Είσθε καλός/η προπονητής στη ζωή σας;

passenger123

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Υπεύθυνος πωλήσεων. Έχει γράψει 138 μηνύματα.
Πολλές φορές στην ζωή μας καλούμαστε είτε στην οικογένεια , είτε στην παρέα , είτε στην δουλειά μας να αναλάβουμε τον ρόλο του οργανωτή και προπονητή ( coach ) , αυτού που ουσιαστικά κινεί τα "νήματα" των επερχόμενων καταστάσεων με το να επηρεάζει θετικά , ( κατά την γνώμη του) ,τα άτομα που θα του εμπιστευτούν αυτόν τον ρόλο .
1 .Γίνατε εσείς ποτέ το "κέντρο αποφάσεων " της οικογένειας - της παρέας - της δουλειάς σας και πως αντιμετωπίσατε - διαχειριστήκατε αυτή την κατάσταση με το να παίρνετε εσείς αποφάσεις ή να επηρεάζετε τις αποφάσεις άλλων ανθρώπων .
2. Ήταν θετικός ο ρόλος σας ή επηρεάσατε με λάθος τρόπο τους άλλους χωρίς να γίνετε καλός " προπονητής " .
3. Θα δεχόσασταν έναν τέτοιο άνθρωπο στην ζωή σας και με ποιές προυποθέσεις ;

Σημείωση : δεν γνωρίζω αν έχει τεθεί παρόμοιο θέμα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

tsarachaf

Περιβόητο μέλος

Ο Allah 1/3 MEΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,366 μηνύματα.
Χμ, ζουμερο θεματακι...

Η αληθεια ειναι πως εχω βρεθει στην θεση του "προπονητη", αν και θα ελεγα πως ειναι περισσοτερο θεση οργανωτη, κυριως σε παρεες, αλλα χωρις να υπαρχει καποιος πραγματικα σημαντικος λογος...
Αυτο που σιγουρα πρεπει να συμβαινει ειναι να βρεθει μια μεση λυση, ωστε να ναι οσο το δυνατον περισσοτεροι(αν οχι ολοι) ευχαριστημενοι... Με οτι κι αν εχει σχεση η κατασταση η οποια πρεπει να αντιμετωπιστει...
Εναν τετοιο ανθρωπο στην ζωη μου θα τον δεχομουν, μονο σε μικρα ζητηματα... Διοτι τις σημαντικες αποφασεις της ζωης μας (ακομη κι αν περιλαμβανουν κι αλλα ατομα) πρεπει να τις παιρνουμε μονοι μας... Χωρις αυτο να σημαινει οτι θα με ενοχλουσε ενας ανθρωπος με συμβουλευτικο ρολο...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Chemwizard

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, επαγγέλεται Χημικός και μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 3,379 μηνύματα.
Αν και δεν είμαι προπονητής,μέχρι να φύγω για σπουδές είχα αναλάβει πολλές φορές να κάνω την προπόνηση για εμένα και τους συναθλητές μου στη σύλλογο που άνηκα(και ανήκω αλλά είμαι ανενεργός πλέον).Εχω προπονήσει παιδιά τεσσάρων,μεχρι τριάντα τεσσάρων (μάλιστα οι συγκεκριμένοι ήταν μπαμπάς και παιδιά.)

Το πόσο "καλός",η εν πάσι περιπτώσει αποτελεσματικός ήμουν,δε θα το κρίνω εγώ.Πρέπει απλά να επισημανθεί πως είναι δυσκολότερο από ό,τι περιμένει κανείς,και εμπεριέχει πολλές ευθύνες.Κατ'αρχήν το τεχνικό κομμάτι.Προέχει η καλή κατάσταση όλων,και μετά η επιβολή κι ο εντυπωσιασμός.Αν ένα παιδί είναι υπέρβαρο,δεν του βγάζεις το λάδι,ούτε του λες κάτσε κάτω γιατί εμείς θα τρέξουμε.Κάνεις έναν συνδιασμό.

Οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές.Αλλιώς σκέφτεται ένας τετράχρονος (που είναι η μαμά μου),αλλιώς ένας δεκάχρονος (κύριε Γιάννη η χαζή με πειράζει),αλλιώς ένας έφηβος(δε γ******ι ρε Γιάννη που θα μου πεις να συγκεντρωθώ),και σε έναν μεγαλύτερο σου,ακόμη και πιο αρχάριο,ακόμη και στην προπόνηση χρειάζεται να μιλάς στον πληθυντικό.

Πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα ώστε να διατηρούνται οι ισορρροπίες μεταξύ τους,να εμπνέονται όλοι να βγει ένα πρόγραμμα προπόνησης και να μη γίνεται χαβαλές,να είσαι σωστός απέναντί τους χωρίς να φανεί πως απολαμβάνεις το ρόλο σου σε βάρος τους,και να ξέρουν πως έξω μπορεί να είστε φιλαράκια και να πάτε μαζί οπουδήποτε,αλλά εκείνη την ώρα δεν ισχύει αυτό.

Αν υπάρχει σεβασμός κι από τις δυο πλευρές,καλή διάθεση,και ικανότητα στο να διαχειρίζεσαι συναθλητές σου όλα γίνονται.Με ένα δυο συναθλητές μου,ως παλαιότεροι,επίσης τρέχαμε την οργάνωση διαφόρων θεμάτων του συλλόγου,από το στήσιμο των εγκαταστάσεων χαράματα,μέχρι το ντύσιμο,τη διάταξη,την προθέρμανση,το κοουτσάρισμα των μικρότερων,αλλά το κυριότερο,αποτελούσαμε το συνδετικό κρίκο για το μικρό απο το γονέα μέχρι το τερεν.

Αυτό που μου έχει μείνει είναι πως για ένα διάστημα αφού είχα μετακομίσει,διάφοροι γονείς ρώταγαν τη μητέρα μου που πήγα και γιατί έφυγα.Ακόμη κι αν έχω χρειαστεί να πω σε αθλητή,τι θα πει πάω λίγο έξω που με φωνάζει η μαμά μου τώρα που λείπει κι ο δάσκαλος?Κάθεσαι εδω γιατί προπόνηση γίνεται(μερικοι γονεις ειναι η αιτια που κακομαθαινουν τα παιδια τους)

Κι αυτό στην τελική είναι που σου μένει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
1 .Γίνατε εσείς ποτέ το "κέντρο αποφάσεων " της οικογένειας - της παρέας - της δουλειάς σας και πως αντιμετωπίσατε - διαχειριστήκατε αυτή την κατάσταση με το να παίρνετε εσείς αποφάσεις ή να επηρεάζετε τις αποφάσεις άλλων ανθρώπων .
2. Ήταν θετικός ο ρόλος σας ή επηρεάσατε με λάθος τρόπο τους άλλους χωρίς να γίνετε καλός " προπονητής " .
3. Θα δεχόσασταν έναν τέτοιο άνθρωπο στην ζωή σας και με ποιές προυποθέσεις ;
Πολύ ενδιαφέρον θέμα, ενδιαφερόντατο (λολ). Ας πάμε λοιπόν να δούμε
τον πρώτο και μεγαλύτερο Life Coach της Ιστορίας, Φλάβιο Ιώσηπο.

Ο Ιώσηπος (...Ιωσήφ για συντομία), γεννήθηκε κοντά στην στιγμή που πέθανε ο Ιησούς, και οι κακές γλώσσες
δεν έχουν σταματήσει να μιλούν έκτοτε για την τεράστια διαφορά χαρακτήρα ανάμεσα στους δύο άνδρες :P Οι καιροί βλέπετε
ήταν κρίσιμοι, η Ιουδαϊκή κοινότητα αιμορραγούσε οικονομικά προς τη Ρώμη, ενώ επίσης οι δολοπλοκίες του Ρωμαϊκού δόγματος "divide et impera" είχαν οδηγήσει σε μια αλυσίδα απέλπιδων εξεγέρσεων τους φανατικότερους. Κοινώς, ήταν μια εποχή Σύγχρονη με κάθε έννοια του όρου, εκτός βέβαια από το ότι δεν είχαν iPods, κάτι για το οποίο δεν μπορώ να είμαι σίγουρος ότι ήταν εντελώς κακό. :confused: Τεσπα. Ο Φλάβιος λοιπόν, δηλαδή ο Ιωσήφ πρωτού επαναβαπτιστεί από τους Ρωμαίους πατρώνες, διακατέχετο από μία φύση φιλομαθή μα άμμετρα φιλόδοξη. Μοιραία, απέκτησε ενεργό ρόλο στα τεκταινόμενα, αλλάζοντας αντιμαχόμενες πλευρές κατά το τι τον πρόσταζε ο Θεός... Οι πιο αισχροί βέβαια έλεγαν πως το μόνο πράγμα που άκουγε ο Ιωσήφ στα εκστατικά του οράματα ήταν... το συμφέρον του, μα ποιός δίνει σημασία στην αντιπολίτευση; Τέσπα^2,
κάποια στιγμή ο Ιωσήφ βρέθηκε επικεφαλής ενός αποσπάσματος Ιουδαίων πολεμιστών, και αντιμέτωπος με τους Ρωμαίους, πιο συγκεκριμένα τον νεαρό (όχι τόσο νεαρό δηλαδή) Τίτο Φλάβιο Βεσπασιανό, ο οποίος εκστράτευε για να ...
"ειρηνεύσει" την Επαρχία της Ιουδαίας, εάν με καταλαβαίνετε. Οι κακές γλώσσες βέβαια (λολ, πάλι αυτοί) έλεγαν πως χρειαζόταν μια μεγάλη νίκη για να αποκτήσει το απαραίτητο πρεστίζ ώστε να διεκδικήσει τον θρόνο, ενώ ακόμα χειρότερες γλώσσες έλεγαν πως λεηλατούσε γιατί χρειαζόταν χρήματα: τα υπόλοιπα θα έρχονταν μόνα τους :P

Ρωμαίοι και Ιουδαίοι συναντήθηκαν στο πεδίο της μάχης, και παρότι ο Θεός αναμφίβολα ήταν με το μέρος των Ιουδαίων, ο Χριστός και η Μητέρα Του πρέπει να υποστήριζαν την αντίθετη πλευρά. Ο Ιώσηπος μαζί με τους ηττημένους άντρες του, βρέθηκε αποκλεισμένος μέσα σε μια σπηλιά, και ο Τίτος διέταξε να βάλουν φωτιά στην είσοδό της, ώστε είτε να παραδοθούν οι Ιουδαίοι, είτε να πνιγούν από τους καπνούς. Βέβαια οι Ιουδαίοι δεν δέχονταν να παραδοθούν και προτιμούσαν τον θάνατο... Δηλαδή σχεδόν όλοι, καθώς ο Ιωσήφ αγαπούσε πολύ τον εαυτό του για να τον σκοτώσει :P και βρέθηκε σε αδιέξοδο. Η λύση του Δράματος επήλθε μέσω... του Life Coaching των άλλων. Μαζεύοντας τους άνδρες του, ο Ιωσήφ τους μίλησε για την δόξα που θα κερδίσουν από τον τιμημένο θάνατο της αυτοχειρίας, για την ανταμοιβή που τους περιμένει στον Ουρανό, και διάφορα τέτοια. Οι υπόλοιποι βέβαια πείστηκαν από το επιτυχημένο Life Coaching - αλλά διαφωνούσαν στην αυτοχειρία, καθώς όλα αυτά ακούγονταν πολύ Τζιχαντ-ιστικά, και ο Μωάμεθ δεν θα γεννιόταν για έξι αιώνες ακόμα. :confused: Οπότε, δέχτηκαν αντίθετα
την επόμενη έξυπνη πρόταση του Ιωσήφ: Οι άνδρες θα χωρίζονταν ανα δύο, και ο κάθε ένας θα έκανε διακοπή του Life Coaching στον άλλο. Η πρόταση ήταν ιδιοφυής ?_? και σύντομα όλοι οι Ιουδαίοι κείτονταν νεκροί. Βέβαια όχι όλοι: Ο Ιωσήφ φρόντισε να βγεί ανενόχλητος από την σπηλιά, καθώς οι υπόλοιποι ξεψυχούσαν για την Τιμή και την Πατρίδα.
Βγαίνοντας από την σπηλιά, και αναπνέοντας καθαρό αέρα, ο Ιωσήφ ταράχτηκε με την σκέψη πως, με τους άντρες του νεκρούς, οι μέρες του Life Coaching του ήταν τελειωμένες... Αλλά, penia technas katergazetai, όπως έλεγαν οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι: Ξεκίνησε αυτόματα το Life Coaching του Τίτου, πέφτοντας στα γόνατα, και αποκαλώντας τον μπροστά σε όλους,
...Αυτοκράτορα των Ρωμαίων. :P
Αυτό ήταν, οι δύο τους έγιναν αυτοκόλλητοι.

Η μετέπειτα πορεία των γεγονότων, και το γεγονός πως όντως ο Τίτος πρόκοψε στην ζωή του, μας αποδεικνύουν πως
Α) Ο Τίτος και ο Ιωσήφ είναι το πιο πετυχημένο ζευγάρι Life Playa και Life Coach της ιστορίας
Β) Το Life Coaching αποτελεί win-win μπίζνες, καθώς και ο 'παίκτης' πάει μπροστά,
και ο 'προπονητής' βγάζει κέρδος παρότι ανεπάγγελτος.


Υγ. Οπότε, μην απογοητεύεστε οι ταπεινοί:
...πάντα μπορείτε να κοουτσάρετε όσους βγάζουν λεφτά :P












Υγ.

Κι αυτό στην τελική είναι που σου μένει.


Εχμ, δεν ξέρω Κεμγ. Εμένα μου μένει πολύ συχνά και το μηχανάκι :Χ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

passenger123

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Υπεύθυνος πωλήσεων. Έχει γράψει 138 μηνύματα.
Ευχαριστώ κατ' αρχάς που σου άρεσε το θέμα και κατά δεύτερον ωραίο το ιστορικό παράδειγμα που έφερες αν και κατα την γνώμη μου δεν αποτελεί παράδειγμα πρός μίμηση για ένα καλό προπονητή .

Το Life Coaching αποτελεί win-win μπίζνες, καθώς και ο 'παίκτης' πάει μπροστά,
και ο 'προπονητής' βγάζει κέρδος παρότι ανεπάγγελτος.
Στο παρόν θέμα το να "προάγεις" θετικά μια κατάσταση μόνο με το κίνητρο του win-win ,εμπεριέχει μέσα στην πρόθεση "ιδιοτελή" άδηλα συμφέροντα τα οποία αποτελούν φυσικά πολλές φορές το αποτέλεσμα ενός πετυχημένου coaching αλλά δεν πρέπει να είναι και ο πρωταρχικός κανόνας άσκησης του απο τον εκάστοτε coach , με τον νόμο του "win-win" η συνέχεια της "μπίζνας" για οποιονδήποτε μή κερδοφόρο λόγο θα αποτελέσει και την αιτία "λύσης" του coaching και απο τις δύο πλευρές , προπονητή και προπονούμενου .
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

passenger123

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Υπεύθυνος πωλήσεων. Έχει γράψει 138 μηνύματα.
Με το που έβαλα το παρόν θέμα για συζήτηση , εκείνοι που περίμενα με βεβαιότητα ότι θα συμμετάσχουν θα ήταν οι moderators - supervisors - συντονιστές του e-steki .Αυτοί άλλωστε ουσιαστικά παίζουν στο παρόν site τον ρόλο του εκάστοτε coach μας και προσπαθούν με την αμέριστη συμβολή τους τα group-teams των συζητήσεων να προάγουν - αναπτύξουν τα θέματα κρατώντας πάντα τα επίπεδα σε υψηλά standars .
Μιά αυτοκριτική και παρουσίαση του αφανούς πολλές φορές έργου ανθρώπων που ξενυχτούν για όλους εμάς τους υπολοίπους δεν επιβάλλεται κατα την γνώμη μου αλλά είναι πολλές φορές αναγκαία για να τιμήσουμε ένα έργο προς εμάς , έστω και αν είναι εθελοντικό και μή ανταποδοτικό .
Εγώ θέλω να εκφράσω τον θαυμασμό μου και ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους τους υπευθύνους αυτού του site που τυχαία απετέλεσα και εγώ ένα απο τα πολλά μέλη του .
Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς φίλοι μου ..:redface:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ψαραδέλλη

Διάσημο μέλος

Η Ψαραδέλλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,030 μηνύματα.
σούπερ
Με φτύνω κάθε μέρα , για να μην με ματιάσω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Wilfred

Νεοφερμένος

Ο Wilfred αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 51 μηνύματα.
οχι, γιατι δεν υπηρχε αναγκη να γινω (ειμαι και καλοβολεμενος - η μαλλον ημουν).

πλεον εχει αλλαξει κατα πολυ και μοιραζω καθοδηγηση και σοφια. οποιος θελει λεει παιδια, μη ντρεπεστε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top