Ένα Περιοδικό που τυφλώνει τους μαθητές

giosx

Δραστήριο μέλος

Ο Γοργίας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Χειρούργος και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 652 μηνύματα.
ΕΝΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΟΥ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Είναι το περιοδικό «Γύρω, τριγύρω», που απευθύνεται στους μαθητές των σχολείων και, όπως αναγράφει στην εξώφυλλό του, στηρίζεται από: το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το Ινστιτούτο Παιδαγωγικών μελετών, τους «Αλβανούς φίλους της φύσης» και την «Αλβανική Οικολογική Λέσχη».
Η πρώτη όψη του τεύχους 71 με τα πολλά λουλούδια και τα φανταχτερά χρώματα είναι τόσο αθώα, μα τόσο αθώα, σαν τα ίδια τα παιδιά. Το δηλητήριο, όμως, αρχίζει να στάζει από την πρώτη κιόλας σελίδα. Διαφημίζει την Ελληνική κωμόπολη Σύβοτα, η οποία φέρει ακόμα την «πελασγο – ιλλυρική αρχιτεκτονική», ότι τα «Αλβανικά χρώματα τα βρίσκει και στις μικρότερες λεπτομέρειες», ότι «οι 11.000 κάτοικοι είναι Αλβανοί, που δεν τους επιτρέπουν να ομιλήσουν την όμορφη αλβανική γλώσσα», αλλά «μολονότι η Ελληνική Κυβέρνηση δεν τους επιτρέπει να μιλήσουν εκείνοι συνεχίζουν να μιλούν αλβανικά», ότι «στην περιοχή κατοικούσαν ιλλυρικές φυλές της Θεσπρωτίας, Κεστρίνης, Αμφιλοχίας, Χαονίας, Μολοσίας», και πολλά άλλα τέτοια αηδιαστικά μαργαριτάρια, στα οποία επιδίδονται με μανία μικροί και μεγάλοι σ’ αυτή τη χώρα, που φοβάται τον εαυτό της.
Στην σελίδα 4 αναφέρεται στον Μερκούρη Σπάτα και σε όλους τους Σπαταίους, οι οποίοι έσφαζαν εκατοντάδες απ’ εδώ, χιλιάδες απ’ εκεί, και που «οι μελετητές και οι ιστορικοί τον παρομοιάζουν με τον Αχιλλέα, τον Έκτορα, τον Αινεία, τον Μέγα Αλέξανδρο της Ιλλυρικής Μακεδονίας, ενώ για τη σοφία του, με τον Νέστορα»
Πιο κάτω πληροφορεί τους μαθητές για το Avokado ή το αχλάδι βουτύρου, για τις ζέβρες και τα άλογα, για τον Κινέζο μάγειρα,για τη θερμότητα στο Big Bengκαι την εμφάνιση της ύλης, για την Ημέρα της Γης και τα νέα ηλιακά στοιχεία, αλλά όλα αυτά δεν είναι παρά το πρόσχημα για να φτάσει στην πόλη της Εφέσου στη Μικρά Ασία, η οποία «είναι αρχαία πελασγική πόλη… που έγινε διάσημη από τον ναό της Αρτέμιδος» κι ακόμα πληροφορεί ότι «Η πόλη της Εφέσου χτίστηκε από τους κατοίκους της αρχαίας Τσαμουριάς τον 10 – ο αιώνα π. Χ».
Για να κλείσει με το άρθρο «Τα τραγούδια και η γλώσσα των Αρβανιτών», που επιτέλους, είναι άρθρο επώνυμο, αφού αυτός που το υπογράφει ονομάζεται Pilo Zyba.Και τι λέει ο Pilo Zyba; Ότι « το πουλί Γκιώνης είναι ο Γκιων Καστριώτης, ο οποίος έχασε τη βασιλεία και τα παιδιά», ότι «Οι Αρβανίτες πολεμούσαν ενάντια στην Τουρκία και αξίζουν να αναφερθούν και οι πόλεμοι των αδερφών Κοσοβάρων, ενάντια στην Τουρκία και τη Σερβία…. Που πολεμούσαν δύο καταχτητές, δύο θρησκείες, την ορθοδοξία και τον μουσουλμανισμό, εχθροί της Αλβανίας», ότι «η λύρα (το μουσικό όργανο) προέρχεται από τη λέξη «Ιλλυρία», ότι «Οι Αρβανίτες εργάστηκαν και πολέμησαν και δημιούργησαν τον πολιτισμό τους, πριν από τους αρχαίους Έλληνες, οι οποίοι (Έλληνες) όλα τα πήραν απ’ αυτούς».
Εκείνο, που σε αναστατώνει δεν είναι τόσο τα ιστορικά, αρχαιολογικά και γλωσσικά «μαργαριτάρια». Είναι γεμάτος ο μπαξές από τέτοια σε δεκάδες και εκατοντάδες εκδόσεις, τα οποία φανερώνουν άγχος, κενό, θυμό, ματαιοδοξία, μυθομανία, απώλεια επαφής με την πραγματικότητα και πολλά άλλα σύνδρομα. Εκείνο που σε αναστατώνει είναι η προσπάθεια να φυτέψουν όλα αυτά στις αθώες ψυχές των μαθητών, να τα παραμορφώσουν, να τα τυφλώσουν. Όπως έγινε πρόσφατα στην Τρίτη τάξη του Εννιάχρονου Σχολείου των Αγίων Σαράντα, όπου η υποδιευθύντρια επέβαλε στους μικρούς μαθητές να αγοράσουν το εν λόγω περιοδικό

Γονείς, προσοχή! Το περιοδικό Γύρω – τριγύρω τυφλώνει τα παιδιά σας!
Κυρίες και Κύριοι!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λοιπόν τι λέτε για αυτό;; :(

Περιμένω τοποθετήσεις.........:whistle: διεθνιστικές και μή,

για τα Αλβανικά φρούτα, τύπου Τσαμουριάς. :clapup:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

giosx

Δραστήριο μέλος

Ο Γοργίας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Χειρούργος και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 652 μηνύματα.
Απ' ότι βλέπω,στην ανάρτησή μου, δεν συγκινείται ουδείς λαλίστατος διεθνιστής μέχρι στιγμής, γιατί το ζήτημα μάλλον δεν τον/την αφορά, οπότε πάρτε και τα ρέστα:
Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012 - Αλβανικό περιοδικό: Στα Σύβοτα οι κάτοικοι είναι Αλβανοί

Κάθε δυνατό μέσο χρησιμοποιούν οι αλβανοί εθνικιστές για να παγιώσουν τις διεκδικήσεις τους σε βάρος της Ελλάδας.
Οι διεκδικήσεις σε βάρος της χώρας μας αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο, και επεκτείνονται στην παιδεία, τον πολιτισμό, σε εκδόσεις της Ακαδημίας Επιστημών, στα ΜΜΕ και πλέον και στον τουρισμό. Πρόκειται συγκεκριμένα για το περιοδικό «Γύρω Τριγύρω» ("Rreth e rreth") που απευθύνεται στους μαθητές των σχολείων και στηρίζεται από το Αλβανικό Υπουργείο Περιβάλλοντος, το Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Μελετών στα Τίρανα και τις αλβανικές οργανώσεις .....
«Αλβανοί φίλοι της φύσης» και «Αλβανική Οικολογική Λέσχη».
Στο τεύχος 71, του 2012, οι διεκδικήσεις στις οποίες αναφερόμαστε αφορούν τα Σύβοτα στη Θεσπρωτία. Το περιοδικό την καταγράφει απλώς «αλβανική με Ιλλυρο-Πελασγική προέλευση».

«Η πόλη, αναφέρει το περιοδικό, διατηρεί ακόμα την αρχαία Ιλλυρο-Πελασγική αρχιτεκτονική. Τα λευκά σπίτια με σκεπή και το ανοιχτό γαλανό χρώμα στα παράθυρα και πόρτες, όλα είναι στον κλασικό αλβανικό ρυθμό. Τα αλβανικά χρώματα τα συναντάς και στις μικρότερες λεπτομέρειες»… και πιο κάτω συνεχίζει «στα Σύβοτα οι 11.000 κάτοικοι είναι Αλβανοί, αλλά δεν τους επιτρέπουν να μιλήσουν την όμορφη αλβανική γλώσσα, διότι, σύμφωνα με την ορθόδοξη κυβέρνηση (σσ. της Ελλάδας), λέγονται Έλληνες. Παρά την απαγόρευση για να μιλούν την μητρική τους γλώσσα αυτοί μιλούν αλβανικά.»

Η εθνικιστική προπαγάνδα ξεπερνά τα όρια όταν το περιοδικό επιχειρεί να ερμηνεύσει με την αλβανική γλώσσα το όνομα Σύβοτα από το Sy- si (πώς) και vota-vajti (πάει), το όνομα Πέρδικα από τις αλβανικές λέξεις perde -ka. Και ολοκληρώνει λέγοντας ότι «Στις γύρω περιοχές από τα Σύβοτα κατοικούσαν οι ιλλυρικές φυλές της Θεσπρωτίας, Κεστρίνης, Αμφιλοχίας, Χαονίας, Μολοσίας».

Το περιοδικό απευθύνεται στους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και όταν οι μαθητές αρνούνται να το αγοράσουν, τούς επιβάλεται από τις αρχές των σχολείων, κάτι που συνέβη με τους μαθητές τρίτης τάξης σε δημοτικό σχολείο των Αγίων Σαράντα.

Υπενθυμίζεται ότι σε περισσότερους από 16 τίτλους βιβλίων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι εμφανείς παρόμοιες εθνικιστικές διεκδικήσεις. Παρόμοια είναι η αντιμετώπιση σε πανεπιστημιακά εγχειρίδια και άλλες πανεπιστημιακές εκδόσεις.

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελούν επίσης, οι εκδόσεις της Ακαδημίας Επιστημών της Αλβανίας όπως: «Η ιστορία του Αλβανικού λαού», Τίρανα 2002, «Η Χιμάρα στους αιώνες» Τίρανα 2004, «Το αλβανικό εγκυκλοπαιδικό λεξικό» Τίρανα 2008-09 κλπ.

Δεν αναφερόμαστε εδώ στις δεκάδες εκδόσεις και δημοσιεύσεις επώνυμων και ανώνυμων Αλβανών συγγραφέων, με ή χωρίς επιστημονικούς τίτλους, οι οποίοι βλέπουν στην προώθηση της ιδέας του ανθελληνισμού ως ένα προσοδοφόρο βήμα.

Ως εύκολη επιχειρηματολογία χρησιμεύει η επαναφορά των ρομαντικών αρχών του αλβανικού εθνικού κινήματος του ΧΙΧ αιώνα ότι οι Αλβανοί αποτελούν άμεση συνέχεια των Πελασγών και Ιλλυριών. Με το αξίωμα αυτό διεκδικούν όχι μόνο το πολυφωνικό τραγούδι ως το χαρακτηριστικό έμβλημα της Ηπείρου, αλλά και τη Δωδώνη, τον Πύρρο, τον Μέγα Αλέξανδρο και καθετί που επισφραγίζει την ελληνικότητα της Ηπείρου.
skai.gr
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
καλα εγω το πρωτο που σκεφτηκα με τον τιτλο ειναι αυτο το περιοδικο

:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

whitelioness

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Porcupine αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,867 μηνύματα.
:alljumpy::lol:

γελιο ρε αγγελε:D

παντως για προπαγανδα δε θα ηταν ουτε η πρωτη ουτε η τελευταια
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

giosx

Δραστήριο μέλος

Ο Γοργίας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Χειρούργος και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 652 μηνύματα.
Γνωστή η αριστερίστικη τακτική, ότι δεν μπορούμε να κριτικάρουμε με επιχειρήματα, το γελιοποιούμε....
Με κορυφαίο το Λαζόπουλ..... στύλ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 9 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top