Κρατικά ακίνητα στο βωμό του χρέους

Συμφωνείτε να πουληθούν δημόσια ακίνητα έναντι του εξωτερικού χρέους της χώρας;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 5)
  • Να πουληθούν ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου, σε κάθε ενδιαφερόμενο

    Ψήφοι: 3 60.0%
  • Να μην πουληθεί ούτε σπιθαμή γης στην ελληνική επικράτεια, ως ακίνητη περιουσία του Ελληνικού Δημοσί

    Ψήφοι: 2 40.0%
  • Δεν με ενδιαφέρει

    Ψήφοι: 0 0.0%

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
Ακίνητα - φιλέτα του δημοσίου αλλά και των ΔΕΚΟ αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ θα διαχειρίζεται σε λίγους μήνες μία νέα πανίσχυρη «Γενική Γραμματεία» και μία Α.Ε. Ακινήτων.

Η Γραμματεία λέγεται ότι θα στελεχωθεί από άνθρωπο «κλειδί» με άμεση επαφή με το πρωθυπουργικό γραφείο. Και τούτο διότι η πώληση - αξιοποίηση κρατικών ακινήτων, που άτυπες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι μπορεί να ξεπερνούν σε αξία και τα 200 δισ. ευρώ, θεωρείται πλέον το «κλειδί» για την μείωση του χρέους.

Το εγχείρημα θα πλαισιωθεί από την Ανώνυμη Εταιρεία κρατικών ακινήτων με στόχο την εισαγωγή της στο Χ.Α., και πωλήσεις εκτάσεων ή παραχωρήσεις με την μέθοδο Fast Track.

Οι παραπάνω αποφάσεις ελήφθησαν από τη διυπουργική αποκρατικοποιήσεων η οποία αποφάσισε την προηγούμενη Τετάρτη πιο πολλά από όσα ανακοίνωσε. Άγνωστος «Χ» παραμένει ακόμη το επίσημο και αναλυτικό 3ετές σχέδιο αποκρατικοποιήσεων το οποίο πρέπει βάσει Μνημονίου να ανακοινωθεί εντός του Δεκεμβρίου εξηγώντας τι θα κάνει η κυβέρνηση στο Τ.Τ., στην Αττικής, στο Ταμείο Παρακαταθηκών αλλά και σε μεγάλες εισηγμένες στις οποίες έχει πλειοψηφικό πακέτο όπως είναι η ΔΕΗ.

Όπως εξηγούν αρμόδια στελέχη, η ανάγκη εύρεσης τουλάχιστο 1 δισ. ευρώ το 2011 και 3 δισ. ευρώ έναν χρόνο μετά μοιραία οδηγούν προς τις κρατικές συμμετοχές σε εταιρείες, αφού ο βασικός στόχος, τα κρατικά ακίνητα, θέλει χρόνο.

Μετά το 2012, και με προϋπόθεση να γίνει σωστή προετοιμασία, αναμένεται να αποδώσουν «καρπούς» η αξιοποίηση των ακινήτων που έχει στην κατοχή του το δημόσιο και υπολογίζονται σε αξία έως τα 200 δισ. ευρώ εκ των οποίων το ένα τρίτο είναι δυνάμει αξιοποιήσιμα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εδώ ακριβώς αρχίζει η «τριβή» μεταξύ των υπουργών.
Πηγή:
Από www.capital.gr, Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010 09:54




Προτείνω να κάνουμε ένα δικό μας σχετικό δημοψήφισμα με τα τρία παρακάτω ενδεχόμενα:




1.- Να πουληθούν ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου, σε κάθε ενδιαφερόμενο.
2.- Να μην πουληθεί ούτε σπιθαμή γης στην ελληνική επικράτεια, ως ακίνητη περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου.
3.- Δεν με ενδιαφέρει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 3,804 μηνύματα.
Πηγή:
Από www.capital.gr, Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010 09:54


Προτείνω να κάνουμε ένα δικό μας σχετικό δημοψήφισμα με τα τρία παρακάτω ενδεχόμενα:

1.- Να πουληθούν ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου, σε κάθε ενδιαφερόμενο.
2.- Να μην πουληθεί ούτε σπιθαμή γης στην ελληνική επικράτεια, ως ακίνητη περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου.
3.- Δεν με ενδιαφέρει.
Αν δεν εξασφαλίσουν τα χρήματα να πάνε όλα για το χρέος, τότε πολύ αμφιβάλω για το αποτέλεσμα.
Αρα, δεν πιστεύω οτι πουλάμε, ξεπουλάμεεεεε!
Ολος ο σχεδιασμός τους, μετά την μεταπολίτευση, είναι υποτονικός και με συνεχείς υποχωρήσεις. Οταν σε καιρό ειρήνης, υποσκάπτεις την ασφάλεια σου, τότε κανείς δε φταίει, παρά μοναχά εσύ.
Εσύ που πίστεψες οτι βοήθησες να έρθει η Δημοκρατία, το 1974.
Εσύ που πίστεψες τον Σοσιαλισμό το 1981, αλλά και τώρα πάλι Σοσιαλιστική κυβέρνηση έφερες με την ψήφο σου.
Στον Σοσιαλισμό χρωστάμε τα ποι κάτω:
1. έχουμε απεμπολήσει το δικαίωμα είσπραξης των πολεμικών αποζημιώσεων.
2. έχουμε αποδεχτεί, με σειρά απο υπογραφές, (βλέπε μάαστριχτ), το εύρος μέσα στο οποίο μας επιτρέπονται κινήσεις οικονομικού ενδιαφέροντος. π.χ. συμβάσεις με Ρώσους, Κινέζους.
3. ΑΝ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΟΦΑΝΗΣ, ΤΟΤΕ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΑΣ.
(όταν λέω - μας- εννοώ όλους όσοι πληρώνουμε την κρίση και όχι αυτούς που ενώ θα έπρεπε να είναι 100, είναι 300 και οι αποζημιώσεις των, είναι στο απυρόβλητο:confused::confused::confused:).

Αυτό στο τέλος, είναι κάτι που με πειράζει και ο λόγος είναι γιατι κανείς τους δεν έχει την δύναμη να αντιδράσει όπως χρειάζεται.



 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Morelo

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Morelo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1,475 μηνύματα.
Ακριβως Μαξιμε... ξεπουλαμε!!!
Ετσι λεγετε τωρα,αξιοποιηση ακινητης δημοσιας περιουσιας=ξεπουλαμε καθε παραγωγικο οικονομικο πορο του τοπου,και προβαινουμε σε ιδιωτικοποιησεις!!!! Λιμανια,ΔΕΚΟ,υποδομες τα δινουμε ολα σε τιμες ευκαιριες και οποιος προλαβει!!!!
Απορω πως υπαρχει ακομα αυτη η κυβερνηση,τι κουτοχορτο τρωμε επιτελους??? Αυτοι ξεπουλανε την χωρα μας καθε μερα και εμεις τους κοιταμε σαν χανοι!!!
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΒΓΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΛΛΟΝΩΝ,ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΧΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ, μερα με τη μερα βρισκομαστε ολο και πιο κοντα στη χρεωκοπια και ας λει ο Παπακωνσταντινου τα δικα του!! Οι ανθρωποι ειναι προδοτες,αφορισμος εξουσιας και αμεση φυλακιση τωρα!!
Μεσα σε 2 χρονια ο Καραμανλης ειχε υπογραψει 5 συμφωνιες με τους Ρωσους!! Προφανως οι φιλοι μας οι Αμερικανοι δεν ηθελαν κατι τετοιο! Οποτε τι κανουμε?
Εχωντας τον συμμαχο τους ΓΑΠ στο πασοκ,τον βγαζουν προεδρο κομματος! Εγινε το πρωτο βημα! Εχουμε τα ξαφνικα απανωτα δηθεν σκανδαλα ΒΑΤΟΠΕΔΙ,SIEMENS,ανεξελεγκτες φωτιες το 2007 προφανως αποσκοπωντας στην πτωση της κυβερνησης της ΝΔ προκειμενου να βγει πρωθυπουργος ο Τζεφρυ οπως και εγινε ωστε να εξυπηρετουντε τα συμφεροντα των Αμερικανων!!!!!

Στο τελος του 2009 θα μπορουσαμε να ειχαμε δανειστει απτις αγορες και το κακο να ειχε προληφθει!! Η κυβερνηση ΠΑΣΟΚ οπως ειπε ενας οικονομολγος στον Παπαδακη τον τελευταιο μηνα του 09 ξοδεψε ασκοπα 10 δις ευρω προκειμενου να αυξηθει το ελλειμα και να καταστει υποχρεωτικη η κινηση μας στο ΔΝΤ!!
Ουτε 1 ευρω απο τα χρηματα που μας δωσανε με βαση τη δανειακη συμβαση δεν πηγε στην οικονομια, παρα μονο στην εξυπηρετηση των υπαρχοντων δανειων!! 90% του συνολικου δανεισμου κατ ετος πηγαινει σε αποπληρωμη παλαιοτερων δανειων!
Και προσπαθουν να μας πεισουν οτι ολα βαινουν καλως εχωντας 1000 προδωτες κολοδημοσιογραφους στα καναλια να σε προπαγανδιζουν απτο πρωι μεχρι το βραδυ!!!!!!!!!!
Δεν ειναι ολα ροδινα οπως θελουν οι ιδιοι να τα παρουσιαζουν

JUST WAKE UP!!

p.s https://www.youtube.com/watch?v=_eFzb0APYBY&feature=related 5ολεπτο+ μετα.... αυτο συμβαινει τωρα!
δεν υποστηριζω ουτε ΝΔ,ουτε πασοκ ουτε τιποτα!
σορρυ που βγηκα οφφτοπικ αλλα ηθελα να εκφραστω και μου βγηκε στο θεμα αυτο!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Επειδή ο Διάβολος απουσιάζει σε ταξίδι για business, θα επιχειρήσω να τον εκπροσωπήσω ως συνήγορός του. :P

Γιατί θεωρείτε ως αρνητική αγαπητοί μου συνομιλητές την ιδιωτικοποίηση κάποιων ΔΕΚΟ, οι οποίες υπό τη διαχείριση του Δημοσίου, έχουν καταφέρει να συσσωρεύσουν ελλείμματα, ενώ όργιο παχυλών μισθών σε κομματικούς φίλους, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα; Ας μιλήσουμε για παράδειγμα για τον ΟΣΕ, ή για τα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης. Δεν έχετε πλέον αρκετές αποδείξεις ότι το κράτος (και πολύ περισσότερο το περιβόητο ελληνικό κράτος) ΔΕΝ μπορεί να είναι καλός επιχειρηματίας;

Για ποιο λόγο είναι κακό πράγμα η πώληση ακινήτων, τα οποία το Δημόσιο και πάλι δεν διαχειρίζεται αποδοτικά, εάν αυτό μπορεί να μας απαλλάξει από το Κυλώνειο Άγος του χρέους; Γιατί ένα κράτος υπερχρεωμένο να κατέχει τόση πολλή ακίνητη περιουσία; Γιατί σε τελική ανάλυση να πληρώνουμε όλοι από το υστέρημά μας, όταν το κράτος μπορεί να καλύψει μ' αυτόν τον τρόπο το χρέος του; Μήπως που τα έχουμε τούτα τ' ακίνητα, μας ωφελούν σε τίποτε;

Γιατί δαιμονοποιείτε την ξένη επιχειρηματικότητα, όταν άπαντες γνωρίζουν ότι η έξοδος από την κρίση περνά υποχρεωτικά μέσα από την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, για τις οποίες εκλιπαρούμε γονυπετείς; Πώς θα σταθεί μια βιώσιμη και ρωμαλέα ευρωπαϊκή οικονομία, μέσα στον διεθνή ανταγωνισμό, χωρίς τις ξένες επενδύσεις;

Τέλος, υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος φίλοι μου, για τον οποίο εξανίστασθε για την πώληση ακινήτων ειδικά σε ξένους επενδυτές, δίκην Γκας Πορτοκάλος (my daughter is marrying a KSENO!!), ενώ δεν θα σας πείραζε να πωλούντο σε Έλληνες; Δεν γνωρίζετε το γνωστό τσιτάτο της αριστεράς, ότι "Το Κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα"; Μήπως τα παραπάνω οφείλονται απλώς σε κάποιου είδους εθνικιστικής έξαρσης;

Ο πελάτης μου κύριος Μαμωνάς μου ανέθεσε δυνάμει της υπ' αριθ. 666 εξουσιοδότησης να καταθέσω τα παραπάνω ερωτήματα, όπως και να τον εκπροσωπήσω στη συνέχεια της δίκης, εκδήλωσε δε το ζωηρό του ενδιαφέρον για όλες τις τυχόν απαντήσεις σας. Τυχόν αρνητικές ψήφοι θα προσμετρηθούν στο βιογραφικό του πελάτη μου, ως επιπλέον credits στο διαρκή ανταγωνισμό για άνοδο και παραμονή στις υψηλές θέσεις της Hell Financial Inc.

Μετά Τιμής
Δρ Χάουλας
Μεγαλοδικηγόρος
PhD Λαμογιακό Δίκαιο
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

D_G

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,938 μηνύματα.
Χωρίς να θυμάμαι και καλά, την δεκαετία του '80, διάφοροι ιδιώτες, αφού χρεοκοπούσαν τις επιχειρήσεις τους, τις άφηναν και έφευγαν, αφήνοντας τους εργαζόμενους στο δρόμο.

Τότε, το τότε ΠΑΣΟΚ, για να μην μείνουν οι εργαζόμενοι στον δρόμο, κοινωνικοποίησε διάφορες τέτοιες επιχειρήσεις, και αυτό νομίζω είναι το σοσιαλιστικό μοντέλο, οι κρατικοποιήσεις, για να σταματήσει η "εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο".

Στην πορεία βέβαια, βάζοντας τους δικούς του, αντί να βάλουν σε έναν καλό δρόμο τις επιχειρήσεις αυτές τις χρεοκόπησαν χειρότερα, παίρνοντας βέβαια παχουλούς μισθούς και βουλιάζοντάς τες χειρότερα.

Το όραμα του σοσιαλισμού πάντως αυτό είναι, η κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας και όχι δίνοντας τις επιχειρήσεις στα χέρια ιδιωτών.

Δεν έχω πλήρη άποψη του θέματος, αλλά σε γενικές γραμμές νομίζω ότι έτσι είναι τα πράγματα, αλλά είμαι έτοιμος να ακούσω και άλλες απόψεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
...

Για ποιο λόγο είναι κακό πράγμα η πώληση ακινήτων, ...; Γιατί ένα κράτος υπερχρεωμένο να κατέχει τόση πολλή ακίνητη περιουσία; Γιατί σε τελική ανάλυση να πληρώνουμε όλοι από το υστέρημά μας, όταν το κράτος μπορεί να καλύψει μ' αυτόν τον τρόπο το χρέος του;

...

Κάτι φαίνεται να ξέρουν επ' αυτού οι Ιουδαίοι έποικοι στην Παλαιστήνη, :devil:!

...Μήπως που τα έχουμε τούτα τ' ακίνητα, μας ωφελούν σε τίποτε;

Ναι, συνεχίζουμε να έχουμε πατρίδα, :devil:!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Achilles

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο King of Myrmidons αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,699 μηνύματα.


Έτσι είναι, ξεπουλάει ο γιωργάκης για να ξεχρεώσουμε
τα γαμησιάτικα του πατέρα του.

Με τέτοιους μαλάκες μπλέξαμε.

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γιώργος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 30,791 μηνύματα.
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΒΓΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΛΛΟΝΩΝ,ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΧΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ, μερα με τη μερα βρισκομαστε ολο και πιο κοντα στη χρεωκοπια και ας λει ο Παπακωνσταντινου τα δικα του!!

Συγγνώμη, αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν βγήκε μόνο του στην εξουσία. Κάποιος το ψήφισε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
Συγγνώμη, αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν βγήκε μόνο του στην εξουσία. Κάποιος το ψήφισε.

Ναι, εκείνοι που προτίμησαν το "μπρος γκρεμός", δλδ μία "μεγάλη μειοψηφία"!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Morelo

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Morelo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1,475 μηνύματα.
Συγγνώμη, αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν βγήκε μόνο του στην εξουσία. Κάποιος το ψήφισε.
Γραφεις τα αυτονοητα. Φυσικα και ο κοσμος το ψηφισε... δυστυχως ο κοσμος ειναι ευκολοπιστοςξεχναει ευκολα,παρασυρεται ευκολα.... Το προεκλογικο παιχνιδι του Πασοκ ηταν καλοφτιαγμενο απο ολες τις αποψεις... απτη μια τα σκληρα μετρα της ΝΔ απτην αλλη ενα ομορφο παραμυθι απτον ΓΑΠ για αυξησεις μισθων πανω απτον πληθωρισμο κλπ... φυσικο επακολουθο ο κοσμος να τον εμπιστευτει,εφοσον οπως ελεγε θα του προσφερε περισσοτερα!

Αλλα ΑΥΤΟΙ ειδικα που ψηφισαν Πασοκ θα επρεπε να ηταν οι πρωτοι να ξεσηκωθουν γιατι εξαπατηθηκαν,(εκ)βιαστηκαν,οχι μονο αυτοι ολοι,γιναμε υποχειρια των διεθνων τοκογλυφων εξαιτιας τους!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 19,771 μηνύματα.
Θα ήθελα να ξανακούσω τις απόψεις σας στην Ελλάδα του 2050...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γιώργος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 30,791 μηνύματα.
Γραφεις τα αυτονοητα. Φυσικα και ο κοσμος το ψηφισε... δυστυχως ο κοσμος ειναι ευκολοπιστοςξεχναει ευκολα,παρασυρεται ευκολα.... Το προεκλογικο παιχνιδι του Πασοκ ηταν καλοφτιαγμενο απο ολες τις αποψεις... απτη μια τα σκληρα μετρα της ΝΔ απτην αλλη ενα ομορφο παραμυθι απτον ΓΑΠ για αυξησεις μισθων πανω απτον πληθωρισμο κλπ... φυσικο επακολουθο ο κοσμος να τον εμπιστευτει,εφοσον οπως ελεγε θα του προσφερε περισσοτερα!
Γι' αυτό λοιπόν η δημοκρατία είναι το καλύτερο πολίτευμα: παίρνουμε την κυβέρνηση που μας αξίζει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 3,804 μηνύματα.
Επειδή ο Διάβολος απουσιάζει σε ταξίδι για business, θα επιχειρήσω να τον εκπροσωπήσω ως συνήγορός του.
Γιατί θεωρείτε ως αρνητική αγαπητοί μου συνομιλητές την ιδιωτικοποίηση κάποιων ΔΕΚΟ, οι οποίες υπό τη διαχείριση του Δημοσίου, έχουν καταφέρει να συσσωρεύσουν ελλείμματα, ενώ όργιο παχυλών μισθών σε κομματικούς φίλους, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα; Ας μιλήσουμε για παράδειγμα για τον ΟΣΕ, ή για τα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης. Δεν έχετε πλέον αρκετές αποδείξεις ότι το κράτος (και πολύ περισσότερο το περιβόητο ελληνικό κράτος) ΔΕΝ μπορεί να είναι καλός επιχειρηματίας;
Εδώ ακριβώς έγκειται η τεκμηρίωση της ικανότητας του κράτους και συγκεκριμένα του "βαθέως κράτους".
Επειδή δεν πιστεύω οτι θεωρείς ανίκανους τους τραπεζίτες,
επειδή δεν πιστεύω οτι θεωρείς ανίκανους τους διαχειριστές των κομματικών εσόδων,
επειδή δεν πιστεύω οτι θεωρείς ανίκανους αυτούς που λυμαίνονται την παραγόμενη υπεραξία των Ελλήνων και εννοώ το ακαθάριστο Εθνικό προϊόν, όταν λέω παραγόμενη υπεραξία,
γι' αυτό μην υποτιμάς αυτούς που σχεδιάζουν για εμάς, δίχως εμάς.
Αυτοί γνωρίζουν καλύτερα απο εμάς με ποιον τρόπο θα μας οδηγήσουν.
Αυτοί γνωρίζουν καλύτερα με ποιον τρόπο θα δημιουργήσουν εταιρία και μάλιστα βιώσιμη. ( βλέπε ΔΙΟΔΙΑ)
Ενώ ο δανεισμός μας, για το φτιάξιμο των αυτοκινητοδρόμων έχει χρεωθεί σε εμάς, παραδίδεται η εκμετάλλευση σε εταιρία και μάλιστα θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι που πρόκειται να μειωθούν τα διόδια.
Συζητιέται τώρα η μείωση. Εκείνο που δεν συζητιέται, είναι ο πολλαπλασιασμός των σημείων είσπραξης. Αυτό και αν είναι ικανότητα.
Αρα, διαφωνώ με εσένα στο ότι χαρακτηρίζεις ανίκανους αυτούς τους ανθρώπους.
Είναι ικανότατοι.


Για ποιο λόγο είναι κακό πράγμα η πώληση ακινήτων, τα οποία το Δημόσιο και πάλι δεν διαχειρίζεται αποδοτικά, εάν αυτό μπορεί να μας απαλλάξει από το Κυλώνειο Άγος του χρέους; Γιατί ένα κράτος υπερχρεωμένο να κατέχει τόση πολλή ακίνητη περιουσία; Γιατί σε τελική ανάλυση να πληρώνουμε όλοι από το υστέρημά μας, όταν το κράτος μπορεί να καλύψει μ' αυτόν τον τρόπο το χρέος του; Μήπως που τα έχουμε τούτα τ' ακίνητα, μας ωφελούν σε τίποτε;
Δε φτάνει που δεν μας οφελούν, αλλά μας κρατάνε και χώρο ; :hmm:
Γιατί δαιμονοποιείτε την ξένη επιχειρηματικότητα, όταν άπαντες γνωρίζουν ότι η έξοδος από την κρίση περνά υποχρεωτικά μέσα από την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, για τις οποίες εκλιπαρούμε γονυπετείς; Πώς θα σταθεί μια βιώσιμη και ρωμαλέα ευρωπαϊκή οικονομία, μέσα στον διεθνή ανταγωνισμό, χωρίς τις ξένες επενδύσεις;
Την υγειή ξένη επιχειρηματικότητα, πιστεύω οτι ουδείς δαιμονοποιεί.
Αλλο είναι η γνήσια επιχειρηματικότητα, όπως κάποιοι Ελληνες της διασποράς που ήθελαν να δραστηριοποιηθούν και τα εμπόδια που συνάντησαν ήταν ανυπέρβλητα και άλλο η SIEMENS, που κατα δική της παραδοχή διοχέτευσε στα ταμεία των κομμάτων πακτωλούς χρημάτων, σήμερα δεν γνωρίζω αν έχει κάνει τουλάχιστον την διαφορά που προκύπτει, έκπτωση για την συνέχιση των δραστηριοτήτων της στην χώρα μας.

Τέλος, υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος φίλοι μου, για τον οποίο εξανίστασθε για την πώληση ακινήτων ειδικά σε ξένους επενδυτές, δίκην Γκας Πορτοκάλος (my daughter is marrying a KSENO!!), ενώ δεν θα σας πείραζε να πωλούντο σε Έλληνες; Δεν γνωρίζετε το γνωστό τσιτάτο της αριστεράς, ότι "Το Κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα"; Μήπως τα παραπάνω οφείλονται απλώς σε κάποιου είδους εθνικιστικής έξαρσης;
Δεν θέλω να χρεώνομαι εθνικιστική έξαρση, περισσότερη απο όση έχουν οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, οι ... οι... οι... .
Ο πελάτης μου κύριος Μαμωνάς μου ανέθεσε δυνάμει της υπ' αριθ. 666 εξουσιοδότησης να καταθέσω τα παραπάνω ερωτήματα, όπως και να τον εκπροσωπήσω στη συνέχεια της δίκης, εκδήλωσε δε το ζωηρό του ενδιαφέρον για όλες τις τυχόν απαντήσεις σας. Τυχόν αρνητικές ψήφοι θα προσμετρηθούν στο βιογραφικό του πελάτη μου, ως επιπλέον credits στο διαρκή ανταγωνισμό για άνοδο και παραμονή στις υψηλές θέσεις της Hell Financial Inc.
Για να τεκμηριωθεί η γνώση σου, όσον αφορά τα ανωτέρω, θα αρκούσε η απόδειξη του πως προκύπτει μαθηματικά ο αριθμός της εξουσιοδότησης που καταθέτεις.
Μετά Τιμής
ένας εγγυητής και καλοπληρωτής των δανεισθέντων χρημάτων απο ανθρώπους ικανούς και που γνωρίζουν πως να μας κάνουν να πληρώνουμε και πως να δημιουργούν έξυπνη υπεραξία. Εξυπνη θεωρείται αυτή που γνωρίζει τον δρόμο εκταμίευσής της αποκλειστικά σε ειδικούς.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top