Βία στη βία της βίας. Η ελληνική κοινωνία στα πρόθυρα σύγκρουσης;

jrot6

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο jrot6 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 43 ετών, επαγγέλεται Αεροσυνοδός και μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,535 μηνύματα.
Κάντε και καμιά ΕΔΕ για να μην ξεχνιόμαστε..:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

love_angel

Επιφανές μέλος

Η vik-vik! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών, επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αρφαρά (Μεσσηνία). Έχει γράψει 11,721 μηνύματα.
Πάγκαλος: "Οι παράνομοι μετανάστες,να επιστρέψουν στις χώρες"



Όταν θα αρχίσουν να προσγειώνονται τσάρτερ αεροπλάνα από την Αθήνα στο Λάγος της Νιγηρίας, στο Ραμπάτ του Μαρόκου από εκεί που προέρχονται ιδιαίτερα οι πιο επικίνδυνοι και ταραχοποιοί μετανάστες, θα σταματήσουν να έρχονται, γιατί θα ξέρουν ότι, αν έρθουν εδώ, κινδυνεύουν να βρεθούν πίσω» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ. «Αλλά αυτό δεν έχει γίνει ούτε μια φορά, ούτε μια φορά δεν το έχουμε κάνει» πρόσθεσε.

Ο κ. Πάγκαλος δήλωσε σχετικά με τους μετανάστες ότι χρειάζεται άμεσα η εφαρμογή μιας πολιτικής δυο τάσεων -η μια τάση να αφορά την άμεση νομιμοποίηση και ενσωμάτωση όσων μεταναστών έχουν τις ιδιότητες ως προς αυτό.

«Τι εννοώ δηλαδή; Μετανάστες που είναι στη χώρα μας 8 και 10 χρόνια, που είναι εδώ οικογενειακώς, με τη γυναίκα τους, τα παιδιά τους, έχουν κάνει παιδιά στην Ελλάδα, τα οποία πηγαίνουν στα σχολεία, έχουν σταθερή δουλειά, είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ και λοιπά: Αυτοί πρέπει άμεσα, όπως έχουν το δικαίωμα, με βάση τις ευρωπαϊκές συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα, να πάρουν την ελληνική υπηκοότητα. Και αφού πάρουν την ελληνική υπηκοότητα δεν θα υπάρχει κανείς λόγος να τους διακρίνουμε ή να τους αντιμετωπίζουμε ως ειδικό πρόβλημα» τόνισε.

Πρόσθεσε ότι όσοι μετανάστες είναι παράνομα στη χώρα και δεν έχουν χαρτιά, θα πρέπει σιγά - σιγά να επιστραφούν στις χώρες καταγωγής, «όχι στην Τουρκία που λέμε».

«Δεν θα λυθεί έτσι το πρόβλημα, γιατί και να επιστραφούν στην Τουρκία, πάλι θα βρουν τον τρόπο να ξαναγυρίσουν. Γιατί στην Ελλάδα δεν έρχονται για να έρθουν στην Ελλάδα. Δεν είναι ο σκοπός τους η Ελλάδα» τόνισε.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξέφρασε την ελπίδα η δολοφονία του μετανάστη από το Μπαγκλαντές, να μη συνδέεται με τη δολοφονία του 44χρονου. «Ελπίζω η δολοφονία του μετανάστη από το Μπαγκλαντές, να μην έχει καμιά σχέση με το άλλο περιστατικό. Διότι, αν ορισμένοι έχουν πάρει το νόμο στα χέρια τους και αρχίζουν να σκοτώνουν μετανάστες τυχαίους, που συναντάνε στο δρόμο, έχουμε ένα άλλο αποτρόπαιο φαινόμενο, που θα ήθελα, πάση θυσία, να αποφύγουμε. Η δολοφονία αυτή του συμπολίτη μας ήταν συγκλονιστική. Ο άνθρωπος δεν ήταν σε νυχτερινό κέντρο» δήλωσε.

Ο κ. Πάγκαλος καταδίκασε τα επεισόδια της Τετάρτης, χαρακτηρίζοντας την εικόνα των αστυνομικών που κλωτσούσαν και χτυπούσαν διαδηλωτές ως «απαράδεκτη», ενώ στηλίτευσε όσους διαδηλωτές χρησιμοποίησαν βία κατά αστυνομικών.

«Αυτοί οι οποίοι έτρεχαν και κλωτσούσαν αυτόν τον άνθρωπο (διαδηλωτή που ήταν πεσμένος στο έδαφος), ο οποίος δεν ήταν σε θέση να αμυνθεί, πιστεύω ότι είναι ακατάλληλοι για αστυνομικοί και πιστεύω σε αυτό το συμπέρασμα θα καταλήξει και η διεξαγόμενη έρευνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της αστυνομίας, της οποίας το αποτέλεσμα δεν θέλω να προδικάσω, η εικόνα, πάντως, είναι εντελώς απαράδεκτη» είπε.

«Θέλω να σας πω, όμως, ότι η ελληνική αστυνομία δεν μπορεί να ισορροπήσει. Εμφανίζει μια πρωτοφανή ανεκτικότητα και μαλθακότητα απέναντι σε προκλήσεις εναντίον της έννομης τάξης, που, επί μέρες στην Κερατέα, καθόντουσαν εκεί πέρα- δεν θέλω να πω ότι θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν βία, αλλά δεν ήταν ανάγκη να τους κάψουν και πέντε- έξι αυτοκίνητα για να αντιδράσουν κάπως πιο αποτελεσματικά...» πρόσθεσε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

tsarachaf

Περιβόητο μέλος

Ο Allah 1/3 MEΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,366 μηνύματα.
Και ακόμα δεν είδαμε τα χειρότερα...

Αριστεροί, δεξιοί, σκάτα όλοι...


Το κακό είναι ότι κοντεύουν να μας κάνουν σαν τα μούτρα τους...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

isida!!!

Πολύ δραστήριο μέλος

Η revolution αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών και επαγγέλεται Εισοδηματίας. Έχει γράψει 1,154 μηνύματα.

ούτε και αυτό είναι σωστό όμως...:/:
δεν αλλάζει τίποτα με αυτό το τρόπο...χάνουμε την αξιοπρέπεια μας , τον πολιτισμό μας , τις αξίες μας και την ταυτότητά μας...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
πρεπει να μπει ταξη..

θα καταληξουμε με εμφυλιο πολεμο στν Αθηνα ειδικα..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
https://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=63047109
Παραλίγο να σκοτώσουν διαδηλωτή!


Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ







Ως εκ θαύματος γλίτωσε το αιματοκύλισμα η χώρα την Τετάρτη! Ούτε θέλουμε να φανταστούμε τι θα είχε γίνει αν είχε εκπνεύσει ο ανύποπτος διαδηλωτής τον οποίον παραλίγο να σκοτώσουν επιτόπου οι δυνάμεις των ΜΑΤ που του επιτέθηκαν αναίτια με στόχο να κόψουν το νήμα της ζωής του. Εχουμε όμως την εντύπωση ότι τα όσα έγιναν τον Δεκέμβρη του 2008 μετά τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη από τον αστυνομικό Κορκονέα θα ωχριούσαν μπροστά στην έκρηξη που θα πυροδοτούσε μια νέα δολοφονία - και μάλιστα αυτή τη φορά σε ένα κοινωνικό κλίμα ασύγκριτα πιο οξυμένο.






Ο ελληνικός λαός χρωστάει ευγνωμοσύνη στους γιατρούς του Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας, οι οποίοι κατόρθωσαν να κρατήσουν στη ζωή τον ετοιμοθάνατο διαδηλωτή με τις βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που τους μετέφεραν την υστάτη των στιγμών. Ευχόμαστε ολόψυχα να αντέξει ο οργανισμός του τριαντάχρονου παλικαριού αυτά τα κρίσιμα 24ωρα και να κερδίσει τη μάχη της ζωής.
Την πολιτική ευθύνη για τη στάση της αστυνομίας τη φέρουν πάντα οι εκάστοτε κυβερνήσεις. Αυτό ισχύει σε πολλαπλάσιο βαθμό βεβαίως για τη συμπεριφορά των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εκφράζουν την αντίθεσή τους προς την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική. Ουδέποτε τα ΜΑΤ χτυπούν διαδήλωση χωρίς πολιτική εντολή, αυτό το γνωρίζουν οι πάντες. Η χθεσινή συμπεριφορά κυβερνητικών στελεχών προκάλεσε αλγεινή εντύπωση. Ανακουφισμένα από το γεγονός ότι ο νεαρός διαδηλωτής δεν πέθανε, προσπαθούσαν να προσποριστούν και... πολιτικά οφέλη (!) από πάνω, αντί να προσπαθήσουν να ζητήσουν άμεσα ή έμμεσα συγνώμη για το τραγικό γεγονός του βαρύτατου τραυματισμού του διαδηλωτή από την αστυνομία. Προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα των διεργασιών που συντελούνται στην ελληνική κοινωνία.
Επιχαίρει η κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν υποχωρεί σε κανένα λαϊκό αίτημα και ότι παρά τις πολλές γενικές απεργίες και τις διαδηλώσεις και πορείες εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων κατά της πολιτικής της, αυτή αδιαφορεί για τις αντιδράσεις και συνεχίζει να εφαρμόζει την πολιτική της.
Υπάρχουν κάποιοι που την επαινούν και τη συγχαίρουν γι' αυτή τη στάση της. Παράλληλα όμως στις συνειδήσεις εκατομμυρίων πολιτών σταδιακά παγιώνεται η αντίληψη ότι οι δημοκρατικές μορφές ειρηνικής διεκδίκησης αιτημάτων έχουν πλέον καταστεί αναποτελεσματικές. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Αν εμπεδωθεί η άποψη ότι με τις απεργίες και τις διαδηλώσεις δεν μπορούν οι εργαζόμενοι να κερδίσουν τίποτα και ότι πέρασε η εποχή που με τον τρόπο αυτό βελτίωναν το βιοτικό τους επίπεδο, οι προοπτικές δεν θα είναι καθόλου ευοίωνες.
Από τη μία πλευρά η μεγάλη μάζα του λαού θα οδηγηθεί σε μια παθητική αδρανοποίηση, μοιρολατρία και συσσώρευση ανήμπορης οργής. Από την άλλη, κάποιες δυναμικές μειοψηφίες θα οδηγηθούν σε σαφώς πιο βίαιες μορφές δράσης, τις οποίες φυσικά πολύ εύκολα θα μπορεί να αντιμετωπίσει η όποια κυβέρνηση, αλλά οι οποίες θα έχουν πολύ ευρύτερη κοινωνική αποδοχή.
Ο συνδυασμός της ανήμπορης οργής εκατομμυρίων ανθρώπων με την ευρύτατη κοινωνική αποδοχή της βίας δεν θα ανησυχεί τις κυβερνήσεις. Αυτές θα μπορούν με πολύ μεγαλύτερη άνεση από σήμερα να εφαρμόζουν όσο αντιλαϊκές πολιτικές θέλουν επί ενός «ευνουχισμένου» λαού. Η κοινωνία μας όμως θα μετατραπεί σε ζούγκλα βίας, η οποία θα ξεπηδάει από όλους τους πόρους του σώματός της. Την αντιπαράθεση με το κράτος που δεν θα την αποτολμά κανείς, θα την υποκαθιστά με επιθετικότητα και βία εναντίον συνανθρώπων του.
Οι χούλιγκαν θα σφάζονται καθημερινά μεταξύ τους, οι εγκληματίες θα σκοτώνουν για δέκα ευρώ, οι λαϊκοί άνθρωποι θα κυνηγούν να σφάξουν μετανάστες. Ολα αυτά τα βλέπουμε ήδη στην Αθήνα να μετατρέπονται ραγδαία σε καθημερινή πραγματικότητα. Σε λίγο αυτά και μόνο αυτά θα κυριαρχούν - όχι ως αναπότρεπτη αναγκαιότητα, αλλά ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής που ασκείται. Οταν ένας λαός μετατρέπεται σε «σκουπίδι», μετατρέπονται σε σκουπίδι και η ανθρώπινη ζωή και όλες οι αξίες...
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Κατά εγκληματιών ή κατά διαδηλωτών;
Τι είδους αστυνομία είναι αυτή που έχουμε; Τι είδους αστυνομία δηλαδή έχει διαμορφώσει χρόνια τώρα η πολιτική ηγεσία του τόπου; Αστυνομία προσανατολισμένη στην καταπολέμηση του εγκλήματος ή αστυνομία που εκπαιδεύεται και εξοπλίζεται ως στρατός για να επιτίθεται και κάπου κάπου να σκοτώνει και διαδηλωτές; Ποιος διαπαιδαγωγεί τους αστυνομικούς με τέτοιο τρόπο ώστε να αισθάνονται πως έχουν το δικαίωμα να ξυλοκοπούν ακόμη και μέχρι θανάτου χίλιους ανθρώπους αν ένας από αυτούς τους πετάξει ένα μπουκάλι νερό ή μια μολότοφ, ενώ την ίδια ώρα οι εγκληματίες έχουν αφεθεί τόσο ασύδοτοι ώστε να σφάζουν σαν αρνί όποιον θέλουν στην καρδιά της καρδιάς της Αθήνας; Πολιτικό είναι το πρόβλημα, όχι αστυνομικό.


η κοινωνια οδευει προς εκρηξη,,αλογης βιας..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,800 μηνύματα.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
η ακροδεξια ειναι απλα ενα συμπτωμα,,χι το προβλημα..
το προβλημα ειναι οι αλλοδαποι..

οταν αδιαφορει το κρατος,,οι ακραιοι και απο αριστερα και αποδεξια,,θα παρουν ρολο..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ἅλς

Διάσημο μέλος

Ο ἅλς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 3,894 μηνύματα.
η ακροδεξια ειναι απλα ενα συμπτωμα,οχι το προβλημα..
το προβλημα ειναι οι αλλοδαποι..
.

Ορίστε;;;;;;;;



Και ο Χίτλερ αυτά ακριβώς έλεγε πριν ξεκινήσει αυτά που ξεκίνησε!!!!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
το μεταναστευτικο προβλημα,,ειναι το προβλημα,,και οσο δεν το καταλαβαινουμε,,τοσο ακραιοι και η βια θα ενισχυονται.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ἅλς

Διάσημο μέλος

Ο ἅλς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 3,894 μηνύματα.
Γ' Σεπτεμβρίου: Βία και πατριδοκαπηλία
Τρεις μέρες τώρα στην Αθήνα βιώνουμε την "αθάνατη ελληνική λεβεντιά" των "αγωνιστών" της Χρυσής Αυγής, που κυνηγούν και προπηλακίζουν, χτυπώντας πισώπλατα πάντα - είναι η νέας μορφής ελληνική λεβεντιά- αλλοδαπούς συμπολίτες μας, με μοναδικό κριτήριο ότι το χρώμα του δέρματος τους δεν ταιριάζει με την άρια δική μας φυλή.

Ως νέοι Αλκιβιάδηδες, Μακριγιάννηδες και Κολοκοτρωναίοι αποφάσισαν να διαδώσουν με τα μαχαίρια, τους λοστούς και τα ρόπαλα τα ιδανικά του πολιτισμού μας και της αρχαιοελληνικής μας παράδοσης σε αυτούς
τους" αδαείς ιθαγενείς".

Και η περήφανη ελληνική Αστυνομία μας, τους κάνει πλάτες, επιτρέποντας σε 50 άτομα να κλείνουν επί 24 ώρες το εικοσιτετράωρο την οδό Γ' Σεπτεμβρίου, όταν την ίδια στιγμή ξυλοφορτώνει επί δύο μέρες διαδηλωτές, που διαμαρτύρονται για την οικονομική λιτότητα που επί ενάμισι χρόνο κατ' εντολή της τρόικας η κυβέρνηση εφαρμόζει στις πλάτες των πιο αδύναμων στρωμάτων του ελληνικού λαού.

Τα λαϊκά αυτά στρώματα, όσα τυχαίνει να κατοικούν κατά πλατεία Βικτωρίας, Αγίου Παντελεήμονα, Αττικής μεριά θεωρούν "ηθικό και δίκαιο" να ξεσπούν την οργή τους για την μείωση του βιοτικού τους επιπέδου στους "αποδιοπομπαίους τράγους" αυτής της κοινωνίας, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, που κάποιοι άλλοι "πατριώτες" συμπολίτες μας εκμεταλλεύονται για να θησαυρίζουν, απασχολώντας τους με μεροκάματα δουλείας στα αγροκτήματα και τις οικοδομές τους, ή νοικιάζοντας τους ερείπια διαμερίσματα στις φτωχογειτονιές της Αθήνας, με 7 ευρώ το κεφάλι τη βραδιά. Τόση φιλανθρωπία τους "φεύγει από τα μπατζάκια".

Η κυβέρνηση ως Πόντιος Πιλάτος "νίπτει τας χείρας της" και αφήνει τις κοινωνίες των εγκλωβισμένων - Ελλήνων και μεταναστών- να φορτώνουν την οργή τους οι μεν εναντίον των δε, αφού αυτό την εξυπηρετεί στο να ξεχνιούνται το Μνημόνιο και όλα τα υπόλοιπα. Γνωστή η πολιτική του "διαίρει και βασίλευε", που πρώτη εφάρμοσε η πάλαι ποτέ κραταιά Βρετανική Αυτοκρατορία. Τα παθήματα βλέπετε ενίοτε γίνονται μαθήματα.

Τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής έχουν μοιράσει τους ρόλους, άλλα το παίζουν "αντιμεταναστευτικά" και άλλα "φιλομεταναστευτικά" αρκεί να είναι εξαφανισμένα από τις γειτονιές, που διαδραματίζεται η ΤΡΑΓΩΔΙΑ. Κενός μένει ο ρόλος "της κοινωνικής αλληλεγγύης", που αν υπήρχε θα όριζε μια δίκαιη κατανομή των βαρών, ώστε να μην το επωμίζονται όλο οι από παλιά υποβαθμισμένες συνοικίες αυτής της πόλης.

Και οι ίδιοι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες ως ένα "μπαλάκι του πινγ-πονγκ" μετακινούνται από τον Έβρο, στον Άγιο Παντελεήμονα, από κει στην Πλατεία Αττικής, από κει στην Πλατεία Βικτωρίας, κάποιοι -αν τους βοηθήσει η τύχη- φθάνουν μέχρι Πάτρα ή Ηγουμενίτσα.

Και το μπαλάκι συνεχίζει το ταξίδι του προς Ιταλία αρχικά και από κει θα το παραλάβουν "άλλοι προπονητές" για να το προωθήσουν στην ενδοχώρα ή σε άλλη χώρα και το "δημοφιλές" στις ευρωπαϊκές πόλεις αυτό σπορ γνωρίζει στις μέρες μας μέρες δόξης λαμπρές.

Αυτά τα ολίγα για την Ελλάδα, κοιτίδα της δημοκρατίας και την Ευρώπη, κοιτίδα του Διαφωτισμού. Ας κοιμηθούμε όλοι απόψε ήσυχοι, με ήσυχη την συνείδησή μας. Απόψε σωπαίνουνε οι λύκοι γιατί ουρλιάζουν οι άνθρωποι και η Δημοκρατία μας θωρεί - αλίμονο- από το νεκροκρέβατό της


www.tvxs.gr / Της Μαρίνας Βήχου
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

self-instructive depressing

Περιβόητο μέλος

Ο self-instructive depressing αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 6,397 μηνύματα.
Τρεις μέρες τώρα στην Αθήνα βιώνουμε την "αθάνατη ελληνική λεβεντιά" των "αγωνιστών" της Χρυσής Αυγής

Ανώνυμος είπε... 7 Μαΐου 2011 3:44 μ.μ. @@@
Όλο μαλακίες λένε κάποιοι.Εμείς είμαστε στην χώρα μας καί δικαιούμαστε να κάνουμε καί παρανομίες σαν Έλληνες πολίτες.Τι συγκρίνεις τώρα τούς παράνομους λαθροεισβολείς με τούς Έλληνες παρανόμους;Οι άλλοι να πάνε να παρανομήσουν στην χώρα τους.Δεν πάτε καλά μού φαίνεται.
πηγή

:worry:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
https://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_2_13/05/2011_1295178
Η επέλαση της βίας
Του Σταυρου Λυγερου
Την Τρίτη, ο Μανώλης Καντάρης νεκρός. Την Τετάρτη, ο Ιωάννης Καυκάς μεταξύ ζωής και θανάτου. Δύο δράματα σε δύο ημέρες. Η δόση είναι πολύ μεγάλη. Ωστόσο, η σφαγή του 44χρονου από τρεις λαθρομετανάστες (σύμφωνα με τις μαρτυρίες) και ο βαρύτατος τραυματισμός του 31χρονου από τα ΜΑΤ μόνο τυχαία γεγονότα δεν είναι. Τα κυοφόρησαν οι επικρατούσες συνθήκες και μ’ αυτήν την έννοια ήταν ζήτημα χρόνου να συμβούν. Οι καθημερινές κλοπές, ληστείες, τραυματισμοί και βιασμοί στο κέντρο της πρωτεύουσας μπορεί κατά κανόνα να μη βρίσκουν χώρο στα δελτία ειδήσεων, αλλά είναι η αμείλικτη πραγματικότητα, που προειδοποιούσε ηχηρά για το επερχόμενο φονικό. Εξίσου αναμενόμενο ήταν ότι η πρακτική αστυνομικών να χτυπούν λυσσασμένα με τα κλομπ κεφάλια διαδηλωτών κάποτε θα επέφερε βαρύ τραυματισμό, ίσως και θάνατο.
Είναι τραγικό ότι την ίδια στιγμή που η Πολιτεία δεν εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών στο κέντρο της Αθήνας, χρησιμοποιεί υπέρμετρη βία για να διαλύσει μία μέτρια διαδήλωση, η οποία δεν απείλησε ουσιαστικά τη δημόσια τάξη. Στην πραγματικότητα, έχουμε διπλή ακύρωση του ευνομούμενου κράτους. Δεν βιώθηκε, όμως, έτσι από το σύνολο της κοινωνίας. Είναι αλάνθαστη απόδειξη παρακμής του δημοκρατικού φρονήματος το γεγονός ότι δυναμικές μειοψηφίες φόρτισαν με ιδεολογικό πρόσημο τα δύο αυτά δραματικά γεγονότα.
Η σφαγή του Καντάρη χαλάει το ιδεολόγημα, που –στο όνομα του αντιρατσισμού– αρνείται να δει τις τρομακτικές επιπτώσεις της μαζικής λαθρομετανάστευσης κυρίως στη ζωή των λαϊκών τάξεων. Στην «υπαρκτή Αριστερά», αυτός ο θάνατος προκαλεί αμηχανία, δεν βολεύει, είναι εκτός ιδεολογικών προδιαγραφών! Μη μπορώντας, όμως, να τον παρακάμψει, τον αποκόπτει από τις συγκεκριμένες συνθήκες και τον αντιμετωπίζει σαν μεμονωμένο έγκλημα, που θα μπορούσε να συμβεί οποτεδήποτε και οπουδήποτε. Αντιθέτως, οι ακροδεξιοί εκμεταλλεύθηκαν την οργή που προκάλεσε η σφαγή για να προωθήσουν τη ρατσιστική ατζέντα τους. Κυνηγούσαν και ξυλοκοπούσαν όποιον λαθρομετανάστη βρισκόταν μπροστά τους. Εάν αποδειχθεί ότι κι ο φόνος του νεαρού Μπανγκλαντεσιανού είναι δικό τους έργο, τότε έχουμε ήδη εισέλθει στον εφιάλτη των τυφλών φυλετικών συγκρούσεων, που κυοφόρησε η ανυπαρξία μεταναστευτικής πολιτικής.
Το αντίστροφο ακριβώς συμβαίνει με την περίπτωση Καυκά. Στον χώρο της Αριστεράς, η συναισθηματική αντίδραση είναι έντονη. Βιώνουν τον τραυματισμό του ως δικαίωση των καταγγελιών για την κρατική καταστολή. Αντιθέτως, στον χώρο της Δεξιάς έχουν την τάση να τον θεωρούν παράπλευρη απώλεια. Θα εκφράσουν, βεβαίως, τη λύπη τους, αλλά δεν θα βάλουν ποτέ τον τόνο εκεί.
Οι διαφορετικές οπτικές, ως παράγωγα διαφορετικών ιδεολογιών, είναι αναπόφευκτες σε μία δημοκρατική κοινωνία. Υπάρχει, όμως, ένα όριο. Κι αυτό το όριο έχει ξεπεραστεί. Αδιάψευστη απόδειξη είναι ότι τα δύο δραματικά περιστατικά χρησιμοποιήθηκαν ως αφορμή για δύο αντίπαλες συγκεντρώσεις και συγκρούσεις, λες και η σφαγή του Καντάρη ανταγωνίζεται τον τραυματισμό του Καυκά!
ας φυγουμε απο τις ιδεολογικες μας αγκυλωσεις,,και ας δουμε όλο το προβλημα καταματα...

οι ανακοινωσεις του κΚΕ και γενικα της αριστερας πραγματικα κλεινουν τα ματια στο μεταναστευτικο προβλημα,,και στους αλλοδαπους που σκοτωνουν ν και κλεβουν στους δρομους..

επικινδυνες παρωπιδες..
πρεπει να απαλλαγουμε απο της ρατσισμοφοβια που μας επιβαλλεται..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Lautreamont

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Lautreamont αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 241 μηνύματα.
όποιος έβαλε αρνητική στον αποπάνω , να το κοιτάξει . ή να το αιτιολογήσει (αν μπορεί)
όταν κάποιοι γράφουν ενώ βήχουν θα έπρεπε τουλάχιστον
να δουν από μια ταράτσα την οργή σε κόμπους λαιμού
κι όχι του προσωπικού τους κομπολογιού.

(μάλλον όμως απαιτείται φαρδύ τηλεσκόπιο
από τις λουλουδιασμένες βεράντες της εκαλοφιλοθέης)

ξεκινώ το σπάσιμο από το αρθράκι της tvxsομάνας στίχο στίχο:

Γ' Σεπτεμβρίου: Βία και πατριδοκαπηλία
αυτού του τύπου οι ορισμοί ως απομόνωση από το κείμενο,
αποδίδουν τοπολογικές ερμηνείες στα γεγονότα χωρίς να το ξέρουμε
τακτοποιώντας τους ανθρώπους ταξικά και γεωγραφικά,
αλύπητα και ανεριθρύαστα, με στυλάκι κουλτούρας αρθρογράφου:
"βίαιοι και πατριδοκάπηλοι (:confused:) όσοι μέτοχοι κι αμέτοχοι στα
3σεπτεμβριανά".

Τρεις μέρες τώρα στην Αθήνα βιώνουμε

..κι ενώ 3 μέρες βιώνουμε αυτό,
18393048224287292 μέρες βιώνουμε κατάλυση
κάθε νομιμότητας του κράτους κι όχι πως το ένα
δικαιολογεί τ' άλλο αλλά ας μην κουνάμε την ουρά
στο 3 και για το υπόλοιπο 18393048224287289 να
μη βγάζουμε άχνα, κυρά μου.

Κανένας κάτοικος καμιάς οδού δε χρυσώνει μερικά κωλόπαιδα
που την είδαν επίγονοι χιτλερισμού ή κλωτσογροθοπειραμάτων πάνω
σε κυνηγημένους ανθρωπολαγούς διαφόρων δερματικών αποχρώσεων.
Αυτοί δεν εκφράζουν τίποτε άλλο από μια οργή που ξεβουλώνει
το καπάκι της ψυχής τους αναδύοντας οσμές παλιανθρωπιάς
είτε λόγω βλακείας είτε λόγω εγκεφαλικής βλάβης, είτε
λόγω εμφυτευμένου μίσους.

Ακριβώς ίδιο με τα γελαδάρικα μυαλά που πάνε γήπεδο
να σπάσουν καμιά καρέκλα για το ξέσπασμα μπροστά στο
ότι δε πήραν πρωτάθλημα ή δε βγήκαν στην ευρώπη.

Η χρυσή αυγή δεν είναι ούτε χρυσή ούτε αυγή.
Είναι στην καλύτερη ένα συνεχές τρεμόπαιγμα φωτός,
μια διεστραμμένη φωτοσκίαση ενός ξεφλουδισμένου ταβανιού
λόγω υγρασίας από υλικό που ονειρεύεται χρυσό
αλλά αν λιώσεις ένα τόνο και το πουλήσεις, δεν αγοράζεις
ούτε φθηνό κρουασάν.

Να τελειώνουμε με τις μαλακίες που πλασάρονται σαν
σωτηρία του τόπου, των ιδεών και πίπες βεντούρι.

όταν δέρνεις δε σώζεις, στέλνεις στο νοσοκομείο.
Ούτε καν θέμα τιμής δεν είναι.

Ας πάψει τελικά αυτή η χρησιμοποίηση ονομάτων και στομάτων
που ούτε έξυπνο είναι ούτε νομιμοποιήθηκε από νεκρούς
ή από τα θύματα μιας ιστορίας (βλέπε Κούνεβα, Γρηγορόπουλος, Καντάρης)


Ως νέοι Αλκιβιάδηδες, Μακριγιάννηδες και Κολοκοτρωναίοι αποφάσισαν να διαδώσουν με τα μαχαίρια, τους λοστούς και τα ρόπαλα τα ιδανικά του πολιτισμού μας και της αρχαιοελληνικής μας παράδοσης σε αυτούς
τους" αδαείς ιθαγενείς".
ηλιθιόοοοοοοοοοτητες.

Τι σχέση έχει ο μακρυγιάννης κι ο κολοκ. με τον αλκιβιάδη και
οι 3 μαζί (σε ό,τι πρεσβεύει ο καθένας) με το ότι κάποιοι αλλοδαποί
στο κέντρο της αθήνας έγιναν εξιλαστήρια θύματα μερικών τρομπονιών
με πόδια?
Κόμπλεξ κόμπλεξ κόμπλεξ

Και η περήφανη ελληνική Αστυνομία μας, τους κάνει πλάτες, επιτρέποντας σε 50 άτομα να κλείνουν επί 24 ώρες το εικοσιτετράωρο την οδό Γ' Σεπτεμβρίου,
δηλ. μας μάρανε που ήταν κλειστή 24 ώρες η τρίτης σεπτεμβρίου
κι όχι το γεγονός ότι σφαγιάστηκε άνανδρα
ένας άνθρωπος από τρεις άλλους,
που συμβαίνει να ήταν αλλοδαποί?

πρέπει να τους έκανε πελατεία το ΑΤ για να μπορέσουν
να διακηρύξουν τον πόνο την οργή και τον αποτροπιασμό τους
για το συμβάν?

δεν αφήνεις τα αρθράκια του κώλου λέω εγώ,
και να πας να κάνεις προθέρμανση δαχτύλων
για τη νυχτερινή ψηφοφορία στη γιουροβίζιον?

Και τα άτομα δεν ήταν 50.
Ήταν πάνω από 500 (στο μαξ. της αιχμής τους)

η απρόσκοπτη προσέγγιση στους δρόμους είναι σαφώς
πιο σημαίνουσα από το να εκφρασθεί (για το εισακουσθείν, χέστο)
μια μερίδα πολιτών που βιώνουν καθημερινά τον τρόμο
στη γειτονιά τους, με αφορμή άλλον ένα θάνατο συνανθρώπου μας.

έχεις περπατήσει ποτέ σου την τρίτη σεπτεμβρίου?
έχεις δει με ποιες οδούς διασταυρώνεται?
έχεις αντικρύσει ποτέ φρέσκο αίμα στο πεζοδρόμιο που
να σου σπάει τα ρουθούνια έξω από σπασμένη τζαμαρία?

σου έχει τύχει ποτέ να σε κλέβουν ή να σε παίρνουν στο κατόπι
και να αισθάνεσαι ότι στα επόμενα 10 δευτερόλεπτα θα σου κάνουν ντου
για ένα γ@μημένο κινητό?

έχεις σκεφθεί ποτέ να κουβαλάς μέσα στη τσάντα σου, ψαλίδι της κουζίνας,
αυτό που κόβουμε το κρέας?

Αν δε συμβαίνει τίποτα από τα παραπάνω στη φιλήσυχη ζωή σου,
το να μιλάς για κλείσιμο ενός δρόμου για 1 24ωρο (όχι λόγω έργων,
όχι λόγω πορείας ή μαραθώνιου μαραθωνίου αλλά ΛΟΓΩ ΟΤΙ ΣΦΑΞΑΝΕ
ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΑ ΟΡΘΙΑ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ)
είναι τουλάχιστον μια αποτυχημένη απόπειρα προσέγγισης
της ασχήμιας των πραγμάτων και σίγουρα δε σε κατατάσσει
στους ευαίσθητους αλλά σε αυτούς που εκφράζουν απόψεις
κρατώντας ένα κλεφτοφάναρο, πρόδρομοι της λεκτικοποιημένης
τους βλακείας που ασχολούνται με ψευτοφασισμούς αλλά ποτέ,
ΟΧΙ ΠΟΤΕ ΜΕ ΨΥΧΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ από την αγριότητα
που ισοδυναμεί η μηδαμινότητα της ζωής για μια κάμερα.

ένας ιδεαλισμός της πουτσ@ς εκφράζεται,
με στόχο να αντικρούσει την γενική ανθρωπιά
που σε άλλους βρίσκεται σε έλλειμμα και σε άλλους
περισσεύει.


όταν την ίδια στιγμή ξυλοφορτώνει επί δύο μέρες διαδηλωτές, που διαμαρτύρονται για την οικονομική λιτότητα που επί ενάμισι χρόνο κατ' εντολή της τρόικας η κυβέρνηση εφαρμόζει στις πλάτες των πιο αδύναμων στρωμάτων του ελληνικού λαού.
μπλέξαμε τα μπούτια μας,
από χρυσή αυγή σε αστυνομία
κι από τρόϊκα σε τροία.

Σε λίγο θα αναλύσουμε την ομορφιά της ιλιάδας
από στίχους προοικονομίας της οδύσσειας και θα πούμε
ότι ο αχταρμάς αχταρμίζεται στο αχταρμισμένο γίγνεσθαι
ενός αυγού ψαριού σε σύνταξη ή σε μακροχρόνια ανεργία. :hmm:

Εκείνος που οι απόψεις του δεν έχουν ειδικό βάρος,
για να του προσδώσει επεκτείνεται από το μουσείο
που ονειρεύεται να διαρρήξει στην άποψη περί
της μαγικής τέχνης λες και το θέμα μας είναι
οι χρυσαυγίτες οι μπατσοι και τα λαϊκά στρώματα
που όλα είναι ή οδηγούν σε μια αίσθηση παραλόγου:
αλλεπάλληλα πένθη για να ξεχνιόμαστε ότι θυμόμαστε.



Τα λαϊκά αυτά στρώματα, όσα τυχαίνει να κατοικούν κατά πλατεία Βικτωρίας, Αγίου Παντελεήμονα, Αττικής μεριά θεωρούν "ηθικό και δίκαιο" να ξεσπούν την οργή τους για την μείωση του βιοτικού τους επιπέδου στους "αποδιοπομπαίους τράγους" αυτής της κοινωνίας, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες,
γιατί βγήκε κάποιο ενυπόγραφο κείμενο
από κατοίκους της βικτωρίας ή του παντελεήμονα
ή της αττικής που χαιρέτιζαν να καούν σε αυτοσχέδιους
ξυλόφουρνους τα πριονισμένα κορμιά των αλλοδαπών
και κυρίως των αφρικανών, να αυλακώσουν κορμιά
με μαχαίρια τύπου ράμπο (αυτά με τα δόντια)
και να κάνουν πειράματα με οξύ στα πρόσωπα
αλλοφύλων? :confused:


ή μήπως πάρθηκε από την μαρίνα βήχου συνέντευξη από
κατ' ελάχιστον 20 άτομα και διαπίστωσε χρυσαυγίτικα μοτίβα
στη σκέψη τους?


όσο για την άποψη ότι οι κάτοικοι αυτών των περιοχών
απλώς ξεσπούν την οργή τους στους άμοιρους μετανάστες
λόγω της συνειδητοποίησης του βιοτ. επιπέδου που έχει ξύσει
και του βαρελιού τον πάτο,
εκτός ότι τους μπερδεύετε με τα φασισταριά που εξεγείρονται
κι επί της Ζωής (σε θέλω νεκρό για να μπορώ να ζήσω ΕΓΩ)
κι επι του Θανάτου (ΣΚΟΤΩΣΑΤΕ-ΠΕΘΑΝΑΤΕ) κι επι της Αθανασίας
του αλλεπάλληλου πένθους, θα ρωτήσω εγώ
αν είναι ανύψωση επιπέδου ζωής ο συνωστισμός
ανθρώπων που ζουν 10 επίπεδα κάτω από τη φτώχεια
κι όσοι έχουν μια ταπεινή επιχείρηση και τσουλάνε την λειτουργούν
ως επι τω πλείστω παρανόμως ή με παράνομη πραμάτεια?
ΕΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ
ΑΛΛΑ σε ουδετερη εδρα, ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΤΟΥΚΙΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΩΓΛΕΣ ΤΗΣ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ.

γουσταρεις?

Αδύνατον όμως, γιατί είστε επιεικώς εκτός τόπου χρόνου εποχής και κυρίως ΔΙΑΣΤΑΣΗΣ.
Πρέπει κάποιος να ταξιδέψει στο χρόνο και στο φως
και αφού φτάσει με την 85η ζωή του στο γαλαξία σας
να φοράει τα καλά του και ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΩΤΙΚΕΣ
ΠΕΡΙΟΧΕΣ που απαρτιζονται από ανθρώπους μπαρακούντα
και σίγουρα να μην φέρουν τη λέξη "πλατεία" αν πρόκειται για δύο λέξεις.


κάποιοι άλλοι "πατριώτες" συμπολίτες μας εκμεταλλεύονται για να θησαυρίζουν, απασχολώντας τους με μεροκάματα δουλείας στα αγροκτήματα και τις οικοδομές τους, ή νοικιάζοντας τους ερείπια διαμερίσματα στις φτωχογειτονιές της Αθήνας, με 7 ευρώ το κεφάλι τη βραδιά. Τόση φιλανθρωπία τους "φεύγει από τα μπατζάκια".
εντελώς λάθος συνεπαγωγή.

Όσοι φωνάζουν για την υποβάθμιση της ζωής,
είναι οι ίδιοι που έχουν ανακαλύψει την ιδέα
της δεύτερης κωλοτρυπίδας επι των μη ελληνικών οπισθίων??? !! :eek::eek:

δηλ. αν υπάρχουν κάποιοι μπάσταρδοι κουφιοκέφαλοι που νοικιάζουν 30 τετραγωνικά για 30 άτομα,
αν υπάρχουν κάποιοι κοπανατζήδες που δίνουν 10 και 20 ευρώ μεροκάματο, μια φέτα ψωμί κι ένα λεμόνι,
αυτό πάει να πει ότι δεν υπάρχει εγκληματικότητα και υποβάθμιση επιπέδου ζωής
από ακραία κι εγκληματικά στοιχεία ξένης ταυτότητας?


αυτό θα πει ότι είμαστε υπερ της ρατσιστικής βίας, το να το λέμε?


Η κυβέρνηση ως Πόντιος Πιλάτος "νίπτει τας χείρας της" και αφήνει τις κοινωνίες των εγκλωβισμένων - Ελλήνων και μεταναστών-να φορτώνουν την οργή τους οι μεν εναντίον των δε
τώρα θυμήθηκαμε τους εγκλωβισμένους γηγενείς, προς το τέλος.
Αριστουργηματικό ψυχολογικό συμπέρασμα που κάλλιστα διαβάζεται
και ως μυθιστόρημα
(ετσι, να κυκλώσουμε το τετράγωνο για να μπορέσουμε
να δικαιολογήσουμε τη μη τετραγωνιση του κύκλου)

αφού αυτό την εξυπηρετεί στο να ξεχνιούνται το Μνημόνιο και όλα τα υπόλοιπα. Γνωστή η πολιτική του "διαίρει και βασίλευε", που πρώτη εφάρμοσε η πάλαι ποτέ κραταιά Βρετανική Αυτοκρατορία. Τα παθήματα βλέπετε ενίοτε γίνονται μαθήματα.
κι ύστερα από όλο αυτόν τον χυλό στη μούρη,
πετάμε κι έναν κρυπτοφιλοσοφισμό του "ανώτερου είδους ζώου"
που διακρίνει έναν ιντερνετικό δημοσιογράφο,
ήτοι τον οικονομικό συσχετισμό με ο,τι συμβαίνει ως άλλο αντιπερισπασμό
της κοινής γνώμης σε θέματα που έχουν λίγο φόβο, κρίσεις για σκεπτικισμό,
και φετίχ για τον έλληνα: ατέρμονη συζήτηση για λιβελλογραφήματα.

Κενός μένει ο ρόλος "της κοινωνικής αλληλεγγύης", που αν υπήρχε θα όριζε μια δίκαιη κατανομή των βαρών, ώστε να μην το επωμίζονται όλο οι από παλιά υποβαθμισμένες συνοικίες αυτής της πόλης.
ΟΙ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ??????!!!!!


οκ, η γυναίκα είναι βουτηγμένη σε νερά ηλιθιοασχετοσύνης.
Ό,τι δεν είναι βόρειο, είναι υποβαθμισμένο ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ
ΧΡΟΝΩΝ.

Εξαιρούνται τα υπερβόρεια, μπαχαχαχαχα

..σηκωθείτε από την αιωρούμενη κούνια σας στο βεραντάκι
της κηφισιάς σας, και μάθετε πως όλοι όσοι δε ζουν Β.Π. δε θα πει
ότι διαμένουν σε φρεάτια και βόθρους.

..το ότι βέβαια ταυτίζετε το κέντρο της αθήνας με υποβαθμισμένες συνοικίες
από ΠΑΛΙΑ κιόλας, κατανοώ ότι συμβαδίζει προς το αποδείξιμο ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΣΑΣ
να φανερωθεί κάτι που αφορά μονάχα τη δική σας νεκροφάνεια.

Καλό θα ήταν να μη λέμε βλακείες μόνο και μόνο επειδή συμφέρει στο στοχασμό μας.


Απόψε σωπαίνουνε οι λύκοι γιατί ουρλιάζουν οι άνθρωποι
ποιητική ενόραση που ακούστηκε σαν βήξιμο
καθώς αφομοίωνε όλη τη χλέπα που θα μπορούσε
να πάει κάτω σε συνθήκες απόλυτης χαλάρωσης
δίπλα από ένα μπονζάι τρι και με κατεβασμένη τέντα.

ΑΟΥυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ.


απόψε σωπαίνουν οι ανταμοιβές,
και σειρά παίρνουν τα κεσεδάκια γιαουρτιού.
Δικά σας.


www.tvxs.gr / Της Μαρίνας Βήχου




ριντ μπιτουιν δε λαινς, κυρία μου
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

ἅλς

Διάσημο μέλος

Ο ἅλς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 3,894 μηνύματα.
ΑΪΝΤΑ!!!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

self-instructive depressing

Περιβόητο μέλος

Ο self-instructive depressing αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 6,397 μηνύματα.
άτομο με σιδηρολοστό ρωτάει καταστηματάρχη αν κρύβει αλλοδαπούς στο μαγαζί του , ενώ η μάνα αγκαλιάζει το παιδί της κρυμμένη

λίγη σημασία έχει αν η αρθρογράφος αναφέρει τον Κολοκοτρώνη , αν έχει καταδικάσει σε άλλα άρθρα την εγκληματικότητα , αν κατοικεί σε ασφαλή περιοχή η ίδια κ . λ. π.

στο λέω εγώ , που είμαι κάθε μέρα κέντρο , που συγγενής μου ξέφυγε από θαύμα από απόπειρα βιασμού πιο πέρα από το σπίτι μας κ. λ. π.

άτομο με σιδηρολοστό ρωτάει καταστηματάρχη αν κρύβει αλλοδαπούς στο μαγαζί του , ενώ η μάνα αγκαλιάζει το παιδί της κρυμμένη

οι τραγωδίες γίνονται και κανείς δεν τις συνειδητοποιεί εκείνη την ώρα , χρειάζεται χρόνος , πολύς χρόνος -έτσι και με το σφάξιμο (γιατί ναι σφάξιμο ήταν , δεν ήταν καν δολοφονία) του Μανώλη

αλλά και τα μαζικά εγκλήματα τύπου Ρουάντας γίνονται και κανείς δεν τα συνειδητοποιεί εκείνη την ώρα , χρειάζεται ψυχραιμία , πολύ ψυχραιμία

άτομο με σιδηρολοστό ρωτάει καταστηματάρχη αν κρύβει αλλοδαπούς στο μαγαζί του , ενώ η μάνα αγκαλιάζει το παιδί της κρυμμένη

δεν είναι φανταστικό γεγονός , συνέβη

όλα τα άλλα είναι σουρρεαλιστικές μαλακίες
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,800 μηνύματα.
όλα τα άλλα είναι σουρρεαλιστικές μαλακίες

:hehe: ....θα πουστήσουμε στο τέλος με την ορμονοθεραπεία εδώ μέσα! Μα τίποτα σωστό δεν είχε τελικά αυτό το αρθράκι; :hmm:

Αρχική Δημοσίευση από ΟΙ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ??????!!!!![img:
https://www.e-steki.gr/images/imported/2011/05/scared0008-1.gif[/img]

Την Πλατεία Βάθης εννοούσε βρε χαζούλι, αμέσως κι εσύ! :P

Όλοι μας σοκαριστήκαμε για τον κ. Μανώλη και κάποιοι (λιγότεροι απ' ότι φαίνεται) σοκαριστήκανε για τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και το κώμα του Γιάννη. Καλά τα λέει ο φίλος self-instructive, χρειάζεται ψυχραιμία για να συνθέσουμε μια λύση, που όμως μπορεί να τη δώσει μόνο η οργανωμένη πολιτεία - αν υπάρχει - και κανείς άλλος. Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να διοχετεύεται η αγανάκτηση και όχι προς μεμονωμένους δημοσιογράφους, καλούς ή κακούς.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πατρεύς

Περιβόητο μέλος

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών, επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ρέθυμνο (Ρέθυμνο). Έχει γράψει 5,268 μηνύματα.

Lautreamont

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Lautreamont αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 241 μηνύματα.
άτομο με σιδηρολοστό ρωτάει καταστηματάρχη αν κρύβει αλλοδαπούς στο μαγαζί του , ενώ η μάνα αγκαλιάζει το παιδί της κρυμμένη
ποιος συμφωνεί με αυτά εκτός από
αυτούς που τα κάνουν?

θα καταδικάζουμε τα προφανή κι αυτονόητα, ρε κανακάρη μου?

Μήπως να ανοίξουμε και θρεντ από το τι θα μας ξεδιψούσε
σε στιγμές τρελής δίψας?

Να το πούμε με μια λέξη ΕΔΩ να τελειώνουμε με τα αδιαμφισβήτητα και τα προφανή?
ΝΕΡΟ????

Ξεχύνονται 20 -30-40-50 άρρωστοι?
Να κάνουμε αγωγή στην αρρρώστεια τους
ή στους ίδιους τους αρρώστους?

Τίποτα.

Απλώς χρειάζονται οι ίδιοι αγωγή γιατί πλήττονται
από πυρετό μακράς διάρκειας.
Η ασυγκράτητη οργή είναι σχεδόν πάντα ασυνάρτητη.


λίγη σημασία έχει αν η αρθρογράφος αναφέρει τον Κολοκοτρώνη , αν έχει καταδικάσει σε άλλα άρθρα την εγκληματικότητα , αν κατοικεί σε ασφαλή περιοχή η ίδια κ . λ. π.
μέσα από τη δημοσίευση της (ενυπόγραφης μάλιστα) άποψης προβάλλει μια κριτική,
η οποία δίνεται με τόση άρση της λεπτότητας που δεν σ' αφήνει να μην την αναλύσεις
σε συστατικά.

Και κάνεις ένα τραγικό λάθος.

Το ποιος κρίνεται, με τι ερίσματα, από που ορμώμενος ΕΧΕΙ ΤΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ
γιατί μ' αυτόν τον τρόπο και όχι μ' άλλον,
κι ο δρόμος από το πρώτο βλέμμα, που έχει ασκηθεί να διαβάζει κακή κριτική,
ως την κατανόηση της κριτικής αυτής που γίνεται είναι μεγάλος.

Τι θα πει κριτική? Ειρωνία και χιούμορ, λέω εγώ.

στο λέω εγώ , που είμαι κάθε μέρα κέντρο , που συγγενής μου ξέφυγε από θαύμα από απόπειρα βιασμού πιο πέρα από το σπίτι μας κ. λ. π.

κι εγώ που μένω κέντρο, δε μισώ κανέναν.
Όμως αν πλασάρεται το απληροφόρητο ως
ελαφρύς σκεπτικισμός ή προσπάθεια να διασκεδάσεις
τη δυστυχία σου τότε χρειάζεται επειγόντως αξονική για αρχή.

άτομο με σιδηρολοστό ρωτάει καταστηματάρχη αν κρύβει αλλοδαπούς στο μαγαζί του , ενώ η μάνα αγκαλιάζει το παιδί της κρυμμένη χ 3
η έξαρση της επανάληψης
είναι και πολλαπλασιασμός των νοημάτων,
στολίδι υπεραξίας και αντικειμενικής αλήθειας?
Στις 4 φορές πάντως, θα κέρδιζες ένα στηθόδεσμο. :eek:
γιατί θα σου θυμίσω ότι τη στιγμή που η μάνα βγήκε
ασφαλης πια, από το μαγαζί με το φοβισμένο της παιδάκι,
ο νεκρός δε βγήκε από το χαντάκι...

βέβαια η στενή αντίληψη κάποιων θα πει:

μα αυτό σημαίνει ότι καλώς την έπεσαν στον καταστηματάρχη
ή ότι αυτός κακώς την έσωσε?

όχι βέβαια,
απλώς να μη συγκρίνουμε το υποθετικά κακό
με μια κηδεία εν εξελίξει, δατς ολ.

το να κρατάς ένα λοστό δε σημαίνει ότι
έχει συντελεστεί ένα έγκλημα,
όπως ακριβώς ο κηπουρός με τη βέργα
δε πα να αυτοκτονήσει αλλά να στερεώσει
μια τοματιά.

Εντάξει?



οι τραγωδίες γίνονται και κανείς δεν τις συνειδητοποιεί εκείνη την ώρα , χρειάζεται χρόνος , πολύς χρόνος -έτσι και με το σφάξιμο (γιατί ναι σφάξιμο ήταν , δεν ήταν καν δολοφονία) του Μανώλη
πολύ σωστό

(άρα πριν ακουμπήσουμε δαχτυλάκια σε πληκτρολογάκια,
να αφήσουμε και λίγο τους καπνούς της οργής να ξεθυμάνουν
αντί να ενώνουμε τα φουγάρα προκειμένου να αφήσουμε τα χνάρια
μας πάνω στο καράβι)



όλα τα άλλα είναι σουρρεαλιστικές μαλακίες
:(
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top