Αντίο, Γιώργο Παπανδρέου

star65

Νεοφερμένος

Ο star65 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 51 μηνύματα.
Η διακαναλική συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου είναι το απόλυτο φιάσκο. Ένας πρωθυπουργός που κυβερνά με το 31% των ψήφων του εκλογικού σώματος –ένα ποσοστό που πήρε λέγοντας ψέματα- και έχει οδηγήσει τη χώρα του στο ΔΝΤ θα δώσει συνέντευξη σε εφτά δημοσιογράφους οι οποίοι εργάζονται σε κανάλια τα οποία θα είχαν χρεοκοπήσει –προ πολλού-, αν δεν στηρίζονταν οικονομικά από τις κυβερνήσεις. Και η συνέντευξη αυτή θα μεταδοθεί από όλα τα κανάλια, επειδή έχουμε δημοκρατία και δεν πρέπει να τη χάσει κανείς.


Ένας πρωθυπουργός που δεν μπορεί να περπατήσει στο δρόμο χωρίς να κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα θα δώσει συνέντευξη σε εφτά δημοσιογράφους, οι περισσότεροι εκ των οποίων φρουρούνται και σχεδόν όλοι τους υποστηρίζουν με θέρμη την κυβέρνηση και το μνημόνιο, επειδή αυτό συμφέρει τα αφεντικά τους . Δηλαδή –με την εξαίρεση της ΕΡΤ- οι υπάλληλοι των μεγαλοεκδοτών, των μεγαλοεργολάβων και των εφοπλιστών θα ρωτούν τον πρωθυπουργό για τις εκλογές και την οικονομία. Και εμείς πρέπει να δούμε αυτή τη συνέντευξη, για να είμαστε δημοκρατικοί πολίτες.

Μπροστά στην επερχόμενη εκλογική συντριβή του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου θα ζητήσει να ψηφίσουμε τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ και θα θέσει ουσιαστικά το δίλημμα «Παπανδρέου ή χρεοκοπία». Βέβαια, το ένα δεν αποκλείει το άλλο – το κάθε άλλο, μάλιστα, αφού «Παπανδρέου» σημαίνει «χρεοκοπία». Όποιος είδε τον Παπανδρέου να εκλέγεται πρωθυπουργός και δεν κατάλαβε –έστω τότε- πως η χώρα έχει χρεοκοπήσει δεν πρέπει να είναι και ιδιαίτερα ευφυής.

Ο κ. Παπανδρέου πριν από ενάμισι χρόνο φώναζε από τα μπαλκόνια «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα», τώρα ουσιαστικά λεει «Παπανδρέου ή χρεοκοπία» και –επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα- αύριο δεν αποκλείεται να ακουστεί και το «Καραμανλής ή τανκς».

Βέβαια, ο κ. Παπανδρέου θέλει να εκβιάσει. Του διαφεύγει, ίσως, πως, για να εκβιάσεις κάποιον, αυτός ο κάποιος πρέπει να έχει κάτι να χάσει. Εδώ που φτάσαμε, δεν έχουμε και πολλά να χάσουμε. Αντιθέτως, ο κ. Παπανδρέου, το πολιτικό και το οικονομικό κατεστημένο έχουν πολλά να χάσουν.

Αν ο Γιώργος Παπανδρέου ήθελε να θέσει ένα δίλημμα στον ελληνικό λαό, θα έπρεπε να το κάνει πριν αποφασίσει να υπογράψει το μνημόνιο. Αντί να δώσει χαρακτήρα δημοψηφίσματος για τις πολιτικές της κυβέρνησης στις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα έπρεπε να κάνει δημοψήφισμα την περασμένη άνοιξη –πριν υπογράψει το μνημόνιο. Δεν ανεβάζεις κάποιον με το ζόρι πάνω σε ένα τρένο για τη Γερμανία και ξαφνικά μόλις φτάσει στην Ιταλία τον ρωτάς μήπως δεν θέλει να ταξιδέψει στη Γερμανία. Τον ρωτάς πριν τον ανεβάσεις σηκωτό στο τρένο

Το πιο γελοίο επιχείρημα –και τεράστιο ψέμα- που έχει πει ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ότι δεν ήξερε. Θυμάμαι πριν από ένα σχεδόν χρόνο στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ τους πολιτικούς όλων των κομμάτων που έβγαιναν από το στούντιο λίγες ημέρες πριν τις εκλογές. Όλοι τους –εκτός αέρα- έλεγαν πως δεν υπάρχει κυβέρνηση που θα αντέξει πάνω από ένα χρόνο και επίσης μιλούσαν για τα κανόνια που θα σκάσουν σε μεγάλες επιχειρήσεις.

Όλοι ήξεραν λοιπόν. Όλοι ξέραμε. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα πρέπει να αποδειχτεί τη μοίρα του, να ευχαριστήσει τον ανόητο ελληνικό λαό που τον εξέλεξε –σε καμιά άλλη χώρα εκτός από την Ελλάδα δεν θα μπορούσε να γίνει πρωθυπουργός ο Παπανδρέου ή ο Καραμανλής- και να πάει στο σπίτι του.

Και μετά τον Παπανδρέου ποιος; Μικρή σημασία έχει. Όσο συνεχίζουμε να εμπιστευόμαστε τη μοίρα μας στους ανθρώπους που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία –αναθέτοντας ουσιαστικά στον βιαστή να βγάλει δικαστική απόφαση για το βιασμό- και επιτρέπουμε στα χρεοκοπημένα ΜΜΕ να συνεχίζουν να παίζουν το άθλιο παιχνίδι των ιδιοκτητών τους, τόσο περισσότερο πλησιάζουμε στον απόλυτο εμφύλιο πόλεμο. Σε έναν πόλεμο «όλοι εναντίον όλων».

Αλλά τι λέω τώρα; Η μόνη έγνοια μεγάλου μέρους του πληθυσμού είναι ότι δεν θα δει απόψε το «Νησί». Ξέρεις, δεν φτάνεις να συγκινείσαι με τους απελπισμένους λεπρούς του ʽ40 σε σίριαλ στην τηλεόραση – πρέπει να μπορείς να νιώσεις και την απελπισία των ανθρώπων γύρω σου.

Ο απελπισμένος που θα μπουκάρει στο σπίτι σου και θα σε καθαρίσει ή θα σε περιμένει στην πιλοτή της πολυκατοικίας να βγεις από το αυτοκίνητο δεν θα έχει τα σημάδια της λέπρας. Την ώρα που θα τα έχεις κάνει πάνω σου από το φόβο ή θα αφήνεις την τελευταία σου πνοή, σκέψου πως αυτόν τον απελπισμένο τον δημιούργησες εσύ. Τον δημιούργησε η απάθειά σου. Οπότε, μην του κρατήσεις κακία. Θα μπορούσες να είσαι εσύ στη θέση του

pitsirikos.net
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω κάτι. Αυτές οι εκλογές υποτίθεται ότι είναι δημοτικές, νομαρχιακές και περιφερειακές..... Για ποιο λόγο θα κάνει συνέντευξη ο πρωθυπουργός δεν ψηφίζουμε κυβέρνηση.... έλεος με αυτήν την κομματοκρατία.... Αντί να μας παρουσιάσουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι τα προγράμματα τους θα μας παρουσιάσουν τα κατορθώματα της κυβέρνησης.....

Και γιατί δεν κάνουν debate να τελειώνουν σε μια μέρα... Φαντάζομαι θα υπάρχουν συνολικά 5 τέτοιες συνεντεύξεις 1 για κάθε κοινοβουλευτικό κόμμα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Achilles

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο King of Myrmidons αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,699 μηνύματα.

katalinos

Δραστήριο μέλος

Ο katalinos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 700 μηνύματα.
αγαπώ τον πιτσιρίκο , αλλά :

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα πρέπει να αποδειχτεί τη μοίρα του, να ευχαριστήσει τον ανόητο ελληνικό λαό που τον εξέλεξε –σε καμιά άλλη χώρα εκτός από την Ελλάδα δεν θα μπορούσε να γίνει πρωθυπουργός ο Παπανδρέου ή ο Καραμανλής

ναι , είναι προφανές ότι ο μπους τζούνιορ , ο μπλερ , ο σαρκοζί και ο μπερλουσκόνι ήταν και είναι προσωπικότητες μεγαλύτερου βεληνεκούς

Ένας πρωθυπουργός που κυβερνά με το 31% των ψήφων του εκλογικού σώματος –ένα ποσοστό που πήρε λέγοντας ψέματα
δεν τον δικαιολογώ - αλλά όποιος πιστεύει ότι η πλειοψηφία που τον ψήφισε , πίστευε όντως ό,τι της έλεγε - νομίζω ότι εθελοτυφλεί . Δεν λέω ότι επειδή ξέρανε ότι λέει ψέμματα , καλά έκανε και τα είπε - αλλά δεν πρόκειται να πιστέψω ότι ο μέσος πασόκος ψήφισε για το καλό της χώρας - είναι γελοίο μεν αλλά ψήφισε για το καλό της παράταξης . Υπάρχουν κοινωνικές ομάδες , μικρές ή μεγάλες , που κρέμονται όντως από τα χείλη του πολιτικού έχοντας αποθέσει τις ύστατες ελπίδες τους σε μια αλλαγή (εδώ υπήρξαν νεοδημοκράτες βαμμένοι συμβασιούχοι που ψήφισαν πασόκ προφανώς με την σκέψη ότι έτσι δεν απολυθούν τελικά . Αλλά η πλειοψηφία δεν ακούει τα ψέμματα σαν αλήθεια - ακούει την αλήθεια σαν κάτι που (νομίζει) ότι δεν την αφορά .

Το πιο γελοίο επιχείρημα –και τεράστιο ψέμα- που έχει πει ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ότι δεν ήξερε. Θυμάμαι πριν από ένα σχεδόν χρόνο στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ τους πολιτικούς όλων των κομμάτων που έβγαιναν από το στούντιο λίγες ημέρες πριν τις εκλογές. Όλοι τους –εκτός αέρα- έλεγαν πως δεν υπάρχει κυβέρνηση που θα αντέξει πάνω από ένα χρόνο και επίσης μιλούσαν για τα κανόνια που θα σκάσουν σε μεγάλες επιχειρήσεις.

Όλοι ήξεραν λοιπόν. Όλοι ξέραμε.

σύμφωνοι , αλλά τότε γιατί
«Παπανδρέου» σημαίνει «χρεοκοπία»

αφού είχε ήδη φανεί στον ορίζοντα ;

φυσικά , αφού φάνηκε και έμεινε στον ορίζοντα , κάτι πρέπει να κάνεις για να την διώξεις - και από εκεί και πέρα αρχίζει μια συλλογιστική που με βρίσκει σύμφωνο με τον πιτσιρίκο και τον κάθε πιτσιρίκο (αυτή η έκφραση πρέπει να καταργηθεί)

αλλά μην τα μπερδεύουμε όλα

Την ώρα που θα τα έχεις κάνει πάνω σου από το φόβο ή θα αφήνεις την τελευταία σου πνοή, σκέψου πως αυτόν τον απελπισμένο τον δημιούργησες εσύ. Τον δημιούργησε η απάθειά σου. Οπότε, μην του κρατήσεις κακία. Θα μπορούσες να είσαι εσύ στη θέση του

Σε αυτό θα φτάσουμε σε λίγο . Προς το παρόν , υπάρχουν οργανωμένα κυκλώματα ζητιάνων , ληστές και δολοφόνοι που διάλεξαν την εύκολη λύση , όπως και επαίτες που δεν ήξεραν τι είχαν , αλλά τα φάγανε όλα . Και φυσικά υπάρχει έλλειψη ουσιαστικής κοινωνικής πρόνοιας .

Αλλά υπάρχει και αφόρητος λαικισμός . Μέχρι να γίνουμε όντως παραγκούπολη σε Βραζιλία , θα είμαστε απλώς μια γ@μημένη χώρα που τεμπέληδες ζητιάνοι θα κλαίγονται στα μμμ και οι σεκιούριτι που πληρώνονται με δημόσιο χρήμα θα κάθονται να τους κοιτούν . Θα είμαστε η χώρα που στην μία γειτονιά θα γίνεται εμπόριο πρέζας και στην διπλανή θα τα ξύνουν 30 άτομα της ομάδας δίας , γκαζώνοντας για φιγούρα τι μηχανές τους - με λεφτά του κράτους μας . Εγώ γνωρίζω για άτομα που τα βγάζουνε πέρα με δυσκολία . Και κάνουν 2 ,3 , 10 δουλειές . Και τίποτα δεν είναι δίκαιο ή ωραίο σε σχέση με τα εργασιακά τους διακιώματα (τα ποιά ; ) , αλλά δεν τους είδα να γίνονται κλέφτες .

Αλλά ο έλληνας αρέσκεται να μιζεριάζει και να τρομοκρατείται . Η διακαναλιακή συνέντευξη του παπανδρέου δεν είναι υποχρεωτική για παρακολούθηση . Και τα σκουπίδια της τηλεόρασης δεν είναι . Αλλά πολλοί τα βλέπουν - χωρίς νόημα απλά για διασκέδαση .

Το σύστημα είναι σύστημα για κάποιους λόγους - όχι επειδή είναι η πιο δίκαια λύση αλλά επειδή είναι η λύση που κουτσά στραβά βολεύει τους περισσότερους . Και ο πιτσιρίκος λέει για τους καναλάρχες , ενώ ήταν στο σκάι , το οποίο κανάλι δεν το έχει άγιος - ένα αντίστοιχο λαμόγιο το έχει .

Δεν λέω να αφήσουμε τα πράγματα όπως είναι , και όσοι όντως πεινάνε , ατυχήσανε οι καημένοι . Ή ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ένας αξιόλογος πολιτικός . Ή ότι ο πιτσιρίκος έπρεπε να μην έχει δουλειά πουθενά για να δικαιούται να μιλάει .

Απλά άνθρωπος είμαι και εγώ και όλη αυτή η φάση <<οικονομική κρίση : σκέφτομαι και γράφω και λαικίζω>> με κούρασε . Ούτε τον λαζόπουλο θέλω να δω να συμπονεί μια γιαγιάκα που δεν έχει να φάει ενώ η δική του κοιλιά προεξέχει ηδονικά , ούτε τον Κανάκη να κάνει κάτι αντίστοιχο , ούτε τα δελτία ειδήσεων με ρεπορτάζ-οικονομική κρίση , ούτε άρθρα του πρετεντέρη να διαβάσω , ούτε τον πρωθυπουργό να απαντάει με το σκονάκι του .

Θέλω ελπίδα . Ούτε επαναστάσεις , ούτε ομιλίες , ούτε εθνικές εορτές και αεροπλάνα να πετούν . Ελπίδα δεν σημαίνει βαθυστόχαστα πράγματα : σημαίνει αλλαγή προσώπων : ένας νυν αποτυχημένος είναι εξ' ορισμού πιο αναξιόπιστος από έναν πιθανόν μελλοντικά αποτυχημένο . Το να εκλέγεις τον ίδιο αποτυχημένο , είναι σαν να δηλώνεις ευθαρσώς : ας είσαι εσύ αποτυχημένος , αναγνωρίσιμος ας είσαι και όλα φτιάχνονται . Εδώ στατιτικές έχουν δείξει , ότι ο κόσμος ψήφιζε πιο πολύ τους συνδυασμούς που έπαιρνε πάνω πάνω στον πάκο με τα ψηφοδέλτια .

π.χ. αν ξαναβγεί ο κακλαμάνης , ας σταματήσουμε να μιλάμε για πολιτικούς - ας επικεντρωθούμε στους ψηφοφόρους
(ο καμίνης είναι κουμπάρος μου :redface:)

Αλλά οι μικροί είναι κόμματα ιδεολογίας , δεν κάνουν για εξουσία . Τι ήθελες να είναι , αφού μια ζωή εκεί τους αφήνεις ; Βγάλτους μια φορά , και άμα είναι μάπες, μην τους ξαναβγάλεις . Πόσο χειρότερα μπορεί να τα κάνουν τα πράγματα ; (λολ)

- μέλος του συλλόγου για το κλείδωμα όλων των πολιτικών τόπικ , με υπόσχεση να ξανανοίξουν όταν εκλέξουμε νέα πάστα πολιτικών

με εκτίμηση ,

Λάμπρος Μαυρογιαλούρος ,
Υποψήφιος β' περιφέρειας
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

JosefK

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μιχαήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Tatoo artist. Έχει γράψει 1,361 μηνύματα.
Μπράβο katalinos! :)

Πολύ ωραίο κείμενο!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

katalinos

Δραστήριο μέλος

Ο katalinos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 700 μηνύματα.
Μπράβο katalinos! :)

Πολύ ωραίο κείμενο!

:)
ευχαριστώ αλλά δεν είναι ακριβώς δικό μου
συνεργάστηκα με τον πάγκαλο - του πρότεινα εγώ να γράψω το κείμενο και αυτός να παραιτηθεί αλλά τελικά επέμεινε να κάνουμε το αντίθετο
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

tsarachaf

Περιβόητο μέλος

Ο Allah 1/3 MEΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,366 μηνύματα.
Χαχαχα... Αρχισε η συντευξη... Επειδη δεν γινεται να χασω αυτο το υπερτελειο θεαμα... Και να δω τις νεες διαστασεις φαιδροτητας τις οποιες αγγιζει το πολιτικο μας συστημα, με φαιδροτερο ολων τον πρωθυπουργο που εσεις ψηφισατε, εγω ημουν μικρος ακομη, να προσπαθει να με πεισει να ψηφισω τους υποψηφιους του...


Παντως κατα την δικια μου ταπεινη γνωμη και που θα βγαλει ουσιαστικα ολο το 2010 χωρις βουλευτικες εκλογες ειναι θαυμα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eileen

Τιμώμενο Μέλος

Η Athena (1/3 ΜΕΤΣ) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,414 μηνύματα.
Αυτό που δεν έχω κατανοήσει εγώ, είναι γιατί ενδεχόμενη ήττα της παράταξης στις επερχόμενες εκλογές μπορεί να οδηγήσει με τη σειρά της σε βουλευτικές εκλογές...:redface:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Iliaso

Περιβόητο μέλος

Ο Iliaso αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αρεόπολη (Λακωνία). Έχει γράψει 6,236 μηνύματα.
Θα έπρεπε οι τοπικές εκλογές να είναι μόνο αυτοδιοικητικού χαρακτήρα και όχι κομματικού...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eileen

Τιμώμενο Μέλος

Η Athena (1/3 ΜΕΤΣ) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,414 μηνύματα.
Θα έπρεπε οι τοπικές εκλογές να είναι μόνο αυτοδιοικητικού χαρακτήρα και όχι κομματικού...

Προφανώς..:whistle:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Buggs

Διάσημο μέλος

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,045 μηνύματα.
Αυτό που δεν έχω κατανοήσει εγώ, είναι γιατί ενδεχόμενη ήττα της παράταξης στις επερχόμενες εκλογές μπορεί να οδηγήσει με τη σειρά της σε βουλευτικές εκλογές...:redface:


Λέγεται "φαινομενο ντόμινο" ...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Lorien

Περιβόητο μέλος

Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
Kαλά έλεγε ο Πανουσης, να λαμβανονται πολλες αποφασεις με δημοψηφισμα μεσω των μηχανηματων των προποτζιδικων...

Οταν κατι ειναι τοσο χάλια που δεν εχει νοημα αν γινει χειροτερο, καλυτερα να ερθουν εντελως νεα προσωπα στο προσκηνιο. Αλλά επειδη και αυτα βγαινουν απο τις οικογενειες μας, οπως και αυτα που κυβερνουν τωρα,... αρα πιθανον να εχουν παρομοιες πεποθησεις,αλλοτριωση,νοοτροπιες....καλο θα ηταν να αλλαξουν μερικοι νομοι, να υπαρξει διαφανεια και αυστηροτατες ποινες για οσους βλαπτουν τους πολιτες, και τοτε.....οποιος θελει ας κάνει πονηριες.

Αλλά εδω ειναι το θεμα. Πως θα μπουν σε λειτουργια τετοιοι νομοι και τετοια διαφανεια ; Πρεπει ο λαος να πιεσει. Και δυστυχως, μεχρι στιγμης η ψηφος ειναι το μονο οπλο. Και παλι, δε χρησημοποιειται σωστα (ολο το ιδιο κομμα βγαινει, εδω και 40 χρονια).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 23,236 μηνύματα.
Αυτό που δεν έχω κατανοήσει εγώ, είναι γιατί ενδεχόμενη ήττα της παράταξης στις επερχόμενες εκλογές μπορεί να οδηγήσει με τη σειρά της σε βουλευτικές εκλογές...:redface:

γιατί παίζουμε στο θέατρο του παραλόγου....

"ακούει κανείς; παράλογο; ΠΑΡΑΛΟΓΟ!!" κλασική ατάκα επίκαιρη πιο πολύ από ποτέ......σήμερα

το κακό είναι ότι όλα τα πολιτικά κόμματα θεωρούν "τσιράκια τους" τις δημοτικές εκλογές και κανένα από τα κόμματα και τους αρχηγούς τους, δεν σκέφτεται ότι αυτοί που θα εκλεγούν θα πρέπει να μας εξασφαλίζουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα της πόλης μας και όχι για να τοποθετούμε σκήπτρα και κόκκινους μανδύες στην αφεντιά των αρχηγών των κομμάτων.......επειδή ο χάρτης της Ελλάδος θα πρασινίσει ή θα κοκκινίσει ή θα μπλεδίσει εκείνο το βράδυ....:mad::hmm::P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

tsarachaf

Περιβόητο μέλος

Ο Allah 1/3 MEΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,366 μηνύματα.
Αυτό που δεν έχω κατανοήσει εγώ, είναι γιατί ενδεχόμενη ήττα της παράταξης στις επερχόμενες εκλογές μπορεί να οδηγήσει με τη σειρά της σε βουλευτικές εκλογές...:redface:

Μα φυσικα επειδη αν βγουν περιφερειαρχες και δημαρχοι που τους υποστηριζουν τα υπολοιπα κομματα, θα ξεσηκωσουν ανταρσια... Και γι' αυτο ο Γιωργακης θα τρεξει να κανει εκλογες για να μην τον πεταξουν με τις κλοτσιες εξω απο το Μαξιμου...:P:P:P

Τεσπα...

Σοβαρα τωρα... Πραγματικα τραγικος ο Γιωργακης... Περα απ' οτι ηταν μια κουραστικη συνεντευξη λογω των αθλιων ελληνικων του, κραταγε και 2 ωρες...

Και οκ... Περιμενα μια συνεντευξη που να αφορα τις αυτοδιοικητικες εκλογες ή εστω την κυβερνητικη πολιτικη... Μα η μονιμη επωδος του πρωθυπουργου μας ηταν το τι εκανε η ΝΔ πριν αναλαβει το ΠΑΣΟΚ κι ετσι κι αλλιως κι αλλιωτικα και παλι απο την αρχη... Ελεος δηλαδη... Φτανει πια...

Η αληθεια ειναι πως πραγματικα φαινεται να εχει τασεις φυγης ο Γιωργος... Ειναι ετοιμος να σημανει ατακτη υποχωρηση...:hmm::hmm:Κι αυτο ειναι εξισου καλο και κακο...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

JosefK

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μιχαήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Tatoo artist. Έχει γράψει 1,361 μηνύματα.
Σοβαρα τωρα... Πραγματικα τραγικος ο Γιωργακης... Περα απ' οτι ηταν μια κουραστικη συνεντευξη λογω των αθλιων ελληνικων του, κραταγε και 2 ωρες...

Και οκ... Περιμενα μια συνεντευξη που να αφορα τις αυτοδιοικητικες εκλογες ή εστω την κυβερνητικη πολιτικη... Μα η μονιμη επωδος του πρωθυπουργου μας ηταν το τι εκανε η ΝΔ πριν αναλαβει το ΠΑΣΟΚ κι ετσι κι αλλιως κι αλλιωτικα και παλι απο την αρχη... Ελεος δηλαδη... Φτανει πια...

Γιατί το έκανες αυτό; Γιατί υπέβαλλες τον εαυτό σου σε αυτό το βασανιστήριο;

με φαιδροτερο ολων τον πρωθυπουργο που εσεις ψηφισατε,

καιρός να αναλάβεις τις ευθύνες σου. ;)


άποψή μου γενικά : τόσο η κομματικοποίηση των δημοτικών εκλογών όσο και οι συνεχείς πρόωρες βουλευτικές εκλογές (πάντα πριν την ολοκλήρωση της 4ετίας) απαξιώνουν εντελώς το θεσμό αυτό. ναι ξέρω, δε σας λέω και τίποτα καινούριο, απλά ήθελα να το πω κι εγώ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

tsarachaf

Περιβόητο μέλος

Ο Allah 1/3 MEΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,366 μηνύματα.
Γιατί το έκανες αυτό; Γιατί υπέβαλλες τον εαυτό σου σε αυτό το βασανιστήριο;

Ε, ειπα κι εγω να δω τι εχει να πει το παιδι...

καιρός να αναλάβεις τις ευθύνες σου. ;)

Θα τις αναλαμβανα αν ηταν δικες μου... Αλλα μολις φετος θεμελιωνω δικαιωμα ψηφου...;)

άποψή μου γενικά : τόσο η κομματικοποίηση των δημοτικών εκλογών όσο και οι συνεχείς πρόωρες βουλευτικές εκλογές (πάντα πριν την ολοκλήρωση της 4ετίας) απαξιώνουν εντελώς το θεσμό αυτό. ναι ξέρω, δε σας λέω και τίποτα καινούριο, απλά ήθελα να το πω κι εγώ.

Τρεχουν να γλιτωσουν... Και καλουν συνεχεια εκλογες γιατι φοβουνται τις γενικευμενες αντιδρασεις...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Buggs

Διάσημο μέλος

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,045 μηνύματα.
Οπως όλοι ξέρουμε μερικές μόνο ψήφοι αρκούν για να βγάλουν κάποιον. Η γενικότερη αποχή, το ΛΑΜ , λευκό -αποχή-μαύρο (ή μούτζα) είναι στάση διαμαρτυρίας που, κατα τη γνώμη μου, πρέπει να γίνει. Αυτοί που είναι να βγούν θα βγούν και η κυβέρνηση όπως και όλοι οι υπόλοιποι, θα πάρουν το μύνημα ότι τα λουριά έχουνε σφίξει.

Καταλαβαίνω ότι υποθάλπει , όπως υπέθαλπε και σε όλη την συνέντευξη χθές, η άποψη των πολλαπλών ΑΝ που τώρα η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται να κρατιούνται απο μια τρίχα. Δηλαδή:

  • Αν ο λαός δείξει τεράστια αποδοκιμασία στην πολιτική εν γένει τώρα
  • και αν η αντιπολίτευση το πάρει αυτό για να ξεκινήσει αντάρτικό κατα του μνημονίου
  • τότε άν το αντάρτικο αυτό το πάρει ο λαός θα βγεί στους δρόμους
  • και αν η φασαρία είναι μεγάλη θα πάμε φυσικά (στην καλυτερη περίπτωση) σε πρόωρες εκλογές
  • οπου πλέον θα είναι πολιτική ψήφος καθαρά και όχι αυτοδιοίκηση
  • και άν η κυβέρνηση πλεον δεν έχει σαφή εντολή
  • τότε αν η ΕΕ δεν την εμπιστεύεται θα μπλοκάρει την επόμενη δόση του δανείου
  • και άν η χώρα προσφύγει στις αγορές που περιμένουν πώς και πώς το αρνί να βγεί απο το μαντρί
κλπ κλπ

Ομως, αυτό που διαφωνώ είναι στην αφόρητη πίεση που άσκησε ο πρωθυπουργός στο ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ αυτό που ο πολίτης νοιώθει αυτή τη στιγμή. Η έννοια του να ψηφίσει ο πόλίτης κάτι που ΔΕΝ νοιωθει, είναι ότι πιο αντιδημοκρατικό για να μήν
πω ότι αγγίζει το φασισμό. Ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει να πάρει το ΛΑΜ οσο μεγάλο και άν είναι και να το διαχειριστεί ΄με αξιοπρέπεια και τιμιότητα. Πρός όφελος του αντί γι'αυτό τώρα, να πιέζει απλά τον λαό ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙ.

Η διαμαρτυρία είναι το μύνημα ακριβώς ότι ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ. Πρέπει να τη φάει ολόκληρη, αφού ο ίδιος την έχει δημιουργήσει. Κανείς δεν αρνείται ότι οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, και όλοι οι έμμεσοι και άμεσοι φόροι μαζί με τον εξωφρενικό ΦΠΑ ήταν ο ΕΤΟΙΜΟΣ ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ στο πρόβλημα που προέκυψε. Δεν αρκεί λοιπόν να λέει φορές επι φορών ο κ. Παπανδρέου ότι δεν ήταν δίκαιο όμως δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς. Αφού δεν ήταν δίκαιο, και το λέτε, κ. Παπανδρέου, ακουστε τώρα και την οργή του κόσμου να ηχεί. Γιατί έχουν περάσει 13 μήνες, και η μόνη ενέργεια που είδαμε όπου τιμωρούνταν πραγματικοί υπαίτιοι, η διάσσημη "ΛΊΣΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΦΥΓΆΔΩΝ ΓΙΑΤΡΏΝ" , ήταν μια απάτη ! Και ήταν τόσους μήνες πρίν! Απο τότε δηλαδή δεν βρέθηκαν γιατροί φοροφυγάδες, δεν βρέθηκαν διεφθαρμένοι δημόσιοι υπάλληλοι εφοριακοί κλπ;;

Οχι, βρέθηκαν, κάθε μέρα μας λενε και για μερικους που βρήκανε. Τα λεφτά που είναι; Οι καταδίκες οι κατασχέσεις που είναι; Τι ακριβώς κάνει ο κ. Παπανδρέου που ο κουμπαράς εξακολουθεί να πληρώνει βέβαια, τα χρέη όλης της κακοδιαχείρισης και της κλεψιάς όλων αυτών, όσο η κατάσταση φαίνεται να διαιωνίζεται;

Οπότε δεν είναι τόσο τρομακτικό να φάει μια εκλογική σφαλιάρα τώρα, ούτε τόσο απαραίτητο το ντόμινο να πάει πρός αυτή τη κατεύθυνση που αυτός απειλεί ώστε, αν είναι δυνατόν, να εκβιάσει μία ψήφο ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ. Ετσι


  • Αν η λαική δυσφορία είναι πολυ μεγάλη
  • τότε άν την επικαλεστεί πρός την ΕΕ κρούωντας τον κώδωνα της καταστροφής (όπως έκανε σε μάς εχθές)
  • για όλα τα συνεπαγόμενα που φυσικά εκείνοι να ξέρουν
  • και άν εκείνοι κόψουν τον τεράστιο ατελείωτο τσαμπουκά
  • τότε θα ανασάνει λίγο ο κόσμος και θα φύγει το συναίσθημα ότι όλα όσα λέγονται είναι ψέματα που πρέπει οπωσδήποτε να φύγει
  • και αν τελειώσουν τα ψέματα, τότε θα αρχίσουν οι αλήθειες, επιτέλους
  • θα αρχίσουν να την πληρώνουν αυτοί που πρέπει, επιτέλους
κλπ κλπ....

Το ότι ο κ. Παπανδρέου φοβάται το πρώτο ντόμινο, υποδηλώνει ότι ΑΚΟΜΗ, δεν είναι αποφασισμένος, να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο, μαζί και την λαική δυσφορία βέβαια, προκειμένοου ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, να εκβιάσει το δεύτερο. Δηλαδή να τα βάλει, και να διαπραγματευτεί σαν εκπρόσωπος του λαού του, που τέλος πάντων αρκετά τον στηρίζει, με το οργανωμένο οικονομικό έγκλημα ΚΑΙ με την επιθετικότητα της ΕΕ.

Εντάξει, κάναμε κάποια λάθη τα προηγούμενα τριάντα χρόνια. Δεν θα μας γαμήσουνε κιόλας όμως....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Apro

Διάσημο μέλος

Ο Apro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλεται Tatoo artist και μας γράφει απο Άγιος Ιωάννης Ρέντης (Αττική). Έχει γράψει 2,031 μηνύματα.
αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι, ότι εκτός το ότι οι επιλογές των πολιτών είναι περιορισμένες, είναι και ανούσιες....
διαμαρτυρίες, βαβούρα, σκοτεινοί δρόμοι, ψεύτικες υποσχέσεις....
όλο το πολιτικό παρασκήνιο, μα ολόκληρο, χρειάζεται ριζική ανακύκλωση....
καλύτερα σκεφτείτε, πως θα χρησιμοποιήσετε τα σκουπίδια....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eileen

Τιμώμενο Μέλος

Η Athena (1/3 ΜΕΤΣ) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,414 μηνύματα.

Εντάξει, κάναμε κάποια λάθη τα προηγούμενα τριάντα χρόνια. Δεν θα μας γαμήσουνε κιόλας όμως....

Κάνατε, προφανώς. Το θέμα είναι ότι δεν αποδέχεστε τις συνέπειες, αφού εν τέλει, εσείς εκλέξατε όλες αυτές τις κυβερνήσεις κλπ, κλπ..
Μία κατάφωρη αδικία είναι όμως, ότι εμείς που στο κάτω- κάτω δεν είχαμε καμία συμμετοχή σε αυτή την εκλογή (αγέννητα ήμασταν να πάρει η οργή!), θα την πληρώσουμε βαρύτερα από όλους σας σύμφωνα με το "φαινόμενο ντόμινο" !;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Trolletarian

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Trolletarian αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,265 μηνύματα.
πάρτε αυτό

και οι στοίχοι ενός φίλου
ΧΤΙΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ
Στων τυφλών την πολιτεία, εξοστρακίζονται οι μέρες
Σάπια ιδεολογία που της μείνανε οι σφαίρες
Στων τυφλών το μέγα κράτος, άρχοντες των ηλιθίων
Ξοφλημένοι κατά κράτος, άφρονες εκτός ορίων

Χτιστά παράθυρα το μέλλον μιας γενιάς
Που αποσυνδέσατε από τα όνειρά της
Χτιστά παράθυρα, θ' ανοίξουν μονομιάς
Και θα ναι αργά για να βολέψτε τα παιδιά της

Σαν τυφλών συνωμοσία, βάζουν στόχο στο σκοτάδι
Μα του δρόμου η εξουσία, σας ριμάζει μ' ένα χάδι
Στης απανεμιάς την κόχη, δε χωρούν δικαιολογίες
Γιατί του λαού η λόγχη, πότισε μες στις πορείες

Χτιστά παράθυρα το μέλλον μιας γενιάς
Που αποσυνδέσατε από τα όνειρά της
Χτιστά παράθυρα, θ' ανοίξουν μονομιάς
Και θα ναι αργά για να βολέψτε τα παιδιά της

και αν το θέλετε μελοποιημένο ακούστε το απο έναν συμμαθητή μου
https://www.youtube.com/watch?v=7vjzmgesm0U
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top