Αγανακτισμένοι στις πλατείες της Ελλάδας

Ceres Victoria

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ceres Victoria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,934 μηνύματα.
Συγχωρέστε με, αλλά αναιμική την θεωρώ την συγκέντρωση... Αν η Ελλάδα έπαιρνε το Εuro , ή ο Λούκας- πώς τον έλεγαν, την πρώτη θέση στη Eurovision , θα έβγαιναν αναλογικά και συγκρίνοντας με την δύναμη των γεγονότων πολλοί περισσότεροι, και εδώ που τα λέμε δεν ξαφνιάζομαι...Αυτό που τσίγκλισε και αφύπνισε, τελικά, σε μεγάλο βαθμό ήταν που μας ¨την είπαν¨ οι Ισπανοί, και όχι τόσο τα γεγονότα αυτά καθαυτά... Το οποίο και θεωρώ τραγελαφικό και κλαυσίγελο, αλλά και πάλι δεν ξαφνιάζομαι... Τα περισσότερα πανό ήταν απάντηση στους Ισπανούς, και όχι μήνυμα στους πολιτικούς. Οοοοοκ..... Μας ένοιαζε πρωτίστως να δώσουμε απάντηση στους Ισπανούς.... :/

Συμφωνω απολυτα! Ακουστηκαν διαφοροι αριθμοι σχετικα με το ποσοι κατεβηκαν. Στην Αθηνα περιμενα το λιγοτερο 6-ψηφιο αριθμο πολιτων, αλλα απογοητευτηκα. Οι καφετερειες ειναι γεματες, αλλα οι πλατειες αδειες :(

Πιστευω οτι εκτος απο το οτι κατεβηκαμε στους δρομους για να απαντησουμε στους Ισπανους, κατεβηκαμε λογω μοδας. Αφου διαμαρτυρηθηκαν οι Ισπανοι, επρεπε να το κανουμε και εμεις, αλλιως δεν θα ειμαστε cool. Η χωρα ειναι στο ελεος του ΔΝΤ και των δανειστων εδω και παρα πολυ καιρο, αλλα λιγοι ηταν αυτοι που αντεδρασαν.

Λυπαμαι πολυ για αυτο που συμβαινει. Ελπιζω καποια στιγμη να ξυπνησουμε πραγματικα και να βγαλουμε τις παρωπιδες που μας εχουν φορεσει μηνες τωρα (μη πω χρονια) τα ΜΜΕ και οι πολιτικοι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
Η εξουσία δεν καταλαβαίνει από τέτοιυ είδους δηλώσεις, νομίζω...
Ε, τότε, καιρός να την αποκαθηλώσουμε, από την έδρα της:mad:... Οι ανάγκες της κοινωνίας να γινουν εξουσία και όχι η εξουσία, ανάγκη της!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Neraida

Επιφανές μέλος

Η Bitch... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 13,073 μηνύματα.
Ερμμ... στου βοσκού; :D


Καμία συγκεκριμένη θεωρία συνωμοσίας υπάρχει να γουστάρουμε;


Θα σε στενοχωρησω, αλλα δεν ειμαι φαν της συνωμοσιολογιας.
Σκεπτομενη δηλωνω και τιποτα παραπανω.

Τότε θα δεχθώ πως όλοι οι Έλληνες που κατέβηκαν είναι ηλίθιοι και κατευθυνόμενοι. Να πιστέψω κάτι τέτοιο για ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού μας;;;:confused:

Καταρχας, δεν ισχυριστηκα πως οσοι παραβρεθησαν στις συγκεντρωσεις ειναι ηλιθιοι και κατευθυνομενοι. Σκεψεις εκανα και συγγνωμη που δεν κατεβαζω την τροφη αμασητη.
Το οτι μεγαλο κομματι του πληθυσμου μας, ανεξαρτητα απο αυτους που κατεβηκαν στις συγκεντρωσεις, ειναι λαμογια, ηλιθιοι και κατευθυνομενοι, ειναι το μονο σιγουρο, διοτι διαφορετικα δε θα ειχαμε φτασει σε αυτο το σημειο που βρισκομαστε σημερα.
Αυτο που ειπα ειναι πως εδω που εχουμε φτασει και με βαση το ποιον μας, καταλαβαινω απολυτα εκεινους που κανουν σκεψεις περι καθοδηγουμενων πολιτων. Τις ιδιες σκεψεις κανω και εγω, αλλα παρολαυτα δηλωσα, πως εαν προκειται να βγει κατι θετικο απο αυτες τις κινησεις, λιγη σημασια θα εχει ακομα και εαν οι σκεψεις αυτες βγουν αληθινες.



 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.

...απο αυτες τις κινησεις, λιγη σημασια θα εχει...



Έχει όμως πολύ σημασία, για τις κινήσεις αυτές, καλή μου φίλη, αν και κάποιοι σκεπτόμενοι, δε συνεχίζουν να απέχουν, χάρη των ...σκέψεών τους και μόνον:redface:!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

eco-warrior

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μπάμπης ή Αμφιάραος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ψυκτικός και μας γράφει απο Βουλγαρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 925 μηνύματα.
γιατί ; φοβήθηκες μήπως σε αποκλείσουν οι "φίλοι" σου στο facebook ;
lol

Όλως παραδόξως, δεν έχω λογαριασμό στο facebook (μήτε στο twitter, myspace).


btw ο Ρένος που έχεις στο αβατάρ σου, δεν νομίζω να ήταν και πολύ ενθουσιασμένος από όλο αυτό αν έκανε τη σύγκριση με την εποχή που είχε εισβάλλει στο κοινοβούλιο...

Ο Ρένος μάλλον θα το 'γραφε "κυνοβούλιο"...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Ενώ λοιπόν πολλοί παραμένουν στις αναπαυτικές τους πολυθρόνες, έχοντας γνώμη από μακριά κι επικρίνοντας χωρίς να γνωρίζουν, εμείς είμαστε εκεί, παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις. Τουλάχιστον ξεφύγαμε για λίγες ημέρες από τη μιζέρια της τηλεοπτικής προπαγανδιστικής κινδυνολογίας, από τις ενοχές τις οποίες προσπαθούν να μας δημιουργήσουν οι εγκάθετοι κονδυλοφόροι του καθεστώτος, από την αδράνεια και την ομφαλοσκόπηση, από την κριτική του καναπέος, από την απομόνωση και την απόγνωση του εγκλωβισμού σε ιδεολογικά σχήματα που ήδη από καιρό μέσα μας είχαν πεθάνει.

Είμαστε άραγε υποκινούμενα πρόβατα; Ίσως ναι... Όμως ποιος μας λέει τελικά, ότι όσοι παπαγαλίζουν την καθεστωτική προπαγάνδα δεν είναι υποκινούμενοι οι ίδιοι; :hmm:

Είμαστε τυχάρπαστοι κι ανόητοι; Μπορεί, αλλά τουλάχιστον καταφέραμε να εκφράσουμε εκείνο που τόσο καιρό μας πνίγει:

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

marina289

Δραστήριο μέλος

Η μαρινα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών. Έχει γράψει 687 μηνύματα.
Όλα καλά,και σύμφωνοι-κάλλιο αργά παρά ποτέ,έστω και με ισχνή ένταση και συμμετοχή και πάλι (αν συγκρίνουμε με κινητοποιήσεις σε Αγγλία , Γαλλία, Ισπανία κτλ...) όμως αν επανεξετάζαμε -μιας και είναι γενικότερα περίοδος και ευκαιρία επαναδιαπραγμάτευσης και απαιτουμε από τους άλλους να το κάνουν- λίγο και την νοοτροπία ¨τώρα που το πρόβλημα άγγιξε και το δικό μου πορτοφόλι, ήρθε η ώρα για να βγω και εγώ στους δρόμους¨ ;;;;
Πόσοι από όσους ήταν στην συγκέντρωση κατέβηκαν να διαμαρτυρηθούν όχι επειδή ένιωθαν να θίγονται τα δικά τους καλά , συμφέροντα και κεκτημένα, αλλά τα δικαιώματα του διπλανού τους και των γύρω τους;;
Κινητοποίηση γίνεται και κουδουνάκι κινδύνου κρούει για τον Έλληνα , -προσωπική μου άποψη- μόνο όταν αγγίζεται και θίγεται το πορτοφόλι του άμεσα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
Αν είναι κατευθυνόμενη αυτή η κίνηση, όσοι την οργανώσαν είναι πραγματικά ηλίθιοι από την άποψη ότι όλο αυτό έχει επιτυχία. Θέλω να πω ότι πράγματικα είναι παρά πολλοί εκείνοι που κατεβαίνουν ανεξάρτητοι. Τι σημασία έχει αν είναι κατευθυνόμενη; Όπως είπε κάποιος εδώ, πολλοί περίμενουν την πρώτη κίνηση για να διαμαρτυρηθούν. Η πρώτη κίνηση έγινε, ποίος θα τους ελένξει τώρα; Αν ελπίζουν ότι έτσι ο κόσμος θα εκτονωθεί και θα μαζευτεί μετά από λίγο στους καναπέδες τους να μουτζώνει οτιδήποτε βλέπει στην TV και πράγματι αποδεχτεί το σχέδιο σωστό, τότε νομίζω είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Τότε καταλήγουμε ότι ο άνθρωπος ενώ γνωρίζει και γουστάρει την ελευθερία, επειδή είναι φυγόπονος όποτε αρκεί ένας ταλαντούχος ηγέτης που θα τους παρέχει εκείνες τις αναίσεις που δεν θα τον σηκώνουν από τον κανάπε του για το πολύ ([καμένο mode]Μήπως κακώς τα βάζουμε με τους πολιτικούς; Μήπως το πρόβλημα είναι οι εταιρίες που παράγουν αναπαυτικά έπιπλα; :P[/καμένο mode]).

Αν και οι πολιτικές μου απόψεις είναι κατά σε όλο αυτό αλλά και με φοβίζει όλο αυτό, συμμετείχα και εγώ. Πολύ απλοικά είμαι κατά επειδή τα πράγματα τα βλέπω κάπως έτσι: η Ελλάδα δανιζόνταν πολλά χρήματα εδώ και πολλά χρόνια. Τα χρήματα αυτά τελικά πότε δεν αξιοποιήθηκαν έτσι ώστε η Ελλάδα να παράγει χρήματα αλλά ούτε τα δάνεια δεν ήταν τέτοιου ύψους που τα άντεχε. Το προβλήμα για εμένα είναι οι πολιτικοί και όχι ο δανιστής. Οι πολιτικοί φταίνε που δανίστηκαν τα συγκεκριμένα χρήματα με τους συγκεκριμένους όρους. Ο δανιστής απλά έκανε την δουλεία του και η δουλεία του είναι να πουλάει χρήματα με αντάλαγμα χρήματα. Αν αυτό δεν μας αρέσει, γιατί ψηφίζαμε πολιτικούς που τους άρεσε να δανίζονται και γιατί το θυμηθήκαμε τώρα που μας έβαλε φρένο η ΕΕ; Για εμένα η ψήφος έχει μια τεράστια ευθύνη, αφού στην ουσία επιλέγεις τον εκπροσωπό σου. Σαφώς και θα λουστείς τις μαλακίες του. Αν αποφασίζαμε να πάρουμε έναν έναν τους πολιτικούς και τους κρεμάγαμε στο πλατεία μαζί σας 100%. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι α) η ΕΕ δεν μας φταίει σε κάτι, αντίθετα βοήθησε παρά πολύ την χώρα. Προσωπικά δεν έχω δει το παραμικρό δημόσιο περουσιακό στοχείο που να μην γράφει κάπου "Χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ". Πάλι μέσω του ΕΣΠΑ πολλοί πολίτες έλαβαν επιδοτήσεις. Όσοι είστε ιδιωτική υπάλληλοι, ρωτήστε τον ιδιοκτήτη αν έχει λάβει κάποια επιδότηση από το ΕΣΠΑ και αν πιστεύει ότι χωρίς αυτή την επιδότηση θα λειτουργούσε η επιχειρήση του ακόμη και σήμερα. Φοβάμαι ότι αν η Ελλάδα χωρίς την ΕΕ θα είχε πολύ μικρότερη ποιότητα ζωής. β) Προσωπικά θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε να αναζητούμε τον πολιτικό εκείνο που θα έλεγε όχι στην ΕΕ, προσωπικά θεωρώ ότι θα έπρεπε να αναζητούμε τον πολιτικό εκείνο που και θα έβαζε την χώρα σε ένα σωστό μονοπάτι και παράλληλα θα φρόντιζε να είναι εντάξει με τις μαλακίες που έκαναν οι προηγούμενοι με το μικρότερο δυνατό κόστος για τον πολίτη. Ωστόσο όπως είπα, όλο αυτό παράλλημα και με φοβίζει, και αυτό επειδή (ξανά απλωικά) αντικειμενικά ο λόγος που δημιουργήθηκε η ΕΕ είναι επειδή χώρες όπως Γαλλία, Γερμανία και Αγγλία είχαν βαρεθεί να πολεμάνε μεταξύ τους. Αν η Ελλάδα βγει από το Ευρώ, στην ουσία αποδικνύεται αληθής εκεινή η σχολή οικονομολογών (μεταξύ άλλων και ο Krugman) που θεωρεί ότι το Ευρώ είναι "κακό" νόμισμα. Αν καταρρεύσει το Ευρώ, τι σκατά θα είναι εκείνο που θα ενώνει τις χώρες αυτές; Και αν αυτές βρεθούν σε πόλεμο, θα κατάφερει η Ελλάδα να μην συμμετέχει;

(Φαντάζομαι όλοι θα αναρωτιέστε γιατί συμμετείχα, ο λόγος είναι ότι αναγνωρίζω ότι η πολιτική σκηνή πρέπει επιτέλους να φοβηθεί και να αρχίσει επιτέλους να κυβερνάει σωστά.)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,800 μηνύματα.
Αν και οι πολιτικές μου απόψεις είναι κατά σε όλο αυτό αλλά και με φοβίζει όλο αυτό, συμμετείχα και εγώ. Πολύ απλοικά είμαι κατά επειδή τα πράγματα τα βλέπω κάπως έτσι:

(Φαντάζομαι όλοι θα αναρωτιέστε γιατί συμμετείχα, ο λόγος είναι ότι αναγνωρίζω ότι η πολιτική σκηνή πρέπει επιτέλους να φοβηθεί και να αρχίσει επιτέλους να κυβερνάει σωστά.)

Μας είπες πως τα βλέπεις, δεν μας είπες όμως γιατί είσαι κατά. Κι αφού στο τέλος βρήκες έναν "δικό" σου λόγο να κατεβείς, γιατί συνεχίζεις και είσαι κατά; :hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θησεύς

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Θησεύς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 220 μηνύματα.
θεωρώ οτι είναι μεγάλη ντροπή οτι αυτο που προκάλεσε την κίνηση των ''αγανακτισμένων'' ειναι το οτι θιχτικαμε απο τους ισπανους.Δηλαδή το μόνο που μας νοιαζει είναι να μην μας την μπαίνουν?Φαινεται αδυνατούμε να καταλαβουμε οτι απο μόνη της η συμπεριφορα των πολιτικών μας αποδεικνύει οτι μας περνούν για ηλίθιους..Δν πειράζει μωρέ,αρκει να μην είναι απροκάλυπτα..Μονο τοτε θα θυμηθούμε να το παίξουμε μάγκες..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

_daemon_

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,537 μηνύματα.
.....αντιμετωπίσθηκε λίγο πολύ με χλευασμό και αδικαιολόγητες ύβρεις. Και καλά οι ...συνήθεις ύποπτοι αλλά το άσχημο είναι ότι αυτό προήλθε και από ανθρώπους που εκτιμώ....

Νέος είσαι ακόμη, έχεις πολλά να μάθεις! Κυρίως όμως να φυλάγεσαι από τους...."φίλους" σου!
Όσο για το πως αποτιμάται η εκτίμηση μέσω internet, άστο καλύτερα, μοιάζει με συμπεριφορά υποψήφιου βουλευτή που δέχεται σε προεκλογική περίοδο....ψηφοφόρους του και με... "υποστήριξη" που φέρνει σε ευνοϊκή θέση κάποιον πχ τελείως....άχρηστο! ;)
Μια μαϊμού ας πούμε, που κάτω από τις συνθήκες που προανέφερα, αισθάνεται....άνθρωπος! :devil:

Ab ante το προφέρουν οι Ιταλοί, avant οι Γάλλοι, το πλεονέκτημα του καραγκιόζη το λέω εγώ! :hehe:

.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

αδαμαντια52071

Πολύ δραστήριο μέλος

Η νυσταλέα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 1,935 μηνύματα.
Διαβασα απο πολλους πως ειναι κουταμαρα το κινημα διοτι ουσιαστικα εγινε επειδη θιχτηκαμε απ τους ισπανους.Ως πνευμα αντιλογιας(:P:Pμε πειραξε το γαλα παλι:P)θα κανω για αλλη μια φορα τον συνηγορο του διαβολου.
Για εμενα το συνθημα που φωναζουν οι ισπανοι<<καντε ησυχια ,μην ξυπνησουν οι ελληνες>> αποτελει το αρχικο ερεθισμα το οποιο βρηκε τροφη σε ολους εμας.Ναι ,αρχικα ολοι θιχτηκαν και σκεφτηκαν :hmm:<<κατσε ρε φιλε,τι ειμαστε εμεις ?μ.....ς?θα βγουμε και εμεις στους δρομους να φωναξουμε>>,αλλα απ την αλλη πλευρα του νομισματος ο λαος για να βγει εξω και να κανει τετοιου ειδους ειρηνικες πορειες σημαινει οτι καπου αρχισε να αναρωτιεται.Ας μην ξεχναμε αλλωστε πως και αλλες φορες εχουν μας εχουν χλευασει σας λαο αλλα δεν βγηκαμε εξω στους δρομους.Θυμαστε την Αφροδιτη της Μηλου με τα ωραια δαχτυλα?Μα τι λεω?ΕΝΑ ηταν.:eek::eek:Βγηκε κανενας εξω να φωναξει?Μπα.....Θελω λοιπον να πω,πως μπορει αρχικα ναι μεν να μας εθιξαν αλλα αποτελεσε και την αρχικη σπιθα .Το κινημα των αγανακτισμενων θελει να δρασει σαν την ολυμπιακη φλογα.Θελει να παει απο χωρα σε χωρα πειθοντας ολο και περισσοτερους αγανακτισμενους πολιτες να βγουν τους δρομους και να διαμαρτυρηθουν ΕΙΡΗΝΙΚΑ.Δηλαδη ειναι τυχαιο που και εμεις γραψαμε πανο απ την πρωτη κιολας μερα και ειπαμε το αντιστοιχο ισπανικο συνθημα προς τους Ιταλους και τους Γαλλους?Η κατασταση εχει φτασει στο απροχωρητο πλεον και ο Ελληνας το καταλαβε ή μαλλον δειχνει να το καταλαβε.Το θεμα ειναι τι κανουμε στην πορεια (μεταφορικα και κυριολεκτικα):whistle:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,800 μηνύματα.
Με τους Ισπανούς, μπλοκάρουμε τις τράπεζες τη Δευτέρα 30 Μάη!

Φίλοι Αγανακτισμένοι,

Οι Αγανακτισμένοι Ισπανοί φίλοι μας ζητάνε να διαδώσουμε αυτό το μήνυμα και να ενωθούμε μαζί τους στη δράση εναντίον των τραπεζών.

Τη Δευτέρα 30 Μαΐου θα αποσύρουν όλοι μαζί 155 Ευρώ από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς, στα αυτόματα μηχανήματα ή τα υποκαταστήματα. Είναι η πρόταση του Καντόνα άλλα πιο ρεαλιστική για την ώρα.

Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα: πάμε ν' αποσύρουμε αυτό ακριβός το ποσό, για να γίνει η δράση αντιληπτή.

Με αυτή τη μη βίαιη δράση ασκούμε πίεση στην αποδοτικότητα των τραπεζών, στα χρηματικά ποσοστά, στην ικανότητα τους να δανείζουν (μπορούν να δανείζουν πάνω από 10 ευρώ για κάθε ευρώ που έχουν, εάν λοιπόν αποσύρετε 1 ευρώ, τους αποκλείετε αυτή τη δυνατότητα και απειλείτε τις σπεκουλαριστικές δραστηριότητες τους.

Αν θέλετε να λάβετε το κάλεσμα των φίλων Ισπανών (μη μεταφρασμένο) επικοινωνήστε με τον
Xavier (xavier@desobeir.net)

Πηγές:

https://www.desobeir.net
https://e-freevoice.blogspot.com/2011/05/30_27.html
https://www.tvxs.gr/news/κόσμος/αστυνομία-κατά-ισπανών-«αγανακτισμένων»
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Noisette

Περιβόητο μέλος

Η Φωτεινός Θάλαμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Συντάκτης και μας γράφει απο Νότιος Αμερική (Αμερική). Έχει γράψει 4,754 μηνύματα.
Τη Δευτέρα 30 Μαΐου θα αποσύρουν όλοι μαζί 155 Ευρώ από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς, στα αυτόματα μηχανήματα ή τα υποκαταστήματα. Είναι η πρόταση του Καντόνα άλλα πιο ρεαλιστική για την ώρα.

Χμμμ...που να τα βρούμε τα 155 ευρώ σε προσωπικό λογαριασμό;;; :P :whistle:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
θεωρώ οτι είναι μεγάλη ντροπή οτι αυτο που προκάλεσε την κίνηση των ''αγανακτισμένων'' ειναι το οτι θιχτικαμε απο τους ισπανους.Δηλαδή το μόνο που μας νοιαζει είναι να μην μας την μπαίνουν?Φαινεται αδυνατούμε να καταλαβουμε οτι απο μόνη της η συμπεριφορα των πολιτικών μας αποδεικνύει οτι μας περνούν για ηλίθιους..Δν πειράζει μωρέ,αρκει να μην είναι απροκάλυπτα..Μονο τοτε θα θυμηθούμε να το παίξουμε μάγκες..

Ο κλασικός Ελληναράς ξαναχτυπά. Πολύ ωραίο το σκεπτικό του: Αφού κάτι το σκέφτηκαν πρώτοι κάποιοι άλλοι και όχι εμείς οι Άριοι και πανέξυπνοι παντογνώστες Έλληνες, τότε σίγουρα ΔΕΝ είναι καλό. Μόνο όσα σκεφτούμε πρώτοι εμείς έχουν κάποιο νόημα, ειδάλλως αρνούμαστε ν' ακολουθήσουμε τους... κουτόφραγκους. Ιδεολογία της δεκάρας...:/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

diotima

Διάσημο μέλος

Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,480 μηνύματα.
Ο κλασικός Ελληναράς ξαναχτυπά. Πολύ ωραίο το σκεπτικό του: Αφού κάτι το σκέφτηκαν πρώτοι κάποιοι άλλοι και όχι εμείς οι Άριοι και πανέξυπνοι παντογνώστες Έλληνες, τότε σίγουρα ΔΕΝ είναι καλό. Μόνο όσα σκεφτούμε πρώτοι εμείς έχουν κάποιο νόημα, ειδάλλως αρνούμαστε ν' ακολουθήσουμε τους... κουτόφραγκους. Ιδεολογία της δεκάρας...:/:

Καλά μην το βλέπετε έτσι ακριβώς...
Και εγώ το ίδιο σκέφτηκα.Και ποια είσαι εσύ θα μου πείτε..Δηλώνω ανθελληνικό "στοιχείο"(λολ;)).
Περνάω αρκετό χρόνο της ζωής μου (πέραν του φορουμ ;ρ) συζητώντας με ανθρωπους και παίρνοντας μέρος σε διάφορες αντι-δράσεις.
Μέχρι τώρα λοιπόν,πέραν του αντι-χώρου,συναντούσα ανθρώπους ημι-αγανακτισμένους,του στυλ "δε βαριέσαι,εγώ δε θα αλλάξω τον κόσμο".Ανθρώπους που με θεωρούσαν γραφική για το σκεπτικό μου (αχ αυτοί οι κομμουνιστές μας χαλάνε την εικόνα),υπερβολική ή ακόμα και ουτοπίστρια.

Κι όμως...τους ίδιους ανθρώπους τους είδα αυτές τις μέρες στις πλατείες,να μιλάνε για παρεμβάσεις μέσω λαϊκών συνελεύσεων.....ωπα!!Ποιος τους έμαθε αυτές τις λεξούλες;Αυτές τις δράσεις;
Γιατί καλά να στρέφονταν στην αναλογη ιδεολογία από ενδιαφέρον....αλλά από μόδα;;;Επειδή είναι όλοι εκεί,πάμε και εμείς;Επειδή μας έθιξαν οι ισπανοί;;

Κάποιοι λένε πως καιρός ήταν,ακόμα και μέσω αυτού του τρεντ,να συσπειρωθεί ο κόσμος.
Δεκτόν...μην είναι όμως σαν αυτή τη φούσκα του Δεκέμβρη,και σκάσει όταν φτάσει στη λάμπα.
Μακάρι αυτό που συμβαίνει,όχι μόνο να συνεχιστεί,αλλά να μεγαλώσει.Και η κοινωνία να ξεθάψει το δίκιο της από τον παραπεταμένο τάφο της αξιοπρέπειάς της.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Ανοικτή επιστολή στους πολίτες που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στις πλατείες της χώρας απέστειλε ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.​

Ολόκληρη η επιστολή:

Χαιρετίζουμε τους δεκάδες, ίσως εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, κυρίως νέους μας, που μαζεύτηκαν στις πλατείες όλων των μεγάλων πόλεων, διαδηλώνοντας την αγανάκτησή τους για το Μνημόνιο-μνημόσυνο, ζητώντας να φύγει η Κυβέρνηση της Ντροπής και όλο το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίστηκε δημόσια αξιώματα, καταστρέφοντας, λεηλατώντας και υποδουλώνοντας την Ελλάδα.
Η θέση όλων αυτών δεν είναι στη Βουλή, είναι στη φυλακή. Χαιρετίζουμε τις πρώτες Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιούνται στο κέντρο των πόλεών μας, τον αμεσοδημοκρατικό χαρακτήρα που πασχίζει να ανακαλύψει το πρωτοφανέρωτο κίνημα των νέων μας.

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους των δημόσιων επιχειρήσεων, που άρχισαν από χτες διαδηλώσεις, απεργίες και καταλήψεις, υπερασπιζόμενοι το κράτος μας, που χρειάζεται απελπιστικά, όχι την κατεδάφιση που προγραμματίζει το ΔΝΤ, αλλά τη ριζική του βελτίωση και μεταρρύθμιση. Με τις κινητοποιήσεις τους, οι εργαζόμενοι του Ταμιευτηρίου, της ΔΕΗ, του ΟΠΑΠ υπερασπίζονται τη δική μας περιουσία, την περιουσία του ελληνικού λαού, που επιχειρούν τώρα να λεηλατήσουν οι ξένες τράπεζες, μέσω μιας κυβέρνησης-μαριονέτας τους στην Αθήνα.

Ο παραδειγματικά ειρηνικός χαρακτήρας των διαδηλώσεων απέδειξε ότι, όταν η αστυνομία και οι προβοκάτορες δεν έχουν πάρει εντολή να επέμβουν, δεν ανοίγει μύτη. Καλούμε τους Έλληνες αστυνομικούς να μη δεχτούν να γίνουν τα όργανα των σκοτεινών δυνάμεων που θα θελήσουν ασφαλώς, σε κάποια στιγμή, να ματοκυλίσουν τους νέους μας και τους εργαζόμενους. Η θέση τους, το καθήκον τους και το συμφέρον τους είναι στο πλευρό του ελληνικού λαού, της ειρηνικής του διαμαρτυρίας και διεκδίκησης, είναι στο πλευρό της Ελλάδας και όχι στων ξένων δυνάμεων που υπαγορεύουν στη σημερινή κυβέρνηση την πολιτική της.

Ένα χρόνο μετά την ψήφιση του Μνημονίου, και οι πέτρες ακόμα ομολογούν την αποτυχία του. Μετά από αυτή την εμπειρία δεν δικαιολογείται πλέον καμιά αυταπάτη. Ο δρόμος που πήρε και συνεχίζει η κυβέρνηση Παπανδρέου, υπό την καθοδήγηση των ξένων τραπεζών και υπηρεσιών, της Goldman Sachs και των Ευρωπαίων υπαλλήλων της, οδηγεί στην καταστροφή της Ελλάδας. Είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσει τώρα, είναι επιτακτική ανάγκη να φύγουν τώρα. Κάθε μέρα που περνάει οι πράξεις τους ομολογούν πόσο επικίνδυνοι είναι για τη χώρα.

Διερωτώμεθα γιατί ο Εισαγγελέας δεν έχει επέμβει ακόμα εναντίον του Υπουργού Οικονομικών, για τις νέες δηλώσεις του περί επικείμενης χρεοκοπίας και άδειων ταμείων. Γιατί δεν έχει επέμβει για τις δηλώσεις περί εξόδου από το ευρώ του Προέδρου του ΣΕΒ και της Επιτρόπου. Γιατί δεν έχει επέμβει για τη μαζική τρομοκρατία, με την οποία, μια χρεοκοπημένη κυβέρνηση, σε συνεργασία και καθ’ υπαγόρευση της τρόικας, επιχειρεί ακόμα μια φορά να εκβιάσει τον ελληνικό λαό. Με τους Τιτανικούς, με τις εντατικές, με όλα αυτά που βγαίνουν και λένε για να τρομάξουν τους ΄Ελληνες, κατάφεραν να εξευτελίσουν τη χώρα διεθνώς και να την οδηγήσουν πραγματικά στο χείλος της χρεοκοπίας. Αν ένας διευθυντής επιχείρησης μιλούσε για την επιχείρησή του με τον τρόπο που ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί του μιλάνε για την Ελλάδα, θα σάπιζε τώρα πίσω από τα κάγκελα της φυλακής καταδικασμένος για βαριά απιστία.

Απευθυνόμαστε και στους λαούς της Ευρώπης. Ο αγώνας μας δεν είναι μόνο αγώνας για την Ελλάδα, είναι αγώνας για μια ελεύθερη, ανεξάρτητη, δημοκρατική Ευρώπη. Μην πιστεύετε τις κυβερνήσεις σας, που λένε ότι τάχα εσείς βοηθάτε την Ελλάδα με τα λεφτά σας. Μην πιστεύετε τα χονδροειδή, εξωφρενικά ψέματα των βρώμικων εφημερίδων, που θέλουν να σας πείσουν ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε δήθεν γιατί οι ΄Ελληνες είναι τεμπέληδες, όταν δουλεύουν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, περισσότερο από όλους τους Ευρωπαίους! Την κρίση δεν την προκάλεσαν οι εργαζόμενοι, την προκάλεσε και τη χρησιμοποιεί το μεγάλο χρηματιστικό κεφάλαιο και οι πολιτικοί στην υπηρεσία του.

Τις μεγάλες τράπεζες και μόνο αυτές βοηθάνε τα προγράμματά τους, δήθεν σωτηρίας, αυτές ακριβώς που επέβαλαν μέσω των πολιτικών και των κυβερνήσεων που έχουν εξαγοράσει, το οικονομικό μοντέλο που οδήγησε στη σημερινή κρίση. Δεν υπάρχει καμιά άλλη λύση από τη ριζική αναδιάρθρωση του χρέους όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά όλης της Ευρώπης. Δεν μπορεί οι τράπεζες και οι κάτοχοι χρήματος, που προκάλεσαν την κρίση, να μην πληρώσουν ούτε ένα ευρώ για τις ζημιές που επέφεραν! Δεν μπορεί οι τραπεζίτες να 'ναι το μοναδικό ασφαλές επάγγελμα στον κόσμο! Δεν υπάρχει καμιά άλλη λύση από την αντικατάσταση του σημερινού οικονομικού μοντέλου της Ευρώπης, που είναι φτιαγμένο για να δημιουργεί χρέος, με επιστροφή σε μια πολιτική τόνωσης της ζήτησης και της ανάπτυξης, και τον προστατευτισμό, με δραστικό επανέλεγχο του Χρήματος. Ή τα Κράτη μας θα κυριαρχήσουν στις αγορές ή αυτές θα τα καταπιούν, και μαζί τους η Δημοκρατία, και όλα τα επιτεύγματα του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Η Δημοκρατία γεννήθηκε στην Αθήνα, όταν ο Σόλων διέγραψε τα χρέη των φτωχών στους πλούσιους.

Ας μην επιτρέψουμε τώρα στις Τράπεζες να καταστρέψουν την ευρωπαϊκή Δημοκρατία, για να αποσπάσουν τα μυθώδη ποσά που οι ίδιες δημιούργησαν ως χρέος. Πώς μπορεί να προτείνεται, για να διοικήσει την Κεντρική Τράπεζα της Ευρώπης, ένας άνθρωπος της Goldman Sachs… Τι είδους κυβερνήσεις, τι είδους πολιτικούς έχουμε στην Ευρώπη;

Δεν σας ζητάμε να υποστηρίξετε τον αγώνα μας για λόγους αλληλεγγύης, ούτε γιατί στα δικά μας χώματα γεννήθηκε ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης, ο Περικλής και ο Πρωταγόρας, οι ιδέες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Ευρώπης. Δεν ζητάμε ιδιαίτερη μεταχείριση, γιατί υποστήκαμε, ως χώρα, μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές στην Ευρώπη, αγωνιζόμενοι για να μην επικρατήσει στην ήπειρό μας ο φασισμός.

Σας ζητάμε να το κάνετε για το δικό σας συμφέρον. Αν αφήσετε τώρα την ελληνική, την ιρλανδική, την πορτογαλική, την ισπανική κοινωνία να καταστραφούν, στο βωμό του Χρέους και των Τραπεζών, θα έρθει σύντομα η δική σας σειρά. Δεν θα ευημερήσετε εν μέσω ευρωπαϊκών κοινωνικών ερειπίων.

Εμείς αργήσαμε, αλλά ξυπνήσαμε. Ξυπνήστε κι εσείς. Ας φτιάξουμε μαζί μια νέα Ευρώπη της ανάπτυξης, της δημοκρατίας, της ευημερίας, της ειρήνης, αντάξια της ιστορίας, των αγώνων, του πνεύματός της. Αντισταθείτε στον ολοκληρωτισμό των αγορών, που απειλεί να διαλύσει την Ευρώπη, κάνοντάς την Τρίτο Κόσμο, να βάλει τον ένα ευρωπαϊκό λαό εναντίον του άλλου, να καταστρέψει την ήπειρό μας, ξανακάνοντας επίκαιρο τον φασισμό.

Ένας άνθρωπος που έζησε την φασιστική επίθεση κατά των λαών της Ευρώπης, μπορεί να καταλάβει τις ομοιότητες της σημερινής κατάστασης με την εποχή του και να διαγνώσει τις απώτερες συνέπειες, όπως κανένας από εμάς τους νεώτερους δεν μπορεί να κατανοήσει...:/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Chemwizard

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, επαγγέλεται Χημικός και μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 3,379 μηνύματα.
(Προσωπική εμπειρία που παρατίθεται προς ενδεχόμενο προβληματισμό)

Λένε,πως ο αμεσότερος τρόπος να απαξιώσεις κάποιες αξίες,είναι να δεις τα ίδια σου τα πρότυπα να τις τσαλακώνουν εμπρός του ιδίου σου του εαυτού.Μια από τις αξίες τις εποχής,είναι και η ευσεβής διεκδίκηση των κεκτημένων από τη λαϊκή μάζα.Ο Έλληνας ξύπνησε.Και δηλώνει παρών,διεκδικεί.

Για να πειστούν κάποιοι χρειάστηκαν συζητήσεις.Κάποιοι άλλοι χρειάστηκαν το γνωστό ντοκιμαντέρ.Άλλοι έπρεπε να βιώσουν τις αλλαγές από πρώτο χέρι,ειδικά όταν οι ευθύνες είναι μεγαλύτερες.Κάποιοι χρειάζονται μια επανάσταση.Όχι αναγκαστικά βίαιου χαρακτήρα.Κι αν μη τι άλλο,την έχουν.Αυτό που τελικά διαμόρφωσε τη δική μου σκέψη,ήταν ένας καφές.



Σηκώνω το τηλέφωνο.

-Δάσκαλε,εσύ;:D
-Τι κάνεις ρε παλιόπαιδο,έτσι κάνουν οι μαθητές το δάσκαλο;
-Μα δάσκαλε,θα έπαιρνα τηλέφωνο σε λίγες μέρες,να τελείωνε κι η εξεταστική γιατί...
-Ναι,καλά,επειδή τώρα σκίζεσαι στο διάβασμα.Σε καταλαβαίνω.Το Σάββατο κερνάω καφέ,να πούμε τα νέα μας.

Με χαροποίησε ιδιαίτερα η πρόσκληση.Πάντα θαύμαζα αυτόν τον άνθρωπο για την επαγγελματικότητα του,και για το επίπεδο που εισήγαγε σε κάθε τι που έκανε,σε εμένα εν προκειμένω-καθηγητής υπολογιστών και ιδιοκτήτης φροντιστηρίου γαρ- στον τρόπο που με εκπαίδευε.

Παραξενεύτηκα όταν έφθασα εκεί,και δεν τον βρήκα.Πρώτη φορά δεν ήταν τυπικότατος.Φθάνει μετά από δέκα λεπτά αλαφιασμένος.Φορώντας κάτι πολύ πιο καθημερινό από αυτό με τον οποίο τον μάθαμε και τον συνηθίσαμε,με μια κάμερα να κρέμεται από το λαιμό του,εικόνα,αν μη τι άλλο,που τράβηξε ασυναίσθητα τα μάτια μου πάνω του.

"Χαιρετώ τα πλήθη!"έσπασε τη μονοτονία."Εσύ δεν κατέβηκες;Να χαρώ εγώ τη νεολαία που μόρφωσα..."
"Να κατέβω,που;"απάντησα.
"Με όλη την υπόλοιπη αγανακτισμένη κοινωνία!Τόσο καιρό δεν ανοίγαμε βιβλίο,τώρα θα καθίσουμε στο σπίτι για διάβασμα;"
"Δυστυχώς όχι,δεν κατέβηκα ακόμη.."
"Δες πειράζει,θα σου δείξει ο δάσκαλος φωτογραφίες.Ρίξε μια ματιά.Οι χθεσινές είναι,ακόμα να εμφανίσω τις σημερινές"

Απλώνω το χέρι μου,και πιάνω το φάκελο.Εξαιρετική δουλειά.Φωτογραφίες που αρπάζουν το βλέμμα μέσα από την εικόνα,και το αναδεικνύουν.

"Δάσκαλε,έχω μια απορία"ξεστομίζω περνώντας τις φωτογραφίες δεύτερη φορά.
"Εξέπληξε με ντε"έρχεται η απάντηση.
"Όλος αυτός ο κόσμος που φωτογραφίζεις,που ήταν ενώ η χώρα βυθιζόταν;"
"Απλά δεν μπορούσε να ξέρει αγόρι μου.Και τώρα,που ο κίνδυνος είναι υπαρκτός,θα έρχονται κι άλλοι κι άλλοι.Και θα πετύχουμε όλοι μαζί"

Απολάμβανα τη στιγμή.Δε συναντάς και κάθε μέρα άτομα τόσο καλλιεργημένα,με καρδιά δεκαοχτάρη που θέλει να αλλάξει τον κόσμο.Κι εγώ είχα συναντήσει έναν.Έπινα καφέ μαζί του.

-Πως πάει το φροντιστήριο;
-Όπως το άφησες μωρέ,εδώ,τρέχουμε βέβαια με κάτι κολληματάκια,αλλά τακτοποιούνται όλα
-Κολληματάκια;
-Ναι,στέλνουμε εξώδικο στον Ταδόπουλο.
-Ταδόπουλος,ο χημικός;Μα γιατί;;
-Για να πάει στον αγύριστο,να μάθει να συμμορφώνεται.
-Ο λόγος;
-Ο γνωστός.Κάπνιζε συνεχώς εσωτερικά του φροντιστηρίου.Και ξέρεις πόσο φανατικός αντικαπνιστής είμαι Γιάννη!Δε συμμορφώθηκε,θα με δει απ'την καλή.Ελπίζω τώρα με το νέο νόμο να την πάθει για τα καλά.

(Πρώτο σοκ)

"Πάντως,αν και δε θέλω να μπλέκομαι ο ίδιος"έσπευσα να συμπληρώσω "του μίλησε κάποιος προσωπικά και διακριτικά για το θέμα;Μπορεί ο άνθρωπος να είναι ασυμβίβαστος,αλλά του χρωστάω τη χημεία που ξέρω...αν δεν ήταν αυτός....Μπορεί να αγχώνεται και..."
"Τίποτα δεν του χρωστάς!"μου αποκρίνεται με έναν αγνώριστο για μένα τόνο "Πέρασες χάρη στη δική σου θέληση.Ο συγκεκριμένος ποιος ξέρει πόσους πελάτες μας έδιωξε κάνοντας την αίθουσα υποδοχής τεκέ"

(Δεύτερο σοκ)

"Τι να πω",συνέχισα προβληματισμένος.."ελπίζω να λήξουν όλα ομαλά"
"Ομαλότατα,έννοια σου!Το ξέρεις ότι ο συγκεκριμένος έχει και δεύτερη δουλειά,έτσι;Θα στον κάνω εγώ να μη στεριώσει πουθενά!"
"Δηλαδή;"
"Στην εταιρία της οποίας δουλεύει το εργαστήριο,ένα από τα κεφάλια είναι φίλος.Του νοικιάζουμε την αποθήκη.Θα χτυπήσω ένα τηλέφωνο,για να μάθει με ποιόν έμπλεξε ο τύπος.Θα κανονιστεί."

(Τρίτο σοκ,ισχυρότερο-σκέψεις)

"Μα στο συγκεκριμένο χώρο αποκλείεται να καπνίζει,ούτε καν εμείς στα πανεπιστημιακά εργαστήρια δεν μπορούμε.Εγώ δεν καπνίζω,αλλά όποιος το κάνει ή σε τίποτα εύφλεκτο θα βάλει φωτιά,ή θα πλημμυρίσει το χώρο με το σύστημα πυρόσβεσης!"
"Και;Μου αρκεί το τρέξιμο που κάνω εξ αιτίας του.Πρέπει να μάθει να ζει με τις συνέπειες.Είναι υπόγειος τύπος.Κι εγώ Γιάννη,ξέρεις.Αν εγώ δεν μπορώ κάτι,είναι οι υπόγειοι τύποι"

Με κάθε λέξη που προσέθετε,διέλυε λίγο-λίγο ένα μύθο που μου είχε πάρει χρόνια για να δημιουργήσω.Στα μάτια μου γινόταν άλλος ένας θνητός.Φθειρόταν.


Κατεβάζοντας μια γρήγορη ρουφηξιά καφέ,η οποία κατέβασε με τη σειρά της τον κόμπο που είχα στο λαιμό προς το στομάχι,έγνεψα συγκαταβατικά.Δε μου έμενε και κάτι άλλο να κάνω.

"Αγόρι,αύριο θα έρθεις μαζί;"
"Θααα...δεν ξέρω,ίσως με χρειάζονται οι δικοί μου,θα σας ενημερώσω αργότερα.:)"
"Ο δάσκαλος θα περιμένει!"
"Δάσκαλε,μου δίνεις λιγάκι την κάμερα;"
"Πάρε"
Έβγαλα το πρόσωπό του,και του την επέστρεψα.

Πληρώσαμε,κι οι δρόμοι μας χώρισαν.


Προσπαθώντας να επεξεργαστώ τα προηγούμενα,κατέληξα σε διάφορα συμπεράσματα.Από καταβολής του έρμου τούτου τόπου,ο Έλληνας στην επανάσταση δήλωνε παρών.Πλέον όμως το πράγμα έχει στραβώσει.Γιατί;

Γιατί συμβαίνει το εξής οξύμωρο:στρεφόμαστε όλοι προς τους πολιτικούς που εμείς (εσείς!) ψηφίσαμε,για μια κατάσταση την οποία δημιουργήσαμε (δημιουργήσατε!),και υποθάλψαμε (υποθάλψατε!),συλλογικά μια ολόκληρη γενιά.Όταν κάθε,μα κάθε Έλληνας,μόλις αποκτούσε μια στοιχειώδη εξουσία,τη χρησιμοποιούσε ενδεχομένως κι αθέμιτα,για να πετύχει τους σκοπούς του,τότε ναι,αυτός ο τόπος οδηγήθηκε μαθηματικά σε τέλμα.Τρέξτε,σηκώστε λάβαρο επανάστασης.Και μετά γυρίστε σπίτι σας ως μονάδες,και διαιωνίστε τη νοσηρότητα.Συγχαρητήρια.Δίνετε στους τριακόσιους κύριους που μουτζώνετε ψήφο εμπιστοσύνης.Και η συμφωνία του Φάουστ με τον διάβολο καλά κρατεί.

Δεν είναι μόνο το ότι ανήκαμε στον ίδιο κλάδο,που έκανε το χημικό να κερδίσει τη συμπάθειά μου.

Κάπνιζε σε χώρο που απαγορεύεται,και με ιδιοκτήτες αντίθετους.Μεγάλη του ανοησία.Κάπως θα έπρεπε να σταματήσει.Στου άλλου το χωράφι δε θα επιβάλλεις τους δικούς σου κανόνες.Αλλά εκεί φάνηκε κι η μεγαλοπρέπεια του πληροφορικάριου που τόσο θαύμαζα.Χωρίς να πιάσει την άλλη πλευρά χρησιμοποιώντας φιλότιμο,ή έστω,κάτι ενδιάμεσο,έδρασε με πράξεις που δε συνάδουν με όσα εγώ εκτιμούσα σε αυτόν.Δρώντας αθέμιτα,ως και τραμπούκικα,όπως τα ΜΑΤ που έβρισκε απέναντι του στις πλατείες που φωτογράφιζε.

Δρώντας αδίστακτα,προσπαθώντας να πατήσει τον άλλο κι εκτός φροντιστηρίου.

Δρώντας κάτω από το τραπέζι,και μάλιστα αποκαλώντας τον άλλο υπόγειο,λες και κάπνιζε κάπου κρυφά.

Σίγουρα,μια εκτίμηση προς το πρόσωπό του υπάρχει.Όχι θαυμασμός όμως.Απλά και μόνο επειδή εκτιμώ εγώ αυτά που κέρδισα από εκείνον.Και δεν ξέρω αν αυτός είναι η αιτία,αλλά δεν πρόκειται να κατέβω ως αγανακτισμένος.Μάλλον θα περιμένω να πάρω τη σκυτάλη μαζί με τη γενιά μου,και να ξεκινήσω πιο αθόρυβα.

Ελπίζω πως δεν απείχα πολύ από το on topic.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,800 μηνύματα.
(Προσωπική εμπειρία που παρατίθεται προς ενδεχόμενο προβληματισμό)

Στο ξεκίνημα της καριέρας μου πέρασα από 15 φροντιστήρια μέσα σε 3 χρόνια. Κανένα φροντιστηριάρχη δεν αγάπησα. :P

Είναι αξιοπερίεργο γιατί έκανε εξώδικο όταν θα μπορούσε απλά τώρα που τελείωσε η χρονιά να σταματήσει τη συνεργασία. Όλοι οι καθηγητές φροντιστηρίων προσλαμβάνονται και στο τέλος της σεζόν απολύονται για να ξαναπροσληφθούν στην επόμενη σεζόν. Προφανώς ο τύπος "βαρβάτεψε" απ' την αντικαπνιστήλα του και ήθελε να σηκώσει παντιέρα για να τρομάξουν οι υπόλοιποι και να "σφίξουν οι κώλοι". Όπως επίσης φίλε Chemwizard, στο λέω επειδή το ξέρω, το που κερνάνε τον καφέ δεν είναι καθόλου τυχαίο. ;)

Θα δούμε πολλά, ετερόκλητα, ανομοιογενή, όπως σε αντιδιαστολή θα δούμε να στήνεται χοντρό θέατρο από την πολιτική σκηνή. Στην αρχή θα παριστάνουν ότι δεν τα βρίσκουν και στο τέλος θα συναινέσουν στο ξεπούλημα της χώρας. Όταν λέει π.χ. ο Αντώνης, ότι θα ξεπληρώσουμε όλα τα χρέη δεν μένουν και πολλά περιθώρια ελιγμών.

Η σαπίλα υπάρχει και θα συνεχίζει να υπάρχει. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν και άνθρωποι που δεν κλέψανε, δεν φάγανε, δεν δανειστήκανε, πληρώνανε τους φόρους και τις κρατήσεις τους και είναι τώρα δέσμιοι μιας σάπιας κοινωνίας και αγανακτούν. Άλλοι πάλι αγανακτούν από φόβο, ότι θα μειωθεί ο τζίρος τους.

Εκτός όμως από τους αγανακτισμένους υπάρχουν και οι κολασμένοι. Αυτοί που κάθονται τώρα στο παγκάκι τους και μειδιάζουν μαζί μας, αυτοί που δεν έχουν τίποτα και τίποτα να χάσουν. Το συμφέρον των κολασμένων είναι να περιμένουν το Χάος να έρθει...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Chemwizard

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, επαγγέλεται Χημικός και μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 3,379 μηνύματα.
Είναι αξιοπερίεργο γιατί έκανε εξώδικο όταν θα μπορούσε απλά τώρα που τελείωσε η χρονιά να σταματήσει τη συνεργασία. Όλοι οι καθηγητές φροντιστηρίων προσλαμβάνονται και στο τέλος της σεζόν απολύονται για να ξαναπροσληφθούν στην επόμενη σεζόν. Προφανώς ο τύπος "βαρβάτεψε" απ' την αντικαπνιστήλα του και ήθελε να σηκώσει παντιέρα για να τρομάξουν οι υπόλοιποι και να "σφίξουν οι κώλοι". Όπως επίσης φίλε Chemwizard, στο λέω επειδή το ξέρω, το που κερνάνε τον καφέ δεν είναι καθόλου τυχαίο. ;)
Προσωπικά με πείραξε κυρίως το τηλέφωνο,κι όχι το εξώδικο.Με την άποψη ότι αν όχι ηθικά,νομικά το πρώτο μπορεί να το υποστηρίξει.Έτσι προχωράει όμως η κοινωνία...με σφήξιμο;

Θα δούμε πολλά, ετερόκλητα, ανομοιογενή, όπως σε αντιδιαστολή θα δούμε να στήνεται χοντρό θέατρο από την πολιτική σκηνή. Στην αρχή θα παριστάνουν ότι δεν τα βρίσκουν και στο τέλος θα συναινέσουν στο ξεπούλημα της χώρας. Όταν λέει π.χ. ο Αντώνης, ότι θα ξεπληρώσουμε όλα τα χρέη δεν μένουν και πολλά περιθώρια ελιγμών.
Μιας και μπήκα στο θέμα,θεωρώ σωστό να συμμετέχω σοβαρά αυτή τη φορά.Η απορία μου είναι η εξής.Αν δεν είχαν γεννηθεί αυτοί οι τριακόσιοι,πεντακόσιοι,τρεις χιλιάδες.Και στη θέση τους υπήρχαν άλλοι.Κι άλλες παρατάξεις,η κατάσταση θα ήταν διαφορετική;I vote for no.

Η σαπίλα υπάρχει και θα συνεχίζει να υπάρχει. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν και άνθρωποι που δεν κλέψανε, δεν φάγανε, δεν δανειστήκανε, πληρώνανε τους φόρους και τις κρατήσεις τους και είναι τώρα δέσμιοι μιας σάπιας κοινωνίας και αγανακτούν. Άλλοι πάλι αγανακτούν από φόβο, ότι θα μειωθεί ο τζίρος τους.
Θα σου πω κάτι.Κανείς δεν κρίνει ούτε το σύνολο των ανθρώπων με ένα χαρακτηρηστικό,ούτε καν την ψυχοσύνθεση ενός ανθρώπου με βάση ένα κριτήριο.Δε σημαίνει,και δεν υποστηρίζω πως αν τα άτομα στα οποία αναφέρομαι ήταν στη βουλή,θα βιώναμε την ίδια κατάσταση.Καθένας όμως έβαλε τουλάχιστον ένα μικρό λιθαράκι,έτσι;Αρχίζοντας από μια ψήφο,μια νοοτροπία,κάτι.Η μίζα δε συγκρίνεται,αλλά το βλέπω κάτι σαν τη βιοσυσσώρευση.Αυτά τα αναρίθμητα απλά που ξεκινούν από τους αμέτρητους εμάς,συγκεντρώνονται στην κορυφή.Ναι η κορυφή είναι ακατάλληλη.Ναι να φύγει εδώ και τώρα.Αλλά πρέπει να στραφούμε και προς τους ίδιους μας τους εαυτούς,πριν να είναι πολύ αργά.(Το ότι για παράδειγμα στην παρέλαση υπάρχει εξέδρα επισήμων,δε σημαίνει πως αυτοί δε θα την έκαναν για την Ελβετία όταν η χώρα θα τους χρειαζόταν.Άσχετα από το αν είναι εκεί στην παρέλαση.Από την άλλη όμως,δε μπορώ να σου πω πως δε θα έμεναν και στο καθήκον.Σε αυτή τη φάση κι εγώ κι ο κόσμος τους κρίνουμε από την παρούσα κατάσταση.)

Εκτός όμως από τους αγανακτισμένους υπάρχουν και οι κολασμένοι. Αυτοί που κάθονται τώρα στο παγκάκι τους και μειδιάζουν μαζί μας, αυτοί που δεν έχουν τίποτα και τίποτα να χάσουν. Το συμφέρον των κολασμένων είναι να περιμένουν το Χάος να έρθει...
Ο χειρότερος τύπος.Το κοράκι.Προσωπικά,θα προτιμούσα να ταρακουνήσω καταστάσεις με τον τρόπο μου,κι ας είχε οποιοδήποτε αποτέλεσμα.Το χειρότερο ακόμα και από το να καταχράσαι,είναι να μπορείς να συμβάλλεις,και να περιμένεις.Όταν φαινομενικά ο ίδιος δεν έχεις τίποτα να χάσεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top