Οικονομική επικαιρότητα εν συντομία

H-M

Δραστήριο μέλος

Ο H-M αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μηχανικός και μας γράφει απο Ραφήνα (Αττική). Έχει γράψει 682 μηνύματα.
«Περιμένοντας την καταστροφή», είναι ο τίτλος σχολίου της γερμανικής έκδοσης των Financial Times (του Βόλφγκανγκ Μυνχάου) για την ευρωκρίση εν όψει της αυριανής έκτακτης συνόδου κορυφής:

«Έχουμε την εντύπωση ότι οι Γερμανοί θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμη μια φορά σε μια ευρωπαϊκή καταστροφή, σαν εκείνη που προκάλεσαν οι εθνικιστές πριν από 100 χρόνια. Η Άγκελα Μέρκελ προσπαθεί με την αποικιακή ευρωπολιτική της να παγιώσει την υπεροχή της Γερμανίας στην Ευρώπη εις βάρος ολόκληρης της ΕΕ.
Από την ευρωπαϊκή ιστορία δύσκολα μπορούμε να πιστέψουμε ότι ένα τέτοιο εγχείρημα θα έχει αίσιο τέλος.»

Ο αναλυτής υπογραμμίζει ότι στην αυριανή σύνοδο οι Ευρωπαίοι ηγέτες οφείλουν να αποφασίσουν, πρώτον για το 2ο πακέτο για την Ελλάδα, δεύτερον, την διεύρυνση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και τρίτον, την ευελιξία του.
Ταυτόχρονα εκφράζει τις αμφιβολίες του ότι αύριο θα δοθεί τελική λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας και εκτιμά ότι σε μια τέτοια περίπτωση «οι χρηματαγορές θα αντιδράσουν με υψηλά επιτοκιακά περιθώρια, διότι, όπως λένε, η Ευρώπη μπορεί να καταλήξει σε συμφωνία μόνον με ισχυρές πιέσεις», και καταλήγει: «Η Γερμανίδα καγκελάριος προσπαθεί αυτή τη στιγμή να καταστρέψει την Ευρώπη του Χέλμουτ Κολ. Θα αφήσει την κρίση να μας συμπαρασύρει και θα καταναλώσει την πολιτική της ενέργεια για απόδοση ευθυνών. Η πιθανότητα διάλυσης της ΟΝΕ και επομένως και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης είναι πια μεγάλη.»

Πηγή : dw-world.de
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

H-M

Δραστήριο μέλος

Ο H-M αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μηχανικός και μας γράφει απο Ραφήνα (Αττική). Έχει γράψει 682 μηνύματα.
Αν δεν υπάρξει λύση για την Ελλάδα στην σύνοδο κορυφής στις 21/7 το ΧΑ στις 800 μονάδες και το CDS στις 5000 μ.β. – Αν υπάρξει λύση το ΧΑ πάνω από τις 1350 μονάδες και τα CDS κάτω από τις 2000 μ.β.

Η σύνοδος κορυφής της 21ης Ιουλίου είναι ζωτικής σημασίας για την τύχη της χώρας, της οικονομίας και της αγοράς.
Αν η λύση είναι βιώσιμη και αποτελεσματική και η αγορά πειστεί το σκηνικό στην αγορά θα αλλάξει άρδην.
Αν η λύση δεν είναι βιώσιμη και δεν ικανοποιήσει την αγορά τότε το σκοτάδι θα πνίξει τις όποιες επενδυτικές πρωτοβουλίες παρθούν.
Επαναφέρουμε με σχετικές τροποποιήσεις και προσθήκες το ρεπορτάζ που είχαμε πραγματοποιήσει χθες με μια σημαντική διευκρίνιση. Ότι είναι να γίνει θα γίνει άμεσα….

Το καλό σενάριο

Η σύνοδος κορυφής καταλήγει σε μια λύση πακέτο που ικανοποιεί τις αγορές και απομακρύνει τις σκιές. Το ενδεχόμενο αυτό δεν είναι πολύ πιθανό. Το πιθανότερο σενάριο είναι να παρουσιαστεί ένα μείγμα λύσεων με δυσδιάκριτα οφέλη και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας.
Όμως αν το θετικό σενάριο υλοποιηθεί έρχεται άνοδος 15% άμεσα στις αγορά κίνηση δηλαδή προς τις 1350 μονάδες και ίσως και ψηλότερα.
Αναλογικά μια άνοδος στις τραπεζικές μετοχές μπορεί να ήταν της κλίμακας του 20%.
Η αγορά θα αξιολογήσει στην πορεία την εφαρμοστικότητα των λύσεων που θα προταθούν ώστε η Ελλάδα να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους.
Στα ομόλογα θα υπάρξει μια μεγάλης κλίμακα μείωσης των spreads και CDS.
Το spread στις 1300 και εν συνεχεία 1100 μονάδες και το CDS από τις 2700 μονάδες κάτω από τις 2000 μονάδες βάσης προς τις 1800-1700 μονάδες βάσης.
Το καλό σενάριο είναι καλοδεχούμενο και ζητούμενο ταυτόχρονα.

Το κακό σενάριο

Αν η λύση που προταθεί στην σύνοδο κορυφής της 21η Ιουλίου δεν κριθεί αποτελεσματική και λειτουργεί το ΧΑ θα υποχωρήσει προς τις 800 μονάδες και οι τραπεζικές μετοχές επίσης θα δεχθούν μια πίεση στην αποτίμηση τους κατά 30%.
Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο το κλίμα στα ομόλογα θα επιδεινωθεί δραματικά από τις 1510 μονάδες βάσης το spread θα εκτοξευθεί πάνω από τις 3000 μονάδες δηλαδή απόδοση στην 10ετία 33% και στην 5ετία οι αποδόσεις στο 60%.
Με βάση εκτιμήσεις αν υπάρξει selective default ή κάποια σοβαρή επιπλοκή μπορεί οι τιμές των ομολόγων από τις 50 μονάδες βάσης που διαπραγματεύονται δηλαδή haircut 50% θα μειωθεί στις 25 μονάδες βάσης δηλαδή haircut 75%.
Τα CDS θα εκτοξευθούν στις 5000 μονάδες στην 5ετία και στις 8000 με 9000 μονάδες βάσης σε βραχυχρόνιες περιόδους.
Η Ελλάδα θα βρεθεί σε καθεστώς default και ενός κακού μύρια έπονται για όλους.

Πηγή : Bankingnews
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

H-M

Δραστήριο μέλος

Ο H-M αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μηχανικός και μας γράφει απο Ραφήνα (Αττική). Έχει γράψει 682 μηνύματα.
Βόμβα: Το Ιράν ξεκίνησε το εμπόριο πετρελαίου σε ευρώ χτυπώντας το δολάριο!!

Tο Ιράν μόλις υλοποίησε μία απειλή την οποία είχε εξαπολύσει πριν αρκετά χρόνια, δηλαδή να σταματήσει οριστικά το εμπόριο πετρελαίου σε δολάριο και να το διαπράξει μόνο στο τοπικό του νόμισμα και κυρίως στο ευρώ. Από την Τρίτη, πράγματι, ξεκίνησε η λειτουργία του Kish International Commodity Exchange όπου το Ιράν εμπορεύεται πετρέλαιο μόνο σε ριάλ και ευρώ και όχι σε δολάριο.

Την τελευταία φορά που ένα κράτος επιχείρησε να κάνει το ίδιο ήταν στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας και λίγο αργότερα δέχτηκε τη στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ και διαλύθηκε. Το κράτος αυτό ήταν το Ιράκ. Από τότε και για πρώτη φορά ένα κράτος επιχειρεί κάτι αντίστοιχο αλλά τώρα ίσως να έχει προλάβει να δημιουργήσει πυρηνική βόμβα, κάτι το οποίο το Ισραήλ θεωρεί ότι είναι πιθανό να έχει συμβεί πριν από μερικούς μόλις μήνες.
Η έναρξη των διαπραγματεύσεων του πετρελαίου στο ιρανικό χρηματιστήριο έφερε την πώληση μόλις 600.000 βαρελιών στην πρώτη ημέρα στην τιμή των 112 δολαρίων. Αυτό γιατί τα κράτη φοβούνται πως αν ξεκινήσουν επίσημα τη συνεργασία τους με το Ιράν θα θεωρηθούν εχθροί των ΗΠΑ. Όμως, σε βάθος χρόνου οι συνέπειες αυτής της κίνησης μπορεί να είναι εντυπωσιακές και να αλλάξουν το διεθνές γεωπολιτικό σκηνικό.

Πηγή : Xrimanews
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

H-M

Δραστήριο μέλος

Ο H-M αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μηχανικός και μας γράφει απο Ραφήνα (Αττική). Έχει γράψει 682 μηνύματα.
Το ελληνικό χρηματιστήριο έχει υποστεί τη μεγαλύτερη συντριβή στην ιστορία του και από το ξέσπασμα της 'ελληνικής κρίσης' έχει χάσει περί τα 100 δις δολάρια σε κεφαλαιοποίηση ενώ από το υψηλό που κατέγραψε το 2007 έχει χάσει περισσότερο από 210 δις δολάρια σε κεφαλαιοποίηση. Η τελευταία αποτίμηση της κεφαλαιοποίησης του ΧΑ είναι αυτής τη Δευτέρας 08 Αυγούστου και δίνεται στα 53,72 δις δολάρια.
Υπάρχουν, πλέον, αρκετές πολυεθνικές εταιρίες που μπορούν να αγοράσουν όλο το ΧΑ μόνο τα κέρδη ενός έτους τους ενώ κάποιες μπορούν να το αγοράσουν με τα κέρδη εξαμήνου, τριμήνου ή και 1,5 μήνα.
Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Exxon Mobil, η πετρελαϊκή εταιρία που το 2010 είχε κέρδη της τάξης των 354 δις δολαρίων κάτι που σημαίνει πως αν ήθελε να τα χρησιμοποιήσει για να αγοράσει ελληνικές μετοχές θα μπορούσε να αγοράσει όλο το ΧΑ 7 φορές περίπου.
Και επειδή αυτό δε γίνεται, θα ξόδευε τα κέρδη 30-40 ημερών και θα τις περίσσευαν τα υπόλοιπα για άλλες τοποθετήσεις..

Πηγή :XrimaNews.gr
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.

H-M

Δραστήριο μέλος

Ο H-M αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μηχανικός και μας γράφει απο Ραφήνα (Αττική). Έχει γράψει 682 μηνύματα.
Η αύξηση των γερμανικών spreads και cds αποτελούν κακό οιωνό. Κινδυνεύει και η Γερμανία να χάσει το πολύτιμο ΑΑΑ μετά τη Γαλλία; Οι αγορές καταλογίζουν στο Βερολίνο ότι είναι μέρος του προβλήματος.
Η διαχρονική πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη δέχεται καθημερινά τα πυρά πολιτικών, οικονομολόγων και αναλυτών. Ολιγωρία, αναποφασιστικότητα, λάθος αποφάσεις, εμμονές, αγκυλώσεις. Η Γερμανία είναι μέρος του προβλήματος, όχι της λύσης του, αυτήν την «άποψη» δείχνει να υποστηρίζουν και οι αγορές.

Χάθηκε πολύτιμος χρόνος
"Ο Αντρέας Σμιτς, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Ένωσης Τραπεζών είναι κατηγορηματικός, θεωρεί ότι οι κυβερνήσεις της Γερμανία και της Γαλλίας άφησαν τα πράγματα στην τύχη τους και στη συνέχεια σύρθηκαν από τις εξελίξεις. «Η πολιτική είναι αδύναμη μπροστά στην πτώση των χρηματιστηρίων», είπε στη γερμανική εφημερίδα Bild. «Το κύριο πρόβλημα είναι η έλλειψη ηγεσίας στην Ευρώπη, οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν επωμιστεί αυτό το καθήκον, στο Βερολίνο, το Παρίσι και αλλού δεν κινούνται με θάρρος και αποφασιστικότητα. Αυτό ανησυχεί τις αγορές. Η νομισματική ένωση θα αποτύχει, όσο καιρό η Γερμανία ως το πιο ισχυρό μέλος της δεν δικαιώσει τον ηγετικό ρόλο της». Ο οικονομολόγος Πέτερ Μπόφινγκερ, ένας εκ των σοφών της γερμανικής οικονομίας, φωτογραφίζοντας την Αγκελα Μέρκελ, επικρίνει την ολιγωρία της Γερμανίας, «Οι πολιτικοί έχασαν 18 μήνες, συζητούσαν συνεχώς για το δίκτυ προστασίας, που άπλωσαν τελικά μετά από δύο χρόνια»

Ακριβότερος ο δανεισμός

Δεν συντρέχει λόγος να επιστρέψει από τις διακοπές της σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.Αναλυτές δεν αποκλείουν μετά τη Γαλλία, στο στόχαστρο των οίκων αξιολόγησης να βρεθεί και η Γερμανία. Εκτός από τη αύξηση του δανεισμού έχουν αυξηθεί από προχθές σημαντικά και η ασφάλιση πιστωτικών κινδύνων (CDS) . Ήταν με τιμή βάσης τις 83 μονάδες πιο ακριβά από ότι στη Μ. Βρετανία (81 μονάδες). Η χρηματοπιστωτική κατάσταση των Βρετανών είναι πολύ πιο κρίσιμη, ωστόσο οι επενδυτές βλέπουν την Γερμανία ως μέλος της ευρωζώνης υπό το φως της δημοσιονομικής κρίσης.
«Η αγορά θεωρεί τη Γερμανία όχι ως μέρος της λύσης αλλά του προβλήματος» υποστηρίζει ο Stehen Jakobsen, επικεφαλής οικονομολόγος της Saxo Bank και εξηγεί το γιατί: «αυτή είναι ανάγνωση της προχθεσινής αύξησης των ασφάλιστρων κινδύνου και των spreads. Η αγορά δείχνει με έμμεσο τρόπο, ότι τελικά όλοι κρέμονται από τη Γερμανία ως τον πιο σημαντικό πιστωτή για να σταθεροποιήσει την ευρωζώνη. Και το κόστος από αυτήν την μεγάλη επιβάρυνση μεταφράζεται σε κακό βαθμό πιστοληπτικής ικανότητας για τη χώρα».

Πηγή : dw-world.de
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
χαιρομαι..
δεν μπορω να πω ψεματα..:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 27,877 μηνύματα.
χαιρομαι..
δεν μπορω να πω ψεματα..:)

Δε νομίζω ότι είναι για χαρές το νέο... Ψυλλιάζομαι αναμπουμπούλα....:/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nikolas17

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,894 μηνύματα.
Οι 'αγορές' δεν πρόκειται να σταματήσουν, έτσι δεν είναι?

Είναι ΤΟΣΟ απλό να στείλουν και την Ισπανία & Ιταλία στο μηχανισμό στήριξης(?), μετά το παιχνίδι είναι σε μεγάλο βαθμό χαμένο..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
εγω χαιρομαι,,γιατι φτανουμε στο τελος της αγωνιας..

να ξερουμε επιτελους αν θα διαλυθει ή επιβιωσει η ευρωπη..

μου τη σπαει η αναμονη..:worry:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

H-M

Δραστήριο μέλος

Ο H-M αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μηχανικός και μας γράφει απο Ραφήνα (Αττική). Έχει γράψει 682 μηνύματα.
χαιρομαι..
δεν μπορω να πω ψεματα..:)

Δεν είναι θέμα χαράς, αλλά λύπης για την κατάντια της ΕΕ από την ανυπαρξία Πολιτικών ηγετών.
Εδώ επιβεβαιώνεται αυτό που είπε ο Υπουργός οικονομικών της Ιταλίας Τρεμόντι
" από το ναυάγιο του Τιτανικού, δεν γλίτωσε ούτε η πρώτη θέση "
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
εγω δεν ειμαι απαισιοδοξος..

μπορει να σωθει η ευρωπη,,και να γινει η ισχυροτερη δυναμη στον πλανητη..(και μπορει να διαλυθει και να γυρισουμε στα εθνικα κρατη)

αλλα επιτελους να δουμε τι θα γινει..

πολλοι εχουν προεξοφλησει το τελος της ευρωπαικης ενωσης..

αλλα "Μηδενα προ του τελους μακαριζε";)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
και να γινει η ισχυροτερη δυναμη στον πλανητη..(και μπορει να διαλυθει και να γυρισουμε στα εθνικα κρατη)
Με τέτοια εσωστρέφεια, νοτ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
Με τέτοια εσωστρέφεια, νοτ
ολα αλλαζουν και συντομα..

η αμερικη εγινε υπερδυναμη μετα την κριση του 29..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
ολα αλλαζουν και συντομα..

η αμερικη εγινε υπερδυναμη μετα την κριση του 29..
Και θα είναι, η πτώση είναι ομοιόμορφη, έστω λίγο χαοτικά ομοιόμορφη. Αυτό κάτι δείχνει. Απλά αναθεωρούμε κάποιες απόψεις :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
Και θα είναι,
η αμερικη η μεγαλυτερη δυναμη στον κοσμο?

,,πολλοι ειδικοι και αναλυτες ηδη εχουν βαλει τελος σε αυτο..

οι ηγετες πεφτουν γρηγορα παγκοσμιως..

παλια η αγγλια,μετα η αμερικη..
τωρα θα ειναι η Κινα,,ή η ενωμενη ευρωπη.?(προσωπικα πιστευω το δευτερο)
επομενοοοςς..:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
πολλοι ειδικοι και αναλυτες ηδη εχουν βαλει τελος σε αυτο...
Καλά οι ειδικοί προτείνουν skip, όπως επίσης πίστευαν ότι θα οδηγηθούμε στην δραχμή. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
και μονο σαν χρεος και ελλειμμα..
η αμερικη ειναι καταχρεωμενη στην Κινα και παραγει ελαχιστα στο εδαφος της.
σε αντιθεση με την ευρωπη που ενωμενη ως ευρωζωνη εχει πολυ καλυτερο χρεος και ελλειμμα..

η ευρωπη ειναι αναμεσα στην υπερσπαταλη Αμερικη και την υπερτσιγκουνα Κινα..

για μενα η χρυση τομη..

όλα αυτα γινονται φτανει να ενωθει..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
Η αμερικη ειναι καταχρεωμενη στην Κινα και παραγει ελαχιστα στο εδαφος της.
Η Κίνα έχει απίστευτα πολλά ομόλογα της Αμερικής. Αν πέσει η Αμερική, πέφτει και η Κίνα
Μην μπερδεύεσαι με τις μετοχές που υποδεικνύουν και εξουσία.
Οι μετοχές είναι κάτι σαν γάμος, τα ομόλογα σαν μια συναλλαγή ενός άντρας με μια ιερόδουλη
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Εγώ αυτό που αναρωτιέμαι, είναι τι ακριβώς εννοούν "οι αγορές" όταν κατηγορούν την Γερμανία ότι είναι μέρος του προβλήματος κι όχι της λύσης, επίσης τι εννοούν όταν λένε ότι το κύριο πρόβλημα είναι η "έλλειψη ηγεσίας". Τι θα ήθελαν δηλαδή οι αγορές από τη Γερμανία ή τη Γαλλία; Σε ποια περίπτωση οι Γερμανοί θα δικαίωναν τον ηγετικό τους ρόλο στην Ευρώπη;

Ξέρετε, θα μπορούσα κι εγώ από τη δική μου πλευρά, ή έστω οι οικονομολόγοι τους οποίους χρησιμοποιώ ως πηγές μου, να συμφωνήσουμε περί της έλλειψης ηγεσίας στην ΕΕ ή περί του ότι η Γερμανία δεν δικαιώνει τον ηγετικό της ρόλο και συνεχίζει ν' αποτελεί μέρος του προβλήματος, είμαι όμως σχεδόν σίγουρος ότι δεν θα εννοούσαμε το ίδιο με τις "αγορές". Εγώ για παράδειγμα θεωρώ ότι μια πραγματική ευρωπαϊκή ηγεσία θα έπρεπε να βάλει αυστηρό χαλινάρι στις αγορές και να τις πιάσει από τα κέρατα, ωστόσο πολύ αμφιβάλλω εάν οι αγορές ζητούν κάτι τέτοιο για τον εαυτό τους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top