Αγανακτισμένοι στις πλατείες της Ελλάδας

love_angel

Επιφανές μέλος

Η vik-vik! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών, επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αρφαρά (Μεσσηνία). Έχει γράψει 11,721 μηνύματα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Ας εξηγήσουμε τι σημαίνει short-term pain στην πράξη:
Έχουμε κάποιον που έχει πάρει ένα δάνειο στεγαστικό 100.000 ευρώ με επιτόκιο 4% όποτε πληρώνει τόκους 333 ευρώ το μήνα. Κούτσα στραβά τα βγάζει πέρα κάποιος που εισόδημα 1000+€.

Υποθέτουμε ότι η αλλαγή από δραχμή σε ευρώ θα γίνει 500δρχ προς 1€. Μια καλή ισοτιμία, που προσωπικά εκτιμώ ότι σε βάθος χρόνος θα είναι ακόμη χειρότερη. Αλλά παίρνουμε ένα μέτριο σενάριο γιατί πάνω από όλα είμαι αισιόδοξος :)

Έτσι λοιπόν ο παραπάνω τύπος, μετά από μια αλλαγή νομίσματος θα βρισκόταν με ένα δάνειο 50 εκατ. δρχ. και μισθό 750.000 δρχ. το μήνα. Κρίνοντας από τα δεδομένα της περιόδους που είχαμε δραχμή τα επιτόκια θα είναι της τάξεως των 25-30%, και αυτή η εκτίμηση είναι καλή εφόσον ο πληθωρισμός μας θα είναι 15% (που σιγά μην θα είναι τόσο). Αυτό σημαίνει 50.000.000 επί 30% ίσον 15.000.000 ετησίως τόκους. Θυμίζω ότι το εισόδημα του υποθετικού αλλά όχι σπάνιου τύπου θα είναι (750.000 επί 12 ίσον) 9.000.000 δραχμές ετησίως.
Όπως πολύ σωστά είπε και ο Παραφερνάλια, η μετάβαση στη δραχμή ΔΕΝ μπορεί να γίνει χωρίς την εθνικοποίηση κατ' αρχήν της Τράπεζας της Ελλάδας (το ξέρατε ότι είναι ιδιωτική, με άγνωστους μετόχους και υπεράνω νόμων του Ελληνικού Κράτους, που ούτε η βουλή μπορεί να την ελέγξει;:eek:) και κατόπιν των ιδιωτικών τραπεζών, όχι όμως για να αναλάβει το Δημόσιο τα χρέη τους (όπως κάνει σήμερα παρέχοντάς τους αφειδώς εγγυήσεις) αλλά για να τις εκκαθαρίσει και να τις αναδιατάξει με τρόπο ώστε να στηριχθεί το εθνικό νόμισμα. Είναι η μόνη εφικτή σήμερα λύση, για ένα χρέος που ήδη έχει αυξηθεί στα 500 δις, ενώ ήδη εδώ κι ένα χρόνο βρισκόμαστε υπό τα μέτρα του ΔΝΤ. Ένα χρέος που όλοι γνωρίζουν ότι δεν είναι εξυπηρετήσιμο και κυρίως δεν οφείλεται σε πρωτογενή ελλείμματα της ελληνικής οικονομίας (αυτά ανέρχονται περίπου στο ένα δις το χρόνο) αλλά πρόκειται για κεφαλαιοποίηση τόκων παλαιότερων δανείων (δηλαδή πανωτοκίων κατά το κοινώς λεγόμενο), από το 1887 κι εντεύθεν. Τα κεφάλαια τα έχουμε πληρώσει τρεις και τέσσερις φορές, αν έχετε το θεό σας δηλαδή...:confused:

Πρόκειται για δάνεια τα οποία δημιουργήθηκαν ως εξής κι ανοίξτε εξυπνοπούλια μου τα μάτια σας να διαβάσετε: Το 1964 ο τότε πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου (παππούς του Τζέφρυ, τυχαίο;:hmm:) και ο υπουργός οικονομικών Κων/νος Μητσοτάκης (αυτός δεν λείπει από κανένα κακό ε; Μπαμπάς της Ντόρας, τυχαίο;:hmm:) υπέγραψαν ίσως τον επαχθέστερο διακανονισμό χρεών, που έχει υπογράψει ποτέ κάποιο κράτος (ακόμη και αποικία). Αναγνώριζαν ΕΙΣ ΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ όλα τα χρέη της Ελλάδας από το 1887 κι ύστερα, ακόμη κι αυτά για τα οποία είχαμε επισήμως χρεοκοπήσει δύο φορές, το 1898 και το 1932 και άρα θα έπρεπε να έχουν παραγραφεί. Αναγνώριζε επίσης πλήρεις τόκους υπερημερίας (από το 1896 επαναλαμβάνω :worry::eek:) ΠΡΟΣΑΥΞΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΑ 71%!!! Έπρεπε λέει να έχει πληρωθεί το 2009 μιας και η σύμβαση ήταν για 45 χρόνια. Σας φαίνεται τυχαίο που ακριβώς το 2009 θυμήθηκαν ότι βρισκόμαστε "σε κρίση"; :hmm:

Από το 1985, ο καθηγητής Αγγελόπουλος έλεγε ότι όταν φτάνει ένα κράτος να πληρώνει το 70% των νέων δανείων που λαμβάνει, για να αποπληρώσει τοκοχρεολύσια παλαιότερων δανείων, τότε έχει μπει σε φαύλο κύκλο χρεωκοπίας, η οποία αργά ή γρήγορα θα είναι αναπόφευκτη. Το ήξεραν και στην ΕΟΚ, το ήξεραν και οι πάντες. Σήμερα, το 97% των νέων δανείων το δίνουμε για τοκοχρεολύσια κι ακόμη υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν ότι μπορεί να πληρωθεί το χρέος; Γιατί το χρέος το θυμήθηκαν οι Ευρωπαίοι αφού μας έβαλαν καλά καλά στο ευρώ, αφού το ήξεραν πιο πριν; :hmm: Σκεφτείτε λίγο περισσότερο πριν απαντήσετε σε τούτη την ερώτηση...

Κατά συνέπεια τα χρέη είναι τοκογλυφικά, καταχρηστικά και παράνομα, δεν σχετίζονται με την πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας -παρά την κακή της οργάνωση και το παρασιτικό δημόσιο που την στραγγαλίζει- και άρα δεν έχουμε την παραμικρή ηθική υποχρέωση να πληρώσουμε, όπως ορίζει ο νόμος περί τοκογλυφίας. Επίσης, ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ σχεδόν του χρέους των 350 δις, ήταν σε ομόλογα προς ιδιώτες, τα οποία δεν αποτελούν δανειακή σύμβαση, παρά επενδυτικά προϊόντα και κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει νομικά ένα κυρίαρχο κράτος να πληρώσει, δηλαδή ήταν πολύ εύκολο για μια λαϊκή κι όχι ξενόδουλη κυβέρνηση, ν' αρνηθεί να τα πληρώσει.

Για του λόγου το αληθές, δείτε αυτό: Ο GAP μιλάει σε Γερμανικό κανάλι, όπου τον ρωτούν ευθαρσώς: "Είστε υποχρεωμένος να παίρνετε διαρκώς νέα δάνεια για να πληρώνετε τα παλιά. Δεν θα ήταν ευκολότερο να περάσετε και πάλι στη δραχμή και να ισορροπήσετε;". Ο Τζέφρυ λοιπόν τι απάντησε; Ότι κάτι τέτοιο θα έκανε κακό στην Γερμανική Οικονομία!!:eek:

Δείτε κι απολαύστε λοιπόν...



Ο ορισμός του ξενόδουλου λακέ πρωθυπουργού...:mpinelik:

Φτάνει πια με την προπαγάνδα και την κοροϊδία, μην τους πιστεύετε!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Σιγά, πολύ φόρα πήρες, είσαι και άσχετος -είναι προφανές- από οργασμικές ονειρομηχανές, θα...φας τα μούτρα σου! ;)
Δεν τις ονειρεύτηκα ποτέ, προτιμώ τους οργασμούς με ανθρώπινα όντα, οπότε κράτα τις για πάρτη σου, ίσως να τις χρειάζεσαι περισσότερο απ' ό,τι εγώ...

H αλήθεια πάντως είναι ότι ναι, πράγματι δεν είμαι επαναστάτης του Κ@λου!
Ούτε του κώλου, ούτε οποιουδήποτε άλλου μέλους του σώματος -πισινού ή μπροστινού- είσαι επαναστάτης. Κανενός είδους και για οποιαδήποτε αιτία, εκτός ίσως από δερμάτινα μπάκετ καθίσματα, που κρατούν τα οπίσθια τρυφηλά. Απλά δεν το 'χεις το επαναστατικό, δεν είναι κακό...:devil: :hehe:

Καλή επιτυχία και καλό κουράγιο στις αρμοδιότητες σου, εγώ έχω άλλα να κάνω, εδώ μέσα δεν ψάχνω καταξίωση τα Ελληνικά μου εξασκώ!
Χαίρομαι να συνδράμω στην εξάσκησή σου, πρόσεξε όμως να μην σου βγει η γλώσσα από την πολλή προπόνηση...:clapup:

Και μια ακόμη προσωπική διαπίστωση… στα χρονικά κάθε αγώνα χυνόταν αίμα για να κερδίσει ο εξαθλιωμένος την ελευθερία του. Αυτοί οι αγανακτισμένοι με την φτιαχτή και προσχεδιασμένη ειρηνική τους στάση τι περιμένουν να κερδίσουν? Πιστεύω τίποτα… γιατί επαναλαμβάνω πως για μένα όλο το εγχείρημα φαντάζει κακοστυμένο θέατρο … για τα μάτια των Ισπανών, για τα μάτια της Ε.Ε.
Συζητούσαμε σε κάποιο άλλο θέμα με τη Ρέζυ, ότι όταν ήμασταν μικροί ακούγαμε πως "Θέλει κι η Ζωντανίνα δίνουν το αίμα τους" και αναρωτιόμασταν ποια ήταν αυτή η αιμοδιψής Ζωντανίνα. Ε να βρε Ρέζυ μου, την βρήκαμε τη Ζωντανίνα και μάλιστα μέσα στο στέκι...:hehe:

Δεν θα ήθελα να πληρώσουμε πολύ όλοι μας, ακριβά τις δράσεις των αγανακτισμένων και την κατάρρευση των αμμοδομημένων παλατιών, εμείς οι υπόλοιποι που αγανακτούμε πολλά χρόνια πριν (πρήστηκε το συκώτι μας), όταν οι αγανακτισμένοι ήταν οι βολεμένοι και οι κοιμισμένοι. Τότε που όλα φαίνονταν fun and games.
Εάν κατάλαβα σωστά από τις εν γένει τοποθετήσεις σου, εσείς οι από παλαιά αγανακτισμένοι, αγανακτούσατε που δεν είχε έρθει νωρίτερα το ΔΝΤ, έτσι δεν είναι;

Αλήθεια, γιατί ψήφισες θετικά το βίντεο του Μαρκεζίνη, όπου αρχή αρχή αναφέρει ότι το κίνημα των Αγανακτισμένων είναι υγιές (είπε υγιεινό ο άνθρωπος, αλλά μετά τον Τζέφρυ τίποτε πλέον δεν μου φαίνεται παράξενο), ενώ εσύ εδώ και τόσην ώρα προσπαθείς να αποδείξεις λυσσαλέα το αντίθετο; :hmm: Ξέρεις τι ψηφίζεις ή όχι; :confused:

Άσε, ξέρω την απάντηση, ΠΑΣΟΚ...:/:

Τελικά, ο πολύς αυθορμητισμός βλάπτει σοβαρά την ουσία των πραγμάτων μετατρέποντας την σε συνουσία και μάλιστα διεφθαρμένη!
Δαίμονα αγόρι μου, με εκπλήσσεις!! Από πότε εσύ, ο τσαχπινογαργαλιάρης με τις μαύρες καλλονές, έφτασες να θεωρείς οποιαδήποτε μορφή συνουσίας μεταξύ ενηλίκων -ή και όχι ακριβώς ενηλίκων- ως διεφθαρμένη; :worry: Με απογοητεύεις ειλικρινά...:whistle:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
Πρόκειται για δάνεια τα οποία δημιουργήθηκαν ως εξής κι ανοίξτε εξυπνοπούλια μου τα μάτια σας να διαβάσετε: Το 1964 ο τότε πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου (παππούς του Τζέφρυ, τυχαίο; ) και ο υπουργός οικονομικών Κων/νος Μητσοτάκης (αυτός δεν λείπει από κανένα κακό ε; Μπαμπάς της Ντόρας, τυχαίο;) υπέγραψαν ίσως τον επαχθέστερο διακανονισμό χρεών, που έχει υπογράψει ποτέ κάποιο κράτος (ακόμη και αποικία). Αναγνώριζαν ΕΙΣ ΤΟ ΔΙΠΛΑΣΙΟ όλα τα χρέη της Ελλάδας από το 1896 κι ύστερα, ακόμη κι αυτά για τα οποία είχαμε επισήμως χρεοκοπήσει δύο φορές, το 1898 και το 1932 και άρα θα έπρεπε να έχουν παραγραφεί. Αναγνώριζε επίσης πλήρεις τόκους υπερημερίας (από το 1896 επαναλαμβάνω ) ΠΡΟΣΑΥΞΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΑ 70%!!! Έπρεπε λέει να έχει πληρωθεί το 2009 μιας και η σύμβαση ήταν για 45 χρόνια. Σας φαίνεται τυχαίο που ακριβώς το 2009 θυμήθηκαν ότι βρισκόμαστε "σε κρίση";
ο Ανδρεας Παπανδρεου δεν μας χρεωσε?

που ξεκινησε η κατρακυλα?απο ελαχιστο χρεος,το πηγε στο 60-90 % του αεπ?

τωρα μολις ξεχρεωσαμε το δανειο του καταραμενου..


ο Ανδρεας ηταν ο μεγαλυτερος οικονομικος και ηθικος καταστροφεας της Ελλαδας της μεταπολιτευσης..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,311 μηνύματα.

Η θεαματική ανάκαμψη της Τουρκίας από την κρίση του 2000-2001 επιτεύχθηκε χάρη σε μία πολιτική που κατήρτισαν οι τουρκικές κυβερνήσεις σε συνδυασμό με το ΔΝΤ.
Η ανάκαμψη οδήγησε, για πρώτη φορά ίσως μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (στον οποίο δε συμμετείχε η Τουρκία), στην πολυπόθητη οικονομική σταθερότητα. Οι βάσεις μάλιστα που κτίσθηκαν την περίοδο 2002-2007, κατά την πρώτη διακυβέρνηση από το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), ήταν τόσο γερές ώστε η Τουρκία να περάσει τη διεθνή οικονομική κρίση με μικρές – σε σχέση με τις δυτικές οικονομίες – απώλειες, στηριζόμενη στις δικές της αποκλειστικά δυνάμεις. Το 2001, η Τουρκία ήταν στα πρόθυρα οικονομικής και κοινωνικής κατάρρευσης. Παρότι η χώρα είχε περάσει από πολλές κρίσεις, εκείνη του 2001 ήταν κατά γενική ομολογία η πιο σοβαρή. Κατά τη διάρκεια του 2001, το ΑΕΠ της Τουρκίας μειώθηκε κατά 5.7%, ο πληθωρισμός στις τιμές των καταναλωτικών αγαθών έφθασε το 55% και η τουρκική λίρα υποτιμήθηκε κατά 51% έναντι των κυρίων ξένων νομισμάτων. Οι χρεοκοπίες επιχειρήσεων ανακοινώνονταν η μία μετά την άλλη, και χιλιάδες εργαζόμενοι βρέθηκαν στο δρόμο.

Για να αντιμετωπίσει την κρίση, η τότε κυβέρνηση Έτσεβιτ μετακάλεσε τον επιφανή οικονομολόγο Κεμάλ Ντερβίς από την Παγκόσμια Τράπεζα και του ανέθεσε το υπουργείο οικονομικών. Αν και η θεαματική ανάκαμψη της τουρκικής οικονομίας είθισται να αποδίδεται στο ΑΚΡ, γίνεται δεκτό πως οι βάσεις της βρίσκονται στο τολμηρό πρόγραμμα του Ντερβίς. Ο τεχνοκράτης, που εργάσθηκε για 22 χρόνια στην Παγκόσμια Τράπεζα, επελέγη λόγω της κρισιμότητας της καταστάσεως και του φόβου μιας λαϊκής εξέγερσης που διακατείχε την τότε πολιτική τάξη της Τουρκίας. Ήταν μία άριστη επιλογή, καθώς ο Ντερβίς ήταν ανεξάρτητος από τα τοπικά συμφέροντα στην Τουρκία και τα κυκλώματα διαφθοράς που λυμαίνονταν την οικονομική ζωή. Με τη στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου και των συλλογικών του οργάνων, ο Ντερβίς προώθησε ένα τολμηρότατο πρόγραμμα, το πολιτικό κόστος του οποίου καμμία κυβέρνηση ως τότε δε θα είχε τολμήσει να αναλάβει.

Σημειωτέον ότι πέραν της έξυπνης επιλογής ενός τεχνοκράτη, στην Τουρκία τα συλλογικά όργανα των εργοδοτικών οργανώσεων, όπως ο Σύνδεσμος Τούρκων Εμποροβιομηχάνων (TUSIAD) διαθέτουν σημαντική και υπεύθυνη δράση και επιρροή, σε πλήρη αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Τοποθετούνται δε παραδοσιακά υπέρ της οικονομικής και πολιτικής φιλελευθεροποίησης, της ένταξης στην ΕΕ και του εκδημοκρατισμού της χώρας. Παράλληλα, οι εν λόγω οργανώσεις αποφεύγουν τη μικροκομματική αντιπαράθεση και δεν επιχειρούν να προωθήσουν συμφέροντα ιδιωτών – μελών τους.

Χαίροντας μίας γενικότερης πολιτικής και κοινωνικής συναίνεσης, ο τεχνοκράτης της Παγκόσμιας Τράπεζας συνεργάσθηκε, από την κυβερνητική του πια θέση, με το ΔΝΤ και κατήρτισε ένα πακέτο μέτρων σταθερότητας που άλλαξε ριζικά το δομικό πλαίσιο της τουρκικής οικονομίας και τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Παράλληλα με μέτρα εξυγίανσης των τραπεζών και των θεσμών, ο Ντερβίς χρησιμοποίησε το διεθνές του κύρος από τη θητεία του στην Παγκόσμια Τράπεζα για να δανεισθεί 20 δις δολάρια από την εν λόγω τράπεζα και το ΔΝΤ. Τουρκία και ΔΝΤ είχαν υπογράψει συμφωνία το 1998, που παρείχε στον οργανισμό τη δυνατότητα στενής εποπτείας και ελέγχου της τουρκικής οικονομίας από ειδικό «κλιμάκιο της Τουρκίας» στα πλαίσια του ταμείου. Η χώρα αναδείχθηκε στο μεγαλύτερο δανειστή του ΔΝΤ, λαμβάνοντας την περίοδο 19999-2008 46 δις δολάρια.
Ωστόσο, η «ανάσταση» της Τουρκικής οικονομίας δεν επετεύχθη κυρίως χάρη στα δάνεια του ΔΝΤ, αλλά των βαθύτατων δομικών αλλαγών που ξεκίνησε ο Κεμάλ Ντερβίς και συνέχισαν οι δύο κυβερνήσεις του ΑΚΡ. Στο κέντρο του πακέτου σταθεροποίησης ήταν η περικοπή των κρατικών δαπανών, το πάγωμα των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, η μείωση των εταιρικών φόρων και αύξηση μιας σειράς άλλων, η αναμόρφωση της γραφειοκρατίας προς την κατεύθυνση της διευκόλυνσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας και των ξένων επενδύσεων και η ιδιωτικοποίηση των σημαντικότερων κρατικών επιχειρήσεων. Οι ιδιωτικοποιήσεις και μόνο απέφεραν πάνω από 20 δις δολάρια στο δημόσιο ταμείο την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης του ΑΚΡ. Παράλληλα, η Τουρκία εγκατέλειψε τη σύνδεση της ισοτιμίας της λίρας με το καλάθι νομισμάτων που παρακολουθούσε, και η τιμή της αφέθηκε να καθορισθεί από την αγορά. Το γεγονός ωφέλησε σημαντικά τους Τούρκους εξαγωγείς, που έζησαν τη χρυσή εποχή τους ώσπου η διεθνής κρίση τους αποστέρησε από μεγάλο μέρος της ευρωπαϊκής αγοράς.

Πίσω από την πρωτοφανή για τα χρονικά της Τουρκικής Δημοκρατίας άνθηση της τουρκικής οικονομίας, ωστόσο, βρίσκεται, κατά γενική γνώμη των αναλυτών, η μαζική εισροή ξένων κεφαλαίων στη χώρα. Η κυβέρνηση Έρντογαν ακολούθησε μία πολιτική ιδιαίτερα φιλική προς το ξένο κεφάλαιο, απομακρύνοντας μεγάλο μέρος των νομικών περιορισμών που δυσκόλευαν τις ξένες επενδύσεις, και ενθαρρύνοντας την εξαγορά τουρκικών εταιριών. Οι άμεσες ξένες επενδύσεις στη χώρα έφθασαν κατά μέσο όρο τα 5 δις δολάρια το χρόνο. Η αυστηρή δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης κατόρθωσε να μειώσει τον πληθωρισμό, που τη δεκαετία του 1990 κάλπαζε στο 70%, στο 12% το 2003. Το τραπεζικό σύστημα οχυρώθηκε με αυστηρούς κανόνες κεφαλαιακής επάρκειας, ώστε οι τουρκικές τράπεζες – όσες γλίτωσαν την κρίση του 2000-2001 – να περάσουν αλώβητες τη διεθνή κρίση του 2008. Σήμερα μάλιστα, η κατάσταση έχει αναστραφεί, με τις τουρκικές τράπεζες να ερευνούν ευκαιρίες εξαγορών στο εξωτερικό. Παράλληλα, οι κυβερνήσεις του ΑΚΡ ενθάρρυναν τις τουρκικές επιχειρήσεις να ψάξουν αγορές για τα προϊόντα τους στο εξωτερικό. Σήμερα, τα τουρκικά καταναλωτικά αγαθά, οι τουρκικές κατασκευαστικές έχουν σαρώσει τις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης, του Καυκάσου, της Μέσης Ανατολής, της Κεντρικής Ασίας και της Βόρειας Αφρικής.

Όπως σημειώνει το ίδιο το ΔΝΤ στις σχετικές με την Τουρκία εκθέσεις του, η θεαματική ανάκαμψη της Τουρκικής οικονομίας πραγματοποιήθηκε στις πλάτες των μισθωτών, που ανέλαβαν δυσανάλογα μεγάλο μέρος του βάρους της σχετικής προσπάθειας. Τα μέτρα οδήγησαν σε θεαματική αύξηση της ανεργίας. Οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων δεν έχουν ακόμη ανακάμψει από το πάγωμα του 2002, σημειώνεται στις εκθέσεις του οργανισμού. Παράλληλα, εκφράζεται ανησυχία για την «υπερβολική εξάρτηση» της οικονομικής ανάπτυξης στη χώρα από την εισροή ξένου κεφαλαίου, υπό τη μορφή άμεσων ξένων επενδύσεων. Η εξάρτηση αυτή οδήγησε σε πτώση του ρυθμού ανάπτυξης λόγω της έλλειψης ρευστότητας στις αγορές μετά τη διεθνή κρίση του 2007. Αν ο πρωθυπουργός Έρντογαν δηλώνει πως η Τουρκία «μπορεί πια να προχωρήσει μόνη της και δε χρειάζεται δάνεια – δεκανίκια», πολλοί είναι οι Τούρκοι αναλυτές που δηλώνουν πως η Τουρκία «αποφοίτησε από τη σχολή του ΔΝΤ». Από το 2006, η ΕΕ χαρακτηρίζει την τουρκική οικονομία στις ετήσιες εκθέσεις της ως «λειτουργούσα οικονομία της αγοράς». Πριν την οικονομική κρίση που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και επέφερε μία έλλειψη ρευστότητας, οι ξένοι επενδυτές χαρακτήριζαν την Τουρκία «επενδυτικό παράδεισο».

Ο παράδεισος αυτός της ελεύθερης και απαλλαγμένης από τη γραφειοκρατία, ταχύτατα αναπτυσσόμενης τουρκικής οικονομίας προκάλεσε και το ενδιαφέρον των ελληνικών επιχειρήσεων. Έτσι, η Εθνική Τράπεζα πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη εξαγορά ελληνικής τράπεζας στο εξωτερικό, αγοράζοντας την τουρκική Finansbank, ενώ η Eurobank ακολούθησε αποκτώντας την Tekfenbank. Ο όμιλος Υγεία εξαγόρασε τα ιδιωτικά νοσοκομεία Safak. Σήμερα όμως, η κατάσταση αντιστρέφεται, καθώς οι τουρκικές επιχειρήσεις έχουν θησαυρίσει εκμεταλλευόμενες τις ευνοϊκές ευκαιρίες των τελευταίων ετών ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Πολλές τουρκικές επιχειρήσεις κοιτούν προς την ελληνική αγορά για ευκαιρίες εξαγορών επιχειρήσεων, που υπόσχονται ανάπτυξη στο μέλλον αλλά ενδεχομένως βρίσκονται σε δύσκολη θέση στην παρούσα οικονομική συγκυρία.

Αλέξανδρος Μασσαβέτας
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,884 μηνύματα.
Είσαι σίγουρος ότι γράφεις από την Ελλάδα ; Πότε βιώσαμε Φιλελευθερισμό ;

Φιλελευθερισμό ποτέ. Νεο-φιλελευθερισμό βιώσαμε σταδιακά στα τελειώματα του Παπανδρέου, φουλ επί Μητσοτάκη, καρα-φούλ επί Σημίτη, φουλ επί Καραμανλή και καρα-φουλ απ' το Γιωργάκη.

Οκ, όμως, δέχομαι να μπω στη συζήτηση με τους δικούς σου όρους. Ούτως ή άλλως αυτό που αναζητά το κίνημα των αγανακτισμένων είναι η όσμωση ιδεών για τη σωτηρία της χώρας. Πες μας λοιπόν πως ιεραρχείς εσύ τα προβλήματα;

Το πρώτο που θα πεις φαντάζομαι είναι η νοοτροπία. Οκ, μετά;

Νοοτροπία, Εθνική Ανεξαρτησία, Κοινωνική Αποσάθρωση, Δημόσιο Χρέος, Οικονομία.... Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας. Μεθαύριο περνάει το άρθρο για το Μνημόνιο Β'. Θεωρείς ότι η χώρα θα παραμένει στην διακυβέρνηση του ελληνικού λαού;

Όσο για την παράθεση του άρθρου για την Τουρκία ως δικαιολόγηση του ΔΝΤ, τη βρίσκω μάλλον άστοχη. Αρκεί να σκεφτείς ότι η Τουρκία δεν είναι στην ΕΕ, ούτε στη ζώνη του Ευρώ.

Ο Τζέφρυ λοιπόν τι απάντησε; Ότι κάτι τέτοιο θα έκανε κακό στην Γερμανική Οικονομία!!
Ο ορισμός του ξενόδουλου λακέ πρωθυπουργού...:mpinelik:

Δεν διαφωνώ με όσα λες φίλε Χάος, αλλά δεν πρέπει η αγανάκτιση να μας οδηγεί σε λαϊκισμό. Η γατολάβερ της παρέας π.χ. θα σου έλεγε ότι ο αρχηγούλης επέδειξε σωφροσύνη καταδεικνύοντας στου Γερμανούς ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι και δικό τους.

Βασικά μεταφέρεις τις απόψεις του Δημήτρη Καζάκη. Ο συγκεκριμένος οικονομολόγος έχει ενδιαφέρον γιατί προτείνει μια μεικτή οικονομία για την έξοδο από την κρίση με αποτέλεσμα να βάλεται και από αριστερά (παραδοσιακό ΚΚΕ) και από δεξιά.

Όταν συναντάω κάποιον αξιόλογο στοχαστή που προτείνει ιδέες, μπαίνω πάντα στον κόπο να αναζητήσω κριτικές που του έχουν κάνει (π.χ. κριτική στον Καζάκη) Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον η αναμέτρηση Καλλωνιάτη - Καζάκη που θα συνιστούσα και στα υπόλοιπα παιδιά του φόρουμ να διαβάσουν, αν βρουν χρόνο. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,311 μηνύματα.
Φιλελευθερισμό ποτέ. Νεο-φιλελευθερισμό βιώσαμε σταδιακά στα τελειώματα του Παπανδρέου, φουλ επί Μητσοτάκη, καρα-φούλ επί Σημίτη, φουλ επί Καραμανλή και καρα-φουλ απ' το Γιωργάκη.

Οκ, όμως, δέχομαι να μπω στη συζήτηση με τους δικούς σου όρους. Ούτως ή άλλως αυτό που αναζητά το κίνημα των αγανακτισμένων είναι η όσμωση ιδεών για τη σωτηρία της χώρας. Πες μας λοιπόν πως ιεραρχείς εσύ τα προβλήματα;

Το πρώτο που θα πεις φαντάζομαι είναι η νοοτροπία. Οκ, μετά;

Νοοτροπία, Εθνική Ανεξαρτησία, Κοινωνική Αποσάθρωση, Δημόσιο Χρέος, Οικονομία.... Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας. Μεθαύριο περνάει το άρθρο για το Μνημόνιο Β'. Θεωρείς ότι η χώρα θα παραμένει στην διακυβέρνηση του ελληνικού λαού;

Όσο για την παράθεση του άρθρου για την Τουρκία ως δικαιολόγηση του ΔΝΤ, τη βρίσκω μάλλον άστοχη. Αρκεί να σκεφτείς ότι η Τουρκία δεν είναι στην ΕΕ, ούτε στη ζώνη του Ευρώ.

Πώς ορίζεις την διαφορά Φιλελευθερισμού από Νεοφιλελευθερισμό ; Οι ηγέτες που ανέφερες δεν ήταν Φιλελεύθεροι. 'Ολοι έτρεφαν τον Δημόσιο τομέα, γι'αυτό και δεν ξεσηκωνόσασταν τόσες δεκαετίες - άσε γιατί ξέρω αρκετούς πρώην πασοκοραγιάδες που μόλις φέτος ξύπνησαν και τους έπιασε το σύνδρομο της πλατείας. Για παράδειγμα, δες την περίπτωση Καραμανλή που ανέφερες. Αν ήταν Φιλελεύθερος δεν θα διέγραφε τον Μάνο λόγω εκείνης της τροπολογίας με τις ΔΕΚΟ. Όσο για τον Μητσοτάκη, επιχείρησε πράγματι να κάνει Φιλελευθερισμό, αλλά μόνο επιχείρησε, δεν ξεκίνησε καν, δεν έβγαλε ούτε δυετία. Να θυμίσω επίσης ότι σοβαροί Φιλελεύθεροι την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια και από το ΠΑΣΟΚ αρκετά χρόνια μετά, όταν είδαν ότι η τάση για μετατροπή του πασοκ σε Φιλεύθερο κόμμα δεν ήταν αρκετά ισχυρή. Γιατί θεωρείς την περίπτωση της Τουρκίας κακό παράδειγμα ; Το ότι δεν είναι στην ΕΕ τί λέει ; Συνεργάστηκε με το ΔΝΤ επιτυχώς ναι ή όχι ; Η ιεραρχία που μου ζητάς να κάνω δεν μου χρειάζεται. Από όλα αυτά που αναφέρεις, μόνο η άμεση αλλαγή νοοτροπίας αρκεί.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

_daemon_

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,537 μηνύματα.
1__Δεν τις ονειρεύτηκα ποτέ, προτιμώ τους οργασμούς με ανθρώπινα όντα, οπότε κράτα τις για πάρτη σου, ίσως να τις χρειάζεσαι περισσότερο απ' ό,τι εγώ...

2__Ούτε του κώλου, ούτε οποιουδήποτε άλλου μέλους του σώματος -πισινού ή μπροστινού- είσαι επαναστάτης. Κανενός είδους και για οποιαδήποτε αιτία, εκτός ίσως από δερμάτινα μπάκετ καθίσματα, που κρατούν τα οπίσθια τρυφηλά. Απλά δεν το 'χεις το επαναστατικό, δεν είναι κακό...:devil: :hehe:

3__Χαίρομαι να συνδράμω στην εξάσκησή σου, πρόσεξε όμως να μην σου βγει η γλώσσα από την πολλή προπόνηση...:clapup:

4__Δαίμονα αγόρι μου, με εκπλήσσεις!! Από πότε εσύ, ο τσαχπινογαργαλιάρης με τις μαύρες καλλονές, έφτασες να θεωρείς οποιαδήποτε μορφή συνουσίας μεταξύ ενηλίκων -ή και όχι ακριβώς ενηλίκων- ως διεφθαρμένη; :worry: Με απογοητεύεις ειλικρινά...:whistle:

Εμένα να δεις πόσο με απογοητεύεις....επαναστάτη μου (ξεχωριστά και όλων μαζί των μελών του σώματος σου) είσαι η κλασική περίπτωση και το ζωντανό παράδειγμα ανακολουθίας δηλώσεων πεποιθήσεων και.....αποτελέσματος πράξεων! ;)
Άσε που έχεις βραχυκυκλώσει εντελώς και άλλα διαβάζεις άλλα καταλαβαίνεις, εγώ αναφέρομαι μεταφορικά σε ουσία-συνουσία πραγμάτων-καταστάσεων, εν προκειμένω για τις αντιδράσεις του κόσμου, κι εσύ....την ονειρεύεσαι μεταξύ ενηλίκων-και όχι ακριβώς, με μπλεγμένα μπούτια! :eek:

Λυπάμαι, δεν ήταν στις προθέσεις μου να σε κάνω να χάσεις το μονοπάτι της ουσίας του θέματος, αλλά εάν θυμάσαι εσύ ξεκίνησες να ξεφεύγεις (ως συνήθως όταν σε ζορίζει κάτι) επιβεβαιώνοντας το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό σου, στην δεύτερη σειρά του ποστ μου!

Τελικά, και είναι η υπεύθυνη γνώμη μου, είσαι ο ΠΛΕΟΝ ακατάλληλος για τον ρόλο που σε επέλεξαν να ασκείς εδώ μέσα!
Φυσικά, μπορείς κάνοντας χρήση της....."εξουσίας" που σου έδωσαν, να εξαφανίσεις όλα όσα έγραψα, κι εμένα μαζί, επικαλούμενος...."ορους" και αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά την γνώμη μου για σένα!

Όσο για τα bucket κτλ, αν και δεν αξίζει τον κόπο να συνεχίσω να αναφέρομαι, η ομολογουμένως τραγική ασχετοσύνη σου σε κάνει να μην μπορείς καν να μου την πεις (η χαρά σου όλη) υπολειπόμενος βασικών γνώσεων και το γυρνάς πάλι σε θέματα που κατέχεις καλά....."τρυφηλά οπίσθια" κτλ, σκεπτόμενος με την δημιουργική φαντασία που σε διακρίνει....τι μπάκετ και ξεμπάκετ, καθίσματα είναι ε κώλους θα....κρατούν! :hehe:

Λοιπόν, επί της ουσίας αγαπητέ Χάε αγόρι μου, έμαθες για τα νέα μέτρα που μας "χώνουνε" γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την "επανάσταση" των παρατρεχάμενων ή το πήγαινε-έλα από πλατεία σε φόρουμ με ενδιάμεσες στάσεις στην βιβλιοθήκη σου, δεν σε αφήνει να δεις την πραγματικότητα;

Tυχόν απαντήσεις, δίχως αναφορές σε μαύρες καλλονές και λευκές πατσαβούρες παρακαλώ....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,884 μηνύματα.
Πώς ορίζεις την διαφορά Φιλελευθερισμού από Νεοφιλελευθερισμό ;

Ιστορικά ο Φιλελευθερισμός ξεκίνησε το 18ο αιώνα ως μια αμφισβήτηση στην απόλυτη εξουσία της μοναρχίας και επικράτησε τον 19ο με την αρχή της εκβιομηχάνισης. Ήταν ένα υγιές προοδευτικό ρεύμα που επέκρινε τα πολιτικά και οικονομικά προνόμια της γαιοκτημόνων αριστοκρατίας, καθώς και την αδικία του φεουδαρχικού συστήματος. Έγινε επιστροφή στην αξία του ατόμου και στα φυσικά δικαιώματα που τον διέπουν με το «ζωή, ελευθερία και ιδιοκτησία» του Τζων Λοκ και έβαλε τις βάσεις για μια ευρύτερη κοινωνική απελευθέρωση.

Η κομπόστα άρχισε να χαλάει από τον τραπεζίτη Άνταμ Σμιθ και το περιβόητο "το αόρατο χέρι που ρυθμίζει την αγορά" όπου μπήκαν οι βάσεις για την καρκινική ανάπτυξη του τραπεζικού συστήματος και την γιγάντωση της εταιριοκρατίας. Ο νεοφιλελευθερισμός είναι ένα φιλελευθερισμός περιορισμένος στο οικονομικό σκέλος του και διαβρωμένος από τις επιταγές της παγκόσμιας ελίτ.

Συνοπτικά:

Νεοφιλελεύθερος είναι κάποιος που πιστεύει στην ελαχιστοποίηση του κράτους. Ο κύριος θεωρητικός της ιδεολογίας αυτής ήταν ο Milton Friedman γνωστός και για το "Δόγμα του Σοκ". Στην Ελλάδα, βασικός εκφραστής είναι ο κ. Μάνος.

Φιλελεύθερος είναι κάποιος που πιστεύει στην ιδιωτική πρωτοβουλία, στο πρωτείο του ατόμου, στην αξία του ανταγωνισμού και της ελεύθερης αγοράς, αλλά δεν αρνείται το σημαντικό ρυθμιστικό ρόλο του κράτους, ούτε και αρνείται την παρέμβαση του κράτους με σκοπό την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων ή την προστασία των εργαζομένων από την εκμετάλλευση (όπως π.χ. με το θεσμό του κατώτατου μισθού).

Γνήσιος Φιλελευθερισμός δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Στην Ευρώπη χρησιμοποιήθηκε ο μανδύας της σοσιαλδημοκρατίας για να περάσουν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Αν με έβαζες να διαλέξω, αν και δεν συμφωνώ, θα προτιμούσα έναν Φιλελευθερισμό από τη σαπίλα της Σοσιαλδημοκρατίας.

Αρχική Δημοσίευση από DrStrangelove:
Γιατί θεωρείς την περίπτωση της Τουρκίας κακό παράδειγμα ; Το ότι δεν είναι στην ΕΕ τί λέει ; Συνεργάστηκε με το ΔΝΤ επιτυχώς ναι ή όχι ;

Γιατί είναι εντελώς ανόμοιες οι συνθήκες. Οι Τούρκοι δεν έχουν καν κοινωνικό κράτος. Αν κάνεις μια βόλτα στην ενδοχώρα τους θα δεις τόση φτώχια όση δεν φαντάζεσαι. Αυτές οι οικονομίες σε δείχτες βελτιώνονται πολύ πιο γρήγορα. Επίσης το ότι δεν βρίσκονται μέσα στην οικονομική φυλακή του Ευρώ, τους έδωσε τα εργαλεία να εφαρμόσουν δική τους εθνική πολιτική.

Το δάνειο που πήρε η Τουρκία από το ΔΝΤ ήταν μόλις 16δις και με πολύ ευνοϊκούς όρους σε σχέση με το δικό μας όλεθρο. Η μεγάλη οικονομική ανάκαμψη δε (σε δείχτες το τονίζω) προήλθε αφού διαολόστειλαν το ΔΝΤ. Διάβασε εδώ και κάτι άλλο ενδιαφέρον, αν δεν το ξέρεις ήδη.

Αρχική Δημοσίευση από DrStrangelove:
Η ιεραρχία που μου ζητάς να κάνω δεν μου χρειάζεται. Από όλα αυτά που αναφέρεις, μόνο η άμεση αλλαγή νοοτροπίας αρκεί.

Επιθυμείς την αλλαγή νοοτροπίας των άλλων ή την προσαρμογή της στη δική σου; :hmm:

Η νοοτροπία φίλε DrStrangeLove - ή να το πούμε καλύτερα συμπεριφορά - είναι μια αντίδραση στις δράσεις που επιβάλλει η κοινωνία. Θα σε παραπέμψω στο κλασσικό "Πείραμα της Συμμόρφωσης" του Asch που αποδεικνύει ότι η συμπεριφορά αναπτύσσεται με όρους προσαρμοστικότητας και όχι της αλήθειας. Αυτός είναι ο λόγος για παράδειγμα που η βιομηχανία του θεάματος ασκεί τόσο έντονη επιρροή πάνω μας και αυτός είναι επίσης ο λόγος που γλείφουμε κατουρημένες ποδιές για μια θεσούλα στο δημόσιο. Το ερώτημα είναι το δεχόμαστε σαν δεδομένο και προσπαθούμε να προσαρμόσουμε τις πολιτικές μας ή είναι κάτι που αλλάζει;

Συνήθως επιλέγουμε την πρώτη προσέγγιση γιατί η δεύτερη είναι δύσκολη και απαιτεί χρόνο. Για να αλλάξουμε τη νοοτροπία θα πρέπει να εμφυσήσουμε στο υποκείμενο μία μέθοδο κριτικής θεώρησης του υποκειμενισμού του. Σε αυτό αποσκοπεί π.χ. η Κριτική Θεωρία μέσω της παιδείας ώστε το προϊόν της ανθρώπινης νόησης (που στοιχειοθετεί τη συμπεριφορά) να μην το αποτέλεσμα ψυχολογικού τύπου αγκυλώσεων ("σε παρακαλώ κύριε βουλευτά, διορίστε το παιδί μου") αλλά να προέρχεται από ιεραρχήσεις που υπεισέρχονται σε διαπραγμάτευση και αλλάζουν.

Αυτό ο σωστός, αποδεδειγμένα επιστημονικά και θεμελιωμένος τρόπος αλλαγής συνειδήσεων δεν εφαρμόστηκε θεσμοθετημένα στην πράξη ποτέ. Αντί αυτού επικρατούν λογικές της μορφής "διώξτε τους τεμπέληδες δημοσίους υπαλλήλους", τους "πρασινοφρουρούς πασόκους" και τα "γαλάζια παιδιά". Ας υποθέσουμε ότι πατάμε αύριο το κουμπί και γίνεται. Όλοι αυτοί θα μεταφερθούν στον ιδιωτικό τομέα και θα πρέπει να..."προσαρμοστούν". Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα αλλάξει η νοοτροπία τους; :hmm:

Μήπως ειδικά τα όμορφα κορίτσια που είναι προικισμένα από τη φύση με ακόμα πιο δυνατό ένστικτο επιβίωσης και προσαρμογής (γεννάνε παιδάκια), θα πιπώνουν τα αφεντικά τους για μια θεσούλα στο μαγαζάκι της γειτονιάς ή το γραφειάκι ενός πολυεθνικού μπραντ; :P

Όσο για τα bucket κτλ, αν και δεν αξίζει τον κόπο να συνεχίσω να αναφέρομαι, η ομολογουμένως τραγική ασχετοσύνη σου σε κάνει να μην μπορείς καν να μου την πεις (η χαρά σου όλη) υπολειπόμενος βασικών γνώσεων και το γυρνάς πάλι σε θέματα που κατέχεις καλά....."τρυφηλά οπίσθια" κτλ, σκεπτόμενος με την δημιουργική φαντασία που σε διακρίνει....τι μπάκετ και ξεμπάκετ, καθίσματα είναι ε κώλους θα....κρατούν!

Κι αν ο μπάκετ έχει τρύπα, που θα μπει ο κώλος; :hehe:
https://www.youtube.com/watch?v=oWeNbsQ_OHc&feature=player_embedded
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 3,804 μηνύματα.
Εμένα να δεις πόσο με απογοητεύεις.....

Δεν τις ονειρεύτηκα ποτέ, προτιμώ τους οργασμούς με ανθρώπινα όντα, οπότε κράτα τις για πάρτη σου, ίσως να τις χρειάζεσαι περισσότερο απ' ό,τι εγώ...

Αγαπήσετε αλλήλους, ίνα μή λογισθούν άστοχες οι βολές σας!

Ουδείς λογίζεται αμελητέος σήμερα.
Ολοι χρειαζόμαστε σε αυτή την συγκυρία.
Ισως κάποιος συμβάλει έτσι ώστε να σταματήσει αυτή η παρωδία!

Παρ' όλα αυτά, δεν είστε εκτός τόπου.

Απλά η ρώσικη ρουλέτα, δεν σας πάει καθόλου!

Με όλο τον σεβασμό στην κατάσταση που σήμερα φανερώθηκε στην χώρα μας. :redface:

Και λέω σήμερα, γιατι με τεχνάσματα μας έχουν απομυζήσει απο το 1821, ως σήμερα και το κακό δε λέει να σταματήσει.


 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

love_angel

Επιφανές μέλος

Η vik-vik! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών, επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αρφαρά (Μεσσηνία). Έχει γράψει 11,721 μηνύματα.
Δυστυχώς η λαϊκή επανάσταση της πλατείας Συντάγματος μετασχηματίστηκε σε λαϊκό πανηγύρι του προφήτη Ηλία


Η κατάσταση που επικρατεί στη πλατεία Συντάγματος είναι πεποιημένη, φτιαγμένη και όλα αυτά που λέγονται από υποτίθεται...
οικονομολόγους ή άλλες επαγγελματικές ομάδες που έχουν τη μορφή των θεματικών συνελεύσεων, δεν μπορούν να συμβούν.
Εγώ που προσπάθησα να δώσω ως οικονομολόγος τις προτάσεις μου γραπτώς ή προφορικώς ,"καπελώθηκα". Μιλούσα σοβαρά και με σοβαρά επιχειρήματα με τεκμηρίωση και περνούσε πάντα η γραμμή από τους ίδιους και τους ίδιους που έλεγαν κάθε απόγευμα τα ίδια πράγματα με τον ίδιο ξύλινο λόγο, αυτόν που ήθελαν να κρύψουν όπως και το γεγονός ότι ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία από τα κόμματα ή από εξωκοινοβουλευτικούς παράγοντες. Έτσι θύμιζε η κατάσταση.
Είναι θέμα χρόνου να εκφυλιστεί το όλον θέμα.
Οι καταστάσεις δεν λύνονται και δεν λύθηκαν με αυτές τις συμπεριφορές, τις προσομειώσεις καταστάσεων που τις δημιουργείτε εσείς οι ίδιοι από τα κόμματα που σας έχουν τοποθετήσει σε βάρδιες.
Υπάρχουν άνθρωποι τισάθευσης της μάζας, οι οποίοι λειτουργούν κομματικά και καπελώνουν τις συνελεύσεις.
Η αμορφωσιά καταδεικνύεται περίτρανα και αυτή η υπόθεση έχει ήδη καπελωθεί όπως έχουν καπελωθεί και όλες οι θεματικές συνελεύσεις μέσα στις οποίες είναι και αυτή των οικονομολόγων.Ακούτε προτάσεις οι οποίες μας λέτε ότι θα παρουσιαστούν στην γενική συνέλευση της πλατείας!
Η συντονιστική θα κρίνει αν αυτές οι προτάσεις αξίζουν να παρουσιαστούν ή παρουσιαστούν με άλλες μαζί, συνεπτυγμένες.
Είτε καντηναλάυτης είτε αστροναύτης αυτή η υπόθεση έσβησε εφόσον μετά το λόγο του Θεοδωράκη και δεν μπόρεσε να κάνει κάτι αποστασιοποιημένος όπως είναι και δεν εισακούστηκε για να κατέβουν και οι πεθαμένοι στο Σύνταγμα. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει τίποτα σαν λύση πέρα από ρομαντικές αρλούμπες και θεωρητικές ανοησίες, θα φάμε στο κώλο 650 δις ευρώ και το πράγμα τελειώνει εκεί πανηγυρικά!
Άτομα με βάρδιες εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία των κομμάτων.Αυτό γίνεται. Γνωρίζω ήδη περί τους δέκα (10) ανθρώπους που είναι μέλη κομμάτων και οι οποίοι το "παίζουν ακομμάτιστοι" στη πλατεία προς χάρην του πανηγυριού που ντε και καλά καλυμμένο πίσω από την Άμεση Δημοκρατία θα αποδομήσει το όντως σάπιο πολιτικό σύστημα και τους τριακοσίους Βουλευτές.
Και την επόμενη ώρα τι θα γίνει ;
Θα υπάρχει το χάος ή το προλεταριάτο που θα κυβερνά ο λαός υποτίθεται αλλά πάνω θα είναι κάποιος τύπος ,τύπου Στάλιν ή Μπρέζνιεφ;
Μήπως θα κυβερνήσουν οι αναρχικοί ή οι αναρχοαυτόνομοι ή μήπως οι ακροαριστεροί τροτσικιστές;
Μήπως θα κυβερνήσει η ΕΥΠ ή ο παππούς μου ή μήπως εγώ ή εσείς;
Δεν μπορείς να αφήσεις τις τύχες ενός λαού και ενός κράτους σε χέρια ηλιθίων αγαπητοί κύριοι .
Και εγώ σας λέω ότι βγαίνει ένας πρωθυπουργός από τη λαϊκή συνέλευση της πλατείας Συντάγματος ,έχετε την εντύπωση ότι θα τον αποδεχθούν και θα δεχτούν οι τροϊκανοί και οι κύριοι του ΔΝΤ ;
Έχετε κατανοήσει ακριβώς τους κινδύνους που διατρέχει η χώρα μας ή παίζετε ένα παιγχνιδάκι ρομαντικό που κανείς δεν ξέρει τι λέει και τι του γίνεται ;
Και εγώ είμαι στη πλατεία από τη πρώτη στιγμή και βοήθησα να φύγουν αλλά είδα το μάταιον του πράγματος και τελικά σταμάτησα να πηγαίνω.
Με ποιά πολιτική θα αντιμετωπίσετε αυτό το νέο που θα έρθει ;
Με τη πολιτική του όχλου και με τις φανφάρες που λέει ο καθένας ,άλλος το κοντό του και άλλος το μακρύ του ;
Είναι δυνατόν ;
Δεν έχετε έτοιμη πρόταση ή την έχετε και την κρύβετε!
Δεν λέτε ποιός είναι ο πρόεδρος σας βρε αδελφέ όταν ρώτησα επανειλημμένως για το ποιός είναι πίσω από την ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Το μόνο που λέτε είναι να κάνουμε προτάσεις τις οποίες καπελώνετε όταν δεν σας αρέσουν !

Δεν μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα με τέτοιες πράξεις γιατί δεν είναι καν πολιτικές.
Ακόμα και στην Αρχαία Ελλάδα που υπήρχε άμεση Δημοκρατία, υπήρχε ένας ηγέτης ο οποίος ξεσηκώνει τα πλήθη, τον λαό.
Εσείς ποιόν ηγέτη έχετε, πείτε μας.
Τον Μαρκεζίνη, τους ακαδημαϊκούς, άλλους καθηγητές, τον Μίκη Θεοδωράκη,τον πρώην Βασιλιά, τον Μίκυ Μάους, την γιαγιά μου, εμένα, ποιον;

Η κατάσταση μου θυμίζει :
"ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΞΑΔΕΛΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ " !!

ή ακόμα χειρότερα μου θυμίζει αυτό που περιγράφεται από την ρήση : "ΣΦΑΞΕ ΜΕ ΑΓΑ ΜΟΥ Ν'ΑΓΙΑΣΩ". Χωρίς αντικειμενικές πλάτες δεν γίνεται απολύτως τίποτα και αυτό πρέπει να τους το πεις ώστε να καταλάβουν ότι υπάρχουν πολίτες που καταλαβαίνουν απολύτως τι ακριβώς συμβαίνει και τι ακριβώς "παίζεται" στην πλατεία.
Ούτε ο Συνασπισμός είναι,ούτε το ΚΚΕ ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ,ούτε το ΛΑΟΣ.
Είναι απλά όλοι μαζί και μαζί τους οι αναρχκικοί που ήδη είναι εντός της πλατείας καθώς και άλλες ομάδες που ενδεχομένως δεν τις γνωρίζει ούτε η μάνα τους.
Επομένως είναι θέμα ολίγων ημερών να ξεφουσκώσει η ιστορία, να γίνει το μπαλόνι με το ήλιον ένα ξεφούσκωτο ακανόνιστο σχήμα σαν χρησιμοποιημένο προφυλακτικό και εδώ τελειώνουν όλα.

Χρησιμοποιείτε το όνειρο των πολιτών για δικό σας συμφέρον και αυτό το έχουν καταλάβει πλέον οι περισσότεροι.
Γι αυτό αντί να αυξάνεται ο κόσμος, μειώνεται και γι αυτό εγώ παύω να κατεβαίνω στη πλατεία είτε σαν οικονομολόγος είτε σαν τεντζεροχτύπης είτε σαν σφυριχτροφύσουλας !

Γραφικός δεν υπήρξα ποτέ.
Απλά πίστεψα προς στιγμήν κάτι για το οποίο από την αρχή ήταν προδιαγεγραμμένη η πορεία του.
Αν τη Κυριακή δεν κατέβει 1.000.000 λαού και παραπάνω στη πλατεία Συντάγματος και αν δεν γεμίσει όχι η Σταδίου και η Φιλελλήνων αλλά η Συγγρού μέχρι το Ledra marriott και η Πατησίων μέχρι το μουσείο τότε το πανηγυράκι με τα σουβλάκια, τα λουκάνικα, τις σφυρίχτρες, τα κροτάλια, το νυφοπάζαρο,το camping, οι γνωριμίες, το Gay parade,οι τετράποδοι φίλοι μας οι σκύλοι,οι απίστευτοι τύποι που λένε το μέλλον και όλα τα άλλα γραφικά που το απαρτίζουν, ΤΕΛΕΙΩΣΕ !

Στο τέλος, επειδή θα τους έχετε πρήξει στη Βουλή ,θα βγουν και τα ΜΑΤ να σας ξυλοφορτώσουν (τα οποία είναι παρατεταγμένα σε στενά και στενάκια εκτός από τον χώρο της Βουλής) και το όνειρο του απλού ακομμάτιστου Έλληνα πολίτη σταματάει εδώ !!
Τόσο απλά !
Συγνώμη αλλά περίμενα κάτι πιο σοβαρό για να μπορέσει να πέσει η κυβέρνηση αυτή, αλλά και οι τριακόσιοι κλέφτες της Βουλής που γελάνε μαζί μας και από σήμερα μαζί σας.
Δεν πέφτουν έτσι οι κυβερνήσεις αγαπητοί μου κύριοι και κυρίες.
Θέλει άλλη διαχείριση ,άλλη νοοτροπία ,άλλο επίπεδο πολιτικής.
Από τη στιγμή που δεν βγήκε μαζικά ο κόσμος έξω, το παιχνίδι ήδη τελείωσε.
Δεν μπόρεσε όπως σας προείπα να τους βγάλει ούτε ο Μίκης Θεοδωράκης.
Επομένως θα απολαύσουμε τώρα όλοι μαζί την κατάντια μας.

:worry:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,311 μηνύματα.
Γνήσιος Φιλελευθερισμός δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

θα προτιμούσα έναν Φιλελευθερισμό από τη σαπίλα της Σοσιαλδημοκρατίας.

ε τότε πού διαφωνούμε ; Αυτά δεν γράφω κι εγώ ; Τί κουράζεσαι και γράφεις σεντόνια ; Ο Φιλελευθερισμός είναι το ιδανικότερο σύστημα - και καθόλου ουτοπικό. Τον διαχωρισμό που κάνεις Φιλελεύθεροι - Νεοφιλελεύθεροι δεν τον συμμερίζομαι βέβαια, ούτε τον διαχωρισμό Σοσιαλδημοκρατίας - Σοσιαλισμού. Αυτά είναι παιχνίδια με τις λέξεις που έχουν επινοηθεί από δυνάμεις του συστήματος για να χειρίζονται τις μάζες (διαίρει και βασίλευε). Μου θυμίζουν τον Ριζοσπαστικό Φιλελευθερισμό και άλλες ανοησίες. Δηλαδή ο Σύριζα δεν είναι Σοσιαλδημοκρατία ; Είναι Σοσιαλισμός ; Να σου πω και κάτι ; Είναι πολύ πιο επικίνδυνοι για την Ελλάδα από το ΠΑΣΟΚ στη δεδομένη φάση. Κάτι άλλο που έγραψες, γιατί δεν έχω και πολύ χρόνο και βαριέμαι και τα πολλαπλά quotes. 'Εγραψες, ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι κομματόσκυλα αν απολυθούν θα πάνε στον ιδιωτικό τομέα, οπότε η κατάσταση και η νοοτροπία τους που είναι υπεύθυνη για τα περισσότερα δεν θα αλλάξει. Η διαφορά όμως είναι ότι από τον ιδιωτικό τομέα απολύονται κάποια στιγμή όταν διαπιστωθεί ότι είναι αντιπαραγωγικοί. Δεν τους χαιδεύουν, ούτε τους αφήνουν να τα ξύνουν όλη μέρα και να τους πληρώνουμε εμείς που αγωνιούμε και για το τελευταίο μας Ευρό μην μας το πάρει η ληστρική πασοκική ψευτοαριστερά, οι κομμουνιστές, οι επαγγελματίες συνδικαλιστές και το Ξύριζα.
Η Τουρκία μπορεί να μην έχει Δημοκρατία, αλλά έχει τεράστια έκταση και πληθυσμό σε σχέση με τον δικό μας. Το πρόβλημα τους έπρεπε να λυθεί πιο δύσκολα από το δικό μας. Αποχώρησαν από το ΔΝΤ, σωστά λες, πότε όμως ; Αφού συνεργάστηκαν με επιτυχία μαζί του αποκομίζοντας το μέγιστο δυνατό όφελος. Τί με νοιάζει αν ήταν ο Ντερβίς ο τσάρος της οικονομίας τους ή ο Καραταζαφέρης ; Το έλυσαν το πρόβλημα ; Αυτό μετράει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,884 μηνύματα.

Ούτε ο Συνασπισμός είναι,ούτε το ΚΚΕ ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ,ούτε το ΛΑΟΣ.
Είναι απλά όλοι μαζί και μαζί τους οι αναρχκικοί που ήδη είναι εντός της πλατείας καθώς και άλλες ομάδες που ενδεχομένως δεν τις γνωρίζει ούτε η μάνα τους.
Επομένως είναι θέμα ολίγων ημερών να ξεφουσκώσει η ιστορία, να γίνει το μπαλόνι με το ήλιον ένα ξεφούσκωτο ακανόνιστο σχήμα σαν χρησιμοποιημένο προφυλακτικό και εδώ τελειώνουν όλα.

....

Δεν μπόρεσε όπως σας προείπα να τους βγάλει ούτε ο Μίκης Θεοδωράκης.
Επομένως θα απολαύσουμε τώρα όλοι μαζί την κατάντια μας.

Ρε λες να' χει δίκιο; :worry::worry: Δεν πειράζει! Ακόμα κι έτσι να είναι, το ζήσαμε κι αυτό. :)

Του χρόνου θα ξέρουμε καλύτερα...τι χρειάζεται! :ropalo:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
Όπως πολύ σωστά είπε και ο Παραφερνάλια, η μετάβαση στη δραχμή ΔΕΝ μπορεί να γίνει χωρίς την εθνικοποίηση κατ' αρχήν της Τράπεζας της Ελλάδας (το ξέρατε ότι είναι ιδιωτική, με άγνωστους μετόχους και υπεράνω νόμων του Ελληνικού Κράτους, που ούτε η βουλή μπορεί να την ελέγξει;:eek:) και κατόπιν των ιδιωτικών τραπεζών, όχι όμως για να αναλάβει το Δημόσιο τα χρέη τους (όπως κάνει σήμερα παρέχοντάς τους αφειδώς εγγυήσεις) αλλά για να τις εκκαθαρίσει και να τις αναδιατάξει με τρόπο ώστε να στηριχθεί το εθνικό νόμισμα. Είναι η μόνη εφικτή σήμερα λύση, για ένα χρέος που ήδη έχει αυξηθεί στα 500 δις, ενώ ήδη εδώ κι ένα χρόνο βρισκόμαστε υπό τα μέτρα του ΔΝΤ. Ένα χρέος που όλοι γνωρίζουν ότι δεν είναι εξυπηρετήσιμο και κυρίως δεν οφείλεται σε πρωτογενή ελλείμματα της ελληνικής οικονομίας (αυτά ανέρχονται περίπου στο ένα δις το χρόνο) αλλά πρόκειται για κεφαλαιοποίηση τόκων παλαιότερων δανείων (δηλαδή πανωτοκίων κατά το κοινώς λεγόμενο), από το 1896 κι εντεύθεν. Τα κεφάλαια τα έχουμε πληρώσει τρεις και τέσσερις φορές, αν έχετε το θεό σας δηλαδή...:confused:

Πρόκειται για δάνεια τα οποία δημιουργήθηκαν ως εξής κι ανοίξτε εξυπνοπούλια μου τα μάτια σας να διαβάσετε: Το 1964 ο τότε πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου (παππούς του Τζέφρυ, τυχαίο;:hmm: ) και ο υπουργός οικονομικών Κων/νος Μητσοτάκης (αυτός δεν λείπει από κανένα κακό ε; Μπαμπάς της Ντόρας, τυχαίο;:hmm:) υπέγραψαν ίσως τον επαχθέστερο διακανονισμό χρεών, που έχει υπογράψει ποτέ κάποιο κράτος (ακόμη και αποικία). Αναγνώριζαν ΕΙΣ ΤΟ ΔΙΠΛΑΣΙΟ όλα τα χρέη της Ελλάδας από το 1896 κι ύστερα, ακόμη κι αυτά για τα οποία είχαμε επισήμως χρεοκοπήσει δύο φορές, το 1898 και το 1932 και άρα θα έπρεπε να έχουν παραγραφεί. Αναγνώριζε επίσης πλήρεις τόκους υπερημερίας (από το 1896 επαναλαμβάνω :worry::eek:) ΠΡΟΣΑΥΞΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΑ 70%!!! Έπρεπε λέει να έχει πληρωθεί το 2009 μιας και η σύμβαση ήταν για 45 χρόνια. Σας φαίνεται τυχαίο που ακριβώς το 2009 θυμήθηκαν ότι βρισκόμαστε "σε κρίση"; :hmm:

Από το 1985, ο καθηγητής Αγγελόπουλος έλεγε ότι όταν φτάνει ένα κράτος να πληρώνει το 70% των νέων δανείων που λαμβάνει, για να αποπληρώσει τοκοχρεολύσια παλαιότερων δανείων, τότε έχει μπει σε φαύλο κύκλο χρεωκοπίας, η οποία αργά ή γρήγορα θα είναι αναπόφευκτη. Το ήξεραν και στην ΕΟΚ, το ήξεραν και οι πάντες. Σήμερα, το 97% των νέων δανείων το δίνουμε για τοκοχρεολύσια κι ακόμη υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν ότι μπορεί να πληρωθεί το χρέος; Γιατί το χρέος το θυμήθηκαν οι Ευρωπαίοι αφού μας έβαλαν καλά καλά στο ευρώ, αφού το ήξεραν πιο πριν; :hmm: Σκεφτείτε λίγο περισσότερο πριν απαντήσετε σε τούτη την ερώτηση...

Κατά συνέπεια τα χρέη είναι τοκογλυφικά, καταχρηστικά και παράνομα, δεν σχετίζονται με την πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας -παρά την κακή της οργάνωση και το παρασιτικό δημόσιο που την στραγγαλίζει- και άρα δεν έχουμε την παραμικρή ηθική υποχρέωση να πληρώσουμε, όπως ορίζει ο νόμος περί τοκογλυφίας. Επίσης, ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ σχεδόν του χρέους των 350 δις, ήταν σε ομόλογα προς ιδιώτες, τα οποία δεν αποτελούν δανειακή σύμβαση, παρά επενδυτικά προϊόντα και κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει νομικά ένα κυρίαρχο κράτος να πληρώσει, δηλαδή ήταν πολύ εύκολο για μια λαϊκή κι όχι ξενόδουλη κυβέρνηση, ν' αρνηθεί να τα πληρώσει.

Για του λόγου το αληθές, δείτε αυτό: Ο GAP μιλάει σε Γερμανικό κανάλι, όπου τον ρωτούν ευθαρσώς: "Είστε υποχρεωμένος να παίρνετε διαρκώς νέα δάνεια για να πληρώνετε τα παλιά. Δεν θα ήταν ευκολότερο να περάσετε και πάλι στη δραχμή και να ισορροπήσετε;". Ο Τζέφρυ λοιπόν τι απάντησε; Ότι κάτι τέτοιο θα έκανε κακό στην Γερμανική Οικονομία!!:eek:

Δείτε κι απολαύστε λοιπόν...



Ο ορισμός του ξενόδουλου λακέ πρωθυπουργού...:mpinelik:

Φτάνει πια με την προπαγάνδα και την κοροϊδία, μην τους πιστεύετε!!
Ρε Όττο, θα με τρελάνεις; Έναν υποψήφιο χρεοκοπημένο πολίτη τι τον νοιάζουν όλα αυτά; Δεν ξέρω αν το κατάλαβες, αλλά τους πρόχειρους υπολογισμούς που έκανα για ένα μέσο τυχαίο δάνειο, αφορά τα δάνεια που μπορεί να έχουμε εσύ και εγώ. Ή μήπως έχετε σκοπό μαζί με την επιστροφή στην δραχμή να ρίξετε και μερικά τρις δρχ στα ταμεία των τραπεζών;

Ώρες ώρες, νιώθω ότι αυτό που θέλει η "αντί-κυβέρνηση" είναι να την σπάσει στην κυβέρνηση ή ίσως να επιβεβαιωθεί ότι ο λόγος της υπολογίζεται ακόμη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Α έμαθες τα νέα; Στην συμπρωτεύουσα, το επαναστατικό κίνημα εμπλουτίστηκε με ποδηλάτες δίχως ρούχα
:confused:

Ο τρόπος που παρουσίασες την είδηση, θυμίζει την έγκυρη ενημέρωση του Μέγκα. :hehe:

Καμία σχέση δεν είχε η εκδήλωση των ποδηλατών - η οποία ήταν από καιρό προγραμματισμένη για τη συγκεκριμένη ημερομηνία - με το κίνημα των αγανακτισμένων.
Η ποδηλάτες πέρασαν από τον Λευκό Πύργο, σταμάτησαν για λίγα λεπτά δηλώνοντας την αλληλεγγύη τους στους αγανακτισμένους -αφού προφανώς κάποιοι από αυτούς είναι στην πλατεία τις υπόλοιπες ημέρες- και συνέχισαν την προγραμματισμένη πορεία τους φωνάζοντας συνθήματα που αφορούν το ποδήλατο όπως "Και ι και ου, ποδήλατα παντού".

Όσο για την ξαφνική και αναπάντεχη σεμνοτυφία σου... να ευχηθώ περαστικά και γρήγορα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

_daemon_

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,537 μηνύματα.
Ο τρόπος που παρουσίασες......

Κάποια πράγματα δεν θέλουν κόπο, θέλουν τρόπο! :D
Τι να κάνουμε τώρα δηλαδή, να κατεβάζουμε απο τα ράφια μας τόμους με συνθήκες, διακηρύξεις, οικονομικά συγγράμματα, να ξεθάψουμε τον Μάρξ και με το ένα μάτι εκεί το άλλο στο πληχτρολόγιο αλληθωρίζοντας να παριστάνουμε τους ειδικούς που θα σώσουν τη χώρα από μια (σκόπιμη) χρεοκοπία;
Mήπως να ζμπρώξουμε τις τράπεζες στο φαλιμέντο και μετά να τις κάνουμε εθνικό κεφάλαιο, δεν είναι δύσκολο μια απόφαση είναι! :hmm:

Αυτό που ήθελα να καταδείξω είναι το ίδιο που επεσήμανα από την αρχή στο εν λόγω θέμα και δυστυχώς επαληθεύεται με τον χειρότερο τρόπο και δίχως κόπο!
Μάλιστα, άρχισαν βλέπω οι αμφιταλαντευόμενοι να με επιβεβαιώνουν παραθέτοντας "σεντόνια" copy-paste και οι "σκληροπυρηνικοί" να το αποδέχονται, μεταθέτοντας την..."επανάσταση" για του χρόνου, παραφράζοντας την ευχή μου στο #354

To αν οι ποδηλάτες ήτανε τουρίστες, τα τζετ σκι πήγαιναν προς το νερό και πέρασαν, οι πεζοπόροι κάθησαν να ξαποστάσουν, οι οπαδοί της γριάς θέλανε να σώσουν την ομάδα τους, ο τύπος με την ντουντούκα ήτανε μισότρελος, τα κοριτσάκια με τους κιοφτέδες στα τάπερ και το μάτι "ραντάρ" στους "ντουφεκάδες" (μπαμ και κάτω η επαναστάτρια μπεκάτσα) :laugh: που ξημεροβραδιαζόταν, εκφράζουν και συνθέτουν επαναστατικό αγώνα και όχι (όπως προείπα) μάζωξη απελπισμένης μάζας ΜΕ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, και κάπου εκεί ανάμεσα κάποιους εγκάθετους και μερικά ψὠνια να ....κάνουν ανοιχτή συνέλευση, το αφήνω στην δική σου κρίση και χρησιμοποίησε όποιον τρόπο θέλεις, το πανηγύρι της απελπισίας πλέον έλαβε τέλος!

Άλλωστε αυτός ήταν ο πυρήνας του θέματος σου, το τι συντελείται** στις πλατείες και στα κρανία των πλατειαζόντων και όχι η αναζήτηση ενός σύγχρονου Μωυσή που θα κατέβει από τον ...λευκό πύργο με τις 10 εντολές διάσωσης! :rtfm:
Τα θαύματα μας τελείωσαν ξέρεις....
Στα φόρουμ έχουν λίγη ζωή ακόμη, αλλά μετράνε αντίστροφα κι εκεί, η μεθεπόμενη γενιά πιστεύω να τα απομυθοποιήσει πλήρως!

**ο τρόπος που το "αντιλαμβάνεται" ο καθένας, εξαρτάται από την αντιληπτική του ικανότητα φυσικά, αλλά η ταχύτητα για προσπάθεια εκχυδαϊσμού της, από την προαποφασισμένη σκοπιμότητα, και έλαμψε δια της.....παρουσίας της! ;)

Άντε γειά! :hello:

.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 3,804 μηνύματα.
https://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/blog-post_2695.html?spref=fb
Δυστυχώς η λαϊκή επανάσταση της πλατείας Συντάγματος μετασχηματίστηκε σε λαϊκό πανηγύρι του προφήτη Ηλία


Η κατάσταση που επικρατεί στη πλατεία Συντάγματος είναι πεποιημένη, φτιαγμένη και όλα αυτά που λέγονται από υποτίθεται...
οικονομολόγους ή άλλες επαγγελματικές ομάδες που έχουν τη μορφή των θεματικών συνελεύσεων, δεν μπορούν να συμβούν.
Εγώ που προσπάθησα να δώσω ως οικονομολόγος τις προτάσεις μου γραπτώς ή προφορικώς ,"καπελώθηκα". Μιλούσα σοβαρά και με σοβαρά επιχειρήματα με τεκμηρίωση και περνούσε πάντα η γραμμή από τους ίδιους και τους ίδιους που έλεγαν κάθε απόγευμα τα ίδια πράγματα με τον ίδιο ξύλινο λόγο, αυτόν που ήθελαν να κρύψουν όπως και το γεγονός ότι ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία από τα κόμματα ή από εξωκοινοβουλευτικούς παράγοντες. Έτσι θύμιζε η κατάσταση.
Είναι θέμα χρόνου να εκφυλιστεί το όλον θέμα.
Οι καταστάσεις δεν λύνονται και δεν λύθηκαν με αυτές τις συμπεριφορές, τις προσομειώσεις καταστάσεων που τις δημιουργείτε εσείς οι ίδιοι από τα κόμματα που σας έχουν τοποθετήσει σε βάρδιες.
Υπάρχουν άνθρωποι τισάθευσης της μάζας, οι οποίοι λειτουργούν κομματικά και καπελώνουν τις συνελεύσεις.
Η αμορφωσιά καταδεικνύεται περίτρανα και αυτή η υπόθεση έχει ήδη καπελωθεί όπως έχουν καπελωθεί και όλες οι θεματικές συνελεύσεις μέσα στις οποίες είναι και αυτή των οικονομολόγων.Ακούτε προτάσεις οι οποίες μας λέτε ότι θα παρουσιαστούν στην γενική συνέλευση της πλατείας!
Η συντονιστική θα κρίνει αν αυτές οι προτάσεις αξίζουν να παρουσιαστούν ή παρουσιαστούν με άλλες μαζί, συνεπτυγμένες.
Είτε καντηναλάυτης είτε αστροναύτης αυτή η υπόθεση έσβησε εφόσον μετά το λόγο του Θεοδωράκη και δεν μπόρεσε να κάνει κάτι αποστασιοποιημένος όπως είναι και δεν εισακούστηκε για να κατέβουν και οι πεθαμένοι στο Σύνταγμα. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει τίποτα σαν λύση πέρα από ρομαντικές αρλούμπες και θεωρητικές ανοησίες, θα φάμε στο κώλο 650 δις ευρώ και το πράγμα τελειώνει εκεί πανηγυρικά!
Άτομα με βάρδιες εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία των κομμάτων.Αυτό γίνεται. Γνωρίζω ήδη περί τους δέκα (10) ανθρώπους που είναι μέλη κομμάτων και οι οποίοι το "παίζουν ακομμάτιστοι" στη πλατεία προς χάρην του πανηγυριού που ντε και καλά καλυμμένο πίσω από την Άμεση Δημοκρατία θα αποδομήσει το όντως σάπιο πολιτικό σύστημα και τους τριακοσίους Βουλευτές.
Και την επόμενη ώρα τι θα γίνει ;
Θα υπάρχει το χάος ή το προλεταριάτο που θα κυβερνά ο λαός υποτίθεται αλλά πάνω θα είναι κάποιος τύπος ,τύπου Στάλιν ή Μπρέζνιεφ;
Μήπως θα κυβερνήσουν οι αναρχικοί ή οι αναρχοαυτόνομοι ή μήπως οι ακροαριστεροί τροτσικιστές;
Μήπως θα κυβερνήσει η ΕΥΠ ή ο παππούς μου ή μήπως εγώ ή εσείς;
Δεν μπορείς να αφήσεις τις τύχες ενός λαού και ενός κράτους σε χέρια ηλιθίων αγαπητοί κύριοι .
Και εγώ σας λέω ότι βγαίνει ένας πρωθυπουργός από τη λαϊκή συνέλευση της πλατείας Συντάγματος ,έχετε την εντύπωση ότι θα τον αποδεχθούν και θα δεχτούν οι τροϊκανοί και οι κύριοι του ΔΝΤ ;
Έχετε κατανοήσει ακριβώς τους κινδύνους που διατρέχει η χώρα μας ή παίζετε ένα παιγχνιδάκι ρομαντικό που κανείς δεν ξέρει τι λέει και τι του γίνεται ;
Και εγώ είμαι στη πλατεία από τη πρώτη στιγμή και βοήθησα να φύγουν αλλά είδα το μάταιον του πράγματος και τελικά σταμάτησα να πηγαίνω.
Με ποιά πολιτική θα αντιμετωπίσετε αυτό το νέο που θα έρθει ;
Με τη πολιτική του όχλου και με τις φανφάρες που λέει ο καθένας ,άλλος το κοντό του και άλλος το μακρύ του ;
Είναι δυνατόν ;
Δεν έχετε έτοιμη πρόταση ή την έχετε και την κρύβετε!
Δεν λέτε ποιός είναι ο πρόεδρος σας βρε αδελφέ όταν ρώτησα επανειλημμένως για το ποιός είναι πίσω από την ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Το μόνο που λέτε είναι να κάνουμε προτάσεις τις οποίες καπελώνετε όταν δεν σας αρέσουν !

Δεν μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα με τέτοιες πράξεις γιατί δεν είναι καν πολιτικές.
Ακόμα και στην Αρχαία Ελλάδα που υπήρχε άμεση Δημοκρατία, υπήρχε ένας ηγέτης ο οποίος ξεσηκώνει τα πλήθη, τον λαό.
Εσείς ποιόν ηγέτη έχετε, πείτε μας.
Τον Μαρκεζίνη, τους ακαδημαϊκούς, άλλους καθηγητές, τον Μίκη Θεοδωράκη,τον πρώην Βασιλιά, τον Μίκυ Μάους, την γιαγιά μου, εμένα, ποιον;

Η κατάσταση μου θυμίζει :
"ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΞΑΔΕΛΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ " !!

ή ακόμα χειρότερα μου θυμίζει αυτό που περιγράφεται από την ρήση : "ΣΦΑΞΕ ΜΕ ΑΓΑ ΜΟΥ Ν'ΑΓΙΑΣΩ". Χωρίς αντικειμενικές πλάτες δεν γίνεται απολύτως τίποτα και αυτό πρέπει να τους το πεις ώστε να καταλάβουν ότι υπάρχουν πολίτες που καταλαβαίνουν απολύτως τι ακριβώς συμβαίνει και τι ακριβώς "παίζεται" στην πλατεία.
Ούτε ο Συνασπισμός είναι,ούτε το ΚΚΕ ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ,ούτε το ΛΑΟΣ.
Είναι απλά όλοι μαζί και μαζί τους οι αναρχκικοί που ήδη είναι εντός της πλατείας καθώς και άλλες ομάδες που ενδεχομένως δεν τις γνωρίζει ούτε η μάνα τους.
Επομένως είναι θέμα ολίγων ημερών να ξεφουσκώσει η ιστορία, να γίνει το μπαλόνι με το ήλιον ένα ξεφούσκωτο ακανόνιστο σχήμα σαν χρησιμοποιημένο προφυλακτικό και εδώ τελειώνουν όλα.

Χρησιμοποιείτε το όνειρο των πολιτών για δικό σας συμφέρον και αυτό το έχουν καταλάβει πλέον οι περισσότεροι.
Γι αυτό αντί να αυξάνεται ο κόσμος, μειώνεται και γι αυτό εγώ παύω να κατεβαίνω στη πλατεία είτε σαν οικονομολόγος είτε σαν τεντζεροχτύπης είτε σαν σφυριχτροφύσουλας !

Γραφικός δεν υπήρξα ποτέ.
Απλά πίστεψα προς στιγμήν κάτι για το οποίο από την αρχή ήταν προδιαγεγραμμένη η πορεία του.
Αν τη Κυριακή δεν κατέβει 1.000.000 λαού και παραπάνω στη πλατεία Συντάγματος και αν δεν γεμίσει όχι η Σταδίου και η Φιλελλήνων αλλά η Συγγρού μέχρι το Ledra marriott και η Πατησίων μέχρι το μουσείο τότε το πανηγυράκι με τα σουβλάκια, τα λουκάνικα, τις σφυρίχτρες, τα κροτάλια, το νυφοπάζαρο,το camping, οι γνωριμίες, το Gay parade,οι τετράποδοι φίλοι μας οι σκύλοι,οι απίστευτοι τύποι που λένε το μέλλον και όλα τα άλλα γραφικά που το απαρτίζουν, ΤΕΛΕΙΩΣΕ !

Στο τέλος, επειδή θα τους έχετε πρήξει στη Βουλή ,θα βγουν και τα ΜΑΤ να σας ξυλοφορτώσουν (τα οποία είναι παρατεταγμένα σε στενά και στενάκια εκτός από τον χώρο της Βουλής) και το όνειρο του απλού ακομμάτιστου Έλληνα πολίτη σταματάει εδώ !!
Τόσο απλά !
Συγνώμη αλλά περίμενα κάτι πιο σοβαρό για να μπορέσει να πέσει η κυβέρνηση αυτή, αλλά και οι τριακόσιοι κλέφτες της Βουλής που γελάνε μαζί μας και από σήμερα μαζί σας.
Δεν πέφτουν έτσι οι κυβερνήσεις αγαπητοί μου κύριοι και κυρίες.
Θέλει άλλη διαχείριση ,άλλη νοοτροπία ,άλλο επίπεδο πολιτικής.
Από τη στιγμή που δεν βγήκε μαζικά ο κόσμος έξω, το παιχνίδι ήδη τελείωσε.
Δεν μπόρεσε όπως σας προείπα να τους βγάλει ούτε ο Μίκης Θεοδωράκης.
Επομένως θα απολαύσουμε τώρα όλοι μαζί την κατάντια μας.

Εδώ φαίνεται καθαρά ο τρόπος που χειραγωγούνταν οι μάζες.

Αλλά, αφού γνωρίζουμε το απόστημα, επιβάλεται να κάνουμε καθαρισμό.

Με ποιον τρόπο ορίστηκαν συντονιστική επιτροπή;
Αλλά και ποιες είναι οι δεσμεύσεις τους.

Ο Μίκης, ο Μπέης, ο Κασιμάτης, είναι έξω απο την επιτροπή;

Αν ναι, τότε η επιτροπή είναι κάτι άλλο και όχι αυτό που περιμένουμε όλοι απο αυτή...:hmm:


 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22,554 μηνύματα.
Χωρίς συγκεκριμένα αιτήματα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των "Αγανακτισμένων Πολιτών" στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

Το ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης - 2 Ιουνίου:

1. Τώρα μιλάμε εμείς! Κάλεσμα για πανευρωπαϊκό ξεσηκωμό στις 5 Ιουνίου
Από τις 25 Μαϊου, χιλιάδες πολίτες έχουμε κατακλύσει τις πλατείες όλης της χώρας διεκδικώντας να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Έχουμε διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, αλλά μάς ενώνουν η αγανάκτηση για όσα συμβαίνουν καθώς και ο πόθος μας για δικαιοσύνη, ισότητα και αξιοπρέπεια. Είμαστε διαφορετικοί, αλλά είμαστε και θα μείνουμε όλοι μαζί ενωμένοι!
Ταυτόχρονα, ανάλογες κινήσεις γίνονται παντού στην Ευρώπη. Την Κυριακή 5 Ιουνίου συντονίζουμε πανευρωπαϊκά το βηματισμό μας και δίνουμε ραντεβού στις 6:00 στο Σύνταγμα , σε όλες τις πλατείες της χώρας, και παντού στην Ευρώπη . Πρέπει να ακουστεί παντού δυνατά η φωνή μας:

-γιατί δεν μπορεί να θυσιάζονται ολόκληροι λαοί για να μη ζημιωθούν οι δανειστές- το χρέος δεν είναι δικό μας και δεν θα το πληρώσουμε,
-γιατί αυτό το πολιτικό σύστημα που κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους, δεν μπορεί πια να αποφασίζει για μας χωρίς εμάς και πρέπει να ανατραπεί,
-γιατί θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από την εργασία μας, χωρίς τη διαρκή τρομοκρατία της ανεργίας.
-γιατί πρέπει να τιμωρηθούν όσοι λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο.
-γιατί η δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία είναι αναφαίρετα δικαιώματα όλων,
-γιατί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα δεν πρέπει να περάσει.


Η οργανωμένη παραπληροφόρηση δεν μας φοβίζει. Θα μείνουμε στις πλατείες μέχρι να φύγουν και να μην επιστρέψουν με άλλο προσωπείο όλοι όσοι δημιούργησαν το σημερινό αδιέξοδο: ΔΝΤ, Μνημόνια, τρόικα, κυβερνήσεις, τράπεζες και όσοι μάς εκμεταλλεύονται. Θα συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε ενωτικά και συλλογικά μέχρι "Ταραχή να πέσει στον Άδη, και το σανίδωμα να υποχωρήσει από την πίεση τη μεγάλη του ήλιου"

Άμεση δημοκρατία τώρα!

Η λαϊκή συνέλευση της πλατείας Συντάγματος-2 Ιούνη 2011
ΥΠΕΡ


2. Οι επόμενες Λ.Σ. της πλατείας Συντάγματος μέχρι την Κυριακή 5 Ιουνίου να ασχοληθούν με το παρακάτω θέμα: Πώς θα οργανωθούν από τα ξημερώματα της 15ης Ιουνίου 2011 συγκεντρώσεις σε όλες τις πλατείες της πόλης με αφίσες που να εξηγούν τους όρους του μεσοπρόθεσμου μνημονίου. Στη συνέχεια, να πραγματοποιηθούν πορείες, που θα παρακινούν τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν, με κατάληξη την πλατεία Συντάγματος με σκοπό την κατάληψη της πλατείας και τον αποκλεισμό του κοινοβουλίου.
ΥΠΕΡ

3. Το Ράδιο Ένταση 100,1. Προτείνεται η αναστολή των εκπομπών του ραδιοφώνου, να έρθει στην πλατεία και να κάνει τις εκπομπές του από την πλατεία Συντάγματος.
ΥΠΕΡ

Το ψήφισμα στην Puerta de Sol
Πολύ δύσκολα θα ακουστούν στα ΜΜΕ και η ιστοσελίδα συνεχίζει να κρεμάει γι' αυτό και είναι καλύτερα να τις διαδώσουμε με e-mail.

Κάντε μια προσπάθεια να τις διαβάσετε.

Αυτά είναι μερικά από τα μέτρα που ως πολίτες θεωρούμε απαραίτητα για την αναγέννηση του πολιτικού και οικονομικού μας συστήματος. Πες τη γνώμη σου γι' αυτές και πρότεινε τις δικές στο forum.

1. ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

- Αυστηρός έλεγχος της φυσικής παρουσίας των αιρετών στην τήρηση των καθηκόντων τους. Συγκεκριμένες κυρώσεις για παραμέληση καθηκόντων.

- Περιορισμός των προνομίων στην καταβολή φόρων, ετών καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και στο ύψος των συντάξεων. Εξίσωση του μισθού των εκλεγμένων αντιπροσώπων με το μέσο μισθό στην Ισπανία συν τα απαραίτητα επιδόματα για την άσκηση των καθηκόντων τους.

- Άρση της βουλευτικής ασυλίας. Μη παραγραφή των αδικημάτων διαφθοράς.

-Υποχρεωτική δημοσίευση των περιουσιακών στοιχείων όλων των δημοσίων λειτουργών.

-Μείωση των θέσεων που υπόκεινται σε καθεστώς διορισμού χωρίς περιορισμούς.

2. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

-Κατανομή της εργασίας με τέτοιο τρόπο ώστε να υποστηρίζει τις μειώσεις των ωρών εργασίας και την εναρμόνιση εργασιακής και οικογενειακής ζωής μέχρι να εξαλειφθεί η δομική (συστημική) ανεργία, δηλαδή μέχρι ο δείκτης ανεργίας να μειωθεί κάτω του 5%.

-Συνταξιοδότηση στα 65 και καμία αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης μέχρι την εξάλειψη της ανεργίας των νέων.

-Πριμοδότηση των επιχειρήσεων στις οποίες οι συμβάσεις προσωρινής απασχόλησης δεν υπερβαίνουν το 10%.

-Ασφάλεια στην εργασία: απαγόρευση των μαζικών απολύσεων ή των απολύσεων για λόγους βιωσιμότητας των μεγάλων εταιρειών ενώ παρουσιάζουν κερδοφορία, έλεγχος των μεγάλων εταιρειών για να διασφαλιστεί ότι δεν καλύπτουν με προσωρινά απασχολούμενους θέσεις που θα μπορούσαν να καλυφθούν από μόνιμο προσωπικό.

-Επαναθέσπιση του επιδόματος των 426 ευρώ για όλους τους μακροχρόνια ανέργους.

3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

-Απαλλοτρίωση από την Πολιτεία των νεόδμητων απούλητων κατοικιών για την εισαγωγή τους στην αγορά σε καθεστώς προστατευμένου ενοικίου.

-Παροχή βοήθειας ενοικίου για τους νέους και για όλους όσους έχουν χαμηλό εισόδημα.

-Να επιτραπεί η επιστροφή των κατοικιών (datio pro soluto) για ακύρωση των υποθηκών.

4.ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

-Περικοπή των άσκοπων δαπανών στις Δημόσιες Υπηρεσίες και θέσπιση ανεξάρτητου ελέγχου προϋπολογισμού και εξόδων.

-Πρόσληψη προσωπικού κλάδου υγείας μέχρι εξάλειψης των λιστών αναμονής.

-Πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού για να εγγυηθούν την αναλογία των μαθητών ανά αίθουσα, των ομάδων διπλής βάρδιας και των ομάδων ενισχυτικής διδασκαλίας.

-Μείωση των διδάκτρων σε όλη την πανεπιστημιακή εκπαίδευση εξισώνοντας το ύψος των διδάκτρων μεταπτυχιακών και προπτυχιακών προγραμμάτων.

-Κρατική χρηματοδότηση της έρευνας για να διασφαλιστεί ο ανεξάρτητος χαρακτήρας της.

-Φτηνά και ποιοτικά μέσα μεταφοράς, με σεβασμό προς το περιβάλλον: επαναφορά των τρένων που αντικαταστάθηκαν από την υπερταχεία (AVE) με τις αρχικές τιμές εισιτηρίων, μείωση τιμών στις κάρτες πολλαπλών διαδρομών, απαγόρευση των ιδιωτικών τροχοφόρων στα κέντρα των πόλεων και κατασκευή ποδηλατοδρόμων.

-Κοινωνικές παροχές τοπικής εμβέλειας: αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» (Ley de Dependencia), δίκτυο δημοτικής κοινωνικής φροντίδας, δημοτικές υπηρεσίες διαμεσολάβησης και κηδεμονίας.

5. ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ

-Απαγόρευση οποιασδήποτε διάσωσης ή κεφαλαιακής στήριξης στα τραπεζικά ιδρύματα: εκείνα τα ιδρύματα με δυσκολίες οφείλουν να πτωχεύσουν ή να κρατικοποιηθούν για να αποτελέσουν μια δημόσια τράπεζα υπό δημόσιο έλεγχο.

-Αύξηση των φόρων ανά τράπεζα με τρόπο ευθέως ανάλογο προς το κοινωνικό κόστος της κρίσης που προέκυψε από κακή διαχείριση.

-Επιστροφή όλων των κεφαλαίων που παρασχέθηκαν στις τράπεζες στο δημόσιο ταμείο.

-Απαγόρευση των επενδύσεων των ισπανικών τραπεζών σε φορολογικούς παραδείσους.

6. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

-Αύξηση των συντελεστών φορολογίας στις μεγάλες περιουσίες και τα τραπεζικά ιδρύματα.

-Κατάργηση των αμοιβαίων κεφαλαίων (SICAV).

-Επαναφορά του φόρου περιουσιακών στοιχείων.

-Πραγματικός και αποτελεσματικός έλεγχος της φορολογικής απάτης και της εξαγωγής κεφαλαίων σε φορολογικούς παραδείσους.

-Προώθηση σε διεθνές επίπεδο του φόρου διεθνών συναλλαγών (φόρος Tobin).

7. ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

-Όχι στον έλεγχο του διαδικτύου. Κατάργηση του νόμου Sinde.

-Προστασία της ελευθερίας της πληροφόρησης και της ερευνητικής δημοσιογραφίας.

-Υποχρεωτικά δημοψηφίσματα που σχετίζονται με θέματα μεγάλης εμβέλειας και αφορούν στην αλλαγή των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

-Υποχρεωτικά δημοψηφίσματα για την εφαρμογή μέτρων που υπαγορεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

-Τροποποίηση του Εκλογικού Νόμου, για να διασφαλιστεί ένα σύστημα αμιγώς αντιπροσωπευτικό και αναλογικό το οποίο δεν θα κάνει διάκριση ανάμεσα σε πολιτικές δυνάμεις και κοινωνικές πρωτοβουλίες, όπου η λευκή και η άκυρη ψήφος θα αντιπροσωπεύονται στο αποτέλεσμα.

-Ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας: μεταρρύθμιση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία του, όχι στο διορισμό των μελών του Συνταγματικού Δικαστηρίου και του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου από την Εκτελεστική Εξουσία.

-Θέσπιση αποτελεσματικών μηχανισμών που διασφαλίζουν την εσωτερική δημοκρατία στα πολιτικά κόμματα.

8.ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ

Πάλι τα ίδια και τα ίδια.
Ο ξύλινος λόγος που πιστεύουμε δεκαετίες τώρα, ο ξύλινος λόγος που μας πήρε τ'αυτιά μες στα πανεπιστήμια, ο ξύλινος λόγος των παραθύρων, τώρα κατέλαβε και την πιο "επαναστατική αντίσταση", κατά το "ισπανικό μοντέλο"...

Χμ.
Απογοήτευση.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,884 μηνύματα.
Πάλι τα ίδια και τα ίδια.
Ο ξύλινος λόγος που πιστεύουμε δεκαετίες τώρα, ο ξύλινος λόγος που μας πήρε τ'αυτιά μες στα πανεπιστήμια, ο ξύλινος λόγος των παραθύρων, τώρα κατέλαβε και την πιο "επαναστατική αντίσταση", κατά το "ισπανικό μοντέλο"...

Χμ.
Απογοήτευση.

Λες ψέμματα! :P Κάθομαι και ακούω σε audio stream live τη σημερινή Γενική Συνέλευση στο Σύνταγμα από το real-democracy.gr

Ξύλινη γλώσσα και καπέλο από κόμματα δεν υπάρχει. Υπάρχουν πολλές τοποθετήσεις "ψυχολογικού" τύπου και είναι φυσιολογικό για ένα κίνημα αγανακτισμένων. Ακούγονται όμως και πολύ ενδιαφέροντα πράγματα, όπως να υιοθετήσουμε το Σύνταγμα του Ρήγα. ;)

Άλλοι προτείνουν δημοψήφισμα, άλλοι προτείνουν μπουκοτάζ, άλλοι φωνάζουν Viva la Revolution :clapup: και άλλοι προτείνουν να φωνάζει ο καθένας το όνειρό του! :hehe:

Ότι και να' ναι ξύλινη γλώσσα δεν είναι.... :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,790 μηνύματα.
αυτά που ψηφίζουν οι Ισπανοί στην πράξη μου φαίνονται...φασιστικά
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top