• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Θέος και Ιατρική: Δεν πάνε μαζί.-

Kosm

Νεοφερμένος

Η Kosm αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Έχω το χρόνο να σας θέσω έναν προβληματισμό. Τους τελευταίους μήνες απλώς διαβάζω τους δίσκους σας προβληματισμούς.
Στον τίτλο είμαι κατηγορηματική όχι επειδή δεν θέλω να ακούσω την αντίθετη άποψη απλά επειδή σε αυτή την ζωή για εμένα η απάντηση είναι μονοσήμαντη και απλή.
Δυστυχώς είμαι Ιατρός, ωστόσο για αυτό δεν είμαι σίγουρη. Η μοναδική θεραπεία που έχει ο κλάδος μου, η χημειοθεραπεία, (κάτι σαν το κλύσμα και την λοβοτομή μερικούς αιώνες πριν) δεν ξέρω κατά πόσο θα λέγετε θεραπεία σε λίγα χρόνια! Ίσως γίνει και αυτή ανέκδοτο όπως η λοβοτομή (Τι έχει κάνει η μικρή Αννούλα που δεν έχει ο Γιαννάκης; ) χαχα!
Τι φλυαρία είναι η σημερινή;;; Α ναι, αυτό που ήθελα σας θέσω σαν έναν προβληματισμό είναι αν θεωρείτε ότι οι γονείς έχουν το δικαίωμα να απαιτήσουν να δώσουμε εξιτήριο σε κάποιον ασθενή έτσι ώστε να πεθαίνει (με μαθηματική ακρίβεια αυτό) στο σπίτι τους και όχι στα πανέμορφα δωμάτια (φσσσσσ!) ενός νοσοκομείου επειδή θεωρούν ότι αυτό είναι μια δοκιμασία από τον Θεό και δεν πρέπει πηγαίνουμε ενάντια στα σχέδια ΤΟΥ (Αφού έχει σχέδια ο Κύριος. εμείς γιατί προσευχόμαστε; Θα αλλάξει τα σχέδια για εμάς; χαχα! ).
Όταν η χημειοθεραπεία συναντά τον Θεό! (φσσσσσσσσ! )
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
Δυστυχώς είμαι Ιατρός, ωστόσο για αυτό δεν είμαι σίγουρη. Η μοναδική θεραπεία που έχει ο κλάδος μου, η χημειοθεραπεία, (κάτι σαν το κλύσμα και την λοβοτομή μερικούς αιώνες πριν) δεν ξέρω κατά πόσο θα λέγετε θεραπεία σε λίγα χρόνια! Ίσως γίνει και αυτή ανέκδοτο όπως η λοβοτομή (Τι έχει κάνει η μικρή Αννούλα που δεν έχει ο Γιαννάκης; ) χαχα!

Κοιτα γιατρος ΔΕΝ εισαι, γιατι η χημειοθεραπειες εχουν σωσει ενα καρο ανθρωπους, και οι ογκολογοι δεν εχουν ως επιλογη ΜΟΝΟ τη χημειοθεραπεια. Επισις κανενας γιατρος δεν θα αναφεροταν ποτε στην αντιμετοπιση κακοηθους ογκου με φαρμακα ως "χημειοθεραπεια" ετσι γενικα, γιατι υπαρχουν πολλοι διαφορετικοι τυποι αναλογα τον ασθενη και τη παθηση του.

be that as it may αν ο ανθρωπος ειναι σιγουρο οτι θα παιθανει θα πρεπει να εχει την επιλογη να παιθανει οπου θελει ο ΙΔΙΟΣ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Σύμφωνα με τον Ν. 2071 ΦΕΚ 123/92 τ.α , Άρθρο 47 :
(9) "Ο ασθενής έχει το δικαίωμα του σεβασμού και της αναγνωρίσεως σε αυτόν των θρησκευτικών και ιδεολογικών του πεποιθήσεων."
Δηλαδή στην ουσία, αναγνωρίζεται στον ασθενή το δικαίωμα να πεθάνει όπου και όπως αυτός θέλει, όπως γράφει και ο epote.

Ωστόσο με προβληματίζει η περίπτωση παιδιών που δεν μπορούν ή δεν έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν για τον εαυτό τους και οι γονείς επιλέγουν την προσευχή παρά τη θεραπεία.
Το ιντερνετ είναι γεμάτο με τέτοιες περιπτώσεις, όπως αυτή της 11χρονης Madeline Neumann που πέθανε από διαβήτη, μια ασθένεια που απ' όσο γνωρίζω αντιμετωπίζεται από την Ιατρική.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Madrugada*

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Madrugada* αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 808 μηνύματα.
Εμένα αντίστοιχα με προβληματίζει που σε ορισμένες θρησκείες δεν επιτρέπεται η μετάγγιση αίματος :/: Αλλά δε θέλω να επεκταθώ παραπάνω, δεν κάνω ποτέ θρησκευτικές συζητήσεις :redface:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Boom

Επιφανές μέλος

Ο Boom αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 12,249 μηνύματα.
Αν και το τοπικ δεν είναι ιδιαίτερα σαφές, ξέρω πως σε περιπτώσεις που ο ασθενής είναι στα τελευταία του και πλέον οι γιατροί δεν μπορούν να κάνουν κάτι επιπλέον δίνουν μόνοι τους εξιτήριο.

Όσο αφορά το εξιτήριο που ζητείται από συγγενείς….χμ θα έλεγα ότι και ο ψυχολογικός παράγοντας παίζει τον ρόλο του, τόσο για τους συγγενής όσο και για τον ασθενή. Τώρα αν ο θάνατος είναι βέβαιος όπως χαρακτηρίζεται στο 1ο ποστ τότε θα τον ʽέδιωχνανʼ και οι ιατροί, επομένως δεν βλέπω διαφορά.

Αυτό που λέει η Isiliel θέλω να πιστεύω ότι ισχύει σε πολύ μεμονωμένα περιστατικά..
Πιστεύω πως εδώ το αρχαίο γνωμικό ʽσυν Αθηνά και χείρα κίνειʼ έχει μια υπόσταση. Με την ίδια λογική ας μην εργαστούμε για να έχουμε να φάμε, θα έρθει το Μάννα. :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πατρεύς

Περιβόητο μέλος

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών, επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ρέθυμνο (Ρέθυμνο). Έχει γράψει 5,268 μηνύματα.
Θαύματα Αγίου Νεκταρίου
Θαύματα Γέροντος Παϊσίου
Θαύματα Γέροντα Πορφυρίου

Πολύ ενδιαφέρον έχει στο τελευταίο κείμενο η μαρτυρία του Γεώργιου Παπαζάχου για τον γέροντα Πορφύριο και την στάση την οποία έπαιρνε απέναντι στην Ιατρική. Αντιγράφω ένα σημαντικό σημείο:

«Ωστόσο ποτέ δεν αρνήθηκε την ιατρική βοήθεια των πολλών γιατρών-πνευματικών του παιδιών. Μάλιστα μια μέρα τον ερώτησα: “Γιατί πολλοί πνευματικοί άνθρωποι, κυρίως μοναχοί, αρνούνται την ιατρική βοήθεια, πιστεύοντας ότι θα τους βοηθήση κατʼ ευθείαν η Παναγία;”. Μου απάντησε: “Είναι εγωϊσμός -πονηρή ενέργεια- να νομίζης ότι ο Θεός θα κάνη, κατʼ εξαίρεση από τους πολλούς, θαυματουργική επέμβαση για σένα. Ο Θεός κάνει θαύματα και τώρα, αλλά εσύ δεν πρέπει να το προσδοκάς για σένα. Είναι εγωϊστική εξαίρεση. Άλλωστε και μέσω των γιατρών ο ίδιος ο Θεός ενεργεί. “Ιατρούς και φάρμακα Κύριος έδωκεν”, λέει η Αγία Γραφή”.

Δεχόταν δε μόνο την κλασσική ιατρική, πολλά κεφάλαια της οποίας γνώριζε άριστα. Με την εμπειρία του από τη μακρά θητεία στην Πολυκλινική Αθηνών και με το θεϊκό “χάρισμά” του έβλεπε βαθύτερα την αρρώστια και πολλές φορές μας στρίμωχνε με σαφώς επιστημονικές ερωτήσεις.»
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

EYA.16

Νεοφερμένος

Η EYA.16 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 26 μηνύματα.
Κατα την ταπεινη μου γνωμη,ειναι περα για περα λαθος να πιστευουμε οτι "Ιατρικη και Θεος"δεν πανε μαζι.Θα ελεγα παρα πολλα επι του θεματος ,αλλα επειδη καποιος θα ισχυριζοταν οτι λεω "φιλολογιες"κτλ θα παραθεσω ενδεικτικα καποια στοιχεια που αποδεικνυουν ακριβως το αντιθετο.Πληθος παραδειγματων απο Αγιους που θεραπευσαν ανιατες ασθενειες,,ή περιπτωσεις στις οποιες η επιστημη "σηκωνε τα χερια ψηλα"...Οι γιατροι θα πρεπει να φροντιζουν τους ασθενεις,οχι μονο βασει των γνωσεων τους αλλα και εχοντας εμπιστοσυνη στο Θεο.Ο ασθενης δεν θα πρεπει να αντιμετωπιζονται ως"περιπτωση"απο το γιατρο.Αλλα ως ανθρωπος.Εξαλλου,αυτη ειναι η υποχρεωση του γιατρου.Και αληθινος γιατρος ειναι εκεινος που νοιαζεται εξ'ολοκληρου για τον ασθενη του.Οχι μονο να τον θεραπευει αλλα και να προσευχεται για εκεινον.
Δειτε ενα προτυπο γιατρου (θελω κι εγω να γινω γιατρος,και απο τωρα αναζητω προτυπα)Πραγματικα ο Αγιος Λουκας ηταν προτυπο ανθρωπου κι κυριως γιατρου.Να ενα παραδειγμα που αποδεικνυει οτι Ιατρικη και θρησκεια,πανε μαζι.
"
Ο Αγιος Αρχιεπίσκοπος Λουκάς ( Βαλεντίν Βόινο-Γιασενέτσκι ) , έζησε στήν χειρότερη περίοδο της νεώτερης Ευρωπαϊκής ιστορίας, μέσα σε ένα καθεστώς εχθρικό προς κάθε θρησκεία αλλά και ελευθερία. Έζησε και πάλεψε σαν Ιατρός και απλός πολίτης σε 2 παγκόσμιους πολέμους και δεκάδες κινήματα η επαναστάσεις.


Τα βάσανα, οι φυλακές της Υπέρ Σιβηρίας και το πολικό κρύο θα έπρεπε να τον είχαν σκοτώσει δεκάδες φορές. Και μόνο το γεγονός της επιβίωσης του σε τόσο ακραίες συνθήκες επί μήνες, θα πρέπει να αποδοθεί σε σωρεία θαυματουργικών παρεμβάσεων.


Η εξουσία με τις δολοπλοκίες της, θα έπρεπε με την σειρά της να τον είχε εκτελέσει, και τελικά ο β' παγκόσμιος πόλεμος και ο Στάλιν θα περίμενε κανείς ότι θα έσβηναν ότι πιθανόν είχε απομείνει από αυτόν τον άνθρωπο.


Ο Αγιος Λουκάς αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο, απόλυτα καταγεγραμμένο. Ελάχιστες φορές στην Νεώτερη Χριστιανική Ιστορία, θείες δυνάμεις κάνουν τόσο εμφανή την παρουσία τους σε ανθρώπινο ον και παραμένουν μαζί του προστατεύοντας το μέχρι τον φυσικό θάνατο. Στην περίπτωση του Αγίου Λουκά η επιβίωση του και μόνο αποτελεί κορυφαία απόδειξη της άμεσης σχέσης του με το Θείο.


Η Θειική παρουσία συνεχώς παρεμβαίνει και ενεργεί στην ζωή του Αρχιεπισκόπου. Το συνεχώς... αφορά πενήντα και πλέον χρόνια ! Μισό αιώνα ο Αγγελος του Θεού περιβάλλει με αόρατο πέπλο προστασίας εναν Ιατρό που χωρίς καν να το γνωρίζει έμελλε να σώσει χιλιάδες ζωές και να Αγιάσει σε εποχές σκότους.


Για δεκαετίες ολόκληρες ο Θεος τον φωτίζει και τον ενδυναμώνει ψυχικά και πνευματικά .Του χαρίζει πνευματικές δυνάμεις και ιατρικές ικανότητες πολύ πέρα από τα όρια του φυσιολογικού και ταυτόχρονα τον προστατεύει απ τις καθημερινές προκλήσεις του χειρότερου καθεστώτος που γνώρισε ποτέ ο άνθρωπος.


Ο Κύριος στο πρόσωπο του Αγίου Λουκά ευλόγησε και ανύψωσε την επιστήμη και την έρευνα των ανθρώπων, αρκεί αυτή να μένει πάντα συνδεδεμένη με την Πίστη και την Γνώση.


Στα χρόνια του το κόμμα εκτελούσε χωρίς δίκη όποιον τολμούσε να κάνει ακόμα και το σημείο του Σταυρού. Χιλιάδες μοναχοί εκτελέστηκαν χωρίς δίκη. Χιλιάδες άνθρωποι θανατώθηκαν χωρίς λόγο, απλά διότι ο γείτονας ( μέλος του κόμματος ) τους κατέδιδε στην Επιτροπή Εκτέλεσης.


Ο Βαλεντίν Βόινο-Γιασενέτσκι, ,μετέπειτα επίσκοπος Λουκάς , αντιμετώπισε με τρόπο μοναδικό δεκάδες κορυφαία κομματικά στελέχη του καθεστώτος και τις ποικίλες πιέσεις τους. Διώχθηκε , συκοφαντήθηκε , φυλακίστηκε και εξορίστηκε .


Σε εποχές απόλυτης θρησκευτικής απαγόρευσης δεν κατέβασε ποτέ την εικόνα Της Παναγίας από το Χειρουργικό θάλαμο . Οταν τον ανάγκασαν να το κάνει, απλά σταμάτησε να χειρουργούσε . Χειρούργησε μόνο όταν ανέβηκε στον τοίχο η εικόνα Της πάλι.


Ο Στάλιν που τόλμησε και έστειλε στην Σιβηρία για να πεθάνουν ,τους ήρωες στρατιώτες του που μόλις είχαν νικήσει τις δυνάμεις του Αξονα, ο ίδιος Στάλιν αποδέχθηκε το ράπισμα πίστης και αξιοπρέπειας του επισκόπου Λουκά ο οποίος απείχε από την απονομή ( αντίδραση αδιανόητη εκείνη την εποχή ) χαρίζοντας το χρηματικό ποσόν από το βραβείο Στάλιν στους πτωχούς.


Για 55 ολόκληρα χρόνια προκαλούσε με την ζωή, την πίστη και τα λόγια του, τις δυνάμεις του κακού και τις νικούσε καθημερινά, αποδεικνύοντας το μεγαλείο της Θείας προστασίας.


Ο Αγιος Λουκάς αποδεικνύει περίτρανα πως όποιον ο Θεός αποφάσισε να διατηρήσει, ούτε δεινά πόλεμων, ούτε εξορίες σε πολικές θερμοκρασίες αλλά ούτε καν οι φυλακές της Υπέρ-Σιβηρίας μπορούν να λυγίσουν.


Στις 11 Ιουνίου εορτάζεται η μνήμη του αρχιεπισκόπου Κριμαίας Λουκά. Μετά την κοίμηση του, πλήθος θαυμάτων και θαυμαστών θεραπειών καταγράφονται σε όλον τον κόσμο.


Πιστοί που επικαλούνται το όνομα Του και προσεύχονται σε Αυτόν, βρίσκουν θεραπεία. Η Εκκλησία Τον ανακηρύσσει Αγιο, αφού ήδη εν ζωή είχε αναγνωριστεί ως Τέτοιος από τον πιστό λαό.


Ο Βαλεντίν Βόινο-Γιασενέτσκι και μετέπειτα Αγιος Λουκάς, για 50 ολόκληρα χρόνια χάρισε ελπίδα και πνευματική δύναμη σε ένα ταλαιπωρημένο λαό που στερήθηκε την ελευθερία του, την ιστορία του και την θρησκεία του. Τώρα σαν Αγιος ολόκληρης της Ορθοδοξίας χαρίζει ελπίδα και δύναμη, σε οποιονδήποτε διαβάσει την ζωή Του και τις ομιλίες Του.
Και εδω ενα δειγμα απο τα απειρα θαυματα που εκανε ο Αγιος:"Δύο θαύματα του Αγιου Λουκά Συμφερουπόλεως στην Ι.Μ Δοβρά στη Βέροια:

1. Ένας οκτάχρονος γιός γιατρού της περιοχής έσπασε σε ατύχημα το χέρι του. Οι ακτινογραφίες έδειξαν ότι τα πολλαπλά κατάγματα είχαν γίνει κατά μήκος του οστού. Σε μία πρώτη προσπάθεια οι γιατροί-φίλοι του πατέρα του έβαλαν το χέρι στον νάρθηκα, μέχρι να αποφασιστούν οι περαιτέρω θεραπευτικές κινήσεις. Οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση δεν θα άφηνε χωρίς ελάττωμα το χέρι. Η οικογένεια πληροφορήθηκε για τις θαυμαστές θεραπείες του αγίου Λουκά από κάποιον συγγενή. Αμέσως το παιδί ζήτησε από τον πατέρα του να προσκυνήσει τα λείψανα του αγίου. Όταν τα ιερά λείψανα σταυρώθηκαν στο πονεμένο χέρι, το παιδί ένιωσε ένα κάψιμο, μία μετακίνηση των οστών κάτω από τον νάρθηκα, ο ήχος της οποίας μάλιστα έγινε αντιληπτός από το ίδιο το παιδί. Η άμεση αίσθηση της συγκόλλησης των θρυμματισμένων οστών ήταν αρκετή για να αποδείξει ότι οι μετέπειτα ακτινογραφίες θα επιβεβαίωναν αυτό που ήταν ήδη βέβαιο στην ψυχή του νεαρού παιδιού. Το θαύμα είχε γίνει.

2. Σε μία άλλη περίπτωση, ένας οικογενειάρχης, πατέρας πέντε παιδιών, είχε εμφανίσει έναν μεγάλο όγκο στον αυχένα. Οι πόνοι ήταν δυνατοί και οι γιατροί τον συμβούλευσαν να προχωρήσει στην αφαίρεση του όγκου με χειρουργική επέμβαση. Τα πράγματα άρχισαν να γίνονται περισσότερο ανησυχητικά, όταν εμφανίστηκε και δεύτερος όγκος στην περιοχή της μασχάλης. Η σκλήρυνση του πρώτου όγκου έκανε επιτακτική την ανάγκη για χειρουργείο. Όμως ο ευσεβής οικογενειάρχης, μαζί με τον πνευματικό του, ζήτησε από τον ηγούμενο της Μονής Δοβρά, όπου φυλάσσονται τα λείψανα του αγίου, να τα προσκυνήσουν και να ψάλουν την Παράκλησή του. Μετά από λίγες ημέρες συνέβη το εξής θαυμαστό γεγονός: Την νύκτα, καθώς κοιμόταν με την σύζυγό του, αισθάνθηκε το μαξιλάρι του υγρό. Ανασηκώθηκε λίγο και το είδε πλημμυρισμένο στο αίμα. Ασυναίσθητα έφερε το χέρι του στον αυχένα και διεπίστωσε ότι ο όγκος είχε εξαφανιστεί. Ξύπνησε την σύζυγό του και η έκπληξή τους έγινε μεγαλύτερη, όταν εκείνη εντόπισε στην θέση του όγκου μία μικρή χειρουργική τομή. Ο δεύτερος όγκος είχε εν τώ μεταξύ εξαφανιστεί, χωρίς να υπάρχει ούτε ίχνος που να δηλώνει την προηγούμενη παρουσία του.

07.09.2007
Ζωντανή μαρτυρία θαύματος του Αγίου Λουκά Επισκόπου Συμφερουπόλεως Κριμαίας

Μοναδική και συγκλονιστική η αφήγηση του θαυμαστού γεγονότος της ίασης του νεαρού Ρώσου της φωτογραφίας , μας διηγήθηκε ο Μητροπολίτης Βέροιας και Νάουσας κ.Παντελεήμονας.
Το αγόρι, ο οποίος είναι λαμπρός πιανίστας, επισκεπτόμενο προ λίγων ετών συγγενείς του στην Κριμαία έχασε τα τρία δάχτυλα του χεριού του από τη σιδερένια εξώπορτα της αυλής της γιαγιάς του. Παρ΄ όλες τις προσπάθειες των γιατρών η συγκόλληση των δαχτύλων του απέτυχε, βάζοντας σε απόγνωση τη μητέρα του παιδιού, αφού καταστρεφόταν η καριέρα του στο πιάνο.
Γνωστή της οικογένειας παρακίνησε τη μητέρα του να επισκεφθούν το Τίμιο Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Επισκόπου Συμφερουπόλεως (Κριμαία), όπου και ο νεαρός χρίσθηκε με λάδι από την καντήλα του Αγίου. Με θαυμαστό και πρωτοφανή τρόπο, όπως μας διηγήθηκε ο Άγιος Βεροίας και Ναούσης, στο αγόρι φύτρωσαν ξανά σάρκα και οστά και τώρα πλέον εντελώς υγιές το ίδιο, δοξάζει τον Άγιο Λουκά, συνεχίζοντας να παίζει πιάνο.
Τη φωτογραφία του αγοριού(φαίνονται τα σημάδια στα δάχτυλά του) και την προσωπική του μαρτυρία συνέλεξε ο Μητροπολίτης κατά τη φιλοξενία του αγοριού στη Μονή της Παναγίας Δοβρά.
Πλήθος θαυμάτων του Αγίου Λουκά σε πολλούς Ημαθιώτες, όπως κατεγράφησαν στο βιβλίο που εξέδωσε η Ι.Μ Παναγίας Δοβρά και συνέγραψε ο π.Διονύσιος Ανθόπουλος θα δημοσιεύσουμε στο προσεχές μέλλον.
Για όσους πιστούς θέλουν να προσκυνήσουν από κοντά , μέρος του Τιμίου Λειψάνου του σύγχρονου Αγίου της ορθοδοξίας φυλάσονται στη Δοβρά, όπου κάθε Τρίτη στις 6 το απόγευμα τελείται παράκληση από τον Μητροπολίτη.

Αν δεν σας πειθουν ουτε αυτα...σας παραθετω αν θελετε κι αλλα θαυματα Του.Και οχι μονο εκεινου αλλα και αλλα τοσα Αγιων που απεδειξαν οτι εκει που η Επιστημη αδυνατει να βοηθησει τον ανθρωπο,ο Θεος βρισκεται πανω απο ολα.
Φυσικα ολα αυτα προυποθετουν πιστη.


Φιλικα
Ευα


 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ceres Victoria

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ceres Victoria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,934 μηνύματα.
εμενα παντως δεν με πειθουν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

EYA.16

Νεοφερμένος

Η EYA.16 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 26 μηνύματα.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Φυσικα ολα αυτα προυποθετουν πιστη.
Η πίστη ως ανθρώπινο χαρακτηριστικό φαίνεται να θεραπεύει (βλ. Placebo...) όμως αυτή η πίστη, δεν είναι απαραίτητα, "πίστη στο Θεό" :hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

EYA.16

Νεοφερμένος

Η EYA.16 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 26 μηνύματα.
Στο Θεο εννοουσα.Το να πιστεψεις οτι θα αυτο-γιατρευτεις(για καρκινο και τετοια),ναι ισως να ναι θεραπευτικο,αλλα πως εξηγεις οτι υπηρχε μια τομη στο σβερκο του πασχοντα,στο θαυμα πιο πανω?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Ξύπνησε την σύζυγό του και η έκπληξή τους έγινε μεγαλύτερη, όταν εκείνη εντόπισε στην θέση του όγκου μία μικρή χειρουργική τομή. Ο δεύτερος όγκος είχε εν τώ μεταξύ εξαφανιστεί, χωρίς να υπάρχει ούτε ίχνος που να δηλώνει την προηγούμενη παρουσία του.

Μου κάνει εντύπωση που ενώ έπρεπε να αφαιρεθούν δύο όγκοι, (ο Θεός;) επέλεξε τον έναν να τον "χειρουργήσει" και τον άλλον ...να τον εξαφανίσει. :hmm:

Επίσης, εάν ήμουν ο πνευματικός του ανθρώπου αυτού, θα τον παρακινούσα να δει έναν χειρούργο πριν αρχίσει τις προσευχές. Από την ιστορία δεν προκύπτει ότι η περίπτωση ήταν ανίατη ή δύσκολη, ώστε να χρειάζεται η παρέμβαση του Θεού. (Ή της όποιας πίστης...)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

EYA.16

Νεοφερμένος

Η EYA.16 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 26 μηνύματα.
Μα ποιος μπορει να ξερει για ποιο λογο κανει καθε πραγμα Ο Θεος ?Για ολα εχει τους λογους Του. Εξαλλου,παντα κατι παραπανω ξερει απο εμας...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

SICX

Διάσημο μέλος

Ο GEORGE αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 2,257 μηνύματα.
Έχω το χρόνο να σας θέσω έναν προβληματισμό. Τους τελευταίους μήνες απλώς διαβάζω τους δίσκους σας προβληματισμούς.
Στον τίτλο είμαι κατηγορηματική όχι επειδή δεν θέλω να ακούσω την αντίθετη άποψη απλά επειδή σε αυτή την ζωή για εμένα η απάντηση είναι μονοσήμαντη και απλή.
Δυστυχώς είμαι Ιατρός, ωστόσο για αυτό δεν είμαι σίγουρη. Η μοναδική θεραπεία που έχει ο κλάδος μου, η χημειοθεραπεία, (κάτι σαν το κλύσμα και την λοβοτομή μερικούς αιώνες πριν) δεν ξέρω κατά πόσο θα λέγετε θεραπεία σε λίγα χρόνια! Ίσως γίνει και αυτή ανέκδοτο όπως η λοβοτομή (Τι έχει κάνει η μικρή Αννούλα που δεν έχει ο Γιαννάκης; ) χαχα!
Τι φλυαρία είναι η σημερινή;;; Α ναι, αυτό που ήθελα σας θέσω σαν έναν προβληματισμό είναι αν θεωρείτε ότι οι γονείς έχουν το δικαίωμα να απαιτήσουν να δώσουμε εξιτήριο σε κάποιον ασθενή έτσι ώστε να πεθαίνει (με μαθηματική ακρίβεια αυτό) στο σπίτι τους και όχι στα πανέμορφα δωμάτια (φσσσσσ!) ενός νοσοκομείου επειδή θεωρούν ότι αυτό είναι μια δοκιμασία από τον Θεό και δεν πρέπει πηγαίνουμε ενάντια στα σχέδια ΤΟΥ (Αφού έχει σχέδια ο Κύριος. εμείς γιατί προσευχόμαστε; Θα αλλάξει τα σχέδια για εμάς; χαχα! ).
Όταν η χημειοθεραπεία συναντά τον Θεό! (φσσσσσσσσ! )

περιεργος τιτλος, το θεμα που θετεις δν ειναι θεολογικο. παντως μια παρενθεση εδω προσευχομαστε επιδη ειπωθηκε το εξης απο τον Ιησου "ζητατε και θα σας δωθει, ψαχνετε και θα βρειτε, χτυπατε και θα σας ανοιχτει. γιατι οποιος ζητα του δινεται, οποιος ψαχνει βρισκει και οποιος χτυπα του ανοιγεται. ποιος απο εσας αμα το παιδι του του ζητησει ψωμι δν θα του δωσει??? ετσι και ο Θεος θα δινει σε εσας τα παιδια του τα οσα του ζητητε" βλεπεις παντως τη μεταφυσικη απο τα ματια της λογικης, μεγα λαθος. τεσπα....οσον αφορα το το κυριο ζητημα σου ομολογω δν ξερω, απλα εκανα μια παρενθεση και εξετασα αυτο που ειπες για την προσευχη.:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
αν δεν πανε λεει...

ξερεις πόσες προσευχες θα εχουν ριξει οι χειρουργοι σε δυσκολα περιστατικα?....;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Chemwizard

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, επαγγέλεται Χημικός και μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 3,379 μηνύματα.
Έχω το χρόνο να σας θέσω έναν προβληματισμό. Τους τελευταίους μήνες απλώς διαβάζω τους δίσκους σας προβληματισμούς.
Στον τίτλο είμαι κατηγορηματική όχι επειδή δεν θέλω να ακούσω την αντίθετη άποψη απλά επειδή σε αυτή την ζωή για εμένα η απάντηση είναι μονοσήμαντη και απλή.
Δυστυχώς είμαι Ιατρός, ωστόσο για αυτό δεν είμαι σίγουρη. Η μοναδική θεραπεία που έχει ο κλάδος μου, η χημειοθεραπεία, (κάτι σαν το κλύσμα και την λοβοτομή μερικούς αιώνες πριν) δεν ξέρω κατά πόσο θα λέγετε θεραπεία σε λίγα χρόνια! Ίσως γίνει και αυτή ανέκδοτο όπως η λοβοτομή (Τι έχει κάνει η μικρή Αννούλα που δεν έχει ο Γιαννάκης; ) χαχα!
Τι φλυαρία είναι η σημερινή;;; Α ναι, αυτό που ήθελα σας θέσω σαν έναν προβληματισμό είναι αν θεωρείτε ότι οι γονείς έχουν το δικαίωμα να απαιτήσουν να δώσουμε εξιτήριο σε κάποιον ασθενή έτσι ώστε να πεθαίνει (με μαθηματική ακρίβεια αυτό) στο σπίτι τους και όχι στα πανέμορφα δωμάτια (φσσσσσ!) ενός νοσοκομείου επειδή θεωρούν ότι αυτό είναι μια δοκιμασία από τον Θεό και δεν πρέπει πηγαίνουμε ενάντια στα σχέδια ΤΟΥ (Αφού έχει σχέδια ο Κύριος. εμείς γιατί προσευχόμαστε; Θα αλλάξει τα σχέδια για εμάς; χαχα! ).
Όταν η χημειοθεραπεία συναντά τον Θεό! (φσσσσσσσσ! )

Mάλλον το μέλος είναι ανενεργό απο το φόρουμ,οπότε οι απορίες μου θα πάνε στο βρόντο.Anyway,ας τις κάνω,τιμώντας τον τίτλο που έχω ως.."συμπαθέστατος" δικηγόρος του διαβόλου στο φόρουμ.:)
Αγαπητή:
απορία νούμερο 1)Θα ηθελα να μου πεις αν θεωρείς πως πρέπει να έχει το δικαίωμα να επιβάλλει ο γιατρος ,το αντι να πεθάνει καποιος στο σπίτι του με μαθηματική ακρίβεια,να καθίσει σε ένα άθλιο νοσοκομείο,ωστε να υποβληθεί σε μια σειρά θεραπειών που θα του καίνε όλο το εσωτερικό,και εξωτερικό του σώματος του,για να πεθάνει με μαθηματική ακρίβεια μισό χρόνο αργοτερα.
απορια νούμερο 2)ξέρεις πως ο ασθενής καταλήγει να πονα περισσότερο απο τις χημειοθεραπειες παρά απο τον καρκίνο?Αξίζει πιστεύεις?
απορία νούμερο 3)έχω υπ'οψην μου γιατρούς που μόλις διαγνώστηκαν με καρκίνο αποφάσισαν να μην υποβληθούν στη θεραπεία.Τυχαίο?:)
απορία νούμερο 4)απο που κι ως που μιλάς υποτιμητικά για το Θείο,όταν είναι προσωπική επιλογή καποιου να στραφεί εκει,ενω η επιστήμη δεν του δινει άλλη διέξοδο?
απορια νουμερο 5)αξιζει να περασει αυτος ο καποιος τις τελευταιες μερες στο νοσοκομειο κι οχι στο σπιτι του?Κι απο ψυχολογικής σκοπιάς.
απορια νουμερο 6)εχεις μαθει να ξεχωριζεις τετοια περιστατικα,απο περιστατικά του τύπου "δεν επιτρέπω να κανει το παιδι μου μεταγγιση αίματος γιατι ειναι αμαρτια?"Μου φαινεται πως οσο περισσότερη η εξειδικευση,τοσο βλαπτεται η κριτική ικανότητα(φσσσσσσ)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

*natalia5555*

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Ναταλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 194 μηνύματα.
σε αρκετά μικρή ηλικία είχα αρρωστήσει πολύ και ημουν σε κώμα 11 ημέρες και μ κρατούσαν στη ζωή τα μηχανήματα,η μητέρα μου πάντα μου λέει πως ο θεος με βοήθησε,όταν βγήκαν οι γιατροι και τησ είπαν πως δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα και ήμουν στα χέρια του θεού,πέρασε ο΄λη τη νύχτα στην εκκλησία και προσευχόταν,οταν εφυγα απο την εκκλησία μου είπε ήμουν σύγουρη οτι θα σωθείς,το βράδυ της επόμενης ήμερας οι γιατροί της ανακοίνωσαν πως έγινε θαύμα και ήμουν καλύτερα,απο τότε πίστευει πολύ στο θεό και τον ευχαριστεί που έσωσε τη κόρη της.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Θεός κι ιατρική, πάντοτε πηγαίνουν μαζί, χέρι χέρι.

Η ιατρική αναλαμβάνει να διορθώσει τα λάθη του θεού κι ο θεός είναι πάντα εκεί για να μπαλώσει τα λάθη της ιατρικής...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
Η ιατρική αναλαμβάνει να διορθώσει τα λάθη του θεού κι ο θεός είναι πάντα εκεί για να μπαλώσει τα λάθη της ιατρικής...
σωστοοο...

καθε μερα το βλεπουμε αυτο..:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kaleidoscope

Επιφανές μέλος

Η kaleidoscope αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 9,248 μηνύματα.
Θεός κι ιατρική, πάντοτε πηγαίνουν μαζί, χέρι χέρι.

Η ιατρική αναλαμβάνει να διορθώσει τα λάθη του θεού κι ο θεός είναι πάντα εκεί για να μπαλώσει τα λάθη της ιατρικής...

Ο Θεός κάνει λάθη; :hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top