Το χρέος της ελληνικής Αριστεράς

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
Ήδη τα δεδομένα και οι αριθμοί, που αφορούν το χρέος της χώρας, οδηγούν και καταλήγουν στο συμπέρασμα, ότι πάμε σε μία επ' αόριστο αναστολή της εθνοκρατικής μας υπόστασης, στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου και των κανόνων διεθνούς νομιμότητας. Η Ελλάδα και οι συναποτελούντες αυτήν υπήκοοί της μπήκαμε στο βαθύ πηγάδι της ιστορίας, που παλιότερα λεγότανε "εθνική σκλαβιά". Συνεπώς υπάρχει πλέον, αντικειμενικά και αδήριτα, ως πρώτιστο ιστορικό καθήκον της κοινωνίας μας, η αναγκαιότητα της επιδίωξης, για εθνική απελευθέρωση, αυτοδιάθεση, αυτοδιαχείριση και αυτοκυριαρχία!
Αναμφίβολα, ανάμεσα στους σημερινούς "αγανακτησμένους" των ελλαδικών πλατειών, συμπεριλαμβάνονται στο σύνολό τους και αντικειμενικά, και όλοι οι πολίτες με αριστερές πολιτικοκοινωνικές αντιλήψεις και προτιμήσεις. Τηρουμένων των αναλογιών, οι μέρες που διανύουμε, είναι δραματικότερες από εκείνες του καλοκαιριού 1974 και κρισιμότερες, από την εποχή 28 Οκτωβρίου 1940-Απρίλιο 1941. Μία εφιαλτική αναδρομή στο απώτερο παρελθόν του Ελληνισμού, θα μπορούσε ίσως εύλογα, να υπενθυμίσει ακόμη και την 29 Μαϊου 1453. Και η αριστερή σκέψη και αντίληψη αντιλαμβάνεται, ότι η λουμπενοποίηση μίας κοινωνίας ιστορικά, δεν είναι ευδόκιμη για πρόοδο, αλλά μάλλον, για τα σκοτάδια ενός τελειωτικού της εκφασισμού. Ενός εκφασισμού, που απροκάλυπτα πλέον επεξεργάζεται μία δράκα πρόθυμων τυχοδιωκτών της πολιτικής μας σκηνής, συνεπικουρούμενοι από επίσης πρόθυμους τυχοδιώκτες της διεθνούς πολιτικής σκηνής. Γι' αυτό είναι πρόδηλο πλέον χρέος της λεγόμενης "παραδοσιακής ελληνικής Αριστεράς" σύσσωμης, να αντιδράσει και να δράσει, με ευήκοον ους προς τις πλατείες της χώρας. Χρέος όλων των Ελλήνων Πολιτών, που οι σημερινές περιστάσεις έλαχε να τους έχει στα αριστερά έδρανα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, είναι να βρίσκονται στις Πλατείες, παραιτούμενοι από την περιστασιακά απεχθή ιδιότητα του Βουλευτή! Ειδάλλως, η αγανακτησμένη κοινωνία θα τους αντιλαμβάνεται πάντα, ως "όμοιος ομοίω πελάζει"!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,861 μηνύματα.
Έγραψα σε άλλο θρεντ για τις απόψεις του Δημήτρη Καζάκη για τα προβλήματα της αριστεράς. Το μεταφέρω κι εδώ απομαγνητοφωνημένα αφού κολλάνε με το θέμα. :)

- Άρα κύριε Καζάκη μπορούμε να καταλάβουμε αν δεχτούμε ότι μπορεί να υπήρχαν σχέδια επί χάρτου για όλα αυτά εδώ και χρόνια γιατί γοητεύτηκαν σταδιακά οι σοσιαλιστές από την αρετή του κέρδους και ανέβηκαν στην εξουσία εφαρμόζοντας φιλελεύθερες πολιτικές, εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι το πως η αριστερά, στην Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο, στην Ελλάδα δεν τα πήρε χαμπάρι όλα αυτά. Τα είδε και έκανε ότι δεν τα είδε, δεν κατάλαβε, διότι τέλος πάντων, εντάξει οι σοσιαλιστές, η αριστερά περίμενες ότι θα αντιδρούσε [...]

- Νομίζω ότι η αριστερά πάσχει από δύο σοβαρά προβλήματα [...]. Πρώτον, έχει πάψει να σκέφτεται με όρους δημοκρατίας και έχει πάψει να σκέφτεται με όρους πατρίδας. Δηλαδή, όχι με την έννοια του εθνικισμού αλλά ξεχάσανε ότι για να βάλεις ταξικό ζήτημα, το ζήτημα της τάξης - το κοινωνικό ζήτημα δηλαδή -, το κοινωνικό ζήτημα μπαίνει σε συγκεκριμένα ιστορικοκοινωνικά πλαίσια. Και αυτά τα ιστορικοκοινωνικά πλαίσια είναι πάντα, η συγκρότηση του έθνους.

Το έθνος δεν είναι μια επινόηση από τα πάνω που επιβάλλεται σε μία κοινωνία. Είναι μια προοδευτική αντίδραση της κοινωνίας για να απαλλαγεί από τον κατακερματισμό του μεσαίωνα, κατακερματισμό με βάση τη φυλετική καταγωγή, με βάση τη θρησκεία, να αναδειχθεί η έννοια πολίτης, και στη βάση του πολίτη η έννοια λαός.

Ο λαός απηχεί μια συγκρότηση τελείως διαφορετική απ' ότι ήταν στο μεσαίωνα που συνδεόντουσαν με συγγενικούς δεσμούς, ή με καταγωγές ή οτιδήποτε άλλο. Ο λαός αποκαλύπτει τους κοινωνικούς δεσμούς ανάμεσα στις τάξεις που δεν είναι πλέον με βάση, ούτε τον τόπο κατοικίας, ούτε το τι πιστεύει ο καθένας (θρησκεία και όλα αυτά). Έχει να κάνει με πραγματικές κοινωνικές σχέσεις. Αυτή ήταν η μεγάλη πρόοδος που έφεραν τα νέα έθνη, τα έθνη δηλαδή στη συγκρότηση των κοινωνιών.

Μέσα από εκεί μπορεί να μπει μόνο το θέμα το κοινωνικό. Δυστυχώς η αριστερά στο σύνολό της, μπέρδεψε την έννοια διεθνισμός με τον κοσμοπολιτισμό, ή αν θέλετε με την ιδεολογία του ιμπεριαλισμού. Με τη λογική δηλαδή ότι ισοπεδώνουμε τα κράτη στο όνομα των ισχυρών αρχόντων του τόπου. Και βρέθηκε μπροστά να επαναλαμβάνει δόγματα τα οποία ήταν τελείως ξεπερασμένα από τον παλιότερο αιώνα.

- Και κάποιες στιγμές να έχει την κοινωνία απέναντι, ουσιαστικά.

- Όχι μόνο, αλλά να λέει "εμείς δεν θέλουμε σύνορα". Ναι, δεν θέλουμε σύνορα, βεβαίως, αφού συναδελφωθούν οι λαοί.

- Τώρα όμως υπάρχουνε.

- Βεβαίως και πρέπει να προστατεύονται. Για να μπορέσει να υπάρξει συναδέλφωση των λαών σε ισότιμη βάση, πρέπει ο κάθε λαός να είναι αφέντης στον τόπο του. Δεν μπορεί να δεχθεί αφέντη άλλο στον τόπο του και να μιλάει για συναδέλφωση.

Το Απρίλη του 1941, στο κατεχόμενο Βέλγιο υπό την αιγίδα της Γερμανική κατοχική διοίκησης έγινε ένα διεθνές συνέδριο σοσιαλιστών και επαναστατών της εποχής όπου έθεσαν το εξής ζήτημα. Είτε το θέλουμε είτε όχι, λέγανε τότε, οι Χιτλερικές στρατιές είχαν διαλύσει τα έθνη-κράτη στην Ευρώπη, είχαν καταλύσει σύνορα, τα είχαν διαλύσει όλα και βάλανε το εξής δίλημμα τότε. Λένε, να επιστρέψουμε προς τα πίσω, στην αναβίωση του έθνος-κράτους ή να πάμε μπροστά, δηλαδή να αφήσουμε να ολοκληρώσει ο Χίτλερ την ενοποίηση της Ευρώπης και πάνω σε αυτή την ενοποίηση να διεκδικήσουμε τις σοσιαλιστικές πολιτείες της Ευρώπης;

Αυτή τη συζήτηση, που βεβαίως κανείς δεν την ξέρει τώρα γιατί..."ποιος ασχολήθηκε", τότε έγινε μεγάλη ιστορία, συμμετείχαν πολύ μεγάλες μορφές της αριστεράς εκείνης της εποχής, σας θυμίζω ότι ήταν υπό την αιγίδα της Γερμανικής κατοχικής διοίκησης και λέγανε βεβαίως, ενώνεται η Ευρώπη, αυτό είναι προοδευτικό, το κάνουν με απάνθρωπο, με βάρβαρο τρόπο οι Χιτλερικές στρατιές, αλλά τι να κάνουμε; Είναι προοδευτικό το φαινόμενο. Οπότε γιατί να γυρίσουμε πίσω στο έθνος-κράτος;

Βεβαίως η απάντηση που έδωσε η κοινωνία και που έδωσαν οι λαοί ήταν ότι αυτό που γινότανε ήταν οπισθοδρόμηση και άρα η υπεράσπιση του έθνους, η υπεράσπιση της πατρίδας ενάντια στον κατακτητή ήταν το πρώτο βήμα για να μπει το ζήτημα της κοινωνικής και πολιτικής απελευθέρωσης κάθε λαού.

Πηγή (35-39min) 8)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
...

- Νομίζω ότι η αριστερά πάσχει από δύο σοβαρά προβλήματα [...].

:redface::redface::redface:...και προκειμένου για τη λεγόμενη "παραδοσιακή Αριστερά" στην Ελλάδα, νομίζω ότι σήμερα πάσχει από ένα βασικότατο πρόβλημα οπτικής: βλέπει με τα μάτια της Μανωλίδου... τον Άδωνι:mad:!
Ας σοβαρευτούμε όμως: η σημερινή πραγματική Αριστερά στη χώρα μας θα φάνει, από τα αποτελέσματα, δυστυχώς, της αύριον!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
Καρατζαφέρης:«Σκέφτομαι να αποσύρω τον ΛΑΟΣ από τη Βουλή»

11:41 - Τετ 01/06/2011, tvxsteam
[ - ] Μέγεθος [ + ]


Στη δήλωση ότι μελετά το ενδεχόμενο να αποσύρει τον ΛΑΟΣ από τη Βουλή προχώρησε την Τετάρτη ο Γιώργος Καρατζαφέρης, υποστηρίζοντας ότι μία τέτοια κίνηση μπορεί να λειτουργήσει ως «χαστούκι στο λιποθυμισμένο σύστημα». «Σκέφτομαι να παραιτηθούμε όλοι από τη Βουλή. Να ταρακουνήσω το πολιτικό σύστημα που κοιμάται» υποστήριξε.
«Βλέπω τον πρωθυπουργό που τα έχει χάσει, την αξιωματική αντιπολίτευση που αρνείται να μπει στο παιχνίδι. Μία αριστερά που είναι στον κόσμο της» υποστήριξε, μιλώντας στον Ant1 και αποκαλύπτοντας ότι “σκέφτεται να αποσύρει τον ΛΑΟΣ” από τη Βουλή.
Παράλληλα, μιλώντας στον Real FM, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αδ.Γεωργιάδης δήλωσε πως εάν το πολιτικό σύστημα δεν μπορέσει να δώσει στον λαό να καταλάβει τι συμβαίνει, «θα δρέψουμε φοβερές θύελλες, θα δούμε αίμα». Υποστήριξε, επίσης, ότι το ενδεχόμενο να αποσυρθεί το κόμμα του από τη Βουλή, προκειμένου να προκαλέσει εκλογές, είναι μία λύση, ώστε οι πολίτες να αποφασίσουν για την πορεία της χώρας.
Τέλος, επανέλαβε ότι ο ΛΑΟΣ δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, γι' αυτό και επιμένει είτε για μία οικουμενική κυβέρνηση, είτε για προσφυγή στις κάλπες.
Τα ίδια περίπου έλεγε, ω ασπάλακες της βολεμένης "παραδοσιακής Αριστεράς" κι ο Χίτλερ στους απελπισμένους Γερμανούς το 1933, όταν οι εκεί Κομμουνιστές ερίζανε, αν ήτανε "Λενινιστής" ή όχι, ο αιμοσταγής Στάλιν! Ξυπνήστε, εκεί στη βάση της λεγόμενης "παραδοσιακής Αριστεράς"! Αν έρθει ο πολιτικός φασισμός ξανά στην Ελλάδα, θα είναι και το τελεσίδικο τέλος της χώρας και του Ελληνισμού!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
Να λοιπόν κάτι που συμφωνώ και με τον Α. Αλαβάνο:

By ANT1 Internet, www.ant1online.gr, Ανανεωμένο: Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011
Την αποχώρηση των βουλευτών της Αριστεράς ζητά ο Αλαβάνος

Να αποχωρήσουν οι κοινοβουλευτικές δυνάμεις της Αριστεράς, αλλά και κάθε βουλευτής τους ξεχωριστά, «από τη Βουλή της Ντροπής και να δώσουν το δικό τους παρών, ως απλοί πολίτες, στο Σύνταγμα», ζήτησε ο κ. Αλέκος Αλαβάνος.

ANT1




Να αποχωρήσουν οι κοινοβουλευτικές δυνάμεις της Αριστεράς, αλλά και κάθε βουλευτής τους ξεχωριστά, από τη Βουλή, ζήτησε με δήλωσή του ο επικεφαλής του «Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής», Αλέκος Αλαβάνος.

Ο κ. Αλαβάνος, μάλιστα, χαρακτήρισε το κοινοβούλιο «Βουλή της Ντροπής» και ζήτησε οι κοινοβουλευτικές δυνάμεις της Αριστεράς να δώσουν το παρών τους, ως απλοί πολίτες, στο Σύνταγμα.

Ο Αλέκος Αλαβάνος αναφέρει στη δήλωσή του ότι το Μέτωπο «από τις ημέρες των μεγάλων κινητοποιήσεων, του Μάη του 2010, είχε εκφράσει την άποψη ότι οι βουλευτές της Αριστεράς θα έπρεπε να αποχωρήσουν από τη Βουλή της κατάργησης της λαϊκής κυριαρχίας και να πρωταγωνιστήσουν σε ένα «ανένδοτο αγώνα» για να φύγει η κυβέρνηση και να τεθεί τέλος στην ποδηγέτηση της Ελλάδας από την Τρόικα».
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,861 μηνύματα.
Τα ίδια περίπου έλεγε, ω ασπάλακες της βολεμένης "παραδοσιακής Αριστεράς" κι ο Χίτλερ στους απελπισμένους Γερμανούς το 1933, όταν οι εκεί Κομμουνιστές ερίζανε, αν ήτανε "Λενινιστής" ή όχι, ο αιμοσταγής Στάλιν! Ξυπνήστε, εκεί στη βάση της λεγόμενης "παραδοσιακής Αριστεράς"! Αν έρθει ο πολιτικός φασισμός ξανά στην Ελλάδα, θα είναι και το τελεσίδικο τέλος της χώρας και του Ελληνισμού!

Έχει γίνει ρεντίκολο ακόμα και στους ψηφοφόρους του. Μια έτσι μια γιουβέτσι. Μόλις είδε ότι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ δεν τον θέλουνε για συμπαίχτη παριστάνει τον αντάρτη, αφού πρώτα όμως φρόντισε να καταψηφίσει το αίτημα σύστασης Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,311 μηνύματα.
Τα ίδια περίπου έλεγε, ω ασπάλακες της βολεμένης "παραδοσιακής Αριστεράς" κι ο Χίτλερ στους απελπισμένους Γερμανούς το 1933, όταν οι εκεί Κομμουνιστές ερίζανε, αν ήτανε "Λενινιστής" ή όχι, ο αιμοσταγής Στάλιν! Ξυπνήστε, εκεί στη βάση της λεγόμενης "παραδοσιακής Αριστεράς"! Αν έρθει ο πολιτικός φασισμός ξανά στην Ελλάδα, θα είναι και το τελεσίδικο τέλος της χώρας και του Ελληνισμού!

Αρχίζει να έχει ενδιαφέρον.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
Αρχίζει να έχει ενδιαφέρον.

Ναι, ειδικά τώρα με τα γεγονότα στην Κέρκυρα και την προβοκάτσια του Πεταλωτή στην Αργυρούπολη:mad:!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,311 μηνύματα.
Ναι, ειδικά τώρα με τα γεγονότα στην Κέρκυρα και την προβοκάτσια του Πεταλωτή στην Αργυρούπολη:mad:!

Το μόνο ενδιαφέρον αυτή την εποχή εννοούσα είναι οι αντιδράσεις των Ελλήνων βουλευτών. Δεν μίλησα για τους ελληνόφωνους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,311 μηνύματα.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
Αν έρθει ο πολιτικός φασισμός ξανά στην Ελλάδα, θα είναι και το τελεσίδικο τέλος της χώρας και του Ελληνισμού!




:hmm:

λες;


μπαααα...


... αποκλείεται να είμαστε όλοι μας τόσο τυχεροί.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mittenwald

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 58 ετών, επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 812 μηνύματα.
Μπορεί κάποιος να ορίσει τι εστί αριστερά σήμερα;
Γιατί και στο Πα.Σο.Κ., το Σο. σημαίνει "σοσιαλιστικό".
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,311 μηνύματα.
Μπορεί κάποιος να ορίσει τι εστί αριστερά σήμερα;
Γιατί και στο Πα.Σο.Κ., το Σο. σημαίνει "σοσιαλιστικό".

Αυτό που ήταν πάντα. Προς τι το μπέρδεμα ; Η Αριστερά και ο Σοσιαλισμός υποστηρίζουν την κοινωνική ισότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη, το κράτος πρόνοιας και κυρίως τον κρατισμό. Και επίσης μια σειρά από θέσεις - υποτίθεται προοδευτικές - επάνω σε διάφορα ζητήματα, όπως όχι στο αστυνομικό κράτος (χώρα μπάχαλο), ναι στο μπάτε σκύλοι αλέστε των ξένων (μέχρι να γίνουμε όλοι Πακιστάνια), ναι στην νομιμοποίηση των μαλακών ναρκωτικών (αποβλακωθείτε ελεύθερα) ναι στην Οικολογία (λες και οι υπόλοιποι 'Ελληνες δεν μπορούν να είναι Οικολόγοι) και άλλες παρόμοιες μπούρδες. Οι ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ελληνική Αριστερά. Το ΠΑΣΟΚ ήταν κάποτε σοσιαλιστικό, σήμερα στα οικονομικά ζητήματα προσπαθεί να είναι φιλελεύθερο, αλλά πολλές θέσεις του σε κοινωνικά ζητήματα ταυτίζονται με την Αριστερά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
... Το ΠΑΣΟΚ ήταν κάποτε σοσιαλιστικό, σήμερα στα οικονομικά ζητήματα προσπαθεί να είναι φιλελεύθερο, αλλά πολλές θέσεις του σε κοινωνικά ζητήματα ταυτίζονται με την Αριστερά.

Φοβού λοιπόν, φιλελεύθερε Δόκτορα:

Θεσσαλονίκη: Αυτοοργάνωση μελών του ΠΑΣΟΚ

07:38 - Παρ 03/06/2011, tvxsteam
[ - ] Μέγεθος [ + ]




«Δεν συναινούμε σε αυτή την πολιτική», διαμήνυσαν περισσότερα από 100 μέλη του ΠΑΣΟΚ στη συμπρωτεύουσα, στο πλαίσιο κοινής συνάντησης για μία «άλλη, σοσιαλιστική πολιτική εξόδου από την κρίση». Ανάμεσα σε άλλα, αξίωσαν άμεση διαπραγμάτευση για την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, εκ βάθρων αλλαγή των θεμελίων του ευρώ και διατήρηση από το Δημόσιο «σημαντικών αναπτυξιακών εργαλείων».
Όπως δηλώνουν στο tvxs.gr μέλη της πρωτοβουλίας, η συνάντηση διεξήχθη εν μέσω ιδιαίτερα φορτισμένου πολιτικού κλίματος απέναντι στην κυβέρνηση και αποσκοπούσε «να αποτελέσει την αφετηρία για μια ανάλογη πανελλαδική κίνηση αυτοοργάνωσης απέναντι στην κυβερνητική πολιτική από μέλη του ΠΑΣΟΚ, χωρίς τους γνωστούς οργανωτισμούς».
Με τη διαπίστωση ότι «το σχέδιο εξόδου από την κρίση, η εκπόνηση και η εξέλιξή του, αποτελεί θεσμική, και συλλογική ευθύνη του ΠΑΣΟΚ στο σύνολό του», στη συνάντηση επισημάνθηκε η ανάγκη για έξοδο «από την πολιτική του μνημονίου Ι και του επερχόμενου μνημονίου προς την κατεύθυνση μιας πολιτικής παραγωγικής ανασυγκρότησης, κοινωνικής δικαιοσύνης, εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας».
Η ατζέντα της πρωτοβουλίας αυτοοργάνωσης των μελών του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνει την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του συνολικού χρέους, τη γενναία μείωση των επιτοκίων και το «κούρεμά» του, «με μεθόδους που έχουν προταθεί και δεν πλήττουν τα ασφαλιστικά ταμεία, ούτε οδηγούν σε κατάρρευση το τραπεζικό σύστημα της χώρας».
Επιπλέον, ζητείται «συμμαχία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την εκ βάθρων αλλαγή των θεμελίων του ευρώ από τη μονεταριστική, υφεσιακή βάση του σε μια αναπτυξιακή κατεύθυνση με κοινωνικό χαρακτήρα» και προτείνεται «έκδοση αναπτυξιακού ευρωομολόγου, που θα δώσει τη δυνατότητα αναθέρμανσης της οικονομικής δραστηριότητας στις περιφερειακές οικονομίες της Ευρωζώνης».
Παράλληλα, αποτελεί αίτημα η «δημιουργία ισχυρού δημόσιου τραπεζικού πυλώνα και αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του με αναπτυξιακή κατεύθυνση», καθώς και η «αναδιάταξη του πρωτογενούς τομέα στη βάση αγροτικών, συνεταιριστικών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας και ποιότητας». Προκρίνεται άλλωστε η ανάγκη για «μείωση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και των φόρων στα καύσιμα» και για «αναπτυξιακή αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου».
Τα μέλη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας προανήγγειλαν και νέες αντίστοιχες κινήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο, αρχής γενομένης από τις 14 Ιουνίου: συζήτηση με τους Νίκο Κοτζιά, Βαγγέλη Παπαχρήστο και Άρι Καζάκο.
Πολιτικά Συμπεράσματα της 1ης αυτοοργανωμένης, διαρκούς συνέλευσης μελών ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης
• Αφετηρία και βάση για την προσπάθεια συγκρότησης του εν λόγω ρεύματος σκέψης και δράσης, με κινηματικά χαρακτηριστικά αποτέλεσε το συλλογικό ενυπόγραφο κείμενο που κατατέθηκε στην τελευταία σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ.
• Άμεση επαναδιαπραγμάτευση του χρέους μας με τους βασικούς πιστωτές μας, με στόχο την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του συνολικού χρέους, τη γενναία μείωση των επιτοκίων και το «κούρεμα» του χρέους, με μεθόδους που έχουν προταθεί και δεν πλήττουν τα ασφαλιστικά ταμεία, ούτε οδηγούν σε κατάρρευση το τραπεζικό σύστημα της χώρας.
• Συμμαχία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την εκ βάθρων αλλαγή των θεμελίων του ευρώ από τη μονεταριστική, υφεσιακή βάση του σε μια αναπτυξιακή κατεύθυνση με κοινωνικό χαρακτήρα. Έκδοση αναπτυξιακού ευρωομολόγου, που θα δώσει τη δυνατότητα αναθέρμανσης της οικονομικής δραστηριότητας στις περιφερειακές οικονομίες της Ευρωζώνης.
• Δεν συμφωνούμε με την προωθούμενη γενική εκποίηση όλων των κομβικών τομέων της εθνικής οικονομίας, προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων. Με αυτήν την πολιτική το δημόσιο θα στερηθεί μερικών εκ των σημαντικότερων αναπτυξιακών εργαλείων του, σε πολλές περιπτώσεις μονίμων πηγών εσόδων, της δυνατότητας πραγματικής παρέμβασης στην αγορά και φυσικά της προοπτικής του όποιου ουσιαστικού, δημοκρατικού σχεδιασμού για την εθνική οικονομία.
• Οι τελευταίες κυβερνητικές ανακοινώσεις και σε ό, τι αφορά την πόλη μας ξεπερνούν κάθε όριο. Οι πωλήσεις της ΕΥΑΘ και του ΟΛΘ δε γίνονται αποδεκτές. Θα συνταχθούμε με τους εργαζομένους απέναντι στην συγκεκριμένη κυβερνητική επιλογή πλήρους ιδιωτικοποίησής τους. Δεν εκχωρούμε τις ιδέες μας και την πολιτική μας αξιοπρέπεια. Και αποστασιοποιούμαστε από την κυβερνητική πολιτική των γενικευμένων «αποκρατικοποιήσεων».
• Αναπτυξιακή αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου. Στην υπηρεσία μας μπορούν να τεθούν σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία μέσω μορφών leasing και εταιρειών holding οι οποίες θα μας επιτρέψουν την άμεση εκμετάλλευση, αποδίδοντας όμως ένα σημαντικό κοινωνικό μέρισμα.
• Στήριξη του εισοδήματος των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Αναστροφή των περικοπών μισθών και συντάξεων, κοινωνικός μισθός, μείωση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και των φόρων στα καύσιμα, διατίμηση σε προϊόντα που υπάρχει αποδεδειγμένα κερδοσκοπία. Επιπλέον στήριξη μέσω της ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους και των παροχών του.
• Την έλλειψη ανταγωνιστικότητας οφείλουμε να την αντιμετωπίσουμε με την αντιμετώπιση των στρεβλώσεων της αγοράς και της ύπαρξης καρτέλ και ολιγοπωλίων σε όλους τους κομβικούς τομείς της οικονομίας που λειτουργούν με υψηλά περιθώρια κέρδους. Με ενίσχυση της παραγωγικότητας που συνιστά κατά βάση ευθύνη και επένδυση του εργοδότη. Όχι με περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων, με συρρίκνωση των κοινωνικών και εργατικών τους δικαιωμάτων ή με την προώθηση ανασφαλούς και κακοπληρωμένης εργασίας, ανεξαρτήτως ηλικίας των εργαζομένων.
• Αναδιοργάνωση και εξυγίανση των προβληματικών ΔΕΚΟ με διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα των στρατηγικών τομέων της εθνικής οικονομίας. Πολιτικές ενίσχυσης των παραγωγικών και αποδοτικών ΔΕΚΟ με δυναμική διείσδυσή τους σε νέες αγορές, προς όφελος του ελληνικού δημοσίου και των καταναλωτών.
• Επανασχεδιασμός του δημοσίου τομέα όχι στη βάση μείωσης εισοδημάτων, απολύσεων και συκοφάντησης των δημοσίων υπαλλήλων. Εθνικός- κοινωνικός διάλογος σχετικά με το ποιες υπηρεσίες πρέπει να παρέχει το δημόσιο, σε ποιο κόστος και με ποιους αποδέκτες. Δημόσιο με ρυθμιστικό, κοινωφελή και αναπτυξιακό χαρακτήρα. Σύγχρονο μάνατζμεντ και ταχύτατη προώθηση της μηχανοργάνωσης και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
• Δημιουργία ισχυρού δημόσιου τραπεζικού πυλώνα και αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του με αναπτυξιακή κατεύθυνση , δίνοντας άμεσες «ανάσες» ρευστότητας στην αγορά.
• Αναδιάταξη του πρωτογενούς τομέα στη βάση αγροτικών, συνεταιριστικών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας και ποιότητας.
• Συνολικό στρατηγικό σχέδιο για το δευτερογενή τομέα, με εξειδίκευση κατά κλάδο με ταυτόχρονη αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας. Ακόμα και προσπάθειες όπως η σύνδεση πράσινης οικονομίας με την εγχώρια παραγωγή δείχνουν να έχουν εγκαταλειφθεί πλήρως.
• Ισχυρά κίνητρα για την αναδιάταξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες είναι συχνά- όχι πάντα- πολύ μικρές και παρωχημένες για να επιβιώσουν.
• Συνολικά, έξοδος από την πολιτική του μνημονίου Ι και του επερχόμενου μνημονίου προς την κατεύθυνση μιας πολιτικής παραγωγικής ανασυγκρότησης, κοινωνικής δικαιοσύνης, εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας.
• Το σχέδιο εξόδου από την κρίση, η εκπόνηση και η εξέλιξή του, αποτελεί θεσμική, και συλλογική ευθύνη του ΠΑΣΟΚ στο σύνολό του.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
:hmm:

λες;


μπαααα...


... αποκλείεται να είμαστε όλοι μας τόσο τυχεροί.

:redface::redface::redface:: Γιατί; Είσαι...φασίστας;:redface::hmm::P

Μπορεί κάποιος να ορίσει τι εστί αριστερά σήμερα;
Γιατί και στο Πα.Σο.Κ., το Σο. σημαίνει "σοσιαλιστικό".

Εύλογη η απορία σου, νομίζω:hmm:... Προσωπικά πάντως θεωρώ, ότι ένα τέτοιος ορισμός ίσως να μπορεί να δοθεί, από το μέλλον και μόνον απ' αυτό;)!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mittenwald

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 58 ετών, επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 812 μηνύματα.
Εύλογη η απορία σου, νομίζω:hmm:... Προσωπικά πάντως θεωρώ, ότι ένα τέτοιος ορισμός ίσως να μπορεί να δοθεί, από το μέλλον και μόνον απ' αυτό;)!
Eφόσον θα το δείξει το μέλλον,
καλό θα ήταν οι πραγματικοί αριστεροί να φυλάγονται.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
Eφόσον θα το δείξει το μέλλον,
καλό θα ήταν οι πραγματικοί αριστεροί να φυλάγονται.

Ναι, αλλά από τι και από ποιους:hmm::hmm::hmm:;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mittenwald

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 58 ετών, επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 812 μηνύματα.
Ναι, αλλά από τι και από ποιους:hmm::hmm::hmm:;
Από όλους αυτούς που χρησιμοποιούν τους αριστερούς και τις ιδέες τους για δικό τους όφελος.
Δύο απλά παραδείγματα:
1) Εθνικο-σοσιαλισμός
2) Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα.

Υπάρχουν κι άλλα παραδείγματα. Ελπίζω όμως ότι αυτά τα δύο φτάνουν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
Από όλους αυτούς που χρησιμοποιούν τους αριστερούς και τις ιδέες τους για δικό τους όφελος.
Δύο απλά παραδείγματα:
1) Εθνικο-σοσιαλισμός
2) Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα.

Υπάρχουν κι άλλα παραδείγματα. Ελπίζω όμως ότι αυτά τα δύο φτάνουν.

Θα πρόσθετα και το σταλινισμό, την ιστορική μήτρα όλων των κατοπινών φασισμών (από το 1926, με τη θεωρία του "σοσιαλισμού σε μία χώρα"!):mad:...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mittenwald

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 58 ετών, επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 812 μηνύματα.
Ήθελα να προσθέσω κάτι στο παραπάνω, περί αναλογιών σταλινισμού - ναζισμού,
αλλά φοβάμαι ότι ο αγαπητός Ρεμπεσκές δεν θα το αντέξει...
Και μετά θα το φέρω βαρέως.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top