζήτημα του σεξ. Πολύ ενδιαφέροντα τα λινκ που μας παραθέτεις, ειλικρινά δεν γνώριζα πως υπήρξαν τέτοιου είδους αντιδράσεις.

Ποια είναι άραγε η τοποθέτηση των υπόλοιπων χριστιανών του φόρουμ, πάνω σε τούτο το σημείο, αφού ο Τζήζας έχει ήδη εκφράσει την άποψή του; Είναι προτιμότερη μια μάστιγα που θανατώνει γύρω στα 2.000.000 ανθρώπους ετησίως, από την ηθική αποχαλίνωση; Πιστεύετε στα σοβαρά (ξέρω ο Τζήζας το πιστεύει ...πολύ πολύ στα σοβαρά), ότι τυχόν έλεγχος της πανδημίας θα επιφέρει κατάρρευση των ηθικών αρχών και τελικά τι είδους ηθική είναι αυτή που στέκεται μόνο με την απειλή αργού και βασανιστικού θανάτου;


Ομως δεν ειναι μονο το AIDS... Ας σκεφτουμε αυτο αρχικα ειναι μια παρηγορια για την κατερρευση των ηθικων αξιων οπως λετε... Εγω βασικα το βλεπω αλλιως... Κακα τα ψεμματα... Τωρα δηλαδη δισταζουν πολλοι να μην εχουν σχεσεις με αλλα ατομα εκτος απο την σχεση τους απο φοβο για το AIDS??? Ουτε γι' αστειο δεν συμβαινει αυτο... Κι αυτο επειδη υπαρχουν τα προφυλακτικα (που μεσα σ' ολα προστατευουν κι απο ανεπιθυμητες εγκυμοσυνες, που καιει πιο πολυ τον κοσμο)... Συν τοις αλλοις, το ΑΙDS μεταδιδεται και με αλλους τροπους, αυτοι οι ανθρωποι που σε τι φταινε και να μην γλιτωσουν απο αυτο???
Όσο κι αν σου φαίνεται παράξενο, θα σου πω απλά ένα περιστατικό, το οποίο είναι ενδεικτικό του αντίκτυπου τον οποίο είχε η εμφάνιση του AIDS στις κοινωνίες μας. Κατά τη δεκαετία του '80, άνθιζε στη χώρα το λεγόμενο greek kamaki, σε όλες τις τουριστικές περιοχές. Χιλιάδες γυναίκες από την "προοδευμένη" Δύση, έρχονταν στην Ελλάδα για πορνοτουρισμό και μάλιστα πλήρωναν αδρά γι' αυτό. Κάποια στιγμή, ο σύλλογος (ναι είχαν και σύλλογο τρομάρα τους) καμακιών της Ρόδου, άρχισε ν' αποδεκατίζεται από αυτήν την ασθένεια. Κάποια χρονιά, δεν θυμάμαι ποια, το σοκ που υπέστησαν τα καμάκια ήταν τέτοιο, που άρχισαν μαζικά ν' απέχουν του ...αθλήματος. Το αποτέλεσμα ήταν να βγουν δεκάδες "αγανακτισμένες" Δυτικές σε διαδήλωση στην Κρήτη, απαιτώντας άμεσα την ικανοποίησή τους. Έχουν συμβεί στ' αλήθεια αυτά, δεν αστειεύομαι καθόλου.

Σταδιακά το φαινόμενο του greek kamaki άρχισε να εκλείπει, μέχρι που ουσιαστικά πέθανε εντελώς, μαζί με τους οροθετικούς θιασώτες του.

Στην πραγματικότητα, εγώ που λόγω ηλικίας, έχω δει τα φαινόμενα αυτά εν εξελίξει, θεωρώ ότι η εμφάνιση της πανδημίας του AIDS συνετέλεσε καθοριστικά στον νεοσυντηρητισμό και ψευδοπουριτανισμό οι οποίοι κυριάρχησαν στους νέους της δεκαετίας του '90 αρχικά και πολύ περισσότερο σ' εκείνους της δεκαετίας του 2000. Μην ξεχνάς άλλωστε, ότι το προφυλακτικό θεωρείται ότι μειώνει την ερωτική απόλαυση και η χρήση του αποφεύγεται από πολλούς, ειδικά στην Ελλάδα, όπως ειπώθηκε σε άλλο θέμα του στεκιού.


Αλλα και παλι, κατι καινουριο θα ανακυψει προς εκφοβισμο του κοσμου... Ετσι κι αλλιως η καταπολεμηση ασθενειων ειναι σαν να πολεμας με μια λερναια υδρα που δεν υπαρχει τροπος να εξουδετερωσεις...
Με την εμφάνιση ωστόσο της τεχνικής της ρετρο-εμβολιολογίας, η εξουδετέρωση κάθε νέου παθογόνου θα είναι πολύ πιο εύκολη υπόθεση και δεν θα παίρνει τόσες δεκαετίες, όπως έγινε με την περίπτωση του AIDS, αλλά και της γρίπης.


Ανεπιφυλακτα θα προσπαθησουν να βγαλουν κερδος... Ειδικα τον πρωτο καιρο που η ζητηση θα φτασει στο ζενιθ... Δεν κρυβω και τον φοβο μου πως θα προσπαθησουν να υπονομευσουν την αποτελεσματικοτητα του εμβολιου(δεδομενων των χρηματων που προκειται να χασουν απο τα ατελειωτα φαρμακα μου λαμβανουν οι πασχοντες απο AIDS)...
Πολύ σημαντική η παρατήρησή σου. Την υπονόμευση του εμβολίου από πλευράς των πολυεθνικών, υπό το φόβο της απώλειας τεραστίων κερδών, από τα χημειοθεραπευτικά φάρμακα που πωλούν παγκοσμίως, είναι ένας κίνδυνος υπαρκτός και μάλιστα προβλημάτισε κι εμένα, από την εποχή ακόμη που έκανα τη μετάφραση της ομιλίας. "Φοβάμαι πως αυτόν τον άνθρωπο μπορεί και να τον βρουν νεκρό σε κανένα χαντάκι, ή να πάθει κάποιο "ατύχημα", σκέφτηκα...

Όσο για το πρώτο που λες, απλά επισημαίνω ότι ο Σηθ Μπέρκλεϋ, στην παρούσα ομιλία, αναφέρθηκε και σε νέες μεθόδους μαζικής παραγωγής των εμβολίων, με σημαντικά μικρότερο κόστος, ώστε να μπορούν να το προμηθευτούν όλοι, ακόμη και στις αναπτυσσόμενες χώρες. Κατά συνέπεια, το περιθώριο κέρδους για τις εταιρείες φαίνεται να είναι σχετικά μικρό

Κι αυτο ειναι το μεγαλο στοιχημα που πρεπει να κερδισει η ανθρωποτητα... Πρεπει να βρεθει στην συνεχεια ενας φορεας να αναλαβει την διανομη του εμβολιου, ισως αυτος θα πρεπει να ειναι ο μετεπειτα ρολος της IAVI, που θα στηριχτει σε χορηγιες και κονδυλια των κρατων... Ειδικα γιατι το εμβολιο αυτο πρεπει να φτασει στην Αφρικη, εκει που πραγματικα χτυπαει αλυπητα το AIDS... Καπως πρεπει να εμποδισουμε να επιδιωκεται μονιμα το κερδος... Ειδικα οταν παιζονται ανθρωπινες ζωες πανω σε αυτο...

Έχουμε αναφερθεί, μέσα στο θέμα "Το αδίστακτο κατεστημένο της ιατρικής και της φαρμακοβιομηχανίας", σε τεράστια εγκλήματα που έχουν κάνει οι πολυεθνικές του χώρου, προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους. Μια βόλτα μέσα απ' το θέμα θα σε κάνει ν' ανατριχιάσεις. Μακάρι να βρεθούν οργανισμοί οι οποίοι θα μπορούν να διαθέσουν το εμβόλιο, ανεξάρτητα από τη θέληση των φαρμακοβιομηχανιών, αν και το βλέπω πολύ δύσκολο.

Από την άλλη πλευρά, μου φαίνεται τρομακτικό, να έχει ήδη αναγγελθεί το εμβόλιο κι εκείνοι να μην το αφήσουν να βγει στην παραγωγή.

Άραγε θα υπήρχε τρόπος να προωθήσουν τα συμφέροντά τους, μέσα από την διανομή αυτού του εμβολίου στον τρίτο κόσμο; Δηλαδή παριστάνοντας τους ανθρωπιστές, να καταφέρουν και πάλι να βγάλουν τεράστια κέρδη;:hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

worshipperjesus

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο worshipperjesus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 43 ετών. Έχει γράψει 189 μηνύματα.
Ακόμα και αν εξαφανιστεί το AIDS, ο χριστιανισμός θα συνεχίσει να προωθεί την ηθική, όπως έκανε επί αιώνες πριν εμφανιστεί ο HIV: με αρκετά μεγάλη επιτυχία.

Η ηθική εξυψώνει τον άνθρωπο, ο οποίος για χάρη της σταματά να επιδιώκει το συμφέρον του ενώ φροντίζει το συμφέρον του χριστιανισμού.

Φανταστείτε μια κοινωνία, στην οποία οι άνθρωποι κυνηγούν το συμφέρον τους: χρήματα, πλούτη, αφθονία αγαθών, ελεύθερες σεξουαλικές σχέσεις ανάμεσα και στα 2 φύλα.

Αντίθετα σε μια κοινωνία ηθικής, οι άνθρωποι φροντίζουν να είναι ασκητικοί, κάνουν νηστεία, περνούν τη δοκιμασία της πραγματικής αγάπης που προσφέρει ο γάμος και γενικά προσπαθούν να πράξουν ενάντια στο συμφέρον τους.

Μπορεί να φαίνεται ότι σε μια κοινωνία ηθικής, οι άνθρωποι είναι αυτοκαταστροφικοί. Ωστόσο αυτό γίνεται επειδή δε λαμβάνουμε υπόψη την ανταμοιβή των κόπων του ηθικού ανθρώπου, όταν πεθάνει και πάει στον παράδεισο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,088 μηνύματα.
Ακόμα και αν εξαφανιστεί το AIDS, ο χριστιανισμός θα συνεχίσει να προωθεί την ηθική, όπως έκανε επί αιώνες πριν εμφανιστεί ο HIV: με αρκετά μεγάλη επιτυχία.

Η ηθική εξυψώνει τον άνθρωπο, ο οποίος για χάρη της σταματά να επιδιώκει το συμφέρον του ενώ φροντίζει το συμφέρον του χριστιανισμού.
.
Όταν έχουμε τον Χριστό μέσα μας δεν μας φοβιζει καμιά αρρώστια, καμιά αναποδιά. Η Θεία Κοινωνία όλα τα ιά. Με αυτήν δεν θέλουμε ούτε φάρμακα ούτε εμβόλια και ούτε άλλα τεχνητά παρασκευάσματα.


 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Vkey

Επιφανές μέλος

Η Κοινό Μυστικό!!! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 8,253 μηνύματα.
Έτσι σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, πολλοί γονείς κοριτσιών αποφάσισαν να μην εμβολιαστεί η κόρη τους για θρησκευτικούς λόγους. Τυχερά κορίτσια, κάποια από αυτά τελικά θα πεθάνουν από μια μορφή καρκίνου που θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει με 3 ένεσεις, αλλά θα τιμωρηθούν έτσι για τις αμαρτίες τους με αποτέλεσμα καλύτερη μεταθάνατο ζωή.

Το εμβόλιο έχει δοκιμαστεί σε περιορισμένη κλίμακα και σε άνδρες. Ωστόσο οι φαρμακευτικές εταιρίες δε μπορούν να το προωθήσουν, διότι θα πρέπει αναγκαστικά να το μαρκετάρουν σαν εμβόλιο κατά των κονδυλωμάτων.

Χάρη στο χριστιανισμό, εκατομμύρια αγόρια που βρίσκονται τώρα βρίσκονται στην ηλικία 9-10 ετών, δε θα εμβολιαστούν για κονδυλώματα, με συνέπεια όταν κάνουν αμαρτωλές πράξεις, να τιμωρηθούν με laser καυτηριασμού στο πέος τους.

Ο χριστιανισμός φροντίζει ο άνθρωπος να έχει άμεση τιμωρία των πράξεων του, για να σωθεί η ψυχή του.

Αν είναι έτσι ο Χριστιανισμός, ευχαριστώ δεν θα πάρω....
Γιατί ως μικρή και ανίδεη πίστευα ότι ο Χριστιανισμός διδάσκει την αγάπη...
Αλλά μάλλον οι εκπρόσωποί του χρησιμοποιούν ο,τι τους βολεύει... κόλαση, τιμωρία,εκφοβισμό...

Και για να σε πληροφορήσω με ένα απλό τεστ παπ μπορείς να προλάβεις το καρκίνο του τραχήλου...
Οπότε κανένα κοριτσάκι δεν χρειάζεται να πεθάνει για να χαρείς εσύ....

Στο θέμα μας τώρα....
Μακάρι να ισχύει και να βγει....
Θα είναι υπέροχο να μπορούν να σωθούν τόσοι άνθρωποι...

Όσο για την ηθική κατάπτωση, κρίνοντας από τον δικό μου καθαρά μικρόκοσμο, κανείς γνωστός μου ή ακόμα κι εγώ δεν αρνήθηκα σχέση ή φοβήθηκα να κάνω...ή δεν έκανα απλά σεξ επειδή ξέρω ότι υπάρχει το AIDS....Η ζωή μου και η σεξουαλική μου ζωή ήταν όπως θα ήταν και χωρίς το AIDS.... Η μόνη αλλαγή-ίσως- θα ήταν το να απομακρύνω το προφυλαχτικό πιο εύκολα σε μια μακροχρόνια σχέση αλλά και πάλι δεν ξέρω....

Μεγάλωσα γνωρίζοντας για το AIDS, τα ΣΜΝ και πως γίνονται πραγματικά τα παιδιά... Οπότε το προφυλαχτικό ήταν πάντα παρών... η αποχή όμως δεν ήταν ποτέ επιλογή μου....

Πάντως πραγματικά το θεωρώ παρατραβηγμένο σενάριο την κατάρρευση των ηθικών αξιών, οι οποίες αν μη τι άλλο είναι ως ένα σημείο ανθρώπινα κατασκευάσματα...οι οποίες εξελίσσονται, αλλάζουν ή καταργούνται....
Πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ κανένα αρνητικό λόγο για να μην κυκλοφορήσει...
Είναι σαν να ρωτάμε αν είναι θετικό που γιατρεύεται πλέον η λέπρα (ας όψεται "το νησί" για το παράδειγμα :P)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

worshipperjesus

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο worshipperjesus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 43 ετών. Έχει γράψει 189 μηνύματα.
Και για να σε πληροφορήσω με ένα απλό τεστ παπ μπορείς να προλάβεις το καρκίνο του τραχήλου...
Οπότε κανένα κοριτσάκι δεν χρειάζεται να πεθάνει για να χαρείς εσύ....

Οι γυναίκες με αρχές δε κάνουν εξετάσεις για ΣΜΝ, διότι απλά έχουν την προστασία του Θεού.

Εδώ ο χριστιανισμός θα μπορούσε να βοηθήσει στιγματίζοντας τη γυναίκα που επισκέπτεται τον γυναικολόγο, ως ανήθικη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

tsarachaf

Περιβόητο μέλος

Ο Allah 1/3 MEΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,366 μηνύματα.
Όσο κι αν σου φαίνεται παράξενο, θα σου πω απλά ένα περιστατικό, το οποίο είναι ενδεικτικό του αντίκτυπου τον οποίο είχε η εμφάνιση του AIDS στις κοινωνίες μας. Κατά τη δεκαετία του '80, άνθιζε στη χώρα το λεγόμενο greek kamaki, σε όλες τις τουριστικές περιοχές. Χιλιάδες γυναίκες από την "προοδευμένη" Δύση, έρχονταν στην Ελλάδα για πορνοτουρισμό και μάλιστα πλήρωναν αδρά γι' αυτό. Κάποια στιγμή, ο σύλλογος (ναι είχαν και σύλλογο τρομάρα τους) καμακιών της Ρόδου, άρχισε ν' αποδεκατίζεται από αυτήν την ασθένεια. Κάποια χρονιά, δεν θυμάμαι ποια, το σοκ που υπέστησαν τα καμάκια ήταν τέτοιο, που άρχισαν μαζικά ν' απέχουν του ...αθλήματος. Το αποτέλεσμα ήταν να βγουν δεκάδες "αγανακτισμένες" Δυτικές σε διαδήλωση στην Κρήτη, απαιτώντας άμεσα την ικανοποίησή τους. Έχουν συμβεί στ' αλήθεια αυτά, δεν αστειεύομαι καθόλου.

Σταδιακά το φαινόμενο του greek kamaki άρχισε να εκλείπει, μέχρι που ουσιαστικά πέθανε εντελώς, μαζί με τους οροθετικούς θιασώτες του.

Στην πραγματικότητα, εγώ που λόγω ηλικίας, έχω δει τα φαινόμενα αυτά εν εξελίξει, θεωρώ ότι η εμφάνιση της πανδημίας του AIDS συνετέλεσε καθοριστικά στον νεοσυντηρητισμό και ψευδοπουριτανισμό οι οποίοι κυριάρχησαν στους νέους της δεκαετίας του '90 αρχικά και πολύ περισσότερο σ' εκείνους της δεκαετίας του 2000. Μην ξεχνάς άλλωστε, ότι το προφυλακτικό θεωρείται ότι μειώνει την ερωτική απόλαυση και η χρήση του αποφεύγεται από πολλούς, ειδικά στην Ελλάδα, όπως ειπώθηκε σε άλλο θέμα του στεκιού.

H αληθεια ειναι οτι δεν το θεωρω καθολου παραξενο...Πιστευω οτι μπορω να κανω με ασφαλεια την υποθεση πως η πληροφορηση σχετικα με το AIDS τοτε ηταν στην καλυτερη των περιπτωσεων ελαχιστη... Ετσι λοιπον λογικο ειναι να την "πατησαν" πολλοι...
Η ελλιπης πληροφορηση οδηγει στον φοβο και τον πανικο... Ετσι εγεννηθησαν ο νεοσυντηρητισμος κι ο ψευδοπουριτανισμος που βλεπουμε ακομη καταλοιπα του... Αλλωστε κι εγω θυμαμαι πως οταν πρωτομαθαινα για το AIDS, λιγα χρονια πριν την εφηβεια, ολα αυτα που ακουγα ηταν το λιγοτερο τρομακτικα... Πως να μην γεννηθουν τα αισθηματα αυτα στον κοσμο λοιπον??
Ναι, κι εγω το πιστευω αυτο για το προφυλακτικο, αλλα στην πλειοψηφια του ο κοσμος σταματα την χρηση του προφυλακτικου μετα απο καποιο καιρο στην σχεση... Ναι οντως οπως ειπε και η Vkey θα το σταματαει ο κοσμος πιο ευκολα, αλλα πλεον μιλαμε μονο για χρονικες διαφορες... Ηθελε να το αποφυγει εξ'αρχης... Αλλα και παντα θα υπαρχουν ΣΜΝ...


Με την εμφάνιση ωστόσο της τεχνικής της ρετρο-εμβολιολογίας, η εξουδετέρωση κάθε νέου παθογόνου θα είναι πολύ πιο εύκολη υπόθεση και δεν θα παίρνει τόσες δεκαετίες, όπως έγινε με την περίπτωση του AIDS, αλλά και της γρίπης.

Υποτιμας την εξελιξη μου φαινεται... Σιγουρα κι οι δολιοι οι ιοι θα βρουν ενα τροπο να την γλιτωνουν... Και δεν θα τους παρει πολυ καιρο...


Πολύ σημαντική η παρατήρησή σου. Την υπονόμευση του εμβολίου από πλευράς των πολυεθνικών, υπό το φόβο της απώλειας τεραστίων κερδών, από τα χημειοθεραπευτικά φάρμακα που πωλούν παγκοσμίως, είναι ένας κίνδυνος υπαρκτός και μάλιστα προβλημάτισε κι εμένα, από την εποχή ακόμη που έκανα τη μετάφραση της ομιλίας. "Φοβάμαι πως αυτόν τον άνθρωπο μπορεί και να τον βρουν νεκρό σε κανένα χαντάκι, ή να πάθει κάποιο "ατύχημα", σκέφτηκα...

Όσο για το πρώτο που λες, απλά επισημαίνω ότι ο Σηθ Μπέρκλεϋ, στην παρούσα ομιλία, αναφέρθηκε και σε νέες μεθόδους μαζικής παραγωγής των εμβολίων, με σημαντικά μικρότερο κόστος, ώστε να μπορούν να το προμηθευτούν όλοι, ακόμη και στις αναπτυσσόμενες χώρες. Κατά συνέπεια, το περιθώριο κέρδους για τις εταιρείες φαίνεται να είναι σχετικά μικρό

Οντως αναφερθηκαν τετοιες μεθοδοι... Αλλα θα ειμαστε το λιγοτερο αφελης να πιστεψουμε οτι οι φαρμακοβιομηχανιες δεν θα κανουν τα αδυνατα δυνατα σε πρωτη φαση να υπονομευσουν το εμβολιο και σε δευτερη φαση να το καταστησουν ειτε δυσπροσιτο ειτε να βγαλουν το μεγαλυτερο δυνατο κερδος απο αυτο... Ακομη κι αν στην αρχη δεν εκτοξευσουν την τιμη του στα υψη... Αλλα το κανουν σταδιακα...


Έχουμε αναφερθεί, μέσα στο θέμα "Το αδίστακτο κατεστημένο της ιατρικής και της φαρμακοβιομηχανίας", σε τεράστια εγκλήματα που έχουν κάνει οι πολυεθνικές του χώρου, προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους. Μια βόλτα μέσα απ' το θέμα θα σε κάνει ν' ανατριχιάσεις. Μακάρι να βρεθούν οργανισμοί οι οποίοι θα μπορούν να διαθέσουν το εμβόλιο, ανεξάρτητα από τη θέληση των φαρμακοβιομηχανιών, αν και το βλέπω πολύ δύσκολο.

Από την άλλη πλευρά, μου φαίνεται τρομακτικό, να έχει ήδη αναγγελθεί το εμβόλιο κι εκείνοι να μην το αφήσουν να βγει στην παραγωγή.

Άραγε θα υπήρχε τρόπος να προωθήσουν τα συμφέροντά τους, μέσα από την διανομή αυτού του εμβολίου στον τρίτο κόσμο; Δηλαδή παριστάνοντας τους ανθρωπιστές, να καταφέρουν και πάλι να βγάλουν τεράστια κέρδη;:hmm:

Μα σιγουρα δεν μπορουν απο την στιγμη που θα ανακοινωθει η επιτυχης κατασκευη του εμβολιου να μην το βαλουν σε μαζικη παραγωγη...

Η πανουργια των ανθρωπων, ειδικα σε αυτες τις εταιριες, ειναι τοσο μεγαλη, ωστε το μονο για το οποιο μπορουμε να ειμαστε σιγουροι ειναι οτι θα χρησιμοποιησουν καθε δυνατο μεσο για να βγαλουν κερδος... Και αν μη τι αλλο, το προσωπειο του ανθρωπισμου ειναι το καλυτερο καμουφλαζ για να θησαυρισουν, στην περιπτωση αυτη...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Lorien

Περιβόητο μέλος

Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
Το πρωκτικό είναι ο βασικός τρόπος μετάδοσης. Γι'αυτό χτυπά τόσο έντονα τους ομοφυλόφιλους.
Kαι μετά ξυπνησες από την χριστιανικη ληθη που σε εχει καταβαλει ποιος ξερει ποσα χρονια. Φυσικα, δεν περιμενω να ενημερωνεσαι με στοιχεια που δεν βολευουν και δεν επαληθευουν το δογματισμο σου...αλλά ΑΝ τυχον ποτέ το κάνεις, θα διαπιστωσεις οτι πορευεσαι με παροπιδες και μαλιστα μεγαλες.

Δεν ισχυει αυτο που ειπες, και μαλιστα ηταν μια φημη που διεδωσαν οταν πρωτο-εμφανιστηκε ο HIV, γιατι ετσι εξυπηρετουσε. Μετα απο αυτο, δεν ασχοληθηκα με τις υπολοιπα γιατι το στεκι υποτιθεται πρεπει να χει σχεση με "φρεσκες ιδεες". Οχι απολιθωμενες.

Οσο για το βιντεο : ενημερωτικο για τους μη σχετικους, αλλά επειδη μου αρεσει τα πραγματα να γινονται με μια σειρα, ας ασχοληθει η επιστημονικη κοινοτητα με το τι ακριβως συμβαινει με το AIDS, και μετά βλεπουμε.
Για τα υπολοιπα εμβολια, πολυ σημαντικο να γινουν φθηνα και γρηγορα, αλλά τον τελευταιο λογο τον εχει το χρημα. Δυστυχως.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

worshipperjesus

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο worshipperjesus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 43 ετών. Έχει γράψει 189 μηνύματα.
Kαι μετά ξυπνησες από την χριστιανικη ληθη που σε εχει καταβαλει ποιος ξερει ποσα χρονια. Φυσικα, δεν περιμενω να ενημερωνεσαι με στοιχεια που δεν βολευουν και δεν επαληθευουν το δογματισμο σου...αλλά ΑΝ τυχον ποτέ το κάνεις, θα διαπιστωσεις οτι πορευεσαι με παροπιδες και μαλιστα μεγαλες.

Δεν ισχυει αυτο που ειπες, και μαλιστα ηταν μια φημη που διεδωσαν οταν πρωτο-εμφανιστηκε ο HIV, γιατι ετσι εξυπηρετουσε. Μετα απο αυτο, δεν ασχοληθηκα με τις υπολοιπα γιατι το στεκι υποτιθεται πρεπει να χει σχεση με "φρεσκες ιδεες". Οχι απολιθωμενες.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18052602

Δυστυχώς είναι αλήθεια: η πρωκτική ηδονή είναι ο πιο επικίνδυνος τρόπος μετάδοσης.

Όμως έχεις δίκιο: δε πρέπει να το αναφέρουμε αυτό.

Το AIDS είναι αξεπέραστο όπλο κατά της ηδονής και γι'αυτό πρέπει να τονίζουμε σε όλους ότι κινδυνεύουν ακόμα και με φιλί. Το AIDS είναι θεόσταλτο δώρο για την τρομοκράτηση των μαζών.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

woochoogirl

Τιμώμενο Μέλος

Η Αλεξάνδρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,971 μηνύματα.
Ρε παιδια πραγματικα ο τυπος σας δουλευει ψιλο γαζι δεν το βλεπετε;

Ontopic : Ας ελπισουμε οντως να ισχυει η ειδηση αυτη και να δουμε στο αμεσο μελλον αποτελεσματα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Ας ευχηθούμε στην επόμενη γενιά το AIDS να είναι γνωστό όσο είναι σε μας η ευλογιά, ως δηλαδή ο δράκος ενός πολύ σκοτεινού παραμυθιού, που μας έλεγαν οι γιαγιάδες μας, ώστε να πάμε νωρίς για ύπνο και να μην τολμήσουμε να βγάλουμε το κεφάλι από κάτω απ' τα στρωσίδια.

Μερικές φορές πάντως, αμφιβάλλω ποιος πραγματικά μας δουλεύει και ποιος όχι...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,311 μηνύματα.
Ωραίο θέμα. Θα διαβάσω πολύ προσεκτικά τι έγραψε o μ.Χ (μεγάλο Χάος) καιο π.Χ (worshiperjesus) και θα επανέλθω με πολλά quotes.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Lorien

Περιβόητο μέλος

Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18052602

Δυστυχώς είναι αλήθεια: η πρωκτική ηδονή είναι ο πιο επικίνδυνος τρόπος μετάδοσης.
Eκτος του οτι το λικν σου δεν λειτουργει, επιμενω. Μεχρι να φερεις καποιο που να λειτουργει τουλαχιστον. Παντως, για να μην κουραζεσαι, στο Wikipedia, ηταν καπου 7ο στη λιστα αν θυμαμαι καλα..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top